The Sisters of Mercy: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
MerTcaN1991 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
MerTcaN1991 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
4. satır: 4. satır:
| başlık = The Sisters of Mercy Şubat 2006'da çalarken.
| başlık = The Sisters of Mercy Şubat 2006'da çalarken.
| köken = [[Leeds]], [[İngiltere]] {{flagicon|UK}}
| köken = [[Leeds]], [[İngiltere]] {{flagicon|UK}}
| etkin_yıllar = [[1980]]-[[1993]],<br>[[1996]]-
| etkin_yıllar = [[1980]] - [[1993]],<br>[[1996]] -
| müzik_türü = [[Gothic rock]]<br>[[Post Punk]]
| müzik_türü = [[Gothic rock]]<br>[[Post Punk]]
| kayıt_firması = Merciful Release
| kayıt_firması = Merciful Release

Sayfanın 18.36, 11 Ağustos 2007 tarihindeki hâli

Şablon:Müzik grubu bilgi kutusu

The Sisters of Mercy 1980'de kurulan bir post rock, gothic rock grubudur. Grubun yayınlanmış 3 stüdyo albümü vardır ve 1994'te müzik şirketlerine tepki olarak albüm yayınlamaya son vermişlerdir. Grubun kuruluşundan bu yana grupta olan tek üye söz yazarı ve solist Andrew Eldritch'dir. Grubun tüm albümlerinde yer alan "drum machine"in adı da Doktor Avalanche'tir.

Kuruluş

Grup 1980'de Leeds'te Gary Marx ve Andrew Eldritch tarafından kurulmuştu. Grup ismini de "Sisters of Mercy" adlı bir Leonard Cohen şarkısından alıyordu. Eldtrich grubu kurarken Cohen dışında Motörhead, The Stooges, Suicide gibi gruplardan etkilenmişti. Grup "Damage Done / Watch / Home of the Hit-men" single'ını çıkardı. Single'da Eldtrich davulları çalıp "Damage Done" şarkısını söylemişti. Marx ise gitarları çalıp öteki iki şarkıyı söylemişti.

1981'de grup Craig Adams'ı bas gitara aldı. Davul için de Doktor Avalanche adını verdikleri bir drum machine aldılar. Eldritch ise vokale odaklandı, şarkı sözü yazımını aldı ve davulu programlıyordu. Grup 1981'de ilk konserlerini verdi. Bir kaç denemeden sonra grup Ben Gunn'ı ikinci gitarist olarak aldı. Grup bu kadrosuyla yeni single'lar kaydedip bağımsız bir müzik grubu olarak bir yer altı başarısı kazandı. 1983'te yayınlanan Reptile House EP'de Eldtrich bas gitar dışındaki bütün enstrümanları çalarak yeteneğini de göstermişti.

1983'te grup o döneme kadarki en başarılı single'ları olan "Temple of Love"ı yayınladı. Grup "WEA" adlı bir plak firmasıyla anlaştı. Bu sırada Eldtrich ile müzikal anlamda sorunlar yaşayan Ben Gunn gruptan ayrıldı. Onun yerine gitara Wayne Hussey alında. Hussey, Eldtrich'in şarkı yazarlarığına katkıda bulunuyordu. Bu sayede ilk albüm çalışmaları başladı.

İlk albüm "First and Last and Always"

Grup yeni albüm çalışmalarını sürdürürken 1984'te Black October adlı İngiltere turnesine çıktı. Turne sonrası albüm kayıtlarında grup üyeleri arasındaki sorunlar dikkat çekiyordu. Eldtrich'in yaşadığı psikolojik sorunların artması da durumu daha kötüleştiriyordu. Albümde şarkıları Marx / Hussey / Adams üçlüsü yazıyor, Eldtrich ise daha sonra sözleri ekleyip vokal yapıyordu. Zorlu bir stüdyo döneminden sonra 1985'te ilk albüm "First and Last and Always" yayınlandı. Ancak albümün turnesinde kurucu üye Gary Marx, Eldtrich ile beraber daha fazla çalamayacağını söyleyerek gruptan ayrıldı. 18 Haziran 1985'te grup son konserlerine çıktılar.

Yan projeler ve yaşanan sorunlar

Turne sonrası Hussey ve Adams da Eldtrich ile yaşanan sorunları öne sürerek gruptan ayrıldı. Daha sonra Hussey ve Adams "Sisterhood" adı altında Hussey'in yazdığı ancak Eldtrich tarafından albüme alınmayan, bazıları kaydedilmiş ancak yayınlanmamış The Sisters of Mercy şarkılarını konserlerde çalmaya başladı. "Sisterhood" The Sisters of Mercy'ye benzeyen bir isimdi ve grubun hayranlarına verilen isimdi. Bu Eldtrich'i çok kızdırdı. Bu durumu engellemek için Eldtrich yeni single "Giving Ground"ı The Sisterhood adı verdiği yeni grubuyla yayınladı. Öteki grup ise bu durum yüzünden isimlerini The Mission'a çevirdiler.

Daha sonra Eldtrich isim hakkı konusunda mahkemeye gitti. Mahkeme sonuç olarak The Mission ve Wayne Hussey'i suçlu buldu ve 25000 dolar tazminat verme cezası verdi. 1986'da çıkan The Sisterhood albümü "Gift"in ilk şarkısı olan "Jihad"ın girişinde grubun basçısı ve vokalisti Patricia Morrison 2,5,0,0,0 rakamlarını tekrar etmektedir. Bu da Eldtrich'in eski grup arkadaşlarına yaptığı bir göndermedir.

İkinci albüm "Floodland"

1987'de Eldtrich "The Sisters of Mercy" adı altında gitardan uzaklaşıp synthesizer ağrılıklı bir albüm olan "Floodland"'i yayınlandı. Albümdeki bütün düzenlemeleri Eldtrich yapmıştı. Sanatçı Jim Steinman ile yaptıkları iki şarkı dışında bütün şarkıları kendisi bestelemişti. Albüm gothic rock'a getirdiği yeniliklerle başarılı bir albüm olarak görüldü.

Albümün kapağında Eldtrich ile birlikte The Sisterhood'da da çalışan Patricia Morrison'ın resmi vardı. Eldtrich, onu grubun bir elemanı olarak tanıtmıştı ancak sanatçı albümde bas gitar çalmamış sadece videolarda görünmüştü. Morrison albüm sonrası parasının ödenmediği gerekçesiyle Eldtrich ile çalışmaya son verdi. The Sisters of Mercy albümü destekleyecek bir konser turnesi düzenlemedi. 1989'da grup WEA'nın yan firması olan EastWest adlı müzik şirketiyle anlaşma imzaladı.

Üçüncü albüm "Vision Thing"

Eldtrich, grubun tek kişilik kimliğini tekrardan değiştirmek istiyordu. Bu yüzden bas gitara Tony James, gitara Eldtrich'in Hamburg'ta çalarken keşfettiği Andreas Bruhn ve ikinci gitara Tim Bricheno'yu alarak tekrar bir grup oluşturdu. Gitarist John Perry ve geri vokalist Maggie Reilly'nin destekleriyle üçüncü albüm "Vision Thing" 1990'da yayınlandı. Bu sefer gitar ağırlıklı bir rock ile tekrar tarz değiştirmişlerdi.

Toplamalar ve plak şirketiyle sorunlar

1990-1991 yıllarında grup uzun süre sonra turneye çıktı. 1991'de ise Kuzey Amerika turnesine rap grubu Public Enemy ile çıktı. Grubun goth hayranları ile Public Enemy dinleyen siyahi rapçiler arasında çıkan kavgalar yüzünden turne yarıda kesildi. 1991'in sonunda bas gitarist James solo kariyer için gruptan ayrıldı ve bas görevini de drum machine Doctor Avalanche aldı. Turnenin yarıda kalması grup ve EastWest şirketi arasında sorunları arttırdı ve şirket grubun Amerika'daki albüm yayınlarına son verdi.

Grup firmanın isteği yüzünden İsrail'li sanatçı Ofra Haza'nın sesi ile "Temple of Love" single'ını yeniden kaydettiler ve 1992'de bu şarkının da yer aldığı "Some Girls Wander By Mistake" adlı ilk single'ların bulunduğu bir toplama yayınlandı. Yılın sonunda gitarist Tim Bricheno gruptan ayrıldı ve yerine Adam Pearson gitara alındı.

Grup 1993'te "A Slight Case of Overbombing" adlı best of albümünü yayınladı. Albüm için Adam Pearson'ın da gitar çaldığı "Under the Gun" adlı yeni bir single yaptılar. Bu albümler grubun son yayınlanan ürünleri oldu. 1993 sonunda Eldtrich plak şirketi EastWest'e tepki olarak grubun faaliyetini durdurdu. Bu sıralarda gitarist Bruhn da gruptan ayrıldı.

Turne yılları

1996'da grup Sex Pistols ile turneye çıkmak Eldtrich, Pearson ve yeni gitarist Chris Sheehan'dan oluşan kadro tekrardan birleşti.

1997'de Eldtrich SSV adı altında davul bulunmayan tekno tarzı şarkılar kaydetti ancak bunları albüm olarak yayınlamadı. The Sisters of Mercy de şirketleri EastWest ile anlaşmalarını feshettiler. Ayn yıl gitarist Sheehan'ın yerine Mike Varjak gitara geçti.

Grup hala turnelerine devam etmektedir. Eski şarkılardan oluşan bir playlist yerine, The Sisters of Mercy eski şarkılarının yanında yeni şarkılarını, B-side'ları çalmaya devam etmektedir. 2006'da grubun üç albümü yeniden yayınlanmıştır. Grup hala bir firma ile anlaşma imzalamamıştır.

Üyeler

  • Andrew Eldritch: Vokal, Keyboard, Gitar (1980 - Günümüz)
  • Doktor Avalanche: Drum Machine (1980 - Günümüz)
  • Chris May: Gitar (2005 - Günümüz)
  • Ben Christo: Gitar (2006 - Günümüz)

Eski Üyeler

  • Dave Humphrey - Gitar 1981
  • Gary Marx - Gitar, Vokal (1980 - 1985)
  • Craig Adams - Bas Gitar(1981 - 1985)
  • Ben Gunn - Gitar (1981 - 1983)
  • Wayne Hussey - Gitar, Geri Vokal (1984 - 1985)
  • Patricia Morrison - Geri Vokal (Albüm kapaklarında ve videolarda yer alır) (1985 - 1989)
  • Andreas Bruhn - Gitar (1989 - 1993)
  • Tony James - Bas Gitar (1989 - 1991)
  • Tim Bricheno - Gitar (1990 - 1992)
  • Adam Pearson - Gitar, Bas Gitar (1993 - 2005)
  • Chris Sheehan - Gitar, Geri Vokal (1996; 2000 - 2003)
  • Mike Varjak - Gitar (1997 - 1999)
  • Dan Donovan - Keyboard (1990 - 1991)

Diskografi

Albümler

1985 - First and Last and Always
1987 - Floodland
1990 - Vision Thing

Toplamalar

1992 - Some Girls Wander By Mistake
1993 - A Slight Case of Overbombing