Zermelo-Fraenkel küme teorisi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k Maurice Flesier, Zermelo-Freankel küme kuramı sayfasını Zermelo-Freankel küme teorisi sayfasına taşıdı: Ana madde adına uyum
Güncelleme
1. satır: 1. satır:
[[Soyut matematik]]te, ''seçim beliti'' ile birlikte kısaca ''ZFC'' diye anılan toplam 9 [[belit]]ten oluşan [[küme kuramı]]na '''Zermelo-Freankel küme kuramı''' denir. Seçim belitini katmaksızın kısaca ''ZF'' olarak anılır. [[Küme]] ve [[öğe|öğesi olmak]] terimlerinin tanımsız kabul edildiği biçimsel dizge 1930'da Zermelo tarafından ortaya atıldı<ref>E. Zermelo, "Über Grenzzahlen und Mengenbereiche." Fund. Math. 16, 29-47, 1930.</ref>.
'''Zermelo-Freankel küme teoeisi''', [[soyut matematik]]te, ''seçim beliti'' ile birlikte kısaca ''ZFC'' diye anılan toplam 9 [[belit]]ten oluşan [[küme kuramı]]'dır. Seçim belitini katmaksızın kısaca ''ZF'' olarak anılır. [[Küme]] ve [[öğe|öğesi olmak]] terimlerinin tanımsız kabul edildiği biçimsel dizge 1930'da Zermelo tarafından ortaya atıldı<ref>E. Zermelo, "Über Grenzzahlen und Mengenbereiche." Fund. Math. 16, 29-47, 1930.</ref>.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 22.33, 3 Haziran 2018 tarihindeki hâli

Zermelo-Freankel küme teoeisi, soyut matematikte, seçim beliti ile birlikte kısaca ZFC diye anılan toplam 9 belitten oluşan küme kuramı'dır. Seçim belitini katmaksızın kısaca ZF olarak anılır. Küme ve öğesi olmak terimlerinin tanımsız kabul edildiği biçimsel dizge 1930'da Zermelo tarafından ortaya atıldı[1].

Kaynakça

  1. ^ E. Zermelo, "Über Grenzzahlen und Mengenbereiche." Fund. Math. 16, 29-47, 1930.