Uluslararası Paten Birliği: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
k Rapsar, Uluslararası Paten Federasyonu sayfasını Uluslararası Paten Birliği sayfasına taşıdı: kullanılan ad
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
k düzeltme
1. satır: 1. satır:
'''Uluslararası Buz Pateni Federasyonu''' (kısaca '''ISU''') [[buz pateni]] disiplinleri olan [[artistik buz pateni]], [[senkronize kayma]], [[sürat pateni]] ve [[kısa mesafe sürat pateni]]nde uluslararası yönetim organıdır. 1892'de [[Hollanda]], [[Scheveningen]]'de kurulmuştur. En eskiye dayanan spor federasyonlarından biridir. ISU belirtilen disiplinlerde uluslararası kuralları ve düzenlemeleri yapmak ve yarışmaları düzenlemekle görevlidir. [[Lozan]], [[İsviçre]]'de bulunmaktadır.
'''Uluslararası Buz Pateni Federasyonu''' (kısaca '''ISU''') [[buz pateni]] disiplinleri olan [[artistik buz pateni]], [[senkronize kayma]], [[sürat pateni]] ve [[kısa kulvar sürat pateni]]nde uluslararası yönetim organıdır. 1892'de [[Hollanda]], [[Scheveningen]]'de kurulmuştur. En eskiye dayanan spor federasyonlarından biridir. ISU belirtilen disiplinlerde uluslararası kuralları ve düzenlemeleri yapmak ve yarışmaları düzenlemekle görevlidir. [[Lozan]], [[İsviçre]]'de bulunmaktadır.


1994'den bu yana başkanlığını hız patenci [[Ottavio Cinquanta]] yapmaktadır.
1994'den bu yana başkanlığını hız patenci [[Ottavio Cinquanta]] yapmaktadır.

Sayfanın 19.59, 10 Ocak 2018 tarihindeki hâli

Uluslararası Buz Pateni Federasyonu (kısaca ISU) buz pateni disiplinleri olan artistik buz pateni, senkronize kayma, sürat pateni ve kısa kulvar sürat pateninde uluslararası yönetim organıdır. 1892'de Hollanda, Scheveningen'de kurulmuştur. En eskiye dayanan spor federasyonlarından biridir. ISU belirtilen disiplinlerde uluslararası kuralları ve düzenlemeleri yapmak ve yarışmaları düzenlemekle görevlidir. Lozan, İsviçre'de bulunmaktadır.

1994'den bu yana başkanlığını hız patenci Ottavio Cinquanta yapmaktadır.

Dış bağlantılar