Altın Küre Ödülleri: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Pragdon (mesaj | katkılar)
Pragdon (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
17. satır: 17. satır:
| sonraki =
| sonraki =
}}
}}
'''Altın Küre Ödülleri''', her yıl resmi bir yemek töreniyle [[film]] ve [[Dizi (televizyon)|televizyon dizilerine]] verilen [[Amerikan]] ödülleridir. [[Hollywood Foreign Press Association]] (Hollywood Yabancı Basın Birliği) tarafından [[1944]]'ten beri verilen ödüller film endüstrisi için verilen önemli ödüllerdendir. Ödüller özellikle [[1996]]'tan sonra önem kazanmıştır, bunun nedeni de HFPA'nın [[NBC]] adlı televizyon kanalıyla yaptığı anlaşmadır. [[Akademi Ödülleri|Oscar]] ve [[Grammy Ödülü|Grammy]]'den sonra üçüncü en çok izlenen ödül törenidir. Ödüller aynı zamanda film, dizi ya da aktris ve aktörler için iyi bir referans olarak kabul edilir. Ödüller, 86 film eleştirmenin oylarına göre verilir.
'''Altın Küre Ödülleri''', her yıl resmi bir yemek töreniyle [[film]] ve [[Dizi (televizyon)|televizyon dizilerine]] verilen [[Amerikan]] ödülleridir. [[Hollywood Yabancı Basın Birliği]] (Hollywood Foreign Press Association) tarafından [[1944]]'ten beri verilen ödüller film endüstrisi için verilen önemli ödüllerdendir. Ödüller özellikle [[1996]]'tan sonra önem kazanmıştır, bunun nedeni de HFPA'nın [[NBC]] adlı televizyon kanalıyla yaptığı anlaşmadır. [[Akademi Ödülleri|Oscar]] ve [[Grammy Ödülü|Grammy]]'den sonra üçüncü en çok izlenen ödül törenidir. Ödüller aynı zamanda film, dizi ya da aktris ve aktörler için iyi bir referans olarak kabul edilir. Ödüller, 86 film eleştirmenin oylarına göre verilir.


== Ödül kategorileri ==
== Ödül kategorileri ==

Sayfanın 13.57, 6 Ocak 2018 tarihindeki hâli

Altın Küre Ödülleri
Altın Küre heykeli
Tarih20 Ocak 1944 (80 yıl önce) (1944-01-20)
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
DağıtanHollywood Foreign Press Association
Resmî sitegoldenglobes.com

Altın Küre Ödülleri, her yıl resmi bir yemek töreniyle film ve televizyon dizilerine verilen Amerikan ödülleridir. Hollywood Yabancı Basın Birliği (Hollywood Foreign Press Association) tarafından 1944'ten beri verilen ödüller film endüstrisi için verilen önemli ödüllerdendir. Ödüller özellikle 1996'tan sonra önem kazanmıştır, bunun nedeni de HFPA'nın NBC adlı televizyon kanalıyla yaptığı anlaşmadır. Oscar ve Grammy'den sonra üçüncü en çok izlenen ödül törenidir. Ödüller aynı zamanda film, dizi ya da aktris ve aktörler için iyi bir referans olarak kabul edilir. Ödüller, 86 film eleştirmenin oylarına göre verilir.

Ödül kategorileri

Sinema Ödülleri

Televizyon Ödülleri

Dış bağlantılar