Limon Film: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
BSRF (mesaj | katkılar)
Kamil madridista (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
62. satır: 62. satır:
=== Dizi ===
=== Dizi ===
* 2017: [[Şevkat Yerimdar (Dizi|Şevkat Yerimdar]]
* 2017: [[Şevkat Yerimdar (Dizi|Şevkat Yerimdar]]
* 2017: [[Savaşçı]]
* 2017: [[Savaşçı (dizi)|Savaşçı]]
* 2016: [[Hayat Sevince Güzel]]
* 2016: [[Hayat Sevince Güzel]]
* 2016: Göç Zamanı
* 2016: Göç Zamanı

Sayfanın 20.25, 5 Ocak 2018 tarihindeki hâli

Limon Film
SloganLimon’da anlatılan senin hikayendir.
TipAnonim
TürMedya
Kuruluş1993
KurucuHayri Aslan
Genel merkezi
SahibiHayri Aslan
Web sitesihttp://www.limonproduction.com

Limon Film Hakkında

Film sektöründeki çalışmalarına 1989 yılında başlayan Hayri Aslan tarafından 2003’te  kurulan Limon Film, o tarihten bu yana sinema filmleri, televizyon dizileri ve televizyon için çeşitli türlerde program üretiminin yanı sıra,  film ve format ithalatıyla sinema-televizyon dünyasının önemli oyuncuları arasında yerini almıştır.

Şirketin ilk projesi, usta yönetmen Atıf Yılmaz’la birlikte gerçekleştirilen, senaryosunu Atilla Atalay’ın yazdığı Sıdıka dizisidir.

Limon’un  bu güne değin çevirdiği belli başlı diziler arasında, Kasabanın İncisi, Gece Yürüyüşü, Müjgan Bey, Eylül,  Yanık Koza, Eksik Etek, Cemile, Yaralı Yürek, Cesaretin Var mı Aşka, Hayırdır İnşallah, Sırat, Tövbeler Tövbesi, İşler Güçler, Her şey Yolunda Merkez, Bebek İşi,  Ne Diyosuun, Düşler ve Umutlar gibi dizileri sayabiliriz.

Geçtiğimiz sezon yayın hayatına başlayan Kara Ekmek (ATV) ve Poyraz Karayel (Kanal D) ile  geride bıraktığımız yaz aylarında seyircisiyle buluşmaya başlayan Kalbim Ege’de Kaldı (Kanal D) dizileri, Limon Film’in halen yayında olan yapımlarıdır.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde çekimlerine başlanan, yönetmenliğini Veli Çelik’in üstlendiği, senaryosu Oya Yüce’nin kaleme aldığı, başrollerinde Talat Bulut, Vahide Gördüm, Tilbe Saran gibi isimlerin yer aldığı Göç Zamanı isimli yeni televizyon dizisi, yakında Star TV ekranlarında gösterime girecektir.

Bunların dışında senaryosu ve yönetmenliği Ömer Uğur’a ait olan, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden ödüllerle dönmüş Eve Dönüş;  Doğu Yücel tarafından yazılan,  Taylan Biraderler’in yönetmenliğini imza attıkları Küçük Kıyamet; ve senaryosunu, Murat Özsoy’a, yönetmenliği Murat Şenöy’e ait olan Tehlikeyle Flört,  Limon Film’in, seyirciyle buluşturduğu eserler arasındadır.

Limon Film’in uzun süre yayınlanmış ve beğeni toplamış stüdyo yapımları arasında Miras ve Akıl Oyunları  isimli yarışma programlarını sayabiliriz.

Limon’un sektördeki ayırıcı özelliklerinden biri de projelerini  ‘uzun vadeli’ olarak tasarlaması ve ‘tasarlama’ konusundaki hayallerinin zenginliğidir. Limon, bu amaçla, hayata geçsin geçmesin elinde bulundurduğu pek çok eserin telif haklarıyla oldukça zengin ve seçkin bir ‘portföye’ sahiptir.

Nâzım Hikmet’in ‘Kuvâyi Milliye’si,  Lütfü Akad’ın  ‘Gelin Düğün Diyet’ üçlemesi Gene Lütfü Akad tarafından çekilen, senaryosu Safâ Önal’a ait ‘Vesikalı Yarim’, İrfan Orga’nın ‘Bir Türk Ailesinin Öyküsü’ isimli romanı, Limon’un, televizyon haklarını elinde bulundurduğu,  gelecek dönem çalışmalarına ışık tutacak  yapıtlar arasında sayılabilir.

3 Idiots, Sürpriz Damatlar gibi dünya çapında önemli gişe başarıları elde etmiş bazı sinema filmlerinin uyarlama (remake) hakları da gene Limon Film’in portföy ‘zenginliğini’ örnekleyen yapımlardan sadece birkaçıdır.

Limon Film, gelecek sezon için yeni televizyon dizileri ile  kimisi uluslararası ortaklıkla gerçekleşecek bazı sinema filmlerinin yapım hazırlıklarını titizlikle sürdürmektedir.

Yapımlar

Dizi

Sinema Film

Dış bağlantılar