İrlanda Futbol Federasyonu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
düzeltme AWB ile
düzeltme AWB ile
12. satır: 12. satır:
| başkan = [[David Blood]]
| başkan = [[David Blood]]
}}
}}
'''İrlanda Futbol Federasyonu''' ''([[İngilizce]]: Football Association of Ireland)'', [[İrlanda Cumhuriyeti]]'nde futbol faaliyetlerini yürütmek, futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak, bu konularda her türlü düzenlemeyi yapmak, kararlar almak ve uygulamakla yetkili kurumdur. [[İrlanda Futbol Ligi]], [[FAI Kupası]] ve [[İrlanda millî futbol takımı]]nı organize eden kurumun merkezi [[Dublin]]'deyken, [[Kuzey İrlanda]]'nın hiçbir sportif etkinliklerine karışmamaktadır.
'''İrlanda Futbol Federasyonu''' ''([[İngilizce]]: Football Association of Ireland)'', [[İrlanda Cumhuriyeti]]'nde futbol faaliyetlerini yürütmek, futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak, bu konularda her türlü düzenlemeyi yapmak, kararlar almak ve uygulamakla yetkili kurumdur. [[İrlanda Futbol Ligi]], [[FAI Cup]] ve [[İrlanda millî futbol takımı]]nı organize eden kurumun merkezi [[Dublin]]'deyken, [[Kuzey İrlanda]]'nın hiçbir sportif etkinliklerine karışmamaktadır.


== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==

Sayfanın 20.10, 30 Aralık 2017 tarihindeki hâli

KısaltmaFAI
Kuruluş tarihi1921
ÜyelikFIFA
Üyelik tarihi1923
Bölgesel üyelikUEFA
BaşkanDavid Blood

İrlanda Futbol Federasyonu (İngilizce: Football Association of Ireland), İrlanda Cumhuriyeti'nde futbol faaliyetlerini yürütmek, futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak, bu konularda her türlü düzenlemeyi yapmak, kararlar almak ve uygulamakla yetkili kurumdur. İrlanda Futbol Ligi, FAI Cup ve İrlanda millî futbol takımını organize eden kurumun merkezi Dublin'deyken, Kuzey İrlanda'nın hiçbir sportif etkinliklerine karışmamaktadır.

Dış bağlantılar