Glengarry Glen Ross (film): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Esc2003 (mesaj | katkılar)
YBot (mesaj | katkılar)
k Ulam güncellendi
83. satır: 83. satır:


{{DEFAULTSORT:Glengarry Glen Ross (film)}}
{{DEFAULTSORT:Glengarry Glen Ross (film)}}
[[Kategori:1992 filmleri]]
[[Kategori:1992 çıkışlı filmler]]
[[Kategori:1990'larda dramatik filmler]]
[[Kategori:1990'larda dramatik filmler]]
[[Kategori:İngilizce filmler]]
[[Kategori:İngilizce filmler]]

Sayfanın 18.29, 24 Temmuz 2017 tarihindeki hâli

Glengarry Glen Ross
Film afişi
YönetmenJames Foley
YapımcıJerry Tokofsky
Stanley R. Zupnik
UyarlamaGlengarry Glen Ross
–David Mamet
OyuncularAl Pacino
Jack Lemmon
Alec Baldwin
Ed Harris
Alan Arkin
Kevin Spacey
Jonathan Pryce
MüzikJames Newton Howard
Görüntü yönetmeniJuan Ruiz Anchía
KurguHoward E. Smith
DağıtıcıNew Line Cinema
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Yapım yılı2 Ekim 1992
Süre100 dakika
Dilİngilizce
Bütçe12.500.000 $
Hasılat10.725.228 $

Glengarry Glen Ross 1984'te yapılmış Pulitzer Ödülü ve Tony Ödülü'lü oyun David Mamet tarafından 1992'de bir Amerikan drama filmi olarak uyarlandı. Film iki dört gayrimenkul satıcı hayatını kurumsal ofiste bir hafta içinde, "motive" için eğitmen gönderildiğinde hala umutsur görünüyordu. Film, oyun gibi, şaka yollu "Death of a Fuckin" Salesman olarak filme başvurmak için, küfür kullanımı hakları tanınıyor. Glengarry Highlands ve Glen Ross Çiftlikleri: Filmin baş satıcı karakterleri tarafından sokak sokak gayrimenkul gelişmelerinden iki isim geliyor.

Glengarry Glen Ross dünya prömiyerinde Jack Lemmon, ve filmin yıldızlarından biri, En İyi Erkek Oyunculuk dalında Volpi Kupası kazandı. ve filmin prömiyeri Venedik Film Festivali'nde yapıldı. Filmin sadece kendi bütçesi $12.500.000 ve bütçe altında Kuzey Amerika'da sadece #10.700.000 yapan film, bir ticari başarı elde edemedi. Al Pacino filmdeki rolü için En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü ve Altın Küre ödülüne aday gösterildi.

Olay

Film isimleri ve yol telefon numaraları ile birlikte olarak düzenli satış yapmak için gizli ve dürüst olmayan taktikler kullanmayın dört gayrimenkul satıcı yaşamında iki gün gösterdi. Ofis yöneticisi eksikliği ya para ya da aslında arazi yatırım arzusu tarafından karneye yol açtı.

Blake (Baldwin) Mitch ve Murray karakterleri, çalışmada ve satıcılıkta insanları motive etmek için ofis sahipleri tarafından gönderilir.

Levene onun hasta kızını bahsederek Williamson'dan sempati kazanır ve bir son dakika girişimi yapar, ama Williamson acımasızca onu reddeder ve hırsızlık için Levene'nin bölümü hakkında dedektifi bilgilendirmeye bırakır. Levene suçluluğundan habersiz, Roma dedektif Levene'in çağrısına başlamadan önce bir iş ortaklığı kurma konusunda Levene ile görüşmeler için ofis dışında buluşurlar. Filmin sonunda Williamson'ın ofisine Levene'nin yürüyüşleri biter.

Oyuncular

Üretim

David Mamet ilk oyun için Royal National Theatre'de, Londra'da 1983 yılında yapılan ve 1984 yılında Pulitzer Ödülü'nü kazanan oyunu seçer. Aynı yıl, oyun Broadway'e geçmeden önce Chicago'da bir Amerikalı tarafından yapıldı.

Yapımcı Jerry Tokofsky filmi orijinal halinde yapmak istedim dedi, yönetmen Irvin Kershner'ın önerisiyle 1985 yılında New York'a bir gezi oyunu düzenlendi.

"Coffee is for closers"'ın film-sahne versiyonu Mamet tarafından orijinal oyunun bir parçası değildi ama eklenmek üzere Alec Baldwin tarafından yapılan David Mamet tarafından yazılan bir Monolog olduğu söylenir.

Resepsiyon

Glengarry Glen Ross Jack Lemmon'a En İyi Erkek Oyuncu dalında Volpi Kupasıkazandırdı. ve filmin dünya prömiyeri Venedik Film Festivali'nde yapıldı. Buna ek olarak, özgün Montreal Film Festivali'nde gösterilmek için planlanan ama aynı zamanda Venedik Film Festivali'nde yapıldığı için gösterilmeyen bir prömiyer vardır. Bunun yerine, Toronto Film Festivali'nde Kuzey Amerika prömiyeri verildi.

Film açılış için hafta sonu $2.100.000 hasılat elde ederek, 416 tiyatro salonu 2 Ekim, 1992 tarihinde geniş bir sürüme açıldı. Bubu sadece kendi $12.500.000 bütçesi altında Kuzey Amerika'da $10.700.000 yapmak için gitti.

Popüler Kültürde

Shelley Levene canlandıran Lemmon canlandırdığı karakter ile The Simpsons'taki Gil Gunderson'de büyük bir yenilenme oluşturulmasında büyük bir ilham kaynağı oldu. karakter Levene karakteri filmdeki tavırlarıyla çok ödünç aldı, ve filmde genellikle başarısız bir satıcı olarak tasvir edilir.

Dış bağlantılar

Şablon:James Foley