Azurit: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Selcukky (mesaj | katkılar)
Gerekçe: + telif hakkı ihlali
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Azurite from China.jpg|thumb|220px|Azurit]]
[[Dosya:Azurite from China.jpg|thumb|220px|Azurit]]
Bir çeşit [[bakır]] cevheridir. [[Kristal]] yapısı birbirine dik ama farklı uzunlukta olan eksenlerden oluşur. Çoğunlukla [[malahit]] ile birlikte bakır yataklarında bulunur.
Bir çeşit [[bakır]] cevheridir. [[Kristal]] yapısı birbirine dik ama farklı uzunlukta olan eksenlerden oluşur. Çoğunlukla [[malahit]] ile birlikte bakır yataklarında bulunur.

Hiçbir kristal Azurit’teki gibi bir mavi ışına sahip olamaz. Azurit, en erken uygarlıkların başladığı zamanlardan beri aydınlanmaya rehberlik eden bir taştır. Atlantis sakinleri ve eski zamanda yaşayan Mısırlılar için, Azurit en güçlü psişik taştı ve gizem içinde örtülmüştü. Bu taşın sahip olduğu sırları yalnızca en yüksek rahipler ve rahibeler bilirdi. Gökyüzündeki geçitleri açtığına inanan eski Çinliler tarafından Cennet Taşı olarak anıldı ve vizyon sahibi anlayışları ve şifa güçleri için Rumlar ve Romalılar tarafından takdir edildi. Mayalar için Azurit, mistik bir öze esin kaynağı oldu ve yeryüzündeki Amerikalılar bu kutsal taşı, manevi Hint rehberleriyle iletişime geçmek için kullanırken bilgeliği ve bilgiyi düşünce yoluyla aktarmayı kolaylaştırdı. 

'''Doğal Azurit taşı''' bağımsızlık, zihinsel uyanıklık ve fiziksel sağlığını korumak için yalnız yaşayan yaşlı birtakım kimseler için yardım edici özellikte bir taştır.Azurit tüm akıl merkezlerinin harekete geçmesini sağlar, hayata yoğun ilgi, dünyamızda yeni ortaklıklar ve bağlantılar keşfeder. Sadece okul ya da üniversite öğrencileri için değil, aynı zamanda çalışmayı diğer taahhütlere uydurmaya çalışan yetişkinler için ya da emekli olan “yaşamın öğrencileri” için yeni ve zorlayıcı konular üzerinde çalışmayı teşvik eder. Azurit odaklanma ve yoğunlaşmayı, ezberlemeyi ve bilginin saklanmasını geliştirir. Azurit zihni sakinleştirir; stres ve karışıklığa neden olan endişe, kararsızlık ve şuurun arkasında kalan düşünceleri hafifletir. Dengeleri, duyguları ve tepkileri kontrol altına almak için, Azurit taşınızı tutun ve zahmetli düşüncelerin buharlaşmasını isteyin. Bu taş, enerjilerini serbest bırakmak için dokunulmayı tercih eden sürtünme taşıdır, bu nedenle Azurit giyerken veya taşırken, sık sık ovuşturmayı unutmayın. Eğer '''Azurit taşı tesbih''' kullanıyorsunuz bu önerdiklerimizi zaten gerçekleştirmiş oluyorsunuz demektir. Modern uygulayıcılar, Azurit’ in metafizik özelliklerinin halen daha eski güçlerini yansıttığını, gerginlik ve karışıklığı giderip zihni yeni perspektiflere açmakta olduğunu kabul etmektedirler. Azurit taşı; zekayı canlandırır, psişik ve sezgisel yetenekleri uyandırıp insanın sahip olduğu iç vizyonu ruhsal rehberlikle uyumlu hale getirir. Rüyaların iyileştirilmesine, merakı olanlar için ruhun vücut dışına çıkma yollarının güvenli bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanır.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==
{{kaynakça|https://www.taskral.com/dogal-taslar/azurit-tasi/=}}
{{kaynakça}}


{{Commons|Azurite}}
{{Commons|Azurite}}

Sayfanın 05.39, 4 Temmuz 2017 tarihindeki hâli

Azurit

Bir çeşit bakır cevheridir. Kristal yapısı birbirine dik ama farklı uzunlukta olan eksenlerden oluşur. Çoğunlukla malahit ile birlikte bakır yataklarında bulunur.

Kaynakça