Fargo (dizi): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
→‎top: düzeltme AWB ile
Avşar Beği (mesaj | katkılar)
Sezon ve bölüm sayıları güncellendi.
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
27. satır: 27. satır:
| ilk_yayın= 15 Nisan 2014
| ilk_yayın= 15 Nisan 2014
| son_yayın= günümüz
| son_yayın= günümüz
| sezon_sayısı= 2
| sezon_sayısı= 3
| bölüm_sayısı= 20
| bölüm_sayısı= 30
| bölüm_listesi= Fargo bölümleri listesi
| bölüm_listesi= Fargo bölümleri listesi
| imdb_id = 2802850
| imdb_id = 2802850

Sayfanın 22.38, 29 Haziran 2017 tarihindeki hâli

Fargo
Timsahın İkilemi
FormatDizi
TürSuç filmi, Kara mizah
GeliştirenCoen kardeşler
Joel Coen
Ethan Coen
SenaristJoel Coen
Ethan Coen
Noah Hawley
BaşrolBilly Bob Thornton
Allison Tolman
Colin Hanks
Martin Freeman
Tema müziği bestecisiJeff Russo
ÜlkeABD
Sezon sayısı3
Bölüm sayısı30 (bölümleri listesi)
Yapım
Yönetici yapımcıAdam Bernstein
Randall Einhorn
Matt Shakman
Scott Winant
YapımcıCoen kardeşler
Joel Coen
Ethan Coen
MekânDuluth, Minnesota, Bemidji, Minnesota
Gösterim süresiYaklaşık 68 dakika (pilot)
48–53 dakika (standart)
Yayın bilgileri
Resim formatı16:9 HDTV
Yayın tarihi15 Nisan 2014 - günümüz
Dış bağlantılar

Fargo, Noah Hawley tarafından yazılmış ABD yapımı Kara mizah - Suç filmi türü bir dizidir. Dizi aynı ismi taşıyan 1996 yapımı Coen kardeşler tarafından yönetilmiş ve birçok ödül kazanan Fargo (film) den esinlenilmiştir. 15 Nisan 2014'te FX kanalında yayınlanmaya başlayan dizinin ilk sezonunun kadrosunda Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Colin Hanks ve Allison Tolman bulunmaktadır. Ayrıca, Ağustos 2014'te yapılan 66. Emmy Ödülleri'nde en iyi mini-dizi ödülünü kazanmıştır.

Konusu

Dizi Bemidji, Minnesota'da geçmektedir. 2006 Ocak ayında Bemidji, Minnesota yolundan geçen dizinin kötü, karanlık ve esrarengiz kiralık katili Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), yine iş üzerindeyken yol üzerinde bir geyiğe çarparak kaza yapar. Hastanede karşılaştığı Lester Nygaard (Martin Freeman) ile konuşarak onu kötü yönde etkiler. Hayatı başarısızlıklarla dolu, sıradan bir insan olan Lester, ailesi ve çevresi tarafından sürekli küçümsenmiş, pısırık bir sigorta satıcısıdır. Malvo‘nun söyledikleri ile etkilenmiş olan Lester eşini bir anlık öfkesi ile öldürür. O günden sonra bu alışık olmadığı dünyada farklı bir kişilik olarak ortaya çıkar. Bu sırada Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı ve acemi polisi Molly Solverson (Allison Tolman) ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli, ailesinin güvenliği ile polislik haysiyeti arasında kalmış polis Gus Grimly (Colin Hanks) iyi bir takım olup bu cinayetleri çözmeye, Malvo ve Lester‘ın suçlu olduklarını ispatlamaya çalışır.

"Bu gerçek bir hikayedir"

Dizi başlangıcında; "Bu gerçek bir hikayedir. Bu filmde anlatılan olaylar 2006‘da Minnesota’da yaşanmıştır. Geride kalanların isteği doğrultusunda isimler değiştirilmiştir. Ölenlere saygıdan dolayı, diğer her şey gerçekleştiği gibi anlatılmıştır." denilse de bu tamamen bir kurgudur. 1996 yılında çekilen Fargo (film) de yine aynı şey söz konusudur. Filmin yönetmeni Joel Coen "Gerçeğe bağlılık ile çok ilgilenmedik. Temel olaylar gerçek vakalara dayanıyor ama karakterler tamamıyla kurgulandı. Eğer seyirci bir şeyin gerçek olaylara dayandığına inanırsa, aksi takdirde kabullenmeyeceği şeyleri yapabilmeye başlarsınız." demiştir. Ayrıca Coenler bu cinayetlerin, Minnesota’da olmasa bile, gerçekten işlendiğini söylemektedir.[1]

Kaynaklar

  1. ^ "Fargo (Dizi)". 7 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014.