Kudüs Kuşatması (70): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
k Silinmiş şablona verilen bağlantı kaldırıldı
EmreDuran (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Kudüs Kuşatması''', Milattan Sonra 70 yılında meydana gelen İlk Yahudi-Roma Savaşı'dır. Roma ordusu imparator [[Titus Flavius Vespasianus|Titus]] tarafından yönetilmiştir. Romalılar MS 66 yılından sonra [[Kudüs]] şehrini yeniden kuşatarak almışlardır.
'''Kudüs Kuşatması''', Milattan Sonra 70 yılında meydana gelen İlk Yahudi-Roma Savaşı'dır. Roma ordusu daha sonra imparator olacak [[Titus Flavius Vespasianus|Titus]] tarafından yönetilmiştir. Kuşatma, [[Kudüs]] şehrininin yağmalanması ve ikinci mabedin yıkılması ile sonuçlanmıştır. [[Süleyman Mabedi|Birinci]] ve [[Kudüs Tapınağı|ikinci mabedin]] yıkılması yahudiler arasında [[Tişa Beav]] ile anılmaktadır. Romalılar ise, zaferin simgesi olarak Roma'da halen bulunmakta olan [[Titus Kemeri]]'ni inşa etmiştir.

Daha sonra zaferin simgesi olarak Roma'da bulunan [[Titus Kemeri]] inşa edilmiştir.


{{savaş-taslak}}
{{savaş-taslak}}

Sayfanın 14.54, 29 Mayıs 2017 tarihindeki hâli

Kudüs Kuşatması, Milattan Sonra 70 yılında meydana gelen İlk Yahudi-Roma Savaşı'dır. Roma ordusu daha sonra imparator olacak Titus tarafından yönetilmiştir. Kuşatma, Kudüs şehrininin yağmalanması ve ikinci mabedin yıkılması ile sonuçlanmıştır. Birinci ve ikinci mabedin yıkılması yahudiler arasında Tişa Beav ile anılmaktadır. Romalılar ise, zaferin simgesi olarak Roma'da halen bulunmakta olan Titus Kemeri'ni inşa etmiştir.