Tartışma:Cinsel ilişki: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
kDeğişiklik özeti yok
kDeğişiklik özeti yok
15. satır: 15. satır:
Şuan "ilgili" maddenin ismi "Cinsel ilişki"dir. Yanılmıyorsam; [[Cinsel İlişki]] Maddesinin "Diller" kısmında [[en:Human sexual activity]], [[de:sex]], [[fa:خطای سطح دسترسی]] maddelerine bağlantı sunmalıdır. Eğer ki önerim yeterince onaylanırsa düzenlemeye gideceğim. O yüzden wikipedi kullanıcılarına danışmış bulunmaktayım. <small>''[[Kullanıcı:Rock on she|Rock on She]] 22:52, 20 Nisan 2017'' (UTC)</small>
Şuan "ilgili" maddenin ismi "Cinsel ilişki"dir. Yanılmıyorsam; [[Cinsel İlişki]] Maddesinin "Diller" kısmında [[en:Human sexual activity]], [[de:sex]], [[fa:خطای سطح دسترسی]] maddelerine bağlantı sunmalıdır. Eğer ki önerim yeterince onaylanırsa düzenlemeye gideceğim. O yüzden wikipedi kullanıcılarına danışmış bulunmaktayım. <small>''[[Kullanıcı:Rock on she|Rock on She]] 22:52, 20 Nisan 2017'' (UTC)</small>


Bu sayfadaki bi'önceki mesajımdandan anlayabilinceği üzere de [[Cinsel ilişki]]nin İngilizce "Human Sexual Activity" teriminin Türkçe karşılığı olduğunu sanıyordum ama yanılıyormuşum fakat daha mühimi; bu maddeyi oluşturan/geliştirenlerde öyle yanılmış; ki bu maddede; Cinsel İlişki, "İnsanlar arasındaki cinsel ilişki" gibi tanımlanmış. Hatta; Bu madde, zoolojik açıdan anlatılmalı ama felsefi açıdan, hukuki açıdan, sosyolojik açıdan anlatılmış. (Oysa) TDK'nın [http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_bilimsanat&arama=kelime&guid=TDK.GTS.58fa10d0d89d32.27564613| bu hükmünce]; [[Cinsel İlişki]], İngilizce "Sexual Intercourse" terimiminin Türkçe karşılığıdır. <small>''[[Kullanıcı:Rock on she|Rock on She]] 00:02, 22 Nisan 2017'' (UTC)</small>
Bu sayfadaki bi'önceki mesajımdandan anlayabilinceği üzere de [[Cinsel ilişki]]nin İngilizce "Human Sexual Activity" teriminin Türkçe karşılığı olduğunu sanıyordum ama yanılıyormuşum fakat daha mühimi; bu maddeyi oluşturan/geliştirenlerde öyle yanılmış; ki bu maddede; Cinsel İlişki, "İnsanlar arasındaki cinsel ilişki" gibi tanımlanmış. Hatta; Bu madde, zoolojik açıdan anlatılmalı ama felsefi açıdan, hukuki açıdan, sosyolojik açıdan anlatılmış. (Oysa) [http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_bilimsanat&arama=kelime&guid=TDK.GTS.58fa10d0d89d32.27564613|TDK Bilim Ve Sanat Terimleri Sözlüğü]'nde; [[Cinsel İlişki]], İngilizce "Sexual Intercourse" terimiminin Türkçe karşılığıdır. <small>''[[Kullanıcı:Rock on she|Rock on She]] 00:02, 22 Nisan 2017'' (UTC)</small>


== koruma-yarı ==
== koruma-yarı ==

Sayfanın 21.11, 21 Nisan 2017 tarihindeki hâli

Şablon:VikiProje 10K

  • Madde tamamen insanlarda cinsel ilişkiyi anlatıyor. İngilizcesi olarak verilen link ise (Sex) genel olarak hayvanları anlatıyor. Buna uygun olarak ya madde değiştirilmeli, ya da varsa yabancı diller bölümü uygun yabancı maddelerle değiştirilmeli.--Cfsenel 08:34, 23 Nisan 2008 (UTC)
Maddedeki Vikilerarası link bir kullanıcı tarafından değiştirilmiş, doğru bağlantıyı koydum. Madde sık sık vandalizme uğradığından böyle şeyleri takip etmek oldukça güçleşiyor. --Danbury iletihehehe 09:30, 23 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba sayfanın yoğun vandalizme uğradığına bir yöneticiye söylerseniz daha iyi olur.Bence sex cinsel ilişkinin diğer bir anlamıdır bazı insanlar soyunun tükenmemesi için ürerler üremek içinde sex yolunu kullanırlar bazı insanlar sexi üremek için bazıları da zevk için kullanır ama türkiyede insanlar zevk için sex yapıyorlar mesala bazıları kadınlara para verip kadınla sex yapıyorlar örn.fahişelerle[adres açıklamasıadres açıklaması]--78.184.40.219 14:48, 30 Nisan 2008 (UTC)

Saniyorum burada kulturel ve dilsel bir farklilik var. Turkce'de 'cinsel iliski' genellikle insanlarin gerceklestirdigi bir eylem olarak algilaniyor ancak Ingilizce'de "sexual intercourse" aslinda insan yada hayvanlarin biyolojik olarak çiftlesme sirasinda gerceklestirdikleri eylem manasinda algilaniyor. Birebir cevrilirse 'intercourse' fiili olarak 'icine girme' (lat.coitus) demektir. Bizdeki manasi ile Cinsel iliski ise yalniz biyolojik bir eylemi degil bunun psikolojik, sosyolojik yonlerini de iceriyor. Saniyorum ansiklopedik olarak çiftlesme veya cinsel birleşme kavrami ayri bir baslik altinda incelenmeli ve de cinsel iliski bunun bir alt maddesi olarak insanlarda ciftlesmeyi ve bunun psikososyal yonlerini ele almali. Cinsel iliski ile cinsel birlesme ve ciftlesme arasindaki farkin herkes icin asikar oldugunu dusunuyorum. Selamlar BillyG 17:26, 14 Eylül 2008 (UTC)

Bu nasıl başlık böyle, adı "cinsel birleşme" ya da "insanlarda seks" olmalı. Cinsel ilişki nedir yahu? Ayrıca pozisyonların uygulamalı şekilde tasvir edilmesi iyi değil. Sayfaya yaşı küçük insanlar, çocuklarda girebilir. Kötü örnek olmaktadır.88.224.203.194 14:11, 20 Ağustos 2011 (UTC)

Aynen öyle, bir de fotoğraflar fazla müstehcen.95.7.249.30 19:28, 26 Kasım 2011 (UTC)

Şuan "ilgili" maddenin ismi "Cinsel ilişki"dir. Yanılmıyorsam; Cinsel İlişki Maddesinin "Diller" kısmında en:Human sexual activity, de:sex, fa:خطای سطح دسترسی maddelerine bağlantı sunmalıdır. Eğer ki önerim yeterince onaylanırsa düzenlemeye gideceğim. O yüzden wikipedi kullanıcılarına danışmış bulunmaktayım. Rock on She 22:52, 20 Nisan 2017 (UTC)

Bu sayfadaki bi'önceki mesajımdandan anlayabilinceği üzere de Cinsel ilişkinin İngilizce "Human Sexual Activity" teriminin Türkçe karşılığı olduğunu sanıyordum ama yanılıyormuşum fakat daha mühimi; bu maddeyi oluşturan/geliştirenlerde öyle yanılmış; ki bu maddede; Cinsel İlişki, "İnsanlar arasındaki cinsel ilişki" gibi tanımlanmış. Hatta; Bu madde, zoolojik açıdan anlatılmalı ama felsefi açıdan, hukuki açıdan, sosyolojik açıdan anlatılmış. (Oysa) Bilim Ve Sanat Terimleri Sözlüğü'nde; Cinsel İlişki, İngilizce "Sexual Intercourse" terimiminin Türkçe karşılığıdır. Rock on She 00:02, 22 Nisan 2017 (UTC)

koruma-yarı

Madde geçmişine bakıldığında sürekli IP vandalizmine uğradığı açıkça görülmekte. Süresiz yarı korumaya alındı. Herhangi bir IP ten gelecek şikayet (katkı yapma isteği) halinde bir hizmetli korumayı kaldırabilir. Teşekkürler. --M. M. ileti 17:35, 22 Kasım 2008 (UTC)

Koruma

Engelleme denilen bir şey var vandallık yapanı engelleyin bidaha yapmasın ama lütfen korumayı kaldırın.--88.235.124.237 13:01, 30 Mart 2009 (UTC)

Bence hesap almanız en mantıklısı. --♪♫Berkay0652|ileti 18:10, 3 Eylül 2009 (UTC)

madde adı

Maddenin interwikileri hep intercourse (birleşme/çiftleşme) maddelerine bağlı olduğu için daha geniş bir kavram olan cinsel ilişki ve seks terimlerini girişten kaldırdım. Bunların en:Human sexual activity, de:sex vs. maddelerine bağlanması gerekir.--Abuk SABUK msj 00:28, 4 Ocak 2013 (UTC)


Düzenleme

Küçük bir düzenleme istiyorum fotoğraflar fazla müstehcen fotoğrafları kaldırıp yeterince betimleyerek düzenlediğim halde kabul görmedi lütfen sizlerin bu konuda bilinçli olmanızı diliyorum.--176.33.217.31 19:46, 20 Mayıs 2014 (UTC)