Club Penguin: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Article1 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Article1 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
14. satır: 14. satır:
|giriş = Klavye ve Mouse
|giriş = Klavye ve Mouse
}}
}}
'''Club Penguin''', Penguin chat oyununun gelişmiş versiyonudur. Daha çok kullanılan kısaltma adı CP'dir. İlk geliştiren ekip New Horizons adlı şirkettir, oyun daha sonra çok fazla ilgi görmesi sebebiyle Disney'in oyun kolu olan Disney İnteractive Studios tarafından satın alınmıştır (an itibariyle oyun tamamen Disney'e aittir). Adobe Flash geliştikçe kendini geliştiren bir oyun olan Club Penguin özellikle 2008 başından beri arttırdığı parasal faktörleri tüm oyuncuları konuşmaktadır. Aynı zamanda çeşitli yardım kampanyaları ile kullanıcıların verdiği sanal para ile yardım yapılmaktadır.Üye olmak çok basittir ve basit bir İngilizce gerekmektedir.
'''Club Penguin''', Penguin chat oyununun gelişmiş versiyonudur. Daha çok kullanılan kısaltma adı CP'dir. İlk geliştiren ekip New Horizons adlı şirkettir, oyun daha sonra çok fazla ilgi görmesi sebebiyle Disney'in oyun kolu olan Disney İnteractive Studios tarafından satın alınmıştır (an itibariyle oyun tamamen Disney'e aittir). Adobe Flash geliştikçe kendini geliştiren bir oyun olan Club Penguin'in özellikle 2008 başından beri arttırdığı üyelik avantajları hakkında olumsuz konuşulmaktadır. Aynı zamanda yıl sonlarında çeşitli yardım kampanyaları ile kullanıcıların verdiği sanal para ile yardım yapılmaktadır. Üye olmak için ebeveyn izni gerekir ve İngilizce sunucuda oynamak için basit bir İngilizce gerekmektedir.


== Tarihçe ==
== Tarihçe ==
28. satır: 28. satır:


=== Yolculuk ===
=== Yolculuk ===
Oyunu güncelledikleri zaman bu kadar tutacağını düşünmemişlerdi. Oyun o kadar çok ilgi görmüştü ki gazetelere ve televizyonlara bile çıkmıştı. Çünkü böyle bir oyunu daha önce kimse yapmamıştı ve bu bir ilkti
Oyunu güncelledikleri zaman bu kadar tutacağını düşünmemişlerdi. Oyun o kadar çok ilgi görmüştü ki gazetelere ve televizyonlara bile çıkmıştı. Çünkü böyle bir oyunu daha önce kimse yapmamıştı ve bu bir ilkti.


== Ürünler ==
== Ürünler ==
Oyunun ayrıca oyuncak ve oyun türlerinde de ürünleri vardı. Ürünlerin içinden çıkan kodlarla oyuncular sadece kod ile verilen hediye eşya kitabından (Unlock Items Online) istediği eşyaları seçip alabiliyordu. Fakat şuanda ürünlerin satışı bulunmamaktadır.
Oyunun ayrıca oyuncak ve oyun türlerinde ürünleri de vardır. Ürünlerin içinden çıkan kodlarla oyuncular sadece kod ile verilen hediye eşya kitabından (Unlock Items Online) istediği eşyaları, oyun paralarını (coins) ve evcil hayvanları (puffle) seçip edinebilirler. Fakat şuanda ürünlerin satışı yaygın değildir.


=== Peluşlar ===
=== Peluşlar ===
62. satır: 62. satır:


== Genel terimler ==
== Genel terimler ==
'''Member''': Türkçe de ''üyelik'' anlamına gelen bu kelime Club Penguin jargonunda paralı üyeliktir. Eğer para verip de Club Penguin'i oynarsanız oyunun bütün hizmetlerinden faydalanabilirsiniz (60 puffle alabilme, özel odalara girebilme, bazı oyunları oynayabilme vb.)
'''Membership''': Türkçe de ''üyelik'' anlamına gelen bu kelime Club Penguin jargonunda paralı üyeliktir. Eğer üyelik satın alıp da Club Penguin'i oynarsanız oyunun bütün hizmetlerinden faydalanabilirsiniz (60 puffle alabilme, özel odalara girebilme, bazı oyunları oynayabilme, çok çeşitli eşyalar alma vb.).


'''Pin''' : Oyundaki penguen profilinin sol üst köşesine konabilen küçük simge veya eşyalardır.
'''Pin''' : Oyundaki penguen profilinin sol üst köşesine konulabilen küçük simge veya eşyalardır. Bu eşyalar para ile alınabilir, bir etkinlik (party) hediyesi olarak verilebilir ve belirli zaman aralıklarıyla çeşitli mekanlarda bulunup alınabilir.


'''Puffle''': Club Penguen'e özgü tüylü küçük bir hayvandır. Mavi, Kırmızı, Yeşil, Mor, Siyah, Sarı, Beyaz, Pembe, Turuncu, Kahverengi, Altın, Rengarenk, Kedi, Köpek, Dinozor puffle'lar ve Olaf puffle olmak üzere 21 çeşit puffle vardır. Bunlardan sadece mavi ve kırmızı puffle premium üye olmadan satın alınabilir. Her puffle 400 coins'dir
'''Puffle''': Club Penguen'e özgü tüylü küçük bir hayvandır. Mavi, Kırmızı, Yeşil, Mor, Siyah, Sarı, Beyaz, Pembe, Turuncu, Kahverengi, Altın, Rengarenk, Kedi, Köpek, Dinozor puffle'lar ve Olaf puffle olmak üzere 21 çeşit puffle vardır. Bunlardan sadece mavi ve kırmızı puffle member olmadan satın alınabilir. Her puffle 400 coins'dir. Renkli pufflelar (Altın ve rengarenk hariç) hediye eşya kitabından da edinilebilir. 2015 Rainbow Puffle Party'de Club Penguin [[mobil uygulama|uygulaması]]na giriş yapıp Cloud Forest'e giren üyeliği olmayan penguenler de Rengarenk puffle sahibi olabildi.


'''Ajanlık''': Bu oyunda Ajanlığa ilk katıldığında bile ajan olma şansın vardır. Ajanlar oyundaki insanları koruma görevindedir. Ajanlıkta sana verilen görevleri yaparsın.
'''Ajanlık''': Bu oyunda Ajanlığa ilk katıldığında bile ajan olma şansın vardır. Ajanlar oyundaki insanları koruma görevindedir. Ajanlıkta bazı dönemlerde verilen görevler yapılır ve kötü maskotlar .


'''Tur görevlisi''': Oyuna gireli 40 gün olmuşsa tur görevlisi olursun.Bunun için soruları cevaplandırman lazım.Soruları doğru cevaplandırdıktan sonra insanları tura davet edebilirsiniz.
'''Tur görevlisi''': Oyuna 40 gün önce ve daha öncesinde üye olan penguenler tur görevlisi olma hakkı kazanır. Bu hakka sahip olan penguenlerin bazı soruları cevaplandırmaları gerekir. Soruları doğru cevaplandırdıktan sonra tur görevlisi olup penguenleri tura davet edebilirler.


'''Ninjalar''': Ninja olmak çok basittir. Member (özel üye) olmak gerekmez. Dojo'da bulunan Card-Jitsu oyunu ile ninja olunur ve kuşaklar beyaz kuşaktan siyah kuşağa kadardır. 3 tane ana element vardır. Bunlar; ''Ateş'', ''Su'' ve ''Kar''dır. Siyah kuşağı aldıktan sonra Sensei'yi yenebilirsiniz ve özel eşyayı alabilirsiniz.
'''Ninjalar''': Ninja olmak çok basittir. Membership (üyelik) gerekmez. Dojo'da bulunan Card-Jitsu mini oyunu ile ninja olunup beyaz kuşaktan siyah kuşağa kadar bütün kuşaklar alınabilir. 3 tane ana element vardır. Bunlar; ''Ateş'', ''Su'' ve ''Kar''dır. Siyah kuşağı aldıktan sonra Sensei'yi yenebilirsiniz ve özel eşyayı alabilirsiniz. Ateş ninjalığı, su ninjalığı ve kar ninjalığında da ilerleyip ödüller kazanıp bir usta olabilirsiniz. Her bir ninjalıkta ilerleyişinizde kolyenizdeki bir element parlar.


'''Ateş Ninjaları''': Ateş Ninjası olabilmek için Member (özel üye) olmanız gerekirdi. 2009 yılında başlayan bu oyunun amacı başarılı bir ateş ninjası olmaktır. Bütün dövüşleri yaptıktan sonra Sensei'yi yenebilecek güçte olursunuz.Fakat artık Card-Jitsu Kar'ın uğuruna 2013'te ve sonrasında Club Penguin'de Ateş Ninjaları olmak için özel üyelik gerekmez.
'''Ateş Ninjaları''': Ateş Ninjası olabilmek için Membership gerekirdi. 2009 yılında başlayan bu mini oyunun amacı başarılı bir ateş ninjası olmaktır. Bütün dövüşleri yaptıktan sonra Sensei'yi yenebilecek güç edinilir. Fakat artık Card-Jitsu Kar'ın uğuruna 2013'te ve sonrasında Club Penguin'de Ateş Ninjası olmak için üyelik gerekmez.


'''Su Ninjaları''': Su Ninjası olabilmek için Member (özel üye) olmanız gerekirdi. 2010 yılında başlayan bu oyunun amacı başarılı bir su ninjası olmaktır. Bütün dövüşleri yaptıktan sonra Sensei'yi yenebilecek güçte olursunuz.Fakat artık Card-Jitsu Kar'ın uğuruna 2013'te ve sonrasında Club Penguin'de Su Ninjaları olmak için özel üyelik gerekmez.
'''Su Ninjaları''': Su Ninjası olabilmek için Membership gerekirdi. 2010 yılında başlayan bu mini oyunun amacı başarılı bir su ninjası olmaktır. Bütün dövüşleri yaptıktan sonra Sensei'yi yenebilecek güç edinilir. Fakat artık Card-Jitsu Kar'ın uğuruna 2013'te ve sonrasında Club Penguin'de Su Ninjası olmak için üyelik gerekmez.


'''Kar Ninjaları''': Kar ninjası olmak için Memberlik gerekmez. 2013 yılında başlamış kar ninjalığını tamamlamak için "24" tane öğe almak lazım. Bunun savaşlarını yapınca 3ünü de tamamlamış olurşunuz.
'''Kar Ninjaları''': Kar ninjası olmak için hiçbir zaman Membership gerekmedi. 2013 yılında başlamış olan kar ninjalığını tamamlamak için "24" öğeyi almak gerekir. Tüm ninjalıkların savaşlarını da bitirince üç element de tamamlanmış olur.


'''PSA Ajanlığı''': PSA ajanı olmak 2010 yılının Haziran ayından beri mümkün değildir. Çünkü oyundaki kötü karakter olan ''Herbert P Bear (Herbert)'' PSA Ajanlık Sistemini patlatmıştır. Bu yüzden de EPF Ajanlığı denilen yeni bir sisteme geçilmiştir. Uzun hali ile : ''Penguin Secret Agent'' yani Penguen Gizli Ajanlığı anlamına gelmektedir.
'''PSA Ajanlığı''': PSA ajanı olmak 2010 yılının Haziran ayından beri mümkün değildir. Çünkü oyundaki kötü karakter olan ''Herbert P. Bear (Herbert)'' PSA Ajanlık Sistemini patlatmıştır. Bu yüzden de EPF Ajanlığı denilen yeni bir sisteme geçilmiştir. Uzun ismi ise ''Penguin Secret Agency''dir. Anlamı ise Penguen Gizli Ajanlığı'dır.


'''EPF Agent''': PSA Ajanlığından daha ileri olan ajanlık sistemidir. Herbert PSA'yı patlattığı için kurulmuştur. Yöneticileri ; Dot, Gary ve Director (Aunt Arctic). Uzun hali ise Elite Penguin Force olarak bilinmektedir.
'''EPF Ajanlığı''': PSA Ajanlığının ardılı olan ajanlık sistemidir. Herbert PSA'yı patlattığı için kurulmuştur. Yöneticileri ; Dot, Gary ve Director'dur. Uzun ismi ise ''Elite Penguin Force''dir. Anlamı ise Elit Penguen Güçleri'dir. Ayrıca dışarıdan görünümündeki tabelasında ''Everyday Phoning Facility'' yazmaktadır ve gizli mekana girmeden önce buradan geçilir.


'''CP Oyuncakları''': Oyuncaklar artık Türkiye'de satışta değildir. Bazı mağazalarda Puffle, bazılarında Penguenler vardır. Her penguen için 1 kod,2 öğe verilmektedir. Bu kodlar Membership için olanlara benzeyen şeyleri alabilmek içindir.
'''CP Oyuncakları''': Oyuncaklar artık Türkiye'de satışta değildir. Pufflelar, Penguenler ve Maskotların çeşitli oyuncakları vardır. Her oyuncaktan bir oyuncak coin çıkmaktadır ve bu coinin üzerinde (2 öğelik) 1 kod verilmektedir. Bu kodlar belirlenmiş katalogdaki belirli Membership eşyalarını alabilmek için kullanılır.


'''Codes (Kodlar)''': Yayınlanan kodlarla coins ve eşyalar verilmektedir. Kodlar Club Penguin rehber sitelerinde bulunabilir. Club Penguin'e girişinizde oda seçimi yapmadan önce ''Unlock Items Online'' butonuna basarak kodlarınızı girebilirsiniz.
'''Codes (Kodlar)''': Kodlar en çok para içindir ve öğelerde vardır tabi. Kodları Club Penguin için olan rehber sitelerde bulabilirsiniz.

'''Kitaplar''': Club Penguin kitapları da satılmaktadır. Unlock Items Online bölümünde ''I've got a Book'' seçeneğini seçip sahip olduğunuz kitabın belirtilen bölümünde yazan kelimeyi yazarsanız ödül olarak coins ve eşyalar verilmektedir. Bu kitapların belirtilen bölümlerindeki kelimeler internete sızmıştır.


===Maskotlar===
===Maskotlar===


Oyunda birçok maskot vardır. Bu maskotları adaya geldikleri zaman bulup ekleyebilirsiniz ve koli simgesiyle onlardan hediye arkaplan alabilirsiniz. Maskotlar belirli sunucularda, belirli yerlerde ve belirli zamanlarda buluşma düzenlerler. Buluşmadan günler önce haber verildiğinden sunucu ve bulunduğu bölge yoğunlukla karşı karşıya kalabilir.
Oyunda birçok maskot vardır. Bu maskotlar neredeyse her yıl yenileri gelir. Ayrıca bu maskotları adaya geldikleri zaman ekleyebilirsiniz. Maskotları bulmak biraz zor olabilir. Teker teker Server gezmeniz gerekebilir. Maskotlar ayrıca eklendikten sonra profillerinde yer alan koli simgesine basıldığında hediye arka plan vermektedir.


====Sabit maskotlar====
====Sabit maskotlar====

Sayfanın 03.06, 1 Şubat 2017 tarihindeki hâli

Club Penguin
freamless
GeliştiriciDisney Online Studios Canada Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıDisney
YapımcıClub Penguin Entertainment Inc.
PlatformlarPC, Microsoft Windows, Linux, Mac Os X, Android
Çıkış24 Ekim 2005
TürOnline
ModÇok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Club Penguin, Penguin chat oyununun gelişmiş versiyonudur. Daha çok kullanılan kısaltma adı CP'dir. İlk geliştiren ekip New Horizons adlı şirkettir, oyun daha sonra çok fazla ilgi görmesi sebebiyle Disney'in oyun kolu olan Disney İnteractive Studios tarafından satın alınmıştır (an itibariyle oyun tamamen Disney'e aittir). Adobe Flash geliştikçe kendini geliştiren bir oyun olan Club Penguin'in özellikle 2008 başından beri arttırdığı üyelik avantajları hakkında olumsuz konuşulmaktadır. Aynı zamanda yıl sonlarında çeşitli yardım kampanyaları ile kullanıcıların verdiği sanal para ile yardım yapılmaktadır. Üye olmak için ebeveyn izni gerekir ve İngilizce sunucuda oynamak için basit bir İngilizce gerekmektedir.

Tarihçe

Experimental Penguins (2000-2004)

Club Penguin'in ilk sürümü olan oyun Rocketsnail Games tarafından yapılmıştır. Oyunda ilk önce penguenler sadece odalara girerek birbirleri ile sohbet ediyordu. Daha sonra Priebe oyunu iki oyunculu ve kartopu savaşı yapılan bir oyuna dönüştürmeye karar verdi. Oyun Adobe Flash Player ile çalışmaktaydı.

Büyük Güncelleme (2004-2005)

Asıl oyun olan Club Penguin'i test etmek için Penguin Chat 3 adlı oyunu geliştirdiler. Ayrıca o zamanlar asıl oyunun adı belli değildi, şirket sürekli oyun için yeni bir isim düşünüyordu. Düşündükleri isimler: Penguin Chat, Penguin World, Penguin Land, World Of Penguins şeklindeydi. Ama oyun artık sadece bir sohbet oyunu olmadığı, içinde eşyalar, mekanlar ve mini oyunlar barındırdığı için ona daha iyi bir isim gerektiğini düşünüyorlardı. En son ise neden bir kulüp veya topluluğun adını almıyoruz dediler ve Club Penguin ortaya çıkmış oldu.

Beta Test (2005)

Ekip, Penguin Chat 3 oyuncularının gelip Club Penguin'i denemelerini istedi. Oyunun blog sayfasında Beta Test'i duyurdukları için çok heyecanlıydılar. Ekibin amacı oyunu oynayan herkesi tanımak ve daha iyi bir oyun için hataları bulup kapatmaktı. Daha sonra bir parti yapmayı ve oyunun tam açılışını kutlamayı düşündüler. Beta Test adı verilen bu parti de tüm Club Penguin partilerinin başlangıcı oldu.

Yolculuk

Oyunu güncelledikleri zaman bu kadar tutacağını düşünmemişlerdi. Oyun o kadar çok ilgi görmüştü ki gazetelere ve televizyonlara bile çıkmıştı. Çünkü böyle bir oyunu daha önce kimse yapmamıştı ve bu bir ilkti.

Ürünler

Oyunun ayrıca oyuncak ve oyun türlerinde ürünleri de vardır. Ürünlerin içinden çıkan kodlarla oyuncular sadece kod ile verilen hediye eşya kitabından (Unlock Items Online) istediği eşyaları, oyun paralarını (coins) ve evcil hayvanları (puffle) seçip edinebilirler. Fakat şuanda ürünlerin satışı yaygın değildir.

Peluşlar

  • Penguen ve maskotlar
  • Puffle
  • Puffle anahtarlıklar

Kitap ve Dergiler

  • En Güzel İgloo
  • Resimli Öyküler
  • Eğlenceli Aktivite Kitabı
  • En Çılgın Oyunlar
  • Neşeli Aktivite Kitabı
  • Puffle Festivali

Video Oyunlar

Şarkılar

  • The Party Starts Now
  • It' s Your Birthday
  • Anchors Aweigh
  • Ghosts Just Wanna Dance
  • Cool In The Cold
  • Gotta Have A Wingman
  • Gotta Have A Wingman (Remix)
  • Best Day Ever

Genel terimler

Membership: Türkçe de üyelik anlamına gelen bu kelime Club Penguin jargonunda paralı üyeliktir. Eğer üyelik satın alıp da Club Penguin'i oynarsanız oyunun bütün hizmetlerinden faydalanabilirsiniz (60 puffle alabilme, özel odalara girebilme, bazı oyunları oynayabilme, çok çeşitli eşyalar alma vb.).

Pin : Oyundaki penguen profilinin sol üst köşesine konulabilen küçük simge veya eşyalardır. Bu eşyalar para ile alınabilir, bir etkinlik (party) hediyesi olarak verilebilir ve belirli zaman aralıklarıyla çeşitli mekanlarda bulunup alınabilir.

Puffle: Club Penguen'e özgü tüylü küçük bir hayvandır. Mavi, Kırmızı, Yeşil, Mor, Siyah, Sarı, Beyaz, Pembe, Turuncu, Kahverengi, Altın, Rengarenk, Kedi, Köpek, Dinozor puffle'lar ve Olaf puffle olmak üzere 21 çeşit puffle vardır. Bunlardan sadece mavi ve kırmızı puffle member olmadan satın alınabilir. Her puffle 400 coins'dir. Renkli pufflelar (Altın ve rengarenk hariç) hediye eşya kitabından da edinilebilir. 2015 Rainbow Puffle Party'de Club Penguin uygulamasına giriş yapıp Cloud Forest'e giren üyeliği olmayan penguenler de Rengarenk puffle sahibi olabildi.

Ajanlık: Bu oyunda Ajanlığa ilk katıldığında bile ajan olma şansın vardır. Ajanlar oyundaki insanları koruma görevindedir. Ajanlıkta bazı dönemlerde verilen görevler yapılır ve kötü maskotlar .

Tur görevlisi: Oyuna 40 gün önce ve daha öncesinde üye olan penguenler tur görevlisi olma hakkı kazanır. Bu hakka sahip olan penguenlerin bazı soruları cevaplandırmaları gerekir. Soruları doğru cevaplandırdıktan sonra tur görevlisi olup penguenleri tura davet edebilirler.

Ninjalar: Ninja olmak çok basittir. Membership (üyelik) gerekmez. Dojo'da bulunan Card-Jitsu mini oyunu ile ninja olunup beyaz kuşaktan siyah kuşağa kadar bütün kuşaklar alınabilir. 3 tane ana element vardır. Bunlar; Ateş, Su ve Kardır. Siyah kuşağı aldıktan sonra Sensei'yi yenebilirsiniz ve özel eşyayı alabilirsiniz. Ateş ninjalığı, su ninjalığı ve kar ninjalığında da ilerleyip ödüller kazanıp bir usta olabilirsiniz. Her bir ninjalıkta ilerleyişinizde kolyenizdeki bir element parlar.

Ateş Ninjaları: Ateş Ninjası olabilmek için Membership gerekirdi. 2009 yılında başlayan bu mini oyunun amacı başarılı bir ateş ninjası olmaktır. Bütün dövüşleri yaptıktan sonra Sensei'yi yenebilecek güç edinilir. Fakat artık Card-Jitsu Kar'ın uğuruna 2013'te ve sonrasında Club Penguin'de Ateş Ninjası olmak için üyelik gerekmez.

Su Ninjaları: Su Ninjası olabilmek için Membership gerekirdi. 2010 yılında başlayan bu mini oyunun amacı başarılı bir su ninjası olmaktır. Bütün dövüşleri yaptıktan sonra Sensei'yi yenebilecek güç edinilir. Fakat artık Card-Jitsu Kar'ın uğuruna 2013'te ve sonrasında Club Penguin'de Su Ninjası olmak için üyelik gerekmez.

Kar Ninjaları: Kar ninjası olmak için hiçbir zaman Membership gerekmedi. 2013 yılında başlamış olan kar ninjalığını tamamlamak için "24" öğeyi almak gerekir. Tüm ninjalıkların savaşlarını da bitirince üç element de tamamlanmış olur.

PSA Ajanlığı: PSA ajanı olmak 2010 yılının Haziran ayından beri mümkün değildir. Çünkü oyundaki kötü karakter olan Herbert P. Bear (Herbert) PSA Ajanlık Sistemini patlatmıştır. Bu yüzden de EPF Ajanlığı denilen yeni bir sisteme geçilmiştir. Uzun ismi ise Penguin Secret Agencydir. Anlamı ise Penguen Gizli Ajanlığı'dır.

EPF Ajanlığı: PSA Ajanlığının ardılı olan ajanlık sistemidir. Herbert PSA'yı patlattığı için kurulmuştur. Yöneticileri ; Dot, Gary ve Director'dur. Uzun ismi ise Elite Penguin Forcedir. Anlamı ise Elit Penguen Güçleri'dir. Ayrıca dışarıdan görünümündeki tabelasında Everyday Phoning Facility yazmaktadır ve gizli mekana girmeden önce buradan geçilir.

CP Oyuncakları: Oyuncaklar artık Türkiye'de satışta değildir. Pufflelar, Penguenler ve Maskotların çeşitli oyuncakları vardır. Her oyuncaktan bir oyuncak coin çıkmaktadır ve bu coinin üzerinde (2 öğelik) 1 kod verilmektedir. Bu kodlar belirlenmiş katalogdaki belirli Membership eşyalarını alabilmek için kullanılır.

Codes (Kodlar): Yayınlanan kodlarla coins ve eşyalar verilmektedir. Kodlar Club Penguin rehber sitelerinde bulunabilir. Club Penguin'e girişinizde oda seçimi yapmadan önce Unlock Items Online butonuna basarak kodlarınızı girebilirsiniz.

Kitaplar: Club Penguin kitapları da satılmaktadır. Unlock Items Online bölümünde I've got a Book seçeneğini seçip sahip olduğunuz kitabın belirtilen bölümünde yazan kelimeyi yazarsanız ödül olarak coins ve eşyalar verilmektedir. Bu kitapların belirtilen bölümlerindeki kelimeler internete sızmıştır.

Maskotlar

Oyunda birçok maskot vardır. Bu maskotları adaya geldikleri zaman bulup ekleyebilirsiniz ve koli simgesiyle onlardan hediye arkaplan alabilirsiniz. Maskotlar belirli sunucularda, belirli yerlerde ve belirli zamanlarda buluşma düzenlerler. Buluşmadan günler önce haber verildiğinden sunucu ve bulunduğu bölge yoğunlukla karşı karşıya kalabilir.

Sabit maskotlar

  • Rockhopper: Adaya bazı partilerde gemisi ile uğrar. Gemisinde her zaman bir bedava ve farklı farklı ücretli eşyalar bulundurur.
  • Aunt Arctic: Penguin Times gazetesinin editörü ve EPF ajanıdır. Ayrıca oyunda uzun bir süredir kimliği belli olmayan ajan The Director, Aunt Arctic olduğu ortaya çıkmıştır.
  • Cadence: Dance Club'ın sahibidir. Dance Club içindeki oyunun eğitici kısmında onu görebilirsiniz.
  • Gary (Gary the Gadget Guy): Adanın bilim adamı ve EPF ajanıdır. Genelde yaptığı çalışmaların kötü sonuç vermesi ile bilinmektedir.
  • Rookie: EPF ajanıdır. Genelde April Fools ve The Fair partilerinde ortaya çıkar.
  • Sensei: Adanın en yaşlı penguenidir. Card-Jitsu oyununu öğretendir ve mekanı Dojo'dur. Dojo'yu haritanın dağlık kısmında bulabilirsiniz.
  • PH (Puffle Handler): Puffle bakıcısı ve EPF ajanıdır. Daha önce video oyunlarda bulunmasının yanı sıra adaya ilk kez Puffle Party 2012'de gelmiştir.
  • Herbert Percival Bear: EPF ajanlarının düşmanıdır. Klutzy adında bir yengeci vardır ve pufflellardan nefret eder. Adayı yıkmak ve adanın başına geçmek başlıca hareketlerindendir.
  • Franky: Adanın müzikal grubu olan Penguin Band'ın bir üyesidir. Genelde müzik ile ilgili partilerde ortaya çıkar.
  • Petey K: Adanın müzikal grubu olan Penguin Band'ın bir üyesidir. Genelde müzik ile ilgili partilerde ortaya çıkar.
  • G Billy: Adanın müzikal grubu olan Penguin Band'ın bir üyesidir. Genelde müzik ile ilgili partilerde ortaya çıkar.
  • Stompin' Bob: Adanın müzikal grubu olan Penguin Band'ın bir üyesidir. Genelde müzik ile ilgili partilerde ortaya çıkar.
  • Dot: Tasarımcı ve EPF ajanıdır. Normalde kravat ve palto ile görünen karakterin 2015 yılında görünümü değiştirilmiştir.
  • Merry Walrus: Club Penguin adasının noel babası denebilir. Sadece Merry Walrus Party'de ortaya çıkmıştır.
  • Sam the Sasquatch: Kafasında beta şapkası bulunan bir karakterdir. İlk olarak Puffle Party 2015'te ortaya çıkmıştır.

Misafir maskotlar

  • Rocky: 2012 yılında yapılan Make Your Mark: Ultimate Jam partisinde ortaya çıkmıştır.
  • CeCe: 2012 yılında yapılan Make Your Mark: Ultimate Jam partisinde ortaya çıkmıştır.
  • Brady: 2013 yılında yapılan Teen Beach Movie Summer Jam partisinde ortaya çıkmıştır.
  • McKenzie: 2013 yılında yapılan Teen Beach Movie Summer Jam partisinde ortaya çıkmıştır.
  • Kermit: Muppets World Tour ortaya çıkmıştır.

Club Penguin Island

Club Penguin Island, Club Penguin'in aksine grafiğe ağırlık verilmiş ve animasyonlar kullanılmış bir sonraki oyundur. Oyun şuanda yayında olmasa da Disney hesabınızı veya açacağınız yeni Disney hesabını oraya eşitleyerek ön kayıt yapabilirsiniz ve böylece sadece önceden kayıt yaptıranların sahip olabileceği özel eşyalara sahip olabilirsiniz.[1] Oyun mobil platformlarda yayınlanacaktır ve şuan Avustralya ve Yeni Zelanda'da betaya sunulmuştur. Mart 2017'de tüm dünyaya açılacaktır ve 29 Mart 2017'de Club Penguin sunucuları kapanacaktır.

Galeri

Kaynakça

Dış bağlantılar