Kullanıcı mesaj:Nushirevan11: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni başlık: Yanlış gerekçe ile silinmeye aday gösterilen maddeler
VanishedUser 19358256 (mesaj | katkılar)
175. satır: 175. satır:
== Yanlış gerekçe ile silinmeye aday gösterilen maddeler ==
== Yanlış gerekçe ile silinmeye aday gösterilen maddeler ==


Telif hakkı ihlal etmemesine rağmen maddeleri silinmeye aday gösteriyorsunuz. Geçersiz nedenlerle maddeleri ellemeyin lütfen.
Telif hakkı ihlal etmemesine rağmen maddeleri silinmeye aday gösteriyorsunuz. Geçersiz nedenlerle maddeleri ellemeyin lütfen.{{imzasız|Mithrandirt}}

Sayfanın 19.12, 10 Ocak 2017 tarihindeki hâli

Bağımsız Kaynak

Merhaba, Mahmut Ustaosmanoğlu maddesine eklenen silsile için bağımsız kaynak istemek peygamberler silsilesi için dini kaynak harici kaynak istemekle eş değer değil midir? İsmailağa Cemaati kendisi bu silsilenin böyle olduğuna inanıyor. Ali Haydar Ahıskavî'den şeyhlerinin postnişinliği aldıklarını ifade ediyorlar. Kuran için Kuran dışından bir kaynak getirilebilirse bu bilgi içinde cemaat dışı bir kaynak getirilebilir. Bu konudaki düşünceniz mesnetsiz ve mantıkî bir yönü yok. Ayrıca İngilizce Mahmut Ustaosmanoğlu maddesinde hiçbir kaynak belirtilmeden aynı silsileye yer verilmiştir. Tarikatın kendi kabul ettiği silsile için dışardan kaynak aramak abestir. Bu konuyu üst görevlilerden birine sormanızı rica ediyorum. --Umitk aydin (mesaj) 15:50, 21 Ekim 2016 (UTC)

Cevap Cevap Maalesef birilerinin bir şeye inanması onu ansiklopediye taşımaya yetmiyor. Doğrudur ya da yanlıştır demiyorum bakın, ansiklopediye taşımaya yetmiyor. Cemaatin biz böyle inanıyoruz ve burada da böyle yer alacak demesi ansiklopedik bir dilden uzak ve anlamsız. Kendi sitenizde bunu yapabilirsiniz ama buraya bu bilgiye ekleyemezsiniz. Zira bunu sadece bu cemaat kabul ediyor. Bunun gerçekte böyle olmadığının herkes açısından böyle kabul edildiğini kanıtlamak için de bağımsız kaynaklara gerek vardır, cemaatin "propaganda" amaçlı yarattığı kendi sitesi değil. Ayrıca Kuran ile cemaati bir tutamazsınız. Cemaat bir kurumdur bir dinin kitabı veya başvuru noktası değil. Burada herkes aynı yetkidedir. Tüm kullanıcılar aynı Politika ve yönergelere göre hareket eder. Benim yaptığım da diğer kullanıcılarında yapacağı şey de bu. Ama illa bir "üst" merci arıyorsanız konunun geçmişine bakabilirsiniz. Aynı geri alma işlemini hizmetli yetkisine sahip bir arkadaşımız da "kaynak" isteyerek yapmış. İngilizce vikipediye de gelirsek o kısım buraya bağlamıyor maalesef ingilizce vikipedi, türkçe vikipedi, rusça vikipedi vs.vs.vs. hepsinin ayrı kendine has politika ve yönergeleri vardır. Veya yapılan değişiklik diğer kullanıcıların dikkatinden kaçtı bilemem. Dediğim gibi politika ve yönergelerimiz farklı. -- Pragdonmesaj 17:31, 21 Ekim 2016 (UTC)
Cevap Cevap Ansiklopedik bilgi demek nesnel bilgi demek değildir. Ansiklopedik bilgi bir inanç veya değer yargıları hakkında bilgi verirken o inancın mensuplarının neye inandığını o inancın ne olduğunu anlatmaktır. İslam hakkında bilgi verirken Hristiyan ve Yahudilerle ortak paydayı mı gözeteceğiz yoksa İslam'ın kaidelerini mi yazacağız? Muhammed'in peygamber olmadığına milyonlar inanıyor ancak sadece kendi mensupları peygamber olduğuna inanıyor. Şimdi Muhammed'in peygamberliğini wikipedia'ya yazmak için bir gayri müslim kaynak mı gerekiyor? İsmailağa Cemaati mensupları bu silsileye inanıyor. Ansiklopediye silsileyi ekleyerek bunu demek istiyoruz. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun şeyh olduğunu herkes mi kabul ediyor? Niçin tanıtım cümlesine şeyh yazmışsınız? Çünkü cemaati kendisini şeyh olarak kabul ediyor. Tartışma kısmına baktım ancak mantıkî bir nedeniniz yok. Siz ansiklopedik bilgi ile nesnelliği birbirine karıştırmışsınız kusura bakmayın. Cevabınız için teşekkürler. --Umitk aydin (mesaj) 21:09, 21 Ekim 2016 (UTC)
@Umitk aydin Ortada bir karıştırma yok. Mantıki nedenimiz politika ve yönergelerimizdir. Bunlara bir itirazınız varsa ilgi politikanın tartışma sayfasında fikrinizi belirtip tartışabilir ve ortak paydada buluşulursa değiştirebilirsiniz. Muhammedin peygamber olduğunu kanıtlayan binlerce, milyonlarca bağımsız güvenilir kaynak mevcut. Böyle bir örnekleme (karşılaştırma) kabul edilir değil. Hala inatla bir din ve onun peygamberinin varlığı ile cemaat karşılaştırması yapıyorsunuz. Bağımsız kaynaklar karşıt görüşlerden olmak zorunda değil. Misal bir ayet için Hamdi Yazır'ın bir eseri kaynak olarak kabul edilebilir. veya hürriyet vb ulusal basına yansımış "muhammed peygamber" söylemi kayda değerliğe ispattır. yazılan yayınlanmış makalelerde buna değinilmiş olması onu kayda değer yapar. Lüzumundan fazla açıklama yaptım. Zira ilgili tüm bilgiler yukarıda verdiğim politika ve yönergelerde mevcut. Bu yönergeler dışına çıkılamaz. Yönergeleri ve politikaları yeniden okumanızı tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar.--Pragdonmesaj 22:17, 21 Ekim 2016 (UTC)

Alemşah Halime Begüm

Yine mi bu demeden konuyla ilgili bir kaç şey belirtip hemen gideceğim :) (Gördüğüm eksiklikler ile ilgili). Öncelikle elinize sağlık değerli bir madde olmuş. Ancak bir kaç noktaya değinmekte fayda görüyorum zira kaynaklandırma konusunda biraz eksik olduğunu düşünüyorum (Naçizane düşüncem). Öncelikle madde içerisinde yazdığınız "1501 yılında Sünni olduğu için oğlu Şah İsmail tarafından öldürüldüğü iddia edilmiştir" kısmına haklı olarak kim iddia etmiş?, nerede iddia edilmiş? soruları geliyor insanın aklına. bu tarz cümleler söylem olarak kalır ve bunun kanıtlanması gerekir. Evet girip googleda vs araştırılıp öğrenilebilir bir bilgi belki ama bu buraya yazılıyorsa kaynağını da belirtmek gerek zira ansiklopediler iddialardan oluşan bir yapı değildir, kesin, saf bilgiyi verir. Gösterdiğiniz youtube kaynağı malesef bu cümleyi bilgi haline getirmeye yetmiyor. Tufan Gündüz'ün direkt bu konu (bu iddia) hakkında yazdığı kitap, kitabın bir bölümü veya makalesi bu iddiayı ansiklopedik bir bilgi haline sokar. Şu haliyle bu cümle sizin kişisel görüşünüzden başka bir şey ifade etmiyor. Maddenin genelinde bu durum söz konusu. Madde gerçekten değerli ve güzel ancak ciddi bir kaynaklandırma sorunu çıkıyor ortaya ve bu durum ileride maddenin tamamen silinmesine yol açabilir. Bunun için size naçizane tavsiyem Vikipedi:Kaynak gösterme ve Vikipedi:Güvenilir kaynaklar yönergelerine bir göz atmanız. Niyetim size germek değil sadece oluşturulan maddelerde bir standardı yakalamak. O yüzden biraz önceki konuşmada gerdiysem sizi özür dilerim :) Bunun dışında yine kaynaklandırma gibi yönergeler ile ilgili danışmak istediğiniz bir şey olursa çekinmeden sorun lütfen. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 23:07, 21 Ekim 2016 (UTC)

@Pragdon Estağfurullah. Bir makaleden bu madde özetlenmiştir. Her önemli cümleye aynı makaleyi kaynak olarak vermek anlamsız olur diye düşündüm. Alemşah Halime Begüm hakkında çok kaynak ve bilgi yok. 1501 yılında oğlu tarafından öldürüldüğü Reha Çamuroğlu ve İskender Pala tarafından iddia ediliyor. Ben de bunu belirterek bu iddianın yanlış olduğunu oğlu tarafından öldürülmediğini ifade ediyorum. Teşekkürler. :) --Umitk aydin (mesaj) 23:24, 21 Ekim 2016 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:27, 1 Aralık 2016 (UTC)
:@Sakhalinio Hoş bulduk. Beni aydınlattınız. Bundan sonra daha dikkatli olacağım. İyi dilekleriniz ve uyarınız için teşekkürler.--Umitk aydin (mesaj) 15:06, 2 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti


VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 03:08, 6 Aralık 2016 (UTC)

Silme gerekçesi

Yalnızca tartışma şablonunun bulunduğu sayfalar oluşturulmamakta. Bilginize. --Superyetkinileti 15:45, 9 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği - Bunları biliyor muydunuz?

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği proje ana sayfasının sağ altında görülecek ve her 15 günde bir yenilenecek olan Bunları biliyor muydunuz? kısmı oluşturuldu. Arşive 113 madde eklendi. Proje konuları hakkındaki 5 farklı bilgi düzenli periyotlarla bu kısımda aktarılacaktır. Bilgilere göz atmak, düzenlemek ve metin eklemek için siz de ilgili sayfayı ziyaret edin.

İyi çalışmalar, iyi Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 02:32, 13 Aralık 2016 (UTC)

Yardım

Merhabalar, Turgut46 kullanıcı adınızı değişik renk ve yazı stiliyle yazıyorsunuz. Bunu nasıl yapıyorsunuz? Her daim mesajın sonuna yazım kodlarını mı giriyorsunuz? --Nushirevan11 (mesaj) 02:35, 18 Aralık 2016 (UTC)

İmzanızı Tercihler bölümünden değiştirebilirsiniz. --Turgut46 06:22, 18 Aralık 2016 (UTC)
@Turgut46 Nezaketiniz için teşekkürler. --Nushirevan11 (mesaj) 06:26, 18 Aralık 2016 (UTC)

Sovyetler Birliği İşbirliği projesinde hedefe ulaşıldı

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde belirlenen konularla ilgili 40 madde açma hedefine bugün itibariyle ulaşıldı. Tüm katılımcılara verdiği emekler için teşekkürler!

Buna karşın, işbirliği projesi hala devam ediyor. 31 Aralık 2016 günü sona eren projeye dair 61 madde halen açılmayı bekliyor. Projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:00, 19 Aralık 2016 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği'nde Ocak 2017'ye son günler

Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun!

Önümüzdeki dönem olan Ocak 2017'ye dair VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi hedeflerini belirliyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve proje ana sayfasında gösterilecek ayın görseli, bu kapsamda görüşlerinizi beklemekte. Bunun dışında yapılmasını istediğiniz her türlü etkinlik, faaliyet ya da projeyi burada belirtebilirsiniz.

Bu kapsamda fikir ve önerilerinizi anket ve oylamalar kısmına eklemeniz projenin geleceği açısından önemli. Kollektif katkılarla ilerleyen projeye katılımlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:28, 25 Aralık 2016 (UTC)

Proje katılımcı

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında geçmişte projeye emek veren, katılım sağlayan veya ileride sağlayacak kullanıcı olarak katılımcılar listesine adınızı eklemeyi unutmayın. Kolektif bir şekilde proje konuları ile ilgili maddelerin düzenlenmesini, geliştirilmesini ve yeni maddeler açmayı amaçlayan projemizde sizin de isminiz yer alsın.

Ayrıca kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} veya {{Kullanıcı SSCB}} şablonlarını da ekleyebilir, veya konu ile ilgili olduğunu düşündüğünüz kullanıcılara {{VikiProje Sovyetler Birliği-Davet}} şablonunu yollayabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:29, 29 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 geride kaldı



VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı. Proje 2016 yılında katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler ve madde istek sayfalarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeni yılda şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:57, 30 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ocak ayı işbirliği daveti




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{VikiProje Azerbaycan}} şablonunu Azerbaycan alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 2000 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:36, 31 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Ocak 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin geliştirilmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 14:22, 1 Ocak 2017 (UTC)

HS

Merhaba! Açmış olduğunuz Ahmet Burak Erdoğan maddesi tarafımdan "M6:Kayda değer olmayan kişi" gerekçesiyle hızlı silme etiketiyle etiketlenmiştir. Düşüncelerinizi maddenin tartışma sayfasında belirtebilirsiniz. Saygılarımla chansey Mesaj 20:46, 3 Ocak 2017 (UTC)

@Chansey Merhaba, hızlı silme etiketiyle etiketlemek doğru değildir. SAS'a aday gösterebilirsiniz ancak bu yaptığınız ben doğruyu bilirimden öteye gitmemektedir. --Nushirevan11☾★ 21:07, 3 Ocak 2017 (UTC)

Ahmet Burak Erdoğan silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Ahmet Burak Erdoğan) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ahmet Burak Erdoğan sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--chansey Mesaj 21:20, 3 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son 10 gün

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisindeki maddeleri geliştirmek projesinde son 10 güne girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin taslak seviyesinden çıkartılıp Türkçe Vikipedi'ye gelişmiş maddele olarak kazandırılması amaçlayan proje 15 Ocak 2017 günü sona eriyor, projeye yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 5 Ocak 2017 (UTC)

Azerice hk.

Selam Azerice sayfasini Azerbaycan dili maddesine taşımışsınız peki neye dayanarak veya hangi tartışma veya oylama sonucu yaptınız bunu? Eğer gosterdiginiz kaynaga gore ise yaptiginiz şey külliyen yanlış çünkü o kaynak azerice ve sanırım bilmiyorsunuz ama azerice de dil kalıpları öyledir mesela azericeye onlar "Azərbaycan dili" , türkçeye "Türk dili" derler sizin kaynaginaza gore butun dillerin adini degistirmemiz gerekir bu durumda ?--By erdo can • msj 06:50, 8 Ocak 2017 (UTC)

  • Merhaba. Lütfen tartışmalı konularda, keyfî olarak taşıma yapmayalım, tartışma sayfasını kullanalım. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 09:43, 8 Ocak 2017 (UTC)
Yine topluluğun fikrini sormadan kritik taşımalar yapıyorsunuz. Bu tutumunuzu devam ettirmeniz durumunda bir hizmetliye taşıyacağım konuyu. Lütfen bu tarz taşımaları geri alıp, tartışma sayfasında konuyu gündeme getirerek konuyla ilgili diğer kullanıcılarla fikir alışverişinde bulunalım. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 17:34, 9 Ocak 2017 (UTC)
@Rapsar Türkçe Vikipedi'de madde adlarında unvanlar yer almıyor. Bu kurala istinaden taşıma yapıyorum. Trabzonlu tabiri yanlış bir tabir. Bu durum çok aşikar olduğu için ve başka ülkelerin Wikipedilerinde Trabzonlu olarak yazmadığı için değiştirdim herhangi başka bir amacım yok. Hizmetlinin kontrol etmesi için lütfen başvurun. İyi vikiler. --Nushirevan11☾★ 17:39, 9 Ocak 2017 (UTC)
Sizin yaptığınız bildirimler bana gelmiyor nedense, anlayamadım. Trabzonlu unvan mıdır tartışılır ama yüzlerce Osmanlı maddesi var buna benzer (artı "paşa" kısmı da var). Bu maddelerin hemen hemen tamamını bir kullanıcı oluşturdu, en azından onun düşüncesine de başvurulabilir.--RapsarEfendim? 18:24, 9 Ocak 2017 (UTC)
Saygıdeğer @Rapsar Bi bilgim yok o konuda. Trabzon İmparatorluğu imparatorları İngilizce Wikipedi'de "of Trebizond" şeklinde geçiyor. Bu tabir Trabzonlu demek değil ve aynı zamanda bugünkü Trabzon'u karşılamıyor, Trabzon İmparatorluğunu karşılıyor. Aynı maddelerin Yunanca sayfalarına baktım. O sayfalarda Trabzon takısı yok. Haklısınız Türkçe Vikipedi'de Paşa ve Şeyh takılı maddeler var. Bana göre onların büyük çoğunluğu o isimlerle kalıplaştığı için ve onları belirgin kılacak soyadları olmadığı için o şekilde kullanılıyor. Misal Şeyh Şaid, Saidi Nursi, (soyadı olduğu halde yaygın kullanımdan ötürü) Şeyh Şamil ve Şeyh Bedreddin vb. İslam Ansiklopedisi'ne de baktım: Trabzonlu ifadesi geçmiyor. Sanırım sayfayı oluşturanlar İngilizce Wikipedi'den direk çevirmişler. --Nushirevan11☾★ 18:56, 9 Ocak 2017 (UTC)
Şimdi geldi bildirim, ilginç. Benim madde adlarıyla alakalı bir yorumum yok, olmadı. Bu gibi kritik değişikliklerde tartışılması gerektiğinden bahsettim yalnızca. Arapça transliterasyon yaparken Ahmet>Ahmed taşıması yapmaya benzemiyor yani bunlar pek ya da madde adından "kral, prens" gibi takıları atmaya da benzemiyor. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:03, 9 Ocak 2017 (UTC)
@Rapsar Bir kısmını değiştirdim. Devam edeyim mi? --Nushirevan11 ☾★ 19:22, 9 Ocak 2017 (UTC)

Yanlış gerekçe ile silinmeye aday gösterilen maddeler

Telif hakkı ihlal etmemesine rağmen maddeleri silinmeye aday gösteriyorsunuz. Geçersiz nedenlerle maddeleri ellemeyin lütfen.— Bu imzasız görüş Mithrandirt (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.