Hasan Ünal Nalbantoğlu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
düzeltme AWB ile
→‎Hayatı: Ozel hayatina iliskin not ekledim
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
3. satır: 3. satır:
== Hayatı ==
== Hayatı ==


[[Orta Doğu Teknik Üniversitesi]]'nde sosyoloji öğrenimi gördü. [[Londra Üniversitesi]]'nde yüksek lisans, [[Hacettepe Üniversitesi]]'nde doktora yaptı. 1968-1990 arasında Hacettepe, ODTÜ, [[Durham]] ve [[Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley]]'de ders verdi. 1990'dan beri ODTÜ Sosyoloji Bölümü'ndedir. Hazırladığı Patikalar; Martin Heidegger ve Modern Çağ adlı derleme 1997'de İmge Kitabevi Yayınları'nca; Arayışlar - Bilim, Kültür, Üniversite derlemesi 2009'da İletişim Yayınları'nca yayımlanmıştır. 19 Ocak 2011 yılında kanser hastalığının ilerlemesi sebebiyle vefat etmiştir.
[[Orta Doğu Teknik Üniversitesi]]'nde sosyoloji öğrenimi gördü. [[Londra Üniversitesi]]'nde yüksek lisans, [[Hacettepe Üniversitesi]]'nde doktora yaptı. 1968-1990 arasında Hacettepe, ODTÜ, [[Durham]] ve [[Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley]]'de ders verdi. 1990'dan beri ODTÜ Sosyoloji Bölümü'ndedir. Hazırladığı Patikalar; Martin Heidegger ve Modern Çağ adlı derleme 1997'de İmge Kitabevi Yayınları'nca; Arayışlar - Bilim, Kültür, Üniversite derlemesi 2009'da İletişim Yayınları'nca yayımlanmıştır. 19 Ocak 2011 yılında kanser hastalığının ilerlemesi sebebiyle vefat etmiştir.Prof Gonul Ucele ile yaptigi ilk evlilkten bir erkek ikinci evliliginden de bir kiz cocuk babasidir.


== Hakkında çıkan kitaplar ==
== Hakkında çıkan kitaplar ==

Sayfanın 20.39, 14 Ekim 2016 tarihindeki hâli

Hasan Ünal Nalbantoğlu (d. 1947, Ankara - ö. 19 Ocak 2011), Türk sosyolog ve felsefeci.

Hayatı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde sosyoloji öğrenimi gördü. Londra Üniversitesi'nde yüksek lisans, Hacettepe Üniversitesi'nde doktora yaptı. 1968-1990 arasında Hacettepe, ODTÜ, Durham ve Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de ders verdi. 1990'dan beri ODTÜ Sosyoloji Bölümü'ndedir. Hazırladığı Patikalar; Martin Heidegger ve Modern Çağ adlı derleme 1997'de İmge Kitabevi Yayınları'nca; Arayışlar - Bilim, Kültür, Üniversite derlemesi 2009'da İletişim Yayınları'nca yayımlanmıştır. 19 Ocak 2011 yılında kanser hastalığının ilerlemesi sebebiyle vefat etmiştir.Prof Gonul Ucele ile yaptigi ilk evlilkten bir erkek ikinci evliliginden de bir kiz cocuk babasidir.

Hakkında çıkan kitaplar

  • Hasan Ünal Nalbantoğlu'na Armağan - Symbolae in Honorem kitabını yayımlamıştır. İletişim yayınları (2008; derleyenler Adile Arslan Avar - Devrim Sezer).
  • İyi Bir Dostmuşsun Ünal Hoca - Beyaz Arif Akbaş, Yalnizgöz Kitapları, Edirne 2011[1]

Kaynakça