Vikipedi:Devriyelik başvurusu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
arşivleme
Selwili (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
47. satır: 47. satır:


*{{yorum}} kullanıcı epey gayretli. Vandalizm konusunda daha sık değişiklik yaparsa çok çok başarılı bir devriye olacağını düşünüyorum. '''Olumlu bakıyorum.'''--[[Kullanıcı:Locos Turcos|Locos Turcos]] ([[Kullanıcı mesaj:Locos Turcos|mesaj]]) 14:19, 4 Ekim 2016 (UTC)
*{{yorum}} kullanıcı epey gayretli. Vandalizm konusunda daha sık değişiklik yaparsa çok çok başarılı bir devriye olacağını düşünüyorum. '''Olumlu bakıyorum.'''--[[Kullanıcı:Locos Turcos|Locos Turcos]] ([[Kullanıcı mesaj:Locos Turcos|mesaj]]) 14:19, 4 Ekim 2016 (UTC)

== [[Kullanıcı:Selwili]] ==
*<span class="plainlinks">[[Kullanıcı:Selwili|{{UCFIRST:Selwili}}]] · ([[Kullanıcı mesaj:Selwili|mesaj]] · [[Special:Contributions/Selwili|katkılar]] · [[Special:DeletedContributions/Selwili|silinenler]] · [[:luxo:Selwili|tüm vikiler]] · [https://tools.wmflabs.org/xtools-ec/index.php?user={{urlencode:{{UCFIRST:Selwili}}}}&project=tr.wikipedia.org sayaç(xtools)] · [https://tools.wmflabs.org/supercount/index.php?user={{urlencode:{{UCFIRST:Selwili}}}}&project=tr.wikipedia sayaç(supercount)] · [{{fullurl:Special:Log|user={{anchorencode:{{UCFIRST:Selwili}}}}}} günlükler] · [{{fullurl:Special:Log/block|page=Kullanıcı:{{anchorencode:{{UCFIRST:Selwili}}}}}} engel&nbsp;günlüğü] · [{{fullurl:Special:Listusers|limit=1&username={{urlencode:{{UCFIRST:Selwili}}}}}} liste]{{#ifexist: Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Selwili| · [[Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/{{UCFIRST:Selwili}}|denetçi davası]]|}}{{#ifexist: Vikipedi:Kukla şüphelileri/Selwili| · [[Vikipedi:Kukla şüphelileri/{{UCFIRST:Selwili}}|kukla davası]]|}}) ([[Special:Userrights/Selwili|<span style="color:#002bb8">'''kullanıcı haklarını değiştir'''</span>]])


"Devriye olmak istiyorum. Vikipedide değişikliklik yapmayı çok seviyorum. Vikipedideki her şey güncellenmeli.

[[Kullanıcı:Selwili|Selwili]] ([[Kullanıcı mesaj:Selwili|mesaj]]) 20:00, 7 Ekim 2016 (UTC)

Sayfanın 20.00, 7 Ekim 2016 tarihindeki hâli



Aslında "beyaz liste" hakları ile vandal değişiklikleri geri alabiliyorsunuz. Şu an bulunan yetkilerim ile vandal değişiklikleri engelleyebiliyorum elimden geldiği kadarıyla. Bu yetkiyi isteme sebebim "vandallığı engellemek." gibisinden şeyler değil. Belirttiğim gibi bunu şu an ki yetkilerim ile vaktim, gücüm yettiği şekilde yapıyorum. Her yapılan değişiklik vandal olmuyor. Doğru değişiklikler de var. Mesela burada 158 gündür kontrol edilmemiş bazı değişiklikler var. Şöyle bir bakınca çoğu da doğru. Bu yüzden artık değişiklikte kabul edebilmek istiyorum.

Öz eleştiri yaparsam, zaten Vikipedi'de, "Sürüm kontrolü" maddesinde yazanları karşılıyorum. Fakat o tek başına yetmiyor gördüğüm kadarıyla, neyse. Vandal değişikliklerden uzak duruyorum. Tartışmalarda olabildiğim kadarıyla soğukkanlı olmaya çalışıyorum. Troll tavırlardan kaçınıyorum. Elbette 1 aylık süreç içerisinde 1-2 kez şaka yapmışlığım olmuştur, robot değiliz fakat bu olaylar hiçbir kullanıcının vaktini çalmıyor veyahut rahatsızlık vermiyor. Kimseyi incitmiyor. Trollük değil yani. Diğer yandan maddelerde vandal oynamalar yapmamaya özen gösteriyorum. Tartışma sonuçlarını bekliyorum. Bugüne kadar yaptığım en büyük hata kategorileri taşımamdı. Topluluğa sormadan bir taşıma yaptım. Onun dışında elimden geldiği kadar insanların huzurunu bozmadan, vaktini çalmadan Türkçe Vikipediyi geliştirmeye yönelik adımlar attım. Elbette henüz 1 aylık kullanıcıyım fakat bunun sorun yaratacağını düşünmüyorum.

Kararı değerli Vikipedi topluluğuna bırakıyorum. Saygılarımla...

Locos Turcos (mesaj) 20:02, 2 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcı gayet biliçli gözüküyor vandalizimi ayirt edebilir gibime geliyor istatistiklerinede bakilirisa herhangi bir engel göremiyorum arkadaşımızı devriye olarak görmeyi isterim doğrusu. --Erdo Can 20:34, 2 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Aday kullanıcının VP:V mücadelesini takdirle müşehade ediyorum. Bir defa formal olmayan bir biçimde soğukkanlılığını koruması ve yapıcı olması hususunda ricada bulundum ve son derece olgunlukla karşıladı. Ayrıca bir başka kullanıcının sert tanımlanabilecek bir ifadesini de aynı şekilde olgunlukla karşıladığını gördüm. Kanaatimce bunun gibi düzenlemelerinde biraz daha soğukkanlı ve yapıcı olması, derhal temizlemek yerine bilgi vermesi; hem kendi, hem karşıdaki kullanıcı için faydalı olacaktır. Bu kapsamda başarılı bir devriye olabileceğine inanıyorum. Görüşüm olumlu. chansey Mesaj 21:37, 2 Ekim 2016 (UTC)
*Yorum Yorum Ayrıca hevesli, aktif ve yetenekli kullanıcılara sorumluluk verilerek değerlendirilmesinin uygun olacağını düşündüğümü bir ek yorum olarak arz ederim... Saygılarımla. chansey Mesaj 21:43, 2 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı bilinçli ve istekli. Destekliyorum.Tulparileti 10:32, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Kullanıcının milliyetçi bakış açısıyla (NPOV) yaptığı değişikliklere çokça şahit oldum, geri aldıklarım da var. Şu meselane olduğu belirsiz bir site kaynak gösterilerek eklenen bir bilgi. Maddeye bunun eklenmesi alakasız, okuru yöneltmeye yönelik orada eklenen. Beyaz listede olmasını dahi -en azından şimdilik- uygunsuz buluyorum. Şu taşımaları kimseye sormadan, hızlıca yapmıştı. Hatalı olduğu söylendiğinde geri dahi almadı bunları, ben aldım. Bu da seri olarak yaptığı hatalı değişiklikler. Bunları ben geri almadım, ne durumdalar bilmiyorum. Şu an için görüşüm olumsuz.--RapsarEfendim? 09:25, 3 Ekim 2016 (UTC)
@Rapsar, merhaba. Hemen vakit kaybetmeden tek tek eleştirilerine cevap vermeye çalışayım.
  1. Değişikliklere demişsin ama ben orada bir tane örnek görüyorum. Diğer yandan, o değişiklik çok yerinde ve mantıklı değişiklik. Demişsin ki, okuru yöneltmeye yönelik. Sadece mavi kısmı değil öncesini okursan tarafların kimlerden destek aldığını yazıyordu. Bende Türkiye'yi ekledim muhalifler kısmına. Daha önce Rusya'yı ekleyen Rus milliyetçisi mi oluyor? Günümüzde, Fırat Kalkanı operasyonu ile o kaynağın doğru olduğu da tescillenmiştir zaten. Neresi yanlış ve milliyetçilik içeriyor ki bunun? Sitelere değil, içinde verilen bilgilere bakmalıyız. Önyargılı olmamalıyız. Tarafçılık yapmamalıyız. Benim "Suriye İç Savaşı" hakkında değişiklik yapmamda milliyetçiliğin ilgisi yoktur. Sadece ilgim var mesela tam 1 ay önce seni uyarmıştım, hatırlıyorsundur. Bu kişisel ilgidir ve ilgim olduğu konuda değişiklik yapıyorum. Bunu neresi yanlış? Fenerbahçeliyimdir, Fenerbahçe ile ilgili değişiklikler yaparım. Şimdi bu yüzden bana "bu kişi holiganlık yapıyor." diyebilir misiniz? Son olarak bununla ilgili değişikliklere derken belirttiğiniz diğer değişiklikleri de merak ediyorum. Hem topluluğun aklı bulanmasın. Eleştirilerinizi temellendirin.
  2. Kategori taşıma eleştiriniz için teşekkür ederim. Zaten yukarıda belirtmiştim öyle bir hata yaptığımı. Değişiklik yaptıktan sonra Superyetkin'e mesajım. hemen seni görüyoruz orada. Yine bir düşmanlık yapmışsın. Şahsen yeni gördüm. Buraya pek vakit ayıramıyorum. Ayırdığımda da amacım tartışmak değil katkı vermek olduğu için göremedim. Ben yaptım kesin benim dediğim gibi bir kalıp kullanmamışım o gün ki durumda da, yaptığımın yanlış olup olmadığını sormuşum. Zaten Superyetkin sonra sanırım sayfaları sildi. Ben bu yüzden her şey düzeldi zannettim. Siz geri aldıysanız, benim hatamı düzelttiğiniz için size de teşekkür ederim fakat hatırladığım kadarıyla bunu Superyetkin yaptı ve bana bilgilendirme mesajı attı. Yani vurdumduymaz bir tavır sergilemedim.
  3. Ve son olarak, seri hatalı değişiklikler demişsin. Zaten ikisi de hatalı kategori taşımaya giriyor. Ayrı ayrı vermende ki amacı çözemedim açıkçası. Sen düzelttiysen nasıl oluyor da bilmiyorsun? Bir de demişsin ki Beyaz listede olmasını dahi -en azından şimdilik- uygunsuz buluyorum. Kişisel görüşünüz bu saygı duyarım fakat bunun yeri burası değil. Etkin hizmetlileri buradan bulup iletişime geçebilirsiniz. Bunu burada bunu tartışmak doğru olmayacaktır. Eleştirileriniz için şükranlarımı sunuyorum size. Eğer bundan sonra bir şeyler ekleyecekseniz, daha kesinlik bildiren şeyler olsun. Mesela doğru yapılmış bir değişikliğe Milliyetçilik yakıştırması yapmayın veyahut yeri burası olmamasına rağmen buraya getirmeyin. Görüşmek üzere. Saygılarımı sunarım. --Locos Turcos (mesaj) 15:06, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı gerçekten belirttiği gibi 17 yaşında ise bazen o yaşın verdiği fevrilik ile farklı çıkışlar yapabiliyor. Onun dışında istekli ve gayretli olduğu görülüyor kendisine yazdığım mektup mahiyetinde mesajı da okumuş, umarım dikkate alır. Sorumluluğunu tam benimsemiş bir devriye olarak topluluğu da ilgilendirdiğini düşündüğüm, başıma gelen ciddi bir süre devam eden bir olayı köy çeşmesinde paylaşmıştım sanki kişisel meselemmiş gibi hoş olmayan bir gerekçe ile kaldırmıştı, konunun belki içeriği biraz düzenlenerek topluluğun dikkatine sunulabilirdi ancak sorunu ciddiye alıp, paylaşmak, çözmek için karşılıklı iletişim kurmak yerine kaldırıldı. Sayın Hizmetlililerimizin makul açıklamaları ile konuyu Vikipedi:Şikayet'e taşıdım zaten. Bundan sonra bu şekilde davranmayacağını bir süre görmemiz gerekiyor. Toplumumuzda ve Vikipedi'de fazlasıyla eksik olduğunu düşündüğüm iletişimi arttırmak gayretini görmek dileğiyle. Olumsuz demiyorum ancak gelişimi takip edilmeli. Devriye olması için erken. YenilenebilirAdamMESAJ 19:40, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Şimdi inceledim, Vikipedi'de ne olup ne olmaması gerektiğini devriyelere buyurmak yerine daha fazla kayda değer katkı yapmalı. Kendisini geliştirmesi adına söylüyorum, hakkında olumsuz bir düşüncem yok ancak dediğim gibi daha erken...YenilenebilirAdamMESAJ 19:43, 3 Ekim 2016 (UTC)
@YenilenebilirAdam açıkçası yine olsa yine kaldırırım. Çünkü kendi meselenizi oraya taşımanız kurallara aykırı. Ben Vikipedi kurallarını uyguladım. Bu yüzden bir eleştiri alacaksam sorun değil. Zaten benim değişikliğimi geri aldıktan sonra hizmetli gelip şöyle bir değişiklik yaptı. Söylediğim gibi, siz orada kuralları çiğnediniz ben de geldim sildim. Sonrasında geri almanıza rağmen hizmetli geldi. Ha sizin, yorumunuz sadece bu değişikliğinizi geri almamdan kaynaklanıyorsa demek ki doğru yapmışım, bu yüzden eleştiriliyorum. Sorun değil. Zaten gördüğüm kadarıyla, burası kullanıcının devriyeliğini değerlendirme yeri değil. İntikam alma yeri olmuş. Son olarak yaşıma hakaret ettiğiniz için engellendiğinizi hatırlatmama gerek yok sanırım. Lütfen her tartışmada yaşı katmayalım. Eleştirileriniz için teşekkür ederim. Saygılarımla...--Locos Turcos (mesaj) 20:16, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap @Locos Turcos görüyorum ki yazdıklarımı dikkatli okumuyorsunuz, meselenin kaldırmak değil saygısızca kaldırmak olduğunu belirttim, hizmetlinin kaldırdığını da belirttim zaten. Vikipedi'de malesef medeni insan ilişkilerine önem verilmiyor, aldığım engelin yersiz olduğunu biliyorum bunu da size mesajımda aktardım, mesele yaş değil, akıl yaşta değil baştadır, mesele olgun davranış gösterilmemiş olması. İmtikam almayı da anlamadım sizin iyiliğinize bir şeyler söyledim, geliştirirseniz görüşüm olumlu olur.YenilenebilirAdamMESAJ 20:22, 3 Ekim 2016 (UTC)

2013 senesinde üye olmama rağmen 2016 Nisandan beri Vikipedi'ye elimden geldiğince katkı vermeye çalışıyorum. Geçen süre zaafında vandalizm uğrayan sayfaları geri almaya çalıştım. Bir kısmını geri alıp düzeltebildim. Düzeltemediklerimi ise devriye olan üyelere bildirmeye gayet gösterdim. Bu yöntem maalesef vandalizm engel olmak için epeyce yavaş olmamaktır.

Ayrıca bir sayfada birkaç değişikliği olduğunda geri alıp düzeltsem bile onaylanması gerekiyor. Bununla birlikte vandalizm uğrayıp, birden fazla değişiklik olan sayfaları geri alıp eski haline getirmeye çalıştığım sayfalar oldu. Bir iki sayfada düzelttiğim sayfalar, devriyeler tarafından geri alındığı oldu. Sanki sayfayı ben bozmuşum gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Bu tür durumlara engel olmak için devriyelik için başvuruyorum.

Ek olarak söylemem lazım ki öğrenmeye açık biriyim. Diğer sayfalara bakıp sayfaların ve maddelerin nasıl yapıldığını inceliyorum. Bilmediğim ve işin içinden çıkamadığım durumlarda diğer üyelere sorup öğrenmeye çalışıyorum. Vikipedi’de ne kadar süre geçirirsem geçirim sormaya devam edeceğimi temin edebilirim.

Saygılarımla.

Hancer i figan (mesaj) 12:53, 4 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum kullanıcı epey gayretli. Vandalizm konusunda daha sık değişiklik yaparsa çok çok başarılı bir devriye olacağını düşünüyorum. Olumlu bakıyorum.--Locos Turcos (mesaj) 14:19, 4 Ekim 2016 (UTC)


"Devriye olmak istiyorum. Vikipedide değişikliklik yapmayı çok seviyorum. Vikipedideki her şey güncellenmeli.

Selwili (mesaj) 20:00, 7 Ekim 2016 (UTC)