Albert Pike: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Temizleme
35. satır: 35. satır:
=== Masonluğu ===
=== Masonluğu ===
1850 yılında Mason oldu. Independent Order of Odd Fellows'a katıldı. Albert Pike, 1859 yılında büyük üstad olmuştur. Halen ABD'nin en etkili ve bilinen Masonu olarak kabul edilir.<ref>http://books.google.com/books?id=y7lpMrL1CZsC&printsec=frontcover&dq=albert+pike&hl=en&ei=-eQHTaisHMeC4Qaqubi_DQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=5&sqi=2&ved=0CDwQ6AEwBA#v=onepage&q&f=false</ref>
1850 yılında Mason oldu. Independent Order of Odd Fellows'a katıldı. Albert Pike, 1859 yılında büyük üstad olmuştur. Halen ABD'nin en etkili ve bilinen Masonu olarak kabul edilir.<ref>http://books.google.com/books?id=y7lpMrL1CZsC&printsec=frontcover&dq=albert+pike&hl=en&ei=-eQHTaisHMeC4Qaqubi_DQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=5&sqi=2&ved=0CDwQ6AEwBA#v=onepage&q&f=false</ref>

=== Albert Pike'ın [[Giuseppe Mazzini]]'ye yazdığı 15 Ağustos 1871 tarihli mektup ===

[[William Guy Carr]] adlı Kanada Kraliyet Donanmasından emekli olan eski bir İstihbarat Subayı, Londra'daki [[British Museum]] kütüphanesinde gördüğü bu mektubu kopyalamıştır.
Özellikle 1950'li yıllarda masonluğa, ateizme ve laikliğe karşı mücadele etmiştir. Ölümünden kısa bir süre önce [[Pawns in the Game Lecture]] adlı 100 dakikalık ses kaydı hazırlamıştır. William Guy Carr bu mektubu [[Quoted in Satan: Prince of This World]] adlı kitabında yayınlamıştır.
{{Cquote|

[[15 Ağustos]] [[1871]], [[Washington DC]]

[[İlluminati]]'nin amacına ulaşması için öncelikle bir dünya savaşı çıkarmalıyız.

Bu sebeple [[Rusya]]'da [[Çar]]'ı(Çarlığı) zayıflatıp, ateizmi ve [[Komünizm]]i hakim kılmalıyız.

Ajanlarımız vasıtasıyla [[Britanya İmparatorluğu]] ve [[Alman İmparatorluğu]] arasında gerginliği körükleyerek savaşa zemin hazırlamalıyız.

Ve [[I. Dünya Savaşı]] sonrası, Komünist düzeni iyice inşa etmeliyiz ki, tüm hükûmetleri yıkabilelim ve tüm dini düzenleri zayıflatabilelim.

Ardından [[II. Dünya Savaşı]]'nı çıkarmalıyız ve bunu gerçekleştirmemiz için; Faşistler ve Siyonistler arasında savaşla sonuçlanacak bir gerginlik oluşturmalıyız.

İsimleri [[Nazi]] olacak olan [[Faşizm|Faşist]]leri, savaş sonunda yok etmeli ve savaş sonrası [[Filistin]]'de İsrail devletini kurmalıyız.

İkinci Dünya Savaşı sürecinde Uluslararası [[Komünizm]] mutlaka Hristiyanlığı dengeleyecek bir güce ulaştırılmalı.

Toplumlara ölçülü bir şekilde Son Çöküşü yaşatacağımız zamana kadar bu denge bizim için gereklidir.

[[Üçüncü Dünya Savaşı]]'nı çıkarmamız için; [[İslam]] Aleminin liderleri ve [[Siyonizm|Siyonistler]] arasında ajanlarımız vasıtasıyla, ayrı düştükleri konular üzerinden gerginlik çıkarmalıyız.

Ve bu savaş, Müslüman Arap Dünyası ve [[İsrail]] Devleti'nin birbirlerini yok edecekleri şekilde dizayn edilmeli.

Ve bu hengame içinde diğer milletleri bu konuda, fiziksel, ahlaki, ruhsal ve ekonomik olarak çökmeleri için mücadeleye zorlamalıyız.

[[Nihilizm|Nihilist]]lerin ve Ateistlerin önlerini açmalıyız ve müthiş bir sosyal çöküş provoke etmeliyiz ki böylece bu kanlı kargaşa ve vahşetin doğurduğu korku içinde mutlak ateizm etkisi ortaya çıksın.

Ve insanlar her yerde vahşi devrimci azınlığa karşı kendilerini savunmak zorunda kalacak.

Daha sonra İnsanlık Medeniyeti, bu vahşi yok edicileri imha edecek.

Ve birçok kişi Hristiyanlık'ta hayal kırıklığı yaşayacak.

Ve kimileri hayatta herhangi bir pusulası veya istikameti olmaksızın [[Deizm]]'i seçecek.

Ama bir düşünceden ötürü endişe duyacaklar.

Bu endişelerinin sebebi; nereye itaat edecekleri, neye yönelecekleri konusu.

Ve sonunda evrensel bildiriler, evrensel kurallar, mesajlar yoluyla [[Lucifer]]'ın Saf Doktrininin ışığını almaya başlayacaklar.

Ve bu [[doktrin]], sonunda tüm insanlık içinde Genel Dünya Görüşü haline gelecek ve ona teslimiyet içinde olacaklar.

[[Hristiyanlık]] ve [[ateizm]]in fethedilmesi ve aynı zamanda yok edilmesinden sonra ortaya çıkacak olan bu Genel Dünya Görüşü,
dünya genelinde [[Muhafazakar]] hareketlere de sebep olacaktır.

ALBERT PIKE}}<ref>Fredreich Götüm: Şakirtlerdeki Mason Fetişizmi</ref>


=== Şairliği ===
=== Şairliği ===

Sayfanın 15.15, 31 Ağustos 2016 tarihindeki hâli

Albert Pike
Albert Pike
Doğum29 Aralık 1809(1809-12-29)
Boston, Massachusetts
Ölüm2 Nisan 1891 (81 yaşında)
Washington, D.C.
BağlılığıAmerika Birleşik Devletleri
Amerika Konfedere Devletleri
Hizmet yılları1861 - 1862
RütbesiTuğgeneral
Çatışma/savaşlarıAmerikan İç Savaşı
İmza

Albert Pike (d. 29 Aralık 1809 - ö. 2 Nisan 1891) ABD'li şair, general ve 33. Derece Büyük Mason Üstadı.[1][2]

Hayatı

Pike, Boston, Massachusetts'de Benjamin Pike ve Sarah Andrews Pike çiftinin çoçuğu olarak dünyaya geldi.[1] Altı kardeşden en büyüğü olan ve büyük sorumluluk taşıyan Albert Pike, 1825 yılınının Ağustos ayında giriş sınavlarını başarıyla geçtiği Harvard Üniversitesi'ne kabul edildi. Bağımsızlık yılında Taos, New Mexico seferine katıldı. O dönemde gazetelerde makele yazan Pike gazetedeki işinden kazandığı ilk parayla Mary Ann Hamilton ile evlendi. Bu evlilikten on bir çocukları olmuştur. Daha sonra 1837'da hukuk okumaya başlayan Pike bir yandan da o dönemde çocukluğundan gelme şiir alışkanlığını devam ettiriyordu. İnanç olarak Anglikan'dır. Pike'ın bir Ku Klux Klan üyesi olduğu iddia edilmiş; fakat bu iddia kanıtlanamamıştır. Özofagus darlığı nedeniyle zor günler geçiren Pike 82 yaşında ölmüştür.[3] Washington'da Oak Hill mezarlığı'na gömüldü.

Kendimiz için yaptıklarımız bizimle birlikte ölür. Başkaları ve dünya için yaptıklarımızsa sonsuza dek yaşar.

Albert Pike

Askeri hayatı

Meksika-Amerika Savaşı'nın başlamasıyla Pike süvari birliklerine katıldı. Tuğgenaral olan John Selden Roane ile büyük görüş farklılakları bulunan Pike onu bir düelloya davet etti. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı düello sona erdi. 22 Kasım 1861 tarihinde ise Tuğgeneral olarak görevlendirilen Pike, asilik ve vatana ihanetinden dolayı suçlanarak tutuklanması istenince Arkansas'ta saklandı ve istifasını gönderdi; ancak istifası 11 Kasım'da kabul edildi.

Masonluğu

1850 yılında Mason oldu. Independent Order of Odd Fellows'a katıldı. Albert Pike, 1859 yılında büyük üstad olmuştur. Halen ABD'nin en etkili ve bilinen Masonu olarak kabul edilir.[4]

Şairliği

Hayatının sakin geçen dönemlerinde kendini şiire veren Pike, ilk şiiri olarak Hymns to the God'ı yayınladı. Ayrıca Prose Sketches and Poems Western Country'de yazdı. Eserleri bazı yerel dergilerde yayınlan Pike'ın en bilinen eseri içeriği Masonlukla ilgili olan Morals and Dogma adlı kitabıdır.

Fotoğraflar

Kaynakça

Dış bağlantılar