Davacı (film): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Son kahraman (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Son kahraman (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
34. satır: 34. satır:
|resmi_websitesi =
|resmi_websitesi =
}}
}}
'''''Davacı''''', [[Kemal Sunal]]'ın [[1986]] yapımı bir filmidir. [[Bursa]]'nın [[Yenişehir, Bursa|Yemişehir]] sancakları bağlı bulunmaktaydı. ilçesinde çekilmiştir. Filmde, bir köyde yaşayan iki komşunun aralarındaki dava ve süregeçen 7 yıl anlatılmaktadır. Yargı sistemine bir eleştiridir.Bir bakıma adalet kapısına gidip adalet ararken bir daha düşünmenize neden oluyor.
'''''Davacı''''', [[Kemal Sunal]]'ın [[1986]] yapımı bir filmidir. [[Bursa]]'nın [[Yenişehir, Bursa|Yemişehir]] ilçesinde çekilmiştir. Filmde, bir köyde yaşayan iki komşunun aralarındaki dava ve süregeçen 7 yıl anlatılmaktadır. Yargı sistemine bir eleştiridir.Bir bakıma adalet kapısına gidip adalet ararken bir daha düşünmenize neden oluyor.
Filmin yönetmenliğini [[Zeki Ökten]] yapmış, senaryosunu [[Umur Bugay]] yazmıştır. İlk gösterim Ocak [[1987]]'de yapılmıştır.
Filmin yönetmenliğini [[Zeki Ökten]] yapmış, senaryosunu [[Umur Bugay]] yazmıştır. İlk gösterim Ocak [[1987]]'de yapılmıştır.



Sayfanın 06.33, 7 Ağustos 2016 tarihindeki hâli

Davacı
YönetmenZeki Ökten
YapımcıYahya Kılıç
SenaristUmur Bugay
OyuncularKemal Sunal
Savaş Yurttaş
Güzin Özipek
Serra Yılmaz
Necati Bilgiç
Bahri Selin
Gülümser Gülhan
Demet Akbağ
Erkan Can
MüzikAli Haydar
Görüntü yönetmeniOrhan Oğuz
StüdyoCem Film
Yapım yılı1986, Türkiye
DilTürkçe

Davacı, Kemal Sunal'ın 1986 yapımı bir filmidir. Bursa'nın Yemişehir ilçesinde çekilmiştir. Filmde, bir köyde yaşayan iki komşunun aralarındaki dava ve süregeçen 7 yıl anlatılmaktadır. Yargı sistemine bir eleştiridir.Bir bakıma adalet kapısına gidip adalet ararken bir daha düşünmenize neden oluyor. Filmin yönetmenliğini Zeki Ökten yapmış, senaryosunu Umur Bugay yazmıştır. İlk gösterim Ocak 1987'de yapılmıştır.