İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
HakanIST (mesaj | katkılar)
k 78.162.172.84 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Vikiçizer tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
15. satır: 15. satır:
== Kaynakça ==
== Kaynakça ==
{{kaynakça}}
{{kaynakça}}

{{Türkiye'deki saldırılar}}


[[Kategori:İslami hareketler]]
[[Kategori:İslami hareketler]]

Sayfanın 19.25, 17 Temmuz 2016 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgi kutusuz

İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (kısaca İBDA-C), Necip Fazıl Kısakürek'in ortaya koyduğu "Büyük Doğu" ideolojisini ve federatif yapılı bir İslami devletin kurulmasını amaç edinmiş bir oluşum.

Örgüt ilk olarak, 1989 yılında Ankara ve İstanbul'da yapmış olduğu izinsiz gösteriler ile adını duyurmuştur. Grubun liderliğini Salih Mirzabeyoğlu adı ile tanınan ve mensuplarınca "kumandan" olarak isimlendirilen Salih İzzet Erdiş'in yaptığı ileri sürülmektedir.

Örgüt, "kendinden zuhur diyalektiği" olarak adlandırdıkları bir yapılanma tekniğini ve bu tekniğin gereği olarak, herhangi bir hiyerarşik irtibata girmeksizin bağımsız gruplar şeklinde yapılanma yöntemini kullanır.[kaynak belirtilmeli] Cephe faaliyetleri birbirinden bağımsız müslümanlar tarafından yürütülmektedir. Her Müslüman, kendisine belli bir hedef ve işlev belirleyerek ayrı ayrı gruplaşabilir ve hepsi "Büyük Doğu" fikriyatı doğrultusunda, kimseden emir almaksızın kendi grubu içinde faaliyet gösterir.

Geçmişte Tavır, Öfke, Elif, Genç Adam, Karar, Oluş, Akıncı Yolu, Akıncı Genç, Haberci, Kıvam, Ak-Doğuş, Ak-Zuhur, Akın Yolu, Taraf, Akademya, Tahkim, Beklenen Yeni Nizam, İlm'a, Bediiyyat, İki Deniz ve Kaide gibi dergiler çıkartan örgüt, günümüzde Aylık Dergi, Baran, Furkan Dergisi, Oluş ve Adımlar adlı dergiler çevresinde çalışmaktadır.

Terör örgütü olarak tanınması

İBDA-C, 23 organizasyonun yer aldığı Avrupa Birliği terör örgütleri listesinde yer almaktadır.[1]

Kaynakça

Şablon:Türkiye'deki saldırılar