Jack Wilshere: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
→‎Dış bağlantılar: kategori ekleme AWB ile
93. satır: 93. satır:
[[Kategori:İngiltere 17 Yaş Altı Millî Futbol Takımı futbolcuları]]
[[Kategori:İngiltere 17 Yaş Altı Millî Futbol Takımı futbolcuları]]
[[Kategori:İngiltere 16 Yaş Altı Millî Futbol Takımı futbolcuları]]
[[Kategori:İngiltere 16 Yaş Altı Millî Futbol Takımı futbolcuları]]
[[Kategori:2016 Avrupa Futbol Şampiyonası futbolcuları]]

Sayfanın 20.17, 17 Haziran 2016 tarihindeki hâli

Jack Wilshere
Kişisel bilgileri
Tam adı Jack Andrew Wilshere
Doğum tarihi 1 Ocak 1992 (32 yaşında)
Doğum yeri Stevenage, Hertfordshire, İngiltere
Boyu 1,75 m (5 ft 9 in)
Mevkisi Orta saha
Kulüp bilgileri
Kulübü Arsenal
Numarası 10
Altyapı kariyeri
2001-2008 Arsenal
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
2008- Arsenal 85 (4)
2010Bolton (kiralık) 14 (1)
Toplam 99 (5)
Millî takım kariyeri
2006-2007  İngiltere U-16 3 (0)
2007-  İngiltere U-17 8 (2)
2009-  İngiltere U-19 1 (0)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Güncelleme: 28 Temmuz 2009


Jack Andrew Wilshere (1 Ocak 1992 Stevenage, Hertfordshire) Arsenal'de oynayan İngiliz futbolcu. Solaktır ve ofansif orta saha mevkiinde oynamaktadır. Genç takımda ve rezerv takımda genel olarak forvet arkası oynarken, A takımda orta sahanın sağında ya da solunda oynamaktadır.

Kariyeri

1992 doğumlu süper yetenek geçtiğimiz sezon Arsenal'de önce altyapıdan, sonra yedekler ligindeki gösterdiği performansla dikkat çekmiş ve A takıma kadar yükselmişti.

Jack Wilshere 16 yaşında Arsenal A takımında forma giyerek takımın tarihteki en genç ismi olurken, 17'sinde Dinamo Kiev ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde maçında da oynayarak tarihe geçmişti.

Arsenal altyapısının Luton Town'dan 2001 yılında kapıp akademisine monte ettiği süper yetenekli isim hucüma dönük futbolu, orta sahadaki müthiş top tekniği ile dikkat çekiyor. Sol ayağına hakimiyeti ve 17 yaşında olmasına rağmen sahadaki inanılmaz zeki pasları tüm futbolseverleri heyecanlandırıyor.

Jack Wilshere'in geçtiğimiz sezon Emirates Cup'ta başlayan ciddi serüveni bu sene de Emirates Cup'ta devam etti ve İngiliz futbolseveler büyülendi. Atletico Madrid ve Glasgow Rangers ile oynanan maçlarda Arsenal'in orta sahada beyni olan ve inanılmaz tekniği ile dikkat çeken Jack Wilshere için İngiltere Millî Takımı'nda U-19'un ardından bu sene U-21 takımına da dahil edildi ve FIFA Dünya Kupasına alınabileceği söylendi Capello tarafından.

Jack Wilshere için Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger'in geçtiğimiz yıl basında çıkan sözlerinden biri ise şu şekildeydi; "Bazı genç yetenekler çok iyi performans sergiliyor. Özellikle tüm gözler Jack Wilshere üzerinde. Şaşırtıcı bir şekilde yaşından daha olgun bir futbol sergiliyor, onu izlediğiniz zaman kaç yaşında oldugunu unutuyorsunuz"

Özellikle gençler liginde Arsenal'in uzandığı şampiyonlukta büyük payı olan Wilshere geçtiğimiz sezon Arsenal'in yine sezon öncesi hazırlık kampında yer almış Juventus, Real Madrid ve Galatasaray

ile oynanan hazırlık maçlarında forma giymiş 13 Eylül'de Gilberto Silva'nın 19 numaralı formasını sırtına geçirerek Blackburn Rovers ile oynanan karşılaşmada görev yapmıştı.

Özellikle bu sezon öncesi hazırlık kampında, Emirates Cup'ta dikkat çeken 17'lik Jack Wilshere'in Arsenal'in yeni sezon planları içinde büyük bir yer kaplaması ve muhteşem tekniği ve zekasıyla futbol dünyasında büyük fenomenlerden biri olması bekleniyor. 1

Altyapı kariyeri

Ekim 2001'de 9 yaşındayken Luton Town Futbol Okulundan ayrılarak Arsenal Futbol Akademisine katılmıştır.

Dış bağlantılar