Getty Images: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Hkn-bot (mesaj | katkılar)
k Taşıma:Kategori:ABD merkezli şirketler > Kategori:Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirketler
Denis rzgar (mesaj | katkılar)
"yazım yanlışları" ve "cümle düzenlemeleri"
Etiketler: referans etiketleri kaldırıldı Görsel Düzenleyici
30. satır: 30. satır:
Getty Images'in dünyada dağıtım ofisleri bulunmaktadır ve [[internet]] ve [[CD-ROM]] koleksiyonları ile dağıtım yapmaktadır. Getty Images, kullanım haklarını satın alanlar için görüntüleri indirmeye izin veren büyük bir [[elektronik ticaret]] sitesine dönüşmüştür. Şirket ayrıca kurumsal müşteriler için özel fotoğraf hizmetleri sunmaktadır.
Getty Images'in dünyada dağıtım ofisleri bulunmaktadır ve [[internet]] ve [[CD-ROM]] koleksiyonları ile dağıtım yapmaktadır. Getty Images, kullanım haklarını satın alanlar için görüntüleri indirmeye izin veren büyük bir [[elektronik ticaret]] sitesine dönüşmüştür. Şirket ayrıca kurumsal müşteriler için özel fotoğraf hizmetleri sunmaktadır.


1995 yılında Mark Getty ve Jonathan Klein Getty tarafından "Getty Investments LLC" adı altında kuruldu. Eylül 1997'de Getty Images'i oluşturmak için fotoğraf ajansı [[PhotoDisc Inc]] ile birleşerek "Getty İmage" adını aldı.1996 yılında "Hulton Press Library" (Picture Post) arşivini bünyesine kattı ve ismini "Hulton Getty" olarak değiştirdi. Hulton kütüphanesinin alınmasıyla Getty Images, 19. yüzyıla kadar uzanan İngiliz basını arşivinden 15 milyon fotoğrafın haklarının sahipliğini aldı. 1997 yılında [[Tony Stone Images]] ile [[Allsport]] ajanslarını ve [[art.com]] sitesini satın aldı. 2000 yılında Getty Images 183 milyon dolar ödeme yaparak New York Arşiv Fotoğrafları birimini (Image Bankasının bir bölümü) satın aldı.
1995 yılında Mark Getty ve Jonathan Klein Getty tarafından "Getty Investments LLC" adı altında kurulduktan sonra, eylül 1997'de Getty Images'i oluşturmak için fotoğraf ajansı [[PhotoDisc Inc]] ile birleşerek "Getty Image" adını aldı. 1996 yılında "Hulton Press Library" (Picture Post) arşivini bünyesine katmasının ardından, "Hulton Getty" olarak isim değişiklğine gitti. Hulton kütüphanesinin alınmasıyla Getty Images, 19. yüzyıla kadar uzanan İngiliz basını arşivinden 15 milyon fotoğrafın haklarının sahipliğini aldı. Getty Images 1997 yılında [[Tony Stone Images]] ile [[Allsport]] ajanslarını ve [[art.com]] sitesini, 2000 yılında 183 milyon dolar ödeme yaparak New York Arşiv Fotoğrafları birimini (Image Bankasının bir bölümü) satın aldı.
2003 yılının Nisan ayında Getty Images [[Agence France-Presse]] (AFP) ile ortaklığa başladı. 2004 yılında image.net sitesi 20 milyon karşılığında devralındı. 9 Şubat 2006 yılında 50 milyon dolara mikrostok fotoğrafcılık web sitesi [[iStockphoto]]'yu satın aldı.<ref>http://www.abouttheimage.com/2316/getty_acquires_istockphoto_for_50_million/author2</ref>. Getty Images, 2007 yılında 207 milyon dolara rakibi [[MediaVast]]'ı satın aldı. Şubat 2007'de [[New York Times]] tarafından "Dünyada müzisyen fotoğrafçılığın önde gelen kaynağı" olarak tarif edilen [[Michael Ochs]] arşivlerini satın aldı. 23 Ekim 2008 tarihinde Getty Images nakit 96 milyon dolara [[Jupitermedia]]'yı satın aldı. 2008 yılında özel sermaye şirketi [[Hellman & Friedman]] Getty Images'i 2.4 milyar dolara satın aldı.
Nisan 2003'te [[Agence France-Presse]] (AFP) ile ortaklığa başlayan ajans, 2004'te 20 milyon dolara image.net sitesini, 9 Şubat 2006 yılında mikrostok fotoğrafcılık web sitesi [[iStockphoto]] 50 milyon dolara satın aldı.<sup>[[Getty Images|[1]]]</sup> 2007 yılında 207 milyon dolara rakibi [[MediaVast]]'ı, Şubat 2007'de [[New York Times]] tarafından "Dünyada müzisyen fotoğrafçılığın önde gelen kaynağı" olarak tarif edilen [[Michael Ochs]] arşivlerini, 23 Ekim 2008 tarihinde [[Jupitermedia]]'yı nakit olarak 96 milyon dolara satın aldı. 2008 yılında ise özel sermaye şirketi olan [[Hellman & Friedman]] Getty Images'i 2.4 milyar dolara satın aldı.
[[Dosya:Getty Images, Eastcastle Street, London.JPG|küçükresim|Getty Images Londra [[galeri]]si]]
[[Dosya:Getty Images, Eastcastle Street, London.JPG|küçükresim|Getty Images Londra [[galeri]]si]]
2009 yılında [[Flickr]]'le özel seçilmiş kullanıcıların hazır fotoğraflarının kullanımı için bir ortaklık duyurdu. 2012 yılında [[Hellman & Friedman]] Getty İmages'i 3,3 milyar dolara [[Carlyle Group]]a sattığını belirtti.<ref>http://dealbook.nytimes.com/2012/08/15/carlyle-in-3-3-billion-deal-for-getty-images/?src=recg</ref>. 2015 yılında [[Jonathan Klein]] şirketin başkanı oldu ve [[Dawn Airey]] Getty Images'in CEO'su olarak işe alındı.
2009 yılında [[Flickr]]'le özel seçilmiş kullanıcıların hazır fotoğraflarının kullanımı için bir ortaklık yaptığını duyurdu. 2012 yılında [[Hellman & Friedman]] Getty İmages'i 3,3 milyar dolara [[Carlyle Group]]a sattığını belirtti.<ref>http://dealbook.nytimes.com/2012/08/15/carlyle-in-3-3-billion-deal-for-getty-images/?src=recg</ref>. 2015 yılında [[Jonathan Klein]] şirketin başkanı olurken, [[Dawn Airey]] Getty Images'in CEO'su olarak işe alındı.


Geety Images bugün dünyanın elliden fazla ülkesinde faaliyet göstermektedir. Şirketin [[Toronto]], [[Londra]], [[New York]], [[Seattle]], [[Dubai]] ve [[Paris]]'te şubeleri vardır.
Bugün dünyanın elliden fazla ülkesinde faaliyet gösteren Getty Images şirketinin, [[Toronto]], [[Londra]], [[New York]], [[Seattle]], [[Dubai]] ve [[Paris]]'te şubeleri bulunmaktadır.


== Kaynakça==
== Kaynakça==

Sayfanın 08.32, 11 Haziran 2016 tarihindeki hâli

Getty Images
TipÖzel
EndüstriYayımcılık, Basın-yayın, Web grafik tasarımı, Stok fotoğrafçılığı
Kuruluş1995
KurucuMark Getty, Jonathan Klein
Genel merkezi
Hizmet alanlarıDünya çapında
ÜrünSayısal ses, dijital fotoğraf, dijital video
Web sitesigettyimages.com

Getty Images Inc., Seattle, ABD merkezli bir Amerikan stok fotoğrafçılık ajansıdır. 80 milyon fotoğraf ve 50.000 saatten fazla stok filmi görüntüleri olan bir arşivi ile işletmeciler ve tüketiciler için stok görüntülerin bir tedarikçisi konumundadır. Profesyonel yaratıcılık (reklam ve grafik tasarım), medya (basılı ve online yayıncılık) ve kurumsal (ev tasarımı, pazarlama ve iletişim bölümleri) sektörlerinde faaliyet göstermekdir.

Getty Images'in dünyada dağıtım ofisleri bulunmaktadır ve internet ve CD-ROM koleksiyonları ile dağıtım yapmaktadır. Getty Images, kullanım haklarını satın alanlar için görüntüleri indirmeye izin veren büyük bir elektronik ticaret sitesine dönüşmüştür. Şirket ayrıca kurumsal müşteriler için özel fotoğraf hizmetleri sunmaktadır.

1995 yılında Mark Getty ve Jonathan Klein Getty tarafından "Getty Investments LLC" adı altında kurulduktan sonra, eylül 1997'de Getty Images'i oluşturmak için fotoğraf ajansı PhotoDisc Inc ile birleşerek "Getty Image" adını aldı. 1996 yılında "Hulton Press Library" (Picture Post) arşivini bünyesine katmasının ardından, "Hulton Getty" olarak isim değişiklğine gitti. Hulton kütüphanesinin alınmasıyla Getty Images, 19. yüzyıla kadar uzanan İngiliz basını arşivinden 15 milyon fotoğrafın haklarının sahipliğini aldı. Getty Images 1997 yılında Tony Stone Images ile Allsport ajanslarını ve art.com sitesini, 2000 yılında 183 milyon dolar ödeme yaparak New York Arşiv Fotoğrafları birimini (Image Bankasının bir bölümü) satın aldı. Nisan 2003'te Agence France-Presse (AFP) ile ortaklığa başlayan ajans, 2004'te 20 milyon dolara image.net sitesini, 9 Şubat 2006 yılında mikrostok fotoğrafcılık web sitesi iStockphoto 50 milyon dolara satın aldı.[1] 2007 yılında 207 milyon dolara rakibi MediaVast'ı, Şubat 2007'de New York Times tarafından "Dünyada müzisyen fotoğrafçılığın önde gelen kaynağı" olarak tarif edilen Michael Ochs arşivlerini, 23 Ekim 2008 tarihinde Jupitermedia'yı nakit olarak 96 milyon dolara satın aldı. 2008 yılında ise özel sermaye şirketi olan Hellman & Friedman Getty Images'i 2.4 milyar dolara satın aldı.

Getty Images Londra galerisi

2009 yılında Flickr'le özel seçilmiş kullanıcıların hazır fotoğraflarının kullanımı için bir ortaklık yaptığını duyurdu. 2012 yılında Hellman & Friedman Getty İmages'i 3,3 milyar dolara Carlyle Groupa sattığını belirtti.[1]. 2015 yılında Jonathan Klein şirketin başkanı olurken, Dawn Airey Getty Images'in CEO'su olarak işe alındı.

Bugün dünyanın elliden fazla ülkesinde faaliyet gösteren Getty Images şirketinin, Toronto, Londra, New York, Seattle, Dubai ve Paris'te şubeleri bulunmaktadır.

Kaynakça

Dış bağlantılar