Prison Break karakterleri listesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yazım hatası düzeltildi; Bağlantı eklendi
Etiketler: Mobil değişiklik mobil uygulama değişikliği
Yazım hatası düzeltildi; Gramer düzeltildi; Bağlantı eklendi
Etiketler: Mobil değişiklik mobil uygulama değişikliği
72. satır: 72. satır:
|align=center| 3
|align=center| 3
|Lechero, Sona hapishanesindeki yönetimi devralan bir mahkumdur. Kendisi uyuşturucu kartelidir. Bütün işlerini hapisten yönetir. Daha sonra T-Bag ise onun adamı olur. Augusto diye bir kuzeni vardır. O da hapistedir. Lechero, sürekli oradan kaçmaya çalışmıştır. Daha sonra Michael gelince onun kaçış ekibinde yer almıştır. Ancak kaçamamıştır. T-Bag tarafından öldürülmüştür.
|Lechero, Sona hapishanesindeki yönetimi devralan bir mahkumdur. Kendisi uyuşturucu kartelidir. Bütün işlerini hapisten yönetir. Daha sonra T-Bag ise onun adamı olur. Augusto diye bir kuzeni vardır. O da hapistedir. Lechero, sürekli oradan kaçmaya çalışmıştır. Daha sonra Michael gelince onun kaçış ekibinde yer almıştır. Ancak kaçamamıştır. T-Bag tarafından öldürülmüştür.
|-
|align=center|[[Dosya:Prisonbreak gretchen morgan.jpg|110px]] || '''[[Gretchen Morgan]]''' ||
[[Jodi Lynn'O Keefe]]
|align=center| 3,4
|Gretchen, eski bir askerdir. Ancak daha sonra şirkete çalışmaya başlamıştır. Şirket'in tetikçisidir. General Krantz'in en güvendiği kişidir. 3.sezonda Sara'yı kaçırıp Michael'dan James'i Sona'dan çıkarmasını istemiştir. Susan adında sahte bir ismi vardır. Rita adında bir kız kardeşi ve Emily adında bir kızı vardır. Final Break bölümünde hapse girer.
|}
|}



Sayfanın 12.35, 3 Haziran 2016 tarihindeki hâli

Bu maddede, Amerikan FOX televizyonunda yayınlanan Prison Break dizisinin karakterleri tanıtılmaktadır.

Spoiler İçerir!!!

Ana karakterler

Resim Karakter Oyuncu Sezon(lar) Bilgi
Michael Scofield Wentworth Miller 1, 2, 3,4 Michael, Lincoln Burrows'un küçük üvey kardeşi. Ağabeyini hapishaneden kurtarmak için silahlı bir soygun yapıp onunla aynı hapisaneye, Fox River'a gider. Hapishane planlarını üstüne dövme olarak yerleştirmiştir ve onlar sayesinde sezon finalinde abisini hapisten çıkarmıştır. Ancak 2.sezon finalinde Sona hapishanesine girer. Sona hapishanesinden James Whistler'ı çıkarmakla görevlendirilmiştir. Daha sonra onu hapisten çıkarır ve Scylla adlı diskleri bulmakla görevlendirilmiştir. Tabi bu görev sırasında burnu kanamaya başlar ve beyin tümörü ortaya çıkar. Final bölümünde elektrik çarpmasından dolayı ölmüştür.
Lincoln Burrows Dominic Purcell 1, 2, 3,4 Lincoln'a Terrence Steadman'ı öldürmekten suçlu bulunur ancak o, kendisine tuzak kurulduğunu iddia etmektedir. Amerikan başkanı Caroline Reynolds tarafından hapise atılmıştır ancak asıl aranan kişi babasıdır (Aldo Burrows). Ancak sonra Michael, Lincoln'ü temize çıkarmıştır ve Lincoln özgürlüğüne kavuşmuştur. Daha sonra Şirket onun peşine düşer ve bu yüzden hala kaçak gibi yaşamak zorunda kalır.
Sara Tancredi Sarah Wayne Callies 1, 2, 4 Sara, Michael ve Lincoln'e kurulan komployu çözmek için onlara yardım etmeden önce Fox River'da çalışan birkaç doktordan biriydi. Aynı zamanda Michael'den hoşlanmaktadır. 3.sezonda Gretchen tarafından kaçırılır. Daha sonra Lincoln'e kellesini gönderirler. Ancak ölmemiştir. Final Break bölümünde hapse girer.
Fernando Sucre Amaury Nolasco 1, 2, 3,4 Sucre, Michael'ın hücre arkadaşıdır, Soygun suçundan hapishanede bulunmaktadır. Maricruz diye bir sevgilisi vardır. Hatta evlenmek istemektedirler. Fox River kaçaklarından biridir. 3.sezonda Sona Hapishanesindeki Michael'ı çıkarmak için mezarcı olarak çalışmaya başlamıştır. Bu yüzden Şirket'in hedeflerinden biri olmuştur.
Theodore "T-Bag" Bagwell Robert Knepper 1, 2, 3,4 T-Bag adam kaçırma, tecavüz ve cinayet suçlarından şartlı tahliyesiz ömür boyu hapse mahkûm edilmiştir. Michael'ın kaçış ekibindeki en sevilmeyen kişidir. 1.sezon finalinde John Abruzzi T-Bag'in elini kesmiştir. Ancak daha sonra Charles'ın Utah'a gömdüğü 5 milyon doların sahibi olmuştur. 2.sezon finalinde Meksika'daki Sona hapishanesine girer. Ama oradan kaçar. 3.sezonda James'in kuş kitabını alınca onun planını uygulamaya çalışır. Ve bunun üzerine "Cole Pfeiffer" kimliğine bürünür.
Alexander Mahone William Fichtner 2, 3,4 FBI Özel Ajanı Mahone Fox River kaçaklarını yakalamak için ülke genelinde ki kaçak avını yönetmektedir. Ancak tek amacı onları yakalamak değildir. Aynı zamanda öldürmektir. Ancak Michael'in tuzağına düşer ve Sona hapishanesine girer. Herkes gibi o da Şirket'in hedeflerinden biri olur.
Brad Bellick Wade Williams 1, 2, 3,4 Brad Bellick, Fox River Eyalet Hapishanesi'nde gardiyanların lideridir. İşten çıkarıldıktan sonra, üzerlerine konulan ödül için kaçakların peşine düşer. Daha sonra arkadaşı Roy Geary'nin ölümünden dolayı Fox River'a mahkum olarak geri döner. Alex tarafından kaçakları yakalaması için serbest bırakılır. 2.sezon finalinde Sona hapishanesine girer. 4.sezonda Scylla'yı ele geçirmeye çalışırken bir boruda su içinde boğularak ölür.
Benjamin Miles "C-Note" Franklin Rockmond Dunbar 1, 2, 4 C-Note ordudan atıldıktan sonra işsiz kaldı.Kamyonla uyuşturucu taşırken yakalandı. Kacee adında bir karısı ve Dede adında bir kızı vardır. Fox River kaçaklarından biri olmuştur. Ancak yakalanmıştır. Daha sonra Alex Mahone'u şikayet ettiği için serbest bırakılır.
Paul Kellerman Paul Adelstein 1, 2, 4 Gizli Servis ajanı Kellerman Reynolds tarafından Lincoln Burrows'un idamının gerçekleşmesini sağlamak için görevlendirilmiştir. Fakat Bill Kim yüzünden işten çıkarılmıştır ve bu nedenle Michael ve Lincoln'e yardım etmeye başlamıştır. 2.sezon finalinde teslim olur ve öldüğü sanılır. Ancak 4.sezonda tekrar ortaya çıkar.

Yardımcı Ana Karakterler

Resim Karakter Oyuncu Sezon(lar) Bilgi
Dosya:Prisonbreak abruzzi.jpg John Abruzzi Peter Stormare 1, 2 Fox River'daki en bilinen mahkûm. Chicago'nun mafya babası. Bu nedenle diğer mahküm grupları Abruzzi ve adamlarından uzak duruyorlar. Dışarıdaki bağlantıları sayesinde memurları ayarlayarak içerideki önemli işleri yönetiyor. Fox River kaçaklarından biridir. 2.sezonda Alex tarafından öldürülmüştür.
Dosya:Prisonbreak LJ Burrows.jpg Lincoln Burrows, Jr. ("LJ") Marshall Allman 1, 2, 3, 4 L. J. Lincoln'nün oğlu ve bunun için "Şirket" 'in (The Company) hedefidir. 3.sezonda Gretchen tarafından esir alınmıştır. Ancak daha sonra kurtulmuştur.
Dosya:Prisonbreak veronica donovan.jpg Veronica Donovan Robin Tunney 1, 2 Veronica emlak avukatıdır. Michael ve Lincoln'le uzun süredir arkadaştır, Lincoln'e kurulan komployu çözmeye uğraşırken "Şirket"in (The Company) hedefi haline gelir. Terrence Steadman'ı canlı bulan ilk kişidir. Bir FBI ajanı tarafından öldürülmüştür.
Dosya:Prisonbreak james whistler.jpg James Whistler

Chris Vance

3, 4 James Whistler Sona hapishanesinde yatan mahkumlardan biridir. Michael ise onu kurtarmak için görevlendirilir. James, Belediye başkanını öldürmekten dolayı Sona'ya girmiştir. Ancak "Şirket" (The Company) onu dışarı çıkarmak istemektedir. Gretchen başta olmak üzere Lincoln, Sucre ve Michael onu Sona'dan çıkarmaya çalışırlar ve başarırlar. Aslında James, Scylla'yı ele geçirmek için görevlendirilir ve bu görev yüzünden 4.sezonda öldürülür.
Dosya:Prisonbreak lechero.jpg Lechero

Robert Wisdom

3 Lechero, Sona hapishanesindeki yönetimi devralan bir mahkumdur. Kendisi uyuşturucu kartelidir. Bütün işlerini hapisten yönetir. Daha sonra T-Bag ise onun adamı olur. Augusto diye bir kuzeni vardır. O da hapistedir. Lechero, sürekli oradan kaçmaya çalışmıştır. Daha sonra Michael gelince onun kaçış ekibinde yer almıştır. Ancak kaçamamıştır. T-Bag tarafından öldürülmüştür.
Dosya:Prisonbreak gretchen morgan.jpg Gretchen Morgan

Jodi Lynn'O Keefe

3,4 Gretchen, eski bir askerdir. Ancak daha sonra şirkete çalışmaya başlamıştır. Şirket'in tetikçisidir. General Krantz'in en güvendiği kişidir. 3.sezonda Sara'yı kaçırıp Michael'dan James'i Sona'dan çıkarmasını istemiştir. Susan adında sahte bir ismi vardır. Rita adında bir kız kardeşi ve Emily adında bir kızı vardır. Final Break bölümünde hapse girer.

Yinelenen ve ikincil karakterler

Kaçış takımının diğer üyeleri

Resim Karakter Oyuncu Bölüm(ler)
Dosya:Pb tweener.jpg David "Tweener" Apolskis Lane Garrison 1x09, 1x11, 1x12, 1x14, 1x17 - 1x22, 2x02, 2x04 - 2x07 Arkadaşının babasının beyzbol kartlarını çaldı. Ancak bir tanesi çok değerli bir kart olduğu için suçu büyüdü ve hapse atıldı. Alex Mahone tarafından öldürülmüştür.
Charles "Haywire" Patoshik Silas Weir Mitchell 1x03, 1x04, 1x17, 1x18, 1x21, 1x22, 2x06, 2x07, 2x15, 2x16 Matematik doktorası yapmak üzere sıkı çalışmaları sonucunda zihinsel hastalık belirtileri çıkmaya başladı. Kısa bir süre sonrada ailesini gece uyurlarken öldürdü. 60 yıl ikinci derece cinayetten hüküm giydi. 2.sezonda intihar etmiştir.
Manche Sanchez Joseph Nunez 1x15 - 1x22, 2x03, 2x1, "2x18" Manche Sanchez Fernando Sucre'nin kuzenidir. Michael psikiyatri koğuşuna nakledildikten sonra, Manche Michael ve Sucre arasında ki haberleşmeyi sağlar. Lincoln ve Sucre Manche'yi de kaçış planına dahil eder. Kaçış sırasında yakalanır.
Dosya:Pb westmoreland.jpg Charles Westmoreland Muse Watson 1x01, 1x02, 1x05 - 1x08, 1x10 - 1x15, 1x17 - 1x22 - 4x15 Westmoreland eski bir mahkûmdur. Sonradan D. B. Cooper olduğunu itiraf eder ve kızı kanserden ölmeden önce onu görebilmek için kaçış takımına dahil olur. Ancak Bellick'le kavga ederken yaralanmıştır ve kaçış sırasında ölmüştür.

Kaçakların bağlantılı olduğu karakterler

Resim Karakter Oyuncu Bölüm(ler)
Dosya:Pb hector.jpg Hector Avila Kurt Caceres 1x02, 1x04, 1x16, 2x05, 2x10 Hector, Sucre'nin kuzenidir, ve Sucre'nin nişanlısı Maricruz'a evlenme teklif etmek istiyor bunun için Sucre'yi kendine rakip olarak görüyor. Hector'a göre Sucre sorunlu bir mahkûmdur, ve bunu Maricruz'a ispatlamaya çalışır.
Dosya:Pb Debra Jean Belle.jpg Debra Jean Belle Kristin Malko 2x02, 2x04, 2x05, 2x07 Debra Jean Utah'ta okuyan bir kolej öğrencisidir. Debra'nın kampüs iletişim panosundaki yol arkadaşlığı teklifine cevap veren David "Tweener" Apolskis ile Utah'a gitmek için yola çıkar. Tweener'dan hoşlanmaya başladıktan sonra ona karşı olan şüpheleri zamanla azalır. Tweener'ın Fox River kaçaklarından biri olduğunu anladıktan sonra, ona arabasını vererek kaçmasına yardım eder. Tweener bulunduğu son bölümde Debra'nın evine gidip Debra ile barışmaya çalışır.
Aldo Burrows Anthony Denison 1x15, 1x19, 2x10 - 2x12 Aldo Burrows , Michael ve Lincoln babasıdır. "Şirket" 'in (The Company) eski bir çalışanıdır. Aldo, Michael'ın doğumundan önce onlardan ayrılır ve Lincoln'nün idamından önce aniden ortaya çıkar. Lincoln'nün idam kararında o da başkalarından şüphelenmektedir. Alex Mahone tarafından öldürülmüştür.
Maricruz Delgado Camille Guaty 1x01, 1x02, 1x04, 1x12, 1x16, 2x17, 2x18 Maricruz, Sucre'nin kız arkadaşı ve onun bebeğini taşımaktadır. Ama beklemek ona çok zor gelmekte. O Sucre'nin kaçamak için motivasyon kaynağı.
Dosya:Prison Break falzone.jpg Philly Falzone Al Sapienza 1x02, 1x03, 1x09, 1x10 Falzone John Abruzzi ile aynı mafya ailesinin üyesidir. Mahkemede tanıklık yapıp suçlu olduğunu ortaya çıkaracağından Otto Fibonacci'nin yerinin bulunması için sürekli Abruzzi'ye baskı yapmaktadır. Michael ve Abruzzi tarafından Fibonacci'yi bulmak için Kanada'ya gönderilmiş ve orada tutuklanmıştır.
Kacee Franklin Cynthia Kaye McWilliams 1x13, 1x16, 1x17, 1x20, 2x03, 2x09, 2x12, 2x18 Kacee C-Note'un eşi ve Dede'nin annesidir. C-Note'un 2 yıldır cezaevinde bulunduğundan habersiz olup onu Irak'ta askeri görevde sanmaktadır. C-Note, Kacee ile temas kurduğu zamanlarda tekrar bir araya gelerek aile olacaklarını söylese de Kacee bu ifadelere gönülsüzce kulak asmaktadır. Gerçek öğrenildiğinde, FBI Ajanı Lang kendilerine yadım etmesi için Kacee'ye baskı yapar. Kacee FBI ile işbirliği yapmaz, bunun yerine firari eşiyle buluşarak birlikte Kuzey Dakota'ya kaçarlar. Fakat kızına ilaç aldığı sırada, kendisini gazetede yayımlanmış resminden tanıyan bir eczacı tarafından polise gammazlanır. Yardım ve yataklık suçundan tutuklanır.
Dosya:Prison Break lisa rix.jpg Lisa Rix Jessalyn Gilsig 1x01, 1x03, 1x07, 1x08 Lisa, LJ'nin annesidir ve Lincoln'nün eski eşidir. O ve kocası, Adrian, Ajan Kellerman ve Ajan Hale tarafından öldürülür.
Nick Savrinn Frank Grillo 1x04 - 1x15, 1x17 - 1x22 Nick Adalet Projesi çalışanıdır, hatalı bir şekilde suçlu bulunan insanları özgür bırakmak için kurulan bi organizasyondur. Lincoln'ün masum olduğuna inandığını söyleyerek Donovan ile birlikte çalışmaya başladı. Aslında O, Donovan'ı izlemesi için John Abruzzi tarafından tutulmuştu. Ancak ölmüştür.
Dosya:Prison Break nika volek.jpg Nika Volek Holly Valance 1x10, 1x11, 1x19, 2x03, 2x04 Michael, Nika ile banka soygunundan bir gün önce Nika'nın Amerikan vatandaşı olabilmesi için evlendi. Daha sonra Nika, Michael'a kaçış planında yardım etti.

Komplo kuranlar

Resim Karakter Oyuncu Bölüm(ler)
Dosya:Prison Break agent brinker.jpg Samantha Brinker Michelle Forbes 1x13, 1x15 - 1x22
Brinker Kellerman ve Reynolds'un işbirliği yaptığı "The Company" çalışanıdır.Daha önce "Şirket'te" (The Company) çalışmış olan, Lincoln'un idamını durdurmak için mahkemeye bilgi gönderen, Lincoln ve Michael'in babalarını tanımaktadır. Reynolds'un kişisel durumunu şirketin değerlendirme yöntemiyle inceleyerek, şirketin Reynolds'un adaylığını desteklemesini sağlamıştır. Brinker Reynolds'a "Şirket'in" geri çekilmesi yönündeki kararını açık olarak iletmiştir. Retnold's başkan Richard Mills'in ölümünü sağlayıp yerine geçtikten sonra, Brinker Reynold's tarafından etkisiz hale getirilmiştir. O zamandan beri görünmemektedir.
Daniel Hale Danny McCarthy 1x01 - 1x06, 1x08 - 1x13, 1x16
Hale Kellerman'ın ortağıdır ve ikisi de Başkan Yardımcısı olan Caroline için çalışmaktadır. Ülkesinin çıkarları adına yaptığını sandıklarının masum insanlara zarar vermeye başladığını görünce her şeyi itiraf edip ortadan kaybolmak ister. Planlarını öğrenen ortağı Kellerman tarafından vurularak öldürülür.
Bill Kim Reggie Lee 2x05 - 2x08, 2x10 - 2x15 - 2x16 - 2x17 - 2x18 - 2x19 - 2x20 - 2x21 - 2x22
Gizli servis ajanı Kim, kısa süre sonra Fox River'dan kaçan mahkûmların yakalanması için Kellerman'ın denetçisi olarak gelir. Kellerman'ın yöntemlerindeki sabırsızlık nedeniyle, Lincoln Burrows ve Aldo Burrows'u yakalamak için daha aktif bir rol almaya başlar. 2.sezon finalinde Sara tarafından vurularak öldürülür.
Dosya:Prison Break quinn.jpg Quinn Michael Gaston 1x10, 1x11, 1x17
Quinn "The Company" de bir ajandır, Ajan Kellerman ve Hale'i denetlemek için görevlendirilir. Seemingly careless and neurotic, Quinn is actually observant, intelligent, and ruthless. His attempt to obtain information from Nick, Veronica and LJ fails and he ends up at the bottom of a well. After Agents Kellerman and Hale arrive, they respond by pulling a cover over the well and leaving him there to die. Quinn's body is still there weeks later when Veronica, LJ, and Nick return to recover his phone for information. Quinn, ölmeden önce "KELLERMAN" ve "Owen KRAVECKI" ismini duvara kazır, bu LJ'e Kellerman'ı bulması için bir ipucu verir.
Caroline Reynolds Patricia Wettig 1x02, 1x04, 1x05, 1x08, 1x10, 1x13 - 1x22 - 2x19
Caroline Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkan Yardımcısıdır. Şirketin hükümetteki görünen yüzü olan Caroline kalpkirizi geçirerek ölen Başkanın yerine geçer.
Terrence Steadman John Billingsley & Jeff Perry 1x16, 1x19, 1x22, 2x01, 2x14
Başkan Reynolds'ın erkek kardeşidir., whom Lincoln Burrows was convicted of murdering. Steadman was in fact alive, but was imprisoned by the Secret Service in a house in Montana, where he remained until Kellerman and the escaped brothers kidnapped him. He later committed suicide.

Kaçak avcıları

Resim Karakter Oyuncu Bölüm(ler)
Roy Geary Matt DeCaro 1x06, 1x11 - 1x15, 1x18, 2x02 - 2x04, 2x08 - 2x11
Geary Fox River'da Bellick altında çalışan pek çok gardiyandan biriydi daha sonra hırsızlık ve suistimalden dolayı kovuldu. Geary sonra para ödülü için kaçakların avında Bellick'e katıldı. T-Bag tarafından öldürülmüştür.
Dosya:Prison Break lang.jpg FBI Ajanı Lang Barbara Eve Harris 2x03 - 2x05, 2x09, 2x10, 2x15, 2x17, 2x19, 2x20, 3x05, 4x15
FBI Ajanı Lang, sürekli olarak kaçakların bulunduğu yeri Özel Ajan Mahone'ye bildirmektedir.
Dosya:Prison Break wheeler.jpg FBI Ajanı Wheeler Jason Davis 2x01, 2x03 - 2x07, 2x09 - 2x11, 2x13, 2x15, 2x19, 2x20, 4x15
FBI Ajanı Wheeler Özel Ajan Mahone'ye eşlik eder ve özellikle Chicago'daki FBI merkezinden kaçakların izlenmesine yardımcı olur.

Fox River Hapishanesi hücre arkadaşları

Resim Karakter Oyuncu Bölüm(ler)
Dosya:Prison Break avocado.jpg "Avocado" Daniel Allar 1x17, 1x19, 2x13, 2x14
Avocado mahkûmlardan biridir, Bellick onu Tweener'ı hücre arkadaşı yapar. İkinci sezonda Bellick hapse girince Avocado'nun hücre arkadaşı olur.
Dosya:Prison Break Gus.jpg Gus Fiorello Peter J. Reineman 1x03, 1x05-1x07, 1x09, 1x10
Gus Fiorello Abruzzi'nin sağ koluydu taki Philly Falzone, Abruzzi'den Otto Fibonacci'nin yerini öğrenemeyince Abruzzi'nin yerine getirene kadar.
Dosya:Prison Break cherry.jpg Seth "Cherry" Hoffner Blaine Hogan 1x06, 1x08, 1x09
Araba hırsızlığı ve adam kaçırmaktan sekiz yıla mahkûm olup Fox river'a gelmiştir. Burda ona "Cherry" ismi takılır ve T-bag onu cinsel ilişkiye girmeye zorlar. Seth Michael'a yardım etmesi için yalvarmıştır, T-Bag'in Michael'in kaçış planından haberdar olmaması için onu reddeder. Kısa bir süre sonra Seth kendini asarak ölür
Dosya:Prison Break trokey.jpg Christopher Trokey Robert Michael Vieau 1x04, 1x06, 1x08
Christopher Trokey T-Bag'in eski hücre arkadaşıdır. T-Bag C.O. Hudson'nın kıznın fotografını O'nun yatağının altına koyarak Hudson'nun ölümünde onu sorumlu gösterir.
Dosya:Prison Break trumpets.jpg "Trumpets" Anthony Fleming 1x02, 1x06, 1x12, 1x18, 1x20, 1x21, 2x15
Trumpets siyahi gurp lideridir. Hapishanenin mutfağında çalışmaktadır ve C-Note, Michael'ın hapishane iş kollarındaki kaçış ekine dahil olmadan ve ırkçı T-Bag ile gözükmeden önce arkadaştılar. Sonra iki kere kavga ettiler. İkinci sezonda Bellick'e diğer mahkûmların ona saldıracağını söyler.

Fox River personeli

Resim Karakter Oyuncu Bölüm(ler) Bilgi
Henry Pope Stacy Keach 1x01 - 1x09, 1x11 - 1x15, 1x17 - 2x02, 2x17 Ünvanı "Pope" olan, Henry Pope 18 yıldır cezaevi müdürüdür. Emekli olduktan sonra yerini Captain Bellick'i bırakmayı düşünmekte ve önermektedir.
Dosya:Prison Break katie.jpg Katie Welch DuShon Monique Brown 1x02, 1x08, 1x11, 1x13, 1x15, 1x17, 1x19 - 2x01, 2x15 Katie Fox River'da çalışan hastabakıcılardan biridir ve Sara'nın yakın dostudur. Michael ile diğer mahkûmların firarından sonra, gönülsüz olarak cezaevi müdürüne Sara'nın kaçış için Michael'a yardım etmiş olma ihtimalinden bahseder.
Dosya:Prison Break hudson.jpg Robert Hudson Michael Cudlitz 1x06, 1x07 Robert Hudson Fox River'da bir ceza memurudur. Whilst escorting the death row inmate Lincoln Burrows back to his cell during a prison riot, Hudson T-Bag tarafından köşeye sıkıştırıldı ve Michael Scofield'ın hücresinden içeri sürüklendi. Burada tesadüfen lavabosunun arkasındaki gizli deliği ortaya çıkardı. Sonuç olarak he was taken hostage and mahkûmlar ile Illiion valisi arasında müzkereler için "kaldıraç" olarak kullanıldı, . Despite appeals from Michael and threats from Abruzzi, T-Bag stabbed and killed Robert Hudson before pushing him off a tier onto the ground below. Christopher Trokey was falsely accused of his murder.
Dosya:Prison Break patterson.jpg Louis Patterson Phillip Edward Van Lear 1x01 - 1x06, 1x08 - 1x15, 1x20 - 2x01, 2x13 Patterson bilhassa Lincoln'e karşı diğer ceza memurlarından daha merhametli bir ceza memurudur. Bir keresinde Patterson, oğlunun onu kelpçesiz olarak görmesi için Lincoln'a izin vermeşti. Evli olmasına rağmen, hapishane müdürünün sekreteri Becky ile ilişkisi vardır.
Dosya:Prison Break stolte.jpg Keith Stolte Christian Stolte 1x01 - 1x05, 1x08 - 1x10, 1x12 - 1x15, 1x19, 1x21, 1x22, 2x14 Keith Stolte Fox River'da görevli gardiyanlardan biridir. Bir diğer gardiyan Patterson ile spor muhabbeti yapmaktan hoşlanır. Josh adında bir oğlu vardır.

Diğer karakterler

Resim Karakter Oyuncu Bölüm(ler)
Dosya:Prison Break leticia barris.jpg Leticia Barris Adina Porter 1x02, 1x03 Lincoln'nün masumiyetine tanık (erkek arkadaşı öldürüldükten sonra), Veronica Donovan'a yeminli ifade vermeden önce Gizli Servis ajanlarınca kaçırılır ve aynı ajanlar tarafından öldürülür.
Dosya:Prison Break fibonacci.jpg Otto Fibonacci Roderick Peeples 1x10 Otto Fibonacci mafyaya ait bir depoda müdürlük yaparken Abruzzi'nin iki adamıyla beraber yaptıklarına tanık olur. Abruzzi'nin mahkûm olup hapsedilmesi için mahkemede tanıklık yapar. Fibonacci Tanık Koruma Programı 'na alınır ve saklanması için Topeka, Kansas'a götürülür.
Frank Tancredi John Heard 1x06, 1x07, 1x14, 1x20, 2x03, 2x05 - 2x07, 2x11 Illinois Valisi ve Dr. Sara Tancredi'nin babası. çok sert bir suç politikasına sahiptir, Lincoln Burrows'u da affetmemiştir. Caroline Reynolds yeni Başkan Yardımcısı olarak onu aday gösterecekti fakat aniden kararını geri alır.

Dış bağlantılar