Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Yakamoz51 (mesaj | katkılar)
→‎Tartışmalar: Said Nursi'nin düşünce yapısı ve eleştirisi
VikiMemur (mesaj | katkılar)
91. satır: 91. satır:
{{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sebil Yayınevi}}
{{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sebil Yayınevi}}
{{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Said Nursi'nin düşünce yapısı ve eleştirisi}}
{{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Said Nursi'nin düşünce yapısı ve eleştirisi}}
{{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Light in Babylon}}

Sayfanın 23.47, 25 Mayıs 2016 tarihindeki hâli

Bir sayfanın silinmeye aday gösterilmesi

I Silinecek sayfada değiştir sekmesine tıklayarak açılan değiştirme ekranında, sayfanın en üstüne aşağıdaki şablonu ekleyin:
{{sas}}

Değişiklik özeti olarak "SAS" yazın ve küçük değişiklik olarak işaretlemeyin. Üzerinde yapılacak değişiklikleri gözlemlemek için sayfayı izleme listenize almak isterseniz "sayfayı izle" kutusunu seçebilirsiniz. Sayfayı kaydedin.

Sayfa daha önceden silinmeye aday olmuşsa, şablonu {{sas|2}} (ya da kaçıncı kez aday gösteriliyorsa o sayı) şeklinde kullanın.

II Sayfanın üstündeki silinmeye aday sayfa kutusunda yer alan "adaylık sayfasında" bağlantısına tıklayın. Bu sayfada yer alan metin kısmına, sayfanın neden silinmesi gerektiğini belirtin. İstiyorsanız, gerekçe kısmı sonrasında '''silinsin''' ibaresini ekleyebilirsiniz. Bu, tartışmada sizin görüşünüz olarak geçecektir.

"Sayfayı izle" kutusunu seçmeniz tartışmayı takip etmenizi sağlayacaktır. Sayfayı kaydedin.

III Buraya basarak kayıt sayfasına ulaşın ve aşağıdaki şablonu, "sayfa adı" kısmını silinmeye aday sayfanın adı ile değiştirerek kayıt sayfasının en altına ekleyin.
{{yk:sas3|sayfa adı}}

Değişiklik özeti kısmına silinmeye aday sayfanın adını yazarak sayfayı kaydedin.

Tartışmalarda dikkat edilmesi gerekenler

Görüş bildirirken dikkat edilmesi gerekenler

Tartışmaların sonuçlandırılması ve arşivlenmesi

< Ocak · Şubat · Mart · Nisan · Mayıs ·

Tartışmalar

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Théoden ileti 13:14, 26 Mayıs 2016 (UTC)

Karl Marx Öğretisinin Tarihsel Kaderi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Lenin'e ait taslak seviyesindeki kısa içerikli onlarca makalelerden birisi. Maddeyi açan kullanıcıya Vladimir Lenin bibliyografyası altında bütün KD olmayan makale ve söylemlerini bu madde altında toplanmasını bir kez daha tavsiye ediyorum. Maurice Flesier msj 17:46, 20 Mart 2016 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Aday gösteren olarak.
  • Aktarılsın Aktarılsın Gerekçeye katılarak.--RapsarEfendim? 18:16, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin kayda değerliliğini, bu yazıya yapılan atıflarla ve içeriği maddeye aktarılmak suretiyle çok rahat ortaya koyulabilir diye düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:01, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Aslında aktarılma talebi tartışılmaya değer, mantıklı da görünüyor. Bir takım eserlerin kısa özetlerle içeriği ile aktarılması uygun da gibi. Ama maddede özet halinde bilgi koymak şartı bence daha uygun, aksi taktirde bilgi kaybı olacağını düşünüyorum. Buna karşın özet olmayıp kayda değer olacak eserlerin madde halinde kalmasından yanayım. Almanca Neue wirtschaftliche Vorgänge im bäuerlichen Leben, veya Rusça Лучше меньше да лучше gibi. Bazen birkaç kelimelik cümle bile kayda değer olabiliyor çünkü. Tear down this wall!, Bütün ülkelerin işçileri, birleşin! ya da Ne mutlu Türküm diyene gibi. Çeşitli kayda değer şiir, mısra, dörtlük, makale, eser vb. maddelerinin önce kayda değerlik tartışması açılması gerek. Örneğin bu maddede referans alınan yerlere dair şöyle bir katkı yaptım. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:43, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Kişisel yorumlar ve kaynaksız iddialar dışında, ayrı bir madde olacak kadar kayda değerliği ortaya koyan herhangi bir ispat yok. --Eldarion 11:06, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Gerekçeye katılarak...--Muratero 13:57, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Makale Prof. Dr. Hebele Hübele'nin makalesi olsaydı belki aktarılsın ya da silinsin derdim. Ancak burada makaleyi yazanın öyle bir durumu yok. Bu makaleye yüzlerce atıf var. İyi çalışmalar. --Boyalikus (mesaj) 22:36, 26 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum Makeleyi yazanın burada ayrıcalıklı olduğunu mu ifade etmek istediniz? O halde size hem siyasetçi, hem prof. aynı zamanda yazar olan onlarca belkide yüzlerce biyografi bulabilirim. O zaman da bu makaleleri hızlı kalsın olarak değerlendirir misiniz @Nihan? -- Maurice Flesier msj 23:10, 26 Mart 2016 (UTC)
  • Birinci soruna cevap: Evet. İkinci soruna cevap: Hem siyasetçi, hem prof. aynı zamanda yazar olan onlarca belkide yüzlerceden, birisinin "biyografisini" tartışmıyoruz. Eğer örnek vereceğin biyografi sahibinin yüzlerce belki binlerce atıf alan bir "makalesi" olursa O'nun "makalesine" de Evet.--Boyalikus (mesaj) 23:21, 26 Mart 2016 (UTC)
  • Ben de şunu merak ettim : "Lenin'e ait taslak seviyesindeki kısa içerikli onlarca makalelerden birisi." bu şahsi bir yorum mu ? --Boyalikus (mesaj) 23:24, 26 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum Bu şahsi bir gerekçe veya yorum değil. Maddeyi açan kullanıcının sayfasına bakarsanız bu açılan makaleleri görürsünüz. Hatta bu konuda köy çesmesinde direksiyon savaşları ve ardından gelen engellemeler ve istifalar dahi oldu. Ayrıca bundan önce Lenin'e ait iki makale daha hizmetliler tarafından SAS'tan bibliyografya maddesine yönlendirildi. "Binlerce atıf alan" ifadesini acarsanız gerekçesinizi daha net anlayabilirim. Maurice Flesier msj 00:10, 27 Mart 2016 (UTC)
Bahsi geçen maddeler şu şablonda yer alan, şu kategoride toplanan maddelerdir. Ayrıca gene tarafımdan oluşturulan şu şablondaki kırmızılıkları dolduracaktım fakat kullanıcıların eserlere ve maddelere çekince koyması, ve bazılarının silinmesi sonucu bu proje yarıda kalmıştı. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:17, 27 Mart 2016 (UTC)
Bu maddeyi bu madde var diye mi silinmeye aday göstermiyorsunuz ? Yoksa Lenin'e ait taslak seviyesini aşmış uzun içerikli onlarca makalelerden birisi olduğu için mi ? Yani metnin kısalığı ve uzunluğuna göre mi ? Dayanağınız nedir ? Direksiyon savaşı ile konunun bir alakası yok şu anda. --Boyalikus (mesaj) 00:32, 27 Mart 2016 (UTC)
@Nihan, buna benzer olarak Köylü Yaşamında Yeni Ekonomik Hareketler adlı madde SAS'a bile getirilip tartışılmaya ihtiyaç duyulmadan iki ay önce direkt olarak silinmişti, ve üstü kapatıldı. Neyse ki şu an daha ileri durumdayız da tartışabiliyoruz. Üstelik aynı maddenin Almanca maddesi olmasına ve hatta bir görseli var olmasına rağmen. Söylediğiniz konu ile bu sanırım aynı ve çok benzer bir hata yapıldı. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:57, 27 Mart 2016 (UTC)
Daha Az, Daha İyi maddesinin rusça vikiverisi olması, kaynakların güvenilir olması veya uzun/kısa yazılmış olması bir argüman değil. Burada onlarca dilde bağlantısı olupta silinen maddeler gördüm. Buradaki sorun maddenin kayda değer nitelikleri karşılamaması. Tek tek Lenin'in her makalesini SAS'a getirmek istemediğim için bu maddeleri açan kullanıcıya bunları bibliyografya maddesi altında toplamasını tavsiye ettim. Eğer bu karşılanmazsa keza bunları tek tek SAS'a taşıyacağım. Evet geçtiğimiz aylarda vuku bulan bu direksiyon savaşları tam da bu kullanıcının açtığı makaleler ve bunların bir kısmının bir hizmetli tarafından silinmesi ve ardından gelen güven bunalımı ile doğrudan ilgisi bulunmakta. Sizin kalması yönünde gerekçeniz olan "atıf" ilgisinin açılması gerekiyor. Maurice Flesier msj 12:38, 27 Mart 2016 (UTC)
Tavsiye ettim gibi bir yaklaşım çok bireysel bir yaklaşım. Vikipedide tavsiyelere göre iş yapmıyoruz. Maddenin yüzlerce atıf alması kayda değer olduğunu kendi başına ispatlıyor. Açar bakarsınız sadece google booksa bakmanız yeterli. Geçmişte ne oldu bilmiyorum, bir ton yazışmayı okuyamam. Ayrıca ikidir geçmiş direksiyon savaşı,istifa vb. dile getirmeniz maddenin silinme isteğini haklı çıkartmaz ya da maddenin kayda değer olmadığını göstermez. Her getirdiğiniz maddeye şimdiden kalsın diyorum çünkü burada "tavsiyem karşılanmazsa" gibi bir cümle ile tehdit okuyorum. Burada onlarca dilde bağlantısı olupta silinen maddeler gördüm. demişsiniz bir kaç tane örnek verin, zira çok sıkıldım binlerce, yüzlerce ve onlarca ile başlayan cümlelerden. --Boyalikus (mesaj) 12:55, 27 Mart 2016 (UTC)
Famous, famous, During this period he also became more interested in the revolutionary movements outside Europe and began to discuss them in a series of articles, The volume opens with the articles The Historical Destiny of the Doctrine of Karl Marx, Yazarlar kafasına göre mi famous demişler ? Rusça kaynaklar var pek çok.. --Boyalikus (mesaj) 13:12, 27 Mart 2016 (UTC)
ek olarak istifamın bu maddelerle ilgili olduğunun söylenmesi de kişisel fikirdir ve içerik üzerine yorum yapmamanın nadide bir örneğidir. --kibele 13:21, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bu maddelerin silinmeleri söz konusu olduğunda bir kaçıyla ilgilenmiş ve kaynak eklenebilirliğini de gözlemlemiştim. böyle toptan 'silinecekler' yaklaşımının yanlışlığı da ortada. nihan'ın gösterdiği kaynaklar ve argümanlara dayanarak silinmeleri için bir neden olmadığını düşünüyorum. --kibele 13:25, 27 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum Kayda değerlik popülerlik ile aynı anlama gelmez! Tavsiye kelimesinden tehdit anlamı çıkarmak çok ilginç doğrusu. Anlaşılan Vikipediden uzun süre ayrı kalmış olmalısınız. Köy çesmesi ve SAS arşivlerini incelemenizi tavsiye ederim. Atıf nedir? Kişilerin kayda değerliği veya idolojik düşünceler üzerinden değerlendirilen bir değerlendirme, geçersiz bir değerlendirmedir. İÜYYKÜD'yi ne zaman buraya getireceğinizi merak ediyordum, şaşırmadık. Maurice Flesier msj 13:36, 27 Mart 2016 (UTC)
siz kişiler hakkında değil de konular üzerinde konuşmayı başardığınız zaman merak etmenize de gerek kalmaz.. 'Anlaşılan Vikipediden uzun süre ayrı kalmış olmalısınız. ' da aynı kapsama giriyor. ve acaba neden bu toptan sildirme girişimleri de bana "idolojik düşünceler üzerinden değerlendirilen bir değerlendirme" olarak görünmekte? bu arada marx'ı popüler yapmanız da cidden enteresan olmuş. --kibele 13:45, 27 Mart 2016 (UTC)
Ama pek bilinmeyen bir 17. yüzyıl şairi güvenilir tarihçelerde yeterli biçimde ve sayıda kapsanmış, konu edilmiş olabilir ve bu sebeple de kayda değer sayılabilir. Pek bilinmeyen bir makale tarihçelerde yeterli biçimde ve sayıda kapsanmış. Tavsiyeden tehdit çıkardığımı kim söyledi ? "Tavsiyem karşılanmazsa" demenden tehdit çıkıyor. Ayrıca Vikipedi'den ne kadar ayrı kaldığım konusunda iyi niyetli olmadığını görüyorum ve bu seni ilgilendirmez gerçekten. Kişilerin kayda değerliği veya idolojik düşünceler üzerinden değerlendirilen bir değerlendirme, geçersiz bir değerlendirmedir. atıfın ne olup olmayacağını tanımladıysan mevzu bahis Lenin'in (ki kendisi bizzatihi ideolojiden oluşmuş) devrimden önce kaleme aldığı, "Seçilmiş" çalışmalarının 1968 yılında toplandığı ikinci cildinin birinci makalesi. Makalenin içeriği Rusya'da da çeşitli tezlerde atıf almış yukarıdaki linklerde de atıf yapılıyor. İlla atıfı (Lenin, 1968) şeklinde yazmak zorunda değil. VP:İÜYYKÜD'yü bana söylüyorsan ben kaynak tartışıyorum sen direksiyon savaşı diyorsun, kibele istifa etti diyorsun, acaba kim kişiler üzerine konuşuyor ? Acaba kim kayda değerliliği kaynak getirerek tartışıyor kim geçmiş vikipedi anlaşmazlıklarını kaynak göstererek maddenin silinmesini istiyor bir daha bak. Son olarak şaşırmadık derken kaç kişisiniz ? --Boyalikus (mesaj) 13:53, 27 Mart 2016 (UTC)
Kişisel olarak söylediğim veya suçladığım algılanmasın, bu ve benzeri konularda genelde olan durum olduğu için genel bir tespitim var. Söz konusu kullanıcı bu konuyla ilişkili maddelere daima benzer çekinceler koymakta, yapılan katkıları geri almakta, ansiklopedik katkı değil demekte vb. Zaten kendi de söylediği üzere bu maddeleri "tek tek SAS'a getireceğim" demekte. Sadece benzeri konulardaki bu "duyarlılığı" bende fazlasıyla şüphe oluşturdu. Geçmiş katkılarından görülebilir. Yani "bunlar ne olursa olsun sakın tek tek ele alınmasın topluca özet halinde olsun, aman ha!" gibi bir politika güdülmüş oalbilir. Benim şu Rusça şablondakinin daha gelişmiş halini oluşturmak üzere üstlendiğim şu eserler projesini önce taslak halinde oluşturma ve ardından tek tek geliştirme planım daha baştan engellenmekte. Bu benim bu ve diğer benzer konulara dair izlenimim. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:03, 27 Mart 2016 (UTC)
Buradaki popülerlik Karl Max değil, Lenin'in makalesi. Evet buda size ait bir İÜYYKÜD ihlali oldu. Zaten bunun dışında kendinize kılıf bulabileceğiniz bir politika yok. Aslında ben bu cevap yerine kendinize dokunan her cümlede başvurduğunuz (...) türünde bir sansür bekliyordum. Neyse ki olumlu yönde bir gelisme var.
Sizin kişisel çıkarımlarınız ve senoryalarınız buradaki kullanıcıları bağlamaz. Diğer makaleleri SAS'a getireceğimi soylememden neden bu kadar rahatsız oldunuz? Sizin Vikipedi geçmişiniz beni ilgilendirmiyor fakat burada kötü niyet aramak doğru bir yaklaşım değil. Son olarak kaç kişiniz derken ne ima edilmek isteniyor? Umarım bu tür mesnetsiz iddialara hizmetliler gerekli müdahaleyi yaparlar. Bu danışıklı dövüş gerçekten çok rahatsız edici. Maurice Flesier msj 14:11, 27 Mart 2016 (UTC)
konular üzerine konuşulması vikipedi'nin en önemli politikalarındandır, size de tavsiye ederim, bir yerinden başlamak gerek. mesnetsiz iddialara müdahale edecek olanların baştan başlamalarında yarar var. bu arada, gözüme çarpan her türlü kişisel yorumu önleme yönünde çaba gösterdiğimi bilenler bilir. o çabayı esirgeyenler utansın. --kibele 14:40, 27 Mart 2016 (UTC)
  • 1. Tekil kişiden "şaşırmadık"a gelirse olay benimde aklıma kaç kişi şaşırmamış diye bir soru gelir normaldir. Mesnetsiz olan kısmı neresi ? Bir öncki cümleyle beraber Şaşırmadık demenin kendisi bile kişisel saldırı iken hem de .. Geçmişi okumadım ama şu anda yaşadığımız senaryo ve senin diğer makaleleri SASa getireceğini sürekli vurgulaman ve bunun bence baskı olarak anlaşılması ve bir üstteki kullanıcının -Ahmet- kendisini baskı altında hissettiği yorumu geçmişte köy çeşmesinde tartışılan sorunun kaynağını açıklamaya yeter görünüyor. Çünkü buraya adımımı atar atmaz SAM a yöneleceğimi beni bilen herkes bilir, doğal olarak burada uzun zamandır yokken ve seninle bu konuda daha önce tartışmamış biri olarak seninle bu konuda sorun yaşamış kullanıcılarla aynı görüşte olmam ve beni durduk yerde ideolojik olarak suçlaman belki vp:iüyyküd ihlaline meylettiğini görmeni sağlar. --Boyalikus (mesaj) 15:07, 27 Mart 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan VP:KD'de vikiveri veya diğer dillerde bağlantısı konusunda bir kriter var mı? Bunun kullanıcıların ilgi alanlarına giren konularda bir argüman olarak kullanması, ilgi alanlarını karşılamayan durumlarda ve tartışmalarda göz ardı etmesi kadar ironik bir durum olamaz. Ahmet Turhan bu doktrini "The Historical Destiny of the Doctrine of Karl Marx" olarak ingilizce vikipedide açın o halde. Bakalım orada KD olarak kabul edilecek mi?
@Nihan, Küçücük imla hatalarından imalarda bulunmak ta İÜYYKÜD'midir? Sizi tanımıyorum nereye yöneldiğiniz de beni ilgilendirmiyor. Fakat buradaki öznel itham ve kurgularınız benim için "yok hükmünde". Maurice Flesier msj 15:26, 27 Mart 2016 (UTC)
@Maurice Flesier, "The Historical Destiny of the Doctrine of Karl Marx" arama sonuç sayısı 1.180. Rusça arama kayıtlarında ise 217.000. Kayda değer ölçütüne dair bir fikir edinebilirsiniz, ne dersiniz? Ayrıca akademik literatür yazısı "Lenin, V. I. (1913). The historical destiny of the doctrine of Karl Marx. Collected Works, 18, 585." şeklinde. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:42, 27 Mart 2016 (UTC)
Otorite Üzerine maddeside burada dursun, konuyla benzerlik teşkil etmekte. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:09, 28 Mart 2016 (UTC)
istemediğin zaman istemediğin şeyleri yok hükmünde kabul edemezsin, yaptığın benim bilgim dahilinde imla hatası değildi. Burada onlarca dilde bağlantısı olupta silinen maddeler gördüm bunu ve diğer diller ile kriter olmadığını söylediğin halde ingilizce vikide aç bakalım kabul edilecek mi demene tanım bulamıyorum . --Boyalikus (mesaj) 15:33, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın-- Tek başına madde olmasına gerek yok. Alt başlık olarak alınması uygundur. Jumpeax (mesaj) 17:06, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın yorumlara katılarak --İnternionmsj 18:38, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın diyenlere Soru Nereye aktarılsın ? --Boyalikus (mesaj) 20:26, 28 Mart 2016 (UTC)
Cevap Cevap Vladimir_Lenin_bibliyografyası maddesi altında toplansın demiş aday gösteren. Oraya "aktarılsın" deniliyor. Sputnik 20:29, 28 Mart 2016 (UTC)
  • onu biliyoruz diğerlerini merak ediyorum --Boyalikus (mesaj) 20:50, 28 Mart 2016 (UTC)
Yahu ben aday gösterene katılarak (Vladimir_Lenin_bibliyografyası maddesine alt başlık olması suretiyle) aktarılsın diyorum. Bir başkası silinsin der, bir başkası kalsın der. Öbürü yorum yapar. Kimsenin oyunu, yorumunu sorgulamaya gerek yok. İyi çalışmalar dilerim. Jumpeax (mesaj) 11:49, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Niye sorgulama oluyormuş ? Fikir almak aktarılsın diyorsanız aktarılacak yeri de belirtmelisiniz. Bu kadar makale Lenin biyografisi maddesine aktarılamaz çünkü. --Boyalikus (mesaj) 12:13, 29 Mart 2016 (UTC)
Aktarılacak yeri üçüncü kez belirtiyorum: Sayfa Vladimir Lenin bibliyografyası maddesine alt başlık olarak aktarılsın diyorum. İnşaallah anlaşılmıştır. Jumpeax (mesaj) 12:25, 29 Mart 2016 (UTC)
sağol, diğerleride öyle düşünüyor sanırım, ama üç kere söylemene gerek yoktu. Oraya aktarılamaz tüm maddeler. Başka yol ya da yer lazım. Ayrıca daha önce aktarılmadan silinenlerin de geri getirilmesi lazım çünkü emek kaybı olmuş sanırım--Boyalikus (mesaj) 00:40, 30 Mart 2016 (UTC).
Kullanıcı:Nihan, galiba sayfanın kalmasını istiyorsunuz. Öyleyse kalsın oyu verebilirsiniz. İyi çalışmalar. Jumpeax (mesaj) 15:32, 31 Mart 2016 (UTC)
İyi de ben zaten hızlı kalsın demiştim ? --Boyalikus (mesaj) 09:05, 1 Nisan 2016 (UTC)
Bu kullanıcılar da aktarılsın demiş. Ben sizin neden kalsın oyu verdiğinizi sorgulamıyorum. Zaten sizin nereye oy verdiğiniz beni ilgilendirmez. Hal böyleyken diğerlerinin oyu sizi neden ilgilendiriyor? İsteyen kalsın, isteyen silinsin, isteyen aktarılsın der. Sonuçta burası özgür bir platform/kaynak. Ki zaten bu insanlar bunun için buradalar. Jumpeax (mesaj) 15:56, 1 Nisan 2016 (UTC)
Yorumları, gerekçeleri ve o gerekçelerle verilen oyları sorgulamak kötü bir şey değil. Silinsin diyen de silinmesin diyen de oyunu açıklayacak bir gerekçe kullanır. Bazen bu gerekçeler mantıksız, eksik, taraflı bulunur ve kulanıcılardan daha keskin gerekçeler sunmaları istenir. Bazen de kullanıcılar verdikleri gerekçelere karşı gerekçeler verilerek diğer taraftan düşünmeye teşvik edilir. Sen bu oyu veremezsin demedikten sonra elbette ki bu müzakere/tartışma sürecine girebiliriz. Bu hem Vikipedi'yi hem buraya emek verenleri geliştirici olabilen (her zaman değil) bir çabadır. --Kudyaz 16:47, 1 Nisan 2016 (UTC)
Ne demek beni neden ilgilendiriyor ? Hızlı kalmasını istediğim bir maddeye sadece aktarılsın oyu verenlere nereye aktarılacak diye sorabilirim. İsteyen kalsın isteyen silinsin diyebilir, buna itiraz eden yok. Silinmemesi gerektiği ile ilgili önermelerim varsa neden silinsin dedikleri ile ilgili önermeleri olmalı. Ayrıca nereye aktarılacağını söylemeliler. Bunu da sorarım, sorgularım. Madem özgür ortam bu da seni ilgilendirmez. --Boyalikus (mesaj) 23:06, 1 Nisan 2016 (UTC)
Kullanıcıların neden aktarılsın oyu verdiklerini sen de biliyorsun. Belli değil mi? Sanırım bunu herkes anlar. Halâ nereye aktarılacağını söylemeliler demek ne demek? Aktarılsın oyu verenlerin zaten kastettiği şey belli. Aday gösterene katılıyorlar. Ayrıca beni neyle suçladığınızı hala anlamış değilim ama sanıyorum ki yani kanaatimce tarafsız/özgür bir platformda her bireyin istediği şekilde oylama/görüş bildirme/yorum yapma hakkına tam anlamıyla vasıl olduğu, bunların başkaları tarafından sorgulanamayacağı/hor görülemeyeceği konusunda şüphesizim. Jumpeax (mesaj) 00:17, 2 Nisan 2016 (UTC)
Sen nereye aktarılacağını söyledin. Diğerleri de görürlerse sorumu ve cevaplamak isterlerse cevaplarlar. Hem özgür ortam diyorsun hem başkalarının avukatlığına soyunuyorsun. Birebir tartışma yaratmaya çalışıyorsun. Aktarılsın dedikleri yer senin söylediğin ile aynı ise oraya aktarılması yanlış olur diyorum hala özgür ortam, vasıl olmak, kanaatince, suçlamalar gibi kelimeler kullanıyorsun. Konuyu tartış beni değil. Amacın tartışmayı geliştirmekse, sadece oy vermenin yeterli olduğunu düşünüyorsan ,oyunu da verdiysen çekil diğerleri ile iletişim kuralım. Konuyu tartışalım, kaynakları tartışalım. Bu nedir sonu gelmiyor: ben dedim, sen öyle dedin, sonra ben dedim, öyle demiş bu şöyleymiş.. Yok amacın nereye aktarılacağını sormamı ve konuyu/kaynağı geliştirmeye engelse bilemem.--Boyalikus (mesaj) 11:34, 2 Nisan 2016 (UTC)
Wikipedia yı okudum, ilke ve kuralları inceledim. Örneğin, eğer bir maddeye yönelik anlaşmazlık mevcutsa; buna olan itirazınızı önce tartışma sayfasında belirtin. Oy sorgulama/çarpıtma yerine o bölümde olgunlaştırın ve bir anlaşma zemini oluşturma gayretini gösteriniz. Benim için bunu yapabilmek, hiç zor değil, ayrıca belirtmiş olduğum gibi aday gösterene tamamen katıldığım bir konu. Bu yüzden de belki sizde dikkat etmiyor/hor görüyor olabilirsiniz. Ayrıca bana karşı kişisel saldırını da görmezden geliyorum. Jumpeax (mesaj) 16:28, 2 Nisan 2016 (UTC)
Yeterince açık yazamıyorum sanırım. Anlaşmazlık filan yok bu maddede, tartışma sayfası da yok, doğrudan kullanıcı Maurice'in belirttiği gibi bir bütün halinde Lenin'in makaleleri K.D. bulmadığını ve her birini SAM'a getireceğini söylüyor. Şu anda SAS kısmındayız. 3 dakikada madde incelenmez eleştirisinin yapıldığı bir ortamda Lenin'i Rusça kaynaklara bakmadan tartışıyoruz ve gücenmeyin ama konunun uzmanı olmayanla konuyu tartışmak haz vermiyor. Bu bir kenarda dursun. Oy sorgulama nedir ? Neden silinsin dedin, neden kalsın dedin, neden aktarılsın dedin. Oysa ben Sivaslı esnafımıza öykünerek "nereye aktarılsın" diyorum :) çünkü vikipedide bu şekilde bir bibliyografi örneği görmedim sanırım. İkisi arasında çok ciddi fark görülmüyorsa hor görüldüğünü, vikipediyi incelemediğimi düşünebilirsin. Kişisel saldırı sürekli bana neyi sorup neyi sormayacağımı söylemen olabilir, "Sanırım bunu herkes anlar" diyerek üstü kapalı biçimde bana gerizekalı benzeri bir şey dediğin de gözümden kaçmadı. Kısaca aktarılması istenilen yere itiraz ediyorum, daha önce aktarılsın denilen benzer Lenin ile ikgili maddelerin aktarılmadan silindiğini duydum bunun emek/bilgi kaybı olduğunu düşünüyorum. --Boyalikus (mesaj) 09:19, 3 Nisan 2016 (UTC)
SAM'a mama taşınması önemli değil önemli olan oy kullanılan/görüş bildiren insanlar için bu insanların üzerine baskı kurmaya çalışmanızın kötü bir davranış olduğudur. Ve de bu kullanıcıları direk tarafsızlık ithamıyla karşı karşıya bırakmanız. Örnek verdiğim üzere aynı baskıyı kurmaya çalışanlar daha önce de oldu. Bunu anlamak için konunun uzmanı olmaya veyahut müneccim olmaya gerek yoktur. Buradan hareketle konunun uzmanı olmayanla konuyu tartışmak haz vermiyor demen nasıl bir nezaket örneğidir? Buna topluluk karar versin. Benim konunun uzmanı olup olmadığım (topluluktan özür dileyerek söylüyorum) sizi ingilendirecek değildir. Ben de bu sayfada diğer görüş bildiren insanlar gibi görüş belirtmekteyim. Üst üste gelen ithamlar ve baskılar neticesinde şimdi de, bardağın taştığı noktadaki, ciddiye almama, aşağılaması biçiminde gelen kişisel saldırı Sivaslı esnafımıza öykünerek "nereye aktarılsın" diyorum sözü topluluğu ciddiye almamadır. Ki buna katlanacak da değilim. İyi günler. Jumpeax (mesaj) 12:03, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum VP:İÜYYKÜD'de şöyle bir ifade var: "Üyelerden herhangi birinin, diğer üyelerin gözünde itibar kaybetmesine yol açabilecek veya bu ortamdan gitmesi gerektiğini kasteden ifadeler kullanılması." Hem -konuyu tartış beni değil- gibi bir ifade kullanılıyor hem de diğer kullanıcıları avukatlığa soyunmak gibi ağır kisilestirmelerde bulunuluyor ve verilen oyları açıkça sorgulamaya yelteniliyor. Burası kaos ortamı değil! Maurice Flesier msj 12:15, 2 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Avukatlığa soyunmak kişisel saldırı değildir, yaptığı şey ile ilgili yani başkası adına konuşma ile ilgili durum tespitidir. "buralardan uzak kalmışsın"," kişisel saldırıya nezaman gireceksin diye bekliyordum, şaşırmadık," "sanırım bunu herkes anlar" "kendine kılıf bulabileceğin başka şey yok", peki bunlar yüce vikipedi kanunlarında nereye tekabul ediyor acaba ? --Boyalikus (mesaj) 09:36, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • ayrıca şu cümlenin tamamını da "Aslında ben bu cevap yerine kendinize dokunan her cümlede başvurduğunuz (...) türünde bir sansür bekliyordum. Neyse ki olumlu yönde bir gelisme var." koyayım da burada da dursun. Burada bariz biçimde istifası ile ilgili bir dalga geçme var. --Boyalikus (mesaj) 09:39, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Hakkında kısmı özgün araştırmaya benziyor. Bu kısmı tarafsız kaynaklarla doğrulanabilinseydi kayda değer olabilirdi. Alexandre M. 15:34, 30 Mart 2016 (UTC)
Cevap Cevap Hakkında kısmını ben kendim eseri okuduktan sonra "Lenin, bu eserinde şu şu konuda şunu şunu beyan etmiştir" şeklinde düzenlemiştim. Yani aslında bu durum kesin böyledir şeklinde özgün araştırmayı aktarma değil, "Lenin'e göre xxx'tir, eserde şunlardan bahsedilir" şeklinde düzenlemeyi amaçlamıştım. Ve bu konuya verebileceğimiz kaynakları da (haliyle en güvenilir kaynak eserin maddede geçtiği üzere kaynaklı yayımlanan asıl haliydi, eklemiştim. Ve açıkçası daha doğru bir yazım örneğini görmek isterim, ve hatta bu eleştiride bahsi geçen durumun doğru halini görmemin, beni konu anlatımı konusunda geliştireceğini düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:59, 30 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin silinecek bir eksikliği yok. --Altair5555 (mesaj) 16:02, 2 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Burada maddenin içeriğinin ilgili bibliyografya maddesine aktarılması gerektiği bir gerekçe olarak ifade edilmiş. SAS'ta bulunan her madde daima silinecek diye bir kural yok. Maurice Flesier msj 16:13, 2 Nisan 2016 (UTC)
    Yorum Yorum Ahmet Turhan'ın belirttiği gibi aktarılan maddelerin durumu ortada onun için bilgi kaybı olmaması ve verilen emeğe zarar gelmemesi için aktarılmasın.--Altair5555 (mesaj) 18:22, 2 Nisan 2016 (UTC)
Hatırlatma: Buna benzer olarak sizin daha önce aday gösterdiğiniz Gerilla Savaşı (Lenin) ve Çar Hükümetine maddelerinin içeriği silinerek aktarılmıştı, yani maddelerin içerdiği bilgi, aktarılan yerde şu an mevcut değil. Ayrıca Fabrika İşçilerine Kesilen Para Cezaları Hakkında Yasanın Açıklanması, Yeni Fabrika Yasası (Lenin) veya Köylü Yaşamında Yeni Ekonomik Hareketler, (Almanca maddesi de mevcut) gibi birçok madde aktarılmayıp silinmişti. Burada da onlara benzer veri ve emek kayıpları olması büyük ihtimal. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:19, 2 Nisan 2016 (UTC)
Kısa bir süre sonra bir düzenleme önerim olacak, silinen maddeler nedeniyle bilgi kaybı da giderilmiş olabilir bu sayede.--Boyalikus (mesaj) 09:19, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Soru Bir konuyu açıklığa kavuşturmak gerek: Aktarılsın oyu verenler, yani @AlexandreManette, @Rapsar, @Eldarion, @Muratero, @Jumpeax ve @İnternion; maddenin yönlendirilmesini mi istiyor yoksa aktarılmasını mı? Gerekçeye katılarak aktarılsın oyu verilmiş fakat gerekçeyi belirten kullanıcının daha önceki adaylık örneklerinde (Gerilla Savaşı (Lenin), Çar Hükümetine maddeleri gibi) içerikler silinerek direkt olarak yönlendirildi ve bilgi kaybı söz konusu oldu. Aktarılsın oyu içeriği ile aktarılmayı ifade ediyor, eğer öyle ise buna bir çözüm getirmek gerek. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:48, 3 Nisan 2016 (UTC)
Kayda değer kısımların mevcut listeye açıklama sütunu eklenerek aktarılması gerekebilir. Alexandre M. 19:35, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın tek başına anlamlı değil. talep sahibinin belirttiği sebeplere katılıyorum--Muratero 16:31, 29 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın aday gösteren kişiye ve diğer yorumlara katılarak ----Krystal ? 08:04, 7 Mayıs 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın --Niveles (mesaj) 22:23, 19 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:00, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Kuzey Suriye Federasyonu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Suriye Kürdistanı bölgesinde ilan edilen de facto statüsündeki bir madde. Tek başına kayda değerliği şüpheli. Suriye Kürdistanı maddesinde alt başlık olarak aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Maurice Flesier msj 13:23, 8 Nisan 2016 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın ve Silinsin Silinsin -Nominator. Maurice Flesier msj 13:25, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Suriye Kürdistanı maddesinde "Suriye'nin kuzeydoğu kesiminde, Kürt nüfusun çoğunlukta yaşadığı bölge. Orta Doğu coğrafyasında Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgenin, Suriye sınırları içinde kalan kesimini tanımlar. deniyor. Yani coğrafi bir bölge tasvir edilmekte. Burada ise bu bölge üzerindeki politik bir yapılanma konu alınmakta. Donetsk Oblastı, Donetsk ve Donetsk Halk Cumhuriyeti veya Lugansk Halk Cumhuriyeti Luhansk arasındaki ilişkiye benzemekte. Veya daha anlaşılır tabirle Anadolu - Türkiye Cumhuriyeti gibi bir bütünleşme söz konusu. Suriye Kürdistanı maddesi, coğrafyayı betimlemesi bakımından bir bölgeyi betimlemeli, Kuzey Suriye Federasyonu'nu ise ilan olunduğu tarih baz alınarak bir yönetim modeline uygun şekilde yazılmalı ve siyasi gelişmeler aktarılmalı. Bunlarla birlikte aday gösterenin gerekçesine ve çekincesine kısmen katılıyorum çünkü tüm bu bilgilerin iç içe geçmesi söz konusu olduğundan bu bilgilerin sağlıklı bir şekilde ayrıştırılması gerek. Unutulmamalı, birisi bir bölge adı, diğeri bu bölge üzerinde ilan edilen bir rejimin adı, ikisinin bilgileri farkı maddelerde doğruca ortaya konulursa bence ayrı kalması daha uygun.
Ayrıca maddenin İngilizce sayfasında da aynı birleştirilme önerisi sunulmuş, oradaki kararı da merak ediyorum doğrusu, mesajı yazdığım şu an itibariyle taşınmaya 3 destek ve 2 karşıt görüş mevcut. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:24, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Biri coğrafi diğeri politik bir yapılanma diyorsunuz ama bu değişiklik [1] ile giriş kısmına "ya da Kuzey Suriye Federasyonu" bilgisini ekliyorsunuz. Açıkçası bu bana bundan önceki birçok tutarsızlık örneğini hatırlattı. Ayrıca artık şu ingilizce veya diğer Viki dilleri konusunun bir açıklığa kavuşması lazım. İngilizce Vikipedi ya da oradaki oylamalar, görüşler Türkçe Vikipedi'yi alakadar etmez. Emin olun orada bir oylama veya tartışma da bir de şu Türkçe Vikipedi'ye bakalım diye birşey söz konusu değil. Türkçe dışındaki diller sadece açılan maddeler için inteveri bağlantısı verilmesi yada çeviri durumlarında referans alınmalı. Maurice Flesier msj 15:20, 8 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap Bir kullanıcının yaptığı katkıyı şu şekilde geri almam nedeniyle, söz konusu kullanıcının içeriği düzenlemesi için o bilgi eklenmişti. Nitekim değişiklik açıklamasında mevcut. Dolayısıyla ben değil, başka bir kulanıcı söz konusu bilgileri eklemişti. Söz konusu katkı kullanıcı herhangi bir katkı sağlamadı, yani dilerseniz düzenleyebilirsiniz.
İngilizce Vikipedi'deki oy konusunda da; orada yazılanlar ve gerekçeler, burayı okuyan kullanıcılara fikir edinebilme açısından destek/yardımcı olabilir amacıyla söyledim. Ki zaten yalnızca merak ediyorum dedim :) "Orada ne olursa burada da aynısı olsun" amacıyla değil elbette. Yazı dursun, ilgili kullanıcılar o tartışmayı da okur amacıyla. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:38, 8 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Théoden ileti 13:52, 2 Haziran 2016 (UTC)

Balık (yerleşim)

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ayrı bir madde olacak kayda değerlikte değil.--kibele 22:25, 9 Nisan 2016 (UTC)

  • Çekimser Çekimser tartışılması gereken bir madde bence.--Temel53 22:52, 13 Nisan 2016 (UTC)
@Temel53 tartışılması gerek derken? --kibele 13:27, 14 Nisan 2016 (UTC)
@Kibele farklı bir konu yani bir çok işinin fikir sahibi olmak isteyebileceği bir konu olabileceği için tartışmaya açık bir konu olarak görüyorum.--Temel53 16:23, 14 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Şurada konuyla alakalı ansiklopedik denebilecek bilgiler var. Ayrı madde olarak kalması uygun değil gibi de, şehir maddesinde etimoloji başlığı oluşturularak oraya aktarılabilir mi?--RapsarEfendim? 15:56, 14 Nisan 2016 (UTC)
aktarılacak daha iyi bir yer yoksa olabilir. --kibele 12:34, 15 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Coğrafi bir terim olması bakımından kayda değer gözüküyor. Jumpeax (mesaj) 19:55, 19 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Balık eski Türklerdeki kentlere verilen addır. Ordu-Balık vb. kent isimleri de zaten böyle yapılmıştır. Ama bu kentler tamamen farklı bir şehir tarzıysa bu durumda kalmalıdır. Kent üzerine antropolojik değerlendirme yapabilecek bir uzman varsa konu hakkında daha doğru çıkarımlar yapabilir.--Çalıştayileti 07:11, 23 Nisan 2016 (UTC)
Yorum Yorum-- Kaşgarlı Mahmut'un Divan-ı Lügatit Türk adlı eserinde balık adıyla iki şehir (yerleşim) türü kastedilmiştir.
*Göktürklerden Uygur Türklerinin eline geçmiş Beş Balık isminde bir Türk şehri.
*Uygur Türklerine ait iki şehir Yangı Balık-Yengi Balık
Genel bir yerleşim adı olarak balık terimine Orhun Yazıtları'nda da rastlanılmıştır/geçmektedir.
Örnek: Koçu Balık, Süğçü Balık, Baybalık vb. Türklerin yeni fetih hareketleriyle birlikte şehir adlarının tümü balık terimiyle ifade edilmeye başlanmıştır.

Balık terimi genel ifadeyle yerleşim terimi olarak sözlükte “Türklerin İslamiyeti kabulünden önce eski Türkçede, sığınak, kale ve kentlere verilen ad” olarak tanımlanmaktadır. Jumpeax (mesaj) 11:40, 23 Nisan 2016 (UTC)~

  • Silinsin Silinsin KD'sizliği - Burak 20:10, 1 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
İçeriğin diğer maddeye aktarılmasına karar verildi. Geçmişler birleştirildi, madde ismi de yönlendirildi. Vikiçizer (mesaj) 10:59, 19 Haziran 2016 (UTC)

M. Kemal Coşkunöz

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

"İşadamı" ve "sanayici" olarak tanımlanan bu kişinin kayda değer olduğunu düşünmüyorum. Topluluğun da konu hakkındaki görüşlerini almak istiyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:49, 10 Nisan 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum adına açılan okul ve düzenlenen eskrim turnuvası, her ne kadar aile şirketinin faaliyetleri ise de, öncü girişimleri nedeniyle kayda değerliği konuşulabilir. --kibele 09:55, 15 Nisan 2016 (UTC)
Okulu bilmiyorum ama turnuva holding tarafından düzenleniyor :) Belki holding maddesine aktarılabilir uygun yerler.--RapsarEfendim? 04:50, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kaynaklarda Türkiye sanayisi için birden fazla ilke imza attığı söyleniyor. Öncü girişimleri nedeniyle önemli bir iş adamı olabilir. Alexandre M. 09:49, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:07, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Yurt dışındaki Türk askeri üsleri listesi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

adı liste ama topu topu bir adet listelenecek bilgi mevcut. Türk Silahlı Kuvvetleri maddesinde söz edilebilir.--kibele 10:00, 13 Nisan 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Konu içeriğinin geliştirilme potansiyeli var mı, bilmiyorum fakat bu kadarsa Türk Silahlı Kuvvetleri maddesine aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Dr. Coalmesaj 11:04, 13 Nisan 2016 (UTC)
    • Silinsin Silinsin @Kibele tarafından içeriğin ana maddeye aktarıldığı belirtilmiş, bu durumda silinebilir. Dr. Coalmesaj 10:53, 15 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap Aktarım olmadı. --Niveles (mesaj) 10:56, 15 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçe yerinde. Sputnik 12:40, 13 Nisan 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın 2'si yapım halindeki totalde 3 askeri üs... Liste olmak için gerekli KD'liği sağlıyor. Direk SAS ilan edip Vikipedi'de bir maddeyi daha toprağa gömme girişiminizi içeriği geliştirip Vikipedi'ye kazandırma girişiminize çevirmek mümkün. - Burak 07:10, 14 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin içerik ana maddede bulunmuyordu, aktarıldı. ayrı madde olacak bir durum yok. --kibele 12:20, 14 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap Aktarılması hakkında bir fikir birliği olmadan aktarmanızın sebebi nedir? Silinsin mi yoksa aktarılsın? --Niveles (mesaj) 12:25, 14 Nisan 2016 (UTC)
bir maddenin, ana maddede bilgi olmadan ayrı olarak açılması zaten vikipedi mantığına aykırı. ana maddede anlatılamayacak kadar geniş içerik olduğu zaman ayrı madde açılıyor. bilginin oraya eklenmesinde nasıl bir sakınca gördünüz? buradan silinsin diye karar çıkarsa bu bilgiyi oraya ekleyemeyecek miyiz? --kibele 12:29, 14 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap Amaç ilk cümlenizdeki şeyse oyunuzu o yönde kullanın. Hem silinsin hem aktarılsın demenin mantıklı bir yanını göremiyorum. --Niveles (mesaj) 12:31, 14 Nisan 2016 (UTC)
esasen ana maddede olmasında bir sakınca olmayan içeriği maddeden çıkartmanızın mantıklı yanını görüyorsanız mesele yok demektir. --kibele 12:35, 14 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap Bilginin nerede yer alacağı yada yer almayacağını burada tartışmıyor muyuz? Bahsedilen sayfa silinmedikçe içerdiği bilginin aktarımı olanaksızdır. Çağrımı tekrar yapıyorum amaç bilgi aktarımıysa o yönde oyunuzu kullanın.--Niveles (mesaj) 12:39, 14 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Sayfa geliştirilmeye yönelik bir içeriğe sahip değil. İlgili sayfaya aktarılmasını öneriyorum. --Niveles (mesaj) 12:28, 14 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın, Çok büyük bir liste değil. Türk Silahlı Kuvvetleri maddesinden buna ulaşılabilir. Ayrı bir maddeye gerek yok. Ayrıca geliştirilemez. Adı üstünde liste, tek tek şu üssün şu özelliği var vs vs yazılmazda. Aktarılması en doğrusu olacaktır. --GurayKant (mesaj) 19:59, 14 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Her madde liste olacak özelliklere sahip değil. Örnek vermek gerekirse 1969 Eurovision Şarkı Yarışması'nı 4 ülke kazanmış diye 1969 Eurovision Şarkı Yarışması kazananları listesi açamayız. Bu da öyle aynen. Tek içeriğin olduğu liste olmaz. --Kudyaz 20:48, 14 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Ayrı madde olacak kadar içerik barındırmamakta. TSK maddesine aktarılması daha uygun olacaktır.--RapsarEfendim? 19:34, 15 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın TSK maddesine. --cobija 09:25, 18 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Bu yöndeki görüşlere katılarak. --Kingbjelica (mesaj) 10:03, 17 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 23:22, 19 Mayıs 2016 (UTC)
bu kullanıcının yukarıda da 'Sayfa geliştirilmeye yönelik bir içeriğe sahip değil. İlgili sayfaya aktarılmasını öneriyorum.' şeklinde bir ifadesi var. --kibele 09:08, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:10, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Dahili Network

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 20:40, 14 Nisan 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak. İngilizce Vikipedi'de defalarca kez silindiği, burada da SAS şablonunun kaldırıldığı göz önüne alınarak silinmesi durumunda korumaya alınmasının iyi olacağı kanaatindeyim.--RapsarEfendim? 04:52, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Keşifler icatlar ve yapanlar umulmadık kazalara kurban oluyorlar, Örneğin; Dünya'nın ilk internet tv kutusunu ve android in abisi sayılabilecek gömülü linux ile ilk kablosuz klavye fare yi yapan Asil Nadir zimmetine para geçirmekten hapse girmedi mi? Dünyanın ilk mobil tv sini yapan Telsim'in sahibi Cem Uzan motorola'yı dolandırdığı iddiası ile mal varlığına el konulmadı mı? Dünya da ilk kez geride atık bırakmayan Nükleer yakıt olan Toryum'u yakıt olarak kullanabilen ilk kişi Prof. Dr. Engin Arık ve yardımcıları uçak kazasına kurban gitmedi mi? Lütfen Cem Uzan beyin Inf@cean isimli projesine gerekli saygıyı gösterin, ingilizcesi silindi bunu da silelim diyeceğinize, ingilizcesi niye siliniyor diye sorun ve ingilizcesini de oraya koyun ki çocuklarınız mobil tv yi türklerin yaptığını ardından alel acele İngiliz şirketin Telsim'i şaibeli şekilde ele geçirdiği unutulmasın --OguzersozRapsar 11:52, 16 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği kanıtlanamamış. Alexandre M. 09:43, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Buradaki kaynaklar maddeye aktarıldı. Madde ismi "Ekol (şirket)" olarak düzenlendi. Madde kaldı ve bu SAS tartışması sayesinde gelişmiş oldu. Ama KD şablonu maddenin geliştirilmeye devam edilmesini göstermek üzere kaldırılmadı. Vikiçizer (mesaj) 11:15, 19 Haziran 2016 (UTC)

Ekol (şirket)

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2012'den beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada görüşülüp netleştirilsin--kibele 15:35, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum maddede kayda değerliği kanıtlayacak kaynak görünmüyor. --kibele 18:20, 2 Mayıs 2016 (UTC)
kaynaklar mevcut gibi. maddeye eklenmesinde yarar var. --kibele 08:00, 31 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İkincil kaynaklar tarafından konu edilmiş. 2016 yılı için Yılın Lojistik Şirketi ödülünü almışlar. Alexandre M. 09:52, 29 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Aksi ispatlanana kadar kayda değer değil. "Yılın Lojistik Şirketi" diye bir ödül olamaz. "Yılın Filmi" diye bir ödül olabilir mi? Bunu veren kurum nedir, kayda değer midir, önemli midir? Konu eden ikinci kaynaklar maddede kullanılmalı ve kayda değerliği ispat edilmeli -varsa yeteri kadar.--RapsarEfendim? 06:03, 31 Mayıs 2016 (UTC)
kayda değerlik için yeterlidir değildir meselesine girmeden.. 'Yılın Lojistik Şirketi" diye bir ödül olur elbet, neden olmasın.. üstelik iki yıl artarda seçilmiş.. “Yatırım Hizmet Endirekt Malzeme Performansı Ödülü” var bir de.. --kibele 07:47, 31 Mayıs 2016 (UTC)
Anlatamamışım, tek bir "the Yılın Şirketi" olamaz, bunu veren bir kurum adı falan belirtilmeli :) Lojistik Ödülleri Yarışması'nda verilmiş mesela.--RapsarEfendim? 15:21, 31 Mayıs 2016 (UTC)

UTA Lojistik Dergisi ve lojistikhatti.com tarafından verilmiş bir ödül. Dergi 20 yılı aşkındır yayın hayatını sürdürüyor. [2] Alexandre M. 05:47, 2 Haziran 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kalmalıdır. Avrupa ve Türkiye'de en beğenilen şirketler arasında görünüyor. Maddeye ilaveler yaptım. Geliştirilmelidir.--Darkbear writer(mesaj) 04:54, 7 Haziran 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Ekol (anlam ayrımı) sayfası içeriğinin bu sayfaya taşınması, eğer kayda değerliği ispatlanırsa, söz konusu şirket ile ilgili içeriğin "Ekol Lojistik" ya da "Ekol (lojistik)" sayfasına taşınmasını daha yararlı görmekteyim. Ekol sözcüğünün halihazırda bir genel anlamı var.Bdscvr (mesaj) 18:20, 7 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın AlexandreManette'a katılarak - Antmqr mesaj at 21:42, 14 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ÖterbülbülBuyrun? 01:14, 15 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:13, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Ali Güler

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2012'den beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada görüşülüp netleştirilsin---kibele 15:41, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kaynak olarak kullanılabilecek birkaç dış bağlantı ekledim, daha da var gördüğüm kadarıyla kaynak. Kayda değerliğin ispatı için yeterli olduklarını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 05:21, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Akademisyen kimliğinin kayda değer olduğunu düşünüyorum. Alexandre M. 09:54, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:16, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Ali Coşkun (akademisyen)

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2012'den beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada görüşülüp netleştirilsin.--kibele 15:54, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --kibele 09:14, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Akademisyen kimliği kayda değerlik kriterlerini karşılamıyor. Alexandre M. 09:55, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Śαвяí¢αи76ileti 06:21, 17 Haziran 2016 (UTC)

Yıldırım Uçar

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2012'den beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada görüşülüp netleştirilsin.--kibele 16:06, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --kibele 09:16, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin. Politikacılar ile ilgili kriterlere uymuyor. Hakkında yeterince kaynak yok. --esc2003 (mesaj) 00:04, 31 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin yetersiz kaynak, KD değil. --Darkbear writer(mesaj) 04:22, 7 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Adem20mesaj 16:31, 15 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil - Antmqr mesaj at 20:16, 16 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:38, 31 Mayıs 2016 (UTC)

Oğan Kandemiroğlu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2012'den beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada görüşülüp netleştirilsin.--kibele 16:31, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ispatlayacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 05:38, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 20:26, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kalsın demek için maddeye kaynak eklemek gerekiyor çünkü şu an itibariyle kayda değerlik için yetecek 0 (sıfır) kaynak mevcut. --kibele 20:30, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın----Krystal ? 06:20, 29 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Oyun yazılımcısı kimliği kayda değerlik için yetersiz. 2002'den beri kayda değerlik kanıtlanamamış. CV tadında bir madde olmuş. Yeri ansiklopedi değil. Bir sürü oyun yazılımcısı var. Önemli olan ansiklopedik olacak kadar fark yaratabilmek. Alexandre M. 15:23, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.Metin ile dış bağlantılar ayrı dünyalardan bahsediyor. Metne göre açık bir KD olmayan biyografi. Dış bağlantılara göre ise bir aktivist ya da bir siyasetçi sayılsa, öne çıkan bir girişimini değil sıradan bir seçim çalışmasını gözlemledim. İlerde kişinin biyografisindeki değişimlere-gelişmelere göre tekrar maddesi açılabilir...Vikiçizer (mesaj) 11:48, 19 Haziran 2016 (UTC)

Zeki Beşiktepeli

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2013'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada görüşülüp netleştirilsin.--kibele 16:45, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kaynak olarak kullanılabilecek birkaç dış bağlantı ekledim. Kayda değerliğin ispatı için yeterli olduklarını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 23:11, 27 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Tereddüte düşüren bir madde. Akademisyen kimliği tek başına yeterli değil. Ama bağımsız adaylığından dolayı medyanın ilgisini çekmiş. Ansiklopedik açıdan kayda değer işler yaptığını göremedim. Alexandre M. 15:27, 30 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Profesörler için 'sil' , Yrd. doçente 'kal' de. Diyemiyorum. Kd olmadığı açık..--Eğitmenmsj 00:24, 1 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ÖterbülbülBuyrun? 13:26, 3 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kayda değer olduğunu düşündürücek dış bağlantılar mevcut. - Antmqr mesaj at 01:55, 7 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:40, 31 Mayıs 2016 (UTC)

Mehmet Altan (iş adamı)

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2013'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada görüşülüp netleştirilsin.--kibele 16:58, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Niveles (mesaj) 16:30, 20 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği kanıtlanamamış. Alexandre M. 15:30, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.KD olduğu ortaya konulamamış...Vikiçizer (mesaj) 12:06, 19 Haziran 2016 (UTC)

Işıl Yılmaz Sümer

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2013'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada görüşülüp netleştirilsin.--kibele 17:09, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 16:34, 20 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değerliğini kanıtlayacak bir kaynak görünmüyor. --kibele 10:06, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Kd lik kriterleri karşılanmıyor...--Eğitmenmsj 00:28, 1 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kd lik kriterleri karşılanmıyor. - Antmqr mesaj at 01:57, 7 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 11:52, 4 Haziran 2016 (UTC)

Ahmet Muzaffer Soysal

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2013'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada görüşülüp netleştirilsin.--kibele 17:21, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ispatlayacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 17:12, 16 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değerliğini kanıtlayacak bir kaynak görünmüyor. --kibele 10:08, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Śαвяí¢αи76ileti 21:29, 2 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.KD olduğu ortaya konulamamış...--Vikiçizer (mesaj) 12:20, 19 Haziran 2016 (UTC)

Burçin Atılgan

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2013'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada görüşülüp netleştirilsin.--kibele 17:28, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 16:37, 20 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değerliğini kanıtlayacak bir kaynak görünmüyor. --kibele 10:07, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ..--Eğitmenmsj 00:19, 1 Haziran 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Burçin Şimşek oması gerekli bu deneyimli spiker özellikle bilinen birisi olması nedeniyle kaydadeğer program sunması gerekçesiyle...--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 05:31, 5 Haziran 2016 (UTC) (Yorum olarak değiştirildi: "Oy verebilme/kullanabilme ön yeterliliği için oy verebilecek durumda olan üye kullanıcının oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik katkısı yapmış olması gereklidir.") Dr. Coalmesaj 05:35, 5 Haziran 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Burçin Şimşek olarak değiştirilsin. - Antmqr mesaj at 01:59, 7 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 11:54, 4 Haziran 2016 (UTC)

Şaban Çalış

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik--kibele 20:51, 15 Nisan 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.KD'liği ortaya konulamamış...--Vikiçizer (mesaj) 16:34, 19 Haziran 2016 (UTC)

Ramazan Altıntaş

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik--kibele 20:54, 15 Nisan 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin maddede kayda değerliği kanıtlayacak kaynak görünmüyor. --kibele 10:11, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değer gözükmüyor. - Antmqr mesaj at 01:34, 7 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...Yukarda da yazdığı üzere burada sayfaların silinmesi, ileride konunun daha nitelikli biçimde ele alınmasına olanak sağlar. KD'liği ortaya konulabildiğinde tekrar açılabilir.Vikiçizer (mesaj) 16:38, 19 Haziran 2016 (UTC)

Mahalle Mektebi (dergi)

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi VikiMemur (mesaj) 13:16, 18 Nisan 2016 (UTC)

Silinsin Silinsin-Kayda değer olmadığı kanaatindeyim --By Erdo Can (mesaj) 13:19, 18 Nisan 2016 (UTC)

Kalsın Kalsın Düzenli takip etmeye çalıştığım bir dergi. İnternette arama neticesinde atıf yapılan haber ve sitelere rastladım. Yerel ve amatör bir dergi değil, maddenin reklam amaçlı olmadığı kanaatindeyim. Günümüz Türk edebiyatında bir Hece (dergi) kadar ağırlığı olmasa da İtibar (dergi) gibi yeni ama belli bir yayın politikası olan dergi. --Sadrettin 13:33, 18 Nisan 2016 (UTC)

User:Sadrettin, kayda değerliğini ispat edebilir misin bağımsız ve güvenilir kaynaklar kullanarak acaba?--RapsarEfendim? 16:33, 18 Nisan 2016 (UTC)
Vakit ayıramam, vaktim yok. İnternetteki aramada Star ve Yenişafak internet sitesinde haberlere rastladım. Günümüz edebiyatını takip ettiğim, konuya yakın olduğum için görüş belirttim. Lütfen, SAS'ı kapatacak hizmetli, görüşümü bu kapsamda değerlendirsin veya dikkate almasın. --Sadrettin 17:21, 18 Nisan 2016 (UTC)

Kalsın Kalsın Sadrettine katılıyorum --Kingbjelica (mesaj) 19:44, 27 Mayıs 2016 (UTC))

  • Silinsin Silinsin Kalsın diyenlerin gerekçesi mesnetsiz. Kayda değerliği ispatlanmadığı sürece kayda değer değildir. Yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 15:44, 31 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 13:58, 2 Haziran 2016 (UTC)

SabitFikir

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi VikiMemur (mesaj) 13:18, 18 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Bu haliyle bile taslak kriterlerini karşılıyor. Keşke aday göstermek yerine geliştirmeye çalışsaydınız. Silmek kolay, azcık zaman ayırıp kalmasını sağlayabilirdiniz. Yazı üslubunu düzeltip, kaynak eklersek daha iyi olur. — OkanfanEvet benim? 14:42, 20 Nisan 2016 (UTC)
Sorun taslak olup olmaması değil Kullanıcı:Okanfan. Taslak olma kriterlerini sağlamayan maddeler zaten hızlı siliniyor. Konu burada kayda değerlik. Kayda değer olduğunu ispat edebilir misin?--RapsarEfendim? 15:46, 20 Nisan 2016 (UTC)

@Rapsar Ha işte burada hangi kriterlere göre değerlendirme yapmamız gerektiği çıkıyor ortaya. (O yüzden akademisyenlerle ilgili politikanın yürürlüğe girmesini destekliyorum). Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) ile diyorsan, o yönergede her ne kadar dergileri de kapsadığı yazıyor ise de dergilerin o kriterleri karşılaması imkânsız. Buna göre değerlendirme yaparsak dergi maddelerinin tümünü silmeliyiz. Hangi dergiden kaynaklanarak film çekilmiş, ders materyali olarak kullanılıyor... Bu maddeye gelince KD'liğini sorgulayacak bir kriter göremediğim için kalsın diyorum. viki standartlarına uygun bir şekilde yeniden yazarsak çok güzel olur. Kaynak sorunu da yok. İnternette bu dergi hakkında bilgi arayan okuyucu da bu madde sayesinde kolayca aradığı bigilere ulaşabilir. Bunlar benim düşüncem, karar tabi topluluğun — OkanfanEvet benim? 16:03, 20 Nisan 2016 (UTC)

Genel kayda değerlik kriterlerini sağlaması lazım ayrı bir yönerge olmadığında. Bağımsız ve güvenilir kaynaklarla kayda değer olduğunu ispat edebilir misin?--RapsarEfendim? 16:48, 20 Nisan 2016 (UTC)
  • Niye genel kayda değerlik kriterlerine göre kendi değerlendirmenizi yapmıyorsunuz? Sizin de fikirlerini öğrenirdik bu sayede. KD'lik ispatına gelince biraz araştırma yaparsanız bunu sizde yapabilirsiniz. Yok illa Okanfan ispatlasın diyorsanız şunlara bakabilirsiniz: 1, genel yayın yönetmeni ile röporta, 3 bunları güvenilir bulmuyorsanız ve toplulukta bu düşüncede ise madde zaten silinir. Bu maddenin küçücük bir kalabilme ihtimali görmeseydim silinsin derdim. Ama bunu bence vikipedi'ye kazandırabiliriz. Tüm iyi niyetimle bunu arzu ediyorum. — OkanfanEvet benim? 18:05, 20 Nisan 2016 (UTC)
Önce sizin neye dayanarak kalsın dediğinizi öğrenmek istiyorum, merak etmeyin çoğu tartışmada olduğu gibi burada da mantıklı ve mesnetli bir şekilde düşüncelerimi paylaşacağım. Burada değil, kaynakları kullanarak maddede ispatlamanız gerekmekte. Dipnot, VP:GK'de görülebileceği giri röportajlar bağımsız kaynak değildir, "kayda değerliğin ispatı" için kullanılamaz (bu demek değildir ki kaynak gösterilemez elbet).--RapsarEfendim? 19:03, 20 Nisan 2016 (UTC)
Rapsar, neye dayanarak kalsın dediğimi yukarıdaki yorumlarında gayet anlaşılır şekilde anlattım. İnan tartışmaya hiç mecalim yok. Verdiğim kaynakları güvenilir bulmuyorsun. Başka bir şey diyemem. Bu kadar uzatmaya gerek yok. Silinsin şablonunu gerekçenle bırak bitsin. Sonuçta hizmetlilerden biri değerlendirip karar verecektir. Eğer zaman bulursam madde de düzenleme yaparım. Ama yine de madde yeterli bulunmazsa zaten silinir. Bi de sanırım Güvenilir Kaynaklar'a bağlantı vermeye çalışmışsın. O sayfaya kısa yol oluşturulmadığı için Görgü Kuralları'na gidiyor. İyi akşamlar. — OkanfanEvet benim? 19:47, 20 Nisan 2016 (UTC)
Yukarıda politikalara dayalı hiçbir gerekçe sunmadın. Kaynakları güvenilir bulmadığıma dair bir söz söylemedim, zaten "benim" güvenilir bulmama gibi bir lüksüm de olamaz. Maddede ispat edeceksiniz, ondan sonra gelip burada kalsın diyeceksiniz. Yok edilemiyorsa zaten KD değildir. Ediliyorsa zaten ben de kalsın derim, problem değil. Ancak böyle mesnetsiz yorumlarla bir yere varamayız.--RapsarEfendim? 00:33, 21 Nisan 2016 (UTC)
Maddede düzenleme yaptım, son hali bu. Benim yorumlarıma mesnetsiz diyorsun. Hiç bir şey demiyorum. Benim yorumlarımı sorgulamaktansa kendi değerlendimeni maddenin son sürümüne göre yap. Hangi politikaya dayanarak yaptığını da öğrenelim. SAS tartışması başladıktan bu yana bir tek ben oy kullandım. Benim oyumla silinecek veya kalacak olmadığına göre hem senin hem diğer kullanıcıların görüşleri önemli. — OkanfanEvet benim? 08:05, 21 Nisan 2016 (UTC)
Bu şekil işte, olması gereken buydu en başından beri. Yeterli-yetersiz olayına girmiyorum, en başta kalsın denirken yapılması gereken buydu. Teşekkürler.--RapsarEfendim? 16:45, 21 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:21, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Fatih Takmaklı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Verilen kaynaklardan Cihan Haber Ajansında sadece adı geçmiş, Zaman kaynağına ise ulaşılamıyor. Diğer kaynaklar ise Amazon gibi kitap satımı yapan siteler. Ek olarak kişinin Türkçe ve İngilizce Vikipedi'de yer alan maddeleri açan kişi aynı. Bu gerekçelerle kayda değer olmadığı düşünülüp silinmeye aday gösterilmiştir. VikiMemur (mesaj) 17:43, 18 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Zaman kaynağına şuradan erişilebilir. İlginç bir şekilde arama sonuçları az gibi gözükse de faydalı kaynaklar var, maddeye dış bağlantı olarak ekliyorum. Gerekçeye kısmen hak versem de kaynaklar kayda değerliğin ispatı için yeterli gibi.--RapsarEfendim? 17:58, 18 Nisan 2016 (UTC)

Yorum Yorum VikiMemur Ek olarak kişinin Türkçe ve İngilizce Vikipedi'de yer alan maddeleri açan kişi aynı. cümlenizden Kullanıcı:Badursun'un itibar/PR çalışması mı yaptığını anlamalıyız? Bunu özellikle belirtme nedeninizi anlayamadım. --taysin (mesaj) 18:53, 18 Nisan 2016 (UTC)

Cevap Cevap Kendi maddesini 30 küsür dilde açan bir kişiyi geçtiğimiz günlerde Silinmeye aday sayfalar kısmında tartıştık. Kişiler maddelerinin kayda değerliğini ispatlamak için bir çok dilde açıp kullanıcıları aldatabiliyor. İlk cümlemde belirttiğim olayın tekrardan yaşanmaması için oylama yapacak kullanıcılara kişinin başka bir dilde maddesi mevcut ancak maddeyi açan kişi aynı dolayısıyla başka bir dilde maddesi var o zaman kayda değerdir denilmemesi için özellikle dedim. --VikiMemur (mesaj) 19:00, 18 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap dediğin gibi bir kaygım olsa, sayfaları dil den değil birbirine linkler ve kaynak gösterirdim. Fakat gördüğün gibi, ilgili iki dilde de kitap yazdığı için ve bir yurt dışı hayatı olduğu için iki maddeyi birbirine linkledim. Dil bölümünün amacı bu değil mi? --» Badursun 19:03, 18 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap Köprü bağlantısı yapmanın yanlış bir yanı yok. Konu sayfa kayda değer mi? Değil mi? Rey hakkınızı sayfanın kalması yönünde kullanabileceğinizi size birden fazla kez söyledim. Aday gösterici olarak sayfanın kayda değer olmadığını düşünmekteyim. --VikiMemur (mesaj) 19:08, 18 Nisan 2016 (UTC)
Kalsın Kalsın tabiki de kalması yönünde oy kullanacağım, hazırladığım maddenin kaynak yeterliliğini, yeteri kadar araştırdığıma emin.— Bu imzasız görüş Badursun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Yorum Yorum yazılanlar hakkında yeterli kaynak bulunuyor. Silinmesi için ciddi bir gerek yok bence. --Odunluzikkim (mesaj) 09:36, 19 Nisan 2016 (UTC) VP:OY 150 değişikliği olmayan kullanıcı--VikiMemur (mesaj) 14:29, 20 Nisan 2016 (UTC)

Kalsın Kalsın --By Erdo Can (mesaj) 15:46, 20 Nisan 2016 (UTC)

Silinsin Silinsin --Niveles (mesaj) 23:26, 19 Mayıs 2016 (UTC) (VP:OY gereği geçersizdir. --Théoden ileti 12:38, 23 Mayıs 2016 (UTC))


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Böyle kapatalım madem öyle düşünülmüş, Rapsar açtığı maddeyi haber verince geçmişleri birleştirip bunu yeni açılan grup maddesine yönlendirelim. --Vikiçizer (mesaj) 16:50, 19 Haziran 2016 (UTC)

Jeon Jungkook

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Tüm kariyeri BTS (müzik grubu) ile paralel ilerlemekte. Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasında "Grubun bir üyesi daha evvel veya daha sonra kayda değer sayılabilecek bir grubun üyesi olmuş olmalı. Genelde eski gruplar veya yan projelerle ilgili ayrı bir madde açmaktansa bunlardan asıl maddeye bir yönlendirme yapıp bunlardan orada bahsetmek daha uygundur." deniyor. Bu bağlamda grup maddesine aktarılması daha iyi olacaktır. Madde şu an yok ama aktarılmasına karar verilirse kısaca oluşturabilirim.--RapsarEfendim? 18:15, 18 Nisan 2016 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın--RapsarEfendim? 18:15, 18 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Gerekçeye katılarak----Krystal ? 06:23, 29 Mayıs 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın gerekçe yerinde.. --kibele 18:39, 8 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Gülden Köksal/2

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Sayfanın İZBAN'a aktarılmasını uygun gördüm. Silinmesindense veya kalmasındansa aktarılması daha uygundur. Tabi düzenlenmesi konusundaki uyarılar yabana atılır gibi değil, aktarıldıktan sonra öylece bırakılmamalı. Takipçisi olmaya çalışacağım, öyle bırakılırsa metin oradan da çıkarılabilir. Bunu taşıyınca haliyle Kuzey Hattı'nı da resen aktarmak gerekecek.Vikiçizer (mesaj) 19:44, 19 Haziran 2016 (UTC)

Güney Hattı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Öncelikle maddenin içeriği İZBAN maddesinden kopyalanarak oluşturulmuş. Ayrıca bilgiler hatalı. Nedeni ise İZBAN'ın kendi sitesinde Şubat 2016'ya kadar yer alan tanımlamada Güney Hattı'nın Halkapınar-Cumaovası arası olduğu ifade edilmiş.[3] Buna rağmen maddede Alsancak'ın hem güney hem Kuzey Hattı'nın merkezi olduğu söylenmiş. İZBAN'ın sitesinde şu anda ise "Aliağa-Menemen arası Kuzey aksı, Menemen-Cumaovası arası merkez aks, Cumaovası-Tepeköy arası güney aksı olarak anılır." denmekte.[4] Bu tanımlamaların sefer sıklıklarından yola çıkılarak yapıldığı belli. İstanbul'dan örnek verecek olursam M1 ve M4 gibi farklı iki hat değil bunlar. Dolayısıyla içerik ve mantık bakımından hatalı olan Güney Hattı ve Kuzey Hattı maddelerini topluluk bir değerlendirmeli.--B.S.R.F. 💬 12:41, 21 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın İngilizce Vikipediden düzenlenebilir. Yararlı bir madde. İzban Kuzey Hattı: Alsancak-Aliağa, İzban Güney Hattı: Alsancak-Tepeköy arasıdır. Jumpeax (mesaj) 19:26, 21 Nisan 2016 (UTC)
Yukarıdaki gerekçeyi ve verdiğim bağlantıları okumadığınız ne kadar belli.--B.S.R.F. 💬 05:50, 22 Nisan 2016 (UTC)
Ben burada madde silmek için değil, maddeleri geliştirip insanlara sunmak için buradayım. Bilmem bu bir cümlelik özetle beni anlayabildiniz mi... Jumpeax (mesaj) 22:24, 22 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Sayfaları ben oluşturduğum için ilk cümlenize yorumumu belirtmek istiyorum. Bu maddelerin İngilizce Vikipedi'de de sayfaları olduğu için, Türkçe'de de sayfaları olması gerektiğini düşünüyorum. Sayfaları da bu sebeple oluşturdum. İncelediyseniz görmüşsünüzdür, İngilizce'de istasyon bilgileri detaylı bir şekilde bu sayfalarda yer almış. Ana maddede ise istasyon bilgileri kısa şekilde tablolarda (bu sayfalara yönlendirme şeklinde) gösterilmiş. Sayfaları silmek yerine ana maddeyi İngilizce'deki gibi düzenlemenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Sonuçta bu maddeler İZBAN ile ilgili.
Konumuza gelecek olursak. Doğru bir noktayı gündeme getirmişsiniz. Tren hattı tek ancak hat üzerinde (istisnaları hariç) Tepeköy-Cumaovası, Cumaovası-Alsancak-Menemen, Menemen-Aliağa olmak üzere 3 ayrı kısımda birbirinden bağımsız tren seferleri düzenleniyor.
Ancak Alsancak'taki durum biraz farklı. Çünkü buraya gelen trenler yön değiştirerek farklı bir aksta seferlerine devam ediyorlar. Ve iki ayrı hat (Güney-Kuzey) varmış görünümü oluşuyor. Dolayısıyla güzergahların tasnifi için Güney-Kuzey ayrımının (ve diyagramlarının) olmasını doğru buluyorum. (Ki hattın coğrafi durumu açısından gereçekten bir bir Güney-Kuzey ayrımı var.) Ancak istasyon bilgilerindeki sanki iki farklı hat varmış gibi gözüken karışıklığı öncelemek adına istasyonlar tek bir "İZBAN İstasyonları" maddesinde birleştirilebilir.
İZBAN'ın internet sayfası ise geçen ay tamamlanan genişletmeden sonra güncellendi. Vikipedi'de de gerekli değişikliklerin yapılabilmesi için de ilgilenen kişilerin (ki biri de benim) zaman ayırmasına ihtiyaç var. Sonuçta hayatımızın tamamı Vikipedi'de değil. Güncellemeleri de her zaman kapsamlı şekilde yapmak mümkün olmuyor. Kendi açımdan söyleyecek olursam parça parça düzeltmeye de başladım zaten. Zaman içinde uygun bir yapıya kavuşturulacağını düşünüyorum.--BlueTime93 (mesaj) 08:18, 22 Nisan 2016 (UTC)
İngilizce Vikipedi'de sayfası var diye, İZBAN maddesindeki içeriği kopyalayarak ayrı bir madde oluşturmak zorunda değiliz. Kaldı ki şu andaki içerik kişisel kanaate göre oluşturulmuş. Alsancak'ın merkez olduğu tamamen öznel yorum. Bu iki madde, gerçekte var olmayan iki hat ile ilgili maalesef.--B.S.R.F. 💬 05:50, 22 Nisan 2016 (UTC)
İngilizce ile ilgili tartışmayı Hilal (İZBAN) sayfası için de yaptık ama bir sonuç alamadık. Bu konuda benim düşüncem net. Sayfa İngilizce Vikipedi'de yer alabiliyorsa ve bunu kimse silmiyorsa, Türkçe Vikipedi'de de yer almasında hiçbir sorun görmüyorum. Ama sayfanın Vikipedi standartlarına uygun hale getirilmesini destekliyorum.
(Eski tanıma göre) Alsancak'ın merkez istasyon olması durumu kişisel bir yorum değil. Güneyden/Cumaovası'ndan/Aydın yönünden gelen trenler Alsancak'ta durduktan sonra, farklı bir istikamette yollarına devam ederek Kuzeye/Menemen'e ulaşıyor. Alsancak'ta yeni bir trene geçilmiyor ama artık hat farklı. (Osmanlı'daki orijinal hat açısından düşünürsek, Aydın-Alsancak hattını kullanan tren, Basmane-Kasaba hattını kullanmaya başlıyor) Bu sebeple Güney ve Kuzey olarak iki hat diyagram olarak gerekli, sayfa olarak gerekli olmayabilir. Buna çoğunluğun fikri karar versin.
(Yeni tanıma göre ise) Hattı 3'e ayırıp yeni bir sayfa açmamız gerekecek. (Merkez Hattı) Ben bunu da doğru bulmuyorum. Her yapılan hat genişletmesinde İzban yeni bir sefer düzenine geçeceğine göre, sürekli yeni sayfa açmamız gerekecek. Vikipedi'de amacımız bilgi vermek olduğuna göre karmaşıklık çıkarmaya da gerek yok.--BlueTime93 (mesaj) 08:18, 22 Nisan 2016 (UTC)
Ayrıca şuradaki ağ haritası madde için baz olarak alınabilir. Jumpeax (mesaj) 12:16, 22 Nisan 2016 (UTC)
Jumpeax'ın eklediği haritada da açıkça görülüyor. Alsancak'ta iki ayrı hat birleşiyor. Bu da aslında dediğimi kanıtlar nitelikte. Güney ve Kuzey için Alsancak'ı iki kere tekrar etmeyeceğimize göre, onu merkez istasyon saymak mantıklı geliyor bana. --BlueTime93 (mesaj) 14:54, 22 Nisan 2016 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 16:40, 20 Mayıs 2016 (UTC)(VP:OY gereği kullanıcı oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik yapmış olmadığı için oy geçersiz.--B.S.R.F. 💬 18:34, 20 Mayıs 2016 (UTC))
  • Soru İyi günler. B.S.R.F. ilgili sayfaları güncellemişsiniz. Merkez hattı için sayfa ve diyagram oluşturacak mısınız?
Bir de genel olarak yetkililere sormak istediğim, sayfa hakkında silme tartışması varken sayfa üzerinde kapsamlı değişiklik yapmak ne kadar doğru? Teşekkürler.— Bu imzasız görüş BlueTime93 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Merhaba @BlueTime93. Merkez hattı için yeni sayfa açmayacağım. Çünkü bu sözde hat maddelerinin ana maddede anlatılanlardan farklı bir içeriğe sahip olmadığını düşünüyorum. Sayfalar silinme adayıyken değişiklik yapılamaz diye bir kuralımız da bulunmamakta. Özgün araştırmalara yer vermeden tarafsız bir şekilde doğrulanabilir içerikler he zaman maddelere eklenebilir.--B.S.R.F. 💬 12:39, 22 Mayıs 2016 (UTC)
B.S.R.F.'ye katılıyorum ve Kuzey-Merkez-Güney hattı düzenlemeleri için teşekkür ediyorum. Fakat ileri de bu hatların bu şekilde isimlendirilmesi değişebilir. Diğer yandan Merkez hattı maddesini açıp (şablon da oluşturup), ilgili maddeleri bu hatlara göre düzenleyebilirsek çok iyi olacaktır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. İZBAN resmi sitesindeki şu yazı da faydalı olacaktır. Jumpeax (mesaj) 14:48, 22 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin BSRF durumu gayet güzel ve net açıklamış, ona katılarak.--RapsarEfendim? 17:20, 22 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde olarak gereklilik durumuna bir şey diyemem ama şablon ve diyagram olarak olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta istasyonlar konusunda bilgi verecek. --BlueTime93 (mesaj) 18:34, 22 Mayıs 2016 (UTC)
BlueTime93 haklısınız. Madde olarak silinse bile şablon/diyagram olarak kalmalıdır. Bu konu da size de katılmaktayım. Jumpeax (mesaj) 22:38, 22 Mayıs 2016 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Hızlı kalsın - Burak 20:09, 1 Haziran 2016 (UTC)(VP:KUKLA gereği oy geçersiz.--B.S.R.F. 💬 18:52, 7 Haziran 2016 (UTC))

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Théoden ileti 15:27, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Tîroj

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi. Sayfa sadece 1 kaynak içermektedir oda dergiyi basan şirketin bünyesinde. Birbirinden bağımsız güvenilir kaynaklar içermemekte. VikiMemur (mesaj) 22:26, 21 Nisan 2016 (UTC)

Cevap Cevap Verdiğiniz kaynakların hangi biri güvenilir kaynak? Güvenilir kaynak ozgurlukdunyasi.org, buulke.net, sendika10.org gibi siteler mi? Yoksa herkesin kayıt olup ekleme yapacağı academia.edu adlı sitemi? Yada en sonda koyduğunuz forum sitesi mi? --Niveles (mesaj) 23:31, 21 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Söz konusu dergi, Türkiye'de kayıt altına alınmış ve düzenli olarak yayımlanan bir dergi. Kaynak eksikliğine dair bahsini geçirdiğiniz konu, madde içerisindeki herhangi bir iddiayı, bir yorumu, bir olayı vb. anlatırken kaynak gereksinimini kapsamakta. Yani bahsettiğinize göre "Derginin gerçek olması" nın kaynaklandırılması gerek. Ve dolayısıyla kaynaklardan görüleceği üzere dergi gerçek. Ulusal ölçekte yayımlanıp dağıtılan bir dergiye "kayda değer değil" demek ilginç, derginin basılı sayıları mevcut, bu çok açık. Kategori:Dergi taslakları kategorisinde buna benzer birçok dergi mevcut, benzerlerine buradan göz atılabilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:26, 22 Nisan 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Yukarıdaki görüşlerime binaen. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:27, 22 Nisan 2016 (UTC)
Kullanıcı:Ahmet Turhan, kimse derginin gerçek olmadığından bahsetmemiş. Gerçek olması (hatta senin stilinle gerçek olması) kayda değer yapmaz, öyle olsaydı dergiler için kriterlerimiz olmazdı ve her dergiyi kayda değer kabul ederdik. Madde içinde, bağımsız ve güvenilir kaynaklar kullanarak kayda değerliği ispat etmek gerekiyor, aksi mesnetsiz ve kişisel yorumlara girer zira.--RapsarEfendim? 16:07, 22 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap: Neye göre kalıyor? Görüşüne göre mi? Görüşün ne? Neden topluluğa bunu kanıtlamıyorsun? Sayfa orada Kullanıcı:Kibele'nin gösterdiği kaynaklar dışında silinmeye aday sayfanın bize kayda değer olduğunu kaynaklarla kanıtlayabilir misin? Yukarıda dergi gerçek, basılı sayıları ortada demişsiniz bu basılan her derginin sahip olabileceği şeyler peki ya kayda değerliğini kanıtlayamadığınız sayfa VP:KİTAP kriterlerinin hangi birini karşılıyor? Yukarıdaki görüşünüzü hangi Vikipedi politikasına dayandırıyorsunuz? --Niveles (mesaj) 13:17, 22 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ispatlayan herhangi bir somut ve güvenilir kaynaklarla desteklenmemiş. Gazeteciler ve yazarlar üzerinden zorlama KD olduğu gösterilmeye çalışılmış. Ayrıca "Kategori:Dergi taslakları kategorisinde buna benzer birçok dergi mevcut" atıfı ile aslında -orada da birçok KD olmayan dergi var işte, bunu da araya sıkıştırıverin, ne olacak canım- denilmeye çalışılmış sanırım. Maurice Flesier (mesaj) 15:20, 24 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Silinmesi yönünde görüş bildiren kullanıcıların belirttiği üzere Kayda değerliğini ispatlayan herhangi güvenilir kaynak bulunmamakta,haliyle KD diyemiyorum.--Muratero 16:52, 29 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın 2002'den beri düzenli olarak çıkan ve 79 sayı yayımlayan, türkiye'de kürtçe çıkan az dergiden biri olarak pek çok atıf alan bir dergi. vikipedi'nin kayda değerlik kriterlerini sağlıyor ama tabii kürtçe olmak gibi büyük bir problemi var. --kibele 08:55, 4 Mayıs 2016 (UTC)
bu arada bir kullanıcı adıyla açılan adaylığa diğer kullanıcı adıyla yapılan yorumları da dikkatlere sunalım. [12] --kibele 08:58, 4 Mayıs 2016 (UTC)a
Kullanıcı:Kibele O işlemin hiç bir yasak yanı yok diğer hesabımı basit işlemler için kullandığımı belirtmişim. Ana hesabımdan da yorum yapmam kurala aykırı bir şey değil. Dilediğim yerde dilediğim alternatif hesapla yorum atabilirim. Okuyun okuyun çoklu hesap kullanımının yasal olduğu durumlar --Niveles (mesaj) 10:49, 4 Mayıs 2016 (UTC)
o sayfanın başındaki ana tanımda 'Örneğin, bir konuda fikir birliği varmış intibaı oluşturmak' diye yazar. 'oy' yerine 'yorum' yazınca bu sakınca ortadan kalkmıyor. --kibele 11:36, 4 Mayıs 2016 (UTC)

*Silinsin Silinsin --Niveles (mesaj) 23:26, 19 Mayıs 2016 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği gereği geçersizdir. --Théoden ileti 15:27, 29 Mayıs 2016 (UTC))


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Maddeyi tıpkı İngilizcede yapıldığı gibi Plastit maddesine aktaracağız. Vikiçizer (mesaj) 19:32, 21 Haziran 2016 (UTC)

Pronoplast

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Güvenilir kaynak bulamadım. -- Curious (mesaj) 19:09, 23 Nisan 2016 (UTC)

  • Hızlı silinsin Pragdon (mesaj) 11:15, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Öncelikle; ismi yanlış yazılmış, başka bir kullanıcı ise düzeltmiş. SAS'a taşınmadan önce kaynak bulunamamasının nedeni bu olabilir. Konu plastit maddesinde de ele alınabilir. Tek başına ise yalnızca bir tanım. Madde, plastit maddesine yönlendirilsin.--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 20:21, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD sebebiyle - Antmqr mesaj at 21:46, 14 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. Rapsar da en sonunda bir şüpheye düşmüş gibi. Benzer maddeler arasında da bir eşgüdüm bulunmuyor. Şimdilik böyle kapatalım. Vikiçizer (mesaj) 19:43, 21 Haziran 2016 (UTC)

Saklıkent Millî Parkı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Saklıkent Kanyonu maddesi mevcut ve millî parkın kapsamıyla kanyonun kapsamı aynı. Eğer coğrafi bir oluşum aynı zamanda millî park ya da Dünya Mirası gibi statülere sahipse yalnızca coğrafi oluşum maddesi var oluyor ve bu statüden madde içinde ayrıca bahsediliyor. Bu bağlamda içeriğin Saklıkent Kanyonu maddesiyle birleştirilmesi yerinde olacaktır.--RapsarEfendim? 05:07, 25 Nisan 2016 (UTC)

  • Birleştirilsin Birleştirilsin--RapsarEfendim? 05:07, 25 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Rapsar'ın dediği açıklama var ancak wikipediada coğrafi oluşumla milli parkın ayrı ayrı olduğu birkaç madde var görülmekte. Spil Dağı ve Spil Dağı Milli Parkı, Kovada Gölü ve Kovada Gölü Millî Parkı, Munzur Vadisi ve milli parkı vb sayılabilecek çok örnek var. Ayrıca Türkiye'deki millî parklar listesi diye maddede var. Buna bakarsak coğrafi bir oluşumun aynı zamanda millî park olduğu örnek çok. İngilizce sayfalara bakıyorum, onlarda da aynı. Grand Canyon National Park'da var, Grand Canyon diye de madde var. Crater Lake National Park ve Crater Lake diye ayrı ayrı maddeler de var. Ben bir genel kabul göremedim, açıkçası kararsız kaldım.--Muratero 06:59, 29 Nisan 2016 (UTC)
Yakaladığınız iyi olmuş, "sınırları" aynı olanları birleştirebiliriz. Büyük Kanyon'un birleştirilmesi de tartışılmış zamanında, ancak benim anladığım kadarıyla millî parka özgü içeriğin çokluğu ve/veya millî parkın kanyondan fazlası olduğu gibi argümanlar öne sürülmüş. Şahsi fikrime göre ayrı madde olmaları uygunsuz, zira millî parkta anlatılanların çoğu kanyon (veya genellersek ana maddede) anlatılan/anlatılabilecek olan şeyler.--RapsarEfendim? 15:45, 29 Nisan 2016 (UTC)
Ya da park, coğrafi oluşum ve çevresini kapsıyor, ayrı madde olabilir mi sorusu aklıma geldi Spil Dağı'nı görünce.--RapsarEfendim? 15:46, 29 Nisan 2016 (UTC)~
  • Kalsın Kalsın milli park olması KD'liği noktasında önem arz ediyor. - Burak 20:08, 1 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. Kalsın veya silinsin diye değil, özellikle fikir birliğine varılamadığından kapatıldı. VikiMemur aşağıya oy kullanmamış ama KD olmadığı gerekçesiyle silinmesini istediği iradesi görünüyor. Rapsar da KD olduğunu düşündüğü göstererek dış bağlantı eklemiş, tek tek baktım, metne eklenecek haberlerden ibaret ama nasıl eklenecek görmek lazım, bunlar madde içinde kaynak olarak kullanılmadıkça sadece dış bağlantı olarak kalacak. Aslolan metindir, dolayısıyla metni destekleyen kaynakçadır. Dış bağlantının elbette katkısı yadsınamaz ama SAS tartışmalarında dış bağlantı ekleme yoluyla KD'lik ortaya konulmasının esasa çok etkisi yok bence. Yani bir ağaç dikilecek, Rapsar kürek koyuyor, fidan koyuyor:) Bu kürek olmazsa daha başka kürek de var diyor. Kazıp fidanı dikmedikçe, ağaç dikilmiş olmuyor oysa. Öte yandan teknik olarak tek oy ile tartışma kapatmayı doğru bulmadığımdan da ayrıca "SAS Kararsız" kapatmak gerekiyor. Neyse burada monolog etmeyeyim, Rapsar-VikiMemur anlaşılmayan husus olursa ayrıca mesaj yazın lütfen, tartışırız. Vikiçizer (mesaj) 20:02, 21 Haziran 2016 (UTC)

Memduh Erdal

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi VikiMemur (mesaj) 06:40, 25 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kaynak olarak kullanılabilecek birkaç dış bağlantı ekledim, daha fazlası da mevcut zaten. Kayda değerliğin ispatı için yeterli olduklarını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 17:29, 25 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. Bir defa Devrimci Gençlik ile bu madde farklı maddeler olduğundan aktarılmamalı, aynı tarihçede ilerleyen ama aslında farklı oluşumlar olan grupların mevcudiyeti normaldir, duruma ansiklopedik yaklaşılabilir. Metin hatalı olabilir, hatalı metin de aslında bir silinme sebebidir. Ama SAS olduğundan bu yana az biraz düzelme var. Bu tip gençlik örgütlenmelerinde esas maddeye bağlanır diye bir kural da yok, teamül de yok. Dolayısıyla benzer maddelerde eşgüdüm yok, bu da topluluk olarak da bu tip maddelere yaklaşımımızda bir fikir birliği olmadığını gösteriyor. Maddede ekleyerek gelişme-düzelme yoksa da eksilterek gelişme-düzelmenin nispeten sağlandığını gördüm. İsim karmaşası ve benzer maddelere gelişigüzel eklentilerin muhafaza edilmiş olması, konuya ilgili-uzman kullanıcıların azlığı gibi sebeplerle madde güdük kalmış. Geliştirilirse müstakil madde olarak internet okuruna faydası olur.Vikiçizer (mesaj) 20:38, 21 Haziran 2016 (UTC)

Kurtuluş Yolunda Dev-Genç

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Burada aktarılan bilgiler Devrimci Gençlik maddesinde yer almakta. Silinmesi gerektiğini düşünüyorum yok eğer silinmeyecek ise aktarılmalı.--Güray (İleti) 09:42, 29 Nisan 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Belirtilen nedene katılıyorum. Silinmeli--Muratero 16:35, 29 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum İkisi farklı oluşum değil mi? Maddelerde anlatılmak istenen anlatılamamış, çok karmaşık. Kullanıcı:Ahmet Turhan biraz bilgi verebilir misin bilgin varsa?--RapsarEfendim? 03:46, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Bu örgütlenme Sosyalist Demokrasi Partisi'nin gençlik yapılanması. Devrimci Gençlik ise çok daha eski ve bambaşka bir oluşum. Eski olan Dev-Genç e ait bilgi karmaşası yaratan ve sanki organik olarak devamıymış gibi olan ifadeler çıkarılmalı, kuruluș tarihinden itibaren olan bilgiler kalmalı. Fikir Kulüpleri Federasyonu ayrımı buna bir örnektir, 1965 yılındaki ayrı, günümüzdeki ayrı. --Ahmet Turhan (mesaj) 05:38, 2 Mayıs 2016 (UTC)
Ahmet Turhan, iki madde de aynı bilgiler var. Örneğin kuruluş tarihi. Örneğin 1974 yılı ile ilgili bilgiler. Aktarılmalı veyahut silinmeli. Ayrı bir madde olması çok gereksiz dediğim gibi aynı bilgiler.--Güray (İleti) 06:15, 2 Mayıs 2016 (UTC)
Dediğim gibi o geçmişe dair olan ifadeler kaldırılıp, asıl doğrusu olan ifadelerle yazıldığı zaman madde kendine has bir madde. Maddedeki ifadeler yanlışsa o ifadeleri çıkarıyoruz, tüm maddeyi neden silelim? Dediğim gibi madde başka bir gençlik örgütüne ait, akşam vakit bulduğumda gereken düzenlemeyi yapacağım. --Ahmet Turhan (mesaj) 06:36, 2 Mayıs 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan, madde şuan ki haliyle silinmeli. Ben sizin düzenleme yapıp yapmayacağınızı bilecek kadar müneccim değilim. 7 yıldır var olan ama düzenlenmemiş maddenin düzenleneceğini düşünmemişimdir belki, kolay gelsin. Düzenleyin yeniden tartışırız bu konuyu.--Güray (İleti) 08:53, 2 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu tarz şeylere ilgili olan arkadaşlar biraz içerik eklese(bağımsız kaynaklı) kalabilir. Şimdiki hali KD gözükmüyor.. Şurada da bir şeyler var ama ne kadar doğru bilinmez.. --Kingbjelica (mesaj) 13:52, 17 Mayıs 2016 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Sosyalist Demokrasi Partisi'nin gençlik yapılanması ise bu başlığın altına taşınmalı. Pragdon (mesaj) 11:12, 24 Mayıs 2016 (UTC)
Cevap Cevap Böyle bir gerekçe ilginç. Komsomol'u Sovyetler Birliği Komünist Partisi başlığı altında vermiyoruz. Veya Emek Gençliği'ni Emek Partisi altında. Veya Ung Pirat'ı İsveç Korsan Partisi altında. Veya Türkiye Genç Komünistler Birliği'ni Türkiye Devrimci Komünist Partisi altında. Veya Hitler Gençliği'ni Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi altında. Hatta YDG-H bile PKK maddesi altında değil. Tamamı bağımsız birer madde. Zaten halihazırda Kategori:Gençlik kuruluşları adında bir kategori mevcut. Yani sözüm odur ki ve açıkça görülmektedir ki, madde yalnızca geliştirilmeyi beklemekte. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:17, 24 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...Vikiçizer (mesaj) 20:11, 19 Haziran 2016 (UTC)

Fenomen (dergi)

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi VikiMemur (mesaj) 01:25, 1 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ispat edecek yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Milliyet yayın Grubu'na ait olduğundan bu gruba ait diğer yayınlar bağımsız kabul edilemiyor.--RapsarEfendim? 03:56, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Niveles (mesaj) 23:27, 19 Mayıs 2016 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği gereği geçersizdir. --Théoden ileti 15:33, 29 Mayıs 2016 (UTC))
  • Silinsin Silinsin Açıklamaya istinaden - Antmqr mesaj at 12:19, 15 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 11:57, 4 Haziran 2016 (UTC)

Adguard

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Rusça Viki'deki maddede de yalnızca firma ve yazılımın kendi siteleri var.--RapsarEfendim? 06:13, 1 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Śαвяí¢αи76ileti 12:40, 22 Haziran 2016 (UTC)

Agathotychus

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Herhangi bir kayda değerliği yok. Sırf bir antik metinde adı geçiyor diye maddesi açılmış, ancak yeteri kadar bağlam ve kaynak mevcut değil.--RapsarEfendim? 17:32, 1 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 17:32, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yabancı kaynaklarda bolca içerik var. Adına yabancı bir veterinerlik dergisinde ve Eski Yunanlara ait biyografilerin yer aldığı ansiklopedik sözlükte biyografiler kaleme alınmış. 1, 2 3 Şu örnekte 4 olduğu gibi adı Hipokrat gibi ünlü tıpçılarla anılmış. --Çalıştayileti 18:54, 12 Mayıs 2016 (UTC)
Hakkında çokça kaynak yoktur, tek bir birincil kaynak vardır ve diğerleri bunun tekrarıdır. Maddede yazan bu.--RapsarEfendim? 13:59, 13 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Hakkında Latince, Almanca, Fransızca, İngilizce kaynaklar var. Hakkında pek bilgi olmasa bile veterinerlik tarihi açısından Hipokrat kadar önemli. Madde isminin ise Türkçeleştirilmesi gerekli. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 19:06, 1 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Evolutionoftheuniverse'a katılarak - Antmqr mesaj at 22:01, 14 Haziran 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Türkçe transliterasyon tartışması için maddenin tartışma sayfasına bakınız. --evolutionoftheuniverse mesaj 13:17, 17 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...Vikiçizer (mesaj) 20:11, 19 Haziran 2016 (UTC)

Alison Tyler

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bir porno oyuncusu olarak kayda değer gözükmüyor. Aldığı ödül yok, kaynak yok.--RapsarEfendim? 19:57, 1 Mayıs 2016 (UTC)

"Yorum Yorum Keskin ince konulu oldukça filmleri var...--176.55.81.68 18:48, 11 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 12:00, 4 Haziran 2016 (UTC)

Abdulvahap Erkan

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliğini ispat edecek yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynak yok gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 20:36, 1 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. Silinsin diyenlerin argümanı var, kalsın diyenlerin yok. Silinsin diyenler kriterlere uymuyor diyor, 10 tane kriter, birine uysa yetecek. Bazen basitçe kalsın demekle olmuyor, arkasını doldurmak lazım. İnternet bağlantılarına, google aramalarına bakınca madde ile ilgili kayda değer haber yok, sadece bol miktarda video var, burada da bir link verebilen yok, bu yüzden 1. kritere nispeten uymuyor, video sitelerinin yazdıkları haber kabul edilmemeli diye düşünüyorum. 3,4,5,6,7,8. kriterlere metin ve kaynağa göre uymuyor. Sadece 2. 9. ve 10. kriter tartışabilir. 2. kriter "Ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserinin olması" der. 1978'de Türkiye'de ulusal bir müzik listesi olup olmadığını araştırdım, bulamadım. Ama olsa idi bu parçanın dönemin önemli organizasyonu olarak eurovisiona katılmış ve popüler olması şarkıyı listelere geçirecekti. Zaten herhangi bir ülkenin ulusal müzik listesine girmesi yeterli. Tabi olasılık üzerine hareket edemeyiz ama kuvvetle muhtemel olanı emsal sayabiliriz. Yani ülkenin ulusal listesi yoksa önemli ulusal yarışmalara katılmış olmak bu kriteri karşılayabilir. Burada aranan albüm değil (single) tekli de olabilir yani sadece bir şarkı. 10. kriter ise "Müzisyenin veya grubun ulusal bir televizyon veya radyo yayınında en az yarım saat işlenmiş olması" diyor. Burada orijinal çeviride olmayan yarım saat niye eklenmiş anlayamadım, niye 40 ya da 45 değil, yarım saat, 29 dk. işlense sayılmayacak mı? Bence tadilat edilmesi gereken bir kriter. Sanırım İngilizceden Kullanıcı:Mach çevirmiş, yanılmıyorsam bu yarım saat de o sırada girmiş. Orijinal İngilizce kriterde bu yok. TRT'de döneminde yayınlanmış olmasının ve halen günümüz teknoloji ve iletişim kriterlerine uygun olarak sosyal medya ve internette bol miktarda bulunmasının bu yayın kriterini sağladığını düşünüyorum. 9. kriteri de zamanına göre değerlendirmek gerek diye düşünüyorum, 1978 yılına ait bir şarkının 2016'da düzenli yayınlanıyor olmasını beklemek kriterin amacına aykırıdır diye düşünüyorum. 1978'de zamanın şartlarına göre yayın açısından gerekli ilgiyi gördüğünü kabul etmek gerek. Ayrıca 7. kriterde "Önemli bir müzik yarışmasında ödül kazanmış olması" denmiş ama İngilizcede aday olmak da kriterden sayılmış, Türkçede niye yok?, finalist olması adaylıktan ve dolayısıyla kriterden sayılabilir mi? Kısacası madde geliştirilmek üzere kalmalı, madde gelişime açık, geliştirilebilir, bahsettim kriterlerden en az birine uyduğunu düşünüyorum. Ama bu arada müzik kayda değerlik kriterlerinin ciddi bir tadilattan geçirilmesi, çevirinin düzeltilmesi ve daha düzgün uyarlanması gerektiğini anlamış bulunuyorum. Konuya ilgili kullanıcıları da buradan kriterleri düzeltmeye teşvik edeyim, bu konuda destek ve yardımcı olalım...Vikiçizer (mesaj) 11:47, 26 Haziran 2016 (UTC)

Ayça ve Elma Şekerleri

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Görebildiğim kadarıyla tek bir şarkıları var, onla da VP:MÜZİK sayafasındaki kriterleri sağlamıyor.--RapsarEfendim? 03:22, 2 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 03:22, 2 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Belirtilen gerekçeye istinaden...--Muratero 05:25, 2 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum küçük kız şarkısı ve ayça ile birlikte kayda değer sayılabilir. bir bakayım kaynak bulabilecek miyim.. --kibele 12:10, 4 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kitap kaynaklarına şimdilik ulaşamadım ama pop müzik tarihinde yer verildiğini biliyorum şarkıya ve gruba. --kibele 13:09, 4 Mayıs 2016 (UTC)
Zaten bahsettiğim şarkı ve performansa dair kaynaklar, bunların yeterli olmadığını düşünüyorum.--Bu imzasız yazı Rapsar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
madde, şarkı ya da grup ya da ayça'nın adını taşıyabilir, bilemem. ama sonuç olarak kayda değer. --kibele 10:19, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Silinsin Silinsin --Kingbjelica (mesaj) 19:46, 27 Mayıs 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Yapmayın bu maddeyi kaç tane müzik sitesinde ayrıca toplama klasik albümlerde yer etmiş parça ve grubu tek parça belki ama Türk müzik tarihinde yer etmiş silinmesi düşündürücü...--176.55.36.39 10:36, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Kalsın Kalsın madde kayda değerdir.--İnternionileti 21:35, 28 Mayıs 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın----Krystal ? 04:36, 29 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Kalması yönündeki görüşlere katılarak..--Eğitmenmsj 23:26, 30 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın. Görüşlere katılarak. --esc2003 (mesaj) 00:19, 31 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Jumpeax (mesaj) 11:00, 31 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin SilinsinNiveles (mesaj) 14:15, 31 Mayıs 2016 (UTC)1
  • Geçersiz oy Geçersiz Kalsın Kalsın Kalması yönündeki görüşlere katılarak..--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 05:25, 5 Haziran 2016 (UTC) ("Oy verebilme/kullanabilme ön yeterliliği için oy verebilecek durumda olan üye kullanıcının oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik katkısı yapmış olması gereklidir.") Dr. Coalmesaj 05:34, 5 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye katılarak - Antmqr mesaj at 22:03, 14 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD degil. KD ise oyle oldugunu ispat yukumlulugu KD'dir diyenlere duser. Oy vermek yetmez. --E4024 (mesaj) 13:40, 19 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Türk çocuk pop şarkılarının/gruplarının öncülerinden belki de ilki. Sayfada KD olduğunu gösteren yeterince kaynak da var.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:09, 21 Haziran 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Hayır, yok. --E4024 (mesaj) 07:12, 21 Haziran 2016 (UTC)

Kalsın Kalsın Müzik tarihinde yer edinmiş. --evolutionoftheuniverse mesaj 12:13, 23 Haziran 2016 (UTC)

Yorum Yorum Google'da arastirinca muzik gorunuyor. Evoulationoftheuniverse'in dedigi gibi muzik tarihinde yer verilmis --78.172.84.70 12:19, 23 Haziran 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 12:02, 4 Haziran 2016 (UTC)

Atilla Jorma

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

An itibarıyla maddede kullanılan dört kaynağın teki bağımsız, diğerleri bağımsız olmayan kaynaklar (teki kitap satış sitesi, teki kitabını yayınlayan yayınevi, diğeri ise kendi yazısı). Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 03:47, 2 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 12:04, 4 Haziran 2016 (UTC)

Barıkaan Dongak

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu ortaya koyan yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Tuvaca arama sonuçlarını da koyayım.--RapsarEfendim? 06:23, 2 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD olduğu ortaya konulamamış. KD'dir deyip geçemeyiz, çalışma yapmak lazım, KD'liği göstermek lazım. Yukarda da yazdığı üzere burada sayfaların silinmesi, ileride konunun daha nitelikli biçimde ele alınmasına olanak sağlar. KD'liği ortaya konulabildiğinde tekrar açılabilir.Vikiçizer (mesaj) 12:09, 26 Haziran 2016 (UTC)

Hövenmey Oydanool

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu ispatlayacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Şu da Tuvaca arama sonuçları.--RapsarEfendim? 06:27, 2 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 06:27, 2 Mayıs 2016 (UTC)
  • Çekimser Çekimser Yerele bakılırsa Sovyetler Birliği dönemindeki Tuva Halk Cumhuriyeti (bu cumhuriyetin dönüşümü 1944 yılı ama, kişinin eğitimini bu cumhuriyetin tarihini ve edebiyatını da ilgilendirir bence) bu ve ardından özerk cumhuriyete dönüşen Tuva Cumhuriyeti'nde bilinen biri duruyor. Ayrıca eğer kitap, dergi yayınları varsa kayda değerliliği için bir artı bir değer olabilir. Bu söyleyeceğim kaynak da Viki ama, biraz karıştırılırsa şöyle kaynaklar literatür alıntı tarzında bulunabilir belki. Şu an için çekimserim. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:26, 2 Mayıs 2016 (UTC)
Bulunabilir değil, varsa bulunsun ve eklensin bir zahmet :) Aksi hâlde bu yorum hiçbir şey ifade etmiyor. İspatlanırsa kalsın tabi.--RapsarEfendim? 23:53, 2 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum "Soylemek yetmez, kaynak varsa gosterilsin'i ben soyleyince baska tepki veriyordunuz. Bu tartismadaki yaklasiminiz daha dogru gibi, tabii ekleme kismi haric. Kaynaklar bulunsun ekleyecek ari gibi caliskan kullanicilarimiz var. Herkes usenirse gostersinler ben eklerim. --E4024 (mesaj) 13:50, 19 Haziran 2016 (UTC)
Öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum Kullanıcı:E4024, belki yanlış anlaşılmışımdır (dediğim yeri de gösterirseniz daha sağlıklı yorum olur).--RapsarEfendim? 15:53, 19 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Vikiçizer (mesaj) 20:23, 23 Haziran 2016 (UTC)

Türkiye ekonomisi - 2006 yılı bütçe tablosu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2012'den beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin.--kibele 18:23, 2 Mayıs 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Faydalı bir liste gibi geldi, madde adı sıkıntılı olsa da.--RapsarEfendim? 05:48, 3 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bence önemli bir konu ve bu tarz yeni maddeler açılabilir, arşiv açısından önemli. --Kingbjelica (mesaj) 13:45, 17 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Dipnotlarla kaynaklandırılmamış ancak madde kaynaklarını metinde açıklıyor, kaynakça mahiyetinde dış bağlantılar eklenmiş. Dipnotlarla kaynaklandırılması ve güzel bir isim alması gerekli, tek sorun bu. --evolutionoftheuniverse mesaj 23:33, 19 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sadece madde adı sıkıntı gibi geldi. Ama taşınabilir. Bence de önemli bir konu. --Maniackinq' Manyakral 19:13, 21 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Madde adı sıkıntılı olsada ilgi çekebilecek bir madde, kalmasında fayda var. --Lucky Lucianom 01:10, 22 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:36, 5 Haziran 2016 (UTC)

Barlas Tolan

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Hakkında çıkan haberlerin hemen hepsi vefatı sebebiyle.--RapsarEfendim? 16:20, 3 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:37, 5 Haziran 2016 (UTC)

Baciano Le Donne

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

VP:MÜZİK sayfasında şarkılar için belirtilen kriterleri sağlamıyor gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 18:50, 3 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:26, 23 Haziran 2016 (UTC)

Aşırı kapsamlı düşünce

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde olacak kadar ansiklopedik değer taşıdığını düşünmüyorum. Şizofreni Düşünce bozukluğu maddesine aktarılabilir.--RapsarEfendim? 00:16, 4 Mayıs 2016 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın--RapsarEfendim? 00:16, 4 Mayıs 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın --kibele 10:04, 4 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu düşünce bozukluğu (sanırım İngilizcesi "overinclusive thinking") sadece şizofrenide değil, başka ruh hastalıklarında da görülebilir. Eğer aktarılacaksa, düşünce bozukluğu maddesine aktarılsın. -- Curious (mesaj) 17:45, 4 Mayıs 2016 (UTC)
Benim bulduğum kaynak da aynı İngilizce karşılığı veriyordu. Öyle yapalım daha iyi, Kullanıcı:Kibele'yi de haberdar edelim.--RapsarEfendim? 17:57, 4 Mayıs 2016 (UTC)
uygundur.. --kibele 17:47, 5 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. Ayrıca boş sayfa İsim tamlaması'na yönlendirilmiştir. --Théoden ileti 15:40, 5 Haziran 2016 (UTC)

Belirtili isim tamlaması

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde olacak kadar bir içerik yok, isim tamlaması maddesine aktarılabilecek ek bir içerik de yok. Silinip, bahsedilen maddedeki ilgili başlığa yönlendirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 01:12, 4 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin ve yönlendirilsin--RapsarEfendim? 01:12, 4 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Basit bir konu ve ayrı bir madde açılacak kadar değer taşımıyor. İsim tamlaması maddesinde yeterli bilgi verilmiş zaten.--Kingbjelica (mesaj) 13:40, 17 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ve yönlendirilsin--Śαвяí¢αи76ileti 12:41, 3 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ve yönlendirilsin --Maurice Flesier message 13:34, 5 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. Antik kent ova olmuş, fiziken kalıntı yok. Tabi kayda değerliği usulünce kaynaklarla ortaya konulsaydı, yerinde yeller esse de geçmişte varolmuş tarihi bir kent olarak vikipedide yer alacaktı...Vikiçizer (mesaj) 12:32, 26 Haziran 2016 (UTC)

Barza

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar kaynak bulunmamakta. Şu arama daha iyi bir sonuç vermekte.--RapsarEfendim? 03:21, 4 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 03:21, 4 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum antik kent kayda değerdir diye bakınırken şunu gördüm. " Anavarza’nın antik kaynaklarda adı Anazarbos, Anazarba, Aynızarba veya Anazarbus olarak geçer. Kentin adı eski Farsça Na-barza yani ’yenilmez’ kelimesinden geldiği biliniyor" Anavarza ile birleştirilebilir bilgi doğruysa. --kibele 09:50, 4 Mayıs 2016 (UTC)
yanılmışım. biri adana'da, diğeri denizli'de. :( biraz daha bakınayım. --kibele 09:52, 4 Mayıs 2016 (UTC)
kidrama diye de anılıyor. şurada bişeyler var. neyse sonuç olarak antik kentler kayda değerdir, doğru isim bu olmayabilir ama. --kibele 09:58, 4 Mayıs 2016 (UTC)
Doğru isim bu, doğrulayan kaynak var. Ancak ortada antik kent yok gördüğüm kadarıyla, eskiden var olduğu belirtilen bir yerleşim var. "Romalılar zamanında Barza diye tanınan kentin bu günkü Yorga köyünün 2 km. kuzeyindeki Bozdağ eteğinde kurulduğu sanılmaktadır."--RapsarEfendim? 16:03, 4 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:42, 5 Haziran 2016 (UTC)

Bartuc'un Mirası

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) sayfasındaki kriterleri karşılamıyor gördüğüm kadarıyla. İngilizce Vikipedi'deki maddede de ne kaynak var ne de kayda değer olmasını sağlayacak içerik (orada da kayda değerliğin ispatlanması için işaretlenmiş).--RapsarEfendim? 03:53, 4 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...--Vikiçizer (mesaj) 20:15, 19 Haziran 2016 (UTC)

Ankara Ağlarken

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kısa film olarak kayda değer değil. Şu arama daha iyi sonuçlar vermekte.--RapsarEfendim? 06:36, 4 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...--Vikiçizer (mesaj) 20:16, 19 Haziran 2016 (UTC)

Brainwave

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Şu arama sonuçları daha net fikir verebilir.--RapsarEfendim? 02:29, 5 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...Vikiçizer (mesaj) 12:54, 26 Haziran 2016 (UTC)

Bilinmeyen ansiklopedisi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 06:08, 5 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 06:08, 5 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum meraklısı bol, sahaflarda elini öpene satılıyor. ama arayınca kaynak bulunmuyor. ne yazık.. :( --kibele 20:17, 5 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Kaynak bulunamaması kötü ancak isminin aksine Bilinen bir ansiklopedi. Bir çok kitaba göre daha KD'dir.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:54, 30 Mayıs 2016 (UTC)
O zaman kayda değer değil. Kaynak varsa veya ilgili diğer kriterleri karşılıyorsa kayda değer. Sizin "bilinen bir ansiklopedi" şeklindeki tanımlamanız geçersiz ve öznel.--RapsarEfendim? 16:48, 30 Mayıs 2016 (UTC)
Bir kitabı anlatan başka bir kitap/yazar zor bulunuyor. Bu ansiklopedi eski olduğu için eleştiri yazan biri varsa bile muhtemelen o yazı da internette yoktur. Eski kitapların bir handikapı aslında kaynak bulma zorluğu.

Mesela şu makalede 35 no'da atıfta bulunulmuş. Ya da bazı metafizik kavramları arayınca hemen karşınıza çıkıyor, ama bir çoğu blog. Kısacası aslında KD ama ispatı çeşitli sebeplerden zor.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 19:38, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Zor bulunması, kitabın eski olması vs fark etmez. Önemli olan olması veya olmaması. Varsa, bunları kullanarak maddeyi geliştirin, kayda değer olduğu ispatlansın ve madde kalsın. Yoksa zaten madde kayda değer değildir demek. Kişisel fikirlerimize göre, "bilinen, tanınan" gibi gerekçelerle tartışacaksak toplanıp gidelim buralardan zaten :)--RapsarEfendim? 21:27, 30 Mayıs 2016 (UTC)
Silinsin Silinsin güvenilir kaynak yok, güvenilir olmayan kaynaklarda bile hakkında bilgi yok denecek kadar az.-- Hakan·IST 07:46, 25 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...--Vikiçizer (mesaj) 20:18, 19 Haziran 2016 (UTC)

Braguard

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu ispatlayacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 15:36, 5 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...Vikiçizer (mesaj) 12:57, 26 Haziran 2016 (UTC)

Melih Meriç

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi. VikiMemur (mesaj) 20:38, 5 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 17:21, 14 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kayda değerlilik maddelerini defalarca okudum ancak hangi bölüme atıfta bulunarak silinmeye aday gösterildiğini anlayamadım.Hangi bölümler için güvenilir kaynaklara ihtiyaç vardır mesela biraz açıklarsanız düzeltmeler yapılabilir.--Rdeneri (mesaj) 19:13, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Rusya'da Terörizm diye mevcut bir madde olmadığından, Stavropol'e aktarılmasına karar verildi.Vikiçizer (mesaj) 13:33, 26 Haziran 2016 (UTC)

2016 Stavropol saldırısı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Sayfayı patlama gerçekleştiği gün açtım ancak saldırı girişimi sonuçsuz kaldı, kayda değer bir niteliği kalmadı. Sadece Türkçe ve İngilizce dilindeki projelerde sayfa mevcut İngilizce olanında sayfa silinmeye aday gösterildi aktarılması yönünde ortak bir görüş var. Maddenin kayda değer olmadığını düşünerek silinmeye aday gösteriyorum. VikiMemur (mesaj) 21:18, 5 Mayıs 2016 (UTC)

Aktarılsın Aktarılsın Temel53 (mesaj) 09:37, 6 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:16, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Bologna Tercüme Hizmeti

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar kaynak yok. Projenin başlangıcını söyleyen bir-iki site olsa da devamı mevcut değil. İngilizce Vikipedi'de de bu sebepten dolayı silinmiş, diğer dillerdeki içerikler hep aynı.--RapsarEfendim? 05:00, 6 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. Kurallara göre; Vikipedi'de reklam yasaktır. Reklamlar aşağıdaki öncelik sırası izlenerek kaldırılmalıdır: 1- VP:TBA gereği düzenlenir. 2- Maddede kalan reklam içerik silinir. 3- Eğer maddede kayda değer bir içerik kalmazsa VP:SAS sayfasında silinmeye aday gösterilir. Ama eğer bariz reklamdan başka faydalı bir içerik yoksa Vikipedi:Silme politikası gereği hızlı silinmek üzere işaretlenebilir. Böyle bir temizlik yapılmadan SAS olduğu anlaşılıyor. Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerine göre KD görünüyor. Ben az biraz temizliğine başlıyorum, ilgili kullanıcıların da işin ucundan tutmasını bekliyorum. Vikiçizer (mesaj) 14:03, 26 Haziran 2016 (UTC)

Ektam kıbrıs

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Farklı kaynaklar verilmiş ancak kayda değerliği SAS'ta kararlaştırılsın. ÖterbülbülBuyrun? 00:07, 7 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Bu haliyle reklam politikasına aykırı bence.coolland 14:29, 8 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Farklı kaynaklar verilmiş dendiği gibi, tartışılacak kısım neresi tam olarak? Madde temizlenmeli, reklamlardan arındırılmalı, üslup düzenlenmeli vs ama kayda değer gözüküyor.--RapsarEfendim? 17:20, 14 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ÖterbülbülBuyrun? 13:27, 3 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kıbrıs Sanayisinin eski köklü marka içeçek firması.. reklam olan kısımlar sayın Rapsar'ın dediği gibi çıkarılmalı...--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 08:51, 6 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin reklam içerikli olması sebebiyle - Antmqr mesaj at 22:08, 14 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...--Vikiçizer (mesaj) 20:19, 19 Haziran 2016 (UTC)

Senai Demirci

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerliliği konusunda tartışılabilir.. Dekolteli Kefen 06:51, 7 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Niveles (mesaj) 23:38, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değer değil.. --kibele 18:54, 8 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD olduğu ortaya konulamamış. KD'dir deyip geçemeyiz, çalışma yapmak lazım, KD'liği göstermek lazım. Yukarda da yazdığı üzere burada sayfaların silinmesi, ileride konunun daha nitelikli biçimde ele alınmasına olanak sağlar. KD'liği ortaya konulabildiğinde tekrar açılabilir.--Vikiçizer (mesaj) 15:05, 26 Haziran 2016 (UTC)

Çetin Çiftçioğlu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için sillinmeye aday gösterildi VikiMemur (mesaj) 14:18, 8 Mayıs 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Toplumda yer etmiş Şakacı programıyla Türkiyede'li sayılı komedyenlerden Türkiye'nin Benny Hili...--195.142.6.147 04:58, 12 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın kanal 7'de zamanında program yapmış bir zat. olympique lyon şakası efsanedir özellikle. ben kalması taraftarıyım. --Dekolteli Kefen 16:53, 14 Mayıs 2016 (UTC)
Cevap Cevap Bakın çok enteresan sayfada kişiyi doğrulayacak kaynak yok, güvenilir olmayan bir kaynak kullanılmış. Bu durumda sayfanın kayda değerliği belirsizken hızlı kalsın seçeneğine basmanızın sebebi nedir? --Niveles (mesaj) 15:04, 16 Mayıs 2016 (UTC)
"Kanal 7'de program yapmış bir zat" olması, sunulan gerekçe bu.--RapsarEfendim? 16:16, 16 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Niveles (mesaj) 23:32, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kaynak Güvenilirdir kendinden emindir sahicidir... — Bu imzasız görüş 176.55.86.119 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın Kullanıcı:Dekolteli Kefen'e katılıyorum. Jumpeax (mesaj) 18:33, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın 'kaynak' konusunda maddeye şablon eklenebilir. Silinmemesi gerektiği yönündeki görüşlere katılarak.--Eğitmenmsj 21:39, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Kalsın Kalsın Yorumlara katılarak...--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 05:24, 5 Haziran 2016 (UTC) ("Oy verebilme/kullanabilme ön yeterliliği için oy verebilecek durumda olan üye kullanıcının oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik katkısı yapmış olması gereklidir.") Dr. Coalmesaj 05:34, 5 Haziran 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Once bir gorelim su guvenilir kaynaklari da sonra KD, KD dersiniz. Aksi takdirde silinir. --E4024 (mesaj) 18:54, 19 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 22:14, 19 Haziran 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Geniş veya önemli bir hayran kitlesi var gibi gözüküyor, fakat nasıl ölçülebilir bilemiyorum. (birçok kaynakta bay şakacı , şakanın piri, milyonların şakacısı, deneyimli şakacı şeklinde adlandırılmış.) -- Hakan·IST 08:01, 25 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:36, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Söğütlüçeşme Camii

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik kriterlerini sağladığı şüpheli. Tarihi ya da mimari açıdan yeni bir tarzın denemesi ya da herhangi bir şey değil, anladığım kadarıyla sadece cami. Kudyaz 13:37, 9 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin maddeye bakıldığında mimari ya da başka önemli bir özelliği bulunmamakta.--Muratero 15:43, 9 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kaynak olarak kullanılabilecek birkaç dış bağlantı ekledim. Kayda değerliğin ispatı için yeterli olduklarını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 16:42, 10 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum elimizde camilerle ilgili ayrı bir kriter olmadığına göre genel kurallarla yaklaşabiliyoruz ancak. eklenen kaynaklardan ikisi bahçesinde yapılacak bir belediye düzenlemesi ile ilgili, camiye ilişkin herhangi bir bilgi içermiyor. bu da akla 'derinlemesine ele alınmış olmalı' cümlesini getiriyor. ancak mimarlarına bakınca kayda değer bir bilgi ile karşılaştım: istepan aratan 'cumhuriyet döneminde en çok cami ve mescidi yapan ermeni yurttaş' olarak anılıyor çeşitli kaynaklarda. kaynaklardaki bilgilerle zenginleştirilerek kalabilir gibi görünüyor. --kibele 17:43, 10 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Belki @Eğitmen maddeyle ilgilenir. Kaynaklandırılabilirse fevkalade olur. --Kudyaz 17:47, 10 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum @Kudelski , yukarıda ismimi andığın için ilgilenmeye başlıyorum: Görüşülen SAS , 5000 kişi kapasiteli bir Camii olduğu gerçeğinden haraket ederek öncelikle birkaç soru sormak durumundayım;
  1. Acaba, İstanbul'da hatta Türkiye'de 5000 kişilik kaç tane sinema salonu var?
  2. İstanbul'da hatta Türkiye'de kaç tane 5000 kişilik tiyatro salonu var?
Sinema solunu ya da tiyatro salonu insanları eğlendirmek için yapılıyor, camiler ise insanların ibadet etmeleri için yapılıyor. Günümüzde 5000 kişiye hizmet veren bir yapı/bina kd midir yoksa değil midir ?
Cevap: 'kd dir' ise kalsın , 'kd değildir' ise silinsin.. Sanırım yeterince anlatabildim..--Eğitmenmsj 22:38, 13 Mayıs 2016 (UTC)
Yine yönergelerimizle alakasız, kendince öne sürülen bir kriter. Not düşelim de başkaları aynı hatalara düşmesin.--RapsarEfendim? 23:23, 13 Mayıs 2016 (UTC)
  • Eğitmen isminizi anma nedenim madde ile ilgilenebileceğinizi düşünmemden. Geliştirilmeye açık ve KD olup olmadığına dair soru işaretlerini kaldırabilecek kaynaklar bulabileceğinizi düşündüm. Lakin ortada size yönelik bir sorun olmadığı halde, iyi niyetli bir davete karşı siz savunmaya geçtiniz.

100 kişilik bir cami/mescid KD olabilir, değil 5000, 15.000 kişilik bir cami KD olmayabilir. Bu tamamen alakasız bir yanıttı. Maddeyle ilgilenmek isterseniz buyrun. İyi çalışmalar. --Kudyaz 14:33, 14 Mayıs 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın--Kingbjelica (mesaj) 19:49, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Daha önceki SAS görüşmelerinde de dile getirmiştim. Camilerle ilgili ayrıntılı olarak kd lik kriterlerinin açık bir şekilde belirleneceği/yer alacağı bir çalışma yapmamız gerektiği hususunu. Maddeye konu camii; yapımı, bulunduğu yer, verdiği hizmet ve kapasite anlamında değerlendirildiğinde, kd gözüküyor. Tamamen silinmesindense, kalması daha yararlı olur diye düşünüyorum. Çünkü geliştirilmeye müsait / açık bir madde. Ayrıca, burada görüş bildiren biz kullanıcıların yorumlarına eleştirel bir yaklaşımla yaklaşmak, onları yermek yerine yerine; maddeye odaklanarak, yapıcı anlamda kd liği tam sağlayacak kaynak arayış ve gayretinin de sağlıklı bir tutum olacağını belirtmeden de geçemeyeceğim. Yani içerik üzerine odaklanmak / üzüm yemeğe gayret etmek gerektiği hususunu.--Eğitmenmsj 21:58, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Kalsın Kalsın madde KD'dir ve gayet güzel. Ancak biraz düzenlenmesi gerekir. [[Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 22:18, 27 Mayıs 2016 (UTC)]]


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. Madde İngilizce ile kıyaslanamaz şekilde geride. Urduca, Farsça bile listeden öteye gitmiş. Türkçedeki Kürtçe ile Azericedeki gibi kuru bir liste halinde kalmış. Diğer vikipedilerde var diye burada da olacak anlamına gelmiyor. Kişilerin müslüman olarak tanımlanmasının da kaynağı olması lazım. Geliştirilebilir geliştirilebilir denmekle kendi kendine gelişmiyor. Yukarıda da yazdığı üzere burada sayfaların silinmesi, ileride konunun daha nitelikli biçimde ele alınmasına olanak sağlar. Bu vaziyette internet okuruna ansiklopedik bir bilgi sunduğu yok. Gelişigüzel sıradan bir liste olarak zararı bile olabilir. Belki liste yerine düzgün bir madde ele alınabilir...Vikiçizer (mesaj) 17:03, 26 Haziran 2016 (UTC)

Nobel Ödülü sahibi müslümanlar listesi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Alınan veya verilen Nobel Ödülü'nün din ile hiçbir alakası yok. İngilizce Vikipedi'de Hıristiyanlar, Müslümanlar, Museviler ve dini inancı olmayanlar diye dört ayrı liste var ve dört kez silinmeye aday gösterilmiş (sonuncusunda silinsin kararı var ama maddeler var). İlk cümleye ek olarak dinleri doğrulanamayanları ne yapmak lazım?--RapsarEfendim? 16:34, 10 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 16:34, 10 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --cobija 05:56, 13 Mayıs 2016 (UTC
  • Kalsın Kalsın Vikipedi özgür ansiklopedi'dir her bilgi bulunması lazım. Mesela İslami terörizm sayfası neden var ?. Hiç Hristiyan, yahudi, budist vb. Dinlere böyle bir sayfa açilmamiş. Ama altını çizerek söylim Hiç bir din terör dini değildir. Bütün dinler eşitliği adaleti ve barışı emreder. Yani o sayfalar varsa bu da olmalı. Birileri islamı veya başka dini kendi çıkarı için kötüye kullanması o dinin terör dini olduğu anlamına gelmez. --Xwedêda Ozyilmaz mesaj
Aynı şey değil ki?--RapsarEfendim? 13:56, 13 Mayıs 2016 (UTC)
Yav ne alaka? --cobija 14:42, 13 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçede hemfikirim. Nobel Ödülleri ile sahiplerinin inançları ilgisiz ve ansiklopedik değil. Maurice Flesier message 15:05, 13 Mayıs 2016 (UTC).
    • Yorum Yorum Yaw nasıl alakası yok çok alakası var mesela neden Muhammed eleştirisi var ? Hiç diğer inançlarda liderlere böyle sadece eleştiri için bir sayfa yok neden? (Tabi ben osun demiyorum, ben değil Muhammed'i bütün peygambere iman etmiş ve severim). Yani İslam için pozitif güzel bir sayfa olsa Eh neden Hristiyanlık, Yahudilik vb. Dinler için böyle bir sayfa açilmamiş o nedenle SAS'a taşırlar. Ama İslamiyeti kötüye göstermek için açılmış sayfalara çok sayıda sayfa içn böyle demezsiniz . tarafsız değilsiniz.siz
Bir de Muhammed'in evlilikleri diye sayfa var çok komik yani sırf bir insanın yaptığı evlilikler için sayfa mı açılır ?😊.. Kısaca: Nobel ödüllü Hristiyan veya Yahudi yada Ateist listesini de olsun. Bence Vikipedide her türlü sayfa olsun, eger olmazsa o Muhammed eleştiri vb. Sayfalar da SAS'a taşınsın. {{Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 06:58, 14 Mayıs 2016 (UTC)|Xwedêda Ozyilmaz}}
    • Yorum Yorum Mesela budistler Rohingyalar ve Burma'da İnsanları diri diri ateşe veriyor ve bazen işkence ile öldürüyorlar kimse neden Budist terörizmi demiyor ?. (Tabi ben demiyorum illa oyle bir sayfa olsun sonçta Kesinlikle budizimde öyle bir vahşet emredilmemiş.) Ama bazıları İslam adı altında teror estiriyor ve bu islami terorizm diye biliniyor.😦. İslami terorizm sayfası vikipedide varsa ve SASa taşınmiyorsa bu sayfanın SASA taşınması ve silinmesi tarafsılıga aykırıdır ve haksızlık tır {{Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 06:58, 14 Mayıs 2016 (UTC)|Xwedêda Ozyilmaz}}
  • Geçersiz oy GeçersizKalsın Kalsın--Niveles (mesaj) 23:40, 19 Mayıs 2016 (UTC)(VP:OY gereği kullanıcı oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik yapmış olmadığı için oy geçersiz. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 19:43, 6 Haziran 2016 (UTC))
Salt ya bu ya da diğeri şeklinde değil de neden kalması gerektiğini yazarsanız belki daha iyi olur. Böylece sayfanın neden kalması gerektiğini açıklamış ve herkesle bunu tartışarak kalmasına yol göstermiş olursunuz. Sonuçta kimse sayılarla üstünlük sağlamıyor burada. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 16:46, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ödül alan kimseleri inançlarına göre ayırmanın ne bir mantığı ne de ansiklopedik bir tarafı var. Vitruvian (mesaj) 00:12, 20 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ya da düzenlensin. Nobel Ödülü'nün neye verilip verilmediği ve yukarıdakilerin çoğu ayrı bir tartışmanın konusu olmakla birlikte, maddenin konusu ansiklopedik olarak bağlama sahip. Bunun dışında içeriği ise çok yetersiz. Şu hâli ile kaynaksız ve özgün çalışma. İngilizce Vikipedi'deki aynı maddede ise bu sorun büyük ölçüde giderilmiş. Madde objektif bir ilerleme kaydederse görüşüm de ona göre değişir.--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 02:15, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Yalnızca bilinsin diye; İngilizce Vikipedi'de dinsiz Nobel Ödülü sahipleri maddesi daha önceden ateist Nobel Ödülü sahipleri ismini taşırken SAS'a taşınmış, SAS görüşlerinin çoğu da maddenin isminin ateist olup buna rağmen tüm dinsizleri kapsaması üzerine. Silinsin ile kapanmasına rağmen maddedeki bu sorunu giderip, ismini de değiştirmeyi seçmişler bir şekilde. Diğer teist maddelerde ise ya kalsın denmiş ya da görüş birliğine varılamamış, maddeye göre değişiyor. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 02:15, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin İnançları neye göre ve nasıl ispatlanacak? Müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu bir ülkede yaşaması veya doğum yerinin müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu bir ülke olması onun inancının da o olduğu anlamına gelmez. Pragdon (mesaj) 11:16, 24 Mayıs 2016 (UTC)
Kesinlikle, bu önemli. Örneğin İngilizce Vikipedi'de bu kaynaklandırmaya dikkat edilmiş. 1978'de Nobel alan Enver Sedat için "Müslüman bir devletin müslüman cumhurbaşkanıyım." sözü referans gösterilmiş, Orhan Pamuk için ise Tanrı'ya kişisel/doğrudan bir bağlantıya inanmadığını ancak tarihsel ve kültürel bağlantılarla müslüman olduğunu söylediği ifadeler kaynak gösterilmiş. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 16:40, 24 Mayıs 2016 (UTC)
Müslüman bilim adamları listesi maddesinde de aynı sorunlar var. Ek olarak, Herhangi bir kaynakta müslüman olduğuna değinilmiş/müslüman olduğu listelenmiş ise de bu o bilim insanını müslüman yapmaz. Birinci kaynaklardan, kesin olarak bilginin teyidi gerekli. Kişinin ifadelerine bakılmalı. Örneğin, İngilizce Vikipedi'de büyük çoğunlukta buna dikkat edilmişse de Malala Yusufzay'da buna dikkat edilmemiş. Bir kişinin yasalarda dini x olan bir ülkede ya da x dine inanların çoğunlukta olduğu bir ülkede doğması o kişiyi x dinden yapmaz. Hatta devlet kayıtlarında x dinden olması ya da x cemaatine üye olması bile (Cemaatten kasıt, örneğin Almanya'da insanlar kiliseye kayıt olur ya da olmaz ve kayıt olanlar kiliseye vergi verir.) bunu sağlamaz Bir kişinin bu tip listelerde yer almaması o kişiyi zaten x dinden değil de yapmaz. Tekrar ifade ediyorum, birinci kaynaklar, kişiye atıfta bulunarak kesin bir şekilde bu bilginin yer aldığı kaynaklar bu maddede sağlanırsa bu madde kalabilir. Şu hâli ile kalamaz. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 17:04, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye ve silinsin diyen kullanıcılara katılıyorum. --kibele 12:40, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın 5 dilde maddesi var, boş vaktimde kaynakları da eklerim!--Kingbjelica (mesaj) 19:50, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Salt ya bu ya da diğeri şeklinde değil de neden kalması gerektiğini yazarsanız belki daha iyi olur. Böylece sayfanın neden kalması gerektiğini açıklamış ve herkesle bunu tartışarak kalmasına yol göstermiş olursunuz. Sonuçta kimse sayılarla üstünlük sağlamıyor burada.--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 20:25, 27 Mayıs 2016 (UTC)

5 dilde maddesi var daha ne bekliyosun?--Kingbjelica (mesaj) 20:29, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki tüm yorumlarını okursanız neden silinmesi gerektiğini düşündüğümü anlarsınız. Sonradan eklenen kaynaklar olmuş ama Nobel sitesinden, ödül aldıklarına dair kaynaklar. Müslüman olduklarına dair kaynaklar yok. Şu hâli ile kişisel araştırma niteliğinde. Lütfen yukarıdaki daha önce yazdıklarımı okuyunuz, ayrıntılı açıklamalarım orada.

Not: Sonradan gelenler için, soruyu sorduğumda yalnızca kalsın yazıyordu, açıklama yoktu.

--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 22:54, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Bir de lütfen şablonları gerekli değişiklikleri yapmadan çıkarmayalım. Şablonlar maddenin gelişmesine yardımcı olmak için var, değersizleştirmek için değil. Madde beklenen şartları sağlarsa zaten kalır, burada kimse sırf keyfine madde silmiyor.--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 23:15, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın 8 Mayıs 2016 tarihinde madde oluşturulmaya başlanmış, 10 Mayıs 2016 tarihinde ise, SAS olarak buraya taşınmış. Yani 'hızlı silinsin' özellikte bir madde pozisyonunda hızlı işleme maruz kalmış bir madde. Madem hızlı silinmeyi gerektirir nitelikte, kd olmayan bir madde olarak düşünülmüş, peki neden 'sil' şablonu eklemek yerine buraya taşınmış ? Cevap veriyorum; (gerçi yukarıda da açıklanmış ya) beş dilde diğer vikilerde de madde mevcut. Diğer dillerde de olmasaydı o zaman ne olmalıydı? Elbetteki kalmalıydı. Kaynaklandırılmış, geliş(tiril)meye uygun bir madde. Açıklamamın yanı sıra, kalması yönündeki görüşlere de katılarak..--Eğitmenmsj 22:23, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Müslüman olduklarına dair hangi birinci kaynakların eklendiğini gösterir misiniz? Daha önce de söyledim, birinci kaynaklar olmadan bu madde bu hâli ile kalmamalı. Birinci elden, kişilerin beyanları eklenirse zaten kalması taraftarıyım.--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 22:54, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kalması yönünde belirtilen hangi görüşe katılınıyor? Xwedêda Ozyilmaz mıdır mesela o görüş? Okunmuştur umarım şahsın ne yazdığı. Vitruvian (mesaj) 22:30, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Bu yorum (hemen üstteki )benim yazdıklarıma istinaden ise şayet, cevap veriyorum: Düşüncem ve o doğrultuda yazdıklarım şahsıma aittir. Ayan, beyan ortadadır. Sana söyleyeceğim, öncelikle işine bakmandır. Bu şekilde insanları sorguya çekme tutumundan da vazgeçmendir. Senin gibi aynı tutumu sergileyen bir-iki kullanıcı daha var aramızda ne yazık ki. Bu şekilde yaptığınız/davranışınız, apaçık kullanıcıları 'taciz etmektir'. Sanırım anlamışsındır. Önerim: İçerik üzerine ne biliyorsan, kime katılıyor ya da katılmıyorsan onları yaz ve ortalıkta insanların kafasını karıştırır bir unsur olma.. Eğer yukarıda yazdığın benim yazdıklarımla ilgili değil ise, şimdi yazdıklarımı hiç dikkate alma. Sanırım anlatabildim.--Eğitmenmsj 22:45, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Sana soru sordum, lafı dolandırmadan yanıtını ver. Hangi yorum? Nerede? Vitruvian (mesaj) 22:51, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Bu gibi konularda kullanıcıları itidalli davranmaya, oy sorgulamamaya, manipülasyon yapmamaya davet ediyorum. Madde hakkında ise KD olduğunu düşünüyorum. Jumpeax (mesaj) 23:14, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Biri Müslüman mı dedi?..--RapsarEfendim? 00:46, 28 Mayıs 2016 (UTC)
“Müslüman” denmesi sizi rahatsız mı etti? Jumpeax (mesaj) 11:49, 28 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın gerekli olan bir madde --İnternionileti 11:51, 28 Mayıs 2016 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Hızlı kalsın interwikileri ve ödül sahiplerinin dini inançları... - Burak 20:07, 1 Haziran 2016 (UTC)(VP:KUKLA gereği oy geçersiz.--B.S.R.F. 💬 14:58, 11 Haziran 2016 (UTC))
Soru Ödül sahiplerinin dinlerine dair kaynaklar hâlâ eksik. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 20:37, 1 Haziran 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kategori olarak açılabilir. Bu sayfanın varlığı doğru değil. Tek tek şucu bucu diye sayfa açacak isek işimiz yaş.--195.142.92.9 20:55, 1 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. Yapılan ayrımı ansiklopedik bulmadım. Kişilerin dinî inançlarına ilişkin kaynak da yok.--B.S.R.F. 💬 14:58, 11 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Abdus Salam desem mesela. Nobel Ödülünü kazanan ilk Müslüman desem. Görebiliyor muyuz? Kimbilir, belki de bilerek konulmamıştır. Yada ilk olmasına rağmen, altlarda. Çünkü, o Ahmedî Cemaatine yada bizce bilinen haliyle Kadıyaniliğe mensup. Fakat o topluluk ve doğal olarak da Abdus Selam, genellikle kendisini Ehl-i Sünnet vel Cemaat olarak tanımlayanlar tarafından Müslüman olarak kabul edilmez. Yani, diyeceğim o ki; hem böyle bir ayrım yapmak ansiklopedik değildir ve hemde var olan içerikler de tartışmaya açık olacaktır.--MerhabaNe yapabilirim? 16:59, 12 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 12:38, 22 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 06:39, 25 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış. Vikiçizer (mesaj) 20:39, 23 Haziran 2016 (UTC)

Neroverdi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasındaki kriterleri karşılamıyor gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 20:44, 10 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. Tamamlayıcı bir madde/liste olduğu açık. Kadroların sezon sezon gösterildiği bir liste diğer maddeyi destekler. Silinmesini gerektiren, ansiklopedik bakış açısına aykırı, kurallara uymayan güçlü bir gerekçe yok. Vikiçizer (mesaj) 20:42, 27 Haziran 2016 (UTC)

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom kadroları

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Daha önce kadroların derlendiği bir liste hatırlayamadım. Varsa sezon maddesine aktarılmalı yoksa silinmeli. Eğer silinirse kaynak teşkil etmesi adına arşiv bağlantısını ana maddenin tartışma sayfasına ekledim. cobija 05:53, 13 Mayıs 2016 (UTC)

Kullanıcı:Cobija, o maddeyi de şimdi mi aday gösterirsin sabaha mı bırakırsın?--RapsarEfendim? 19:52, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Bu maddeye dair karar emsal alınır, kalır ya da silinir. Aynı şeyi tekrar buraya taşımaya gerek yok diye düşünüyorum. --cobija 20:17, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:17, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Şablon:VakıfBank GSTT 2010-11 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Kadrosu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bu şablonlar sadece millî takımlar için yapılmıyor muydu? cobija 06:23, 13 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD olduğu ortaya konulamamış. Vikiçizer (mesaj) 20:47, 27 Haziran 2016 (UTC)

Memet Güreli

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliğini ispat edecek yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynak bulamadım. Ğç dış bağlantı eklesem de teki bağımsız olmayan kaynak (röportaj) diğeri ise hemen hemen tüm ressamların biyografilerinin yer aldığı site.--RapsarEfendim? 17:28, 14 Mayıs 2016 (UTC)

Devlet Özgün Baskı Yarışması ödülü ve D.Y.O. Resim Yarışması baskı dalında ödül mü önemli?--RapsarEfendim? 17:24, 28 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum bir not düşmek istedim. Mehmet Güreli ile karıştırılabilir, aramalarda bile onun fotoları çıkıyor. --kibele 07:49, 28 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kaydadeğer değil. Saitcank (mesaj) 09:15, 21 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 06:40, 25 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...--Vikiçizer (mesaj) 20:21, 19 Haziran 2016 (UTC)

Emin Çapa

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Madde içerisinde çalıştığı kurum dışında bağımsız kaynak yok, Kişiler için kayda değerlik kriterlerini karşıladığına dair bilgi yok. Hakan·IST 06:05, 17 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/İstasyon Sanat Akademisi

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:49, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Türk Gençler Birliği Teşkilatı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Biraz googleladım ve hakkında fazla bir şey bulamadım. Varolan bilgi TGB üzerine ki ikisi karıştırılmamalı. Resmî site linki de bozuk. KD olduğu şüpheli. Kudyaz 22:36, 17 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Kudyaz 22:43, 17 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Merkezi Bakü'de olan bir kuruluş ve Azerbaycan'da tanınıyor sadece medya üzerinde tanınmıyorlar sayılır. Bir gençlik teşkilatı olduğu için kalmasından yanayım. Vikimizde Devrimci Gençlik bu ve Devrimci Liseliler bunun gibi maddeler varken bu neden olmasın değil mi? --Güray (İleti) 22:40, 17 Mayıs 2016 (UTC)
Yorum Yorum Kıyas anlamsız olmuş. Hakkında bilgi yoksa kayda değer olduğunu nasıl iddia edebiliyorsunuz? --Kudyaz 22:43, 17 Mayıs 2016 (UTC)
Mesela Azerbaycan Türkleri de belki bu devrimci gençlik ve devrimci liselileri bilmiyordur. Söylemek istediğim şeyi anlamadınız. Azerbaycan'da tanınan bir teşkilat ülkemizde tanınmıyor olabilir. Burası Türk Vikisi değil diye siz söylüyorsunuz. --Güray (İleti) 22:48, 17 Mayıs 2016 (UTC)
O halde bize Azerice kaynak bulabilirsiniz, Azerbaycan'da KD olduğunu anlamamız için. Sayfanızda yazdığına göre ana diliniz gibi konuşabiliyorsunuz. İyi çalışmalar. --Kudyaz 22:52, 17 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Yarı turancı kayda değer olmayan oluşum. Oy verme hakkı olanlar tereddütsüz sil seçeneğine basacaktır. --Niveles (mesaj) 22:50, 17 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben Güray'a katılıyorum. Sayın Niveles, burayı tekrar incelemenizi öneririm.--Dekolteli Kefen 14:23, 18 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD gibi durmuyor. Bilgi bulmak pek kolay olmayabilir. Vitruvian (mesaj) 21:57, 18 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğin ispat edecek yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynak bulunmamakta.--RapsarEfendim? 22:47, 18 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin maddede kayda değerlik için bir kaynak görünmüyor. vitruvian'a katılıyorum. --kibele 08:59, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil Pragdon (mesaj) 11:15, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Güray'a katılıyorum --Kingbjelica (mesaj) 19:53, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 22:56, 2 Haziran 2016 (UTC)

Sabit yörüngeden lazerle saat ayarı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Gördüğüm kadarıyla içerik ansiklopedik olmaktan uzak. Kayda değerliğini ispatlayacak kaynaklara da rastlayamadım.--RapsarEfendim? 17:25, 19 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.İçerik geliştirilebilir. YHT sayfasında diğer hatlar gibi bu hattında ayrı bir madde olarak bulunması yanlış değil. Polatlı-Konya hattıyla bir çakışma varsa isminde veya içerikte düzeltme yapılabilir. Vikiçizer (mesaj) 16:55, 1 Temmuz 2016 (UTC)

Eskişehir-Konya yüksek hızlı demiryolu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Polatlı-Konya yüksek hızlı demiryolundan farklı bir demiryolu imiş gibi bir hava oluşturduğu için silinmesini talep ediyorum. Değişik sefer/hat bilgileri YHT sayfasına eklenebilir. Bunlar için ayrı bir sayfaya gerek olmadığı kanaatindeyim--Nezo90 (mesaj) 22:06, 21 Mayıs 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum--Nezo90 (mesaj) 22:15, 21 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 22:28, 21 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin
  • Kalsın Kalsın Daha önce inşa edilmiş hatları kullanıyor olsa bile belirtilen noktalar arasında diğer trenlerden tamamen bağımsız seferleri sahip olduğu için kalması daha uygun. MEOGLOBALBana mesaj atın 02:28, 14 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.KD'liği ortaya konulamamış...Vikiçizer (mesaj) 20:03, 1 Temmuz 2016 (UTC)

Kemal Gülman

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Tanınmış iş adamı oluşturulmuş gördüm maddeyi içerik zayıf ama kaydadeğerliği tartışılabilir içerik geliştirilirse diye SAS'ta görüşülebilirmi--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 06:12, 8 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:41, 23 Haziran 2016 (UTC)

Hira Tekindor

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Maddede herhangi bir kaynak verilmemiş. Web araması sonuçlarında da kayda değerliğinin ispatı bir kaynak göremedim. Takdirinize sunuyorum. Sputnik 16:41, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın ödülleri kalması için yeterli görünüyor. --kibele 09:02, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın hem kendi hemde yönettiği bazı filmler önemli ödüller almış.. --Kingbjelica (mesaj) 15:06, 9 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ödüller yeter, kayda değerliği karşılıyor - Antmqr mesaj at 12:21, 15 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ödül, biyografi ve yönettiği filmleri göz önünde bulundurursak herkesin dediği gibi kalması en doğru. -- Maniackinq' Manyakral 16:23, 21 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Krystal. ? 06:38, 23 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:46, 5 Haziran 2016 (UTC)

Mehmet Solak

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik..--kibele 22:25, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 20:18, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kalsın demek için maddeye kaynak eklemek gerekiyor çünkü şu an itibariyle 0 (sıfır) kaynak mevcut. --kibele 20:23, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 02:46, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin. Yukarıdaki yoruma katılarak. --esc2003 (mesaj) 21:25, 31 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:18, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Muharrem Tan

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)
  • Topluluğun görüş belirtmesinde fayda var. KD değil gibi geldi bana. Vitruvian (mesaj) 22:04, 18 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 22:44, 18 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Google'da kitaplarını satan siteler dışında pek bir adı geçmiyor. KD gözükmüyor. --Kudyaz 23:08, 18 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değer değil. --kibele 09:00, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Adem20mesaj 17:14, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Kingbjelica (mesaj) 14:57, 25 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Maddeyi tıpkı İngilizcede yapıldığı gibi Plastit maddesine aktaracağız. Vikiçizer (mesaj) 19:32, 21 Haziran 2016 (UTC)

Pronoplast

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Güvenilir kaynak bulamadım. -- Curious (mesaj) 19:09, 23 Nisan 2016 (UTC)

  • Hızlı silinsin Pragdon (mesaj) 11:15, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Öncelikle; ismi yanlış yazılmış, başka bir kullanıcı ise düzeltmiş. SAS'a taşınmadan önce kaynak bulunamamasının nedeni bu olabilir. Konu plastit maddesinde de ele alınabilir. Tek başına ise yalnızca bir tanım. Madde, plastit maddesine yönlendirilsin.--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 20:21, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD sebebiyle - Antmqr mesaj at 21:46, 14 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 13:58, 2 Haziran 2016 (UTC)

SabitFikir

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi VikiMemur (mesaj) 13:18, 18 Nisan 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Bu haliyle bile taslak kriterlerini karşılıyor. Keşke aday göstermek yerine geliştirmeye çalışsaydınız. Silmek kolay, azcık zaman ayırıp kalmasını sağlayabilirdiniz. Yazı üslubunu düzeltip, kaynak eklersek daha iyi olur. — OkanfanEvet benim? 14:42, 20 Nisan 2016 (UTC)
Sorun taslak olup olmaması değil Kullanıcı:Okanfan. Taslak olma kriterlerini sağlamayan maddeler zaten hızlı siliniyor. Konu burada kayda değerlik. Kayda değer olduğunu ispat edebilir misin?--RapsarEfendim? 15:46, 20 Nisan 2016 (UTC)

@Rapsar Ha işte burada hangi kriterlere göre değerlendirme yapmamız gerektiği çıkıyor ortaya. (O yüzden akademisyenlerle ilgili politikanın yürürlüğe girmesini destekliyorum). Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) ile diyorsan, o yönergede her ne kadar dergileri de kapsadığı yazıyor ise de dergilerin o kriterleri karşılaması imkânsız. Buna göre değerlendirme yaparsak dergi maddelerinin tümünü silmeliyiz. Hangi dergiden kaynaklanarak film çekilmiş, ders materyali olarak kullanılıyor... Bu maddeye gelince KD'liğini sorgulayacak bir kriter göremediğim için kalsın diyorum. viki standartlarına uygun bir şekilde yeniden yazarsak çok güzel olur. Kaynak sorunu da yok. İnternette bu dergi hakkında bilgi arayan okuyucu da bu madde sayesinde kolayca aradığı bigilere ulaşabilir. Bunlar benim düşüncem, karar tabi topluluğun — OkanfanEvet benim? 16:03, 20 Nisan 2016 (UTC)

Genel kayda değerlik kriterlerini sağlaması lazım ayrı bir yönerge olmadığında. Bağımsız ve güvenilir kaynaklarla kayda değer olduğunu ispat edebilir misin?--RapsarEfendim? 16:48, 20 Nisan 2016 (UTC)
  • Niye genel kayda değerlik kriterlerine göre kendi değerlendirmenizi yapmıyorsunuz? Sizin de fikirlerini öğrenirdik bu sayede. KD'lik ispatına gelince biraz araştırma yaparsanız bunu sizde yapabilirsiniz. Yok illa Okanfan ispatlasın diyorsanız şunlara bakabilirsiniz: 1, genel yayın yönetmeni ile röporta, 3 bunları güvenilir bulmuyorsanız ve toplulukta bu düşüncede ise madde zaten silinir. Bu maddenin küçücük bir kalabilme ihtimali görmeseydim silinsin derdim. Ama bunu bence vikipedi'ye kazandırabiliriz. Tüm iyi niyetimle bunu arzu ediyorum. — OkanfanEvet benim? 18:05, 20 Nisan 2016 (UTC)
Önce sizin neye dayanarak kalsın dediğinizi öğrenmek istiyorum, merak etmeyin çoğu tartışmada olduğu gibi burada da mantıklı ve mesnetli bir şekilde düşüncelerimi paylaşacağım. Burada değil, kaynakları kullanarak maddede ispatlamanız gerekmekte. Dipnot, VP:GK'de görülebileceği giri röportajlar bağımsız kaynak değildir, "kayda değerliğin ispatı" için kullanılamaz (bu demek değildir ki kaynak gösterilemez elbet).--RapsarEfendim? 19:03, 20 Nisan 2016 (UTC)
Rapsar, neye dayanarak kalsın dediğimi yukarıdaki yorumlarında gayet anlaşılır şekilde anlattım. İnan tartışmaya hiç mecalim yok. Verdiğim kaynakları güvenilir bulmuyorsun. Başka bir şey diyemem. Bu kadar uzatmaya gerek yok. Silinsin şablonunu gerekçenle bırak bitsin. Sonuçta hizmetlilerden biri değerlendirip karar verecektir. Eğer zaman bulursam madde de düzenleme yaparım. Ama yine de madde yeterli bulunmazsa zaten silinir. Bi de sanırım Güvenilir Kaynaklar'a bağlantı vermeye çalışmışsın. O sayfaya kısa yol oluşturulmadığı için Görgü Kuralları'na gidiyor. İyi akşamlar. — OkanfanEvet benim? 19:47, 20 Nisan 2016 (UTC)
Yukarıda politikalara dayalı hiçbir gerekçe sunmadın. Kaynakları güvenilir bulmadığıma dair bir söz söylemedim, zaten "benim" güvenilir bulmama gibi bir lüksüm de olamaz. Maddede ispat edeceksiniz, ondan sonra gelip burada kalsın diyeceksiniz. Yok edilemiyorsa zaten KD değildir. Ediliyorsa zaten ben de kalsın derim, problem değil. Ancak böyle mesnetsiz yorumlarla bir yere varamayız.--RapsarEfendim? 00:33, 21 Nisan 2016 (UTC)
Maddede düzenleme yaptım, son hali bu. Benim yorumlarıma mesnetsiz diyorsun. Hiç bir şey demiyorum. Benim yorumlarımı sorgulamaktansa kendi değerlendimeni maddenin son sürümüne göre yap. Hangi politikaya dayanarak yaptığını da öğrenelim. SAS tartışması başladıktan bu yana bir tek ben oy kullandım. Benim oyumla silinecek veya kalacak olmadığına göre hem senin hem diğer kullanıcıların görüşleri önemli. — OkanfanEvet benim? 08:05, 21 Nisan 2016 (UTC)
Bu şekil işte, olması gereken buydu en başından beri. Yeterli-yetersiz olayına girmiyorum, en başta kalsın denirken yapılması gereken buydu. Teşekkürler.--RapsarEfendim? 16:45, 21 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 14:49, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi. Sayfada yer alan 5 kaynak derneğe aittir. VikiMemur (mesaj) 19:53, 22 Mayıs 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum İşi olmayan bir zat kaynaklandırarak sayfayı kayda değer hale getirebilir. --Niveles (mesaj) 19:54, 22 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın İnternette bolca kaynak mevcut. Vakit buldukça kaynaklandırmaya çalışacağım. Pragdon (mesaj) 21:03, 22 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın KD gözüküyor ve çeşitli dış bağlantılar da eklenebilir--Kingbjelica (mesaj) 21:13, 22 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın çocuk gelin projesi ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kayda değerliği için yeterli. --kibele 08:28, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Uçan Süpürge KD değilse ne KD'dir bilmiyorum. --Kudyaz 13:42, 26 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.KD'liği ortaya konulamamış. Yukarıda da yazdığı üzere burada sayfaların silinmesi, ileride konunun daha nitelikli biçimde ele alınmasına olanak sağlar.Vikiçizer (mesaj) 20:08, 1 Temmuz 2016 (UTC)

Halil Sahillioğlu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Hakkındaki haberlerin hemen hepsi vefatı sebebiyle çıka haberler.--RapsarEfendim? 21:03, 22 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 21:03, 22 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın KD konulu madde. Ayrıca kaynakların vefatıyla ilgili olmasının bir sakıncasını göremiyorum. ÖterbülbülBuyrun? 15:51, 23 Mayıs 2016 (UTC)
Yalnızca vefatıyla ilgili olması demek hep tekrar demek. Bir araba kazası da ertesi gün farklı sitelere yansıyabilir, bu kayda değer olduğ anlamına gelmez.--RapsarEfendim? 02:45, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kaynaklar eklenebilir. vakti olan biri bu işe el atabilir.— Bu imzasız görüş Pragdon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 06:41, 25 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kişi önemli bir tarihçi. Bir çok makalede kişiye atıfta bulunulmuş. Kaynaksız olarak işaretlenmesi yeterli olacaktır.--Muratero 23:11, 28 Haziran 2016 (UTC)
Kime, neye göre önemli? Atıfta bulunulması bir kriter değil. Sunduğunuz gerekçe hiçbir yönergeye dayanmıyor Kullanıcı:Muratero. Kayda değerliğini "ispat" edebilirseniz kalsın elbet.--RapsarEfendim? 10:30, 29 Haziran 2016 (UTC)
Kullanıcı:Rapsar,Halil Sahillioğlu hakkında önemli bir iktisat tarihçisi olduğu yönünde bilgiler mevcuttur. Bülent Zülfikar' ı da silinmeye aday göstermişsin. Gene "Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım." gerekçesiyle. ben baktım en azından TÜBA üyesi olduğunu buldum, kritere rağmen hala silinmesi yönündeki görüşün devam etmekte. Onun için seninle kriter konusunda tartışmak-konuşmak vb istemiyorum. Kritere uyanı da silinsin diyorsun sonuçta. Hizmetli arkadaşlarımız kendi değerlendirmelerini yaparlar artık. Selametle...--Muratero 15:57, 29 Haziran 2016 (UTC)
Bu maddede kalalım, konuyu bulandırmayalım.--RapsarEfendim? 08:22, 30 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...--Vikiçizer (mesaj) 20:23, 19 Haziran 2016 (UTC)

Lozan Zafer mi, Hezimet mi?

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

aralık 2014'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin.--kibele 19:09, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin SilinsinÜstadım Kadir Mısıroğlu Efendinin daha hikmetli kitapları bulunmakta. Bu kitap biraz not defteri değerinde olduğu için ansiklopedik değer taşımamaktadır bu yüzden silinmelidir.--Niveles (mesaj) 19:12, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) sayfasındaki kriterleri sağlamıyor gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 19:45, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Śαвяí¢αи76ileti 16:52, 5 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --kibele 09:58, 14 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --FBugraKagan 15:52, 17 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:54, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Sine Büyüka

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

aralık 2014'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin.--kibele 19:13, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kaynak olarak kullanılabilecek birkaç dış bağlantı ekledim maddeye. Kayda değerliğin ispatı için yeterli olduklarını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 03:31, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın KD hale getirecek veriler eklenmiş. Pragdon (mesaj) 10:49, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bence de kayda değer.. Temel53Mesaj 11:00, 24 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:57, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Atf-ı beyan

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ocak 2015'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin--kibele 19:20, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 21:58, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik bir konu değil, sözlük tanımı var yalnızca.--RapsarEfendim? 03:32, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin KD değil. Pragdon (mesaj) 10:47, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ansiklopedik madde değil, sözlüğe aktarılabilir.--kibele 20:15, 24 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 07:55, 2 Temmuz 2016 (UTC)

En Sevilen Nefret Edilen Adam

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ocak 2015'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin.--kibele 19:29, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Niveles (mesaj) 21:57, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Gördüğüm kadarıyla sanatçının, önemli şirketlerden yayınlanan en az iki albümü var. Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasındaki kriterleri sağlıyor yani. Albüm de bunlardan biri olduğundan kayda değer olmalı.--RapsarEfendim? 02:44, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değerlik kriterlerini taşıyorsa sanatçının Vikipedi sayfasınıda oluşturalım o zaman. --Narkoz06 (mesaj) 21:55, 14 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Albüm ve sanatçı kriterleri sağlıyor. --evolutionoftheuniverse mesaj 16:11, 23 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 16:01, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Gonca (dergi)

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ocak 2015'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor.burada konuşulup netleştirilsin.--kibele 19:33, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Niveles (mesaj) 21:56, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kaynak olarak kullanılabilecek birkaç dış bağlantı ekledim. Kayda değerliğin ispatı için yeterli olduklarını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 03:02, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bağımsız kaynaklar ve bağlantılar eklenmiş. KD gözüküyor. Pragdon (mesaj) 10:47, 24 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 16:03, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Info-Türk

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ocak 2015'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor.burada konuşulup netleştirilsin.--kibele 19:38, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ispatlayacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 19:43, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin bağımsız kaynağa rastlamadım Pragdon (mesaj) 10:35, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin sayfada herhangi bir kaynak görünmüyor. --kibele 11:59, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.KD'liği ortaya konulamamış...Madde üzerinde SAS sonrası bir çalışma da yok...Vikiçizer (mesaj) 08:03, 2 Temmuz 2016 (UTC)

Recep Haşatlı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ocak 2015'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor.burada konuşulup netleştirilsin.--kibele 19:46, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Kitap aramalarında da web aramalarında da bolca kaynak çıkıyor. Birisi geliştirebilir maddeyi muhtemelen, olmadı ben kaynakları eklerim.--RapsarEfendim? 03:04, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin maddede kayda değerliğe ilişkin bir kaynak bulunmuyor. --kibele 19:04, 8 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:19, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Nediyor.com

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ocak 2015'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor.burada konuşulup netleştirilsin.--kibele 19:49, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değer olduğunu ispatlayacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 02:54, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Pragdon (mesaj) 10:30, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Kingbjelica (mesaj) 14:56, 25 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:20, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Tağı Türk

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ocak 2015'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin.--kibele 19:55, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 21:56, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD hiç bir yanı yok. Bunun aksini gösterecek bir belge veya kaynak da mevcut değil. Kişisel açılmış bir sayfa. Pragdon (mesaj) 10:28, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer olduğunu ispat edecek yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa ulaşamadım. Şu arama sonuçları da fikir verebilir.--RapsarEfendim? 02:49, 25 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kalsın demek için maddeye kaynak eklemek gerekiyor çünkü şu an itibariyle 0 (sıfır) kaynak mevcut. --kibele 07:10, 26 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin. KD değil. Yeterli kaynak yok. --esc2003 (mesaj) 20:25, 26 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:21, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Ufukların Sultanı / Fatih Sultan Mehmed

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ocak 2015'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin.--kibele 20:00, 23 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 16:05, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Unutulan Manşetler

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

ocak 2015'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin--kibele 20:02, 23 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 08:07, 2 Temmuz 2016 (UTC)

Perviz Felek Kadın Efendi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kasım 2014'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin--kibele 20:23, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Hakkında çok fazla bilgi mevcut değil. Tarih ile ilgilenen ve konuya hakim bir kaç arkadaş düzenleme yapabilir belki. Pragdon (mesaj) 10:24, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bilgiler doğru ise KD'dir. Ancak kaynak bulunması gerekmekte.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 14:09, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin doğru olan herşey kayda değer olmuyor. maddede kayda değerliğe ilişkin bir kaynak bulunmuyor. --kibele 19:06, 8 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değerlik sebebiyle - Antmqr mesaj at 21:43, 14 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 06:43, 25 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. KD'liği ortaya konulamamış...--Vikiçizer (mesaj) 20:26, 19 Haziran 2016 (UTC)

SimplyMax

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kasım 2014'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin--kibele 20:25, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin KD verilere ulaşamadım. Burada yazılan açıklamanın aynısı diğer bir kaç kaynakta da yazıyor. Bu bir kaç kaynak dışında herhangi bir veri bulunmuyor. Pragdon (mesaj) 10:24, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bahsi geçen şirket dahi kayda değer değil gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 02:47, 25 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Śαвяí¢αи76ileti 16:53, 5 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Antmqr mesaj at 17:34, 16 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:22, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

haziran 2014'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin--kibele 20:36, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 21:54, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 02:49, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. 2 cümle ve bir şablon ile sayfa açılmış ve öylece bırakılmış. Pragdon (mesaj) 10:23, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. Vitruvian (mesaj) 19:38, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kalsın demek için maddeye kaynak eklemek gerekiyor çünkü şu an itibariyle 0 (sıfır) kaynak mevcut. --kibele 20:11, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Dekolteli Kefen 19:35, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:22, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Sebil Yayınevi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

haziran 2014'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin--kibele 20:38, 23 Mayıs 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın --Niveles (mesaj) 21:54, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ispatlayacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 02:52, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik bir değeri olduğu tartışmaya "kapalı" diye düşünüyorum. Zira onlarca yayınevi var ya hepsi alınacak ya da ciddi anlamda KD olanlar şeçilecek. Ben bu yayınevini ilk defa duydum biraz araştırınca da KD yayınevinden ziyade kişisel bir yayınevi algısı oluştu bende. Fazla bekletilmeden silinmeli. Pragdon (mesaj) 10:23, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. 'Vitruvian' (mesaj) 19:28, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kalsın demek için maddeye kaynak eklemek gerekiyor çünkü şu an itibariyle 0 (sıfır) kaynak mevcut. --kibele 20:12, 24 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Kingbjelica (mesaj) 07:33, 26 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Adem20mesaj 16:44, 26 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Dekolteli Kefen 19:37, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Śαвяí¢αи76ileti 12:40, 22 Haziran 2016 (UTC)

Said Nursi'nin düşünce yapısı ve eleştirisi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Sayfanın tamamında özgün araştırma ve taraf sorunu var. Ayrıca kayda değerliği tartışmalıdır. Bunun yanında benzer sayfalar daha önce silinmişti.--| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 14:05, 24 Mayıs 2016 (UTC)

  1. Sayfanın tamamında özgün araştırma sorunu yok. Burada yine özgün araştırma kavramının yanlış yorumlanması sorunu var. Kaynakta "Müslümandır" yazmasına karşın buradan yola çıkarak "İslamcıdır" tanımlaması yapmak (yalnızca bu kaynağa dayanarak) özgün araştırmadır. Zamanında dediydim bu sayfanın adı "çıkarım yapmayın" gibi bir şey olsun diye :) Maddenin tamamında böyle bir sorun mevcut değil.
  2. Taraf sorunu olması silinmesini gerektirecek bir şey değil. Taraflı şablonu eklenebilir yahut daha da iyisi bu ifadeler düzenlenebilir/temizlenebilir.
  3. Kayda değerliği tartışmalı değil, maddede halihazırda 47 kaynak kullanılmış. Kayda değer olduğunun ispatı için yeterli.
  4. Benzer sayfalar daha önce silinmişti ama bu, benzer her sayfanın silineceği anlamına gelmez. Benzer sayfaların olması bu yönde her maddenin açılabileceği anlamına da gelmez. Her madde kendi içinde değerlendirilir. Bir futbolcu sildik diye tüm futbolcuları siliyor muyuz? Erdoğan'ın seçimler tarihi maddesi var diye her siyasetçi için benzer madde açıyor muyuz? Ayrıca bakınız: en:WP:OTHERCRAPEXISTS.
  5. Ana maddeden ayrılarak ayrı bir madde olacak kıvama gelmiş bir alt ~başlık bu. Ayrı madde olarak yer alabilir.--RapsarEfendim? 02:03, 25 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın sağolsun rapsar detaylı olarak açıklamış. --kibele 07:06, 26 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Madde birçok bağımsız kaynak ile kayda değer. Bir özgün araştırma ya da taraf sorunu varsa etiketlenir, silinmez. Açık bir sekilde Fethullah Gülen'in düşünce yapısı maddesi üzerinden bir kıyaslama ve rövanş alma girişimi olmuş maalesef. Maurice Flesier message 17:04, 14 Haziran 2016 (UTC)
Yorum Yorum rövanş derken ne demek istediniz anlamadım. sanırım benim üzerime bir yorum ama anlaşılmıyor, üzgünüm.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 21:00, 14 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın rapsarın açıklamasına istinaden - Antmqr mesaj at 12:18, 15 Haziran 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Daha önceki benzeyen maddeler silinmiş. Bunun silineceği anlamına gelmez. Ayrıca kayda değer, bağımsız kaynaklar var. --Maniackinq' Manyakral 19:18, 21 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.Kayda değerlik konusunda net bir olumsuz tespit yok, net bir olumlu tespit de yok. Madde SAS olmasından sonra epey düzeltilmiş, umarım devam eder. İki albüm kriteri tutuyor olabilir ama firmanın ünlülüğü göreceli tabi...Vikiçizer (mesaj) 08:14, 2 Temmuz 2016 (UTC)

Light in Babylon

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi VikiMemur (mesaj) 23:47, 25 Mayıs 2016 (UTC)

O kriter benim ilk defa dikkatimi çekti açıkçası :) İlgili videoda sürekli kendi konuşmalarına yer verilmiş, yani bağımsız kaynak olarak kabul edilemez. O zaman bu kriteri sağlamamış olmuyor mu?--RapsarEfendim? 15:51, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Rapsar, Bağımsız kabul edilebilmesi için şunun gibi (çeşitli eleştirmenler, sanatçılar Nuri Bilge Ceylan ve sinemasından bahsediyor) bişey mi olması gerekiyor? Eğer öyleyse, bu çok nadir yapılır. O kriteri bu madde için atlayacağız o zaman. --Üçüncü Adam (mesaj) 16:33, 26 Mayıs 2016 (UTC)
O şekil, evet. Zira Kendi anlattıkları yahut kendisiyle bir şekilde ilişkisi bulunan kurumların anlattıkları bağımsız olmayan kaynaklar.--RapsarEfendim? 17:05, 26 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.