Kullanıcı mesaj:Sosyopat: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Levent (mesaj | katkılar)
k Teşekkür
Dbl2010 (mesaj | katkılar)
sağol
355. satır: 355. satır:


Vikipedi hepimizin, ben de teşekkür ederim.--[[Kullanıcı:Levent_Abi|Levent Abi]] [[User Talk:Levent_Abi|<font color="#A74AC7"><sup>ileti</sup></font>]] 18:45, 4 Haziran 2007 (UTC)
Vikipedi hepimizin, ben de teşekkür ederim.--[[Kullanıcı:Levent_Abi|Levent Abi]] [[User Talk:Levent_Abi|<font color="#A74AC7"><sup>ileti</sup></font>]] 18:45, 4 Haziran 2007 (UTC)

== Teşekkür ==
Uyarı için teşekkürler. Düzelttim. --[[Kullanıcı:Dbl2010|'''<font color="#009900">Dbl2010</font>''']] 02:38, 5 Haziran 2007 (UTC)

Sayfanın 02.38, 5 Haziran 2007 tarihindeki hâli

engelleme isteği

62.51.192.93 IP numarasından, alevilik üzerine olan bütün maddelerin dış bağlantılarına yeni adres eklenmekte. Ancak adres reklam içerikli. Bu IP numarasına sahip kullanıcının engellenmesi gerekmez mi? Yaptığı vandalizme girmez mi? Teşekkür ederim. Sosyopat 18:23, 20 Mayıs 2007 (UTC)

İlgili bağlantıda aşırı bir reklam göremedim. Üye olmayı gerektiren bir site de olmadığı için spam türü bir link olarak addetmek zor. Tabii bu benim şahsi fikrimdir. Eğer adıgeçen IP ile aynı görüşte değilseniz ilgili maddelerin tartışma sayfasında bu konudaki fikirlerinizi dile getirebilir ya da ilgili konularda katkıda bulunmuş diğer Vikipedistlerin fikirlerini sorabilirsiniz. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 19:14, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği

Haydi iş birliğine!

İş birliği projesi çağrısı!
Vikipedi [[Vikipedi:İş birliği projesi/2016/{{{hafta}}}. hafta|iş birliği projesi]]ne katılın!
Bu haftanın konusu: {{{Konu}}}


Hemen, şimdi projeye katılın! Şimdi yeni kullanıcılar da daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  

  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin veya mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

~~~~


14 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. --TOBB ETÜ 06:57, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Telif-bilgi

Italya'dan selamlar. Kusura bakmayin, bu ansiklopedinin nasil calistigini bilmiyorum. Bu nedenle asagidaki yazilari buraya yazip yazmama gerektigini de bilmiyorum. Bir yanlislik yapiyorsam sizden ozur dilerim.

ODTU matematik mezunuyum (84-93) ve yaklasik 10 yildir Roma'da yasiyor ve burada kaldigim yillar boyu Italya'yi turklere tanitabilmek icin, yillardan beri buyuk bir emek sarfederek kurmus oldugum ve tercumelerini de kedimin yaptigi WWW.ITAYAONLINE.NET web sitemin sayfalarini burada gorunce SOK OLDUM.

ITALYA sayfasinda bulunan butun paragraflar (ilki haric) web sitemden alinarak "kopyele Yapistir " yapilmistir. Bu yapilan yanlisiligi duzeltmek icin, sitemin adresini paragraflarin altina ekleyerek bildirmeye calismama ragmen hic bir duzenleme (silinme) yapilmamis oldugunu ayrica bana bir ikaz geldigini gormus bulunuyorum.

Web sitemden alinti olan ITALYA sayfasindaki butun paragraflarin en kisa sure icerisinde silinerek cikartilmasini ve bu yazilari oraya yerlestirenlere gerekli cezalarin verilmesini saygilarimla arz ederim.

Ibrahim kankilic ItalyaOnline.Net ve Turchia.Net Web siteleri Genel Muduru +39-333.325.01.41 Roma-Italya italyaonline@italyaonline.net turchia@turchia.net 25 mayis 2007


Hayır yanlışlıkla silmedim.Maddenin tartışma kısmına bakarsan bir kullanıcı maddenin içeriğinin telifli olduğunu söylüyor ve adres veriyor.Evet telif ihlali ve özet kısmına telif hakkına sahip sitenin adresini verdim.Ben silmedne önceki haline bakarsan telif ihlali yarattığını düşünmezsin çünkü birçok kullanıcı maddeyi kontrol etmeden düzenleme yapmışlar.Ama vikipedinin politikalarına göre telifli bir içerik düzenlenmiş olması telif ihlalini gidermez.http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Murathan_Mungan&oldid=843983 burada bir kullanıcı kopyala yapıştır yapmış ondan sonrakiler kontrol etmemiş.Olay bu.İlgin için teşekkürler.İyi çalışmalar.--Machiavelli msj 20:13, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Rica ederim.Saygılar, sevgiler.--Machiavelli msj 20:17, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Selam

Özür dileyecek birşey yok Sosyopat :) hepimiz yapabiliyoruz arada öyle yanlışlıklar. SD devriyesi olarak çok yararlı oluyorsun Vikipedi'ye. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 19:03, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Bilgi isteği

Atatürkçü Düşünce Derneği maddesinde yapılan değişiklikler sanırım aniklopedik olarak doğru değil, ancak geri almak istemiyorum çünkü tepki çekebilir. Üyelik içinde form kondu sayfaya en son. Karar veremedim ne yapılması gerektiğine. Geçmiş yazılarla bakıp bir yorum yaparmısınız? Teşekkür ederim.--Sosyopat mesajkatkılarım 21:32, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Telif ihlaline varan ilaveler konusunda kullanıcı uyarıldı. Dikkatiniz için teşekkürler. --Metal Militia ileti 21:42, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama

Ek Açıklama

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([1] ,[2], [3], [4]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [5]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

Telif hakkı

Selamlar. Telif hakkı ihlali olduğunda bunu ispatlamak için google'da arayıp bulmak yeter li mi? Mesela biraz önce "Suicidal tendencies" maddesinde olduğu gibi. Ve benim bulduğum büyük ihtimalle de yazının ilk olarak yazıldığı yer olan biletix sitesinde "ticari amaçlar için kullanılamaz" diyordu. Bu uyarı da telif hakkı ihlaline girer mi? Yardım için şimdiden teşekkürler. Hepimize kolay gelsin--Sosyopat mesajkatkılarım 11:14, 27 Mayıs 2007 (UTC)

Merhabalar, evet Google da aratıp satır satır aynen alındığını gördüğünüz bir madde için telif ihlali etiketini koyabilirsiniz. Biletix'in uyarısı da "teliftir, kullanılamaz" anlamına geliyor kanımca. Emin olmak için isterseniz aynı soruyu Vito'ya da yöneltebilirsiniz. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 11:19, 27 Mayıs 2007 (UTC)
Kişisel bir soru da geldi şimdi aklıma. Şu anda wikipedia içinde ki kukla kullanıcı tartışmalarını okudum dün. Orada bir kullanıcı sürekli olarak "hoş geldin" mesajları yazmasından dolayı, kukla olarak ithaf edilmiş. Sizinde fark ettiğiniz gibi bende sadece son değişiklikler üzerine birşeyler yapmaya çalışıyorum ve bu mesajı ben de kullanıcı sayfalarına yapıştırıyorum. İleride başıma bir sorun olur mu? Ve son değişiklikler devriyesi diğer katkı sağlayan kullanıcılara göre daha mı az takdir edilir konumdalar?--Sosyopat mesajkatkılarım 11:27, 27 Mayıs 2007 (UTC)
Merak edilecek bir durum yok, endişelenmeyin. SD devriyeliği de diğer katkılar kadar geçerli ve değerlidir. Vikipedi'ye katkıda bulunmanın binbir türlü yolu var ve sizin bu katkılarınız da çok önemli. Hoşgeldin mesajlarını da fazla düşünmeyin. Aklınıza estikçe siz de yeni kullanıcılara atabilirsiniz ama bunu şimdilerde robotumuz yapıyor, o nedenle gerek kalmadı. Vikipedi'de anonim bir IP de, kayıtlı bir kullanıcı da, bir yönetici de eşit haklara sahip ve eşit konumdadırlar. Kolaylıklar, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 11:36, 27 Mayıs 2007 (UTC)
  • vikipediyi gece okuyanlar da var. Dolayısıyla her daim yanlışlığı düzeltmek ve vandalizme karşı çıkmak gerek...İmza atmayı unutmayınız. sevgi ve saygılar--Düşünenadam 23:23, 27 Mayıs 2007 (UTC)
  • Bildiğim ve hatırladığım kadarıyla küfürlü vandalizm karşısında bizim yaptığımız son değişiklik devriyeliğinde üç kez geri alma kuralı bize uygulanamaz.sevgi ve saygılar--Düşünenadam 23:28, 27 Mayıs 2007 (UTC)


tamam

tamam yapmıyorum. odtü tartışma sayfasına anlamlı birşeyler ekledim, onu vandallıktan saymayın siz de.

Fakat

Benim gözlemlediğim, maddelerin tartışma sayfalarında daha çok maddetle ya da maddenin içeriğiyle ilgili görüşler bildiriliyor. Yine de siz burada emek veriyorsunuz, takdir sizin. iyi akşamlar.144.122.251.199 23:37, 27 Mayıs 2007 (UTC)

pekala

neyse ben gidiyorum yatmaya. seninle anlaşamadık ama yine de iyi geceler144.122.251.199 00:10, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Başlığı koruma altına almak için...

Genç Parti hakkındaki bölümde sürekli olarak reklam amaçlı bir site giriliyor sürekli olarak değiştirememe rağmen pek bir fayda etmiyor arkadaş kararlı galiba

En son Parti ile ilgili tüm sitelerin arasında yazdım siteyi bir şekilde kurtulurum diye bu ızdıraptan ama pek bir işe yaramadı galiba :)

Neyse başlığı kurma altına almak için ne yapmalıyım bu konuda fikirlerini ve yardımlarını bekliyorum -- TheTime

Haftanın işbirliği

Haydi iş birliğine!

İş birliği projesi çağrısı!
Vikipedi [[Vikipedi:İş birliği projesi/2016/{{{hafta}}}. hafta|iş birliği projesi]]ne katılın!
Bu haftanın konusu: {{{Konu}}}


Hemen, şimdi projeye katılın! Şimdi yeni kullanıcılar da daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  

  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin veya mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

~~~~


TOBB ETÜ 09:18, 28 Mayıs 2007 (UTC)

!!

Eksik ya da yanlış içerikli sayfaları düzeltmen kadar doğal birşey olamaz. Başka dileden çeviri yapacaksan sayfanın başına {{Başka dilden çevrilmekte}} şablonunu eklemen gerekecek. Çeviri tamamen bittikten sonraysa bunu o sayfadan kaldırmalısın. Soruların olursa hiç çekinmeden sor. 10 bilimsel madde açtıysan eğer bilim takımı bünyesi altına girmek için başvuru yapabilirsin. Kolay gelsin, sevgiler... --Elmacenderesi E=mc2 10:28, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Tekrardan Yardım isteyerek azıcık sorun çıkarayım :)

Daha önce haftanın işbirliği olarak gözüken Vikipedi'de bulunmadığına hayret ettiğimiz maddeler arasında Lavrensiyum maddesi var. Ancak bu maddede bahsedilen elementle aynı özellikleri taşıyan Lorentiyum elementi ve kendi madde başlığında açıklanmış (yetersizde olsa).Lorentiyum maddesinin silinmesi yada en azından doğru başlığa yönlendirilmesi mi gerekir yoksa iki madde altınada aynı şeyler mi yazılmalıdır?

Ayrıca Lavrensiyum maddesini en.wikipedia.org adresinden birebebir çeviri olarak buraya aktarmam bir sorun oluşturur mu? Ve maddenin içeriğinde nasıl çeviri olduğunu belirtmem şartmı? Son olarak en.wikipedia.org'da Lawrencium başlığında bu element hakkında ingilizce bilgiler var.Aynı zamanda orada verilen interwiki linki Lorentiyum maddesine gidiyor. Yani eğer buradaki Lorentiyum maddesi silinirse en.wikipedi.org'dan gelecek kişilere boş sayfa gözükür. Bir değişiklik durumunda orada da değişiklik yapmak mümkün mü?

Umarım sorularımla sıkıntı vermemişimdir. Kolay gelsin. --Sosyopat mesajkatkılarım 23:06, 27 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Sosyopat, iki madde aynı elementten bahsetmesine rağmen yanlış açılmışlar, önemli değil biri diğerine yönlendirilebilir. En.wiki deki orijinalinden birebir çeviri yapman harika olur aslında, kaynakça kısmında en.wiki den tercüme diyebilirsin. Silme, yeniden adlandırma, en.wiki deki interwiki işlerini de ben hallederim, sen Lavrensiyum altında tercümeye başlayabilirsin. Kolaylıklar, sevgiler. --Metal Militia ileti 13:01, 28 Mayıs 2007 (UTC)
Öncelikle selamlar. En kısa zamanda çeviriyi bitireceğim. Geri kalan periyodik tablo elementlerini de yine ingilizce wikipedia dan çevireceğim. Ve biraz da elimdeki kitaplardan bilgi katmaya çalışacağım (kesinlikle telif ihlali olmadan :)). Maddeyi tamamladığım zaman haber veririm yönlendirme işlemlerini yaparsınız. Elmacenderesi eğer 10 bilimsel madde başlatırsam bilim takımına girebileceğimi söylemiş. Ancak ben periyodik cetveldeki eksik maddeleri başlatmamış sadece çevirmiş olacağım yine de bilim takımına girebilir myim? Son olarak kendi diploma tezimi buraya yazabilir miyim? Mühendislik alanında bir tez ve enerji dönüşümü ile ilgili. En azından madde olarak bulunması beni sevindirir. Kolay gelsin hepimize. --Sosyopat mesajkatkılarım 15:13, 28 Mayıs 2007 (UTC)
Selam Sosyopat, elementler ellerinden minnetle öperler :) Bilim takımı için Elmacenderesi ile konuş istersen, kuralları ben de bilmiyorum tam olarak çünkü. Tezini maalesef buraya aktaramazsın. Özgün araştırmalar yasak çünkü. Ama tezinin içinde geçen konulardan burada madde olarak açabileceklerin vardır belki. Sevgiler. --Metal Militia ileti 16:48, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Lavrensiyum

Selamlar. Lavrensiyum maddesi bence tamamlanmış durumda. Çeviri olduğuna dair nasıl bir şablon koyacağımı bulamadığımdan ötürü o değişikliğide size bıraktım. en.wikipedia'daki interwiki işlemini yapmışsınız sağolun. Sanırım Lorentiyum maddesinin yönlendirilmesini de yaparsanız sevinirim. Bir süre ara verdikten sonra en kısa zamanda diğer maddeleride taslak halinden kurtarmayı planlıyorum. O zamanda sizden değişiklik yapmanızı isteyebilirim. Hepimize kolay gelsin. Saygılar --Sosyopat mesajkatkılarım 17:56, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Selam Sosyopat, ellerine sağlık, Lorentiyum zaten Lavrensiyum'a yönlendirilmiş durumda. Kolaylıklar. --Metal Militia ileti 18:17, 29 Mayıs 2007 (UTC)

!!

Sen dediğin gibi gelişmeleri yaparsan ve bunu bana gösterirsen takımdaki yerini alabilirsin.. Kolay gelsin, sevigler --Elmacenderesi E=mc2 19:55, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Ezik

maddesine ben zaten şablon eklemiştim. Sanırım en altta olduğu için farketmediniz. Önemli bir şey değil, sadece belirtmek istedim; bazen şablonlar altta da olabiliyor. İyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 22:47, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Günün maddesi;

Selamlar. Günün maddesi olarak önerdiğim bir madde var. 3 Haziran tarihi Nazım Hikmet'in ölüm yıldönümü olduğu için, 3 Haziran günü günün maddesi olmasını istedim ve bunu belirttim. Ancak kimse yorum yapmadı ama daha önemlisi 3 Haziran gününden sonra bu önerinin farkedilmesi ve yorumlanması (olumlu veya olumsuz) bir anlam ifade etmeyecek. En azından önerinin değerlendirilmesi için ne yapabilirim? Yardım için şimdiden teşekkür ederim, Kolay gelsin --Sosyopat mesajkatkılarım 22:38, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Merhabalar, anılan tarihte Nazım Hikmet Ran maddesini anasayfaya almak uygun olacaktır. Hatırlattığınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 17:59, 31 Mayıs 2007 (UTC)

Anasayfa tasarımları

Anonim bir kullanıcı iki tane anasayfa tasarımı adı altında madde açtı. Anlamadığım nokta kendisi gerçekten bu tasarım üzerinde çalışıyormu yoksa flood yapmaya mı çalışıyor. Bir bakarsanız iyi olur sanırım. Kolay gelsin --Sosyopat mesajkatkılarım 11:16, 1 Haziran 2007 (UTC)

Muhtemelen oturum açmayı unutmuş Probeklein'ın kendisidir. Sorun olacağını sanmıyorum. Sayfa üzerinde çalışıyor gibi. Dikkatiniz için teşekkürler. --Metal Militia ileti 11:19, 1 Haziran 2007 (UTC)

Eurovision Şarkı Yarışması

Öncelikle merhaba.Farkettiniz mi bilmiyorum, Eurovision Şarkı Yarışması maddesi üzerinde son yapılan bir değişiklik var (burada). Ancak değişiklik ile ilgili google'da arama yapınca karşıma bu site çıktı. Sitede olan bilgiler tamamen buraya da girilmiş. Ancak sitede ne kadar arasamda telif hakkı ibaresi veye telif koruma ibaresi bulamadım. Size sorum şu ki, şu anda maddeye telif şüphesi vardı şablonu koymak mı doğru yoksa geri almakmı doğru yoksa böyle bırakmak mı. Ben bir türlü içinden çıkamadım. Kolay gelsin --Sosyopat mesajkatkılarım 18:15, 1 Haziran 2007 (UTC)

Bahsettiğiniz kısmı çıkardım. Dediğiniz gibi telif hakkı saklıdır ibaresi olmasa da GÖBL lisanslıdır yazmadığı sürece bilgiler aynen alınamaz. Dikkatiniz için teşekkürler. --Metal Militia ileti 18:29, 1 Haziran 2007 (UTC)

Dış bağlantı

Merhabalar.Dış bağlantıları sadece vikipedi içindeki anlatılandan daha fazlasını okuyucuya verebilmek için kullanıyoruz.Yani ister bir şirketin ister 10 şirketin olsun bu amaca yönelik olmadığı için çıkarılmalı.Ya da zaten bir dış bağlantıda anlatılan şeylerden farklı bir şey anlatmayan dış bağlantılarda çıkarılmalı.Saygılar, İyi çalışmalar.--Machiavelli msj 12:47, 2 Haziran 2007 (UTC)

Selam

Özcan Aydemir maddesinin yeterince tartışıldığını düşünüyorum. Maddeyi açan kişiden de herhangi bir açıklama yada savunma gelmedi. Bence artık silinmesi lazım. Tabii en son karar siz yöneticilerin. (başka yönetici online mı bilmiyorum). Kolay gelsin. Saygılar--Sosyopat mesajkatkılarım 19:16, 3 Haziran 2007 (UTC)

M6 gereği madde silindi. Hatırlattığınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 19:25, 3 Haziran 2007 (UTC)

SDD

geldim arkadaşım.. Levent Abi ileti 09:59, 4 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkür

Vikipedi hepimizin, ben de teşekkür ederim.--Levent Abi ileti 18:45, 4 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkür

Uyarı için teşekkürler. Düzelttim. --Dbl2010 02:38, 5 Haziran 2007 (UTC)