Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Nihan (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Şikayet sayfası kaldırılsın !
MHIRM (mesaj | katkılar)
335. satır: 335. satır:


Hiç uzatmadan.. Eğer [[Vikipedi:Kullanıcı engelleme talepleri]] gibi bir sayfamız varsa, [[Vikipedi:Şikayet]] sayfasının kaldırılmasını ilginize sunuyorum. Bir adım ilerlemiyor on küsur senedir. Hep aynı şeyler. Üstelik bazı kullanıcıların "şikayet mekanizması" diye bir isim uydurup, her yaptıkları şeyden sonra "aha orada" diye göstermesi de cabası, özellikle o sayfanın varlığı devriyelik, hizmetlilik ve diğer kullanıcı grupları arasında bir ayrıcalık varmış imajını yaratıyor.Normal kullanıcı- Hizmetli gibi bir ayrımı çağrıştırıyor isminin şikayet olmasından dolayı. Kaldıralım artık. Engelleme talepleri sayfası daha derli toplu daha resmi bir anlayışa hakim. Şikayet sayfasını madde eksiklikleri, kaynak eksiklikleri, şablon eksiklikleri gibi vikipediyi geliştirmeye yönelik durumlar için kullanalım ve şahsilikten uzaklaştıralım. --[[Kullanıcı:Nihan|Boyalikus]] ([[Kullanıcı mesaj:Nihan|mesaj]]) 14:49, 4 Nisan 2016 (UTC)
Hiç uzatmadan.. Eğer [[Vikipedi:Kullanıcı engelleme talepleri]] gibi bir sayfamız varsa, [[Vikipedi:Şikayet]] sayfasının kaldırılmasını ilginize sunuyorum. Bir adım ilerlemiyor on küsur senedir. Hep aynı şeyler. Üstelik bazı kullanıcıların "şikayet mekanizması" diye bir isim uydurup, her yaptıkları şeyden sonra "aha orada" diye göstermesi de cabası, özellikle o sayfanın varlığı devriyelik, hizmetlilik ve diğer kullanıcı grupları arasında bir ayrıcalık varmış imajını yaratıyor.Normal kullanıcı- Hizmetli gibi bir ayrımı çağrıştırıyor isminin şikayet olmasından dolayı. Kaldıralım artık. Engelleme talepleri sayfası daha derli toplu daha resmi bir anlayışa hakim. Şikayet sayfasını madde eksiklikleri, kaynak eksiklikleri, şablon eksiklikleri gibi vikipediyi geliştirmeye yönelik durumlar için kullanalım ve şahsilikten uzaklaştıralım. --[[Kullanıcı:Nihan|Boyalikus]] ([[Kullanıcı mesaj:Nihan|mesaj]]) 14:49, 4 Nisan 2016 (UTC)
:Amacına uygun kullanılsa anlaşma ortaya çıkaracak güzel bir sayfa ancak herkes birbirine ceza verdirme amacı güttüğü için tabiri caizse "bir büyüğe şikâyet edeyim de şu kullanıcının paçasını aşağı alsın" gibi bir yere dönüşmüş durumda. Şöyle bir baktığımda da iki üç belirli kullanıcının sürekli adının geçtiğini görmekteyim. Sürekli adı geçen kullanıcıların kendisini sorgulamasını öneriyorum, belki de burası onlar için bir alışkanlık olmuştur. Zaman zaman "sen şöylesin" ya da "senin kim olduğunu biliyorum" gibisinden laf dalaşına dönüşen tartışmaları rahatsızlık verici buluyorum ve Vikipedi'de bu tarz ifadelerin kullanılmasından oldukça rahatsızım. Açıkça katkıya değil kullanıcıya odaklanmaktır ve [[VP:İÜYYKÜD]] ihlalidir. <font size="3">-</font>[[Kullanıcı:SeyitA|<font face="mv boli" color="#C00" size="3">seyit</font>]]. 20:00, 4 Nisan 2016 (UTC)

Sayfanın 20.00, 4 Nisan 2016 tarihindeki hâli

Teklifler +
Politikalar haricindeki tüm teklifler
Teknik +
Teknik tartışma, konu ve yardım istekleri
Politika +
Politikalarla ilgili tartışma ve teklifler
İlginize +
Diğer bölümler için uygun olmayan konular
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara

Arşivdeki tartışmalara atıfta bulunabilirsiniz, ancak arşiv sayfalarında değişiklik yapmayın!


WMTR/Bürokratlık başvurusu/WikiBronze

WMTR oluşumunun sitesi olarak kullanılacak olan https://tr.wikimedia.org sitesinde WikiBronze'un bürokratlık ve hizmetlilik adaylığı için oylama devam etmektedir. Topluluğun bilgisine duyurulur. -- Hakan·IST 14:10, 1 Mart 2016 (UTC)

WMTR üyelerinin dikkatine

WMTR üyelerinin ilgisini çekebilecek bir mesaj aldım. Fince Vikipedi'den GLAM projesinin eski koordinatörlerinden ve Wikimedia Finlandiya'nın eski yönetim kurulu üyesinden mesaj geldi. 7 Mart'ta Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Finlandiya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkçe Vikipedi kullanıcıları için bir vikimaraton yapmak istiyormuş. Türkçe Vikipedi'den tecrübeli vikipedistlerin bu etkinliğe katılmasından mutluluk duyacaklarını ifade etmişler. Kadınlar Günü nedeniyle de WMTR kullanıcı grubu olarak ilk resmi ortaklığımızı yapmış olabiliriz. Yarına kadar bir kararın çıkıp ilgili Fin vikipedistin büyükelçilikle iletişime geçmesi bence daha iyi olabilir. --Uğurkentmesaj 19:37, 3 Mart 2016 (UTC)

İnternette araştırayım derken şöyle bir duyuruyla karşılaştım. Dediğine göre büyükelçiliğin düzenlediği etkinlik Cermodern'de yapılacakmış. Bu olsa gerek. --Uğurkentmesaj 19:55, 3 Mart 2016 (UTC)
Böyle şeylerin olması güzel. Bu hafta sonu ben de yurt dışında bir Vikimaraton'a katılacağım, tam da bu konuyla alakalı. Millet İspanyolca katkı yaparken ben Türkçe katkı yapmaya çalışacağım yanlarında :) Katkı yapacak kişiler buranın kurallarını falan biliyor mu? Sonra demesinler Vikipedi kadın düşmanı falan diye...--RapsarEfendim? 22:13, 3 Mart 2016 (UTC)
vikipedi insanlardan oluşuyor sevgili @Rapsar. bu yüzden memleket/dünya ne kadar kadın düşmanı ise burası da o kadar öyle. ne fazla, ne eksik. --kibele 11:34, 4 Mart 2016 (UTC)
Bilmediğim bir konu olduğu için bir sorayım. Acaba 5 cilt takımdan oluşan "Kadınların Tarihi" adlı eseri katkılara yardımcı olması için görüntülenebilir bir şekilde (pdf) yüklesem bir yere veya indirilmesi için hazır linkini versem sıkıntılı bir şey olur mu? İdefix'te vs. "tükendi" olarak gözüküyor neticede. Şurada. Vitruvian (mesaj) 14:35, 5 Mart 2016 (UTC)
Korsaaaan :) Vikipedi Kütüphanesi'ni oluşturmaya çalışırken bana "kamuya açmazsan, direkt biriyle özel olarak paylaşırsan sıkıntı olmaz" demişlerdi ama emin değilim.--RapsarEfendim? 17:29, 5 Mart 2016 (UTC)
Ama bu iyi bir korsanlık da diyemiyoruz. :) Eser "tükendi" gözüküyor diye olabilir mi acaba diye düşündüm. Eğer olur da kaynak ihtiyacı olursa özel paylaşım için WikiBronze'a atarız, mail olarak yollar iletişim halinde olduğu kişilere. Bilgi için sağ ol Rapsar. Vitruvian (mesaj) 23:41, 5 Mart 2016 (UTC)

Sayılar ve sonsuz madde

Vikipedi:Hızlı silme M1. Çok az bilgi taşıyan ya da hiç bilgi taşımayan kısa içerikli sayfalar silinebilir. hangi seviyeden bahsediyoruz? --kibele 21:42, 3 Mart 2016 (UTC)
  • Teşekkürler @Kibele. Nerede, hatırlamıyorum ama hiçbir veri bulunmayan yıl maddelerinin silinmesine ilişkin bir konu olmuştu daha önce. Ayrıca yıllara dair hiçbir veri veya sayılara ilişkin bir inanış, bu sayılara dair bir mit veya bilinen bir fonksiyon vs. olmadıkça nasıl kayda değer olabilir ki @Zaitsév? Sayıları kayda değer yapan şeyler aşağı yukarı belli değil mi? Kültürel inanışlar (13) veya işlevler (3,14...; 1,618...) gibi. Mesela, "893.482.384.120.384.123.428.123.485.398.473.234" sayısının maddesini açayım mı? Ansiklopedik bir değeri, dolayısıyla bir "anlamı" var mıdır? Neye yarar? "Taslak seviyesini aşarsa sıkıntı yok." demişsiniz ama "-se/-sa" dilek-şart kipinin bir faydası yok gibi görünüyor. Bağlantısını sunduklarımın çoğu ne durumda, aşmışlar mı?.. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 22:31, 3 Mart 2016 (UTC)
bu arada bu sayfa korumaya alındığı için ilgili bir kullanıcı buraya yazamamış. onu da dahil edelim.[1] --kibele 22:50, 3 Mart 2016 (UTC)
  • 2488 ve bunun gibi sayılar ingilizce wikide 23. yüzyıl, 24. yüzyıl, 25. yüzyıl gibi maddelere yönlendirilip bir araya toplanmış. 2077 de 2070s maddesine yönlendirilmiş. Biz de bunlara yönlendirebiliriz diyeceğim ama hiç içerik yok. 106 (sayı), 107 (sayı) gibi maddelere gelince. Bunlar ingilizce wikide 106 (number) şeklinde var ama içi dolu. Bizdeki halleri bence şu durumlarıyla taslak seviyesine ulaşmıyor. --Zaitsév 00:21, 4 Mart 2016 (UTC)
    • İngilizce Vikipedi'de yer verilen içerik olsa hiçbir problem yok zaten fakat seri bir şekilde içeriksiz (veya yetersiz içerikli) maddeler açılınca dikkat çekmek istedim. Dr. Coalmesaj 11:25, 4 Mart 2016 (UTC)

sarı maddeler

yeni maddeler sarı maddeler olmuş. bir ay önce açılan telifli, deneme vb. silinmesi gereken maddelere toplu ilgi gerekmekte. --kibele 14:54, 4 Mart 2016 (UTC)

Vikipedi'deki mobbing faaliyetleri

  • Vikipedi'deki mobbing faaliyetlerini üç unsur altında ilginize sunacağım. (kanıtlarını da aheste bir şekilde yazacağım).

(Mobbing yapan bir grup kitle ve yıldırma/sindirme faaliyetleri hakkında)

Kullanıcı:Rapsar tarafından yapılan mobbing faaliyetleri ve yıldırma/sindirme
Kullanıcı:Kibele tarafından yapılan mobbing faaliyetleri ve yıldırma/sindirme
Kullanıcı:Kudelski tarafından yapılan mobbing faaliyetleri ve yıldırma/sindirme

En başta: Kullanıcının ve kitlesinin mobbing faaliyetlerini özetler nitelikteki itirafı (buraya katkı yapan yüzlerce kullanıcıyı küçümsüyor ve kendini büyük görüyor.)

Kullanıcı Kibele maddeleri sahiplenerek düzenlenmesini engellemektedir. Vikipedi'nin üst düzey kurucularından biriymiş edasında hareket etmekte ve vikipedi politikaları ihlal etmektedir. Aynı şekilde kullanıcı rapsar da mobbing faaliyetlerine katkı takip ederek ve yıldırmaya çalışarak devam etmektedir. Kullanıcıları bezdirmekte ve vikipediyi bırakmalarını amaçlamaktadır. (Bunu genelde sevmediği politikacıların/dini maddelerin düzenlenmesinde emeği geçen kullanıcılara yapıyor.) Kullanıcı kudelski de aynı şekilde

Şimdi mobbing faaliyetlerinin durdurulması, itiraf edilmiş bu kitlenin incelenmesi ve mobbing faaliyetlerinin engellenmesi (bu kullanıcıların mobbing faaliyetleri sebebiyle manipülasyon yapıldı ve alınmış olduğum beyaz listeden bir hizmetli tarafından çıkarıldım.) hususunda gereğini arz ederim.

Şimdi soruyorum; Vikipedi bir özgür mecraysa, her kullanıcının hakkı aynıysa, burada bir hiyerarşi yoksa siz hizmetliler/bürokratlar uygulamalarınızın ve verdiğiniz kararların hak ve adil bir çizgide, adalet rotasından sapmamış, vicdani olduğunu düşünüyor musunuz? Eğer cevabınız evetse gönlünüz rahat olsun. Jumpeax (mesaj) 18:26, 4 Mart 2016 (UTC)

Ne yapmışım merakla bekliyorum. Ya da buraya yazmayın direkt sulh ceza mahkemesine başvurabilirsiniz. --Kudyaz 18:39, 4 Mart 2016 (UTC)
Burada bir haksızlık söz konusu; bir üstteki kullanıcı tarafından bağlantısı verilen 'tehdit' konusu , aynı kullanıcı tarafından 'temcit pilavı' gibi sürekli tartışma ortamlarına taşınmakta ve bu durum ister istemez rahatsızlık vermektedir. Çünkü hadise, tehdit konusuna muhatap kullanıcının vikipedideki ilk günlerinde yaşanan üzücü bir olaydı ama kullanıcı bu sebeple engellenmiş ve gerekli yaptırım o zaman kendisine uygulanmıştı. Şimdi bir daha buraya taşımak bence doğru değil..--Eğitmenmsj 19:17, 4 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcının engelinin başka bir tehditinden verildiğini hatırlatalım. Bana olan tehditinden engel almadığı için hatırlatmam da bir engel nedeni sayılamaz. Bu arada engel günlüğü hayli kabarıkmış. İyi çalışmalar. --Kudyaz 19:30, 4 Mart 2016 (UTC)
Sayenizde baya kabardı. Sağ olasınız. Jumpeax (mesaj) 12:38, 5 Mart 2016 (UTC)
@Kudelski, Acaba ? Hiç değilse burada dürüst olun, lütfen... İlgili ilgisiz her konuda insanları ve tartışmaları mecrasından çıkarma konusunda üstünüze yok. Kısaca; bu tutumunuzla Vikipediye zarar veriyorsunuz. Siyasi amaç ve hedeflerinizi gerçekleştirme, onları insanlara empoze etme anlamında başka bir zemin bulmanızı size öneririm. Bu tür girişimleriniz fazlası ile topluluğumuzun sabrını zorlamaktadır. Bir kullanıcı olarak sizin bu tutumunuzdan olağanüstü rahatsızlık duyduğumu bu vesile ile ifade etmek isterim. Huzura katkı sağlamanız/sağlamamız inanıyorum ki, burada bulunan her insanın beklentisi ve herkesin yerine getirmesi gereken en önemli sorumluluktur..--Eğitmenmsj 07:09, 5 Mart 2016 (UTC)
Sonuna kadar katılıyorum zaten @Rapsar'a siz kitle olarak şu şusunuz denilmemesine rağmen evet bir kitle var şu kadar katkı yapmış diyerek bir grup olduklarını kabul etmiş. Sizin beyaz listenize karşı çıkanlarda bunlardı, her dedikleri oluyor nasıl oluyorsa. Bir şey istiyorlar oluyor, bir şey istemiyorlar olmuyor. Burada bir adaletsizlikte söz konusu. Ayrıyetten @Kudelski insanları yasal tehdite sürüklemeyin. Bu hoş değil ve yasak. 2 gün önce bir kullanıcı bizzat superyetkin tarafından engellendi bu konuda. --Kür Şadmesaj 18:49, 4 Mart 2016 (UTC)
Hakikaten de öyle. Bu kitle ne derse hizmetliler onu yapıyor. Örnek olarak Jumpeax beyaz liste olmasın dediler, anında beyaz listeden çıkarıldım. Şimdi Jumpeax beyaz liste olsun deseler anında beyaz listeye alınırım. Devriyelik başvurumu da sabote etmişlerdi. Mobbing ve bunlarla ilgili kanıtları toparlamaya çalışıyorum. Hazır olduğunda sunacağım. Jumpeax (mesaj) 18:54, 4 Mart 2016 (UTC)
Edilmiş bir yasal tehdit söz konusu, ben de diyorum ki burada tehdit mesajları atmanıza gerek yok, aklınızda bulunan bir şey varsa gerçekleştirebilirsiniz. Kullanıcı bu yasal tehditi nedeniyle engellenmediği için benim bunu gündeme getirdiğim için engellenmem söz konusu bile olamaz. Her neyse, Rapsar'ın söylediğinin ne olduğu gayet açıktır, anlamak istemeyenler anlamamakta diretebilir. Lakin kafalarında soru işareti olanlar varsa konuşmanın tümünü okuyabilir. İyi çalışmalar. --Kudyaz 18:58, 4 Mart 2016 (UTC)
Allah aşkına bir dur. Burada mobbing faaliyetlerinden bahsedeceğim. Yine sabote etmeye çalışıyorsun. Şimdi bunla onun ne alakası var? Sen önce hakkındaki iddialara cevap ver. Böyle yapman (sulh ceza mahkemesine başvur demen) ortamı kaosa sürüklemektir ve yasal teşvike girer bu da yasal tehditler yasak politasını ihlal etmekle eş değerdir. Jumpeax (mesaj) 19:01, 4 Mart 2016 (UTC)
Aynen öyle, bir teşvik ve eskiyi hatırlatarak bir tahrik söz konusu. Benim de az bir işim var. 1-2 saat olmayacağım. Beni etiketlerseniz cevap vermeye çalışırım ama meşgulum dediğim gibi bir şeylerle uğraşacağım. Bilginize sunarım, tartışmayı bıraktı saygısızlık yaptı gibi bir algı olmasın @Jumpeax, @Kudelski. --Kür Şadmesaj 19:05, 4 Mart 2016 (UTC)
  • Bu tartışmanın yeri burası değil.--ahzaryamedileti 13:07, 5 Mart 2016 (UTC)
  • Ne yazık ki bazı kullanıcılar sürekli bazı tartışmaları tekrarlıyor, şikayet sayfasından çıkamıyor. Kendilerinin tartışmaya enerjisi çok olabilir, ancak bilmeliler ki diğer kullanıcıların yok. Bu trollerin daha fazla beslenmemesi için umarım hizmetliler gerekeni bir an önce yaparlar.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 14:59, 5 Mart 2016 (UTC)
@ @Yakamoz51 , mesaj sayfanızı inceledim. Sizin de aynı husustaki yakınmalarınızı gördüm. 'Troll' ifadenizden ne/kim anlaşılması lâzım? Lütfen biraz daha net olarak açıklar mısınız?..--Eğitmenmsj 15:14, 5 Mart 2016 (UTC)
Trol nedir? : Kısaca, faydasız tartışma ve şikayetlerde bulunup, işleyişi engelleyenler.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 15:32, 5 Mart 2016 (UTC)
  • vikipedi ciddi bir gruplaşmaya (ya da kutuplaşmaya) doğru gidiyor. çok yazık. burada amacımız katkı yapmak değil mi?--Fikirmsj 19:37, 5 Mart 2016 (UTC)
  • Vikipedi bu aralar büyük bir kısır döngüye girmiş durumda. Tartışmalar, şikayetler neticelenmiyor. Şikayet edilen kişi savunma yapma gereği bile duymuyor. Kimsenin şahsıyla bir problemim yok lakin hizmetli kadrosunda ciddi bir rotasyon olmalı. Bu arkadaşların bir çoğu yıpranmış, soğukkanlılık ve adalet duygularını yitirmişler. Göreve yeni kişiler gelmeli. Kendileri de bunun bir saltanat olmadığını kabul edip değişime evet demeleri gerekir. --Kadirmesaj sayfam 00:25, 6 Mart 2016 (UTC)

Uyarı!

Selamlar,

Aktif kullanıcılar farkındadır elbet; Vikipedi son günlerde bir kutuplaşmaya doğru gidiyor. Özellikle belirli kullanıcılar kendi ideolojilerini savunmak adına tartışmalara dahil oluyor ve organizasyona zarar veriyorlar. Bu iki grup her doğan yeni günle mesaiye başlıyor gibi bu tartışmalar konusunda resmen emek sarfediyorlar! Evet, yazdıkları suçlamalar, iğnelemeler öyle profesyonelleşme yolunda ki, buradaki amaçları sadece bu gibi. Kuklacılık gibi zavallılık örneği sergileyenlerden tutun da, dalga geçercesine birbirlerine gülümseme gönderenlere kadar ne ararsanız mevcut. Her iki taraf da buraya zarar veriyor. Denetçi olarak günlerdir engellediğim kuklaların haddi hesabı kalmadı, her iki taraftan da bu zavallı girişime tenezzul edenler mevcut. Bir bürokrat olarak ise son uyarımı yapıyorum ve sizlere sakince maddelere katkı yapmayı öneriyorum, kim olursa olsun asla ve asla bu zarara daha fazla izin vermeyeceğimi bilmenizi istiyorum! Durumu Vakfa bu gece bildirdim ve süreçle ilgili ayrıntılı bir rapor yazdım, Türkçe Vikipedi'nin kutuplaşmaya gittiğini ve bazı kullanıcıların bariz, pasif, subliminal olarak bu organizasyona zarar verdiğini belirttim. Dürüst olan kullanıcılara daima yardım ettiğimi biliyorsunuz. Ama kukla kullandığı dünyanın döndüğü kadar bariz olan ve engellendiğinde de mesaj sayfama hakaretler yağdıran dürüstlük timsali zavallılara önerim, kendi benlikleriyle yüzleşip insanlıklarına karşı dürüst olmalarıdır. Maddelere herkesin kendi beğendiği, kendine göre doğru saydığı kaynakları değil, bilimin bize öğrettiği şekilde her görüşün düşüncelerini içeren kaynakların yerleştirilmesi esası benimsenmelidir. Kullanıcı maddeye sadece bir görüşe ait kaynaklar ekliyor, şark kurnazlığı yapıp karşıt görüşten de iki kaynak serpiştiriyor ve maddeyi ideolojisine göre biçimlendiriyor. Yahu burası ansiklopedi, ideoloji savaşı yapacaksan sosyal paylaşım sitelerine git! Çocukken babanın kuponla biriktirdiği ve masana koyduğu Britannica'da sayfalar senin şekillendirdiğin biçimde mi yazılmıştı? Kendine dürüst ol! Burası da bir ansiklopedi, sempati duyduğun dini, örgütü, görüşü subliminal olarak öveceğin mecra değil. Açık ve net söylüyorum, bu tip girişimlerde bulunanlar süresiz şekilde buradan uzaklaştırılacaklar. Bana katılırsınız ya da katılmazsınız ancak bu gidişe bir son vereceğim. İyi geceler --e.c. 01:51, 6 Mart 2016 (UTC)

Propaganda amaçlı kullanımlarda bireysel uyarılardan sonra halen devam edenlere engel yerinde bir karar olur. Çünkü bu kullanıcılar birden fazla kullanıcıyı oyalıyorlar. Eğer düzen ve işleyiş birden fazla kullanıcı tarafından anlatıldıktan sonra halen devam ediyorlarsa kendi seçimleridir. Tarafsızlık ilkesini ihlal eden kullanıcılarla devriye olarak mücadele etmek gerçekten zor. Ayrıyeten, tartışmalarda söz dalaşlarının önüne geçilmesi şart. Alexandre M. 02:17, 6 Mart 2016 (UTC)
Teşekkürler Sn. e.c. . Dilerim herkes kendine bir çeki düzen verir. Burada bulunmanın asıl gayesine göre davranır... Huzur, her ortamda olması gereken en önemli faktördür. Duyarlı bir kullanıcı olarak önerilerinize katılıyor, size tekrar teşekkür ediyorum. Herkese bu vesile ile iyi çalışmalar diliyorum..--Eğitmenmsj 12:53, 6 Mart 2016 (UTC)
Aktif olamıyorum. Fakat kalben desteklediğimi bildiririm. Kontrol edilemeyecek duruma ulaşmamasını temenni ediyorum. McAang 16:46, 6 Mart 2016 (UTC)
Durum beni de fazlasıyla rahatsız ediyor ve birçok kullanıcıyı katkı yapmaktan soğutuyor. Uyarınız umarım okuyup anlaşılır. - Seyit mesaj 21:03, 6 Mart 2016 (UTC)
Destekçinizim sayın @Elmacenderesi. Umuyorum ki bu kutuplaşmaya sebebiyet veren, kutuplaşmayı derinleştiren herkes bu uyarınızı ciddiye alır da iş daha fazla büyümeden hallolur. İyi çalışmalar & saygılar. Sputnik 21:09, 6 Mart 2016 (UTC)
ağzınıza sağlık elmacenderesi. sözlerinize harfi harfine katılıyor ve destekliyorum.--FMFmsj 08:46, 7 Mart 2016 (UTC)

son günlerde kuklacılık nedeniyle engellenen kullanıcıların başlıcalarının bir listesini buraya koyarak bilmeyenlerin de meseleyi anlamasını sağlayalım: Sevimleribo, Urungu97, Aynamahruti, Urungu639, Tahtaciyik adamik, Lemy Kont, Ömerfaruk2009 , Aynamahruti2, Kürşad Avan, Sökür, Mucera.. ayrıca son kukla engellemesine bağlı olarak bir de şunu not etmek isterim. --kibele 14:28, 7 Mart 2016 (UTC)

Hocam bilmediğimden soruyorum. Vikipedi'nin tek yetkilisi tarzında yaptığın bu manifesto uygun mu? Yani gidişatı tek başına ve tek yetkili edasıyla domine etme fikrini besleyen gerçek nedir? Özel yetkilerin nelerdir? Teşekkürler. — Bu imzasız görüş 78.176.121.155 (mesajkatkılar) tarafından 20:03, 7 Mart 2016 (UTC) tarihinde eklenmiştir.

  • Kullanıcı:Elmacenderesi, niyetinizi anlıyorum; fakat üstteki anonim (?) kullanıcıya da hak vermeden geçemeyeceğim. Yapılan yanlışlar varsa bunları açık açık dile getirin, o kullanıcıları uyarın ve gerekiyorsa engelleyin. Bu şekilde "iki farklı gruplaşma var" demeniz doğru değil. Benim de kibele ve kudelski ile gruplaşma yaptığım iddia ediliyor. Bu ifadelerinizle ben de bu kullanıcılar da zan altında kalmış oluyoruz. Defalarca belirttiğim gibi her iki kullanıcıyla daha önce fikir ayrılıkları da fikir birliktelikleri de yaşadık. Üçümüzün hemfikir olduğu nokta ise bazı isimlerin -ki bunları defalarca belirttik- burayı kaosa sürüklediği, maddelerde manipülasyon yaptığı, buraya zarar verdiğidir. Diyeceğim o ki, böyle ucu açık yazılar yerine (tekrar parantez açarak belirtiyorum, anonimin dediğine de katılarak) görevinizi ve sorumluluğunuzu tam olarak yerine getirerek açık açık kim nasıl ihlal yapmışsa ona göre davranmanız. Teşekkürler.--RapsarEfendim? 16:09, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Kullanıcı:Rapsar, açık ve net bir şekilde söylüyorum ki buradaki en büyük provokatörlerden birisi sensin, yukarıda en büyük dürüstlüğü korkaklığı olan bir kuklanın görüşüne katılırsın ancak, sen busun. İnsanları buradan soğutan grubun içindesin, bunu kendin de çok iyi biliyorsun. Kuklaya katıl... En büyük dürüstlüğünüz bu çünkü. --e.c. 18:59, 8 Mart 2016 (UTC)
Hmm. Böyle saygısızca bir yoruma verecek hiçbir cevabım yok.--RapsarEfendim? 19:33, 8 Mart 2016 (UTC)

etnik grup bilgi kutusu fotoları

  • son zamanlarda giderek artsa da esasen her zaman sıkıntılı bir konu etnik grupların maddelerindeki fotoğraf meselesi. şurada söylendiği gibi bütün etnisite maddelerinden bu foto kısmını kaldırmak konusunda düşünceleri alabilirsek iyi olur. --kibele 12:59, 6 Mart 2016 (UTC)
  • Benim şahsi düşüncem bu resimlerin kalmasından yana. Diğer kullanıcılar ne düşünür bilemem fakat ben bu resimlerin madde açısından yararlı ve madde hakkında iyi bir ön izlenim verdiği kanaatindeyim. Mucera (mesaj) 13:12, 6 Mart 2016 (UTC)
  • Bu tarışmalı bir konu. Ben şahsen kaldırılmasından yanayım. Daha önce bu konuyla ilgili birkaç değişikliği geri almıştım. Bu ünlü, yok bu daha ünlü diye herkes kendi istediği kişileri ekliyor foto kısmına. Hem de bazılarının Türklüğü bile tartışma sayfalarında haftalarca tartışılıyor. Zaten maddelerde sanat, spor, tarih başlıkları var. Bu kişilerden ilgili başlıklarda bahsedilebilir. Bir de dikkatimi çeken başka bir ayrıntı, bu fotolarda yalnızca (çoğunda öyle) erkeklere yer veriyorlar. Bu da bana göre tarafsızlığa gölge düşürüyor. Velhâsıl bilgi kutusunda fotolara yer vermeye gerek yok diye düşünüyorum. Saygılar - OkanfanEvet benim? 13:40, 6 Mart 2016 (UTC)
  • İngilizce Vikipedi'de bir kaç ay önce uzuuunca tartışılmış toptan kaldırma kararı almışlar. Aslında maddeye girince fotograf çok şey anlatıyor, ancak bilgi kutusunda 50-100 adet resim, bir şey anlatmaktan daha çok sayfa düzenini bozuyor. Herkes kendi favori resimlerini görmek istiyor. Bence de radikal bir çözüm olarak toptan kaldırmak mantıklı. Ya da sıradan bir kaç kişi resmi olma şartıyla 3-5 gibi bir adede sınırlandırılmalı.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 13:42, 6 Mart 2016 (UTC)
  • Öneri Bilim, sanat, spor vs. gibi kategorilere bölüp her kategoriden 2 veya 3 resim koyarsak sorun bence düzelir. Sonradan resim eklemeye çalışanlara bu kuralı gösteririz. --Aranan Kan (mesaj) 14:45, 6 Mart 2016 (UTC)
  • Kaldırılmasından yanayım. -- KediÇobanı🐈 14:48, 6 Mart 2016 (UTC)
  • Kaldırılmalı. Yapılan değişiklik savaşları rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Kişi fotoğraflarının sayısının fazla olması da maddenin düzenini çok bozuyor. Benim ayrıca öğrenmek istediğim; kimlerin eklenebileceğine dair herhangi bir kriter veya Vikipedi politikası var mı? Şayet yok ise, durum daha da vahim demektir. Saygılar. Sputnik 16:15, 6 Mart 2016 (UTC)
  • Tartışmayı ilgili maddenin tartışma sayfasında başlatan kişi olarak bilgi kutularından silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilgi kutusundan resim parametresi kaldırılmalı, maddede adı geçmesi gereken kişiler ilgili başlıklarda bahsedilmeli. Bilgi kutusunda olmaları maddeye bir şey katmıyor. --Kudyaz 16:22, 6 Mart 2016 (UTC)
  • Yukarıda yer verilen gerekçelerden ötürü kaldırılmalarından yanayım. Dr. Coalmesaj 18:34, 6 Mart 2016 (UTC)
  • Kaldırılsın. - Seyit mesaj 20:59, 6 Mart 2016 (UTC)
  • Kimin, neden, kaç kişinin olması gerektiği gibi polemik yaratan konular bir yana; birkaç kişinin resmi konarak o ulusun tamamının tanıtılmaya çalışılması da anlamsız geliyor bana. Kaldırılmasına olumlu bakıyorum.--RapsarEfendim? 21:25, 8 Mart 2016 (UTC)
karşı olan yeterli bir argüman gelmezse bir süre sonra etnik bilgi kutularından resim parametresini ve etnik maddelerinden de resimleri kaldıralım.. --kibele 12:11, 12 Mart 2016 (UTC)
2 gün daha oldu itiraz yok. Bir itirazı olan yoksa yarın ilgili parametreleri bilgi kutusundan kaldırayım diyorum. --Kudyaz 18:30, 14 Mart 2016 (UTC)
Kaldirilirsa iyi olur bence de. Vitruvian (mesaj) 20:29, 14 Mart 2016 (UTC)
Resim sergileme şablonları etnik bilgi kutularından kaldırılmıştır. İstek yapıldı Yapıldı --Kudyaz 14:55, 15 Mart 2016 (UTC)

Completion suggestor

- User:CKoerner (WMF) (talk) 22:09, 7 Mart 2016 (UTC)

Klavye devrimcisi

Artık gına geldi bu über yakışıklı çocuktan. Yok mudur bunu engellemenin bir yolu? Kullanıcı:Mavrikant, range IP block diye bir kavram vardı, bu şekilde engellenemez mi?--RapsarEfendim? 18:08, 8 Mart 2016 (UTC)

Vikipedi Eğitim Programı

Bu eğitim yılının ilk güz dönemi eğitim programı Uludağ Üniversitesi'nde başladı. Etkinlik notlarını burada bulabilirsiniz.--Başak (mesaj) 21:39, 9 Mart 2016 (UTC)

Bu çok güzel bir haber, uzun zaman sonra Vikipedi'de gördüğüm en hoş şey. Öncelikle başta siz olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik eder ve çalışmalarınızın da devamını dilerim. --Merhabaviki (mesaj) 21:57, 9 Mart 2016 (UTC)
Çalışmalarınız için çok teşekkür ediyorum Basak, bu çalışmalar yapma ihtimalim olan bu tarz bir çalışmaya örnek teşkil etmekte. --KediÇobanı🐈 11:40, 11 Mart 2016 (UTC)

Tıp projesi ve Portali hakkında

Merhabalar arkadaşlar. Tıp Projesinde ve Portalinde düzenlemeler yaptım, daha önceden çağrıda bulunmuştum ancak katılımcı olmayınca yalnız yapmak durumunda kaldım. Mümkün olduğunca değişikliklerimde gerekçe belirttim. Şimdi de iş birliği projelesi başlattım. Bu çalışmalar tıp alanıyla ilgilenen kullanıcı sayısını ve katkı sayısını arttırmak içindir. Bunları arada sırada buradan duyurmamın nedeni, katkı sağlayacak veya fikir belirtecek kullanıcılar varsa haberdar olsunlar ve ileride kullanıcılar aldığım kararlar ve yaptığım değişiklikler için beni yargılayacak olurlarsa bu duyuruları göz önünde bulundursunlar. Saygılarımla. -KediÇobanı🐈 11:37, 11 Mart 2016 (UTC)

Keyfi kategori taşımaları

Kullanıcı:Esc2003, Azeri adı taşıyan kategorileri Azerbaycanlı şekline seri bir şekilde taşıdı. Üstelik bunun olmaması yönünde 1 ve 2 farklı tartışma varken. Kendisine durumu belirttim ve geri almasını istedim değişiklikleri, ancak başka bir yanlış hareketi örnek göstererek geri almayacağını belirtti. Bu konuda bir şeyler yapılmalı, Vikipedi gibi bir ortamda keyfi değişikliklere izin verilmemeli.--RapsarEfendim? 16:21, 16 Mart 2016 (UTC)

Bunun yeri burası değil. --bermanya 16:27, 16 Mart 2016 (UTC)
Topluluğun tepkisini koyması ve bilinçlenmesi gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 16:37, 16 Mart 2016 (UTC)
Başlangıca gitmek gerekir. --esc2003 (mesaj) 16:39, 16 Mart 2016 (UTC)
  • Bilinçlenme adı altında birisi hedef tahtasına oturtuluyorsa olmaz olsun öyle bilinçlenme. --bermanya 18:28, 16 Mart 2016 (UTC)
Bermanya boş ver istersen, tartışma ortamı yaratmaya çalışmayalım gereksiz yere.--RapsarEfendim? 22:38, 16 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcı:Bermanya, konuyla ilgili iki hizmetliye bildirim yapıldı ancak şimdiye kadar gerekli müdahale yapılmış görünmüyor. Yapılan işlemler hiçbir mantıklı açıklaması olmayan keyfi değişikliklerdir bundan birkaç kullanıcının değil çoğunluğun rahatsız olması gerekmektedir. Bütün bir Vikipedi'yi karşısına alarak yapılan keyfekeder bu taşımalar da topluluğun önüne tartışma konusu olarak getirilmeyecekse daha ne getirilecek? Burada söz konusu olan kullanıcı değil, yapılan dayanaksız işlemler ve eleştirilere verilen alakasız cevaplar. Ayrıca son zamanlarda topluluk kararına riayet etmeden yapılan işlemler de can sıkıcı, bu da o etkinin bir tepkisi ama ayarı kaçan bir tepki. Bu işlemleri tecrübeli bir kullanıcı değil de bir IP ya da beyaz liste üyesi yapsaydı vay onun haline durumunda olurduk. Halbuki tecrübeli bir kullanıcının bunu yapması çok daha hayret verici. --cobija 19:46, 16 Mart 2016 (UTC)

Vikipedi:WMTR/Etkinlik/Çevrimiçi toplantı (12 Mart 2016)

Vikipedi:WMTR/Etkinlik/Çevrimiçi toplantı (12 Mart 2016) içerik metni ve toplantı raporu yayınlandı. Topluluğa duyurulur. --WikiBronze [M] 16:30, 16 Mart 2016 (UTC)

İtiraf

Bu hesap dahil Sevimleribo ve Lemy Kont benim hesaplarım. Amacımın sadece katkı yapmak olduğunu hesaplarımı inceleyerek anlayabilirsiniz. Bu hesabımın engellenmesini hizmetlilerden rica ediyorum. Tartıştığım tüm arkadaşlardan özür diliyor gerçek amacımın ne olduğunu anladığınızı sanıyorum. --Aranan Kan (mesaj) 20:34, 16 Mart 2016 (UTC)

Kuklacılık kesinlikle yasak. Bu yüzden sanırım engelleneceksiniz fakat profilinize baktığım zaman buraya zarar değil yarar sağladığınızın kanısına vardım. Köy çeşmesi, topluluk. Tartışma sayfalarından çekilmiş gibi de duruyorsunuz. Bence size bir şans daha verilmesi için topluluk önünde bir oylama yapılmalı. Gerekli kişi kim bilmiyorum ama @Aranan Kan, kalmanız gitmenizden daha hayırlı olacaktır. --Kuzeyin Kralı (mesaj) 20:47, 16 Mart 2016 (UTC)
Yok olma hakkımı kullandım beceremedim ifşa oldum tüm hizmetlilerden tek tek rica ediyorum hepinize mesaj attım engelleyin beni. --Aranan Kan (mesaj) 20:53, 16 Mart 2016 (UTC)
Yok olmak sadece isimle olmuyor maalesef. Karakter olarak yanlışlarınızdan ders almış gibisiniz. Yine de kendiniz bilirsiniz. Hayatınızda başarılar. Herkese kolay gelsin. --Kuzeyin Kralı (mesaj) 20:55, 16 Mart 2016 (UTC)
Tartışma yapılacak bir durum yok sanırım. Kullanıcı yeni kukla açacaktır. Ben kişisel olarak son katkılarında ilkeleri biraz daha özümsediği, tartışma ortamlarından uzak durup içeriği geliştirmeye yöneldiği ve son olarak olgunluk gösterip özür dilediği için teşekkür ediyorum kendisine. Kolay gelsin. --Kudyaz 21:03, 16 Mart 2016 (UTC)
Beni buradan kimse uzaklaştıramaz 3 haftada 3700 küsür değişiklik yapacak kadar burayı seviyor ve saygı duyuyorum. Lütfen bu hesabımı engelleyin kural dışı çünkü. 290 küsür kişi hakkında engelleme talebinde bulundum bu günde bana nasipmiş. --Aranan Kan (mesaj) 21:08, 16 Mart 2016 (UTC)
(uzaklaştırıldı) --Dekolteli Kefenmsj 07:50, 17 Mart 2016 (UTC)


New Wikipedia Library Accounts Available Now (March 2016)

Apologies for writing in English. Lütfen kendi dilinize çevirmeye yardım edin.

Hello Wikimedians!

The TWL OWL says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing signups today for free, full-access accounts to published research as part of our Publisher Donation Program. You can sign up for access to research materials from:

  • Cambridge University Press - a major publisher of academic journals and e-books in a variety of subject areas. Access includes both Cambridge Journals Online and Cambridge Books. 25 accounts.
  • Alexander Street Academic Video Online - a large academic video collection good for a wide range of subjects, including news programs (such as PBS and BBC), music and theatre, lectures and demonstrations, and documentaries. 25 accounts.
  • Baylor University Press - a publisher of academic e-books primarily in religious studies and the humanities. 50 accounts.
  • Future Science Group - a publisher of medical, biotechnological and scientific research. 30 accounts.
  • Annual Reviews - a publisher of review articles in the biomedical sciences. 100 accounts.
  • Miramar Ship Index - an index to ships and their histories since the early 19th century. 30 accounts.

Non-English

  • Noormags - Farsi-language aggregator of academic and professional journals and magazines. 30 accounts.
  • Kotobna - Arabic-language ebook publishing platform. 20 accounts.

Expansions

  • Gale - aggregator of newspapers, magazines and journals. 50 accounts.
  • Elsevier ScienceDirect - an academic publishing company that publishes medical and scientific literature. 100 accounts.

Many other partnerships with accounts available are listed on our partners page, including Project MUSE, De Gruyter, EBSCO, Newspapers.com and British Newspaper Archive. Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects: sign up today!
--The Wikipedia Library Team 20:30, 17 Mart 2016 (UTC)


You can host and coordinate signups for a Wikipedia Library branch in your own language. Please contact Ocaasi (WMF).
This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

Tehdit

Tarafsızlık bakış açısına göre bir maddeyi reddettim. Bana geliyor ve terörist eylemi tarafsızlık bakış açısıyla örtbas etmeye çalışıyorsunuz yazıyo burası milli bir site değil evrensel internet ansiklopedisi. Yasal olarak savcılık falanda yazdı gerçekten çok sinirim bozuldu bir kaç hizmetliye de yazdım engellendi ama geri gelicek sinirim yatışmıyo buraya yazmak istedim bende.  Hasmetlihasmet ✎ Msj  15:51, 19 Mart 2016 (UTC)

Geçmiş olsun. Bazen yapamıyoruz ama soğukkanlılığınızı koruyunuz. Böyle zamanlarda bilgisayar başından kalkıp, biraz dolaşmak iyi gelebilir. Vikipedi'deki bazı sayfalar ile ilgilendiğinizde herkesin başına gelebilecek bir durum ve sıkıntı yok. --İnceleme Elemanı (mesaj) 17:46, 19 Mart 2016 (UTC)
Bazıları direk savcılık vs. diyor, bazısı küfürler ediyor tehditle. Bunlar genel manada böyle Hasmetlihasmet, sinirlenmeye değmez. Vitruvian (mesaj) 18:02, 19 Mart 2016 (UTC)

@İncelemeelemani teşekkürler müzikte iyi geliyor.:). @Vitruvian bu saygısız savcılık falan diyor  Hasmetlihasmet ✎ Msj  22:25, 19 Mart 2016 (UTC)

Savcılık demeyen mi var ki. :) Çok var böylesi. Bir çoğumuza bu tip lafları eden kimseler çıktı Hasmetlihasmet, ama... :) Vitruvian (mesaj) 03:36, 20 Mart 2016 (UTC)
Merak etmeyin, bu tür davranışlarla çok karşılaşıyor, bende zaman zaman karşılaşmaktayım. Hatta haklılık ispatı için çeşitli ülkelerin terör listeleri falan link gönderiliyor, sanki Vikipedi'yi bağlıyormuş gibi. Bu gibi yasal tehditler veya yaptırımlar Vikipedi'de geçerli değil, uygun bir dille aktarmayı tercih edin. Örnek olarak Vikipedi tarafsız bakış açısı ilkesi gereği hiçbir kişi ve grubu terörist olarak nitelendirmemekte ve sınıflandırmamakta gibi. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:34, 20 Mart 2016 (UTC)

artık kim ilgileniyorsa..

Lütfen trolleri beslemeyiniz.

kullanıcının engeli "Kullanıcı tartışma yaratacak tüm unsurlardan uzak duracağının ve uzmanı olduğu alan olan enerji sayfalarında katkı yapacağının sözünü verdi. Vikipediyi kaosa sürükleyecek ya da çatışma yaratacak ilk tartışmasında engel tekrar..." açıklamasıyla açıldı. bu engel açılmasını kukla olmadığının kanıtı olarak değerlendirmiş, oysa engel açılırken böyle birşey söylenmemiş. bu tacizler 'çatışma yaratacak' kapsamına giriyor mu sorusunu engeli veren ve açan hizmetliye sormuyor, topluluğa havele ediyorum. bir rahat verin, ansiklopediyle uğraşalım. --kibele 22:30, 21 Mart 2016 (UTC)

  • Çok net söylüyorum, kibele'ye yönelik bir taciz kampanyası mevcut. Hem fikir olunmayan, anlaşılamayan noktalar olabilir, tartışmalar yaşanabilir, bunlar doğal şeyler -ki ben de kendisi dahil birçok kullanıcıyla yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum- ama bunlar tacize varmasın, kişisel ithamlardan ve olayın kişiselleştirilmesinden uzak olsun. Kim ki kişiselleştiriyor, uyarılsın sıcağı sıcağına, hizmetlilerden ricam.--RapsarEfendim? 22:34, 21 Mart 2016 (UTC)
Yahu insanlar katkı yapmak için can atıyor. Bu aralar kullanıcıların üzerine de aşırı biçimde yüklenilmeye başlandı. Bırakın insanlar şuraya gelip katkı yapsın, bundan ne siz ne de biz zarar görürüz. Böyle kin gütmeye hiç gerek yok. Sanırım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Jumpeax (mesaj) 16:01, 23 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcı:Jumpeax her gördüğümde bir şeylere söyleniyorsunuz ancak artık buraya katkı yapacaksanız, lütfen bunu başarıp yapınız. Sürekli olarak ve neredeyse sadece bir polemik içinde görüyorum sizi. Bir şuraya bakıyorum bir de şuraya, arada dağlar kadar fark var. Burada meseleleri kişiselleştirmeyen herkes bu farkı rahatlıkla görebilir. Uyarıları dikkate alınız ve artık katkılarınıza odaklanınız. İyi çalışmalar herkese. Vitruvian (mesaj) 16:33, 23 Mart 2016 (UTC)
Merhabalar. Ben de şuraya bakıyorum ki Jumpeax'ın katkı yapmak istediğini belirttiği halde son bir yıldaki 345 katkısının yalnızca %24'ünün maddelere odaklandığını görüyorum. Bu katkılar da tartışmalı maddelere yapılan tartışmalı katkılar, geri almalar ve benzeri türevdeler. Kullanıcının 80 değişikliği geri alınmış ki maddeler üzerine toplam katkısının 395 olduğunu hesaba katarsak bu oldukça büyük bir oran. Peki ben bunu niçin gündeme getiriyorum? Çünkü üzgünüm ki Jumpeax sürekli katkı yapmak istediğinizi belirttiğiniz halde yaptığınız değişiklikler yalnızca tartışma sayfaları, mesaj sayfaları, tartışmalar ve suçlamalar üzerine kurulu. Suçlama yaparken de kullanıcıları yaptıkları şu ya da bu değişiklikten dolayı değil hep böyle yapıyorsunuz, siz böylesiniz diyerek suçluyorsunuz. Sizden ricam artık gerçekten rica ediyorum lütfen istediğinizi belirttiğiniz şekilde Vikipedi'yi geliştirmekle meşgul olun. Tartışmalar bir sonuca ulaşacak çizgide gidince, saygı ile yapılınca ve dayanaklar tam olarak belli edilince kişiyi ve topluluğu elbette ki geliştiren şeyler; ancak bu sınırlar aşılınca gerçekten çok can sıkıcı bir hal alıyor, topluluğu yoruyor, zaman çalıyor. Sizden bunu artık gerçekten rica ediyorum, ve yanlış anlama ihtimalinize karşı dostça bir rica olduğunu belirtiyorum. Lütfen bu mesajımın altında bir şey aramayın, farklı bir şekilde gündeme getirmeyin ve iyi niyetle söylendiğini varsayın. Topluluğu yormaktan kaçının, tartışmalı değişikliklerden kaçının, böyle bir durumda kimsenin sizinle kişisel bir sorunu olmadığını göreceksiniz. Sevgiler. --Kudyaz 00:44, 24 Mart 2016 (UTC)
Rapsar'ın "kibele'ye yönelik bir saldırı yürütüldüğü" fikrini paylaşıyorum, ayrıca kibele'ye yönelik ciddi şekilde VP:İÜYYKÜD ihlalleri olduğunu gözlemliyorum. Ansiklopediye zarar verdiği iddia edilen bu kullanıcıların buraya yararlı olduğunu düşünüyorum. Anlamak için ilgili kullanıcıların katkılarına birkaç dakika göz atmak yeterli olacaktır. - Seyit mesaj 17:15, 24 Mart 2016 (UTC)
Son kez besleyeceğim dayanamadım zira. Eğitmen, burası bir ansiklopedi değil mi? Madde yazıyoruz, geliştiriyoruz falan. Kaç yeni madde açtınız? Ben benim sayımı söyleyeyim, an itibarıyla 1915 -ki koca Vikipedi'nin %0,725'ine denk geliyor. Kaç "katkı" yaptınız madde alanında? Ben söyleyeyim benimkini, 211.713 an itibarıyla -ki tüm değişikliklerimin %69,7'si. Kaç seçkin/kaliteli madde veya liste yazdınız veya katkıda bulundunuz? Ben söyleyeyim benimkini, 23 seçkin içerik, 20 kaliteli madde, halihazırda da 9 adaylık var. Siz söylemeden ben söyleyeyim sizin verileri isterseniz. Açtığınız madde sayısı 72. Madde alanında yaptığınız katkı sayısı 5.263 -ki toplam değişikliklerinizin %43,9'u. Kaliteli veya seçkin içeriğe katkınız ise 0 (yazıyla sıfır). Şimdi bu verilere dayanarak, benim nasıl buraya zarar verdiğimi söyleyebiliyorsunuz? Bunu siz benim için "buraya zarar veriyorsunuz" diye yazdım, amacım asla sizin katkılarınızı hafife almak veya yok saymak değil. Buraya tek bir değişiklikle katkıda dahi bulunsa en azından katkıda bulunmuş olan kullanıcılar var, benim bildiğim +1, 0'dan büyüktür. Ama siz, sürekli bir tartışma ortamı yaratarak, ortamı gererek, sürekli kişiler ve isimler üzerinden hareket ederek; benim veya herhangi birinin buraya ayırdığı zamanı madde yazmakla, düzenlemekle değerlendirmek yerine böyle lüzumsuz tartışmalarla harcamasına sebep oluyorsunuz. İşin diğer tarafı siz de harcıyorsunuz. Yapmayın daha fazla, ne kendi vaktinizi harcayın ne bizimkileri harcatın. Sizin niyetinizi bilmiyorum, iyi niyet vasayıyorum, ama ben niyetimi söyleyeyim: buraya katkı yapmak. Bu, yukarıda verdiğim rakamlardan da, Vikipedi için ta dünyanın öbür ucuna gitmemden de anlaşılabilir zannediyorum ki. Hâlâ diyorsanız ki "rapsar buraya zarar veriyor", bunun üzerine diyecek hiçbir sözüm yok. İyi çalışmalar herkese katkı yapmak isteyene.--RapsarEfendim? 17:31, 24 Mart 2016 (UTC)
  • @Rapsar, sen dayanamadığın gibi ben de dayanamadım cevap verme hususunda. Ama ben senin gibi uzun uzadıya yazmayacağım: senin cevabınla sana cevap vermek en doğrusu sanırım. İyi çalışmalar herkese haddini ve nerede olduğunu bilip, katkı yapmak isteyene.--Eğitmenmsj 22:50, 24 Mart 2016 (UTC)
sayın eğitmen, VP:İÜYYKÜD.--Dekolteli Kefenmsj 20:19, 24 Mart 2016 (UTC)
Söylenen sözler, tüm etik dışı davranış ve tanımlamalar vs. kişiye aittir, onu bağlar. Uyarıya rağmen halen ikili konuşmada ısrar etmek, Wikipedia kurallarını bilen biri için kurallara uymakla nasıl bağdaştırılabilir. Ayrıca burada katkı yapmak isteyen/katkı yapmaya çalışan/uğraşan insanları sık sık, agresif, içerik yorumu yap, kişisel saldırı yapma vb. gibi kötü tanımlamalar ile örnek gösterip (keza şahsımı da), suçlayan kullanıcıların, kişilik haklarına ne derece saygılı olduğu konusunda yeterince bilgi vermektedir. Son olarak: kullanıcı rapsarın Hedef 2023 maddesi hakkında yazdığım bilgilendirme yazısını geri alması/sansürlemesi bu konuyla ne derecede uyuştuğu hususunda fevkalede sarihtir. Siz ne kadar geri alırsanız alın ve ne kadar sansür uygularsanız uygulayın, sildiğiniz kısımlar ileride burada yer alacak, gündeme gelecek. Ki zaten Vikipedi bunun için oluşturulmuş bir kaynak. Teşekkürler... Saygılarımla. Jumpeax (mesaj) 20:55, 24 Mart 2016 (UTC)
Geri alma yerindedir, yanlış değildir ve sansür diye nitelenemez. Burası bahsettiğiniz maddeyi tartışma yeri değildir, ilgili tartışma sayfasını bunun için kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 21:08, 24 Mart 2016 (UTC)
  • İlgili kullanıcı vandalizm gerekçesiyle, bir hafta süreyle tekrar engellendi. "Vandalizm"in, tanımı itibariyle "Vikipediyi kaosa sürükleyecek ya da çatışma yaratacak ilk tartışma" ile eşdeğer olduğu inancıyla @Elmacenderesi'nin bilgisine sunuyorum. Dr. Coalmesaj 23:34, 24 Mart 2016 (UTC)

Megadeth, Dave Mustaine ve Vikipedi

Rastlantı sonucu denk geldim, müzik ile ilgili kullanıcıların ilgisini çeker diye düşündüm. Megadeth grubunun vokali Dave Mustaine şurada Vikipedi ile ilgili bir röportaj yapmış. Sanırım röportaj tarihi 22 ya da 23 Mart 2016, yani daha yeni. Röportajın adı da "Wikipedia: Gerçek mi Kurgu mu?" İlgisini çekecek birileri illaki vardır, paylaşayım dedim :) --Ahmet Turhan (mesaj) 02:44, 24 Mart 2016 (UTC)

Destek ricası

Arkadaşlar, Şu sayfaya bu dönem Uludağ Üniversitesi'nde Psikoloji Tarihi dersi için ödev olarak Vikipedi maddesi hazırlayacak öğrencilerin listesini ekledim. Öğrenciler kullanıcı hesaplarını oluşturmuşlar; onları Vikipedi'de dolaşıp ufak tefek katkılarda bulunmaya, bir kullanıcı sayfası oluşturmaya vs. cesaretlendirecek bir şeyler yapmak, "hoşgeldiniz" demek, gerek. Sayıca epey çoklar; nasıl başedilir bilemedim, yardımcı olur musunuz? --Başak (mesaj) 14:05, 24 Mart 2016 (UTC)

ben ilk iki sütuna hoşgeldin dedim.. kolay gelsin başak.. --kibele 14:07, 24 Mart 2016 (UTC)
  • @Basak , Olumlu ve verimli gayretlerinizden ötürü sizi tebrik ediyorum. Kolaylıklar dilerim :)..--Eğitmenmsj 14:44, 24 Mart 2016 (UTC)
@Kibele, @Eğitmen, @İnternion Hızlı destek için herkese teşekkürler. Aklıma sonradan gelen bir şey var: Bu gibi durumlarda, "hoşgeldiniz" şablonlarına "Ödev yazacak öğrenciler için hızlı eğitim" bağlantısını eklesek nasıl olur? Geçen yaz çevrilen eğitim materyali biraz daha erişilebilir olsun, en azından materyali faydalı buldular mı diye sonradan öğrencilerden geribildirim alalım istiyorum.--Başak (mesaj) 15:05, 24 Mart 2016 (UTC)
* @Basak , Bağlantı için hoşlama mesajının alt kısmına "Ayrıca Bkz." şeklinde bir not mu düşelim? Yeterli olur mu?..--Eğitmenmsj 15:31, 24 Mart 2016 (UTC)
@Basak, gayet güzel bir fikir, öğrencilerin Vikipedi işleyişini daha çabuk kavramalarına yardımcı olacaktır. --ravages 16:04, 24 Mart 2016 (UTC)
  • Basak, ben pek takip edemiyorum sıcağı sıcağına. Bana mesaj atarsan veya adımı anarsan yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince. Emeğinize sağlık.--RapsarEfendim? 20:42, 24 Mart 2016 (UTC)

Sunucu değişimi

  • Herkese merhaba,

Wikimedia Vakfı olağanüstü hâllerde bile bütün vikilere ulaşımın sağlanabilmesi için yeni sunucusunu devreye sokmayı planlıyor. Öncelikle yeni sunucu test edilecek. Bu testin iki aşamada gerçekleştirilmesi planlanıyor:

  1. 19 Nisan Salı günü, Türkiye saati ile 16:00'da yeni sunucuya geçilecek.
  2. 21 Nisan Perşembe günü ise, aynı saatte eski sunucuya geri dönülecek.

Bu test, MediaWiki yazılımındaki bazı kısıtlamalardan ötürü kullanıcı faaliyetlerinin durdurulmasını gerektiriyor. Sunucular arası geçiş sırasında, kullanıcı faaliyetleri yaklaşık 15-30 dakikalık bir süre için durdurulacak. Değişiklik yapılamayacak fakat sayfa görüntülemesi yapılabilecek. Değişiklik yapmaya çalışanlar, bir hata mesajı alacaklar. Bu nedenle, değişikliklerin kaybolması ihtimaline karşılık değişikliklerin bir yedeğinin alınması tavsiye ediliyor.

Öte yandan, arka planda çalışan uygulamalarda da bir yavaşlama hatta belki bazılarında durma yaşanabilecek. Örneğin, kırmızı bir linkin açılması hâlinde, linkin düzelmesi normalden biraz daha uzun sürebilecek.

Detaylı bilgiyi şu adresten alabilirsiniz. Ayrıca sunucu değişim planı dahilinde yapılanları görmek için de şuraya bakabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim. --ravages 14:48, 24 Mart 2016 (UTC)

Tartışma daveti

Lütfen şuradaki tartışmaya katılıp, görüşünüzü/düşüncenizi bildirebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..--Eğitmenmsj 20:43, 24 Mart 2016 (UTC)

Help with Turkish-Cypriot clubs

Hello. Can anyone help me with some details about the Turkish-Cypriot clubs that were members of Kıbrıs Cumhuriyeti Futbol Federasyonu before 1955? Xaris333 (mesaj) 00:00, 26 Mart 2016 (UTC)

Devriyelik Hakkı

Devriyelik hakkını kaybetmek bu kadar kolay mı? herkes hata yapabilir ama hizmetliye şikayet ediliyorum ve hakkım alınıyor uyarılabilirdim hatasız hiç kimse yoktur. Hasmetlihasmet--Msj✔ 14:11, 27 Mart 2016 (UTC)

Bu bir şikayet değil bir endişeler zincirinin neticesidir Hasmetlihasmet. Bu konuda tek ben değil birçok kullanıcının uyarısı olmuş size. Olumlu katkı sağlamak için devriyelik şartı gerekmiyor. Bu konuda çok önemli katkılarınız oldu, bu inkar edilemez ama gözden kaçanlar bazı maddelerde sorun oluşturabilir. Üzgünüm. Maurice Flesier msj 14:20, 27 Mart 2016 (UTC)
Emin olmadığımız değişiklikleri onaylamak yerine başka bir devriyenin ilgilenmesini beklemek daha iyi. Devriyelik yetkinizin alınması ile ilgili onaylama geçmişinize biraz baktım. Hangi değişikliklerin onaylanması hangi değişikliklerin reddedilmesi gerektiği ile ilgili deneyim kazandıktan sonra tekrar başvuru yapıp yetkileri edinebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Kudyaz 14:56, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Öncelikle devriyelik hakkını kazanmak ile kaybetmek arasında bir zorluk-kolaylık farkı olmadığına inandığımı belirterek başlamak istiyorum. Kaldı ki @Maurice Flesier'in de belirttiği gibi, mesaj arşivinizde pek çok kullanıcı tarafından sürüm kontrolleriyle ilgili yapılan bildirimler göze çarpıyor. Oluşturmuş olduğunuz başlık bana şurada yazdıklarınızı hatırlattı. İnceleme bekleyen sayfaları azaltmak hepimizin arzusu, fakat bunun için hırslandıkça, tabiri caizse "yardıra yardıra" sürüm kontrolü yaptıkça da yanlışlar artıyor. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 15:43, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Tabiki de hatasız kimse yoktur. Önemli olan, hatalardan ders çıkararak bunları tekrar etmemektir. Kullanıcının mesaj arşivine bakıldığında, bu yönde birçok uyarı aldığı görülüyor. Bu uyarılara rağmen aynı hataların tekrarı, bu gibi sonuçları getirebilir. Ama bu noktada kullanıcıya bir hizmetli tarafından son bir uyarı yapılması kanaatimce daha doğru olurdu. --ravages 12:04, 28 Mart 2016 (UTC)

Vladimir Lenin bibliyografyası'ndaki maddeler (Devam Ocak-2016)

İki ay önce şurada gerçekleşen tartışmanın devamı hala güncel olaral tartışılmakta. Son olarak Karl Marx Öğretisinin Tarihsel Kaderi adlı maddenin silinme tartışması bu sayfada devam etmekte. Buradan genel bir sonuç çıkabilir. Dolayısıyla topluluğun ve kullanıcıların tartışmaya katılmanızı istemekteyim, zira şu Rusça şablondakinin daha gelişmiş halini oluşturmak üzere üstlendiğim şu eserler projesini önce taslak halinde oluşturma ve ardından tek tek geliştirme planım bu tartışmadan çıkan sonuca göre devam edecek veya durdurulacak. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:48, 27 Mart 2016 (UTC)

  • SAS sayfasında söyleyeceklerimi söyledim. Konuyla ilgili tartışmanın gidişatına göre biraz daha açarım düşüncelerimi. Ben bu şekilde makalelerin KD kriterlerini sağladığını görüyorum. Ayrıca SAS sayfasında geçmiş tartışmalar ve vikipedi içi anlaşmazlıklar kaynak gösterilerek bu maddelerin silinmesi görüşü tek bir kullanıcı tarafından dile getiriliyor. Bu geçerli bir sebep değil. Bir önceki köy çeşmesi tartışmasında da her zamanki gibi kısır bir döngü ve şahsileştirme durumu söz konusudur. Alternatif bir sistem geliştirmek yerine aktarılsın gibi yorumlar süregelmiş. Nereye aktarıcaksınız mesela ? Bu konu uzman ilgisine muhtaç bir konu ve Rusça'yı iyi bilen arkadaşlar lazım. Genelde oturduğumuz yerden google taraması ile bir şeye karar vereceğimiz bir durum söz konusu değil. Lenin'in kısa yazıları denilip kısalığa uzunluğa göre karar verebileceğimiz bir şey olsaydı eğer Vikipedide Fütürist Bildirge, 77 Bildirgesi gibi maddelerin olmaması gerekirdi. Bu tür konular yarattığı yaygın etkiye göre değerlendirilir. --Boyalikus (mesaj) 15:26, 27 Mart 2016 (UTC)

Örneğin sadece bu bahsi geçen Karl Marx Öğretisinin Tarihsel Kaderi maddesi için google aramalarında, "The Historical Destiny of the Doctrine of Karl Marx" arama sonuç sayısı 1.190. Rusça arama kayıtlarında ise 217.000 olarak karşımıza çıkmakta. Yani birçok yerde gerek atıf gerek bahis şeklinde, sayısız tezde, makalede, yazıda vb. eserde kullanılmış. Bu ve benzeri eserlerin Vikipedi'de kesinlikle kayda değer olduğunu düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:20, 29 Mart 2016 (UTC)

CEE Spring 2016

Arkadaşlar selam. Orta ve Doğu Avrupa Vikipedistleri tarafından organize edilen CEE Spring 2016 madde açma yarışmasının bizim Vikipedi'deki sayfasını geç de olsa oluşturdum. Sayfayı oluşturan olarak şuraya kendimi "sorumlu" sıfatıyla ekledim ancak bu sorumluluğu almak veya paylaşmak isteyen olursa bir adım öne çıkabilir :) Proje sayfası çok basit ve sade zaten, 21 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında sürecek projede amaç, topluluk üyesi ülkelerin çeşitli alanlardaki maddelerini oluşturmak. Proje sayfasındaki bayraklara tıklayarak madde listelerine ulaşabilirsiniz. Türkiye için madde listesini, geçen seneden örnek alarak şurada oluşturmaya başladım. Buraya yeni maddeler eklenebilir, yardımcı olan olursa iyi olur. Projeye katılmak isteyen olursa proje sayfasına katkısını yazması yeterli. Geçen seneki projeye göre daha faydalı olacağını düşündüğüm bir katkılar kısmı oluşturdum, böylece ülkelere ve kullanıcılara göre de sıralama yaparak katkıları daha iyi gözlemleyebiliriz. Onunla ilgili olumsuz görüş olursa belirtilebilir. Hayırlısı olsun.--RapsarEfendim? 17:51, 28 Mart 2016 (UTC)

  • Facebook sayfamızdan kim sorumluysa oradan bir duyuru yaparsa, bir de Vikipedi'nin tepesine projeye katılım çağrısı yaparsak katılımcı sayısında ufak bir artış da yaşayabiliriz, not düşeyim.--RapsarEfendim? 18:33, 28 Mart 2016 (UTC)
Harikasın @@Rapsar! Bu sene harekete geçmekte geç kaldığımızı düşünmüştüm. Geç değilmiş demek ki! Geçen sene CEE projesi için bir sürü madde oluşturmuş ve çok eğlenmiştim, o dönem oluşturduğum maddelerle hala övünüyorum. Bu sene o kadar yoğunlaşamam ama elimden gelen her desteğe varım. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Hadi bırakın elinizdeki işleri, Balkan ülkelerindeki vikipedist dostların istediği maddeler nelermiş onları yazmaya çalışın! İnsan akla hayale gelmedik şeyler öğreniyor...--Başak (mesaj) 18:49, 28 Mart 2016 (UTC)

Elazığ mı Elâzığ mı?

Her ne kadar okurken ince söylesekte kayıtlarda Elazığ şeklinde geçiyor. Elâzığ şeklinde adlandırmamız doğru mu? --Mecnun (mesaj) 20:49, 30 Mart 2016 (UTC)

Tartışma sayfası...--RapsarEfendim? 00:53, 31 Mart 2016 (UTC)
Orada da belirttim. Bu konu özelinde genel olarak bu tür durumlarda ne yapılması gerektiğine dair topluluğun görüşünü almak faydalı olabilir diye düşünüyorum. --Mecnun (mesaj) 20:45, 31 Mart 2016 (UTC)

Hayal Kırıklığı Vikipedi

Merhabalar, İstisnaları tenzih ederek şunu söylemeliyim ki, yıllar önce dahil olup, son bir kaç yılda geri dönüp aktif olarak katkı sağlamaya çalıştığım Vikipedi benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Bugüne kadar gerek yapısı, gerekse bilgi kaynağı olarak son derece güven veren bir izlenimi olmasına rağmen, son bir kaç yılda edindiğim tecrübeler ve gözlemlediğim sayfalardaki şahit olduğum iletişim tarzı, uygulamalar güvenimi derinden sarstı. Bu süre zarfında bırakın Wiki'ye kazandırılmaya çalışılmayı, hem okuyucu olarak hem de bir kullanıcı olarak hevesim ve inancım da söndü.

Umarım bir gün daha ciddi, insancıl, objektif, amacına uygun, bireysel ego savaşlarından arınmış, kurumsal, sağlıklı iletişimi olan ve güvenilir bir platforma dönüşür. Selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 08:53, 31 Mart 2016 (UTC)

Kaygılarınızı şahsen anlıyor ve hak veriyorum fakat bunun kendiliğinden olmasını veya başkaları tarafından gerçekleştirilmesini beklemektense, bir parçası olmayı düşünmez misiniz? İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 12:38, 31 Mart 2016 (UTC)
@Frock~trwiki, hevesiniz kırılmasın, bence kullanıcıların yaptıkları genel olarak ansiklopediyi bağlamamalı. Sonuç olarak denetim mekanizması var ve çeşitli yollarla olumsuz davranışlar engellenmekte. Yani mükemmelliyeti aramak tabiki hakkımız ama bunu çözmek için bizlerin ne yaptığı bence daha önemli bir hal alıyor. Örneğin yıllar önce burada olduğunuzu ve uzun zaman sonra tekrar geldiğinizi belirttiniz. Bu süre zarfında siz uzak kalmış olabilirsiniz ama birçok sorumlu arkadaşımız sayısız olumsuz katkı yapan kişiler uyarmış veya katkılar düzenlenmiştir elbette. Bu yüzden moraliniz bozulmasın, elbirliği ile bu işi başaracağız. Sonuçta sihirli değnek yok, ol deyince olmuyor, bizler bu konuda katkı sundukça ansiklopedi büyüyecektir. Örneğin bir Meksikalı olarak Meksika uyuşturucu çeteleri hakkında bir yazı yazdığınızı düşünsenize? Direkt ölüm tehditleri dahi alabilirsiniz, ama oralarda bile bu işleri yapan, katkı sağlayan, nice zorluklarda zamanlarından fedakarlık edip katkı sağlayan kişiler var. Türkçe Viki, diğer dillerdekilere oranla bence biraz daha iyi bir vaziyette. Bu da bizim katkılarımızla paralel, gökten inmedi sonuçta :) --Ahmet Turhan (mesaj) 12:49, 31 Mart 2016 (UTC)
  • Frock~trwiki, hepimiz zor günler geçirdik. Ama bunun çözümü bırakmak değil, tam tersine burada kalıp sorunun üstüne gitmektir. Bir sorun varsa ben bunu nasıl düzeltebilirim? diye düşünülmeli ve çaba gösterilmeli. Gerekiyorsa başka kullanıcılardan yardım alabilirsiniz. Size yardımı olacak birileri vardır. Eğer gerçekten üstesinden gelinemiyorsa bir süre için sorunu es geçmeyi deneyebilirsiniz. Dilerseniz Vikimola yapıp bir süre katkı yapmayın, sonra tekrar sorunu halletmeyi deneyin. Şundan emin olun ki: yıllardır burada katkı yaptım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım diyen birini bulamayacaksınız. İyi şeylerin yapılmaya çalışıldığı yerde sorunlar hep olacaktır. --Turgut46 16:32, 31 Mart 2016 (UTC)
  • @Frock~trwiki Sizi anlıyorum. bazen oluyor benim de hevesimin azaldığı. Fakat bırakıp gitmek asla çare değildir. Sorunlardan kaçmak değil aksine çözmek gerekiyor. Sadece zamana ihtiyacımız var. Umarım yazdığınız bu mesaj veda notu değil. Zira siz olumlu katkılar yapan birisisiniz. Vikipediden ayrılmanızı istemem. Zaten oldukça sınırlı sayıda kişi burayı önemseyip katkı yapıyor. Sosyal medyada vikipediden bahsettiğim de insanlar öyle bir tepki veriyor ki. Bir keresinde bir kullanıcı dedi ki "orası insanların kafasına göre yazıp çizdiği bir site". Ben tabi ona anlatmaya çalıştım ama kendim böyle düşünen bireylerin olduğuna şaşırdım. Demekki vikipediyi yeteri kadar tanıtamamışız. Bu durumda çekip gitmek değil, kalıp katkı yapmak, projelere destek vermek ve insanları katkı yapmaya teşvik etmeliyiz. — OkanfanEvet benim? 09:11, 1 Nisan 2016 (UTC)

Samimiyetiniz ve desteğiniz için çok teşekkürler. Frock~trwiki (mesaj) 12:31, 4 Nisan 2016 (UTC)

Open Call for Individual Engagement Grants

Lütfen kendi dilinize çevirmeye yardım edin.:

Greetings! The Individual Engagement Grants (IEG) program is accepting proposals until April 12th to fund new tools, research, outreach efforts, and other experiments that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), IEGs can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.

With thanks, I JethroBT (WMF) 15:47, 31 Mart 2016 (UTC)

VikiProje Siyaset iş birliği projesi sizi bekliyor

VikiProje Siyaset'in yeni 1-15 Nisan 2016 tarihleri arasındaki işbirliği projesi: Laos ile ilgili maddeler ve Laos kategorisine yeni alt kategoriler oluşturmak. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:07, 1 Nisan 2016 (UTC)

Şikayet sayfası kaldırılsın !

Hiç uzatmadan.. Eğer Vikipedi:Kullanıcı engelleme talepleri gibi bir sayfamız varsa, Vikipedi:Şikayet sayfasının kaldırılmasını ilginize sunuyorum. Bir adım ilerlemiyor on küsur senedir. Hep aynı şeyler. Üstelik bazı kullanıcıların "şikayet mekanizması" diye bir isim uydurup, her yaptıkları şeyden sonra "aha orada" diye göstermesi de cabası, özellikle o sayfanın varlığı devriyelik, hizmetlilik ve diğer kullanıcı grupları arasında bir ayrıcalık varmış imajını yaratıyor.Normal kullanıcı- Hizmetli gibi bir ayrımı çağrıştırıyor isminin şikayet olmasından dolayı. Kaldıralım artık. Engelleme talepleri sayfası daha derli toplu daha resmi bir anlayışa hakim. Şikayet sayfasını madde eksiklikleri, kaynak eksiklikleri, şablon eksiklikleri gibi vikipediyi geliştirmeye yönelik durumlar için kullanalım ve şahsilikten uzaklaştıralım. --Boyalikus (mesaj) 14:49, 4 Nisan 2016 (UTC)

Amacına uygun kullanılsa anlaşma ortaya çıkaracak güzel bir sayfa ancak herkes birbirine ceza verdirme amacı güttüğü için tabiri caizse "bir büyüğe şikâyet edeyim de şu kullanıcının paçasını aşağı alsın" gibi bir yere dönüşmüş durumda. Şöyle bir baktığımda da iki üç belirli kullanıcının sürekli adının geçtiğini görmekteyim. Sürekli adı geçen kullanıcıların kendisini sorgulamasını öneriyorum, belki de burası onlar için bir alışkanlık olmuştur. Zaman zaman "sen şöylesin" ya da "senin kim olduğunu biliyorum" gibisinden laf dalaşına dönüşen tartışmaları rahatsızlık verici buluyorum ve Vikipedi'de bu tarz ifadelerin kullanılmasından oldukça rahatsızım. Açıkça katkıya değil kullanıcıya odaklanmaktır ve VP:İÜYYKÜD ihlalidir. -seyit. 20:00, 4 Nisan 2016 (UTC)