ThyssenKrupp: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Ben.okucu (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
83. satır: 83. satır:
[[Kategori:Almanya merkezli şirketler]]
[[Kategori:Almanya merkezli şirketler]]
[[Kategori:Almanya merkezli çok uluslu şirketler]]
[[Kategori:Almanya merkezli çok uluslu şirketler]]
[[Kategori:Almanya merkezli gemi yapımı şirketleri]]
[[Kategori:Almanya merkezli gemi yapım şirketleri]]
[[Kategori:Frankfurt Borsası'ndaki şirketler]]
[[Kategori:Frankfurt Borsası'ndaki şirketler]]
[[Kategori:Asansör üreticileri]]
[[Kategori:Asansör üreticileri]]

Sayfanın 16.04, 11 Şubat 2016 tarihindeki hâli

ThyssenKrupp AG
TipAktiengesellschaft
EndüstriKonglomerat
Kuruluş1811 (Krupp),1891 (Thyssen AG),1999 (ThyssenKrupp)
KurucuThyssen AG, Krupp
Genel merkezi
Hizmet alanlarıDünya çapında
Önemli kişilerHeinrich Hiesinger (CEO)
ÜrünÇelik,Paslanmaz çelik,Otomotiv mühendisliği,Deniz teknolojisi mühendisliği,Gemi inşaatı ve deniz mühendisliği,Biyoteknoloji
Gelirartış 42.778 billion (2015)[1]
Net gelirartış 537 milyon (2014)
Çalışan sayısı155,697 (2015)
Web sitesiResmi sayfası


ThyssenKrupp AG, merkezi Almanya olan çokuluslu holding şirketi.ThyssenKrupp AG dünyanın en büyük Konglomeratlarından biri olup dünya çapında 670 şirketten oluşmaktadır. ThyssenKrupp Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biridir, şirket aynı zamanda bileşenleri ve otomotiv endüstrisi için sistemler, asansörler, yürüyen merdivenler,ticaret ve sanayi hizmet vermektedir.Şirket Thyssen AG ve Krupp şirketlerinin 1999 yılında birleşmenin sonucudur.Duisburgda merkez binası ve Essende operasyonel merkezi vardır.ThyssenKrupp'un ürünleri çelik üretimi ve gemi yapımı için makine ve endüstriyel hizmetleridir.Aynı zamanda, savunma alanında faaliyet göstermektedir. 2009 yılında şirketde yeniden yapılanma yapıldı ve iki büyük bölüme: Malzeme ve Teknoloji bölümlerine ayrıldı.Teknoloji Bölümü asansör,bioteknoloji ve parçalar teknolojisi ve deniz sistemleri üzerinde; malzemeler bölümü karbon çelik, paslanmaz çelik ve malzeme hizmetler üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Tarihi

ThyssenKruppun Essendeki merkez binası
ThyssenKruppun Duisburgdakı fabrikası

1891 yılında August Thyssen ve kardeşi "Joseph Gewerkschaft Deutscher Kaiser" bir kömür madenciliği şirketin tüm hisselerine sahip oldular aynı şirketin çelik fabrikası Duisburgda açıldı.Daha sonra August Thyssen tarafından büyüdülen şirket demir çelik ve imalat gemileri, makineleri üretmeye başladı.Birinci Dünya Savaşı zamanı şirket zarara maruz kaldı.İkinci Dünya Savaşı zamanı şirket savaş ekonomisi için çalışdı.Savaşın sona ermesinden sonra 1953 yılında Ağustos Thyssen-Hütte AG adlı yeni bir şirket kuruldu. Duisburg şirketin diğer fabrikaları yasal olarak bağımsız kuruluşlar haline geldi; 1950'li ve 1960'lı yıllarda onlar Thyssen grubuna tekrar entegre edildi.1956 yılında Niederrheinischen Hütte AG,1957 yılında Deutschen Edelstahlwerke AG, 1973 yılında Rheinstahl AG,1978 yılında Phoenix-Rheinrohr AG (metalurjik çalışmalar ve değirmenler) ve Hüttenwerk Oberhausen AG Thyssen tarafınan alındı.1977 yılından şirket yeniden Thyssen AG adını aldı.

1999 yılı 17 mart tarihinde Almanyanın 2 büyük holdingi Krupp ve Thyssen AG birleşmesiyle ThyssenKrupp AG yaratdıklarını ilan etdiler ve 23 ekimde işlem tamamlandı.[2] Böylece 2 büyük güç bir güçte birleştirildi. 1988 yılında ThyssenKrupp Alman amortisör üreticisi Bilsteini satın aldı.[3].1999 yılında ise ThyssenKrupp amerikan asansör üreticisi Dover Elevator Companyini,dört yıl sonra Kore merkezli Dongyang Asansör şirketini devraldı. 2005 yılında ThyssenKrupp Howaldtswerke-Deutsche Werfti bünyesine geçirtdi.Bunun esasında Avrupada en büyük gemi inşaatı şirketi ThyssenKrupp Marine Systems şirketini kurdu. Emden HDW Blohm + Voss Hamburg, hem de Nordseewerke'nin ek olarak, aynı zamanda TKMS iştiraki. One Equity Partners TKMS hisselerinin% 25 tutar.2005 yılında ThyssenKrupp BAE Systemsden Atlas Elektronikin% 60 satın aldı. 2008 yılının başlarında ise ThyssenKrupp Aerospace Kent, Washington merkezli "Apollo Metaller ve Havacılık Metaller"i havacılık ve savunma üssü ile satın aldı.

ThyssenKrupp AG-nin yan şirketleri

  • ThyssenKrupp Havaalanı Sistemleri - jet köprü ve yolcu biniş köprüleri üreten firma.
  • ThyssenKrupp Automotive-Otomotiv mühendisliği,makina,otomotiv üzerinde uzmanlaşmış şirket.
  • Berco -palet ve şasi paletli araçların önemli bir üretici. 1999 yılından bu yana ThyssenKrupp Grubu'nun bir parçasıdır.
  • ThyssenKrupp Bilstein - büyük otomobil şirketlerinin birçoğunda kullanılan amortisörler ve stabilizatör üretici.Şirket Ağustos Bilstein tarafından 1873 yılında kuruldu. 1999 yılından bu yana grubun parçasıdır.
  • Blohm + Voss - gemi inşa şirketi.
  • ThyssenKrupp Drauz - kesme aletleri, sıkma ve montaj, yükleme ve işleme merkezleri için makine ve ulaşım sistemlerinin, lazer kaynak sistemleri ve lazer kesim, araç sürücülerinin sistemleri boşaltma,karoseri üretimi için makineler ve yarı otomatik kaynak hatları.\ üreticisi.
  • ThyssenKrupp Elevator - Asansör ve yürüyen merdiven ekipmanı üreticisi. şirket 67 ülkede temsilciliyi ve 44 000 çalışanı vardır. şirket asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen bant sunmaktadır.
  • ThyssenKrupp Mannex - boru ve boru aksesuarları, haddelenmiş çelik (çelik fabrikaları için) endüstriyel tesisler, petrol ve gaz platformlarının inşası için donatım.
  • ThyssenKrupp Materials International - haddelenmiş metal üreticisi.
  • ThyssenKrupp Nirosta - yüzey kapsamlı paslanmaz çelik üreticisi; 1995 yılından bu yana çalışmaktadır.
  • Nordseewerke - 1903 yılından bu yana gemi yapımı yapan şirket.
  • Polysius - çimento sanayi için donatım temini.
  • ThyssenKrupp Industrial Solutions - kimya, petrokimya, petrol arıtma endüstrisi için EPC yüklenicisi. Birçok teknolojilerin lisansörü.
  • Rasselstein GmbH - teneke en büyük tedarikçilerinden biri.
  • Rothe Erde - rulman, çelik ve makineler,otomobiller için yatak üreticilerinden biri.
  • ThyssenKrupp Schulte - haddelenmiş metal,haddelenmiş çelik, paslanmaz çelik, demir dışı metaller üreticisi. Dortmundda 1896 yılında kurulmuştur.
  • ThyssenKrupp Stahl Baulemente - çeşitli uygulamalar için bina ve tesisler için yapı malzemeleri ve yapı sistemlerinin üreticisi.
  • ThyssenKrupp Steel.
  • Uhde - Şirketin inşaat sektöründe dünya liderlerinden biri. Şirketin kendi iştirakleri Avustralya, Hindistan, İtalya, İspanya, Türkiye, Rusya, İsviçre, Güney Afrika bulunmaktadır.
  • ThyssenKrupp VDM - yüksek performans levha, folyo, tel çubuklar, borular için kütük, nikel bazlı alaşımlar ve özel paslanmaz çelik, yumuşak manyetik alaşımlar,dövme metal malzemesi,sikkelerin basım için damgalı ve bükülmüş ürünlerin üretici.


ThyssenKrupp AG Türkiyede

ThyssenKrupp Türkiyede ilk kez Krupp şirketi olarak Osmanlı zamanında ilk lokomotifi sağladı.Daha sonra demiryolu projesi Berlin-Bağdat Demiryolu Hattını gerçekleşdirmişdir.[4]1903 yılında ise Thyssen Türkiyedeki temsilciliyi yaratıldı.1950li yıllarda ThyssenKrupp Türkiyeye yatırımlar koyarak ülke sanayisine destek oldu,bir çok üretim tesisleri ve projeler yaratıldı.2008 yılında Bursada özel işlenmemiş parçalar tesisi,2009 yılında İstanbul Çelik Servis Merkezi Gebzede yeni servis merkezini başlattı.2013 yılında Bandırma’daki BAGFAŞ tesisinin inşaatına başlatıldı.2014 yılında itibaren "ThyssenKrupp Materials Turkey" şirketi kuruldu.Bu günkü günde Türkiyede asansörler,paslanmaz çelik,farklı endüstriler için malzemeler üretiliyor.Şu an Türkiye ThyssenKrupp için önemli ve dinamik pazardır,gelecek yıllarda da şirketin Türkiyede yatırımları ve satış kapasitesi artırmağı hedefliyor.[5][6]

Kaynakça

Dış bağlantılar