Büyük Salat (basketbol takımı): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
iç bağlantı düzeltme AWB ile
→‎Tarihçe: iç bağlantı düzeltme AWB ile
14. satır: 14. satır:


== Tarihçe ==
== Tarihçe ==
[[Trakya]]'nın [[Türkiye Basketbol Ligi]]'ndeki ilk temsilcisidir. [[1988-89 Türkiye Basketbol Ligi]] nde 7 maç yaptıktan sonra maddi imkansızlılar nedeniyle kapatılmıştır. ''Tekirdağ Basketbol'' adıyla kurulan kulüp daha sonra [[Tekirdağ]]'daki ünlü yağ firması ''Büyük Salat''</u>'ın sponsor olmasıyla Büyük Salat Tekirdağ Basketbol adını almıştır.
[[Trakya]]'nın [[Basketbol Süper Ligi|Türkiye Basketbol Ligi]]'ndeki ilk temsilcisidir. [[1988-89 Türkiye Basketbol Ligi]] nde 7 maç yaptıktan sonra maddi imkansızlılar nedeniyle kapatılmıştır. ''Tekirdağ Basketbol'' adıyla kurulan kulüp daha sonra [[Tekirdağ]]'daki ünlü yağ firması ''Büyük Salat''</u>'ın sponsor olmasıyla Büyük Salat Tekirdağ Basketbol adını almıştır.


== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==

Sayfanın 20.31, 1 Şubat 2016 tarihindeki hâli

Büyük Salat Tekirdağ Basketbol
LigTürkiye Basketbol Ligi
Kuruluş1980
Feshediliş1988
SalonTekirdağ Belediyesi Basketbol Salonu
RenklerSarı-Siyah
    -    

Büyük Salat Tekirdağ Basketbol Kulübü 1980 yılında Tekirdağ'da kurulmuş bir basketbol kulübüdür.

Tarihçe

Trakya'nın Türkiye Basketbol Ligi'ndeki ilk temsilcisidir. 1988-89 Türkiye Basketbol Ligi nde 7 maç yaptıktan sonra maddi imkansızlılar nedeniyle kapatılmıştır. Tekirdağ Basketbol adıyla kurulan kulüp daha sonra Tekirdağ'daki ünlü yağ firması Büyük Salat'ın sponsor olmasıyla Büyük Salat Tekirdağ Basketbol adını almıştır.

Dış bağlantılar