Tartışma:Muhyiddin İbnü'l-Arabî: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
28. satır: 28. satır:
okumakla anlanmz ruhunu tanıyan nefsini tanıyan anlar
okumakla anlanmz ruhunu tanıyan nefsini tanıyan anlar
anlamak herkesin hadi degildir.
anlamak herkesin hadi degildir.

Hizir'in omru sonsuz degil, dunyanin omru ile sinirli ! Allah Kuran 'da "bilmedikleri hakkinda tartisip dururlar "diyor ! ve Hizir hakkinda Kuran 'da isari anlamlar var . Genel anlamda din hakkinda ahkam kesmek , islam dininde asil Kuranin hakkidir. kurana karsi gelen ateist sayfalarda fikrini belirtebilir .
[[Özel:Katkılar/77.169.179.105|77.169.179.105]] 22:10, 26 Ocak 2016 (UTC)

Sayfanın 22.10, 26 Ocak 2016 tarihindeki hâli

İsmin, Muhyiddin İbn Arabi olarak değiştirilmesi daha uygundur.

"ibn-i", "bin", "ibn" vs

Bu "oğlu" anlamına gelen tabir Türkçede çok değişik biçimlere bürünmüştür. Ben doğrusunu hatırlayamıyorum, tam ve doğru kullanımını bilen varsa lütfen anlatsın; ki bu makalede (ve birçok diğerinde) geçen biçimleri teke indirgeyelim, diğer kullanımlarını da yönlendirme haline getirelim. --farukahmet 12:41, 9 Temmuz 2006 (UTC)

bunun farklı ifadeleri vardır ibn, ibn-i ya da ibn'ül olabilir ama ibn-i ve ibn'ül kalıpları hala arapça kalıplar olduğu için sadece ibn kullanımı bence daha uygundur.--Es semavi 09:09, 18 Eylül 2006 (UTC)

işin aslı 2 aynı isimdeki kişiyi birbirinden ayırmak için şeyhe ibn arabi denmiştir



ibni Arabi hakkında iyi bilgiler vermişsiniz.Onun görüşlerinin temelsizliği şu ifadesinden bile anlaşılır. Fusus'u akıl yoluyle yazmadığını melek yoluyla aldığını beyan ediyor. o kitapta güneş etrafındaki 7 gezegenden bahsaderdaha fazla değil. çünkü o dönemde son keşfedilen iki veya üç gezegen bilinmemekteydi. Eğer o bilgileri melek getirseydi. Hepsini bildirmez miydi?

O günkü  eski fizikte bilinenleri aktardığı yani verdiği bilgilerin kendi iç dünyasındaki o günkü biligiler olduğu besbelli değil mu? O kitap ta bu günkü bilin kesinlikle tespit ettiğine uymayan bir sürü bilgi var.
Hızır bilgisi de öyle: Kef suresine göre.  sonradan Hızır,denilen kişi bizim gibi bir kuldur. Heerkes gibi de yaşamış ölmüştür. Onun hala yaşadığını ileri sürme de gene tasavvufcu kaynaklıdır. Ayette" biz hiç bir beşere ebedi hayat vermadik...."  Yani Hızırın yaşadığı iddiası da hiç bir temele dayanmaz. 
 Hele vahdet-i vücut tam bir şirktir. Hem Allah,tek ve sonsuz olacak. fakat va ondan tecelli edecek! nereede hangi mekanda görünecek? kime görünecek? bu, varlıkların yaratılmasının inkarı değil de nedir. 
  Özet olarak: bu kişilere şirkin en yükseğine ulaşmışlardır.



Alıntı

Selamlar. Bence alıntı kısım çok fazladır. Takabeg 05:53, 26 Ocak 2008 (UTC)

onu ve kitablarını anlamak akıl yoluyla degildir ançak ALLAH vergisiyle olur 
 okumakla anlanmz ruhunu tanıyan nefsini tanıyan anlar 

anlamak herkesin hadi degildir.

Hizir'in omru sonsuz degil, dunyanin omru ile sinirli ! Allah Kuran 'da "bilmedikleri hakkinda tartisip dururlar "diyor ! ve Hizir hakkinda Kuran 'da isari anlamlar var . Genel anlamda din hakkinda ahkam kesmek , islam dininde asil Kuranin hakkidir. kurana karsi gelen ateist sayfalarda fikrini belirtebilir . 77.169.179.105 22:10, 26 Ocak 2016 (UTC)