Kullanıcı mesaj:Merube 89: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Drgulcu (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Selam
Abuk SABUK (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Varsanı
1.076. satır: 1.076. satır:
selamlar gulcu. nasılsınız? çok uzun zamandır aktif değildim ne yazık ki. listeye yardımcı da olamadım o nedenle :(. seçkin liste olmuş sanırım, ellerinize sağlık. sevgilerimle--Merube 89msj 09:32, 23 Ocak 2016 (UTC)
selamlar gulcu. nasılsınız? çok uzun zamandır aktif değildim ne yazık ki. listeye yardımcı da olamadım o nedenle :(. seçkin liste olmuş sanırım, ellerinize sağlık. sevgilerimle--Merube 89msj 09:32, 23 Ocak 2016 (UTC)
:Merhaba Merube. Teşekkür ederim. Sizin büyük katkılarınızla seçkin liste oldu. Tekrar dönmüşsünüz, hoşgeldiniz. Maalesef bir süredir de ben aktıf değilim :( İşler, güçler, yoğun nöbetler, bahaneler... <span style='border-radius:8px;border-top:4px solid #F63; border-bottom:4px solid #6C0'>'''[[User talk:Drgulcu|<small><font colour="white" face="segoe script">Drgulcu</font></small>]]'''</span> 12:45, 23 Ocak 2016 (UTC)
:Merhaba Merube. Teşekkür ederim. Sizin büyük katkılarınızla seçkin liste oldu. Tekrar dönmüşsünüz, hoşgeldiniz. Maalesef bir süredir de ben aktıf değilim :( İşler, güçler, yoğun nöbetler, bahaneler... <span style='border-radius:8px;border-top:4px solid #F63; border-bottom:4px solid #6C0'>'''[[User talk:Drgulcu|<small><font colour="white" face="segoe script">Drgulcu</font></small>]]'''</span> 12:45, 23 Ocak 2016 (UTC)

== Varsanı ==

Teşekkürler, süper, siz? Başka bir yerde tartışılmıyorsa varsanı olarak kalacak sanırım.--'''[[Kullanıcı:Abuk SABUK|Abuk]]''' <sup><small>[[Kullanıcı mesaj:Abuk SABUK|<font color="red">Sabuk</font>]]</small></sup> 14:49, 23 Ocak 2016 (UTC)

Sayfanın 14.49, 23 Ocak 2016 tarihindeki hâli

Mesaj Arşivi 1Mesaj Arşivi 2Mesaj Arşivi 3Mesaj Arşivi 4Mesaj Arşivi 5Mesaj Arşivi 6Mesaj Arşivi 7Mesaj Arşivi 8Mesaj Arşivi 9Mesaj Arşivi 10Mesaj Arşivi 11Mesaj Arşivi 12Mesaj Arşivi 13Mesaj Arşivi 14Mesaj Arşivi 15Mesaj Arşivi 16

Selam Merube. Şimdiye kadar gördüğüm en nazik, en kibar kullanıcıydın, hatta belki de -burada tanıyabildiğim kadarıyla elbet- tanıdığım en nazik insanlar arasındaydın. Ne oldu son bir kaç günde? Canın bir şeye mi sıkıldı? Birkaç lafa sinirlenip Vikipediye katkı yapmayı mı bırakacaksın?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 05:06, 27 Eylül 2011 (UTC)

a Special Thanks and best regards

I thank you most strongly to what you did for me, thanks on behalf of the University of the Andes, if you need it for some Italian translation, ask me what I want, I'll point out another little article: en:Diario Frontera, typical of the periodic city ​​of Merida and the Andes. as regards the rest, the summer is a little slow and boring passed one hand, but interesting on the other. now we await what's ahead in the autumn and winter. said this with my whole heart I wish you an excellent start to the week which is prosperous and generous--Lodewijk Vadacchino 11:15, 27 Eylül 2011 (UTC)

I wrote the article, Diario Frontera. Actually we should thank to you, because of you, we have brand-new articles now. And, i thanks for your very kind offer. I'm so sorry for my veryy veryy late answer, almost spring will come :). i hope you have a great year, cheers--Merube 89msj 21:51, 4 Şubat 2012 (UTC)

Pekala

Böyle tartışmaları sürdürmek istesem haftalarca sürer gider, maddeler alanında katkı yapmak için geldim ama bir türlü mümkün olmuyor (Neden acaba). Sosyal paylaşım sitelerinde bile gelen küfürlü mesajlar, tehditler... Viki'deki ciddi tartışmalar... Nereye gidiyor bu Vikipedi? Sanal alemdeki birkaç şey için bunları yapmaya değer mi? Neyin nesidir? Köy çeşmesinde insan|perver güzel bir şey demiş; Bermanya dedikoduculuğa karşı tavır alıyor ama sen ne dediklerini söylemesini istiyorsun demiş 82~145'e. Ne demek istediğimi anlatabildiğimi düşünüyorum. Topluluk giderek yıpranıyor, bu durumda mola vermenizi haklı buluyorum. Size bol şans. --Berm@nyaİleti 11:40, 27 Eylül 2011 (UTC)

Yazık

Ben irc'te fazla takılan bir kullanıcı değilim, üstelik uzun zamandır ilk defa seksenin davetinizle irc'e girmiştim. Seksen, siz ve benim aktif olarak mesaj yolladığımız konuşmada; seksen ile şu konuşmalar geçmişti: olayın tek bir davadan ibaret olmadığını belirttiğim halde, neden kişisel algıladığınızı açıklamak amacıyla dava çerçevesine dönmenizi -psikolojinizi de daha iyi anlayabileyim diye yakın dönemde neler olduğunu anlatmak üzere-, tekrar tekrar tek bir davadan ibaret olmadığını belirttiğimi, sonra tekrar dava ile ilgili verdiğim örneklere dönülmesi üzerine gözüme çarpanları örnek verdiğimi, elbette başka ihlallerin de olabileceğini belirttiğimi, bunun üzerine sadece tek taraflı örnek verdiğimi iddia etmenizi, benim tekrar sonuçta bunların ihlal olduğunu ve sadece birer örnek olduğunu belirttiğimi, köy çeşmesindeki yazımdan sıklıkla alıntı yaptığımı, bu doğrultuda gerekçe ile ilgili kısmı da alıntıladığımı, sonrasında psikoloji konusunun da etkisiyle belki de kişisel algılayabildiğinizi ancak bunun nedenlerini açıkladığınız, sonrasında gerekçenin gidişatı ile ilgili köy çeşmesindeki kendi yazımdan alıntımdan sonra bermanya'nın dava açması sonrasında birçok kişinin onunla aynı fikirde olduğu ve güçlü argümanlar olduğunu söylediğinizi, benim ise gidişatın normal olmadığına yönelik köy çeşmesindeki yazıma ithafen yazılarım sonrasında bir şekilde geldiğimiz noktada, sizin dava başlarında argümanın güçlü olması ama sonrasında iddiaların çürültüldüğünü -ıp kontrolü ile olduğunu kastetmiştiniz sanıyorum- ancak bermanya'nın ısrarla iddialarında devam ettiğini söylediğiniz, benim de dinlediğim sonrasında bu davranışın da hatalı bir davranış olacağını söylediğim konuşmamızın, önce ve sonrasında da ısrarla davayı anlattığınızı emperyan ile beraber, benim ısrarla kendi sözlerimi açıklamaya çalıştığım bir ortamda şimdi nasıl da benim dedikoducu olarak -üstelik sadece benim- yaftalanmama neden olduğunu açıklar mısınız lütfen? Kendimi açıklamaya çalıştığım zamana ve çabaya yazıklar olsun diyorum sadece.... irc'e girdiğime de kendi sözlerimi anlatmak için harcadığım zamana da çabaya da isteğe de yazık. Bunlar dönüp dolaşıp benim dedikoducu olarak iftiraya uğramamı sağladı ya isimsiz bir bilgilendirme mesajıyla (!) ne diyeyim ki artık.... Tutup da sadece bana özel, aman dedikodu yapma lafları karşısında pes vallahi.. Daha da zaten -en azından uzun bir süre için- vikide bulunmayı düşünmüyorum, cevap yazmanıza gerek yok yani. --Merube 89msj 04:39, 27 Eylül 2011 (UTC)

  • Ben tartışmalara katılma kararı bile almamakla birlikte sizi dedikodu yapmak ile de hiç bir zaman suçlamadım. Ayrıca IRC'de geçen konuşmada ben diğer olan bitenlere karışmamakla birlikte sadece "gruplaşma" olayının "saçma" olduğunu belirttim. (Zaten saat 23'te çıkmıştım.) Onun dışında yapılan yorumlara ben tarafsız kalıyorum (çünkü olayları fazla takip etmedim). IP kontrolü ile elimizdeki kanıtlar çürütüldü gibi sözler sarf etmedim. Kibele'nin böyle bir söz söylediğini belirtmiştim. Buyrun o sözünden alıntı: ama geçmişte de, "denetçiler de bunların arkadaşı, bu yüzden söylemiyorlar" gibi laflar çok edildi. eğer mümkünse meta'dan denetleme isteyelim.. Ben size dedikoducu dedim de benim mi haberim yok? Bir bağlantı verin de benim olayla ne ilgim olduğunu anlayayım? (özellikle köy çeşmesindeki olayı yeni öğrenen ben nasıl oluyorda köy çeşmesindeki olayları size gösteriyorum ki?) Yanlış anlaşılma varsa sorun değil ancak benim olaylar ile ne ilgim var onu cidden anlamadım. Emperyan-ileti

Vandalizm

Merhaba,

daha önce defalarca ekz engellenen kullanici Kullanıcı:DJEnok gene vandalizm yapmaya basladi. ikaz ettigim halde devam ediyor. Örnek Tikla. Bu kez temelli engelense iyi olur. arkasindan ben sürekli düzeltmeye calisiyorum cünkü, bosuna birsürü is cikiyor.

selamlar--Xberger 16:10, 27 Eylül 2011 (UTC)

  • Açıkçası durumdan dolayı ben de mahcubiyet duyuyorum. IRC'ye sizi ben davet ettiğim için bu durumdan kendime de pay çıkarıyorum. Size yapılan itham bana da yapılmış demektir. Benim yaptığımı düşünmüyorsunuz herhalde? O an IRC'de bulunan herhangi biri bilgiyi aktarmış olabilir. Gerçekten kim olduğunu bilmiyorum. --seksen 16:31, 27 Eylül 2011 (UTC)
    • Zaten şu anki dedikoducu (!) ve sızdırıcı (?) iddialarına baktığımda IRC'ye bir daha girmeme kararımı kolayca vermiş bulunuyorum. Kişisel olarak algılama sebebimi çeşmede "pardon" ile başlayan yorumumda belirttim, o yönde bir adım atılırsa özür dileyerek sözlerimi geri çekerim. Ben de şu anda sadece maddelere katkı yapmak, uzun bir Vikimola ve hatta Vikipedi'yi bırakmak gibi seçenekleri değerlendiriyorum. Bugüne kadar bırakmayı hiç düşünmedim mi sanıyorsunuz? Ama burada bulunma amacımız, Türkçe bilen herkesin her çeşit bilgiye özgür ulaşabilmesi, göz önüne alındığında üçüncü seçenek pek olası görünmüyor. Lütfen asıl amacımızı unutmayalım. Herkesin bu amaç için burada bulunduğunu da. Size de bu amacı hatırlatırım. Kısaca: kalın. Teşekkürler. --seksen 17:23, 27 Eylül 2011 (UTC)

Lütfen…

Eğer senin gibi kibar ve nezaket kurallarını hiçbir zaman çiğnememiş ve iyi niyetli kullanıcılar giderse buraların hali ne olur diye düşünmeni ve güçlü olmanı rica edebilir miyim lütfen? Mimar77 20:52, 27 Eylül 2011 (UTC)

Doktor, Doktor kalksana Hizmetliliğine baksana Viki elden gidiyor Çaresine baksana!

Merhaba Merube. Bırakma kararınızı duyunca üzüldüm. Sizin gibi iyi niyetli, çalışkan, kibar bir vikipedistin bu hale gelmesi gerçekten iyi olmadı. Anlaşılan o ki sorun olarak gördüğünüz şeyleri içinize atmışsınız ve bunları paylaştığınız zaman da kırıcı olduğunu düşündüğünüz cevaplar almışsınız. Sizinle aynı görüşleri paylaşmayan kullanıcılar olabilir ancak sizi seven ve takdir eden kullanıcıların sayısı daha fazladır diye düşünüyorum. Kendinizi yıpratmayın. Eğer hizmetlilik görevi sizi yoruyorsa görevi bırakıp normal bir kullanıcı olarak da devam edebilrsiniz. Ancak ayrılmayı düşünmemelisiniz. Vikipedinin sağlıklı olabilmesi için sizi gibi anlayışlı, iyi niyetli bir doktora ihtiyaç var.---- Akhilleus ileti 16:58, 2 Ekim 2011 (UTC)

Aynı görüşü paylaşmayan kullanıcılar takdir etmez mi? Elbette eder... --seksen 11:14, 12 Ekim 2011 (UTC)
  • Vikidostum sayılabilecek kişileri rahatsız etmezseniz sevinirim. Emperyan'a ve Seksen'e atılan mesajlar neyin nesidir? Maldek konusuna gelince, niçin ek açıklama yapmadığımı orada belirttim, Elmacenderesi ile konuşmanızı rica ediyorum. Konu hakkında fazla bilginiz yok, bu sebeple kişileri zan altında bıraktığımı söylüyorsunuz. --Berm@nyaİleti 22:34, 25 Ekim 2011 (UTC)
Kimseyi rahatsız ettiğimi düşünmüyorum, bana gelen mesajlara cevap verdim. Nasıl bir saldırı var acaba? Sizin bir hatanıza bağlantı vermem mi, yoksa sadece sizin vikidostlarınıza mesaj atmam mı saldırı? Kullanıcıları vikidost/vikidüşman/vikibilmemne diye ayırdığınız sürece, kişilere odaklanmanız kaçınılmaz zaten. İyi niyet varsayın diyeceğim ama tekrar tekrar söylemeye artık gerek görmüyorum, zaten artık davranışlarınızın da iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Üstelik bir de saldırı demişsiniz, saldırı olmadığı ortada her sağduyulu kişinin görebileceği üzere. Hatalarınızı kabul edip, üzerine çalışmanızı öneririm. Kişileri zan altında bıraktığınız/toplumda değer kaybetmelerine neden olacak yalan iddialarda bulunduğunuz su götürmez bir gerçek. Nedeninin ne olduğu mühim değil, sonuca bakmak gerekir. Elma dedi bilmem kim dedi diye diye bu tarz iddialarda bulunamazsınız. Lütfen ksy ihlallerinde, inov ihlallerinde ısrar etmeyiniz, bunlardan vazgeçmeden de benimle lütfen iletişime geçmeyiniz. --Merube 89msj 22:56, 25 Ekim 2011 (UTC)
  • İyi niyetli olmayan kullanıcının maddelerde çalışmasını sürdürüp te yalnızca birkaç kullanıcıyla tartışması tuhaf. Bu arada hoşgeldiniz. --Berm@nyaİleti 23:00, 25 Ekim 2011 (UTC)

Öncelikle Vikipedi'de değişiklik yaptığınızı görmekten memnun olduğumu söylemek isterim, umarım yakında katkılarınızı görürüz. Unutmayın ki hiçbir şey onlardan önemli değil. Ne görüşler, ne tartışmalar, ne yorumlar... Köy çeşmesinde bunun gerçek olmadığını söylemiş ve sert tepki göstermiştim zaten. O dönemde zaten belli başlı sayfaları kullanmaktan ve hatta görmekten hoşlanmadığım için de üzerine fazla gitmemiştim. Eldarion sonra şikayet etmiş, son günlerde fark ettim, bugün de yorum yaptım. --seksen 07:35, 26 Ekim 2011 (UTC)

Yalnız ben de Emperyan'a bu tür bir mesaj atmanızı beklemezdim. Emperyan'a mesaj atılacaksa o sırada kanalda bulunan herkese atılmalıdır, ne farkları var, değil mi? Sonuçta kimse kimsenin "vikidost"u veya "vikidüşman"ı değil, herkes birbirinin dostu. --seksen 14:05, 26 Ekim 2011 (UTC)
Vikidost veya düşman olarak ayırmadığınızı duymama sevindim, zira kanaldaki diğer kullanıcılara mesaj atmayıp (ben tamam da) Emperyan'a atmanız tuhafıma gitmişti, Bermanya'nın yukarıda yazdıklarını okuyunca acaba "o Bermanya'nın dostudur, onun için atayım" diye mi düşündünüz diye merak etmiştim, şimdi bilgilendim, teşekkürler. O sırada kanalda hatırladığım kadarıyla White Cat de vardı. Gerçi o günün çoğu vakti kanalda bildiğim kadarıyla; ama devamlı olarak aktif değil. Aslında kanal kalabalıktı hatırladığım kadarıyla, ama isim bazında fazla hatırlamıyorum. --seksen 10:50, 27 Ekim 2011 (UTC)
  • Değerli editörler ben de sizleri şöyle veya böyle tanımış bulunuyorum. Bu bakımdan bu mevzua benimde bir katkım olsun istedim. Lütfen geçmişte olan olumsuz ve yanlış anlaşılmış görüş ve düşüncelerinizi geride bırakarak şöyle bir el tutuşmanızı ben bir kullanıcı olarak cani gönülden rica ediyorum. Doğrusu bu yanlış anlaşılma ve farklı görüş ve düşünceler birbirimizi vikipediden ayırmasın tartışalım ama yeniden kalp kırmayarak. Bence asıl yanlış olan şu (Doktor, Doktor kalksana Hizmetliliğine baksana Viki elden gidiyor Çaresine baksana!) başlığın atılması ve altında yatan anlamdır. Bu başlığa da katılmıyorum. Sayın (Merube 89). siz de artık alınganlığınızın ve geçmiş olayların üzerine bir çizgi çekmelisiniz bence. Bakınız sizi de öven ve katkılarınızı taktir eden cümleler ve vikipedistler de bulunmaktadır. Bunu da göz önüne alarak geçmişte oluşan bazı olumsuzlukları unutmanızı diliyorum. Sayın (seksen,bermanya) sizlerinde vikipediye katkıları unutulmaz ve sevenlerinizde çok bulunmakta lütfen siz de geçmişteki olumsuzlukları bırakarak sayın (merube 89)' la tokalaşmanızı nacizane sizlerden istirham ediyorum. Tabi ki bizler insanız ve değişik görüş ve düşüncelere sahibiz. ayrıca hislerimiz de var yani ben de bazı ufacık şeylerden alınan biriyim doğrusu. Bu nedenle hepinizin birbirinize barış eli uzatmanızı ve sayın merube 89' un da vikiden ayrılma kararı gibi düşüncelerini bırakmasını sizlerden talep ediyor saygılarımı iletiyorum.--Tacirci 12:00. 27 Ekim 2011 (UTC)

dın dın dın

  • sevgili merube ile 89'u, nabıonuz? [böyle bir samimiyet, böyle bir internet dili filan]
  • aslında bir zamanlar aşıkı olduğum mozilla'yı artık kullanmıyor yerine chrome kullanıyorum ve vakt-i zemanında (ta develerin tellal, pirelerin berber olduğu ve ben babamın beşiği tıngır mıngır sallarkenki masalsı dönemde) izleme listemin rss'ini yer imlerinin kenarına köşesine kaydetmiştim ve bunu geçen mozilla'yı özlemle andığım bir akşam gördüm. bugün yine girince senin mesaj attığını gördüm de hani sen gittiydin, hani ben çok üzüldüydüm [gerçi o dönem ben d katkı yapmıyordum ama tartışıyordum hâlen, peşimi dış güçler bırakmıyordu :) ], hani herkes arkadaş heni oyunlar sürerken filan...
  • neyse ben konuyu dağıtmadan doğruyu söylemem gerekirse vikipedi'den kopmanın bu kadar kolay olacağını sanmıyordum ve hiç aramıyorum. gözümün önünde "değiştir" tuşu filan da geçmiyor [ağrı kesicilerden midir nedir eheh]
  • burada tanıdığıma memnun olduğum birkaç iyi adam [cinsiyet manasında değildir] var ve onlardan biri de sensin.
  • ben mesajıma önizlemelerle son verirken küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden...
  • kendine iyi bak-özellikle 89'a-. öpüldün.
  • hedda ile gabler [bunlar da kişilik bölünmesi yaşıyor yavu] 85.106.224.108 13:59, 27 Ekim 2011 (UTC)

Futbolcu maddelerindeki Tabelalar

Merhaba,

birkac günden beri maddelerde neredeyse tüm tabelalar eskisi gibi görünmuyor. Maddelerde bir degisiklik yapilmadigi halde tabelalar bir tuhaf görünüyor.

Örnekler: Eren Albayrak, Yekta Kurtuluş

Bir ilgilnenebilirsen iyi olur, cünkü neredeyse tüm süper lig ve 1. lig futbolcularinin maddelerinde ayni sorun var.

hayirli vikiler--Xberger 09:23, 31 Ekim 2011 (UTC)

Kurban Bayramınız kutlu olsun!

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   BetelgeuseSeginus 09:23, 5 Kasım 2011 (UTC)

Özür mesajı

Merhaba. Geçmişte yaşadığımız problemler üzerine; olayın benim tarafımda ne zaman ve nasıl yaşandığını şeffaf bir şekilde açıklamıştım, bu noktada sizin suçsuz olduğunuzu da farketmiştim. Vikipedi'de katkı yapmayı kesmiştiniz, tekrar katkılarınıza başlamanız için yalvarıyor, istemeden yaptığım hatalar için de affınıza sığınıyorum. Saygılarımla. --Berm@nyaİleti 16:24, 17 Kasım 2011 (UTC)

Ben daha çok sevindim . İyi çalışmalar, hürmetler... --Berm@nyaİleti 17:02, 17 Kasım 2011 (UTC)

Lütfen yardim edermisini?

Iyi aksamlar Merube 89, sizden acilen yardim istiyorum. Bu sabah 3 saat icinde seckin madde olan Charlottenburg-Wilmersdorf maddesini güncelledim. Yaptigim degisikler madde icin cok önemli bilgiler. Madde'de "En son ilçe parlamento seçimleri" bölümü eskimisdi, 2006'inin verileri vardi, oysaki ben 18 Eylül 2011'in verilerini yazdigim ve kaynaklandirdigim halde bu degisikliler Kullanıcı:BetelgeuSeginus tarafindan onaylanmadi. Madde'yi genelde ceviren ben oldum ve bilgileri ekleyen ve kaynaklandirana. Bu degisikleri siz onaylarsaniz gercekten cok iyi olur, cünkü yani sabahin 4'de 3 saat bir madde#yi günceliyip sonra gereksiz yere kabul edilmemesi insanin sinirlerini bozuyor. Simdiden tesekkür ediyorum size

--Sero1988 20 Kasim 2011, 17:42 (UTC)

previously on...

previously on muhabbetimiz:

Gittim gitmesine de halen arada sırada uğruyorum buralara. Belki bir gün dönerim kim bilir. Bir gün yine beraber katkılarda bulunuruz inş. buralarda. Çok teşekkür ederim bu arada mesajındaki ifadelere, senin hakkındaki düşüncelerimin karşılıklı olmasına sevindim. Seninle yine vikide görüşmek üzere. Mail adresin de yokmuş zaten... En azından arada ses et :), sevgiler

— Merube 89 msj 16:27, 17 Kasım 2011 (UTC)

Selam merube. ses bir ki üç(ses verdim, sonra vermedi deme). görüşürüz.* 88.254.55.0 17:28, 23 Kasım 2011 (UTC)

Bir şikayet

İngilizce Wikipedia'da, şahsıma yönelik ağır hakaretler ve tehditler içeren aşağıdaki mesaj, burada Vikipedi'de de aktif olan Camoka4 adlı kullanıcınıza aittir. Çeşitli araştırmalarıma tekabülen, söz konusu kişinin IP adres bilgileri dahil tüm bilgiler belirgin olduğundan, yasal mercilere başvuru yapacağım. Sizleri durumdan haberdâr kılmak istedim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Esen kalınız. Bakınız --Ozguroot 00:18, 29 Aralık 2011 (UTC)

SMA Adlandırma

Merhaba Merube. Lodosla savruluyoruz :) Eski adlandırmaya dönemeyiz, çünkü Vikipedi:Seçkin madde adayları/Eskişehirspor 2008-2009 Sezonu sayfası var. Bir de sezonu kelimesi küçük harfle başlamış. Yönlendirmeyi yaptığımı hatırlıyorum ama geçmişi neden birleştirmemişim hatırlayamadım. Biraz düşüneyim hatırlayamazsam "Eskişehirspor 2008-2009 Sezonu2"de birleştireceğim. Dikkat çektiğin için teşekkürler.--ahzaryamedileti 20:45, 7 Ocak 2012 (UTC)
Hayrola?, yokluğumda neler oldu, nereden çıktı bu esintiler :)). O sayfa sonradan yaratıldıysa mesela yeniden adaylık gerekçesiyle, o zaman adlandırmanın kma sayfasında Adaylık prosedürü başlığı altındaki 4 nolu maddede belirtildiği üzere "Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Eskişehirspor 2008-2009 sezonu/Arşiv1" olarak adlandırılması gerekiyor sanıyorum ama yanılıyor muyum? Bir de "sezonu" kelimesinindeki s küçük harfle olması gerekmiyor mu, özel ad değil diye düşünüyorum ama? Sezonu2 olan yeni adaylıkmış. Bu durumda "Vikipedi:Seçkin madde adayları/Eskişehirspor 2008-2009 Sezonu" sayfasının "Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Eskişehirspor 2008-2009 sezonu/Arşiv1" adına taşınması, Eskişehirspor 2008-2009 Sezonu2 ve Eskişehirspor 2008-2009 sezonu sayfalarının geçmişlerinin birleşip, Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Eskişehirspor 2008-2009 sezonu sayfasına taşınması, en son olarak da kayıt ve arşiv sayfalarının düzeltilmesi gerekiyor gibi geliyor bana ama? "Sezonu" konusu da madde adına da baktım şimdi küçük s ile tabi. Eskiden hatalı şekilde S ile adlandırılmış, oradan geliyor büyük S ile adlandırmayla KMA sayfaları anladığım. Gözümden kaçan bir şeyler var mı? --Merube 89msj 21:12, 7 Ocak 2012 (UTC)
Merube tekrar merhaba. Geç yanıtım için kusurabakma. Belirttiğin tüm hususlarla tek tek ilgileneceğim. Hafta içi yoğunluktan üstün körü birşeyler yapmak istemiyorum. Bu nedenle hafta sonu konuyu çözeceğim. Görüşmek üzere.--ahzaryamedileti 22:30, 10 Ocak 2012 (UTC)

Tebrik

Selamlar akhilleus. Nasılsınız? Hayırlı olsun hizmetli olmuşsunuz, yeni gördüm. Bolca sabır ve kolaylıklar dilerim :). Bu arada, kma kayıtlarında şuradaki değişikliğimde görebileceğiniz gibi kayıt şablonunu da ekleyebilirseniz bu tür sayfaları yaratırken çok sevinirim. Ayrıca kayıt şablonunun da yenilenmesi gerekiyor tabi her sayfa açıldığında. Naçizane belirtmek istemiştim de. Sevgiler, tekrar tebrik ederim ve sabırlar dilerim. Sorularınız olursa elimden geldiğince naçizane her zaman yardımcı olmaya çalışırım, bunu zaten bildiğinizi umuyorum :). Tekrar sevgiler --Merube 89msj 18:56, 7 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba Merube geri dönmenize çok sevindim, özletmeyin kendinizi Allah aşkına Hizmetliliğin bol sabır gerektirdiğini ve bu söylenenin klişe olmadığını anlamaya başladım diyebilirim. Kayıt Şablonu hatırlatmanız için teşekkür ederim. Siz bazı eklemeler yapmışsınız, elinize sağlık. Kalanı da ben halledeceğim inşallah. Hemen kaybolmayın:)---- Akhilleus ileti 20:46, 7 Ocak 2012 (UTC)

Valla hiç klişe değil hiç :)). Aslında sabır gerektiren işlerin hizmetlilik ile ilgisi yok pek, sil vs. ile madde işaretleyen kullanıcılarımız aynı zamanda kullanıcı bilgilendirme konusuna da eğilse hem neredeyse hizmetli işyükü diye birşey kalmayacak hem de sabır falan gerektiren bir yükümlülük olmaktan hayli çıkacak hizmetlilik ama nedense, kullanıcı bilgilendirme bir hizmetli işi diye düşünülüyor sanki. Yoksa sil işlemini gerçekleştirmek kaç sn'lik iş ki. Sil, koruma, engel fonksiyonlarının getirdiği bir işyükü değil bu, mesela SAS'lar hep aksıyor çünkü kullanıcılar ilgi göstermiyor, bu durumda doğal olarak sayfa kapatılıp bir karara varılamıyor. Hizmetli iş yükü fazlaymış da aksama ondanmış gibi bir yanılsamaya neden oluyor bu tarz işler de. Yahut sil sayfasındakileri silerken, her seferinde bilgilendirme mesajları atmak ayrıca yorduğundan beklemeler oluyor. Yine işyükü fazlaymış yanılsamasına neden oluyor. Bir bir dokundun bak ne kadar uzun yazdım yaa :))). Aslında bu aralar pek vakit ayıramayacağım gibi vikiye, ara ara uğradıkça yine haberleşiriz artık :). Yokluğumda büyük değişiklikler oldu mu? Kural değişikliği vs? Eskiden en azından ara ara izleme listeme bakardım, artık onun da ucunu kaçırdım eski izleme listemdeki değişiklikleri incelemeye başlayabilirim inş yakında. Şablon konusunda çok teşekkürler ilginiz için. Bu arada bugün çıkmadan belki el atarım şablona da eksik ayları eklerim. Sevgilerimle--Merube 89msj 21:19, 7 Ocak 2012 (UTC)
İyiyim Merube sağolasın:) Haklısın ona dikkat etmeliydim. Çok fazla sayfa yokmuş ben yarından başlarım şurdakileri şuna uyarlamaya. Üstünlük var mı yok mu tam bilemiyorum gb şablonunu kim ekledi onuda hatırlayamıyorum ama Köy çeşmesi teknik'e eklenmesini istediğin parametreleri yazarsan bence yardımcı olurlar.--Reality 01:23, 8 Ocak 2012 (UTC)
ODTÜ'nün öyle kalmasına dayanamadım ondan başladım.) [1] Yavaş yavaş hepsini geçireceğim.--Reality 01:30, 8 Ocak 2012 (UTC)
Mesela eski adları parametresi yok. ODTÜ'nün eski adı olan Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü'yü ekleyemedim bilgi kutusuna bu yüzden. Kayıtlı kısmı tüm öğrencileri karşılıyor öğrenci sayısı bakımında eksik parametre yok. Onun dışında gözüme çarpan olmadı.--Reality 01:32, 8 Ocak 2012 (UTC)
Aynen öğretim görevlileri ve lisans öğrencileri daha mantıklı. Önerdiğin değişikliklere katılıyorum. Şablonda bu tarz değişikliğe gideceksek kullanıldığı tüm sayfalarda değiştirmek lazım. Bunu botla yapabiliriz sanırım. KhutuckBot mesela.--Reality 01:48, 8 Ocak 2012 (UTC)
Gayet uygun ama bence ad yerine adı eski ad yerine eski adı olmalı. Ben şimdi çıkıyorum yarın dediğim gibi o işe başlarım hafiften. Kolay gelsin iyi geceler Merube :) --Reality 01:56, 8 Ocak 2012 (UTC)
Haklısın yeni dikkatimi çekti. Diğerlerinde de iyelik eki yokmuş aslında olsa iyiymiş ama acayip iş yükü çıkarır. Hepsinin uyumlu olması daha iyi olur. En iyisi senin dediğin.)--Reality 11:50, 8 Ocak 2012 (UTC)
Bir de bir şey dikkatimi çekti. Bizim bilgi kutularımız dikkat ettim de facebook'ta görünmüyor. Acaba facebook'un tarayan yazılımının bir özelliği mi yoksa görünmemesi Vikipedi tarafından mı sağlanıyor?--Reality 11:52, 8 Ocak 2012 (UTC)

Geçmişler

Selamlar. Nasılsınız? Şablon:Hıristiyanlık-taslak sayfasının adının değiştirilmesi şeklini onaylamışsınız, ancak şablonun geçmişi eski sayfada kalmış. Bu durumda şablonda emeği geçenlerin katkısı görünememekteydi. Böyle durumlarda {{geçmiş birleştir}} şablonu eklerseniz yönlendirme haline gelen sayfaya, en kısa zamanda geçmişler de birleştirilebilecektir. Geçmişte katkı sağlayan kullanıcıların görülmemesi, takdir edersiniz ki geçmiş sekmesinin amacına uygun değil. Bundan sonra bu konuya dikkat edebilirseniz çok sevinirim ve müteşekkir olurum diye belirtmek istemiştim naçizane. Şablonun geçmişini şimdi birleştiriyorum, benzer sayfaları gördüğünüzde ilgili şablonla işaretleyebilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla--Merube 89msj 02:11, 8 Ocak 2012 (UTC)

Elbette efendim, ne demek. Muhakkak hatırlamaya çalışacağım. Çünkü şablonlar üzerinde çok fazla o şekilde oynama yapmıyorum aslında. Sadece bir yanlış anlaşılma nedeniyle gerçekleştirmiştim. Hatta kolay kolay şablon onaylaması yapmıyorum. Kolaylıklar gelsin. i.e. msj 02:14, 8 Ocak 2012 (UTC)
Köy çeşmesinde cami ile ilgili bir tartışma başlattım. Hatırlatmanız o bakımdan iyi oldu. Çünkü geriye taşıyacağım maddeler olacak orada? Dikkat edeceğim. Kolay gelsin....i.e. msj 02:21, 8 Ocak 2012 (UTC)
  • Selam Merube, sen de hoş geri geldin :) Ben herşeye rağmen hâlâ inanıyorum bu ütopyaya. Sen de bir daha ortadan kaybolma, daha çok işimiz var :) İyivikiler... [ho? ni!] 09:37, 8 Ocak 2012 (UTC)

Geçmiş??

Selamlar rapsar. Nasılsınız? Şurada hata oldu galiba? İçerikler birleşmediyse, geçmişleri birleştiremeyeceğimden şimdilik dokunmuyorum. Eğer içeriklerin birleştiğini düşünüyorsanız geçmiş birleştir şablonu ekleyebilir misiniz, yok içerikler birleşmediyse eski haline alabilir misiniz? Geri ala yanlışlıkla bastığınızı düşündüğümden, içeriklerin birleşmediğini düşünüyorum doğru mu? İlgilenebilirseniz çok sevinirim. Sevgiler--Merube 89msj 02:18, 8 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Maddelerin içeriklerinin birleştirildiğini yazmıştı kullanıcı şurada. Sonra yönlendirme yapıldığını görünce GB ekledim. Yine şurada birleştirme işleminin yapıldığı söylenmiş. Ben geçmişleri incelemedim ve değişik özetleriyle yönlendirmeden yola çıkarak GB şablonu eklemiştim.--RapsarEfendim? 09:45, 8 Ocak 2012 (UTC)
  • Olabilir tabi ki. Benim aklıma gelmemiş. Yapabilirseniz sevinirim. Saygılar... GökçeYörük 11:07, 8 Ocak 2012 (UTC)
  • Bilgi kutusu hiç görünmüyor.Atılım Üniversitesi bilgi kutusu yok ama bilgi kutusunun içindeki logo var. Çankaya Üniversitesi bilgi kutusu yok içindeki logo da yok. Birkaç üniversitede daha durum böyle. Ayrıca Çankaya Üniversitesi'nin İngilizce sayfasında yine bilgi kutusu yok logo var. Tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum.--Reality 16:15, 11 Ocak 2012 (UTC)

:)

Merhaba. Ben de size iki satır yazıp selam vereyim diyordum, fırsatım olmamıştı. Söz ettiğiniz konuyu vakit buldukça takip etmeye çalışacağım. Tatsızlıklara rağmen bir gün temelli dönmenizi dilerim, sizin gibi sağduyulu kullanıcılara Vikipedide her zaman ihtiyaç var. Umarım iyisinizdir, sevgiler. :) --yabancım 16:56, 11 Ocak 2012 (UTC)

Tabip

Merhaba. Ad değişikliğine ilişkin istek uzun zaman önce şurada belirtilmişti. Bu konu uzmanlık alanım dışında kaldığından tabip ve hekim sözcüklerine eşit uzaklıkta olduğumu söyleyebilirim. Değişikliği geri alabiliriz, sorun değil. --Superyetkinileti 18:22, 11 Ocak 2012 (UTC)

Ad değişikliğini gerçekleştirdim. Umarım ileride STT'yle ilgilenen daha fazla kullanıcımız olur ve böyle tartışmalı konuların karara bağlanma süreci hızlanır. İlginiz için teşekkürler, iyi vikiler. --Superyetkinileti 16:29, 14 Ocak 2012 (UTC)

Şablon:The Texas Chainsaw Massacre

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 18:25, 11 Ocak 2012 (UTC)

Biliyorum ben de mesaj göndermiştim zaten bağlantı olup olmamasının yanı sıra y2 kriterini de göz önüne alıyorum. Örneğin, [2], [3], [4].--Reality 12:41, 14 Ocak 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı--Reality 12:42, 14 Ocak 2012 (UTC)
Selam Merube. Vaktin varsa şununla ilgilenebilir misin?--Reality 13:36, 14 Ocak 2012 (UTC)

Tabip/hekim

Selamlar. Tabip maddesinin adını hekim olarak değiştirmek üzere STT sayfasında istekte bulunduğunuzu gördüm. İlgili sayfaya not düştüm, ayrıca ilgili maddenin tartışma sayfasına da ilgili konuyu not düştüm. Bakabilirseniz sevinirim. Bu arada mesaj sayfanızda homofil başlığını görünce, ilgili sayfanın tartışmasına da naçizane bir not düştüm. Ona da bakabilirseniz sevinirim. Saygılarımla--Merube 89msj 11:55, 14 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba, teşekkürler bilgilendirme için. :) Tolga ☪ 13:48, 14 Ocak 2012 (UTC)

İnternet

Selam. İnternet özel ad sanırım. Buraya göre özel, şurada da bu konuyla ilgili bir tartışma yapılmış önceleri.--RapsarEfendim? 14:40, 14 Ocak 2012 (UTC)

Hoşgeldin

  • Köy çeşmesinde mesajını gördüm ve hoşgeldin demek istedim tekrar. Kendine çok iyi bak. Sevgiler. Mimar77 14:52, 14 Ocak 2012 (UTC)

Dev dünya

Selamlar. Tartışma:Dev Dünya sayfasına bakabilir misiniz rica etsem? Ona göre kategori adlandırması da değiştirilecek. Hem bu konularda bilgili olduğunuz için hem de silinmek üzere işaretlenen ilk kategori sayfasını siz açtığınız için size danışmak istedim. Kategori:Dev dünyalar/Kategori:Dev Dünyalar sayfasını maddenin tartışma sayfasındaki sonuca göre karar verilecek adda birleştirmek gerekecek. Ben naçizane görüşümü maddenin tartışma sayfasında yazdım ama, sizin gibi bir de uzmanın ilgilenmesi çok iyi olur. Saygılarımla--Merube 89msj 12:14, 14 Ocak 2012 (UTC)

  • Merhaba, tartışma maddesinde belirttiklerin doğru. Maddedeki dünya-dünyalar genelleme yapan bir terim. Bu, Türkçe'nin kullanımıyla ilgili bir durum ve bu konuda bir iddiada da bulunamam. Diğer dillerdeki kullanımına göz gezdirdim, mesela İngilizcede büyük harfle belirtilirken Almancada "Supererde" olarak birleşik şekilde yazılmış. Gökbilim terimlerine Türkçe karşılıklar kazandırmaya çalışan bulutsu.org sitesi ise dev dünya olarak belirtmiş. Bence de doğrusu bu. Kısaca, madde başlığı olarak bence Dev dünya, Dev dünyalar; madde içinde de dev dünya, dev dünyalar olarak olmalı. Bunu tartışma sayfasında da belirteceğim. Kolay gelsin. Sağlıcakla kal.--CRea80 14:54, 14 Ocak 2012 (UTC)

Tarihte bugün

Selam Merube.

Tarihte bugün bölümündeki doğumlar kısmında 1974 - Bülent Göktaş, Türk Fizik Öğretmeni diye birşey var. O bölümü yalnızca hizmetliler değiştirebiliyor sanırım. İlgilenebilir misin ? Emyilmesaj 15:47, 14 Ocak 2012 (UTC)

k1 - k2

Selamlar. Evet ilk konuda haklısınız. Dikkatsizliğimden kaynaklanan bir sorun. Bayan-kadın konusuna gelince; bu konuda birçok kez tartışma yapılmasına ve genel kanının kadın olmasından yana görüş belirtilmesine rağmen net bir sonuç çıkmadı sanırım. Kategori adını şuanda tek tük bayan şeklinde adlandırma olduğu için değiştirdim.--Myrat ileti 15:48, 14 Ocak 2012 (UTC)

Homophile

Selam, mesaj için teşekkürler. Bir cevap yazdım. İyi çalışmalar. Bambi (ileti) 00:55, 15 Ocak 2012 (UTC)

Antalya (il)

Antalya (il) maddesinde tespit ettiğiniz sorunlarla ilgilenildi. Madde yeniden ziyaretinizi bekliyor :). İyi çalışmalar... Bilirkişi E-92 00:24, 17 Ocak 2012 (UTC)

Hata

Selamlar. Yanlış kişiyi engellediniz sanırım. --Vitruvian 17:51, 17 Ocak 2012 (UTC)

Hemen değiştirmiştim zaten. Büyük hata olmuştu. Haber ve ilginiz için teşekkür ederim. Saygılar--Merube 89msj 17:55, 17 Ocak 2012 (UTC)
Gözünüzden kaçabilir diye haber veriyim dedim. Soğulun, iyi çalışmalar. --Vitruvian 17:59, 17 Ocak 2012 (UTC)

Kıbrıslılar

Lütfen topluluk onayı olmadan seri değişiklikler yapmayınız. Kategori adlandırmalarını kimseye danışmadan seri olarak değiştirdiğinizi farkettim. Lütfen öncelikle Vikipedi:Kategori tartışmaları sayfasını kullanınız. Topluluk onay verirse ilgili değişiklikler yapılır. Bu tarz değişiklikleri lütfen bu şekilde yapmayınız. Saygılar--Merube 89msj 18:38, 17 Ocak 2012 (UTC)
(Kategori:Kıbrıs Rumları, Kategori:Kıbrıs Türkleri) Kıbrıs Türkleri ile ilgili kategorilerin çoğu Kıbrıs Türkü... olarak oluşturulmuş. Azı ise Kıbrıslı Türk... bu karışıklığa neden oluyordu. Kıbrıs Rumları ise tamamen Kıbrıslı Rum... olarak oluşturulmuş ancak etnik grubun başlatılış şekli Kıbrıs Rumları. Ayrıca Kıbrıs Rumu değil de Kıbrıslı Rum olarak kalması aynı tür karışıklığa neden olacağı gibi farklı şeylerin düşünülmesine de neden olabilir. esc2003 19:22, 17 Ocak 2012 (UTC)
Selamlar. Ben doğru veya yanlış demiyorum yaptığınız adlandırmalara, bunu yapış şekliniz uygun değil öncelikle bunu belirtmek isterim. Farklı şekillerde düşünülebilir, zaten o nedenle ilk kategoriyi açan kişi bu şekilde bir adlandırmayı uygun görmüş. En azından kendisiyle iletişime geçilmesi uygun olurdu, ne düşünüldüğü daha iyi anlaşılırdı. Sonuç olarak bu tür durumlarda topluluk kararı alınması en uygunudur. Topluluk kararı olmadan bu tarz değişiklikler uygun değildir, zira yarın bir başkası da bir başka nedenden ötürü benzer seri değişiklikler yapabilir. Uygun yaklaşım KAT'a götürmekti bunları. Çok bariz bir hata olmadığı sürece tek başımıza kategorileri yeniden adlandırmıyoruz. K2 sadece çok bariz adlandırma hatalarında mesela Kategori:Kıbrıs'da spor adlandırması varsa Kategori:Kıbrıs'ta spor adına taşımak gibi durumları kapsıyor. Kaldı ki Kıbrıs Rumları gibi alanlar dışında da birkaç kategoriyi de tartışmadan değiştirdiğinizi görmüştüm, kıbrıs'ta XX şeklinde kategorlerdi. Halbuki, Kıbrıs'ta sanat kategorisinin kalmasına karar verilebilirdi, ülke adı bu değil diye değiştirmeniz hiç uygun değil. En azından alt kategori olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'nde sanat ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'de sanat kategorileri bulunabilirdi mesela, bunların tartışılması gerekiyordu yani. Bu kategorinin silinmesi uygun değildi, zira bu şekilde arama yapacaklar olacaktır mutlaka. Kontrol ettim şu anda boş kategori haline gelmiş kategorilerden biri Kategori:Kıbrıs'ta sanat mesela. Bu şekilde kategorilerin içlerini boşaltmak da benzer nedenlerden ötürü uygun değil. Bu kategoriden çıkardığınız maddelere tekrar bu kategoriyi ekleyebilirseniz sevinirim. Bundan sonra bu konulara özen gösterebilirseniz çok sevinirim. Saygılar--Merube 89msj 16:41, 20 Ocak 2012 (UTC)
Mesela "Kıbrıs'ta sanat" yanlışlığı apaçık olan bir kategori adı. Zira Kıbrıs ile diğer dillerde Kıbrıs Cumhuriyeti kastediliyor. Türkçede her iki adda da kategori mevcut. Türkçe Vikipedide Kıbrıs, eğer bir ada olarak ele alınıyorsa da bu açıkça ortaya konulmalı ve bölgelere göre sanat vs kategorileriyle bağlantı kurulmalı. Ülkelere göre sanat kategorisinin KKTC ve KC için yeniden eklenmesi doğru olacaktır. esc2003 16:55, 20 Ocak 2012 (UTC)
Bunu siz ya da ben tek başımıza karar veremiyoruz diyorum ben işte. Kaldı ki düpedüz yanlış değil o kategori, zira KKTC ve Kıbrıs Cumhuriyeti öncesinde de kıbrıs'ta sanat vardı. Bunların silinmesini istiyorsanız içeriği boşaltmanız uygun değil, tartışmaya açarsınız. Apaçık yanlış derken yazım yanlışlığı gibi karşı çıkılamaz hatalardan bahsediyorum. Pomos putu mesela kıbrıs'ta sanat kategorisine giren bir örnek. KKTC'de .. ve KC'de .. kategorilerine de tabi ki ülkelerine göre .. eklenmeli. Bunun yanı sıra kıbrıs'ta .. da eklenmeli bence de. Kıbrıs'ta .. kategorilerinin içeriklerini boşaltıp nonfonksiyonel hale getirmek ise uygun değil. Sonuç olarak sadece benim görüşüm ya da sadece sizin görüşünüzle ya da sadece bir başkasının görüşüyle, o kişinin bir kategoriyi tekrar adlandırması uygun değil zira bir başkası başka şekilde düşünüyor olabilir. --Merube 89msj 17:08, 20 Ocak 2012 (UTC)
Tamam en kısa sürede tartışmaya açacağım. Ancak Kıbrıs'ta cumhuriyetten önce de sanat vardı demek kafa karıştırıcı. Türkiye'nin kurulduğu topraklarda da hep sanat olmuştur ancak tutup da Anadolu'da sanat adı altında bir kategoriyi ülkelere göre sanat kategorisiyle bağlayamayız. esc2003 17:15, 20 Ocak 2012 (UTC)
Anlayışınız için çok teşekkür ederim, bundan sonra kategori adlarını değiştirmeden bu prosedürü izlerseniz çok müteşekkir olurum. Bu arada ben öyle yapalım demiyorum. Açıkçası benim önerim, kıbrıs'ta sanat kategorisinin KKTC ve KC için üst kategori olması ve ülkelere göre sanat kategorisine bağ vermek yerine "kategori:bölgelerine göre sanat" (kategori:bölgelerine göre kategoriler kategorisinin alt kategorisi olarak) kategorisine bağlanması. Aslında Kıbrıs konusu şu bakımdan sömürge yılları da olduğundan o dönemde "kıbrıs ülkesi" olduğundan ülkelerine göre sanat kategorisi de hem kategori ağaçlandırmasında kolaylık açısından eklenebilir. Ayrıca kategorilerin yaratıcısı ve kıbrıs konusunda birçok katkısı bulunan kullanıcı:melihsen'in de fikrini almak iyi olacaktır. Bu arada tartışmaya açılacak konu nedir tam olarak? Kıbrıs'ta sanat gibi kategorilerin silinmesi mi yoksa taşınması mı yoksa başka bir şey yapılması mı? Kıbrıs türkü konularını da tartışmaya açacak mısınız? Bu arada kıbrıs'ta sanat konularına benzer bir tartışma buldum: Vikipedi:Kategori tartışmaları/Türkiye Cumhuriyeti tarihi. --Merube 89msj 17:32, 20 Ocak 2012 (UTC)
Bu arada benim düşündüğüm kategorilendirme şekli Kategori:Kıbrıslı film yönetmenleri gibi olması. Ne dersiniz?--Merube 89msj 17:38, 20 Ocak 2012 (UTC)
Kıbrıs tanımının açıkça ortaya konulabilmesi açısından bir tartışma başlatmak yararlı olacaktır. Kıbrıslı tanımı resmilikten çok kültürel olduğu için aykırı bulmuyorum ancak siyasi yapılanmalarda yer adı sorun oluyor. Ülkelere göre... değil de bölgelere göre... tanımları daha uygun Kıbrıs adası açısından. Mesela adalarına göre kişiler kategorisi var. esc2003 17:45, 20 Ocak 2012 (UTC)

IP

Selam Merube. Bir kullanıcı IP ile yaptığı değişikliği oturum açtıktan sonra kendine geçirebiliyor mu? Milesbroke 16:01, 20 Ocak 2012 (UTC)

Teşekkürler. Milesbroke 16:49, 20 Ocak 2012 (UTC)

Serhan Büber

Selamlar. Şu değişikliğinizi farkettim de, eğer milli olmuş ise bir sporcu o zaman kayda değer sayılmaktadır. Ancak genç milli olduğu için tartışmaya açılabilir. Velhasıl hızlı sil kriterlerini karşılamıyor madde. Silinmesi için SAS'a götürülmesi gerekli. Haber vermek istedim. Saygılar--Merube 89msj 17:50, 20 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Açıkçası futbolcu henüz profesyonel olmadığı için KD değildir diye çok detayına inmeden işaretlemiştim ama milli takım konusunda haklısınız. En üst seviyede temsil etmiş oluyor en azından. Kalsın o zaman bence de, SAS'a gerek yok gibi. Kolaylıklar–h.çağrımsj 18:10, 20 Ocak 2012 (UTC)

Teşekkür

Uyarılarınızı dikkate alacağım.Doğukan Mustafa Aydın'er 20:25, 20 Ocak 2012 (UTC)

Antalya (il)

kaynak gösterme şekilleri yakın zamanda öğrendiğim konulardan olduğu için bu şekilde hatalar çıkması sizi şaşırtmasın :) ama kısa süre içinde belirttiğiniz şekilleri kontrol edip doğru olanı sayfaya yansıtacağım. baştan belirttiğiniz için ayrıca teşekkürler, iyi çalışmalar :)Bilirkişi E-92 10:06, 21 Ocak 2012 (UTC)

Kategoriler devam

Selamlar. Kategori:Avustralya ve Okyanusya'daki yanardağlar kategorisinde yine tartışmadan değişiklik yapmışsınız. ÜStelik bu kategorinin tartışma sayfasına bakarsanız önceden tartışıldığı ve kalması yönünde karar alındığını da görebilirsiniz. Tekrar belirtiyorum, lütfen bu tarz değişiklikler yapmayınız. Yaptığınız değişiklikleri lütfen geri alır mısınız?--Merube 89msj 16:42, 21 Ocak 2012 (UTC)

Reality'ye anlattım, sorunu hal ediyoruz. esc2003 16:44, 21 Ocak 2012 (UTC)
Tamamdır. Şimdi gördüm mesajlaşmalarınızı. Kolay gelsin, saygılar--Merube 89msj 16:49, 21 Ocak 2012 (UTC)
Kesinlikle haklısın mesaj atıyorum şimdi.--Reality 17:43, 21 Ocak 2012 (UTC)

Yine ben :)

Selamlar tekrardan. Kategori:Cinayet sonucu ölen çocuklar sayfasında da hata oldu sanırım? O sayfa da tartışılmış daha önceden, sonuçta da kalmasına karar verilmiş. İlgilenebilirseniz sevinirim. İyi vikiler --Merube 89msj 17:41, 21 Ocak 2012 (UTC)

Şu anki değişiklik mantık hatası içeren ad ile ilgili. Önceden silinmesi için tartışmaya açılmış. Önceki adıyla silinmesi için tartışmaya çıkarılmış ama kalması yönünde karar kılınmıştır gibi bir not düşersek iyi olacak. esc2003 17:46, 21 Ocak 2012 (UTC)
Yeni adı neydi? Bu arada konu açılmışken, k2 ile işaretli sayfalara mümkün mertebe yeni adını da link düşebilirseniz, silerken değişiklik özetine yazılır böylece eski adıyla arama yapanlar hızlıca yeni addaki kategoriye ulaşabilir. Rica etsem link düşebilir misiniz bundan sonra? Tartışma sayfasını da dediğiniz şekilde yapalım, şimdiki mantık hatası içeren adlandırma için kat açmıştınız onun sonucuna göre değiştiriliyor değil mi? Onun da linkini verebilirseniz çok iyi olur tartışma sayfasında. Ayrıca kategoriyi açarken de o sayfaya link verebilirseniz, çok daha iyi olur. İyi çalışmalar --Merube 89msj 17:51, 21 Ocak 2012 (UTC)
Milletlerine göre cinayet sonucu ölenler adlı kategori üzerinden tartışmayı başlattım. Cinayet kurbanı çocuklar da bahsi geçen kategorinin yeni adı. esc2003 17:59, 21 Ocak 2012 (UTC)

Topluluk Kararı alınsın

Merhaba Merube89. Uyarılarınızı okudum. Gereken neyse yapılacaktır. Vikipedi kurallarına aykırı olmadan çalışmalarımı sürdüreceğim. Balkan Savaşları şablonu ile ilgili olarak topluluk kararına başvurulmasının gerekli olduğunu düşünüyor, buna uygun hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla.--Türk Süvarisi ileti 18:56, 21 Ocak 2012 (UTC)

Fizik biliminin branşları hakkında

ben fiziği branşlarına ayırmaya çalıştım özellikle klasik mekaniği buradan kontrol edermisiniz.Doğukan Mustafa Aydın'er 19:08, 21 Ocak 2012 (UTC)

BM:+Nobel Ekonomi Ödülü

--Emperyan-ileti 20:59, 21 Ocak 2012 (UTC)

SDD-YMD

Ara sıra yapıyorum ama çok fazla gün geçtiyse yollamıyorum. Yine de yaparım bundan sonra.İyi çalışmalar. :)--Myrat ileti 15:36, 22 Ocak 2012 (UTC)

viki proje tıp

Tabi ki, farkettim şimdi zaten.Bu bölüme yıllardır kimse uğramamış galiba,kendimi Sahra Çölünde zannettim boş boş dolaşıyordum bende :) drgulcuileti 18:31, 23 Ocak 2012 (UTC)

verem

Evet verem maddesini SM olan ingilizce versiyonundan çevirmeye çalışıyorum,elimde rehber kaynaklarda var.Fotoğrafları EN den aldım zaten ,inşallah SM yaparım.Verem özel ilgi alanım elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Kısa sürede gördüğüm kadarıyla Tıp maddeleri öksüz kalmış durumda pek ilgilenen yok gibi bari ben bi el atayım dedim.Bu arada yaklaşık bir haftadır wikipediyle ilgileniyorum bağımlı olacağım hiç aklıma gelmezdi sigara bağımlılığından daha beter miş :) drgulcuileti 18:58, 23 Ocak 2012 (UTC)

Noinclude

Selamlar çizer. Nasılsınız? Şablon:İspanya-şirket-taslak şablonunu gördüm de, öncelikle elinize sağlık. Yalnız noinclude kodu kapanmamıştı. Diğer bir şirket taslağına baktım orada da benzer şekilde kod kapanmamıştı. Şurada. Başka şablonlar varsa, size zahmet düzeltebilir misiniz? Saygılar--Merube 89msj 19:42, 23 Ocak 2012 (UTC)

  • Merhaba Merube, sizi aktif görmek güzel:) Elimdekini bitireyim, diğerlerine göz atarım. İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:44, 23 Ocak 2012 (UTC)

dismenore

Elinize sağlık gayet güzel olmuş.SİL etiketi vardı bir ara orda sanırım maddeyi kurtardık.(bu arada niye sil etiketi kondu onuda anlayamadım,silmeye ne kadar meraklıyız) yıkmak kolay yapmak zor emek harcanmış sonuçta.İngilizce wikipedia da dolaşırken bir sürü bir-iki paragraflık bilgi içeren madde var silinmiyor,bizde sanki silmeye bir eğilim var gibi bu yüzden yeni madde açmaya çekiniyorum kısa olduğu için silinir mi diye.Teşekkürler ilginiz için.drgulcuileti 19:45, 23 Ocak 2012 (UTC)

silme ve telif hakkı

Burdaki gönüllülerin iyi niyetli olduklarından eminim. Gerçekten buradaki insanların büyük bir fedakarlıkla ve azimle türkçe vikipediyi geliştirmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Şu konuda haklısınız kullanıcılarda bu gayreti gösteriyor olsa bambaşka olurdu ama tabi ki iyi niyetli kullanıcı ile kötü niyetli olanı ayırt etmek zor. Vandalizm,küfür ve abuk subuk yazılara girmiyorum onların niyeti hemen anlaşılıyor zaten ancak maddeyi geliştirmeye çalışan insanlara biraz daha kolaylık tanınabilir zannımca, mesela "sil etiketi" yerine ne bileyim "düzenle" ya da "geliştir" tarzı maddeyi açana özel bir etiket olamaz mı? Yeni açılan bir maddede mesela "2 gün içinde gerekli düzenlemeleri yapmazsanız silinebilir" tarzı bir etiket konsa en azından motivasyon olur,insanlar SİL etiketini görünce ister istemez şevkleri kırılıyor. Benim fikrim tabi. Söylediğiniz diğer konulara dikkat edeceğim. Vikide her gün yeni birşeyler öğrenmek galiba bağımlı olmanın sırrı,bu madde yazarken de madde okurken de geçerli. İlginiz için teşekkürler. Hani bir Milli Eğitim Bakanı demiş ya "öğrenciler olmasa şu bakanlığı ne güzel idare ederdim" diye ,şu telif hakları olmasa varya :) Bu imzasız yazı Drgulcu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Antalya (il) 2

Söylediğiniz sorunların büyük bir kısmıyla ilgilenildi. Kaynakların ve notların ayrıştırılmasını en son yapacağım için o kısımla henüz ilgilenmedim. Ancak yine de siz maddeyi yeniden kontrol edip eksikleri belirtip, taleplerinizden tamamlanmış olanların yeniden üstüne bir çizik atarsanız benim işimi kolaylaştırabilirsiniz. Bu aşamada sizden isteyeceğim şey sadece bu :) iyi çalışmalar. -Bilirkişi E-92 23:05, 27 Ocak 2012 (UTC)

Temizlik?

Selamlar sabri. İstanbul Pazar Ligi sayfasının geçmişini temizlik gerekçesiyle sildiğinizi gördüm de, geçmiş birleştirmeye çalışırken hata mı oldu acaba? Zaten yönlendirme sayfası olduğuna göre, sanıyorum içerik aktarılmış siz de geçmişi aktarmak amaçlı işlem yapmışsınız? En küçük katkının dahi geçmişte görülmesi çok önemli olduğundan, temizlik amaçlı da madde geçmişlerinin silinmesi söz konusu dahi olmadığından bu işlemizi yanlışlıkla geçmiş birleştirmeye çalışırken yaptınız diye düşündüm naçizane. Geçmişi aktarırken başka bu şekilde değişiklik yaptığınız madde varsa onları da düzeltebilirseniz çok sevinirim. Geçmiş birleştirmeyi yaparken önce İstanbul Futbol Ligi maddesini silmeniz sonra İstanbul Pazar Ligi maddesinin adını o şekilde değiştirmeniz, ardından İstanbul Futbol Ligi maddesinin geçmişlerini geri getirmeniz kafi. Tabi daha önce başka nedenlerle silinmiş olan değişiklikleri geri getirmiyorsunuz. Geçmiş geri getirirken tüm sürümleri işaretleyi seçip, sonra daha önce silinmiş olan sürümlerin işareti kaldırmanız ve sürüm geri getire basmanız kafi. Saygılar--Merube 89msj 18:36, 7 Ocak 2012 (UTC)

Bahsettiğin konuda bir kafa karışıklığı yaşamıştım. Uyardığın için sağ ol, bundan sonra daha dikkatli olurum--вяí¢αи76ileti 11:23, 28 Ocak 2012 (UTC)
Selamlar tekrar. Madde geçmişi halen aktarılmamış gördüğüm kadarıyla? Geçmişleri birleştirebilir misiniz size zahmet? 129 sürüm bulunuyor aktarılması gereken. Sizin işleminiz olduğu için benim değişikliğinizi geri almam uygun olmaz. Ancak eğer onay verirseniz, bu seferlik ben birleştirebilirim? --Merube 89msj 17:21, 28 Ocak 2012 (UTC)
Notlarım beklediğimden kötü geldi. Ders yoğunluğundan Vikipedi'ye doğru dürüst giremezken artık girmek için daha da az zamanım olacak. İşlem bana biraz karmaşık geldi, sen halledebilirsin. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 11:32, 30 Ocak 2012 (UTC)

Bütün kuralları yok sayın

Bu mesaj aktif kullanıcıların bir kısmına gönderilmiş bir dostâne duyurudur.

Seçkin/kaliteli konu

  • Selamlar mimar. Nasılsınız? Bu aralar beklediğim kadar aktif olamadım ne yazık ki vikide. Esas sayfaların çoğunu oluşturdum ama biri eksik kaldı. Onu da en kısa zamanda halletmeye çalışacağım. Sizden ricam Vikipedi:Seçkin konu nedir? başta olmak üzere tüm ilgili alt sayfaları bir gözden geçirebilir misiniz? Ben ne demek istediğimi bildiğim için :), rahat anlayabilirim ama bir de bir başkası üstünden geçebilirse çok müteşekkir olurum. Konuyla ilgi ve bilgiye sahip olduğunuz için sizden rica etmek istedim. Vikipedi:Seçkin konu nedir? dışında, Vikipedi:Seçkin konular sayfasında değişiklikler yaptım, Vikipedi:kaliteli konular, Şablon:SEKOsayfalar, Vikipedi:Seçkin konu nedir?/İdame dönemi ve Vikipedi tartışma:Seçkin konu soruları sayfalarını oluşturdum. Bir sayfa eksik kaldı -ki seçkin konu nedir kısmında da o kısım eksik, sayfayla uyumlu olması adına aynı anda yazmayı daha uygun görmüştüm- Vikipedi:Seçkin konu nedir?/Konuların kapsamı (yani en:Wikipedia:Featured topic criteria/Overview topics). Bunu vakit ayırabildiğim ilk zamanda halledeceğim. Gecikme için kusuruma bakmayın lütfen. Size zahmet söylediğim sayfalara bakabilirseniz çok sevinirim. Sevgilerimle--Merube 89msj 18:44, 28 Ocak 2012 (UTC)
  • Merhaba. İyiyim çok teşekkür ederim. Sen de iyisindir umarım. En kısa sürede bahsi edilen konularda ve açılan sayfalarda yorumlarımı yazacağım. Bu SK veya KK olabilecek projelerim var. Onları da zamanı gelince paylaşırım, bir netleşsin istiyorum önce. Sevgiler. Kolay gelsin. Mimar77 20:06, 28 Ocak 2012 (UTC)

Antalya (il) 3

ben bu kez tüm isteklerinizi yazmanızı bekleyeceğim düzenlemeye başlamak için çünkü Rapsar maddenin sürekli değişim halinde olmasından dolayı SM olamayacağını söylemiş... Siz, "bunlar olursa tamamdır" deyince ben düzenlemeye başlayıp az sayıda değiştirme kullanarak tamamlamak istiyorum... kolay gelsin iyi çalışmalar --Bilirkişi E-92 11:33, 29 Ocak 2012 (UTC)

Kişi listesi

Tüberküloz vakalarının listesi maddesini gördüm de. Daha önceden benzer bir konuda SAS vardı diye hatırlıyorum ama emin olamadım. SAS konularıyla ilgili olduğunuz için hatırlıyor olabilirsiniz diye size sormak istedim. --Merube 89msj 17:48, 29 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Yunanlar listesi SAS gösterilmişti zamanında. Bu arada benzer olarak İtalyan Lisesi Mezunları şablonu var SAS olan şu an.--RapsarEfendim? 17:50, 29 Ocak 2012 (UTC)

Subst

Selamlar. Şurada hoşgeldin şablonunu, substsuz kullandığınızı farkettim de. Substsuz direkt şablon kullanmak biliyorsunuz vikipedi sunucularına gereksiz iş yükü eklemesinin yanı sıra, daha sonra şablonun değişimlerinde de aynı değişikliklere uğrama riskini taşıyor. Rica etsem bu hoşgeldin şablonlarını substlar mısınız? Saygılar--Merube 89msj 19:24, 29 Ocak 2012 (UTC)

Yine bişiler bozulmuş demek ki. Subst vardı o şablonda normalde. Hataları düzeltiyorum.--Khutuckmsj 19:30, 29 Ocak 2012 (UTC)
Düzeltiyorum.--Khutuckmsj 21:29, 29 Ocak 2012 (UTC)

çeviri yardım

Merhaba Merube Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi maddesinin çevirisi için yardım edersen sevinirim. Diğer konulardaki yardımların içinde teşekkürler drgulcuileti 18:44, 30 Ocak 2012 (UTC)

Seçkin/kaliteli konu kapsamı

  • Selamlar tekrardan. Vikipedi:Seçkin konu nedir?/Konuların kapsamı sayfasında ikinci örnekteki hiçbir madde bizim vikide olmadığı için başka bir örnek daha eklemek daha uygun olur gibi geldi ama? Nasıl bir örnek koyulabilir yerine diye düşünüyorum ama sizin önerinizi almak istedim. Vikide olup da örnek verilebilecek ve örnek verilmesi faydalı bir konu örneği ne olabilir?--Merube 89msj 21:17, 30 Ocak 2012 (UTC)
  • Merhaba. Kaliteli mi Seçkin mi Konu olurlar emin değilim ama aklıma gelenler:
  1. Türk mimarisi ve alt konu olarak Türkiye’de mimarlık, Osmanlı mimarisi ve Erken dönem Anadolu Türk mimarisi
  2. Deutschland sınıfı zırhlı ve alt konular olarak şunlar
  3. Pritzker Mimarlık Ödülü ana başlık ve alt konu olarak şunlar gibi örnekler aklıma geliyor. Ne dersin? Mimar77 21:32, 30 Ocak 2012 (UTC)
  • Daha çok konu kapsamı nasıl işler onu açıklamak için istiyorum aslında, isterse içindeki maddelerin hepsi taslak olsun farketmez yani :) en:Wikipedia:Featured topics/Battleships of Germany sayfasındakini genel konu, Deutschland sınıfı zırhlı madde kapsamındakileri altkonu belki yapabiliriz. Ancak istediğim örnek daha karmaşık bir konu olsun, bir sürü alt konuya sahip olsun şeklinde. Altkonu derken konu içindeki maddeler değil de, cüce gezegenler gibi kendi kapsamında bir sürü maddesi olan konuları söylemek istiyorum. "Pritzker Mimarlık Ödülü sahipleri" konu olursa konu içeriğine elbette kazananlar konuya dahil olur; ancak alt konu olamıyorlar. Mimarlık ödülleri listesi gibi bir madde seçkin konu olabilirse, konuya dahil maddelerden biri "Pritzker Mimarlık Ödülü sahipleri listesi" konusu olur o da alt konu olarak seçkin konu olabilir mesela. Türk mimarisi çok güzel bir örnek, tam istediğim gibi. Ancak onun ana maddesi anlam ayrımı şeklinde. Seçkin konu olaması mümkün değilmiş. İstediğim şey öyle birşey ki, ana (genel) konusu çok geniş olsun konu kapsamındaki 100'lerce madde, daha geniş kapsamlı maddelerin kapsamına girsin, böylece ana konuda az madde olsa da kapsamın aslında ne kadar geniş olduğu gösterilsin. Cümlem çok uzun oldu ya :)). Örnek 2'deki Üniversite gibi. Örnek 1 çok güzel aslında. Ona benzer bir konu kapsamı ve alt konusu istiyorum yani :). --Merube 89msj 21:49, 30 Ocak 2012 (UTC)
    • Ya da üşenmeden, örnek 2'deki maddelerin bazılarını açmak daha mı iyi acaba? Birkaçı mavi olsa kafi. Bir diğer sorunum, madde adlarını nasıl çevirsem diye soru işaretlerim oluşması aslında. en:Michigan State University academics nasıl çevrilebilir en iyi? akademisyenlerini anlatmıyor da üniversitenin akademik özelliklerini anlatıyor. Nasıl yapılabilir?--Merube 89msj 21:52, 30 Ocak 2012 (UTC)
  • Peki sanat tarihine ne dersin? şu şablonlar ve onların inanılmaz bir açılımı olur. Mesela [5], [6] gibi. Ya da istersen en:Michigan State University academics maddesi yerine bunun İstanbul Teknik Üniversitesi'e uyarlayalım. Alt başlıklarını açmana ben de yardımcı olurum. Ne dersin? Mimar77 22:00, 30 Ocak 2012 (UTC)
  • Sanat tarihi çok cezbetti beni şu an, süper örnek çok çok teşekkür ederim. İşte tam aradığım gibi bir örnek, genel konu art history, alt konu olarak da western. en:Template:Art history ve en:Template:Western art history. Sınıflama eksik bir yerler varmış gibi hissediyorum ama, mesela neden Western painting yer alıyor o şablonda ayrıca. Neden Western art history ile beraber ele alınmamış? Bir de akademik dal acaba konuya dahil mi edilmeli yoksa edilmese daha mı iyi kararsız kaldım. Ne dersiniz? Bu da üçüncü örneğimiz olur. Süper çok sevindim, müthiş. Örnek 3 diye ekleriz. İTÜ'ye uyarlamaya çok sıcak bakıyorum, çok sevinirim. Teklifiniz için de çok teşekkür ederim. Michigan State University de kalabilir aslında, en sonunda itü'ye de uyarlanabilir. Mesela Şablon:İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İTÜ'nün geçmişi denmiş, ben onu "Michigan State Üniversitesi tarihi" diye çevirmiştim, "Michigan State Üniversitesi'nin tarihi" mi demeli acaba? Esas canımı sıkan bunlar, zira örnek bir sayfa. Adlandırmada titiz olmalı. Nasıl yapsak? Bu arada en:Wikipedia:Featured topics ve en:Wikipedia:Good topics'ten aktarılması yararlı olabilecek örnekler de ekleyebiliriz daha sonra. Konuların kapsamı sayfasındaki dili de kontrol edebilirseniz çok sevinirim bu arada. Anlaşılması açık mı? --Merube 89msj 22:21, 30 Ocak 2012 (UTC)
  • Görüşlerim aşağıdaki gibidir. Belli hususlarda taslakları oluşturursak ben de maddelerini taslak olarak açabilirim:
    • Alt konuların dallanmasına Kaliteli Konu bağlamında son derece güzel bir örnek Taylar Swift olur. Bu kadar albüm ve şarkıları bir Kaliteli Konu olamayacaklarından ya diskografi ve albüm isimleri Kaliteli Konu olur; ya da her albüm ve o albüme ait şarkılar Kaliteli Konu olurlar. Mesela Merve isterse Speak Now adlı bir kaliteli konu oluşturabilir. Back to December ve Mean KM oldular bile.
    • Bence Nobel örnek olarak verilmeli.
    • Sanki "Michigan State Üniversitesi tarihi" daha iyi bir adlandırma gibime geliyor.
    • Western Painting tabi ki Western Art History alt başlığıdır. Ama Batı sanatının özellikler resim sanatının içerdiği akımlar o kadar fazla ki onu ayırmak istemiş olabilirler. Belki bu bile dallanmaya iyi bir örnek bence. Mimar77 22:44, 30 Ocak 2012 (UTC)
  • İyi geceler. Şu an boş vaktiniz varsa IRC'de konuşabilir miyiz? GökçeYörük 23:30, 30 Ocak 2012 (UTC)
  • Estağfurullah. Daha sonra size mail atarım o zaman. Cevabınız için teşekkür ederim. İyi geceler... GökçeYörük 23:35, 30 Ocak 2012 (UTC)

çeviri

Mesajınız ve yardımlarınız için teşekkürler. Belirttiğiniz hususlara dikkat ediyorum.drgulcuileti 15:26, 31 Ocak 2012 (UTC)

İnsan beyni

Merhaba Merube, şöyle bir araştırma olmuş. Buna göre Vikipedi'de gerekli değişiklikler yapılmalı mı? 3 cm falan diyor fakat tıp için bu ne kadar önemli, bunu sen daha iyi bilirsin. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 17:10, 31 Ocak 2012 (UTC)

Evet, gazete haberinde çok ciddi bir olaymış gibi anlatılıyor. Cevabın için teşekkürler. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 16:05, 3 Şubat 2012 (UTC)

Seçkin konu devam

  • Selamlar mimar. Vikipedi:Seçkin konu nedir?/Konuların kapsamında bazı yeni örnekler ekledim. Bakabilirseniz çok sevinirim. Taylor demiştiniz ama No Doubt'un İng. vikide hazır sayfalarını görünce dayanamadım :). Bir de tabi albümler/diskografisi ayrımını yapabilmek için hazır hazır sayfaları görünce hemen atladım :)). Örnek 3, 4 ve 5'i ekledim. Eksik kalan, belirtilmeyen tartışmalı bir yer kaldı mı acaba? Bakabilirseniz çok sevinirim. Bir de bu arada, "Rock Steady" altkonusunda kırmızı iki tane madde varmış gibi gözüküyor da, onları bilahare taşıyacağım inş. Maddeler parantezsiz açılmış ama anlam ayrımı daha uygun geldi bana. Bağlantı veren maddeler de düzeltilmesi gerektiği için, anlam ayrımı sayfasını tüm bağları düzeltmeden oluşturmak da olmuyor. "Boom Box" sayfasına bağ veren sayfaların çoğunun da -kontrol etmek lazım ama büyük ihtimal hepsi- "Boom Box (albüm)" sayfasına bağ verecek şekilde düzelteceğim bir ara. Bir yerlere not düşmüş olayım böylece, arada unutulup gitmesin :). En önemlisi, 2. örnek konusuna geri dönüyorum. Onun girişinde yazanları çok önemli buluyorum, "iki altkonu kapsamına birden girebilir" konusuna örnek oluyor. Önerdiğiniz "sanat tarihi" konusunda da bir örnek yazmayı düşünüyorum. Nasıl olsun, girişinde neler yazılablir konularını düşünüyorum. Önerileriniz varsa çok müteşekkir olurum. Çok şey istiyorum sizden ama konuyla ilgili/bilgili olduğunuz için, sona yaklaşmışken tüm ilgili sayfaları tekrar bir okuyabilir misiniz? Anlatım bozukluğu, hatalı ifade olan yerler varsa gözden kaçmamış olur. Sevgiler--Merube 89msj 19:39, 3 Şubat 2012 (UTC)
  • Tabi ki seve seve yardımcı olurum. Zaten seçkin konuda açtığın hemen hemen tüm sayfaların tartışma sayfalarına yorumlarımı veya sorularımı ekledim, görmüşsündür. Yukarıda bahsettiğin hususlarda da haftasonu düşüneceğim ve yorumlarımı en kısa sürede paylaşacağım. Kolay gelsin. Sevgiler. Mimar77 19:50, 3 Şubat 2012 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Naçizane cevaplarımı yazdım sayfalara. Ne kadar teşekkür etsem az. Sevgilerimle --Merube 89msj 20:40, 3 Şubat 2012 (UTC)
  • Yine ben :). Yaa şu konuların daraltılması konusu sonradan aklıma takıldı. Oldukça muğlak bir konu ve muğlaklığın olduğu yerde keyfi oylara yol açılabilir. Üstelik suistimale de açık gibi geldi. Yani Simpsonlar ailesi konusunu daraltıp "Simpsonlar ailesinin çocuk üyeleri" -ki uygun değil- gibi bir konu başlığı seçilirse, karşı çıkılabilecek bir durum olamıyor. ing vikide böyle bir olgu olduğu için yazmak istemiştim. Velhasıl ing vikide sadece diskografi=> albümleri kullanımı mevcut, en azından benim gördüğüm kadarıyla öyleydi. Mesela 1990-2000 yılları gibi yıl bölme istekleri bile gelebilir -tamam onun olmazlığı kriterler sayfasındaki öneriler bölümünde açıklanıyor ama...-. Bunu standartlara bağlasak iyi olabilir gibi geldi. Ne dersiniz? Diskografi=>albümleri kabul edilebilir bir durum ama, en azından örnek olarak mı vermesek? Ne dersiniz? --Merube 89msj 18:40, 4 Şubat 2012 (UTC)
Bu arada not, başka örnekler de var aslında albümler dışında ama tek tük. "Towns in Trafford" (en:Wikipedia:Featured topic candidates/Towns in Trafford) örneği gibi örnekler var. Bunu vermek istedim zira, girişteki açıklamayı vurgulamaya çalışmıştım örnek sayfasında ama sanki burada daha iyi bir vurgu var. "The lead article, Trafford, covers the subject of the borough all of these towns are in and summarises the topic." İşte bunu nasıl vurgularız? Diğer türlü muğlaklık çöküyor konu kapsamlarına. --Merube 89msj 18:49, 4 Şubat 2012 (UTC)
  • Lütfen kusuruma bakma hemen geri dönemedim sana. Bu hususta sağlıklı bir şekilde kafa yormak istediğim için her seferinde cevaplarımı erteliyorum. Ama söz bu hafta içinde görüşlerimi paylaşacağım. Kolay gelsin. Mimar77 08:41, 8 Şubat 2012 (UTC)
Rica ederim, kusur olur mu hiç bilakis çok teşekkür ederim ilgin için. Ben de halen düşünceler içindeyim. Şimdi ne kadar az muğlak yer bırakırsak ileride o kadar rahat ederiz. Acelesi yok, önemli olan sağlıklı olsun. Sevgilerimle--Merube 89msj 17:45, 8 Şubat 2012 (UTC)
  • Merhaba Merube. Nasılsın? İyisindir umarım. Seçkin Konu hususunda aşağıdaki yorumlarımı dikkatine sunmak isterim:
  1. Rock Steady maddesinin altındaki iki kırmızı maddeyi yönlendirdim.
  2. Boom Box maddesini oluşturdum. Ayrıca No Doubt’un Boom Box albümünü Boom Box (albüm) maddesine yönlendirdim.
  3. Sanat Tarihi ve "iki altkonu kapsamına birden girebilir" hususunda bir önerimi Vikipedi:Seçkin konu nedir?/Konuların kapsamında kapsamında oluşturdum. Rica etsem bir an önce gözden geçirir ve düzeltir misin? En azından ana hatlarıyla oluşturdum sanıyorum ama sen de bir göz at istersen.
  4. Bence diskografi mi albümleri mi olsun konusu maddelerin isimlendirilmeleri ve SM/KM adaylıkları sırasında konuşulması gereken bir konu olmalı, Seçkin Konu veya Kaliteli Konu adaylığında değil. Ama bu benim şahsi fikrim tabi ki.
  5. Simpsons veya Trafford hususlarını bilemedim. Örnekler versek daha mı iyi olur acaba?
  6. Hem bu konuda yetkin olman hem de hizmetli olmandan dolayı acaba sen Seçkin Konu adaylıklarının sorumlusu mu olsan acaba? Ne dersin? Bu konuya hakimsin nasıl olsa. Kolay gelsin. Mimar77 (tartışma) 17:19, 3 Mart 2012 (UTC)

Kategori ağaçlandırması

Tamam Merube hallettim ve not alıyorum. Uyardığın için sağol. İyi çalışmalar. --Makedon 19:53, 3 Şubat 2012 (UTC)

k1

Silinen ulamlar boştu. Doğru adlandırma da MÖ biçiminde olacağına göre burada bir sorun yok sanırım. --Superyetkinileti 22:04, 3 Şubat 2012 (UTC)

Şöyle bir sayfamız mevcut olduğundan bu ulamların gözden kaçma riski sıfır Yine de, anımsatma için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:15, 5 Şubat 2012 (UTC)

Antalya

Teşekkür ederim Merube 89. Şablonda eksiklikler var, bunlardan biri de kaynak eklenmemesi. Her yıl için farklı kaynak olduğu için (tek kaynak bulabilsem keşke), her satırın sonuna bir kaynak bağlantısı eklemek gerekecek. En kısa vakitte kaynakları eklemeye çalışacağım. Bu şablonu Antalya (il) ve Mardin (il) sayfalarına ekledim ama tüm illere, mümkün olursa da tüm ilçelere ekleyebilmek için {{Demografi}} şablonunu düzenlemeye çalışıyorum. Şablonla ilgili önerilerin olursa memnun olurum. Düşünemediğim eksiklikler vardır mutlaka, yazabilirsen çok iyi olur. İyi çalışmalar. --Sadrettinmesaj 15:35, 4 Şubat 2012 (UTC)

  • {{Nüfus veri}} (Kaynak İngilizce ve Türkçe) şablonunda dediğin değişiklikler (başlık ve kaynak ekleme) yapılabilir. Vakit bulunca düzenleyeceğim. Barselona için bu şablon kullanılabilir.
  • {{Demografi}} ise Türkiye için oluşturulmuş ve otomatik olarak nüfus verisini gösteren, 81 ilin tarihsel nüfusunu kolayca eklemeyi amaçlayan bir şablon. Aynı isimdeki ingilizce şablonla bir ilgisi bulunmuyor. Dikkat etmemişim, keşke başka isim olsaydı. Şablona Türkiyenin herhengi bir ilini yazınca, 1965'ten günümüze o ilin nüfus istatistiğini veriyor. Şablonun oluşturulma sebebi şu: Antalya'nın nüfus verisini nasıl ekliyoruz? Önce 1965'e bakıyoruz, sonra 1970'e bakıyoruz, sonra 1980'e... Tüik'te böyle Antalya'nın 12 tane yıl için nüfus verisi var. Her il için böyle 12 sayfaya bakmak yerine 1965 sayfasına bakıp veriyi Excell'de düzenleyip {{Demografi/1965}} sayfasına aktarıyoruz. Hem Antalya'nın 1965 nüfusu yazıldı hem de diğer 80 ilin. Tek değişiklikle 81 ilin 1965 yılı nüfus verisi 81 ayrı il sayfasına eklenmiş oluyor. Bunun en sağlıklısı ve Viki işleyişine ve doğasına uygun olanı tek tek il sayfalarına rakam eklemek ama bu şablonla en az emek ve zamanla tüm yerleşimlerin nüfuslarını ekleyebiliyoruz.--Sadrettinmesaj 20:01, 4 Şubat 2012 (UTC)

Verilerin maddelere yazılması temennim ama şu nüfus verilerinde bir kaliteyi yakalayabilirsek Vikipedi Türkiye yerleşim maddelerindeki nüfus verileri güvenilir ve yaygın olacak, bu maddeler için en azından bir alanda kalite çıtası olacak. Mesela italyanca vikide bu işi bot yardımıyla çözmüşler, it:Franchevelle. Şablon şimdilik sadece illeri kapsıyor, ileride ilçeleri de kapsarsa diye isim mesela "Türkiye demografi" olabilir. --Sadrettinmesaj 20:36, 4 Şubat 2012 (UTC)

M.Ö. --> MÖ değişiklikleri

Selamlar Kumul nasılsınız? Kategori:MÖ 80'lerde doğanlar kategorisinde birkaç kategori farkettim de, M.Ö. şeklinde. Madde içindeki kategori adlandırmaları değiştiği için boş gözüküyorlar, aynı şekilde maddedeki kategoriler de kırmızı. Bir tane gözüme çarptı biraz önce, baktım 1'den fazla kategoriyi ilgilendiriyor başka onyıllarda da olabileceğinden size haber vermek istedim. Rica etsem tekrar bir botu çalıştırabilir misiniz? Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 21:49, 3 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba Merube :)

Ben iyiyim sen de iyisin umarım :) Açıkçası tam olarak sorunu anlayamadım. Bana hatalı olan kategrilerde örnekler gösterebilirsen yapabilirim. Ama yanlış hatırlamıyorsam M.Ö. kategorilerini zamanında bitirmiştim diye hatırlıyorum. Tabi hatalı olanlar varsa düzeltelim. Ama örnek görmem lazımki o tipdeki kategorileri kontrol edeyim.

Bu arada mesajını KumulBot'a değilde benim sayfama yazarsan daha iyi olur. Mesajını şans eseri gördüm "karambole" gitmesin :)

Kumul 19:20, 4 Şubat 2012 (UTC)

80'lerde doğanlar kategorisinde birkaç tane örnek vardı ama artık yoklar aktarıldılar :). Mesela Kategori:MÖ 82 doğumlular kategorisi yoktu ve Kategori:M.Ö. 82 doğumlular kategorisi boş olarak bulunuyordu. Madde içindeki kategori değiştiği için yalancı boş durumuna düşmüştü. Mesela Kategori:MÖ 90'larda doğanlar kategorisindeki 4 kategori de benzer durumdaymış. Onun gibi. Kategori:M.Ö. 92 doğumlular boş gözüküyor ama Kategori:MÖ 92 doğumlular sayfasına bakarsanız "Publius Clodius Pulcher" maddesinin bu kategoriye dahil olduğunu görüyoruz. Maddelerdeki değişiklikler tam olmuş da, kategorilerin yeniden adlandırmasında bir aksaklık olmuş galiba. Bu arada seni tekrar buralarda görmek çok güzel, açıkçası bu kadar erken cevap almayı beklemiyordum :), çok güzel bir süpriz oldu. Sevgiler--Merube 89msj 20:15, 4 Şubat 2012 (UTC)
Şöyle bir baktımda maddeler ve kategorileri tekrar gözden geçireyim o zaman, bazı yerler eksik olmuş. En kısa sürede bakacağım. En yakın zamanda bereber olmak dileğiyle :) Kumul 20:04, 6 Şubat 2012 (UTC)

Tabip

Merhaba Merube. İyiyim, siz de iyisinizdir umarım. Vakit bulursam ilgilenmeye çalışacağım. Teşekkürler. --yabancım 22:13, 4 Şubat 2012 (UTC)

O sayfaya talep varsa koyabiliriz tabii. Ama anladım ki, SM çalışmaları bir kaç kişi kendisini vakfetmedikçe sonuçlanmıyor. Yine de yükü dağıtacak her yolu deneyebiliriz. --yabancım 22:55, 4 Şubat 2012 (UTC)
Soygaz tamdı diye hatırlıyorum, yine de Gökhan'a bir sormak lazım. Ben de Fermi paradoksunun tamamlandığını, Yaşayan Ölülerin Gecesinin ise küçük bir kısmının kaldığını hatırlıyorum. Bu konuda da ho ni'ye danışmalı. Kırmızısı kalan epeyce madde vardı, bir kısmını şurada görebilirsiniz. Gök balinayı hatırlayamadım. Bunu da ben hatırlatmış olayım. Aklımdaki öncelikli iş Monty Hall probleminin çevirisini tamamlamak, sonrasında kırmızılara girişmeli. Virginia Eliza Clemm Poe da bekliyor, daha çevirisi bile bitmedi. Vikinin bir sorunu olan yarım kalmış SM projelerini ele aldık bu akşam. Ama dediğiniz gibi, tek vikiderdimiz bunlar olsun! --yabancım 17:31, 5 Şubat 2012 (UTC)
Vakit darlığından fazla konsantre de olamadım bu ara. Ama sizin gibi öncülük eden biri olunca sınırlı zamanda da bir şeyler yapmaya çalışırım. Yalnız makaroniye ne kadar katkıda bulunabilirim, bilemiyorum. (Ayrıca dediğiniz gibi, çeviride de eksiklikler olduğunu hatırlıyorum.) Ben Monty'ye ve Virginia'ya öncelik versem daha iyi olacak galiba. --yabancım 18:44, 5 Şubat 2012 (UTC)

vandal

Selam Merube.

Özel:Katkılar/88.238.32.22 Şu kullanıcıyla ilgilebilir misin ? Eklediği resimlerin biran önce silinmesi gerekiyor. Emyilmesaj 23:52, 4 Şubat 2012 (UTC)

Sürüm kontrolü yine azalttı vandalizmi. Sürüm kontrolü yapılan madde sayısı çoğaldıkça vandalların tek hareket alanı yeni maade açmak olacak ve onu kontrol etmek çok daha kolay. Bu arada geçenki mesajla ilgili olarak twinkle bazen kullanıcıya uyarı mesajı gönderirken bazen göndermiyor bunun nedeni hakkında bir fikriniz var mı ? Emyilmesaj 00:33, 5 Şubat 2012 (UTC)

Özel:Katkılar/78.190.138.50 Yine geldi. Emyilmesaj 00:41, 5 Şubat 2012 (UTC)

Engel

Merhaba. İlk hata (!) için bir aylık engel verilmesi doğru mudur? Bu arada ben Rapsar, şu an kendi bilgisayarım dışından girdiğim için oturum açmak istemedim.--81.214.124.179 00:18, 5 Şubat 2012 (UTC)

Selamlar. Benimle değil, engeli veren hizmetliyle iletişime geçmeniz doğru olur. Bunu bildiğinizi düşünüyorum. Saygılar --Merube 89msj 00:21, 5 Şubat 2012 (UTC)
  • Merhabalar Merube, cevabınızda "Bunu bildiğinizi düşünüyorum." demişsiniz ya, ben de size "Rapsar zaten biliyordur." diyeyim... :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 00:23, 5 Şubat 2012 (UTC)
Biliyorum. Ancak o doğru olduğunu düşündüğü için vermiştir. Yanlış olduğunu bile bile yapmaz ki öyle bir şey, hizmetli kendisi. Cevap vermem dersen başka bir hizmetliye sorabilirim. Ya da versen de sorayım, başkalarının düşüncelerini dinlemek iyidir :) İyi geceler.--81.214.124.179 00:24, 5 Şubat 2012 (UTC)


Good morning from en:Campora San Giovanni, thanks for the wonderful translations and kind translation request for Campora San Giovanni into Turkish...and friendly exchanges and collaborations. Thanks as always from the heart--Lodewijk Vadacchino 06:13, 5 Şubat 2012 (UTC)

Good morning and Happy Sunday from Campora San Giovanni,

I am writing to thank you first of all the wonderful translations you did for me, and know how you are. Beyond this to provide you with all my heart my Italian and my Sicilian translations of turkish articles of interest, of course, when you have time make me a nice list of what can be translated into Italian and Sicilian. I also say that it would be nice to be able to bridge Turkey-Calabria, having passed the common origins of the two territories. too many words in my dialect of Turkish or Turkic origins have, then I really love languages ​​by how well you can see.

I commend the two articles, one about my native town, which saw the brief passage of the Turks some centuries ago, and one of Ludmila Radçenko, which is already in turkish but needs only a adjusted to the article.

Well, what about more, your sure of a certain response (and not worry about the delay) I thank you in advance of my heart ... thank you for everything and Happy Sunday. cordially. Luigi--Lodewijk Vadacchino 06:13, 5 Şubat 2012 (UTC)

Tabip

Selamlar ki. Ne var ne yok, nasılsınız? Rica etsem, müsait olursanız tabip sayfasına bakabilir misiniz? İsimlendirme konusunda bir tartışma var da. Sevgiler--Merube 89msj 20:57, 3 Şubat 2012 (UTC)

bakayım merube. :) --ki bl 10:23, 5 Şubat 2012 (UTC)
Selam Merube, iyiyim. Umarım sen de iyisindir. Fikrimi ilgili tartışma sayfasında belirttim. Görüşmek üzere. İyivikiler... [ho? ni!] 19:20, 5 Şubat 2012 (UTC)

Vandalizm

Selam Merube. İsrail vandalizmlerinde özete ek olarak o revizyonu da gizleyebilir misin?--Khutuckmsj 10:51, 5 Şubat 2012 (UTC)

O politika gözetmenler için geçerli, hizmetlilerin yetkisi daha düşük seviye olan Revizyon Silme. Henüz bizde olmasa da bu politikayı baz alıyorum ben. Tabii bunun için bir politikamız olsa güzel olurdu, ingilizceyi baz almak çok doğru değil.--Khutuckmsj 17:20, 5 Şubat 2012 (UTC)

Hoşçakalın

Merhaba Merube tarih projesi ve portalı konusunda isteğinizi yapabilirsiniz. Şurada göreceğiniz gibi Kaynaklı bilgiyi eksiltmeyin ve Maddeyi kendi bakış açınıza göre değiştirmeyiniz. Küçük harf varsa düzeltilir. şeklinde kendisini 2 kez uyardım. burada ise 3. kez Küçük harfle yazılması bilgileri kafanıza göre çıkarmanız için bir neden olamaz. Kaynaklı bilgileri çıkarmamanız hususunda sizi son kez uyarıyorum. diye kendisini uyardım. Bu uyarıların karşılığı da hakaretler ve iftiralar olarak geri döndü. Bana yazdığı mesajları okuyunuz lütfen

  • İyi niyet varsayımını burada tam anlamıyla yapamam
  • Söylenecek çok şey var aslında. Ama sanal ortam tabii, yüz yüze değil ya herkes bilgiç olabiliyor. Cevap vermek için sürede var. Gider bir kaç madde okursun; bu neydi? şu neydi? Zaza ne, Kürt ne? Aradaki fark ne? bol bol zaman. Korkma, kalıcı değilim. Sen beni engellemeden kısa bir sürede bırakacağım meydanı futbolculara. Hem hakemde de sen olursun, yazı tura atar bilgi sunarsın.

Şuraya da bakarsanız kendisinin sürekli surette adeta pire için yorgan yakmak gibi bahsettiği harf değişikliğini de yaptığımı görürsünüz. Ancak bana yazdığı mesajlarda harf değişikliği yapmam gerektiğini ve yapmadığım iftirasını atmaya devam ediyor.

Kendisiyle bir tartışmaya girmek ve avantaj sağlamak gibi bir niyetim yoktu ve olamaz da. Açın madde geçmişini inceleyin. Dersim İsyanı maddesinde benim yazmış bulunduğum tek bir kelime bile gösteremezsiniz.Tartışma:Dersim İsyanı'nda yazmış olduğum tek bir harf bile gösteremezsiniz. Çıkardığı kaynaklı bilgileri de ben eklemiş değilim. Ancak kafamıza göre bu doğru değildir küçük harf vardır diyerek kaynaklı bilgileri tahrip etmek, anlaşılmaz hale getirmek ne zaman meşru hale geldi? Şimdi 1903 yılında beşiktaş kurulmuştur şeklinde bir cümle düşünün. Daha sonra bir kullanıcının gelip b harfi küçük yazılmış diyerek kelimeyi sildiğini düşünün. Ne kaldı 1903 yılında kurulmuştur. Ne kuruldu peki? Kaynaklı bir bilgi tamamen anlaşılamaz hale sokuldu bu şekilde. Daha sonra kendisini 3 kez uyardığınızı ve türlü hakaret ve iftiralara maruz kaldığınızı bir düşünün.

Yine aynı şekilde şurada da Gülüyorum sadece gülüyorum şeklinde dalgasını geçmeye de devam ediyor. şuradaki uyarıya rağmen mesajlarını çıkarmaya devam ettiğini de görebilirsiniz.

Anonim

Size mesaj yazan kullanıcıya gelince kendisi anonim hesapları kullanmayı seviyor anlaşılan. Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Rapsar 3#Olumsuz'da Xerberger'in 6. sıradaki yorumunu okuyunuz lütfen. Rapsar'ın anonim hesap üzerinden kendisine Nato kafa nato mermer! diye hakaret ettiğini yazmış. Vikipedi:Şikâyet/Arşiv/2011/Eylül#Kullanıcı:Xberger 2'yi okduğunuz zaman Son olarak dün, hemen üst katımızda bulunan amcamlara gitmiş ve oradan anonim olarak birkaç katkı yapmak istemiştim. Orduspor maddesinden telifli içeriği kaldırdım diyor. Xerberger'de şöyle yazmış: Daha sonra . Ben yaptigi degisiklikleri geri aldim, tabi oda ) geri alip söyle bir bilgi notu yazdi:Yahu telifli içerik. Nato kafa nato mermer!. Yani Rapsar anonim girip değişiklikler yaptığını kendisi kabul ediyor. Peki gerçekten engelin süresi umurunda mıdır?

Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Temmuz 2010-Aralık 2011#Koc61'e bakınız.#2-Karşıtlık ve rahatsızlık vermek: #10-Topluluğun sabrını zorlama sebebiyle engellendi. Şimdi bana hatırlattığınız Vikipedi:Engelleme politikası'na gelelim. ...ilk seferliğine 24 saatten fazla olmaması kaydıyla engellenebilir. Engellemeden önce söz konusu kullanıcının bu maddeden haberdar edilip uyarılması şarttır. Bu çok tartışmalı ve subjektif algılanabilecek bir madde olduğu için, hizmetliler herhangi bir kullanıcıyı bu nedenle engellemeden önce iyi düşünmeli ve topluluğun genel fikrinin engellenmesi yönünde olduğundan emin olmalıdır. Koc61 uyarıldı mı? Daha önce engel verildi mi? Hayır. Devam edelim ; Ayrıca bir kullanıcı bu madde neden gösterilerek engellendiğinde olayın Vikipedi:Engelleme politikası/Topluluğun sabrını zorlayan kullanıcılar'a eklenmesi, hizmetlinin konuyu detaylıca anlatması ve gerektiğinde, eğer topluluktan şahsın engelinin kaldırılması yönünde bir tepki gelirse, engellemeyi kaldırması gerekir. diyor engelleme politikası. Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Temmuz 2010-Aralık 2011#Koc61'de topluluğun tepkisi de gayet net gözüküyor. Vikipedi:Engelleme politikası/Topluluğun sabrını zorlayan kullanıcılar#Koc61 sayfasında topluluk yine tepki gösterir, kararın geri alınması gerektiğini söylerken bakın Rapsar ne yazmış? HB'den sonra sabrı(mızı) zorlamaya başlamış diyemez miyiz? Beni önüne gelen hizmetliye şikayet eden Rapsar'la buradaki Rapsar'ı bir zahmet karşılaştırınız. Ancak bunları yazmaktan artık bıktım. Engellemeyi de kaldıracağım. Siz kendi vicdan terazinize göre karar verirsiniz.---- Akhilleus ileti 19:21, 5 Şubat 2012 (UTC)

Eski çalışmalar

Evet birkaç madde kaldı öyle, Yabancı'yla da beraber heveslendiğimiz yarım bıraktığımız maddeler var. Hepsini hızlıca bitirebiliriz ufak bir iş birliği sayesinde. Yaşayan Ölüleri ben bir süre önce tekrar ele almak istedim ama versiyon değişiklikleri ve yarım yamalak çeviri sebebiyle tekrar İngilizce ile karşılaştırmalı okuma gerekiyor. Bir de kırmızılar var. Belki aşağıdaki listeden yola çıkıp tek tek ele alıp bitiririz, ama kaçak Yabancı da yardım ederse tabi

Fermi paradoksu
Yaşayan Ölülerin Gecesi
Kuzgun (şiir)
Henry Moore
Monty Hall problemi
Virginia Eliza Clemm Poe

İyivikiler... [ho? ni!] 20:32, 5 Şubat 2012 (UTC)

Ben önce Yaşayan Ölüler, sonra Henri Moore derim. İyivikiler... [ho? ni!] 20:49, 5 Şubat 2012 (UTC)
Tamamdır. İstersen ufak bir tablo yapalım tartışma sayfasına. Eklenecek madde üzerinde kim çalışıyorsa adını yazsın ki kesişmeyelim, bittikçe işaretleriz. Ben de çeviriyi özgün metinle karşılaştırmaya ve kalan kısımları çevirmeye devam edeyim bir yandan. İyivikiler... [ho? ni!] 20:59, 5 Şubat 2012 (UTC)
Projeyi canlandırmak için iyi olabilir. Tartışmadan projeye link veririz öyleyse. İyivikiler... [ho? ni!] 21:16, 5 Şubat 2012 (UTC)
Muhemelen çevirinin eksik ya da eski versiyondan yapılmış olmasından kaynaklanıyordur. Örneğin giriş kısmı da ben çevirdiğimden beri değişmiş. Çeviriyi güncelleyince onlar da kızılbağ olarak ortaya çıkacaktır. İyivikiler... [ho? ni!] 07:13, 6 Şubat 2012 (UTC)
Valla ben de anlayamadım tam. Ben çevirirken zombi felaketi vardı, ama artık yok, ya da ben kafamdan uydurdum . Galiba İngilizcesi en:Zombie apocalypse idi. İyivikiler... [ho? ni!] 13:47, 6 Şubat 2012 (UTC)
Eline sağlık. Ben maddeyi gözden geçirdikçe bu linklerde de temizlik işini hallederim. Sonrasında da açmaya başlarız. İyivikiler... [ho? ni!] 06:49, 7 Şubat 2012 (UTC)
Liste ve maddeler için teşekkürler. Moore listesi de hazır olursa iyi olur tabii. Ben Moore için İngilizce maddede kullanılmayan Türkçe bir kaynak da bulmuştum. onu kullanarak içeriği biraz daha zenginleştirebilirim sanırım. İyivikiler... [ho? ni!] 07:27, 9 Şubat 2012 (UTC)

??

  • Merhabalar Merube, cevabınızda "Bunu bildiğinizi düşünüyorum." demişsiniz ya, ben de size "Rapsar zaten biliyordur." diyeyim... :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 00:23, 5 Şubat 2012 (UTC)
Böyle bir mesaj atmışsınız ama, amacınızı anlayamadım doğrusu. Niçin böyle bir mesaj atmayı tercih ettiniz acaba? Açıkçası size yakıştıramadım, acaba güzel bir açıklaması var mıdır diye merak ettim daha doğrusu umuyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 17:23, 5 Şubat 2012 (UTC)
Tekrar merhabalar. Açıkçası gereksiz olmuş; ama yakıştırılamayacak ne olduğunu bilmiyorum. Yani gereksiz ve aynı zamanda amaçsız bir mesaj olmuş. Yanlış bile anlaşılabilecek herhangi bir tarafı emin olun yok... İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 22:11, 5 Şubat 2012 (UTC)
Böyle olduğuna çok sevindim, cevabınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle, iyi vikiler--Merube 89msj 22:28, 5 Şubat 2012 (UTC)
Ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 22:31, 5 Şubat 2012 (UTC)

Şablon

Ben teşekkür ederim, yaklaşımınız için. {{Hükümet kurumu bilgi kutusu}} şablonunu kullanılıyorsunuz yani. Şablonu direkt madde içinde kullanacaksınız, Renkte değişiklik için ana şablon sayfasında değişiklik yapmak gerekir, bunun için de tartışma sayfasında başka kullanıcıların görüşünü almak gerekiyor. Tartışma sayfasında farkedilmeyebilir, bu nedenle isterseniz direkt ilgili kullanıcılara mesaj atarak ya da köy çeşmesine bir mesaj yazarak dikkat çekebilirsiniz. Bu arada vikide özel ad olmadığı müddetçe harfleri küçük yazıyoruz. Yani "Meslek Odası" değil "Meslek odası" şeklinde, tabi özel ad olursa "Peyzaj Mimarları Odası" gibi yazıyoruz. Yoksa başlıklar dahil hepsinde ilk kelimenin ilk harf hariç hep küçük yazılıyor. Vikipedi:Biçem el kitabı (başlık) sayfasında açıklamalar bulunmakta, naçizane belirtmek istedim. Bir de her şeye içbağlantı vermiyoruz, mesela başkan, 2.başkan gibi. Ayrıca yöneticilere verilen bağlantıyı da kaldırdım zira kayda değer olmama ihtimalleri fazla. Maddeki bilgi kutusu şu değişiklikle şablon kullanılır hale geldi, siz zaten parametreleri falan yazmıştınız tek yapmanız gereken şablonun adını da yazmak. Sorularınız olursa lütfen hiç çekinmeden sorunuz, emin olun hemen her vikipedist elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaktır. İyi vikiler--Merube 89msj 02:10, 6 Şubat 2012 (UTC)
      • Bu Şablon değiştirme konusunda bana yardımcı olabilirmsiniz?Ana şablon sayfasında değişiklik istiyorum ama hükümet şablonundaki aynı kalması gerek benim dediğim sadece buraya özgü olsun istiyorum.Nasıl olabilir?Tam yapamayabilirim.?Bazı konularda aydınlattığınız için teşekkr ederim.Landscapearc 02:17, 6 Şubat 2012 (UTC)
        • Öncelikle paylaşımlar için teşekkür ederim.Ben o hükümet şablonunu renginin değişmesinin istemiyorum.Meslek odaları için aynı şekilde farklı bir renkte şablon oluşturulmasını istiyorum.Tabi meslek odaları için hangi renk uygun secilirse o da olur.Yani meslek odalarının kısa şekilde bilgilerin verilmesi açısından son derece önemli diye düşünüyorum.Bilgiler gercekten işime yarayacak.İlginiz için teşekkürler...Landscapearc 02:47, 6 Şubat 2012 (UTC)

şablonlar

Şablonları ekledim. Bilgi için teşekkürler.drgulcuileti 09:18, 6 Şubat 2012 (UTC)

Geçmişler

Selamlar sabri. Daha önce konuştuğumuz konuda tekrar benzer bir silme işlemi yaptığınızı farkettim de: Disney XD (Türkiye). Şurada yazdğına göre içerikler birleştirilmiş, yani silinmesi değil bilakis geçmişlerinin birleştirilmesi gerekiyordu. Temizlik nedeniyle silme kriteri bunları karşılamıyor bildiğiniz üzere. Bu tarz silme işlemleriniz varsa lütfen geri alabilir misiniz? Ayrıca bu maddeyi de geri getirip, geçmişlerini aktarabilirseniz sevinirim. İsterseniz birleştirme işlemini ben de yapabilirim. Ancak bundan sonra temizlik nedenli lütfen maddeleri silmeyiniz, geçmiş birleştir şablonu ekleyiniz. Bu konuya özen göstereceğinizi umuyorum. Sevgilerimle--Merube 89msj 21:59, 4 Şubat 2012 (UTC)

Bu sefer sana bırakmadan öğreneyim diye kendim denedim ama kafam yine karıştı. Kendimi imza atmayı bilmediğinden kullanıcı mesaj sayfalarına "--[[Kullanıcı:Sabri..." diye imza atan yeni kullanıcılar gibi hissettim. Bak bakalım olmuş mu? [7]--вяí¢αи76ileti 13:53, 6 Şubat 2012 (UTC)
İlahi . Bu arada sayfanın geçmişini sonra geri getirmek gerekiyor, onları da geri getirdim şimdi, bir de Disney XD adında birleştirilmişti sayfa, oraya taşıdım. Ayrıca taşıyacağın sayfayı silerken g8 değil, geçmiş birleştirme nedeniyle diye uygun olur. Bu arada çok ilginç hem diğer sayfanın içerik birleştirdik, geçmişleri de birleştirin deyip, sonra Disney XD tarafından yayınlanan programların listesi diye bir sayfa açılmış. Geçmiş birleştirme kısaca şöyle A ve B maddeleri olsun. Bunlar A maddesinde birleşecekler. 1- Önce A maddesini siliyoruz, 2- sonra B maddesini A'ya taşıyoruz, 3- sonra da A'nın geçmişlerini geri getiriyoruz. 3a- Ancak geri getirirken, daha önceden farklı nedenlerle silinmiş sürümleri geri getirmiyoruz. 4- Tabi en son, maddeye geçmişten en güncel sürümü seçiyoruz. 4 aşamalı bir işlem, 3'ü hizmetli işlemi. Bilmem açıklayıcı ifade edebildim mi. Yazıya dökünce çok karmaşık gözüküyor :), ama uygulama basit gelecektir. Bir de böyle silinmek üzere işaretleyenleri bilgilendirmek gerekiyor. İşte geçmişlerin öneminden falan bahsetmek lazım. Örnek aradım ama yoktu, olsa hazır burada ikimiz de aktifken birleştirirdim, uygulama sırasını görürsen daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum aslında ama denk gelemedim :( --Merube 89msj 14:20, 6 Şubat 2012 (UTC)
Teşekkürler. Örnek bulamasan da canın sağ olsun--вяí¢αи76ileti 14:28, 6 Şubat 2012 (UTC)

Man Enters the Cosmos

Merhaba. Kaynaklar şurada. Bu aralar pek zamanım yok, ancak ileride fırsat bulabilirsem bakarım. Belki o zamana dek siz işi bitirmiş olursunuz bile Kolaylıklar, iyi vikiler. --Superyetkinileti 17:41, 6 Şubat 2012 (UTC)

Haklısınız. İlk ifade için 8 numaralı kaynak kullanılabilir, ancak gördüğüm kadarıyla bu bağlantı artık çalışmıyor. Diğer tümce için de 7 numaralı kaynak uygundur. Hibe konusunu da Mimar'dan öğrenebilir miyiz acaba? --Superyetkinileti 18:03, 6 Şubat 2012 (UTC)
Hibe konusunu sonraya bırakabilir ve Mimar'dan toplu bir görüş isteğinde bulunabiliriz. --Superyetkinileti 19:33, 6 Şubat 2012 (UTC)

SD'de vandal var. Bu imzasız yazı 212.253.45.16 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

IRC

Merhaba. Buradaki tartışmaları okudum da sorma ihtiyacı duydum. Vikipedinin IRC kanalı mı var? Sevgiler. --Veritasyaz bana 02:10, 7 Şubat 2012 (UTC)

Gerekçesiz

Selam Merube.

Evet biliyordum, gözümden kaçmış. Teşekkürler uyarı için. İyi çalışmalar. Emyilmesaj 05:50, 7 Şubat 2012 (UTC)

Yönlendirme

Merhaba Merube 89. Yönlendirmeler ile ilgili mesajınızı aldım. Son uyarınızı yaptığınızı belirtmişsiniz. Benim vikipedi politikalarına karşı herhangi ters davranışım bulunmamakla birlikte ben, önüme gelen her yönlendirmeye sil şablonu koymamaktayım. Vikipedinin ve Türkçemizin kurallarına uygun yönlendirmeler gerekli ve mutlak durmalıdır. Fakat Anaonim kullanıcı ve üye fark etmez, önüne gelen herkesin kafasına göre sayfalara yönlendirme yapmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Benim vikipediye herhangi bir zarar verme gibi bir niyetim bulunmamaktadır. Mesela size şöyle bir örnek vereyim İngilizce Vikipedi'de istisnalar hariç genellikle sayfalarda en fazla 3-4 yönlendirme bulunmaktadır. Önemli maddelerde bu hatta 10-15 i bulabilmektedir. Fakat her sayfada 9-10 tane yönlendirme bulunmasının isim kirliliği yarattığı düşüncesindeyim. Uyarılarınız için teşekkür eder, bu konu hakkındaki görüşlerinizi tekrar mesaj yoluyla bildirmenizi rica ederim. İyi akşamlar. --Türk Süvarisi ileti 19:44, 7 Şubat 2012 (UTC)

SLA

Selamlar rapsar. Şurası arada kaynadı galiba? Bakabilir misiniz rica etsem? Girişteki üç bağlantı kastettiğim. Saygılar--Merube 89msj 16:59, 8 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba. Yanıt bıraktım oraya.--RapsarEfendim? 17:23, 8 Şubat 2012 (UTC)
Çok teşekkürler. Son bir istekte bulundum. Bu arada kaliteli/seçkin konu statüsü Türkçe vikide kabul görürse ve "Olimpiyatlar'da Saint Lucia" maddesini kaliteli konu yapmak isterseniz mesela, bu konunun kapsamına giren maddeler ülkenin katıldığı yaz ve kış olimpiyatları ile ilgili maddeler. Gördüğüm kadarıyla sadece yaz olimpiyatlarına katılmış bu ülke; 1996, 2000, 2004, 2008 ve 2012 yıllarına. 2012 henüz yapılmadığından "... maddenin konusu gereği sürekli değişken içeriğe sahip olması nedeniyle (madde veya listeler için geçerli) ..." kriteri kapsamında, sadece akran denetiminden geçmesi yeterli olacaktır. Yani 1996, 2000, 2004 ve ana maddeyi KM yapsanız, 2012'yi de bir KM gibi geliştirseniz -içeriği KM kalitesinde ama içeriği nedenli KM olamayacak gibi- o zaman konu kaliteli konu olabilir. Eğer uygulamaya geçerse sk/kk sistemi, konu bu şekilde kaliteli konu olabilir yani. Adaylık sayfasında mevzusu geçmişti, o nedenle belirtmek istedim :). Kolaylıklar--Merube 89msj 18:34, 8 Şubat 2012 (UTC)
Rica ederim, ben teşekkür ederim dikkatin için. Kaliteli konu yapmayı şu anlık düşünmüyorum açıkçası onu. Şu an bir maddemiz var çalışması süren (Atletizmde Olimpiyat rekorları listesi). O bittikten sonra spor maddelerine ara verip tarih ve bilim maddelerine ağırlık vermeyi düşünüyorum bir süre. İleride belki diyeyim :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 21:25, 8 Şubat 2012 (UTC)
Hayırlısı olsun :)). Bu arada Olimpiyatlarda vs. Olimpiyatlar'da konusunda Kullanıcı:Bödöŋtıl'den görüş belirtmesini rica ettim. İtaliklik konusuyla ilgilenebilirseniz sevinirim. Bu arada, standart sağlamak adına her halükarda bir tartışma başlatmak gerektiği kanaatindeyim, nerede başlatalım?--Merube 89msj 22:27, 8 Şubat 2012 (UTC)
Organizasyonun adı "Olimpiyat Oyunları". Yani buradaki -lar eki sonradan eklenmemiş, özel adın içinde. Filipinler'deki gibi. Spor projesinin tartışma bölümü var, orada konuşulabilir adlandırma konusu.--RapsarEfendim? 22:46, 8 Şubat 2012 (UTC)
Pardon, yanlış ifade etmişim :). Demek istediğim Olimpiyatlar da kullanılıyor, resmi ad olmaması özel ad olmadığı anlamına gelmez. Nasıl Filipinler'de Olimpiyat Oyunları'nda kesme işareti varsa Olimpiyatlar'da da olmalı. ler'li eklerde kullandığınıza göre sizde aslında kabul etmiş olmuyor musunuz? Böyle uygun ifade edebildim sanırım :). Bu arada Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi sayfasına bakarsanız Olimpiyadlar'da diyorlar. d ile kullandıkları için çok yorum yapamıyorum :). Ancak her halükarda "Olimpiyatlar" özel ad, cins ad değil ki? Özel anlamda kullanılıyor. --Merube 89msj 22:52, 8 Şubat 2012 (UTC)
Bir şeyler diyecektim de tam toparlayamadım :) Neyse, konuşalım proje sayfasında.--RapsarEfendim? 23:21, 8 Şubat 2012 (UTC)

Boşluklar, bilgi kutusu kodları

Madde içindeki boşlukları yazım kolaylığı yaratması açısından bıraktım, zira sık ve iç içe yazım kafa karışıklığı yaratabiliyor. Kaynakça ve dış bağlantılar kısmını ayrı yazıyorum ki sonradan eklemeler kolay yapılabilsin, görselliği bozduğunu düşünmemiştim. Madde yazarken genellikle wikEd kullanıyorum, "kaynakça" başlığını atarken shift ile otomatik "references"'da ekliyor. Çeviri ve kısa maddeler konusunda düzenlemeler yapacaktım (çalışma var şablonu ekliyorum). Sanırım açılmamış maddelerin çokluğundan acele ediyorum, yardım da istedim ama ilgilenen olmadı. Artık tek tek açarım herhalde kırmızılıkları. Bu kadar yalnız kalacağımı düşünmemiştim doğrusu. Bilim adamı bilgi kutusu değişiklikleri ön izleme yaptığımda oluşuyor, ilgilenirim. Amerikalı yanlış oldu evet. Font kodu gözümden kaçmış. Belirttiğiniz konulara dikkat ederim. Maddeleri düzenlerim.

Uyarı ve önerileriniz için teşekkürler. Ayrıca bu kadar detaylı incelemelerinizi ve bu uzunlukta ayrıntılı uyarı mesajlarınızı da takdir ediyorum doğrusu. Çok dikkatli bir hizmetlisiniz. Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. Saygılar drgulcuileti 09:25, 9 Şubat 2012 (UTC)
Birde boşluk bırakmayınca bazen alttaki liste şablon bilgi kutusuyla çakışıyor, görünümü bozuyordrgulcuileti 09:41, 9 Şubat 2012 (UTC)

Tıp proje şablonu

O şablonları birincil olarak kendim için ekliyorum, ikincil olarak da yardım etmek isteyenlere kolaylık sağlaması açısından ekliyorum. Bilim adamlarının maddeleri geliştiğinde içinde bolca açılması gereken tıbbi madde olacağını düşünüyorum, belki yardımcı etmek isteyenlere kolaylık sağlar. Bulunması daha kolay olur.drgulcuileti 22:17, 9 Şubat 2012 (UTC)

Seçkin projeleri

Merhaba Merube. İlk fırsatta bakacağım. :) Teşekkürler. --yabancım 06:55, 10 Şubat 2012 (UTC)

SM çalışmaları

Merhaba Merube,
Moore listesi için teşekkürler. O iki heykeltraş kaydadeğer gözüküyor ama biraz araştırıp sonra karar verelim, şimdilik listede dursunlar derim. Gerçi İngilizcedeki maddeleri de pek işe yarar değil. Ama bunları Türkçede açarken, aynı isimdeki diğer kişilerin maddeleri yoksa, direkt parantezsiz mi açsak? Cosmos ile ilgili olarak, bendeki kaynağı hızlıca inceledim, maalesef bahsetmemişler. Yaşayan ölülerle ilgili de bugün bir şeyler yapacağım, kırmızılar listesini de gözden geçiririm bu arada. İyivikiler... [ho? ni!] 07:04, 10 Şubat 2012 (UTC)

Yaşayan ölülerde cast ile ilgili birçok bilgiyi anladığım kadarıyla IMDB'nin güvenilir bir kaynak olmaması sebebiyle silmişler. Bazı bilgilerin kaynağı farklı, onları maddede tutacağım. Bazı bilgiler ise filmle ilgili "basic fact"ler, mesela kimin rol aldığını söylemişler ve IMDB linki vermişler, bunları da tutmakta sorun olmaz sanırım, ya da başka kaynak buluruz. Bizdeki madde eski ve yeni versiyonunun bir karışımı olacak sanırım, en son bir güvenilirlik okuması yaparız. İyivikiler... [ho? ni!] 08:07, 10 Şubat 2012 (UTC)

proje, sürüm kontrolü

Haklısınız galiba, daha önce tartışıldıysa tekrar gerek yok, çok ısrarcı değilim bu konuda, isterseniz silebilirsiniz.

Birde sürüm kontrolü ile ilgili sorularım var; şu an için dikkatli olmak adına sadece incelenmiş sürümlerin yeni revizyonlarında küçük düzeltmeler, eklemeler varsa onları onaylıyorum, kapsamlı değişiklikleri geçiyorum. Açık vandalizm olan sayfalara bakıyorum. Detaylı incelemeleri daha tecrübeli olanlara bırakıyorum. Yalnız daha önce incelenmemiş sayfalara nasıl yaklaşılıyor, gördüğüm kadarıyla çok bakılmıyor onlara ama her ekleme direk görülüyor o sayfalarda, bazılarını incelemeye çalıştım telif sorunu var mı diye google'da aratınca benzer ifadeli sayfalar çıkıyor ama bunların da Vikipedi'den almış olma ihtimalleri var (örneğin benzer yazım hataları var), bu eski incelenmemiş sayfalarla ilgili bir topluluk kararı var mı? Bunların böyle kalmasını da içim elvermiyor. şurada sayfaların %46'sı incelenmiş görülüyor, neler yapılabilir? drgulcuileti 07:54, 10 Şubat 2012 (UTC)

sürüm kontrolü

Çok teşekkürler. Yine hiç üşenmeden ayrıntılı bir şekilde açıklamışsınız. Sizden gelen mesajları çok önemsiyorum, elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ederim. Genel tartışma ve oylama sayfalarında da mesajlarınızı gördüğümde oldukça ayrıntılı analizler yaptığınız ve gerekçelerinizi detaylandırdığınız görülüyor, benim gibi kullanıcılar için çok faydalı oluyor doğrusu.

Sürüm kontrolünde şimdilik şunları fark ettim, spor ve futbol maddeleri, tanınmış biyografiler çok değişikliğe uğruyor (onları atlıyorum), daha önce inceleme görmemiş maddeleri incelemesi de çok uğraştırıyor (onları da atlıyorum), gözüm inceleme bekleyen tıp maddesi arıyor (ama yok maalesef), küçük düzeltmeleri onaylayabiliyorum şu durumda şimdilik. İncelenmemiş tıp maddelerine bir bakayım dedim pişman oldum (sanki çoğunu veterinerler, biyologlar yazmış gibi), neresinden tutayım şaşırdım. Meslektaşınız olarak şunu sorayım ; tıp maddeleri için neler yapabiliriz, asıl ilgilendiğim konu bu. Tıp konusunda yardım edebilecek kullanıcılar kategorisinde ki kullanıcılara tek tek baktım sanki yıllar önce yer yarılmış birden ortadan kaybolmuşlar. Aktif kimseyi bulamadım
Zaten sporla ilgili vs çok aktif editörler var onlar hallederler o konuları diye düşünüyorum
Birde geçen yıl bir süre Vikipedi'ye küskünlüğünüz olmuş (mesajlardan gördüğüm kadarıyla) özel değilse nedenini sorabilir miyim? (merak ettiğimden)drgulcuileti 22:31, 11 Şubat 2012 (UTC)

Mesaj arşivi.

Merhaba, şurada olduğu gibi mesaj sayfasından arşivi çıkarmak(veya başka bir deyişle sayfayı temizlemek) doğru mudur? En son mesaj size ait olduğu için size sormayı uygun buldum. LuCkY ileti 03:01, 12 Şubat 2012 (UTC)

Sayfaların boşaltılmaması, arşivlerinin tutulması tercih edilir ama mutlak zorunluluk değildir. Ayrıca mesaj arşivi linklerini çıkarmak da sayfayı temizlemek değildir, arşivlere link verilmesi de tercih edilir/önerilir ama zorunlu değildir aynı şekilde. Kaldı ki kullanıcı emekli olduğunu belirttiği için, sayfayı o hale getirmiş. Sonuç olarak hakkı olan bir değişiklik, kullanıcının tercihidir, doğru ve yanlış demek uygun değil bu duruma. Açıklık getirebilmişimdir umarım. Saygılarımla --Merube 89msj 23:58, 12 Şubat 2012 (UTC)
Evet yeterince açıklık geldi teşekkürler. Ben bir yerde arşiv tutmanın zorunlu olduğunu okudum diye hatırlıyordum. Bir bürokratın da yanlış bir şey yapacağına ihtimal vermedim ve kafam karıştı. Bu yüzden bilen birine danışayım dedim, teşekkürler tekrar.LuCkY ileti 22:05, 13 Şubat 2012 (UTC)

Şablon yönlendirmeleri

Selamlar. Türk Süvarisi bağlantısı olmayan şablon yönlendirmelerine sil şablonu koymuş. Senin de bunları kaldırdığını gördüm. Sonra aranızdaki diyalogları okudum. Maddelerdeki yönlendirmeler konusunda haklısın; ancak şablonlarda farklı yazımları yönlendirmenin bir anlam taşımadığını düşünüyorum. Şablonun adı bellidir zaten. Ulaşılması kolaydır, yönlendirme yapmak gereksizdir diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 17:17, 12 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba rapsar. HS politikamıza göre "gereksiz yönlendirme" diye bir gerekçe bulunmuyor biliyorsunuz, o nedenle bu gerekçeyle yapılan silme istekleri geri alınmıştı. Ayrıca şablonlarda da diğer alan adlarında da -maddenin adı da belli- yönlendirmeye ihtiyaç görülürse, yapılabilir. Yönlendirmelerin kalması için o sayfaya bağlantı olması zorunlu değil, zira bazı botlar belli aralıklarla madde içindeki yönlendirmeleri ana sayfaya taşıyor -en azından eskiden aktifti bu botlar- ve yönlendirme sayfaları doğal olarak kullanılmıyor. Şablonlarda da kolay kullanım esasları mevcut diye düşünüyorum açıkçası, mesela bir kullanıcı alman-taslak yazabilir böyle arayabilir şablonu, gayet doğaldır. Alman-biyo-taslak olsa da şablonun adı, alman-taslak da gayet kabul edilebilir bir kullanım siz de takdir edersiniz ki. Şablonu arayanlara/madde yazanlara da kolaylık sağlamak adına bu yönlendirmelerin faydalı olduğunu düşünüyorum naçizane. Sil şablonlarını geri almam ise görüşlerimden bağımsız olarak, hızlı sil politikamıza istinaden yapılmıştı. Gereksiz yönlendirmenin bir silme nedeni olmadığını, dilim döndüğünce -burası için parmaklarım yazabildiğince diyeyim- açıklamaya çalışmıştım. Umarım tatmin edici bir cevap verebilmişimdir. Saygılar--Merube 89msj 00:09, 13 Şubat 2012 (UTC)
Kullanılmayan şablonların silinmesi yönünde bir gerekçe bulunuyor ama. Bu şablonlar, yani şablon yönlendirmeleri kullanılmayan şablonlar kategorisine girebilir. Kullanılmadıkları için de silinebilir. Elbet Alman-taslak gibileri kalabilir; ancak Van Valileri gibi kullanılmayan ve o şekilde kullanıldığına dair herhangi bir iz kalmayan şablonların silinmesinde bir yanlışlık göremiyorum.--RapsarEfendim? 09:03, 13 Şubat 2012 (UTC)
Rapsar, Türk süvarisiyle aranızda geçen mesajlarınızı yeni okudum. Şurada mesajımı görebilirsiniz. Olay münferit bir konuyla ilgili gönderilmiş bir yazı değildi. Seri değişiklikler ile ilgiliydi. Kaldı ki kullanılmayan şablon gerekçesi siz de takdir edersiniz ki bununla ilgili değil. Bununla ilgili gerekçe eğer seçilecekse, temizlik gerekçesiyle silmedir. Yönlendirme sayfasındaki tüm bağlantıları temizlesem sonra silme şablonu eklesem bu nasıl uygun değilse, bir yönlendirme sayfasını kullanılmayan şablonla silmek de pek uygun olmayacaktır. Zira bu bir yönlendirme sayfasıdır esasen. Bu şekilde yaklaşılır. Diğer konuya gelirsek, Van Valileri diye bir sayfa hiç olmamış, o nedenle ayrıca bir yönlendirme sayfası yapmayı açıkçası tercih etmem, ancak daha önce öyle bir ad kullanılmışsa alışkanlık da kazanılmış olabilir. Sonuç olarak -öyle bir sayfa hiç olmamış ama sizin örneğinizi devam ettiriyorum- şablon:Van Valileri gibi bir yönlendirmenin kalmasında bir yanlışlık var mı sizce peki? Madde içinde harf büyüklüğü nedeniyle -halen kategorisinde bile V harfi büyükmüş şimdi gördüm düzeltilmeli kategori adı- kırmızı gözükmemesi adına -daha önce yaratılmış, biri ihtiyaç görmüş demek ki- kalmasında sakınca görmüyorum açıkçası. --Merube 89msj 19:47, 13 Şubat 2012 (UTC)
Aranızdaki mevzunun daha eskilere dayandığını biliyorum :) Van Valileri gibi bir yönlendirmenin "gereksiz" olduğunu düşünüyorum. Yani gerek yok. Bu bağlamda temizlik amacıyla silinebilir, bence. Ama kategori adları falan hep hatalı. Bu mevki adlandırmalarında çok sıkıntımız var. Kalsa da bir şey olmaz bu bakımdan :) Çok da önemli bir konu değil esasen :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:44, 14 Şubat 2012 (UTC)

Olimpiyatlar

Selamlar. Uzmanlık alanınız Türkçe diye hatırlıyorum, o nedenle bir konuyu danışmak istemiştim. Şu sayfada görebileceğiniz üzere "Olimpiyatlar" kelimesinin kullanımı ile ilgili bir durum var. Rica etsem bakabilir misiniz? Saygılarımla--Merube 89msj 22:25, 8 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba. Seve seve yardımım olur ancak ilgili kelimeye dair var olduğunu düşündüğünüz sıkıntıyı da söylerseniz yorumda daha açık olabilirim. taglıgalpileti 20:52, 12 Şubat 2012 (UTC)
Tekrar merhaba. "Olimpiyat" kelimesini hem TDK Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü'nde hem Büyük Türkçe Sözlük'te baktım. Oralardaki açıklamalara göre (1, 2) kelime genel kullanımda cins ad. ""Kısa sarı saçları karışık, kehribar renkli etsiz bacakları, kolları yassı karnı ve kalçaları ile pekâlâ olimpiyat şampiyonu güzel bir oğlan olabilir." -Halide Edip Adıvar, Tatarcık, 104." gibi örnek cümlelerde de bu şekilde cins ad kullanımı var. Dolayısıyla "olimpiyat" kelimesi tek başına kullanılırsa küçük harfle ve kesme işareti olmadan kullanılmalı. Ancak, mesela "İstanbul Olimpiyatları'nda" veya "İstanbul Olimpiyat Oyunları'nda" gibi kullanımlarda büyük harf ve kesme işareti gereklidir. Genel yazım bilgisini destekleyen bu açıklamalara göre kelimenin kullanımı bu şekilde olmalıdır. Dolayısıyla "2008 Yaz Olimpiyatları'nda Saint Lucia" adlandırmasında "2008 Yaz Olimpiyatları" özel bir ad oluşturduğu düşünülürse burada kesme kullanımı gerekir. Yani mevcut yazım tercihi doğru. Açıklamam yeterli midir, bilmem. Başka bir izah gerekirse ben buradayım. Saygılar... taglıgalpileti 14:59, 13 Şubat 2012 (UTC)
Mevcut yazı yoğunluğum sebebiyle belki konuya kanalize olmam zaman aldı :) Gönderdiğiniz linkin tamamını okudum. Tartışmaya buradan devam edeyim ve yukarıda eklemeler yaparak açıklamaya çalışayım. "...bilgi kutusunda "Olimpiyatlarda Saint Lucia" yazıyor. Buradaki "olimpiyat" kelimesinin anlamı direkt "Olimpiyat Oyunları", herhangi bir olimpiyat değil yani. Anlamı özel kelime anlamı. Ben diyorum ki anlamı özel olduğu için bu kelime de özeldir, spesifik bir olimpiyattan bahsediliyor." demişsiniz. Aşağıda iki duruma bakalım.
2008 Yaz Olimpiyatları'nda Saint Lucia maddesi bilgi kutusunda yazan "Olimpiyatlarda Saint Lucia" ibaresinde "olimpiyatLARda" deniyor yani çokluk eki var. Dolayısıyla birden fazla olimpiyat söz konusu edilmiş gibi. Gönderilen yer birden fazla ve dolayısıyla durum geneldir. Yukarıda "Dolayısıyla "olimpiyat" kelimesi tek başına kullanılırsa küçük harfle ve kesme işareti olmadan kullanılmalı. Ancak, mesela "İstanbul Olimpiyatları'nda" veya "İstanbul Olimpiyat Oyunları'nda" gibi kullanımlarda büyük harf ve kesme işareti gereklidir." şeklindeki açıklamaya bağlı düşünülürse eğer birden çok olimpiyat oyununa gönderme varsa kesme işareti almamalı: Olimpiyatlarda Türkiye vb.
2008 Yaz Olimpiyatları'nda Saint Lucia maddesi bilgi kutusunda yazan "Olimpiyatlarda Saint Lucia" ibaresi sadece 2008 Yaz Olimpiyatları içinse o zaman "olimpiyat" kelimesinin kapsamına bakmak gerekecek. Yine başvurum TDK Büyük Türkçe Sözlük sayfasına: "a. 1. Her dört yılda bir başka ülkede yapılan, amatörlerin ve ülkelerinde profesyonel olarak futbol, basketbol, voleybol vb. takım sporlarıyla uğraşanların katıldığı uluslararası spor yarışmaları, olimpiyat oyunları. 2. Bazı alanlarda düzenlenen yarışma: “Balkan Olimpiyatı'na birinciler gidecek dendi mi bizim ekip hava aldı demektir.” -H. Taner. 3. esk. Yunanistan'da Zeus onuruna yapılan yarışmalar." denmiş. Bütün açıklamalar birden fazla oyun için yani futbol, basketbol vb. dallardaki oyunlar toplu olarak olimpiyat sözünün kapsamında. Dolayısıyla 2008 Yaz Olimpiyatları yerine 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları doğru oluyor veya 2008 Yaz Olimpiyatı denecek. Çünkü olimpiyat, birçok oyunu kapsıyor yani oyunLAR söz konusu oluyor. "Balkan Olimpiyatı'na birinciler gidecek dendi mi bizim ekip hava aldı demektir.” -H. Taner" örnek cümlesi de durumu destekliyor. Sözün özü, İlgili maddenin bilgi kutusunda "2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Saint Lucia" yazsa daha doğru olacak. Madde adı da "2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Saint Lucia" veya "2008 Yaz Olimpiyatı'nda Saint Lucia" gibi şekillerde olmalı sonucu çıkıyor. Birkaç akademisyen meslektaşımla da tartışarak bu sonucu onaylattım. Epey uzun yazdım, gözü yorduysa kusura bakmayın. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 15:11, 14 Şubat 2012 (UTC)

Telifli maddeler

Selamlar. Şu maddeyi onaylamış ve düzenle şablonu eklemişsiniz ancak madde telifliydi. Çok basit bir google aramasıyla telif tespit ediliyordu. Lütfen telifli maddelere düzenle şablonu koymayınız, bu şekilde telifli maddelerin gözden kaçma riski fazlasıyla artıyor. Ayrıca bu tarz maddelerin onaylanmaması gerekiyor. Onaylı sürümün bu tarz vandalizm sayılabilecek herhangi bir şey içermemesi gerekir. Siz de takdir edersiniz ki bu tarz telifli içeriğin onaylanması hem bunların gözden kaçmalarına neden olacaktır hem de telifli içeriği ekleyen kullanıcı hata yapmadığı yanılgısına kapılacaktır. Telif hakları vikinin en temel politikalarından biri ve bu konuda özenli olmak gerekiyor sizin de takdir edeceğiniz üzere. Bu konuya özen gösterebilirseniz çok müteşekkir olurum. Saygılarımla--Merube 89msj 02:00, 13 Şubat 2012 (UTC)

  • Haklısınız. Bu konudaki fikirlerinizi biliyorum vikide yeni sayılmam. Bazen gözden kaçabiliyor. Dikkat ediyorum ve edeceğim. Size kolay gelsin. --xrazymesaj 02:08, 13 Şubat 2012 (UTC)
Benim şahsi görüşlerim ile ilgili değil aslında bu, vikipolitikalarına istinaden naçizane bir hatırlatma mesajıydı benimki. Elbette herkesin arada gözünden kaçabiliyor, -özellikle bu maddedeki telifli içerik üslup ve biçemiyle çok bariz olduğu için- naçizane hatırlatma ihtiyacı duymuştum. Anlayışınız için teşekkür ederim. İyi vikiler. --Merube 89msj 17:45, 13 Şubat 2012 (UTC)
Kesinlikle haklısınız bu tür uyarıları çok önemsiyorum anlamam gereken mesajı aldım. Tekrardan teşekkürler.--xrazymesaj 21:02, 15 Şubat 2012 (UTC)

sürüm kontrolü

Merhaba yeniden. hastalık taslakları kategorisinden başlanılabilir kanımca. Burada ki maddeler ve içlerindeki önemli iç bağlantılar başlangıç noktası olabilir. Bakteri maddesine elimden geldiğince yardım edebilirim. Ancak bu aralar Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesine takmış durumdayım, dönüp dolaşıp oraya geliyorum :)

gözyaşı kemiğini ilk kez duydum (yuh artık), halk arasında kullanımı mümkün olmadığı gibi orjinalini bile (lakrimal kemik) anatomistler hariç kullanan zor bulunur herhalde. Tartışma sayfalarında belirtirim.

(Çift madde), (geçmiş birleştir) tamamdır. Kullanıcı:Docbaba ile iletişime geçebilirim, belki fikrini değiştirebiliriz :) sevgi ve saygılarımla, iyi ki geri dönmüşsünüz drgulcuileti 08:49, 13 Şubat 2012 (UTC)

SMA

  • Selamlar ahzar, nasılsınız? Vikipedi:Seçkin madde adayları/Eskişehirspor 2008-2009 sezonu ile ilgili sayfalar halen duruyormuş da naçizane hatırlatmak istedim. Müsade ederseniz isterseniz ben de geçmişlerini düzenleyebilirim. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 01:38, 13 Şubat 2012 (UTC)
Merhaba Merube. Size havale etsem kusura bakmazsınız değil mi? Zira çok kısıtlı vaktimde GSR'leri ve seçkin maddeleri güncelleyip çıkıyorum. Çok teşekkürler.--ahzaryamedileti 08:57, 13 Şubat 2012 (UTC)
Çok teşekkürler hem düzenlemeler hem de bildirim için. İşlerinizde kolaylıklar. Sevgiler.--ahzaryamedileti 09:08, 14 Şubat 2012 (UTC)

?

Son mesajınızı anlamak için birkaç kere okumam gerekti, ben daha yeniyim bu kadar üstüme gelmeyin :) Neyse anladım ama bir öneriniz var mı bu konuda? Birde takıntı oldu bende Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi kırmızıları. Bu konuyu nasıl topluluğun dikkatine sunabilirim bir türlü bulamadım. Birkaç haftadır işbirliği projesi yapılmıyor, SM yapma projesi atıl durumda. Başka bir yer var mı bildiğiniz. Kolaylıklar dilerim drgulcuileti 18:22, 13 Şubat 2012 (UTC)

Özür Dilerim

Öncelikle tehdit etmek kelimesini, engelleme bağlamında söylemiş olmakla birlikte, size bu kelimeyi söylediğim için özür dilerim. Saygısızlık yapmışsak affola. Sizin gibi değerli vikipedi hizmetlisine hakaret etmem söz konusu olamaz. Ayrıca bazı gereksiz yönlendirme olarak etiketlemiş olduğum yönlendirmelerin bazılarını temizlik amaçlı olarak etiketlememde bir mahsur var mıdır?--Türk Süvarisi ileti 19:40, 13 Şubat 2012 (UTC)

Bir rica olacaktı da çizer sizden, acaba tabip sayfasının tartışma sayfasına bakabilir misiniz? Ad konusunda bir tartışma devam ediyor da halen. Çok müteşekkir olurum ilgilenebilirseniz. Bu arada yukarıdaki mesajlaşmaya gözüm ilişti de. Viki devamlı değişmeye açık bir kaynak olduğu güvenilir kaynak olarak kabul edilmiyor ya, o nedenle geçenlerde köy çeşmesinde bu konu tartışılmıştı. İng. vikide de benzer nedenle bir tartışma olmuş güvenilir bir kaynak olmadığından çeviri bilgisinin kaynaklar bölümünde -hatta direkt madde içinde- sergilenmesinin yanlış olduğuna karar verilmiş. Bizde de aynı şekilde bir karar çıktı. Tabi viki lisansı nedeniyle çeviriyse madde bir yerlerde orijinal yazarları görebilmek adına oldidli sürüme bağlantılı olarak belirtilmesi gerekiyor çeviri olduğunun. Ancak bunun kaynak bölümünde yapılmaması yerine tartışma sayfasında -bunun için çevrilmiş sayfa şablonu var- belirtilmesi uygun görülmüştü. Elbette kaynakçadan silip ama sonra tartışma sayfasına aktarmak gerekiyor çeviri bilgisini. Naçizane belirtmek istedim, gözüme ilişince. Sevgiler--Merube 89msj 20:44, 13 Şubat 2012 (UTC)
Merhaba, mesajınızı aynen Totenkopf'a kopyalıyorum hemen. Tabip sayfasına da bakmaya çalışırım. İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:49, 13 Şubat 2012 (UTC)

Taslak

Merhaba Merube. Hayır, taslak kriterlerini karşılamıyor. KDliğini ben de araştırmadım. Ancak bu derece az bilgi veren bir metni taslak saymak kanımca mümkün değil, m1'den silinmeli. --yabancım 21:12, 13 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba, Kullanıcı:Yakup2011 kendi açtığı maddeleri boşaltıyor gördüğüm kadarıyla. Silinmesini istiyor olabilir. --Berm@nyaİleti 00:23, 14 Şubat 2012 (UTC)

#1-Küfürlü değişiklik ve #5-Vandalizm

Merhaba. Kullanıcı 88.235.157.190 bir çok sayfalarda küfürlü değişiklik ederek, vandalizm yapıyor. Lütfen onu engellermisiniz? Saygılarımla, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 05:32, 14 Şubat 2012 (UTC)

KA

  • Selam Merube. Dediğin gibi gözümden kaçmış eline sağlık sen gereğini yapmışsın. Maddeyede Vikikaynak'a aktar şablonu ekledim. Ancak verdiğin örneği tam anlayamadım. Twinkle ile silmenin ne gibi bir zararı var ki? Bir tane zararını biliyorum ancak ona da örnekte rastlayamadım. Eğer geçmişini diyorsan farkındaydım geçmişin. Ancak ben böyle büyük yazım hataları içeren yönlendirmelerin kalmasına karşıyım. G8 ya da Y2 den silinebilirdi G8'i tercih ettim. Bence twinkle oldukça faydalı bir araç özellikle de dosya silme konusunda :) --Reality 16:19, 14 Şubat 2012 (UTC)

Saham el-Jawlan

Selamlar Merube, nasılsınız ? Savunmamın doğruluğu kanıtlandıktan sonra, ne zamandır isteyip çabaladığım geri dönmeyi başardım. Hemen çalışmaya başladım tabi ve bi konuda yardımınızı rica edicem. İngilizce Viki'deki Saham el-Jawlan maddesindende yararlanarak bu şehirle ilgili yazıya başlıycaktım ancak nasıl Türkçeleştirmem gerektiği konusunda emin olamadım. Bu yüzden size danıştım, Saham el-Jawlan maddesinin türkçesini hangi isimle açmalıyım. Şaham el-Cavlan uygun olur mu ? ~--BerkayMesaj--~ 20 Mayıs 2012, 14:17 (UTC)

VP:Spor iş birliği

VikiProje Spor İş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde 2-15 Haziran 2012 tarihleri arasının iş birliği; 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden basketbolcuların açılması seçilmiştir. Katılım için tıklayın.
-- BalKesLi 14:24, 2 Haziran 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz !

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~ AtakanCanileti 10:32, 15 Haziran 2012 (UTC)


Google maddesi hakkında

Vikipedi:Seçkin madde adayları/Google başlığında maddenin yazım dili hakkında bir eleştiriniz olmuş, maddeyi elden geçirdim, elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım, tekrar değerlendirmeniz ve varsa hatalarımı iletmeniz mümkün mü? --anerka'ya söyleyin 14:11, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Hande Yener

Merhaba, Aalpeer, Seyitahmetmrk, Anilakbay, Alperhandeyener gibi kullanıcıların (bunlardan daha çok var, üstelik bir sürü de IP adresi var) aynı kişi olmaları ya da aynı kişi değillerse bile Hande Yener ya da Hande Yener adına çalışan diğer şahıs(lar) tarafından tutuldukları konusunda ciddi kuşkularım var. (Bunların diğer Vikipedistlerle mesajlaşmaları incelendiğinde kuşkular daha da artmaktadır.) Katkılarına bakarsanız, yalnızca ve seri bir şekilde H.Yener'le ilgili maddeler girmektedirler. Hatta bir H.Y. projesi bile oluşturmuşlar ve tüm bu sayfalar (önemli önemsiz her şarkıya özel sayfa açmanın Vikipedi'yi çöplüğe dönüştürme tehlikesi bir tarafa) yoğun reklam içermekte. Adı çekilen sanatçı (diğerleri de elbette) reklamlarını daha farklı yollardan yaptırmayı deneseler daha iyi olmaz mı? Azadagaoglu (mesaj) 11:40, 21 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba. Öncelikle dönüşünüzden dolayı sizi tebrik etmek istiyorum. Bir de bu kadar zaman sonra bile konuyla ilgilenme nezaketini gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Konu şu an güncelliğini korumuyor açıkçası. Fakat üzerinden gerçekten çok zaman geçtiği için yanlış bir bilgilendirme yapmaktan kaçınmak için eskileri bir karıştırmam gerekecek. Bir süre müsaade ederseniz daha doğru bilgi verebilirim sanıyorum. Kuklacılıkla ilgili bir başvuruda bulunmamıştım açıkçası. Ama aynı mesajdan birkaç diğer hizmetli arkadaşa da göndermiştim. Onların yanıtını da linkler vererek size ayrıca iletirim. Mesajımda adları anılanlardan bir tanesi aynı kişi olmadıklarını, sadece tanıştıklarını ve adı çekilen sanatçının fan klubünün üyeleri olduklarını anlatan bir mesaj göndermişti. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen biraz müsaade ediniz. Tekrar teşekkürler. ANADOLU (mesaj) 21:08, 16 Mart 2013 (UTC)

Seçkin ve Kaliteli Konu politikaları

  • Merhaba Merube. Nasılsın? Uzun zamandır aktif değilsi galiba. Umarım herşey yolundadır ve en kısa sürede buralarda görürüz seni. Zamanında Seçkin ve Kaliteli Konu politikalarının çevrilmesini sen yaptığından bu konudaki ve buradaki hususla ilgili görüşlerini vaktin olduğunda toplulukla paylaşırsan çok mutlu olurum. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 18:53, 1 Eylül 2012 (UTC)

!

Vikipedinin alçakgönüllü kullanıcılarından "sizi" aktif görmeyi umuyoruz.. Kumul (mesaj) 10:07, 20 Eylül 2012 (UTC)

Zazaca viki için sizden yardım bekliyorum.

Selam dostum bir kaç yıldır zazaca vikide babasının çiftliğini kuran mirzali diye bir zat var, Adminlik görevini sonlandırmak için sizden destek bekliyoruz, Şuradan destek verebilirsiniz. saygılarımla...--HetanahetaMesaj gönder 20:24, 28 Eylül 2012 (UTC)

Selam

Selam dostum.Bugünlerde biraz boş kaldım iş olmayınca Fundraising 2012'nin %90'ını Türkçe'ye çevirdim :D Bir tek mektup kaldı ve birkaç cümle.Düzeltilip yayınlanması için nelerin gerektiğini bilmiyorum.Yardımını bekliyorum umarım müsaitsindir.Kolay gelsin iyi çalışmalar =) UnicornuS ileti 15:30, 6 Ekim 2012 (UTC)UnicornuS

Destek

Kardeş projelere destek olun!

Merhaba Merube 89 , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

--Aguzer<>||14|Kasım|2012|21:50||

Kreps döngüsü hakkında

Merhaba, kullanıcı adınızı vikiproje moleküler ve hücresel bioloji çalışma sayfasında katılımcı olarak gördüm. Oksijenli solunum sayfasındaki kreps çemberi hakkında sizden bir ricam olacaktı. Bu bölümdeki son değişiklikleri vaktiniz olursa bir kontrol edebilir misiniz? Sağolun Khadkhall (mesaj) 19:40, 18 Kasım 2012 (UTC)

Selamlar. Öncelikle lütfen kusuruma bakmayın çok uzun zamandır vikide aktif değildim, o nedenle çok geç cevap verebiliyorum. Krebs çemberi kısmına baktım, ufak bir ekleme yaptım. ATP hesabı doğru değildi onu çıkardım. ATP hesabında farklılıklar olabiliyor aslında, o nedenle hep aralıklı olarak yazılır. Kabaca 1 fad=1,5 atp, 1 nad=2,5 atp olarak hesaplayabilirsiniz. İng. vikiye baktım şimdi, oradaki atp tablosu bizim sayfaya aktarılabilir aslında, güzel olur baya. Diğer kısımlara da açıkçası bakmadım. Oksijenli_solunum sayfasını geçmişten inceledim ama, aradan çook uzun zaman geçtiği için, hangi değişikliği kastettiğinizi açıkçası bulamadım, umarım dediğiniz değişikliğe bakmış olmuşumdur. Yoksa başka bir şey miydi? Tekrar bakabilirseniz çok sevinirim. Saygılar, iyi vikiler --Merube 89msj 18:56, 16 Mart 2013 (UTC)
Cevab verdiğiniz için teşekür ederim. Hatırladığım kadarıyla atp hesabıyla ilgili kesin emin olamadığım bir problem vardı. Konuya da yeterince vakıf olamadığım için bilen birine sormak gerek diye düşündüm. Şu an tatildeyim dönünce bakarım ingilizce vikideki atp tablosuna, aktarmaya çalışırım. İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 16:11, 19 Mart 2013 (UTC)

Postal 2 Sayfasını silmeniz ile ilgili

Her ne kadar üst yönetici olsanızda, Postal 2 sayfasını silmeniz hiç doğru bir davranış değil. Çünkü Vikipedi "ÖZGÜR ANSİKLOPEDİ"'dir. Lütfen bir daha bu davranışı yapmayınız. Bu bir uyarı veya tehdit değil sadece bir öneridir. İyi Çalışmalar dilerim :) OmerFarukDemir (mesaj) 19:38, 14 Aralık 2012 (UTC)

neden bir entry'im tarafınızdan siliindi acaba? Roş Aşana entry si için emek vermiştim...Bu imzasız yazı Abravanel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 30 Aralık 2012, 23:53

:)

Durduk yere, nedense aklıma geldi. Merube diye harika bir hizmetlimiz vardı, ne oldu ona diye. Katkılarına bakayım dedim, bugün bir şeyler yapmış :) Tekrar aktif mi oluyorsun? Hoş geldin diyebilir miyim?--RapsarEfendim? 17:33, 16 Mart 2013 (UTC)

Bir diğer yeni mesaj

  • Merhaba Merube. Nasılsın? Uzun zamandır aktif değilsi galiba. Umarım herşey yolundadır ve en kısa sürede buralarda görürüz seni. Zamanında Seçkin ve Kaliteli Konu politikalarının çevrilmesini sen yaptığından bu konudaki ve buradaki hususla ilgili görüşlerini vaktin olduğunda toplulukla paylaşırsan çok mutlu olurum. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 18:53, 1 Eylül 2012 (UTC)
Mesajları sırayla cevaplıyordum, buna şimdi sıra geldi :)). Şöyle bir mesaj yazdım Simpsonlar_(1._sezon) ile ilgili. Köy çeşmesi eski tarihlerde kalmıştır artık zaten, ne oldu o tartışmada? Katılım olabilmiş miydi? Gelecek hafta sonuna kadar tüm eksiklikleri giderebiliriz sanıyorum, ne dersin? Yazım bittikten sonra köy çeşmesine mesaj bırakırken, en son köy çeşmesinde konuşulanları da link veririz daha hızlı sürecin ilerlemesi adına. Sevgiler --Merube 89msj 17:36, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Merhaba Merube. Hoşgeldin tekrar öncelikle. Bence seçkin konu kıstasları son derece net. Zaten Simpsonlar adaylık sayfasında da yorumlardan göreceğin gibi bu konuda bir uzlaşma var. Ayrıca senin en son bu konuda katkıda bulunduğundan beri defalarca köy çeşmesinde duyuruldu. Bu konuda itiraz veya karşı yorum bugüne kadar olmadı. Bu maddenin ilk seçkin madde olması yönünde bir engel göremiyorum. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 18:53, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Haklısın uzlaşma var gibi, ancak yine de sonradan eklemeler olmuş olacak. Onların da onaylanması lazım. O zaman şimdi hemen o dediğim konuları ekliyorum maksat ileride sıkıntı olmasın. Michigan State'in Türkçeleştirmeleri sonraya bıraksak da olur. Önceden de onaylandığını itarz olmadığını belirtiriz köy çeşmesinde, süreci çok uzatmaya gerek yok o halde madem önceden de uzlaşma olmuş. Şimdi başlıyorum. Vakit bulabilirsen göz atabilirsen çok sevinirim. Sevgiler--Merube 89msj 20:07, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Vaktim olduğunda elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Sanırım geçen Mart ayından beri dört kez ( emin değilim bu rakama) Köy Çeşmesi’nde bu konuda bilgilendirme yaptım. Zaten sen de farkındasın ki Seçkin/Kaliteli Konu hususu daha çok teknik bir konu. Belli istisnalar dışında genelde neyin seçkin/kaliteli konu olup olmayacağı belli. Elimden geldiğince yardımcı olacağım. Tekrar hoşgeldin bu arada. Çok özletme kendini bu kadar :) Mimar77 (mesaj) 20:13, 16 Mart 2013 (UTC)

bir diğer merhaba

sevgiler. :) --kibele 18:55, 16 Mart 2013 (UTC)

Seçkin konu

  • Merhaba Merube. Nasılsın? İyisindir umarım. Seçkin Konu hususunda aşağıdaki yorumlarımı dikkatine sunmak isterim:
  1. Rock Steady maddesinin altındaki iki kırmızı maddeyi yönlendirdim.
  2. Boom Box maddesini oluşturdum. Ayrıca No Doubt’un Boom Box albümünü Boom Box (albüm) maddesine yönlendirdim.
  3. Sanat Tarihi ve "iki altkonu kapsamına birden girebilir" hususunda bir önerimi Vikipedi:Seçkin konu nedir?/Konuların kapsamında kapsamında oluşturdum. Rica etsem bir an önce gözden geçirir ve düzeltir misin? En azından ana hatlarıyla oluşturdum sanıyorum ama sen de bir göz at istersen.
  4. Bence diskografi mi albümleri mi olsun konusu maddelerin isimlendirilmeleri ve SM/KM adaylıkları sırasında konuşulması gereken bir konu olmalı, Seçkin Konu veya Kaliteli Konu adaylığında değil. Ama bu benim şahsi fikrim tabi ki.
  5. Simpsons veya Trafford hususlarını bilemedim. Örnekler versek daha mı iyi olur acaba?
  6. Hem bu konuda yetkin olman hem de hizmetli olmandan dolayı acaba sen Seçkin Konu adaylıklarının sorumlusu mu olsan acaba? Ne dersin? Bu konuya hakimsin nasıl olsa. Kolay gelsin. Mimar77 (tartışma) 17:19, 3 Mart 2012 (UTC)
Selamlar mimar, kusura bakma lütfen vikiarayı 1 yıldan uzun tutunca yeni cevaplıyorum mesajını. Nasıl gidiyor viki? Şimdi ufacık 2 değişiklik yaptım konu içindeki madde sayısında. Ancak daha yapılması gereken işlemler var bence halen. Sırayla gideyim ben de:
  1. Diskografi/albüm konusunda elbette adaylık sayfasında karar verilecektir, duruma göre ikisi de tercih edilebilir bir durum sonuçta. Ancak aşırı darlaştırma konusunda yanlış örnek olarak alınırsa diye endişeleniyorum, daha önce verdiğim simpsonlar ailesinin çocuk üyeleri tarzı örneklemler uygunsuz sonuçta. "Bir konuda seçmece yapılmamalıdır" diyoruz ama albüm/diskografi kısmını kabul edebiliyoruz, o tam olarak seçmece diye kastettiğimiz şey değil ancak diğerlerinin seçmece olacağını belirtirsek ileride keyfi yaklaşımlara kapıyı kapamış oluruz. Dediğin gibi örnekleri eklemek lazım bence de. Simpsonların çocuk üyeleri örneğini ekleyebiliriz mesela, ne dersin?
  2. Sanat tarihi muhteşem olmuş ellerine sağlık. Şimdi açıklamayı nasıl yazabileceğimizi düşünüyorum, bir iki paragraf açıklama eklersek çok iyi olur. Michigan state örneğinin altına aldım şimdi. Michigan örneğini de bazı yerlerini türkçeleştirmek gerekiyor aslında oraya döneriz en son.
  3. Sorumluluk konusunu bilemiyorum açıkçası, seçkin/kaliteli içerik sorumlusu ilgilenebilir diye düşünüyordum ama yine konuşulabilir. Eğer vakit ayırabilirim dersen de seni aday göstermeyi düşünüyordum doğrusunu söylemek gerekirse. Hele o zaman gelsin çözülür hepsi. Sayfayı hızlıca bitirebiliriz inş. Sevgilerimle, iyi vikiler--Merube 89msj 14:41, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Sevgili Merube. Bu aralar çok fazla katkıda bulunamıyorum. Sanırım seçkin konu adaylıklarını Rapsar veya Ahzaryamed halledecektir. İlerde vaktim olursa ben de ilgilenmek isterim. Diğer teknik konuları zamanla hallederiz diye ümit ediyorum. Sevgiler. Mimar77 (mesaj) 18:59, 16 Mart 2013 (UTC)

Hoşgeldin

Hoşgeldin Merube, Vikipedi'yi unutmamana sevindim :) . Hep burda kal. --bermanya 20:14, 16 Mart 2013 (UTC)

Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi

Ellerinize emeklerinize sağlık. Harika bir çalışma olmuş, ayrıca tebrik etmek istedim. Aktif olmadığım döneme denk geldiği için -1 yılı aşkın süredir vikiye uğramıyordum- kırmızılara da yardımcı olamadım kusura bakmayın lütfen. Çok mahcubum, ileride başka çalışmalarda telafi edebilirim umarım. Tekrar tekrar ellerinize sağlık. Ufak birkaç değişiklik yaptım naçizane bakabilirseniz sevinirim. Resimler tüm bulunanlar varmış gibi geldi ama, eksiklikler var dediğiniz resimleri ekleyebilirim hemen. Ülkeler konusunda da SLA sayfasında da belirttiğim bir husus var. O konuya da bakabilirseniz çok sevinirim. Tekrar ellerinize sağlık, sevgiler saygılar--Merube 89msj 20:45, 16 Mart 2013 (UTC)

Teşekkürler Merube. Seni tekrar aramızda görmek çok güzel. Vikipedideki ilk günlerimde büyük yardımlarını gördüm, bu listeyi bu hale senin yardımların sayesinde getirdim neticede, ben de sana çok teşekkür ederim. Ülkeler konusunda Şöyle bir sayfa buldum Nobel sitesinden; kazananlar doğduğu ülkeye göre listelenebiliyor. Sanırım bu sayfa sayesinde "ödül aldığı yılki milliyetinden" vazgeçip doğduğu ülkeye göre bir sıralama yapabiliriz, sen ne dersin ? -DRG msj 21:23, 16 Mart 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim nazik sözleriniz için, ben ne yaptım ki, ufacık bir yararım olabildiyse ne mutlu bana. Dediğin gibi yapmak en mantıklı çözüm bence de. Zaten diğer listelerde ödülü aldığı yılki milliyeti ibaresi kullanılmasının tek nedeni de o resmi sitedeki ülkelerin ona göre yazılmasıydı :), şurada öyle kararlaştırılmıştı. Bir mesaj daha yazdım bu arada SLA sayfasına, ülke bayrakları ve adları ile ilgili naçizane. Hazır kontrol ediyorken onları da düzelterek gideriz, olur mu? İstersen yılları paylaşalım, daha hızlı biter böylece.--Merube 89msj 21:31, 16 Mart 2013 (UTC)
Tamam o halde. Ben ülkeler sıralamasını doğduğu ülkeye göre yeniden düzenliyeyim ve 1956 ve sonrasını kontrol edeyim siz de isterseniz 1956 öncesine göz atın.-DRG msj 21:43, 16 Mart 2013 (UTC)
Bu arada çok alakasız ülke değişimleri olunca tekrar bir istişare etmek istedim. Almanca vikiye tekrar baktım, diyorlar ki 1902 için mesela britanya (hindistan doğumlu). Bir de ing. vikiye baktım resmi siteden alınmıştır ülke bölümü diye belirtmişler, acaba benim vaktiyle aldığım versiyondan mı almışlar diye düşündüm. Britanyalı birine de hindistan adına sayı yazmak biraz tuhafıma gitti, britanya hindistanı dönemi üstelik çünkü. Çok kararsız kaldım bu nedenle. Ne dersiniz?--Merube 89msj 22:36, 16 Mart 2013 (UTC)
Ben 1956 sonrasını kontrol ettim. Mevcut ülkeyi çıkarmadan doğduğu ülkeyi de ekledim. Seçkin liste olan diğer vikilerde öyle yapmış. 1902 konusunda diğer vikiler Britanya demiş. Şöyle yapabiliriz belki; sadece çok kararsız kaldığımız yerlerde doğduğu ülkeyi de ekleyip yanına Almanca viki gibi "doğumlu" yazabiliriz.DRG msj 22:47, 16 Mart 2013 (UTC)
Şimdi değişikliğinizi gördüm de ben sadece doğduğu ülke yazılacak, diğerlerinin yerine diye düşünmüştüm. İkisi birden yazılırsa doğduğu yer parantez içinde kalsın bence, ancak işte diğer ülke için kaynaklandırmayı nasıl yapabiliriz diye düşünüyorum şu anda. Sadece doğduğu yerleri yazarsak kaynak hazır, ama bu sefer de yukarıda bahsettiğim gibi garip bir ülke sıralaması elde ediyoruz. Ne yapsak?--Merube 89msj 22:46, 16 Mart 2013 (UTC)
Sanırım bu konuda dediğiniz gibi Almanca vikinin şablonunu kullansak daha iyi. Doğduğu ülkeyi parantez içine alırız. Kaynaklandırma konusunda Almanca da bazı ülkeler için kaynak eklemişler bazılar için eklememişler. Sanırım eklemedikleri biyografi içinde kaynak olanlar. Ne dersiniz ? DRG msj 22:57, 16 Mart 2013 (UTC)
Almanca vikiyi bayraksimgeleri için kullanırız anlamında demiştim, mesela Alman İmparatorluğu dönemine denk gelen zaman için {{bayraksimge|the German Empire}} [[Alman İmparatorluğu]] bu bayrak ve ülke adını kullanmak gerekiyor. Bu bayrakların dosya adlarını bulmak bazen zahmetli olabiliyor, ancak almanca vikide de dönem bayrakları kullanıldığı için oradan dosya adları hızlıca bulunabilir. Onu kastetmiştim, ancak mesela doğum tarihini baz alacaksak o zaman aynı adam için {{bayraksimge|Flag of the Kingdom of Prussia (1803-1892).svg}} [[Prusya]] kodlamasını kullanmak gerekecek. 1901 doğumlu için böyle, 1902 olan için mesela {{bayraksimge|Britanya Hindistanı}} [[Britanya Hindistanı]] yahut {{bayraksimge|Birleşik Krallık}} [[Birleşik Krallık]] kodlaması olacak gibi. Doğum yılı/ödül aldığı yılki durumu hangisine karar verirsek ona göre bayrakların simgelerini de değiştirmemiz gerekir. Ancak hangisi daha iyi şu anda çok kararsızım. Almanca vikideki ülke bilgilerine çok güvenmiyorum zira daha önce başka bir listede oradaki ülke listesi nobel.org'dan farklıydı. Kendilerine göre bir nedenle değiştirmişler, en son vatandaşlığı belki ama sonuçta muğlak. Şimdi nobel.org demişler ama hem geçmişten ötürü güvenmiyorum hem de zaten viki güvenilir kaynak değil. Almanca vikide güvenirsek kolondaki aksi belirtilenlerin hepsinin kaynağı 1 nolu kaynak. Kolondaki ülke ibaresinin yanında belirtmişler 1nolu kaynağı. Ek olarak belirtilenler ise başka kaynakla desteklenmiş de olabilir yahut o ikinci kaynağa göre hareket edilmiş de olabilir. Asıl kaynağı görmemiz lazım SL için muhakkak. Ondan şu anda kararsızım, bir kriter belirleyip onu söylemeli ama ne, nasıl? --Merube 89msj 23:14, 16 Mart 2013 (UTC)
Düşünüp taşındım da :) nobel.org öyle yaptığı için sadece doğduğu ülkeleri mi belirtsek? Ne yapsak? Kaynak olarak bir yere dayanmak lazım her halükarda. Nobel.org born in şeklinde yaptığı için öyle yapılabilir gibi, ancak ben kararsızım halen biraz. --Merube 89msj 23:26, 16 Mart 2013 (UTC)
Merhaba Merube. Dün uykuma yenik düştüm kusura bakma. Yazdıklarından sonra benim de kafam karışmış durumda. Şimdi baktımda hem İngilizce hem Almanca viki "Nobel.org sitesinden alınmıştır, doğum yeri ve vatandaşlığı farklı olabilir" demişler (İngilizcede daha önce yoktu). Ülkeler konusunda Almanca daha itinalı davranmış. Önerim ana listedeki ülkeleri Almancadan alalım, aynı şekilde not düşelim. Alttaki ülke sıralamasını doğduğu ülkeye göre yeniden sıralayalım ya da doğrulanabilir kaynak olmadığından çıkartalım (hiç istemesemde ingilizce gibi yapalım). Nobel listeleri konusunda ciddi tecrübeniz olduğundan kararı size bırakıyorum. Olmadı adaylık sayfasına taşıyıp diğer kullanıcıların fikirlerini alalım.DRG msj 09:51, 17 Mart 2013 (UTC)
Selamlar, ben de çok kalamamıştım buralarda dün zaten :). Kaynağı ara ara buldum rahatladım :)). Finsen Faroe Adaları değil o günkü milliyeti olan Danimarka şeklinde gösteriyor. Eskiden bu bilgiler resmi sayfadaki her ödül sahibinin sayfasında yer alıyordu, çok daha pratik oluyordu. Şimdi biraz zahmetli bir şekilde bakmak gerekecek ama bulundu ya ohh çektim :). Kaynağı falan maddeye -aslında diğer listelere de yerleştirmem lazım zira o bilgilerin kaynak sayfaları artık buna kaynak olmuyor- yerleştireceğim zaten şimdi. Bu arada aklıma takıldı, ödüllerin gerekçeleri ing. sayfada bazen -sanıyorum kolay anlaşılması adına- bazı değişikliklere uğrayabiliyordu. Eğer oradan çeviriyse gerekçeler, hızlıca resmi siteden bir göz atabilir misin? Tıp gibi bir alanda fark olacağını sanmıyorum ama yine de sağlama almakta fayda var :). Bu arada ülkelerin kaynağı burası. İyi ki bu sayfayı da kaldırmamışlar. Finsen dediğim gibi Danimarka gözüküyor, Danimarka'dan girince çıkıyor hem de işte bilgi sayfasında kocaman Danimarka yazıyor. --Merube 89msj 19:22, 17 Mart 2013 (UTC)
Tekrar selam,maddede ufak bir değişiklik yaptım. Ancak sonradan farkettim kocaman yazıyı "1901-1953" yılları için verileri açmışlar. Diğer yıllar için araştırmaya devam ediyorum şu anda. Bulunur ama kaynak bir şekilde. O nedenle ülke şeklinde devam edelim bence, ne dersin?--Merube 89msj 19:50, 17 Mart 2013 (UTC)
Güzel bir yer bulmuşsunuz. Aday, aday gösteren, ülke, şehir, üniversite, adaylık gerekçesi herşey var. 1953'e kadar olması kötü tabi. Sanırım sonradan gizlilik işine girmişler (böyle birşey anımsıyorum sanki). Nobel.org'dan gerekçeleri hızlıca kontrol ettim, bir sorun göremedim. Ülkeler şeklinde devam edelimden kastınız nedir?-DRG msj 21:55, 17 Mart 2013 (UTC)
Şimdi gördüm. adaylık bilgileri 50 yıl gizli tutuluyormuş-DRG msj 22:00, 17 Mart 2013 (UTC)
Kazandıkları yılki milliyetleri şeklinde muhafaza edelim bence ülkeleri, önceki mesajımda cümlenin o kısmı saklanmış :). 1953'e kadar olan kısmı nobelprize.org'dan rahatça alırız, geri kalan yerler için kaynaklar arıyorum. en:List of countries by Nobel laureates per capita sayfasından çok güzel bir kaynak farkettim: BBC'nin excel dosyasında ülkeler yazıyor. Tek tek kişilerin milliyeti yazmıyor ama en azından bir fikir ediniriz -bu rakamları direkt alamayız zira aynı kişi birden fazla vatandaşlığa sahipse ikisini de 1 saymış bbc. 2010'a kadar geçerli BBC dosyası. Bir de şöyle bir kaynak var ama rakamları yazmamışlar çok ilginç. "Jürgen Schmidhuber. Evolution of National Nobel Prize Shares in the 20th Century, 2010." PDF dosyası. Burada milliyet ve doğduğu ülke bilgilerinin ikisi de yer alıyor kaynak da 2010 tarihli nobelprize.org olarak verilmiş. Ancak bu kaynaktaki grafikler çok kötü, rakamsız nasıl olabilir, bu nasıl bir makale bir akademisyen nasıl böyle yapar anlayamadım. Kaynak konusunda umutluyum, olmadı tek tek kişiler için kaynak aranır. Sevgiler --Merube 89msj 09:06, 18 Mart 2013 (UTC)
Tamamdır, webarşivde sağolsun kayıt altına almış birisi. Misal 1954 yılındaki için: 3 mayıs 2007 tarihli sayfa. İnternet kaynakları zaman içinde değişime uğrayabildiğinden aslında direkt webarşiv sayfasını oluşturmak falan lazım ama uygulamaya gelince pek yapılmayan bir iş. Neyse, eğer kaynak olarak yazılan -her bir gerekçe sonrasında yazılan kaynakları kastediyorum- webarşivleriyle değiştirirsek hiçbir sıkıntı kalmaz, zira o satırın hepsinin kaynağı konumuna yükselmiş oluyor. İsim, yıl, ülke, gerekçe satırı yani. Hal böyle olunca ülkenin milliyetini gösterir ibaresinden sonrasına eklediğim kaynağı da -şu adaylık bilgisini veren bağ- dış bağlantılara taşıyacağım, ne dersiniz? Bu eski nobelprize.org sayfaları çok daha iyiydi, neden değiştirdiler de şimdiki haline getirdiler anlayamıyorum. İyi hoş anladık yeni bilgiler eklediniz ama, herşeyi kısaca gösteren ana sayfayla oynamasanız olmaz mıydı diye insan sormadan edemiyor. Bunları ekledik mi tamamdır diye düşünüyorum, tabi son bir iki yılın sayfaları böyle olmadığı için onlar için gerekçenin kaynağını kullanamayız, 2-4 kişi için de kaynak ararken zorlanmayız sanıyorum. Sevgiler --Merube 89msj 15:10, 18 Mart 2013 (UTC)
Tamam o zaman, herşey yolunda gibi. Ben tamamen size tabiyim. Nasıl isterseniz öyle yapalım.DRG msj 17:41, 18 Mart 2013 (UTC)

Olimpiyatlar

Selamlar. Uzmanlık alanınız Türkçe diye hatırlıyorum, o nedenle bir konuyu danışmak istemiştim. Şu sayfada görebileceğiniz üzere "Olimpiyatlar" kelimesinin kullanımı ile ilgili bir durum var. Rica etsem bakabilir misiniz? Saygılarımla--Merube 89msj 22:25, 8 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba. Seve seve yardımım olur ancak ilgili kelimeye dair var olduğunu düşündüğünüz sıkıntıyı da söylerseniz yorumda daha açık olabilirim. taglıgalpileti 20:52, 12 Şubat 2012 (UTC)
Tekrar merhaba. "Olimpiyat" kelimesini hem TDK Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü'nde hem Büyük Türkçe Sözlük'te baktım. Oralardaki açıklamalara göre (1, 2) kelime genel kullanımda cins ad. ""Kısa sarı saçları karışık, kehribar renkli etsiz bacakları, kolları yassı karnı ve kalçaları ile pekâlâ olimpiyat şampiyonu güzel bir oğlan olabilir." -Halide Edip Adıvar, Tatarcık, 104." gibi örnek cümlelerde de bu şekilde cins ad kullanımı var. Dolayısıyla "olimpiyat" kelimesi tek başına kullanılırsa küçük harfle ve kesme işareti olmadan kullanılmalı. Ancak, mesela "İstanbul Olimpiyatları'nda" veya "İstanbul Olimpiyat Oyunları'nda" gibi kullanımlarda büyük harf ve kesme işareti gereklidir. Genel yazım bilgisini destekleyen bu açıklamalara göre kelimenin kullanımı bu şekilde olmalıdır. Dolayısıyla "2008 Yaz Olimpiyatları'nda Saint Lucia" adlandırmasında "2008 Yaz Olimpiyatları" özel bir ad oluşturduğu düşünülürse burada kesme kullanımı gerekir. Yani mevcut yazım tercihi doğru. Açıklamam yeterli midir, bilmem. Başka bir izah gerekirse ben buradayım. Saygılar... taglıgalpileti 14:59, 13 Şubat 2012 (UTC)
Mevcut yazı yoğunluğum sebebiyle belki konuya kanalize olmam zaman aldı :) Gönderdiğiniz linkin tamamını okudum. Tartışmaya buradan devam edeyim ve yukarıda eklemeler yaparak açıklamaya çalışayım. "...bilgi kutusunda "Olimpiyatlarda Saint Lucia" yazıyor. Buradaki "olimpiyat" kelimesinin anlamı direkt "Olimpiyat Oyunları", herhangi bir olimpiyat değil yani. Anlamı özel kelime anlamı. Ben diyorum ki anlamı özel olduğu için bu kelime de özeldir, spesifik bir olimpiyattan bahsediliyor." demişsiniz. Aşağıda iki duruma bakalım.
2008 Yaz Olimpiyatları'nda Saint Lucia maddesi bilgi kutusunda yazan "Olimpiyatlarda Saint Lucia" ibaresinde "olimpiyatLARda" deniyor yani çokluk eki var. Dolayısıyla birden fazla olimpiyat söz konusu edilmiş gibi. Gönderilen yer birden fazla ve dolayısıyla durum geneldir. Yukarıda "Dolayısıyla "olimpiyat" kelimesi tek başına kullanılırsa küçük harfle ve kesme işareti olmadan kullanılmalı. Ancak, mesela "İstanbul Olimpiyatları'nda" veya "İstanbul Olimpiyat Oyunları'nda" gibi kullanımlarda büyük harf ve kesme işareti gereklidir." şeklindeki açıklamaya bağlı düşünülürse eğer birden çok olimpiyat oyununa gönderme varsa kesme işareti almamalı: Olimpiyatlarda Türkiye vb.
2008 Yaz Olimpiyatları'nda Saint Lucia maddesi bilgi kutusunda yazan "Olimpiyatlarda Saint Lucia" ibaresi sadece 2008 Yaz Olimpiyatları içinse o zaman "olimpiyat" kelimesinin kapsamına bakmak gerekecek. Yine başvurum TDK Büyük Türkçe Sözlük sayfasına: "a. 1. Her dört yılda bir başka ülkede yapılan, amatörlerin ve ülkelerinde profesyonel olarak futbol, basketbol, voleybol vb. takım sporlarıyla uğraşanların katıldığı uluslararası spor yarışmaları, olimpiyat oyunları. 2. Bazı alanlarda düzenlenen yarışma: “Balkan Olimpiyatı'na birinciler gidecek dendi mi bizim ekip hava aldı demektir.” -H. Taner. 3. esk. Yunanistan'da Zeus onuruna yapılan yarışmalar." denmiş. Bütün açıklamalar birden fazla oyun için yani futbol, basketbol vb. dallardaki oyunlar toplu olarak olimpiyat sözünün kapsamında. Dolayısıyla 2008 Yaz Olimpiyatları yerine 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları doğru oluyor veya 2008 Yaz Olimpiyatı denecek. Çünkü olimpiyat, birçok oyunu kapsıyor yani oyunLAR söz konusu oluyor. "Balkan Olimpiyatı'na birinciler gidecek dendi mi bizim ekip hava aldı demektir.” -H. Taner" örnek cümlesi de durumu destekliyor. Sözün özü, İlgili maddenin bilgi kutusunda "2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Saint Lucia" yazsa daha doğru olacak. Madde adı da "2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Saint Lucia" veya "2008 Yaz Olimpiyatı'nda Saint Lucia" gibi şekillerde olmalı sonucu çıkıyor. Birkaç akademisyen meslektaşımla da tartışarak bu sonucu onaylattım. Epey uzun yazdım, gözü yorduysa kusura bakmayın. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 15:11, 14 Şubat 2012 (UTC)
Çoook uzun aradan sonra selamlar tekrardan. Kusuruma bakmayın lütfen, yeni cevap yazabiliyorum. Çok uzun zamandır vikide aktif değildim. Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Yalnız şöyle bir durum var, bilgi kutusunda yer alan "Olimpiyatlar" ifadesinin kapsamı direkt "Olimpiyat Oyunları"'nın kendisi, o organizasyon. Bilgi kutusunda dikkat ederseniz, bayrağın hemen altında o ülkede bulunan milli komitenin kodu vs. yer alıyor. Olimpiyatlarda ifadesi bilgi kutusunda daha küçük bir yer tuttuğundan avantajı da mevcut. Dediğim gibi kasıt direkt organizasyonun kendisi ki o da özel diye düşünüyorum, değil mi? 2008-2000-1996 Yaz Olimpiyatları gibi birden fazla olimpiyatı değil de organizasyonu kastettiğini düşünmüyorum, dediğim gibi direkt organizasyonun kendisi. Şu madde kastedilen Olimpiyat Oyunları. Bu kasıt durumunda ne dersiniz? Acaba kasıt konusunda yanılıyor muyum?
Yoksa 2008 Yaz Olimpiyatı konusunda dilbilimsel açıdan kökenlere inerek düşündüğümüzde haklısınız, zaten siz konunun uzmanısınız, ancak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bile "2012 Londra Yaz Olimpiyatları" diye adlandırmış, bkz. Türkçe'de şu anda iki farklı doğru halini almış bu kullanımlar. Bunu düzeltecek olan da vikipedistler olarak bizler değiliz. Gerçi elbette bu maddelerin adlarının standartlaştırılması için apayrı bir tartışma yapılması çok iyi olur. Dediğiniz gibi diğer şekillerde adlandırılmaları daha uygun olabilir ancak bunun için önce bu konuyu tartışmaya açmak gerekir. Diğer vikipedistlerin görüşlerinin alınması, bunun sonucuna göre hareket etme gereksinimi mevcut. Olimpiyat Oyunları maddesinin tartışma sayfası yahut spor projesinin alakadar sayfasında bu konuyla ilgili bir tartışma başlatılabilir. Bu ayrı bir tartışma konusu olur. Vakit ayırabilirsiniz, konuyu Vikipedi:VikiProje Spor/Tartışmalar sayfasında dile getirebilirseniz çok sevinirim. Bakalım ne görüşler gelecek? Tekrar çok teşekkür ederim, yeniden bir dizi soru sordum anlayışınıza sığınarak. Tekrar çok teşekkür ederim açıklamalarınız için, saygılarımla, iyi vikiler --Merube 89msj 15:59, 16 Mart 2013 (UTC)
Selamlar. Estağfurullah, zaman bazen bizi alıkoyuyor. Dönüp çalışmalara devam etmeniz önemli, hoş gelişler ola. "Olimpiyat" konusuna tekrar eğilelim. Yazdıklarımı, kelimenin yapısını düşünüp belirttiğiniz sayfada olimpiyatla ilgili maddelerin standardı için bir yazı başlatayım. Bu aralar, yazı çalışmalarımın yoğunluğu sebebiyle istediğim kadar zaman ayıramayabilirim buraya. Başlatmış olalım, takip ederiz. Saygılar benden... taglıgalpileti 19:12, 17 Mart 2013 (UTC)

:)

Hoş geldin Merube, kolaylıklar dilerim. --yabancım 22:37, 17 Mart 2013 (UTC)

Evet, YSU'ya İBP'nin sihirli değneği değdi. :) Vakit bulursan İB projelerine seni de bekleriz. --yabancım 08:56, 18 Mart 2013 (UTC)
Kaldığımız yerden devam ederiz, hiç sorun değil. Kırmızılar konusunda da kapıl git derim İBP'nin rüzgârına. :) --yabancım 18:28, 18 Mart 2013 (UTC)

:)

nazar
batıla inanma, nazarsız kalma.. kibele 16:16, 18 Mart 2013 (UTC)

Arşiv sayfları

Selamlar rapsar, şunun gibi bir çok değişikliğinizi farkettim de. Bunlar arşiv sayfaları, kayıtlar için gerekli. Neden temizlik amaçlı olarak silmek üzere işaretlemiştiniz? Böyle bir karar mı alındı? Alındıysa nerede alındığını gösterebilirseniz sevinirim. Yoksa bu değişikliklerinizi geri almanızı rica ediyorum. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 16:56, 18 Mart 2013 (UTC)

Selam. Evet, bununla ilgili geniş çaplı bir düzenleme yaptım, seçkin ve kaliteli içerik sorumlularından biri olarak. Bu Superyetkin ile olan ufak konuşmam, burada diğer KMİ sorumlusu Anerka ile konuşmam, bu Vito Genovese ile olan konuşmam, bu da son olarak Mskyrider ile geçen ufak konuşmam. Yapılanı kısaca özetlemek gerekirse, herhangi bir ay için başarılı/başarısız/genel olmak üzere üç arşiv sayfamız vardı, oralarda belirttiğim sebeplerden dolayı bunlar tek bir sayfada birleştirildi.--RapsarEfendim? 17:27, 18 Mart 2013 (UTC)
Evet, geçmişleri birleştireceğim. Bu arada, sizi yeniden burada görmek güzel. --Superyetkinileti 19:43, 18 Mart 2013 (UTC)
Tek sayfada birleştirildilerse, silinmeden önce geçmişlerinin aktarılması gerekiyor rapsar. Sana zahmet birleşecek sayfaları geçmişbirleştir şablonuyla belirtebilir misiniz? Ben de hemen ardından geçmişlerin hepsini birleştireyim. Yönlendirme haline gelecek sayfalara bağlantı yoksa onları da silerim -bağlantılar kaldırıldı mı?-. Ama önce geçmişler aktarılmalı. --Merube 89msj 19:31, 18 Mart 2013 (UTC)
Gerekmiyor, çünkü geçmiş birleştirme işlemi maddelere katkıları olan kullanıcıların hakkı yenmesin, o maddeyi tek bir kullanıcı açmış gibi gözükmesin, nerede ne zaman, hangi değişiklik yapılmış rahatça görülsün diye yapılıyor. Arşiv sayfalarında ise böyle bir durum söz konusu değil, doğal olarak. Keza benzer şekilde ismi değiştirilen kategoriler de hızlı silinmektedir, geçmiş birleştirme yapılmadan.--RapsarEfendim? 21:16, 18 Mart 2013 (UTC)
Diğer taraftan, zaten sil şablonu eklenmiş, bunları gören hizmetliler de geçmiş birleştirir isterse. Dediğim gibi amaçsız bir uğraş olacaktır, zamanı bol olan hizmetli geçmiş birleştirme yapabilir.--RapsarEfendim? 21:18, 18 Mart 2013 (UTC)
Kategorilerin geçmişlerinin birleştirilmesi teknik olarak mümkün değil. Sayfaların hepsi için geçerli katkının kimin yaptığının görülmesi. Sayfaların hangi adda birleştiğinin örneğini verebilirseniz, gerekli işlemleri yaparım. --Merube 89msj 21:20, 18 Mart 2013 (UTC)
Ortada "katkı" yok. Neyse, sen bilirsin :) Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Arşiv/Ocak 2009 vb. adlar.--RapsarEfendim? 21:21, 18 Mart 2013 (UTC)
Tekrar selamlar rapsar. Birleştirilmiş arşiv sayfalarına baktım da {{Kaliteli madde kayıtları}} şablonuyla Kategori:Vikipedi kaliteli madde aday kayıtları sayfalarını ekleyebilir misiniz? Şimdi ben de eklemeye başlayacağım ama bundan sonrası için de naçizane hatırlatma olsun diye belirtmek istedim. İyi vikiler --Merube 89msj 23:18, 18 Mart 2013 (UTC)
Selam. Fırsat bulursam eklemeye çalışırım. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 14:39, 19 Mart 2013 (UTC)

Uygun olmayan KA

Merhabalar Merube, öncelikle hoş geldiniz. Acaba şu uygun olmayan kullanıcı adını engelleyebilir misiniz?. Teşekkürler.. --Garbino ileti 22:46, 18 Mart 2013 (UTC)

Yeniden merhabalar.. Şu kullanıcı adını da bir zahmet.. :)--Garbino ileti 22:41, 20 Mart 2013 (UTC)

Hoşgeldin kahvesi!

Merhaba Merube, duydum ki eski sakinlerden biri mahalleye dönmüş, bir selam edeyim dedim. Ben de geçen yıl bu mahalleye taşındım, o zaman siz yoktunuz, ama izlerinizi sağda solda görüyordum. Umarım uzunca bir dönem burdasınızdır da arada bir hasbihal ederiz. Sevgilerle.. Mukaddimeileti 14:15, 19 Mart 2013 (UTC)

Fark edememişim.

Merhaba Merube. Uyarın için teşekkür ederim. Yönlendirmenin kullanıldığını fark edememişim. Kullanımdan çıkarıp tekrar etiketlerim. Saygılarımla. Kolay gelsin.--Türk Süvarisi ileti 16:35, 19 Mart 2013 (UTC)

Anladım Merube. Size bir şey soracağım. Bu Vikidata'daki dillerin sayfalarda gözükmesi ile bir bilginiz var mı?--Türk Süvarisi ileti 22:17, 19 Mart 2013 (UTC)

Tamam değişiklik yapmayacağım. Yukarıdaki soruyu tekrarlıyorum. Cevabınızı bekliyorum.--Türk Süvarisi ileti 22:21, 19 Mart 2013 (UTC)

Ben o maddelere intervikileri manuel olarak ekledim. Litvanya Silahlı Kuvvetleri'ni de açmak üzereyim. Çalışmam sürüyor. Onun üzerinde sayfada nasıl uygulayabiliriz. Onu görmek istiyorum. Mesela ben İzlanda Silahlı Kuvvetleri'nin türkçe sayfasını wikidata ya ekledim. Fakat ben bunları manuel olarak sayfaya da ekledim. Yoksa görünmüyor. Benim demek istediğim bunları manuel olarak değil de sadece wikidataya girerek sayfada gözükmesini sağlamak. Bu teknik olarak mümkün mü?--Türk Süvarisi ileti 22:45, 19 Mart 2013 (UTC)

Olayı tamamen anlamış durumdayım. Uygulamayı çözdüm. Sayfaları açarken gerçekten interwikileri eklemek büyük sıkıntı doğruyordu. Şimdi sadece wikidata ismini girerek tüm wikilerde görünmesini sağlayabiliyoruz. Manuel olarak eklemenin artık pek anlamı yok. Bundan böyle sadece wikidataya eklerim. Daha sonra sayfada gözükür. Çok süper olmuş. --Türk Süvarisi ileti 22:58, 19 Mart 2013 (UTC)

Kesinlikle. Bir de küçük bir değişiklik yaptın mı, hemen gözüküyor. Çok güzel oldu bu.--Türk Süvarisi ileti 23:02, 19 Mart 2013 (UTC)

Verdiğiniz bilgiler ve yardımcı olduğunuz için teşekkürlerimi sunarım. İyi çalışmalar ve İyi geceler :)--Türk Süvarisi ileti 23:08, 19 Mart 2013 (UTC)

Halim Doğrusöz

Selamlar kibele. Maddeyi geçmişi incelemek amaçlı geri getirdiğini farkettim de, sormadan bir işlem yapmak istemedim. Ayrıca telifli mi değil mi konusunda istişare etmek faydalı olur diye düşündüm, zira belli ki bir şüphe var -ki benim de içime kurt düştü hal böyle olunca. Maddede sil şablonu halen duruyor, naçizane hatırlatmış olayım :). iyi vikiler--Merube 89msj 22:18, 18 Mart 2013 (UTC)

selam merube, bakıp cevap vereyim dedim ama yine yorgunluk, kafa karışıklığı. :( ellerinden öpse? sevgiler. --kibele 18:44, 20 Mart 2013 (UTC)

Farklı alan adları arasında yönlendirmeler

Merhabalar. "ANADOLU/Ödül1" adlı madde alan adında oluşturduğunuz, aynı adlı kullanıcı sayfanıza yönlendirme sayfasını silmek durumunda kaldım. Bu tür farklı alan adlarındaki yönlendirmeleri kabul edemiyoruz, bunlar hızlı sil politikamızın y3 kriterinden silinmektedir. Bu tarz farklı alan adları arasında oluşturduğunuz yönlendirmeler -kullanıcı/madde, şablon/madde gibi- varsa lütfen silinmek üzere işaretleyebilir misiniz? Saygılarımla--Merube 89msj 22:44, 20 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar. Bir tek şu sayfa var. O gruba girer mi bilmiyorum. Giriyorsa gereğini yapabilirsiniz elbette. Teşekkürler. ANADOLU (mesaj) 23:15, 20 Mart 2013 (UTC) ANADOLU (mesaj) 23:16, 20 Mart 2013 (UTC)

Selamlar tekrardan. Kullanıcı alan adınız altında böyle istediğiniz kadar sayfa oluşturabilirsiniz elbette. Benim dediğim yönlendirme sayfaları. Sayfaların başında "Kullanıcı:" ibaresi var o kullanıcı alan adı, "Şablon:" varsa o şablon alan adı, eğer hiçbir şey yoksa direkt ad yazıyorsa o madde alan adı vs. Sizin oluşturduğunuz "ANADOLU/Ödül1" adlı madde alan adındaki sayfa "Kullanıcı:ANADOLU/Ödül1" adlı kullanıcı alan adındaki sayfaya yönlendirilmişti. Yani farklı alan adları arasında yönlendirme yapılmıştı, onu kastetmiştim. Bu arada "Kullanıcı:ANADOLU/Ödül1" sayfasını da yanlışlıkla "KullanıcıANADOLU/Ödül1" şeklinde oluşturmuşsunuz -ki bu şekilde madde alan adı oluyor-, onu Kullanıcı:ANADOLU/Ödül1 sayfasına taşıyarak diğerini sildim. Yoksa dediğim gibi kullanıcı alan adınız altında istediğiniz sayfayı oluşturabilirsiniz. Yönlendirme sayfası dediğim de İTÜ tarzı sayfalar. O sayfaya bastığınızda "İstanbul Teknik Üniversitesi" adlı maddeye yönlendirilirsiniz. Umarım durumu ifade edebilmişimdir. Aklınıza takılan sorular olursa seve seve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, her vikipedist gibi. İyi vikiler--Merube 89msj 23:30, 20 Mart 2013 (UTC)

Bu arada hemen yukarıdaki mesajlaşmanızı farkettim. Vikipedi'de her zaman iyi niyet olduğunu varsayıyoruz. Buradaki herkes gönüllü ve aynı ortak amaç doğrultusunda çalışmakta. Yapılan değişiklikleri lütfen şahsi olarak algılamayınız. Dediğim gibi hepimiz gönüllü olarak ortak bir amaçla buradayız. Lütfen yapılan değişikliklerde iyi niyet olduğunu varsayınız. Sorularınız olursa yukarıda da dediğim gibi her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, emin olun her vikipedist de aynı şekilde yaklaşacaktır. Tekrar iyi vikiler--Merube 89msj 23:39, 20 Mart 2013 (UTC)
Merhaba. Teşekkür ediyorum. Sanıyorum bazı sorularım olacak. Gerçekten yardımcı olacağınızı ümit ediyorum. Ama bu aralar Vikipedi'ye o kadar az zaman ayırıyorum ki soracağım şeyleri kendi açımdan aceleye getirmek istemiyorum. Daha geniş zamanda inşallah. ANADOLU (mesaj) 14:55, 21 Mart 2013 (UTC)
Bu arada, iyi niyet varsaymaya devam ediyoruz yine de, fakat söz konusu maddenin geçmişine bakarsanız söz konusu kullanıcının o resmi kaldırmaktaki ısrarını görürsünüz. ben sorunca da açıklaması, maddede resme ilişkin hiçbir bilgi olmadığı ve sorumu komik bulduğu şeklinde oluyor. sizce ne yapsaydım? ANADOLU (mesaj) 16:54, 21 Mart 2013 (UTC)
Peki teşekkür ederim. bu arada mesajın uzunluğu hiçbir zaman sorun değildir. ben de öyle yazdıkça yazarım çünkü. yazılanın hepsini de sabırla okurum. sorun değil. ANADOLU (mesaj) 21:24, 21 Mart 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Nezaket Yıldızı
Telif konusundaki mesajınızı maalesef yeni okudum. Ben bazsikayet.com web sayfasının webmaster ve sahibi olarak, yönergelerde belirttiğiniz şekilde ilgili mail adresinize içerik kullanım izini verdiğime dair postayı gönderdim. Nazik bilgilendirme mesajınız ve uslubunuz için teşekkürler.

İyi çalışmalar dilerim. Bazhaber (mesaj) 05:48, 21 Mart 2013 (UTC)

Bot ricası

Evet, bot isteklerini karşılamak üzere YBot hazırda bekliyor Seçkin resim kayıtlarıyla en kısa zamanda ilgileneceğim. İyi vikiler. --Superyetkinileti 09:56, 22 Mart 2013 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 11:45, 23 Mart 2013 (UTC)

Şablon:Belgeleme

Hobareeeeeeeyyy! Hoş geldin, sefa geldin! Bir daha bir yerlere gitmeye kalkarsan, aduket olsun, fatality olsun, atari salonlarında hatmettiğim her türlü tekniği kullanırım. Aman diyeyim! :)

Belgeleme şablonunda ortalıkta başı boş dolanan birkaç noinclude varmış. Şimdi düzelmiş olması lazım.

Sevgiler

Vito Genovese 23:25, 23 Mart 2013 (UTC)

Leon Max Lederman

Selamlar mukaddime. Öncelikle madde için ellerinize sağlık. Madde adıyla ilgili bir tartışma sayfasına bir not düştüm bakabilirseniz sevinirim. Bu arada maddede ufak bir iki değişiklik yaptım, açıklamalarını madde özetinde açıklamaya çalıştım onlara da bakabilirseniz çok sevinirim. Son olarak madde ing. vikiden mi çeviri? Öyle ise {{çevrilmiş sayfa}} şablonuyla ilgili sürümü belirtebilir misiniz size zahmet? Sürüm belirterek orijinal maddeyi oluşturanların emeklerini es geçmemiş oluyoruz, zaten Vikideki maddeler atıf ile kullanılabiliyor bildiğiniz üzere. Örnek kullanım için Tartışma:Bart Gets an F sayfasına bakabilirsiniz. Bu arada maddeleri puanlarken bilgikutusunda resim kullanımıyla ilgili konuya ve diğerlerine dikkat edebilirseniz çok müteşekkir olurum. İyi vikiler, kolaylıklar.--Merube 89msj 15:27, 26 Mart 2013 (UTC)

Bu arada yukarıdaki Vito'nun mesajını şimdi gördü. Çok geçmiş olsun, umarım şimdi daha iyisinizdir? Tez zamanda sıhhatinize kavuşmanız dileğiyle, sevgiler --Merube 89msj 15:29, 26 Mart 2013 (UTC)
İlgilendiğin için teşekkürler Merube. Maddenin tartışma sayfasında isim konusunda cevap verdim. Değişikliklerin isabetli değişiklikler. Çevrilmiş sayfa şablonunu da ekledim. Metin çok kısa (3 cümle) olduğu için gerek duymamıştım, ama konulması daha doğru tabii. Dediğin gibi metin İngilizce tepe cümlelerin çevririsinden oluşuyor.
Puanlama ile ilgili uyarını ise tam anlayamadım maalesef. Şöyle açıklayayım: Ben puanlamaya fazla önem vermiyorum. Yarış kısmı daha tali diye düşünüyorum. Yani kılı kırk yararak, cümle cümle hesaplamıyorum. Suistimalleri önlemek (listeler ve resim galeri veya yığınlarından puan almak gibi) yeterli oluyor. Asıl olarak birlikte bir iş yapmanın ve elbette sonuca ulaşmanın hazzını birlikte tadalım diye bakıyorum olaya. Tabii yine de uyarıları/tecrübeleri dikkate alırım.
Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler, bugün de işe gidemedim. Herhalde bünyem bana "artık yaşlanıyorsun, çılgınlıklar yapma, kendine dikkat et" demek istiyor:) Artık onu biraz daha dinlemeye karar verdim. Mukaddimeileti 16:39, 26 Mart 2013 (UTC)
Ayrıca, Nobel ödülleri konulu iki seçkin liste kazandırmış birisi olarak bu hafta İBP'ye beklerim. Mukaddimeileti 16:50, 26 Mart 2013 (UTC)

Nobel Tıp Ödülü

Selamlar drgulcu. Arşiv sitesi çok yavaş olduğu için -ya da benim internetim yavaş yahut ikisi birden- biraz yavaş ilerleyebiliyorum kusura bakmayın. Değişikliklerinizi gördüm de webarşiv çalışması bitince sorarım diye beklediğim bir sorumu sorayım şimdiden hazır konusu gelmişken dedim.. Nobel sitesinde alm. imp. dönemi için sadece almanya denmiş, o nedenle bayrağı alm imp bayrağı yapıp isimlendirmeyi alm imp yerine almanya demiştim -daha önce alm imp yazalım demiştim ama nobelsitesinde öyle görünce önce direkt oraya göre yapayım sonra karar verilir diye düşünmüştüm. Bu ikisi şeklinde de olabilir, yahut almanya deyip alm. imp'a bağlantı da verilebilir, ne dersiniz? Mesela 1956'daki almanya için direkt federal almanya cumhuriyeti yazmışlar -tabi o dönem iki tane almanya olduğu için ona zorunlular- onu da o şekilde yazmıştım. Bu arada bazı bayrakları değiştirdiğinizi gördüm de 2002'de güney afrika birliği mevcut değildi, güney afrika birliği 20.yüzyılın ilk yarısında mevcuttu gözden kaçtı sanırım. Henüz o yıllara gelmedim, dediğim gibi sitede sayfanın yüklenmesini beklerken hayli vakit geçiyor -en azından benim bilg.de-, o kadar beklerken en sonunda bir nedenle çıkmam gerekiyor internetten. Gerçi bugün düzelmiş gibiydi inş. böyle devam eder, -bu benim bilgisayarda temizlik yapmamdan sonra olunca bana özgü bir sorun olma ihtimali artıyor tabi :(. Tekrar kusura bakmayın gecikme nedeniyle. En kısa zamanda bitireceğim kesinlikle, tekrar tekrar kusura bakmayın. Sevgiler, kolaylıklar--Merube 89msj 22:14, 28 Mart 2013 (UTC)

Selamlar Merube. Webarşiv konusunu benim yabancı olduğum bir konu. İlk kez burada gördüm, hoşuma da gitti aslında. Yani o kısımla pek ilgilenemedim, kusura bakma. Almanya imparatorluğu bayrağı ve isminde Almanca vikiyi baz aldım. Almanca listeyi daha çok benimsedim sanırım. Aslında her vikide kendine göre farklılılar var. Almanya deyip Alm. İmparatorluğuna bağlantı verilebilir. Güney Afrika Birliği bayrağı da Almanca vikiden. Ödül sahibinin doğduğu andaki durumu baz almışlar (bizde öyle yapmıyormuyuz zaten?). Bir yerde de Avusturya'yla Avusturalya'yı karıştırmışım (karıştırmasam şaşardım zaten :)) düzelttim. Sevgiler.DRG msj 08:12, 29 Mart 2013 (UTC)
  • Selamlar tekrardan. Çok uzun oldu mesajım -her zamanki gibi, bir türlü aşamıyorum bu durumu yahu :)-, o nedenle okuma kolaylığı olsun diye numaralandırarak ilerliyorum müsadenizle:
  1. Webarşiv deyince bu konuyla ilgili köy çeşmesindeki duyurularını hatırladım İnfocan'ın, kulakları çınlasın :). Hey gidi günler heyy. Webarşiv, internet çok değişken olduğu için web kaynakları için çok büyük ihtiyaç gerçekten de. WebKaynağı değiştiği/ulaşılmaz hale geldiği için vs. kaynaksız hale düşen bilgleri gördükçe kıymetini daha iyi anlıyor...
  2. Doğduğu anı alsaydık 1901'dekinde prusya yazıyor olması gerekiyordu :). Ben de neden güncel tarihlerdeki almanya bilgileri neden alm. imp oldu diyordum :). Biz şimdi ödülü aldığı yılki milliyetine göre yazıyoruz -yani nobel sitesindeki gibi-, ülkeler bölümünün başında yer alan paragrafta da açıklandığıyla aynı. Diğer listeler de nobel sitesinden yaparak hazırlandığı için ve nobel sitesi de o yılki milliyeti baz aldığı için o şekilde açıklama girilmişti. Zira bazı bilimadamlarının yıllar içinde vatandaşlıkları değişiyor, bu durumda da ülke bilgisinin neye göre belirlendiği soru işaretlerine neden oluyordu. Ülkeleri nobel sitesindeki gibi yazdım -birçok farklılık oldu, dediğim gibi ülke listesinde diğer vikilere pek güven olmuyor-. Nobel sitesinde dikkat ederseniz doğduğu yerle milliyet bilgileri çoğu kez farklı.
  3. Güney Afrika konusuna gelirsek mesela 1951'dekine eklerken ona Güney Afrika Birliği bayrak ve adını eklemiştim -ki nobel sitesinde de aynen bu şekilde adlandırılmış durumda. Ancak Güney Afrika Birliği 60'ların başında yerini Cumhuriyete bırakıyor bu durumda sonraki yıllar için cumhuriyet dememiz gerekiyor(du), ancak Güney Afrika'dan ilk ve son bu ödülü kazanan kişi Theiler. Mesela 2002'deki Brenner'in ilişkili olduğu ülke nobelsitesine göre sadece birleşik krallık. Herkes için geçerli olmak üzere, eğer bir farklılık varsa doğduğu ülkeyi de ayrıca belirtiyorlar parantez içinde. Ancak sonuçta bu nobel ödülü kazanan kişiler listesindeki ülke sıralamasını ilgilendirmiyor. Zira nobel'e göre ilişkili olduğu ülke sadece birleşik krallık. 1979'daki için de benzer bir şekilde sadece ABD ilişkili olduğu ülke.
  4. Ülkelerin yıllara göre adlandırması konusunda ise nobel sitesinde 1901'deki için sadece almanya yazılmış alm imp yazılmamış -zorunlu batı-doğu ayrımı dışında hep o şekilde adlandırmalar-. Bayrakları da hep o yılki duruma göre düzenleyerek aşağıya doğru iniyorum, mesela nazi yıllarında nazi bayrağı var. Ancak isimlendirme yine almanya şeklinde -ykarıdaki mesajımda da dediğim gibi daha önce ben de şahsen Alm. İmp. gibi yazılmasından yanaydım ama nobel sitesinde öyle görünce tereddüte düşmüş ve en sona bırakayım da gulcuye sorayım bilahare demiştim. Sonuçta Almanya yazıp bağlantıyı spesifikleştirmeye mi karar verdik? Öyleyse bir ara bağlantıları düzeltiyorum, yani [[Almanya İmparatorluğu|Almanya]], [[Nazi Almanyası|Almanya]], [[Weimar Cumhuriyeti|Almanya]] vs. gibi, yanlış anlaşılma yoktur inş? Bu şekilde yapıyoruz en son kararda değil mi?
  5. Arşivleri eklerken, ülke bilgisini, ülke bayrağını, kişi adını, kişi sıralamasını ve gerekçeleri gözden geçirerek ilerliyorum. Kişi adlarını da listeye nobel sitesinde geçtiği gibi ekliyoruz zira. Sonradan sir ünvanı aldıysa onu belirtmiyoruz ödülü aldığı yılki durumu önemli bizim için, ki kaynağımız nobelprize.org için de o önemli.
  6. Bu arada mesela 1904'te gerekçede sadece "Sindirim sistemi fizyolojisi üzerine çalışmalarından dolayı" yazılmıştı ama orijinalinde "in recognition of his work on the physiology of digestion, through which knowledge on vital aspects of the subject has been transformed and enlarged" yazıyor. Birkaç tane daha bu tarz gözden kaçmış gerekçeye denk geldim. Bu tarz eksik kısımlar olmuş mu acaba vs. diye en son beraber bir baştan sonra gözden geçirme yapabilirsek çok makbule geçer. İnsanlık hali muhakkak bir yerde birşeyler gözden kaçabiliyor, o nedenle ne kadar çok göz o kadar iyi olur açıkçası.
  7. Henüz arşiv çalışmasını daha bitiremedim, az kaldı ama. Ülke sıralamasını vs düzeltip, en son bitince size haber veririm zaten. Tekrar rötar için kusura bakmamanızı rica ediyorum, ayrıca destan uzunluğundaki mesajım için de ayrıca kusura bakmayın lütfen. Sevgiler, iyi vikilemeler --Merube 89msj 20:49, 29 Mart 2013 (UTC)
  • Merhaba. Mesajınızı baştan sona okudum (nasıl oldu bilmiyorum :)) Sizin mesajlardan sonra cevap yazmak zor oluyor. Örneğin "tamam" yazmak istiyorum ama yazamıyorum :) Üstteki kalabalık cümleler topluluğunu parmak sallıyorlar. Ne diyordum, "hepsine tamam." Sanırım tekrar okumam gerekecek pekiştirmek için :) ama genel hatları çözdüm sanki. Güney Afrikalı Nazilerin bayrağını arşivleyip tekrar gözden geçirdimmi...Yok öyle değildi galiba. Sanırım uykum geldi...
Not: Şaka bir yana mesajınız gayet anlaşılır, biraz mizah katayım dedim. Kaç cümle oldu bu arada...Sevgiler-DRG msj 22:08, 29 Mart 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Ekip Çalışması Yıldızı
Nobel Ödülü sahipleri listesi maddesindeki kırmızılıkları giderme ve seçkin liste yapma konulu işbirliği çalışmasına katılımınız için teşekkürler. Ne yazık ki pek başarılı bir hafta olmadı ve hedefimizin oldukça gerisinde kaldık. Yine de listedeki kırmızı bağların sayısını 30'a kadar düşürmüş olduk. Bu haftanın çalışması olan İsviçre maddesini seçkin madde yapma ve kırmızılık giderme konulu işbirliğine katılımınızı bekliyoruz. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 15:59, 1 Nisan 2013 (UTC)

Hoşgeldiniz !

Merhabalar Merube, Açıkçası yokluğunuzu hissettik. 1 yıl gerçekten uzun bir süre. Ancak tekrar aramızda olmanız harika. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Saham el-Jawlan ile ilgili önerinizi araştırdım. Önerinizi bundan sonra uygulayacağım ve uygulamadığım maddeler gözüme çarptıkça düzeltebildiğim kadar düzelteceğim. Tekrar teşekkür ederim ve tekrar hoşgeldiniz. İyi vikiler, iyi çalışmalar efendim ! ~--BerkayMesaj--~ 17:15, 2 Nisan 2013 (UTC)

İç bağlar

Merhaba Merube. Tartışmayı görmüştüm, ama fırsat bulup tamamını okuyamamıştım. Vakit bulursam inceleyip görüş bildirmek isterim. Haber verdiğin için sağol. :) --yabancım 22:06, 5 Nisan 2013 (UTC)

Saham el-Jawlan

Merhabalar. Açıkçası 2 gündür bu konuyu tam olarak kavramaya çalışıyorum. Hatta parça parça anladım da diyebilirim. Ancak bir türlü tam olarak nasıl yapacağımı bulamadım. Daha basit biçimde, doğrudan bana yapılacakları söylerseniz, büyük yardımınız dokunmuş olur. Şimdiden teşekkürler. İyi vikiler.. ~--BerkayMesaj--~ 20:10, 6 Nisan 2013 (UTC)

Çift maddeleri birleştirme konulu işbirliği

Merhaba Merube. Bu hafta işbirliği projesi olarak Kategori:Vikipedi:Çift madde kategorisindeki 405 maddeyi eritme işini önümüze çekmiş durumdayız. Projenin açılmasını destekleyenlerden biri olarak ilk günden motivasyonun artırılması için senin de katılımını bekliyorum. Sevgiler. Mukaddimeileti 08:17, 8 Nisan 2013 (UTC)

Ödüllü filmler

Merhaba Merube. İşbirliği projesi olarak yapılmasını desteklemiş olduğun "Oscar ödülü alan filmler" konusu genişletilmiş haliyle bu haftanın işbirliği projesi olarak seçildi. Senin de katkılarına ihtiyacımız var. Mukaddimeileti 07:12, 22 Nisan 2013 (UTC)

Duyuru

VikiProje Yıllar Duyurusu:Oylama Vakti
İyi günler arkadaşlar...
Yıllar Projesinde bu ayın işbirliğinde MÖ 7. yüzyıl,MÖ 8. yüzyıl,MÖ 9. yüzyıl da ki Tüm yılların oluşturulması seçilmiştir. Eğer bu kararın yanlış olduğunu düşünüyorsanız, lütfen Oylama arşivine giriniz.

— Bu imzasız görüş Emre Eyyub 25 (mesajkatkılar) tarafından 15:30, 14 Haziran 2013 (UTC) tarihinde eklenmiştir.

Merhaba Merube. Buradaki tartışmaya bir daha bakabilir misin lütfen? Sen yorum yazalı uzun zaman olmuş, tartışmayı hatırlatayım dedim.--Abuk Sabuk 10:28, 11 Temmuz 2013 (UTC)

VikiProje Breaking Bad davetiyesi

Bagratlı hanedanı ya Bagrationi hanedanı?!

Sayın Merube 89. Şu madde adında ortaya çıkan belirsizliğin aradan kalkması için Tartışma lütfen katılabilir misiniz? -- Kullanıcı:M.Salis (mesaj) 14:o5, 13 Eylül 2013 (UTC)

Adil kullanım

Selam Merube, Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 23:07, 15 Eylül 2013 (UTC)

High quality translations

There is an effort to translate key medical articles from English to other languages as described here [8]. Progress is here [9]. We would love help from more local Wikipedians with this effort. Let me know if you are interested. James Heilman, MD (talk · contribs · email)(please leave replies on my talk page) 16:11, 3 Şubat 2014 (UTC)

Hello. Thanks for letting me know. I was not active for a long time, so now I can write an answer, i'm sorry for that. I hope, i can aktive just like i used to be. İf i can, than i like to enjoy this project. we also have an our own WikiProject Medicine -as you know-, unfortunately our project is currently inactive. in this way, our project could be active after a long time. Thanks again, have a good day--Merube 89msj 08:20, 23 January 2016 (UTC)

Selam

Merube, gördüğüm kadarıyla 1 seneden uzundur yoksunuz? Beni karşılayanlardan olarak geri dönüşümde hal hatır sormak istedim. Hayırdır? Arada sırada uğrayın bari. Sevgiler. :)) --Stultiwikiabana yaz 10:21, 13 Haziran 2014 (UTC)

VikiProje Spor tartışma daveti

Merhaba Merube 89. VikiProje Spor katılımcısı olarak burada başlatılmış olan tartışmaya katılabilir misiniz? Kolay gelsin. --Kendinciz 06:03, 12 Ağustos 2014 (UTC)

Sizi özledik Merube 89!

Merube 89, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:43, 19 Aralık 2014 (UTC)
















CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz!

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Merube 89
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:37, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Vikipedi katkılarınızı bekler

Merhabalar,

Geçmişte Vikipedi'ye katkıları olan bir kullanıcısınız. Bununla beraber topluluğun güvenini kazanarak engelleme, silme, koruma fonksiyonlarına sahip hizmetlilik sorumluluğunu almış bulunuyorsunuz.

Aktif kullanıcıya ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde size bu mesajı yazma kararı aldım. Lütfen Vikipedi ailesine tekrar aktif olarak katılınız ve ansiklopedimizin ileri gitmesine yardımcı olunuz. Meta Viki'de alınan karara göre, yerel vikide aksi yönde bir politika yoksa 2 yıldan uzun süre katkı yapmayan hizmetlilerin fonksiyonları geri alınabilmektedir. (Bu mesaj, 2 yıldan uzun süredir katkı yapmayan hizmetlilere atılmaktadır.) --Uğurkentmesaj 10:43, 26 Eylül 2015 (UTC)

E-posta bilgilendirmesi

Bu mesajın yazıldığı tarihte, kullanıcının e-postasına yapılan bilgilendirme aşağıdaki gibidir;
Merhaba, https://meta.wikimedia.org/wiki/Admin_activity_review küresel politikası uyarınca son katkınızı 5 Nisan 2013 tarihinde (2 yıl 6 ay) yapmış olmanız nedeniyle bu mesajı size gönderiyorum. Eğer katkıda bulunmaya devam etmek isterseniz lütfen kullanıcı adınızı https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Hizmetli_haklar%C4%B1n%C4%B1n_geri_al%C4%B1nmas%C4%B1 sayfasındaki Etkin olmayan hizmetliler bölümünden kaldırınız. Teşekkürler.

--i.e.msj 12:16, 27 Ekim 2015 (UTC)

Vikipedi dosya yükleme sihirbazı açılmıyor

Vikipedi dosya yükleme sihirbazı açılmıyor, tıklıyorum "Dosya yüklemeye başlamak için buraya tıklayınız" yazısına hiçbir şey gelmiyor https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Dosya_Y%C3%BCkleme_Sihirbaz%C4%B1 altta kategori (+) ve Vikipedi resim yardım yazan kısımın yanındaki (-) ve yön işaretleri olan kısım kaybolup geri geliyor sadece form felan açılmıyor. İşletim sistemim windows 10 kullandığım tarayıcı google chrome, Diyapazon rumuzlu arkadaşa sordum onun işletim sistemi windows 7 imiş chrome'da ve tüm tarayıcılarda sorunsuz açılıyormuş bende neden açılmıyor? Ben her tarayıcıda denedim hiçbiri de açmıyor bu formu, chrome'da içerik ayarlarında da Javascript kısmında "Tüm sitelerin Javascript çalıştırmasına izin ver(önerilen)" işaretli ama açmıyor bana yardımcı olabilir misiniz? Saygılar. --Vicenarcotics (mesaj) 15:15, 22 Kasım 2015 (UTC)

Merube'ye hoş geldin diyecek iken, mesajınızı gördüm. Bende Windows 10 ve Chrome kullanıyorum. Fakat Firefox ve Edge ile kontrol ettiğimde de çalışmadığını gördüm. Sorun şu anda giderildi. Bildiriminiz için teşekkürler. --İnceleme Elemanı (mesaj) 02:52, 23 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba

Selamlar, uzun bir aradan sonra ısınma turları ile geri dönüşte önce bir selam etmek istedim. Hayırlısı bakalım :). Görüşmek üzere, iyi vikilemeler--Merube 89msj 19:46, 22 Aralık 2015 (UTC)

Hoş geldiniz. Hayatın telaşından sıyrılarak, Vikipedi'ye vakit ayırmanızı çok sevindim. Ayrıca yukarıdaki kullanıcıya sadece buradan yazdım. Dosya Yükleme Siharbazının .js dosyasının İngilizce Vikipedi'de olanı ile bizdekinin güncel farklarına bakıp, eklemeler yaptım. Şimdi sorunsuz çalışıyor. Hatta yine bir test sürüşü de yaptım. Kolay gelsin. --İnceleme Elemanı (mesaj) 02:52, 23 Aralık 2015 (UTC)
Selam Merube, ne güzel seni buralarda görmek aslında ben de çok fazla aktif değilim ama yavaş yavaş vikicücelik yapmaya başladım yeniden. Zombicanlar ise artık İngilizcede seçkin değil, neden düşürdüklerini incelemedim ama oradaki seçkinliği kaldırıldıktan sonra ben de çeviriyle çok uğraşmadım, bir inceleyip eksiklerini gidermeye çalışabiliriz. Ben en son, ancak 2 yılda Barton'u bitirdim. O zamandan beri kaydadeğer bir madde yazmadım. Yıllardır Yabancı ile Poe'yu ve etrafındaki birkaç maddeyi seçkin yapmayı planlayıp planlayıp hiçbir şey yapmıyoruz, belki şöyle ufak bir proje açıp birbirimizi gaza getirirsek olur. İyivikiler... [ho? ni!] 06:47, 23 Aralık 2015 (UTC)
Sizi yeniden buralarda görmek çok güzel. Benim inancım var Poe maddelerine ilişkin. Umarım eski işbirliği ruhumuzu canlandırıp beraberce yeni SM'ler (SL'ler, vb.) çıkartabiliriz. Şu liste de geliyor aklıma örneğin. :) Hepimize kolay gelsin. --yabancım 12:40, 26 Aralık 2015 (UTC)

Replied here

[10] James Heilman, MD (talk · contribs · email)(please leave replies on my talk page) 08:31, 23 Ocak 2016 (UTC)

:)

Sizi yeniden burada görmek güzel Teşekkürler. --Superyetkinileti 11:44, 23 Ocak 2016 (UTC)

Selam

selamlar gulcu. nasılsınız? çok uzun zamandır aktif değildim ne yazık ki. listeye yardımcı da olamadım o nedenle :(. seçkin liste olmuş sanırım, ellerinize sağlık. sevgilerimle--Merube 89msj 09:32, 23 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba Merube. Teşekkür ederim. Sizin büyük katkılarınızla seçkin liste oldu. Tekrar dönmüşsünüz, hoşgeldiniz. Maalesef bir süredir de ben aktıf değilim :( İşler, güçler, yoğun nöbetler, bahaneler... Drgulcu 12:45, 23 Ocak 2016 (UTC)

Varsanı

Teşekkürler, süper, siz? Başka bir yerde tartışılmıyorsa varsanı olarak kalacak sanırım.--Abuk Sabuk 14:49, 23 Ocak 2016 (UTC)