Celal-Abad, Kırgızistan: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k Superyetkin, Celal-Abad Bölgesi sayfasını yönlendirme bırakmaksızın Celal-Abad, Kırgızistan sayfasına taşıdı: Geçmiş birleştirme
S(uz)ak (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
90. satır: 90. satır:


[[Dosya:Въезд в Джалал-Абад (Киргизия).JPG|right|thumb|]]
[[Dosya:Въезд в Джалал-Абад (Киргизия).JPG|right|thumb|]]
'''Celal-Abad''', ([[Kırgızca]]: Жалал-Абад) [[Kırgızistan]]'ın Güneybatı tarafında cevizleri ile ünlü 100.000 nüfuslu bir Türkistan şehridir. Bu bölgede ayrıca kaplıca tedavisi ve dinlenme turizmi için kaynaklar vardır. Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Karma bir nüfus yapısı vardır. Halkın 40% [[Özbekler]] oluşturmaktadır. [[Özbekistan]]'a da sınırı bulunmaktadır. Yemek olarak [[kebap]] ve [[samsa]]ları ile bilinir. Bir de [[İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi]]'nin bünyesinde kurulan Kırgız-Türk Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunmaktadır.
'''Celal-Abad''', ([[Kırgızca]]: Жалал-Абад) [[Kırgızistan]]'ın Güneybatı tarafında cevizleri ile ünlü 100.000 nüfuslu bir Türkistan şehridir. Bu bölgede ayrıca [[Kaplıca|kaplıca]] tedavisi ve dinlenme turizmi için kaynaklar vardır. Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Karma bir nüfus yapısı vardır. Halkın 40% [[Özbekler]] oluşturmaktadır. [[Özbekistan]]'a da sınırı bulunmaktadır. Yemek olarak [[kebap]] ve [[samsa]]ları ile bilinir. Bir de [[İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi]]'nin bünyesinde kurulan Kırgız-Türk Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunmaktadır.


== Kardeş Şehirler ==
== Kardeş Şehirler ==

Sayfanın 13.51, 22 Kasım 2015 tarihindeki hâli

Celal-Abad
Жалал-Абад
Джалал-Абад
Celal-Abad
Celal-Abad arması
Arma
ÜlkeKırgızistan Kırgızistan
İlCelal-Abad İli
Nüfus
 (2012)
 • Toplam100,800
Zaman dilimi+6

Celal-Abad, (Kırgızca: Жалал-Абад) Kırgızistan'ın Güneybatı tarafında cevizleri ile ünlü 100.000 nüfuslu bir Türkistan şehridir. Bu bölgede ayrıca kaplıca tedavisi ve dinlenme turizmi için kaynaklar vardır. Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Karma bir nüfus yapısı vardır. Halkın 40% Özbekler oluşturmaktadır. Özbekistan'a da sınırı bulunmaktadır. Yemek olarak kebap ve samsaları ile bilinir. Bir de İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi'nin bünyesinde kurulan Kırgız-Türk Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunmaktadır.

Kardeş Şehirler

Kaynakça

  1. ^ "Eskişehir′in kardeş şehirleri". Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Resmi Sitesi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012.