Sirmium: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Adem20 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Sirmium''', eskiden [[Roma İmparatorluğu]]'nun [[Pannonia]] bölgesinde yer alan antik bir şehirdir. Şehre ilk yerleşimler, 4. yüzyılda [[İliryalılar]] ve [[Keltler]] tarafından yapılmıştır. Sirmium antik kenti, [[Tuna Nehri]]'ne bağlı [[Sava Nehri]] yakınında yer alan bir şehirdir.
{{kategorisiz}}

'''Sirmium''', Eskiden [[Roma İmparatorluğu]]'nun [[Pannonia]] bölgesinde yer alan antik bir şehirdir. Şehre ilk yerleşimler, 4. yüzyılda [[İliryalılar]] ve [[Keltler]] tarafından yapılmıştır. Sirmium antik kenti, [[Tuna Nehri]]'ne bağlı [[Sava Nehri]] yakınında yer alan bir şehirdir.
== Tarihi ==
== Tarihi ==
4. yüzyılda bölge [[Roma İmparatorluğu]]'nun elinde olup 395 yılında [[Roma İmparatorluğu]]'nun bölünmesi üzerine [[Doğu Roma İmparatorluğu]]'nun eline geçmiştir.
4. yüzyılda bölge [[Roma İmparatorluğu]]'nun elinde olup 395 yılında [[Roma İmparatorluğu]]'nun bölünmesi üzerine [[Doğu Roma İmparatorluğu]]'nun eline geçmiştir.

{{taslak}}
{{Antik Roma-taslak}}

[[Kategori:Sırbistan'daki Romalı arkeolojik sitler]]
[[Kategori:İlirya]]
[[Kategori:MÖ 5. binyılda kurulan yerleşim birimleri]]
[[Kategori:Avrupa'daki terk edilmiş yerler]]
[[Kategori:Pannonia]]
[[Kategori:580'lerde feshedilmiş kuruluşlar]]

Sayfanın 16.36, 7 Kasım 2015 tarihindeki hâli

Sirmium, eskiden Roma İmparatorluğu'nun Pannonia bölgesinde yer alan antik bir şehirdir. Şehre ilk yerleşimler, 4. yüzyılda İliryalılar ve Keltler tarafından yapılmıştır. Sirmium antik kenti, Tuna Nehri'ne bağlı Sava Nehri yakınında yer alan bir şehirdir.

Tarihi

4. yüzyılda bölge Roma İmparatorluğu'nun elinde olup 395 yılında Roma İmparatorluğu'nun bölünmesi üzerine Doğu Roma İmparatorluğu'nun eline geçmiştir.