Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Bot Akademisi
901. satır: 901. satır:


Arkadaşlar İsveççe Viki'de bir bot akademisi açılıyormuş. 1 Kasım'a kadar aşağıdaki formdan başvurabilirsiniz. 28-29 Kasım'da Stockholm'de toplanılacak, yol masrafları için de burslar mevcut. [https://docs.google.com/forms/d/1bvZNuYm-hkQ53pYq9doP04b0aibkzEVGVleNK4ikVKY/viewform Başvuru formu burada], Central Eastern European Wikimedia Community Facebook sayfasında ilgili ileti [https://www.facebook.com/groups/1535273526719763/permalink/1671843139729467/ burada]. [[Kullanıcı:Mavrikant]], [[Kullanıcı:Kumul]], [[Kullanıcı:Superyetkin]], [[Kullanıcı:Sadrettin]] özellikle sizin dikkatinize :) --[[Kullanıcı:Khutuck|'''Khutuc<font color="red">k''']]</font>[[Kullanıcı_mesaj:Khutuck|<sup><small>msj</small></sup>]] 18:33, 31 Ekim 2015 (UTC)
Arkadaşlar İsveççe Viki'de bir bot akademisi açılıyormuş. 1 Kasım'a kadar aşağıdaki formdan başvurabilirsiniz. 28-29 Kasım'da Stockholm'de toplanılacak, yol masrafları için de burslar mevcut. [https://docs.google.com/forms/d/1bvZNuYm-hkQ53pYq9doP04b0aibkzEVGVleNK4ikVKY/viewform Başvuru formu burada], Central Eastern European Wikimedia Community Facebook sayfasında ilgili ileti [https://www.facebook.com/groups/1535273526719763/permalink/1671843139729467/ burada]. [[Kullanıcı:Mavrikant]], [[Kullanıcı:Kumul]], [[Kullanıcı:Superyetkin]], [[Kullanıcı:Sadrettin]] özellikle sizin dikkatinize :) --[[Kullanıcı:Khutuck|'''Khutuc<font color="red">k''']]</font>[[Kullanıcı_mesaj:Khutuck|<sup><small>msj</small></sup>]] 18:33, 31 Ekim 2015 (UTC)
:[[Kullanıcı:Khutuck]], çok güzel. Fakat ben birkaç ay cumartesileri de çalıştığım için katılamam :| yoksa büyük ihtimal katılırdım. Türkiyeden birinin katılması güzel olur, deneyimlerini paylaşması açısından. Katılımcıların durumuna göre akademide İsveççe de konuşulacakmış, ben bir dahaki akademiye kadar isveççe 'kasacağım' :) [[Kullanıcı:Kumul|Kumul]] ([[Kullanıcı mesaj:Kumul|mesaj]]) 11:20, 1 Kasım 2015 (UTC)

Sayfanın 11.21, 1 Kasım 2015 tarihindeki hâli

Teklifler +
Politikalar haricindeki tüm teklifler
Teknik +
Teknik tartışma, konu ve yardım istekleri
Politika +
Politikalarla ilgili tartışma ve teklifler
İlginize +
Diğer bölümler için uygun olmayan konular
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara

Arşivdeki tartışmalara atıfta bulunabilirsiniz, ancak arşiv sayfalarında değişiklik yapmayın!


Hizmetlilerin denetlenmesi ve topluluğun bakış açısı

Merhaba. Geçen senenin sonunda Şikayet sayfasının işlevsizleştirilmesi ile birlikte Hizmetlilerin ellerindeki görevi bazı durumlarda kötü şekilde kullandıkları kanaatine ulaştım bugün. Buraya bir göz atın. Kimsenin uğramadığı, şikayet edenin kendi başına konuşup durduğu kuş uçmaz, kervan geçmez bir yer haline gelmiş. Şöyle oldu, böyle oldu diye uzun uzun yazmayacağım. Merak eden zaten açıp okuyor ama İÜYYKÜD kuralını Demokles'in kılıcı gibi tepemize tutup adalet dağıtan arkadaşları da böylece denetleyemiyor kimse. Ne yapacağız haydi bakalım bir çözüm bulacak mıyız? reob 14:43, 7 Eylül 2015 (UTC)

Aman, böyle bir başlık açılırmı buraya :) Kendi görüşünü açıkça korkmadan söyleyen vikipedist kalmadı şu aralar. Bir yorum olacağını zannetmiyorum :) Kumul (mesaj) 15:41, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Rapsar, Kibele ve elmacenderesi arasında sadece sorunlar olduğunu köy çeşmesine yazmamın ardından, komplo teorisi ürettiğim gerekçesi ile kibele isimli hizmetli tarafından TAMI TAMINA BİR AY süre ile KİŞİSEL SALDIRI YAPTIĞIM GEREKÇESİ İLE engellendim. Ben şimdi bunu şikayet sayfasına taşısam ne olacak? Taşımasam ne olacak? Buyurun aşağıya kibele isimli hizmetlinin komplo teorim olduğunu belirttiği cümlemi alıntı yapayım da, siz karar verin. Yani maalesef durumumuz bu kadar kötü.--i.e.msj 07:07, 8 Eylül 2015 (UTC)
... sen açıklamışsın ama ben hala ...'nin engeli açmasının nedeni olarak, ana fikirlerinden dönseler bile ..., ... ve ... arasındaki bu güne kadar olan tartışmaları neden olarak görüyorum. Ama ... ilk defa böyle dönüş yaptı. Yakından takip ediyorum.
Fakat şu da var. Ben işlevsizleştirilmesi sözünüze katılmıyor, bazı durumlarda hizmetlilerin görevleri kötü şekilde kullandıkları kanaatinize ise sonuna kadar katılıyorum. Ayrıca yukarıdaki cümlemi de, bu sözünüze katıldığımın bir örneği olarak yazdım. Şikayet sayfasının amacı dışında kullanılmasına karşıyım ve bu halini oldukça güzel buluyorum. Ama bu duruma nasıl geldik. Aslında sorun burada. Her ne kadar şikayet sayfasının bu hali almasında sonuca varılmayacak şikayetler yazanların çokça payı olduğu kadar, bunları görmezden gelen ve görmezden geldiklerinin görülmemesi, hizmetli açığının olduğunun anlaşılmaması gibi nedenler ile hareket eden hizmetlilerin de payı bir o kadar büyük. --i.e.msj 07:07, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Aklıma bir öneri geldi. Daha önce konuşulmuş birkaç kere. Mevcut hizmetlilerin güvenoyundan geçmesi nasıl bir fikir? --Zaitsév 07:53, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Burada çok ince bir çizgi var. Amaç hizmetlileri soğutmak değil ama hizmetli soğumasın diye birileri de mazlum olmasın. Birisi bir konu açıyor, o konuda yorum yapılırken ucu bir şekilde hizmetliye değdiğinde İÜYYKÜD oluyor. Bunu bu kadar geniş yorumlanabilecek bir alanda kullanmaları da bence politikayı olmadık şekilde esnetmek oluyor. Şikayet işlemiyor, hakkında şikayeti bulunan hizmetliler gidip cevap bile vermiyorlar. Halbuki eskiden kendini savunma bölümü vs. vardı ve ister istemez topluluk katılım sağlıyordu. Bunu bir şekilde düzeltmek lazım. Hizmetli de insan, yanlış yapabilir. Bu kişinin yanlış yaptığını birisi söylüyor diye bu hakaret olmuyor ya illaki. Şikayet eski haline getirilebilir çünkü yenilenirken amaç daha ılımlı bir tartışma ortamı olmasıydı ama bu seferde hiç tartışma olmuyor katılım olmadığı için. reob 16:42, 8 Eylül 2015 (UTC)
i.e., heheh sen yine iyisin yahu. Atara atara gidere gidere yapıp aleme şekli yeten ve çok alıngan hizmetlilerimiz de var. Kibele'nin hiç değilse diyalog kurabilme ve yerine göre tatlı dilli olmayı becerebilme gibi sosyal yetenekleri var. Neredeyse hiç anlaşamasak da saygım vardır o yüzden kendisine. --cobija 17:09, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Şikayet sayfası meselelerini bilmiyorum. Ancak Zaitsév belirttiğiniz güvenoyu oylaması sağlıklı bir yöntem değil. Bir kere hizmetli olan kişi engel veriyor, madde siliyor... Hizmetli olması nedeniyle kendi yaptığımız değişiklikleri geri alması daha da gözümüze batıyor. Hele tartışmalarda karşı görüşteysek çok daha... Örnek verirsem IŞİD sayfasının adlandırılması konusunda bazı hizmetlilerle tartışmaya girdik. Şimdi o atmosfer sırasında güvenoyu olsa ben ne derece sağlıklı bir oy verirdim diye düşünüyorum. Psikolojik olarak kişinin hizmetlilik işlerini iyi yapıp yapmadığına değil ben ona nasıl bakıyorum, onu seviyor muyum sevmiyor muyum kısmına bakarım "kısa süreli bile" olsa. İnsan psikolojisi bu ister kabul edelim ister etmeyelim bu iş böyle oluyor objektif yaklaşabilme ise palavra oluyor bu psikoloji altındayken. Yukarıdaki şikayetlerinizi değerlendirmiyorum, haklı olabilirsiniz bu gibi şikayetler için bir denetim mekanizması olmalı ancak güvenoyu fikrine daha sağlıklı olabileceğine ikna olana kadar ben karşıyım.  McAang 17:25, 8 Eylül 2015 (UTC)
Benim de korkum tam olarak o. Güvenoyu derken tüm hizmetliler sınıfta kalırsa elimize yüzümüze bulaştırırız.--Zaitsév 21:47, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Vikipedi:Hizmetli haklarının geri alınması politikası bile teklif aşamasında kalmışken denetimden söz etmek pek mümkün değil.--B.S.R.F. 💬 18:11, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Burada denetlenemeyecek hiçbir konu olmamalı. Hizmetliler de denetlenebilmeli ancak nasıl bir denetim mekanizması kurulmalı bilemiyorum, denetleme noktasındaki kaygılara ben de katılıyorum. --KediÇobanıİleti 06:40, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum "Sistem işletmeni olmak çok önemli bir şey değildir." demiş Jimbo Wales. O nedenle hizmetlinin önce kendi kendini denetlemesi gerekiyor. Kendi doğrusunu ideal belleyip, farklı görüşlere kapıyı kapatır hale geldiyse şapkasını önüne koyup düşünmeli. Her gördüğü hatayı kötü niyet varsayıyor; yeni kullanıcıları korkutup, yeni hizmetlileri ısırıyorsa ve kendisini herkesten farklı, özel hissediyorsa ortada büyük bir sorun vardır. Kullanıcılarla diyalog kurmak yerine, uyarı şablonlarıyla yetiniyorsa; tartışmaya zaman ayırmayıp belli başlı görevlerde otomatiğe bağladıysa ve en önemlisi topluluğun ortak çabasına inancı kalmadıysa artık bir şeylerin farkına varmalı. --85.108.244.131 09:43, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Ortada böyle sorunlar olduğuna göre güme gitmesini istemem. Bana göre güvenoyu tam olarak sorunu çözmez. -- Galaksidekiotostopcuefendism 17:59, 10 Eylül 2015 (UTC)
  • Günaydın arkadaşlar Mutlutopuz 21:41, 14 Eylül 2015 (UTC)
  • BSRF'ye dün mesaj attım neler yapılabilir bu konuda öğrenmek için. Öncelikle topluluk Vikipedi:Hizmetli haklarının geri alınması teklifine katkıda bulunması gerekiyor. Eğer politikayı onaylıyorsanız bir destek mesajı atarsanız kısa sürede hayata geçirilebilir. Bir diğer konu ise Vikipedi tartışma:Şikâyet/Hizmetli sayfasına yazdığım konu. Eski şikayet sayfasında hizmetlilerin kendisini savunması için bir bölüm bulunuyordu ve burada haklarında yazılan şikayet için nedenlerini yazıyorlardı ve böylece uzlaşmaya bir katkı sağlanıyordu. Şu anda hizmetliler haklarında bulunan şikayetlerle ilgilenmiyorlar, çünkü böyle bir yükümlülükleri yok. Umarım bu konulara ilgi olur ve bir aşama kaydedebiliriz. reob 18:08, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Bu konuda bir politika olmasına sıcak bakıyorum. --KediÇobanıİleti 18:33, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Kesinlikle katılıyorum. Herkes denetlenmeli ve gerektiğinde hizmetlilik hakları alınmalıdır. --Turgut46 19:51, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Bir iki: Vikipedi tartışma:Hizmetli yetkilerinin geri alınması tartışmaya katılım... --Uğurkentmesaj 11:32, 22 Eylül 2015 (UTC)
  • Hadi bakalım. :) Bir kere daha niyetlenilmiş. Peki buuuuuuuu, hizmetlilerin geçmişte yapmış olabilecekleri hatalardan etkilenen kullanıcılar için de bir çözüm öngrüyor muyuz? (: 78.191.14.220 20:33, 29 Eylül 2015 (UTC)
  • Arkadaşlar, sizler bu konuya katkıda bulunmadığınız müddetçe bir ilerleme sağlanamıyor. Her bir Vikipedi kullanıcısı özenli bir şekilde bu konu ile ilgilenmeli ve bir nihayete ulaştırmalı diye düşünüyorum. Lütfen diğer konularla ilgilendiğimiz kadar bu gibi konularla da ilgilenerek Türkçe Vikipedi'nin bir adım daha ileriye gitmesini sağlayalım. İlgili tartışma burada yer alıyor ve konu ile ilgili fikirlerimizi belirterek bir nihayete ulaştıralım. Bakın reklamcılık konusunda da bir sonuca ulaşamadık, hiçbir şey yapamıyoruz. Bu şekilde pasif olduğumuz müddetçe politikaların güncellenmesi konusunda sıkıntılar yaşayacağız, herkesin cesur olarak fikirlerini belirtmesi ve atılgan olması gerekiyor. Umarım hepimiz ortak fikirlerimiz sonucunda bu güzel ansiklopediye yararlı politikaları aktif edeceğiz. Birazcık gayret rica ediyorum. reob 22:16, 5 Ekim 2015 (UTC)
  • Bu konudan sonra reklamcılık konusunu da ele almalıyız. --KediÇobanı🐈 06:48, 6 Ekim 2015 (UTC)
  • Tek kuruş para alınmadan, insanların bilgi paylaşma amacıyla katkı yaptıkları bu ansiklopedi maalesef mahzun ve mazlum insanların, hizmetli ve onların yaverlerinin eliyle sindirildiği bir yer haline gelmiş. Kimse bu grubu eleştiremiyor, yaptıkları sorgulanamıyor ve adeta ortaçağın hristiyan din adamları gibi topluluktan daha üst sınıfa yükselmişler. İsimleri hizmetli ancak bir kısmı Vikipedi yerine kendi arzu ve isteklerine hizmet ediyor. Bu konuyu kısa aralıklarla güncel tutmak istiyorum. Menfaatsiz katkı sağlayan insanların haklarının korunması amacıyla bu konuyu nihayete ulaştıralım. reob 12:20, 7 Ekim 2015 (UTC)
Haber Türk'te hizmetlilerden dokunulmazlar diye bahsedilmiş. Bence engeller konusu da ele alınmalı. Kukla hesaplar ve uygunsuz kullanıcı adları dışında kesin bir kural yok. Hangi durumlarda süresiz engel verileceği de tartışılmalı bence. --Turgut46 18:47, 9 Ekim 2015 (UTC)
Beni pek şaşırtmadı böyle bir köşeyazısı okumak. Hayvan çiftliği gibi haddini aşan benzetmeler kullanmış olsa bile uzun süredir burada duran mesajlara karşı bilerek tepkisiz duruyor hizmetliler(Uğurkent dışında). Neden bu durumu muhafaza etmek istiyorsunuz? Vikipedi lehine vakit harcıyorsanız gelin bunu hayata geçirelim. Bir senedir bekliyor bu politika, topluluğa klavuz olması beklenen kişiler ise duyarsız kalıyor. reob 22:14, 9 Ekim 2015 (UTC)

Vikipedi Eğitim Programı

Merhaba arkadaşlar.

Geçtiğimiz hafta bir İstanbul'dan üniversiteyle toplantım sırasında Vikipedi konusu açıldı, kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Vikipedi'yle ortak bir çalışmaya sıcak baktıklarından bahsettiler. Bu kapsamda, Türkçe Viki olarak Vikipedi Eğitim Programı'na (link) katılmamızın zamanı artık geldi diye düşünüyorum. Daha önce Vikipedi:Okul projeleri kapsamında bazı çalışmalar yapılmıştı, ama artık kapsamlı bir program oluşturup, üniversitelerle ortak çalışmaya başlamamız gerekiyor. Konuyu Rapsar ile de görüştüm, o da görev almak istediğini belirtti.

Temel amaç, eğitim kurumlarıyla bir araya gelmek ve hem Viki'nin, hem öğrencilerin, hem de okulların kazanacağı bir düzen kurmak. Biz madde kazanacağız, öğrenciler yeni yetenekler kazanacak, okullar da yeni eğitim fırsatları bulacak.

İlk etapta önerim, bir üniversite ile 1-2 dersi geçmeyecek şekilde bir eğitim programı başlatmamız. Bu programda, öğrencilerin dersle ilgili verilen ödevleri çöpe atılacak şekilde yazmaktansa, Viki maddesi olarak yazmalarını hedefliyorum.

Üniversite ile organizasyon, toplantı ayarlanması, eğitim programı içeriği, hatta yüz yüze anlatımlar gibi konularda etkin görev alabilirim, ama işim sebebiyle zamanım kısıtlı. Konuyla ilgili Wikimedia Education Program yöneticilerinden Anna'yla da görüşmüştüm, her türlü desteğe hazır olduklarını belirtmişti.

Yapmamız gereken şeyleri kısaca listelersek:

  • Viki eğitimi için konsepti belirlemek (1 (en fazla 2) ders, bir eğitmen, Türkçe'ye tercüme konsepti bence iyi bir başlangıç olur)
  • Bu konsept çerçevesinde gerekli dokümanlarımızı hazırlamak (Burada hepsi var, tercüme etmek yeterli)
  • Okullarda eğitmenlere ve/veya öğrencilere bire bir Viki eğitimi verecek gönüllüleri belirlemek
  • Yazılacak maddelerin takibi, puanlaması gibi alanlarda manuel/otomatik destek vermek (Mavrikant yardımcı olur bence :))
  • İlk sömestr sonrasında programı genişletmek

Projeye yaklaşımınız ve yorumlarınız nedir? Kimler bu projede yer almak ister? Kimler, hangi konuda destek verebilir? Yorumlarınıza göre yapıyı hazırlayacağım. --Khutuck (mesaj) 13:00, 13 Eylül 2015 (UTC)

Bu gerçekten çok güzel bir gelişme olacak her kesim için. Bildiğiniz gibi ben TR de pek bulunmuyorum. Bulunduğum tarihler içerisinde hertürlü desteği vermeye çalışırım. Uzaktan da elimden geldiğince katkı sağlayabilirim. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:37, 13 Eylül 2015 (UTC)
Biyoloji, Biyokimya, Veterinerlik, Ziraat Mühendisliği, Genetik Mühendisliği, Tıp vb. bölümlerde okuyan kişilerden belirli bir familyadaki canlı türleri ile ilgili çalışma yapmak isteyen olursa o maddelerin alt başlıklarını da içerecek şekilde hızlı şekilde açılmasını, dolayısıyla bir altyapı oluşturulmasını sağlayabilirim. Genel olarak herhangi bir toplu madde projesi ile ilgili destek sağlayabilirim. Eğer herhangi bir Wikipedia sürümündeki bilgi kutularının çözümlenerek madde oluşturulması planlanırsa, buna da yardımcı olurum. Örneğin tarih bölümünde okuyanlar için savaşlar, mühendislik bölümünde okuyanlar için yapılar, coğrafya bölümündekiler için yerleşim yerleri, akarsular vs. olabilir.--Alperen (mesaj) 15:14, 13 Eylül 2015 (UTC)
Mavrikant Vikipedi hizmet etmekten şeref duyar. Firari Kullanıcı:Ayrıntılı Bilgiye mesaj attım. ODTÜ ayağını o örgütleyebilir. --Mavrikantmsj 18:32, 13 Eylül 2015 (UTC)
Hatta en iyisi ben bizim okulu da örgütliyim. Bölüme giriş derslerine hiçbir şey yapmıyorlar. Hazırlıktan yeni çıkmış İngilizce bilgileri hala taze olan çocuklar çeviri yapsın. --Mavrikantmsj 18:35, 13 Eylül 2015 (UTC)
  • Anna Koval'la bu konuyu hem Kiev'de, hem de Facebook üzerinden görüşmüştüm. En önemli tavsiyesi "ufak başlayın, tek ders-tek öğretmen ile tecrübe kazanmadan işi büyütmeyin" olmuştu :) Bence önce nasıl yapacağımızı planlayalım, bu sömestr tek okulda 1-2 ders ile başlayalım, Şubat'tan sonra 2-3 okula yayılalım. --Khutuckmsj 20:41, 13 Eylül 2015 (UTC).
  • Anna Koval gibi eğitmen/öğretmen kökenli bir vikipedistin mesleği icabı daha etkili olacağını düşünüyorum. Bu yönde mesleki tecrübesi olan vikipedistlerin ilgisini çekmek gerek...Bir okul-bir eğitmenle başlamak iyi fikir. Vikiçizer (mesaj) 20:54, 13 Eylül 2015 (UTC)
Khutuck gibi ben de Anna Kovak ile gorustum. Pilot program dedi Turkiye icin :) Ilk is olarak elbette gerekli sayfalari hazirlamak gerekli. Khutuck'un yukarida verdigi su baglantida yer alan sayfalari olusturmamiz, koordine olmamiz lazim. Once gorece tecrubeli kullanicilarin egitim vermesi, hatta mumkunse halihazirda aktif olan kullanicilarla da birebir gorusmeler gerceklestirip onlara da yardimci olmamiz lazim. Once sayfalar, bu sebeple aramizda is paylasimi yaparsak daha cabuk ve kolay ilerleriz. Ek olarak, saniyorum Sakarya Universitesi idi, bir ogretim gorevlisi Vikipedi"de madde yazana ek puan veriyordu yanlis hatirlamiyorsam. CEE konferansindan sonra bunun onemini daha iyi anladim. O ogretim gorevlisiyle birkac kullanici olarak yuzyuze bir gorusme gerceklestirsek, hatta ona da "egitim" versek, yani egitimcilere egitim versek cok daha iyi olmaz mi? Bu projeyi de yakindan takip etmek, acilan maddeleri duzenlemek ve gozden gecirmek, bunlarin bir istatistigini tutmak da faydali olacaktir.--RapsarEfendim? 08:22, 14 Eylül 2015 (UTC)
Bu yıl İstanbul'da üniversiteye başlayacağım, bir katkım olacaksa seve seve yardıma hazırım :) - Seyit mesaj 08:56, 14 Eylül 2015 (UTC)
Konuyu tamamen okuyamadım; biraz liselere hitap ediyor gibi sanki; ama yamuluyor olabilirim. Boğaziçi'yle beraber çalışmak isterseniz yardımcı olmaya çalışırım, eposta atarsınız. Sevgiler, çok kolay gelsin. (Vakit ayırabilirsem çevirilere de bakarım) - Stultiwikia 78.191.14.220 20:24, 29 Eylül 2015 (UTC)
Rapsar Ben daha önce hoca ile yazışmıştım. Kendisi çok olumlu bir yanıt vermişti. Bugün kendisine yine yazdım. Bayram sonrasında İzmitte olduğum sürede müsait olursa kendisi ile gidip görüşmeye çalışırım. Bilgi gelirse sizi bilgilendireceğim. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:58, 14 Eylül 2015 (UTC)
Hocamızdan anında cevap geldi. Kendisinden izin alarak cevabını aşağıda paylaşıyorum: Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:35, 14 Eylül 2015 (UTC)
Benim Mesajım
Beni hatırlasınız geçen yıl Vikipedi için yazışmıştık.

Ben Bayram sonrası Kocaeli'de olacağım. Eğer mümkünse sizinle görüşmek konuşmak isterim. En azından telefonlada olsa. Biz Vİkipedi'de bir projeye başlıyoruz. Üniversitelerle kontak kurup birlikte koordine bir şekilde çalışma yapmak arzusu içerisindeyiz. Bu konuda sizinde desteğinizi bekliyoruz.

İlk cevap
Bu harika olur. Biz de bu dönem bir ekip oluşturup Coğrafya maddeleri üzerine bir çalışma yürütürüz.

Bayram sonrası ben de Sakarya'dayım, isterseniz burada size bir konuşma ayarlayalım. Akşam da misafir ederiz.

İzin isteme mesajım
Hocam anında geri dönüş yaptığınız için çok teşekkürler,

Ben konuyu toplulukla paylaşayım size geri dönüş yapacağım. Eğer izniniz olursa yazdığınız maili (isminiz ve özel bilgileriniz hariç) Vikipedi'deki köy çeşmesi duvarında paylaşmak isterim.

Son mesajı
Elbette paylaşabilirsiniz Zafer Bey

Aklımdaki kısaca şudur. Özellikle Coğrafya ve Jeoloji kapsamındaki Yer Bilimi (earthscience) maddelerini listeleyip, düzeltme gerekenleri yada baştan yazılması gereken maddeleri belirleyebiliriz. Sonra yine benim derslerim kapsamında bu maddeleri öğrencilerin üretmesi için bir çalışma yürütürüz. Ben bu sefer daha etkin bir rol izlemeye çalışırım.

Birde hocamızın 2012 yılında açtığı şöyle bir takip sayfası varmış. Bunuda buraya not düşelim. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:48, 15 Eylül 2015 (UTC)
  • Ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışırım. --KediÇobanıİleti 12:48, 14 Eylül 2015 (UTC)
Kullanıcı:Fenerli1978 müthişsin, eline emeğine sağlık. Çok güzel olur böyle bir görüşme. Öncelikli işimiz bu eğitim sayfalarının oluşturulması olduğundan ben temelleri atıyorum, kısa zaman sonra oluşturulması gereken sayfaları buraya listeliyorum. Yardımcı olmak isteyen, oluşturmak istediği sayfanın yanına imzasını atsın da aynı sayfa üzerinde birden fazla kişi çalışarak zaman kaybedilmesin :) Topluluğun ilgisi beni çok memnun etti, hepinize teşekkürler.--RapsarEfendim? 19:16, 14 Eylül 2015 (UTC)
  • İlk iş olarak eğitim ana sayfasının Türkçesini oluşturdum. Oluşturmamız gereken diğer sayfalar altta sıraladığım şekilde olup oluşturmak istediğinizin ya da oluşturduğunuzun yanına imza atarsanız çakışma yaşamayız (ek olarak başkaları tarafından yapılan çevirileri de kontrol edildi olarak işaretleyin mümkünse). Benim görmediğim sayfalar varsa aşağı ekleyebilirsiniz.--RapsarEfendim? 19:31, 14 Eylül 2015 (UTC)
@Rapsar Merhaba! Çeviriler oluyor ama kullanıcıların çevrilen sayfalara rahat erişmesi konusunda endişem var. İstiyorum ki
  1. Eğitim sayfasında Kaynaklar sekmesine tıklandığında Türkçe Kaynaklar sayfasına
  2. Kaynaklar sayfasında “ Öğrenciler için “başlığı altındaki “Eğitim”e tıklandığında çevirdiğimiz Türkçe dersin başlangıç sayfasına
  3. “Eğitimi başlat” butonuna tıklayınca dersin Türkçe menüsüne erişilsin….vb.

Bunu sağlamanın yolu yok mudur? Çevrilmiş sayfaların mantığı hep böyle mi işliyor anlamadım. Her bağlantıda illa önce orijinal dildeki (İngilizce) sayfaya gitmek, oradan yukarıdaki “Türkçe” linkine tıkladıktan sonra Türkçe’ye erişmek pek bir problem.--Başak (mesaj) 13:28, 9 Ekim 2015 (UTC)

Hepinizin emeğine sağlık. Kullanıcı:Basak, ben teknik konulardan pek anlamıyorum açıkçası, Kullanıcı:WikiBronze bunu da halleder sanıyorum ki :) Çeviriler bittiğinde haber verin de bizdeki sayfayı nasıl yapacağımızı konuşalım, ondan sonra bizdeki sayfayı Meta'daki eğitim sayfasına bağlayalım.--RapsarEfendim? 14:05, 9 Ekim 2015 (UTC)
Başak aslında UniversalLanguageSelector eklentisi ilk sürümlerinde tarayıcınızın dilini algıladığında otomatik olarak Türkçeyi getiriyordu. Kaldırılmış olabilir (Tahminimce aşırı yükten). Fakat meta tercihlerinizde Türkçe dil seçeneğini ayarlarsanız bir defa /tr alt yapısına geçmeniz, sonraki sayfaların da Türkçe gelmesi için yeterli oluyor. (Not: Farklı dilde tarayıcı ile denemedim.) Ayrıca en üst menünün solunda bulunan dil seçiminden de (yani UniversalLanguageSelector eklentisinden de) Türkçeyi seçmeniz gerekebilir. Ben diğer tüm MediaWiki'leri çok eskiden bunları Türkçe ayarladığım için böyle bir sorun yaşamıyorum. Umarım bunun yardımı olur. --i.e.msj 15:14, 9 Ekim 2015 (UTC)
@RapsarAslında Öğrencilere yönelik eğitimin çevirileri bitti gibi görünüyor, bir kaç video için alt yazı çevirisi kaldı sadece. Bir de tüm sayfaların gözden geçirilmeleri gerekiyor. Sadece çeviri hataları yönünden değil; içeriğin uygunluğu bakımından da. Mesela Türkçe Vikipedi'de Kişisel Deneme tahtasının olmayışı, "Bunu biliyor muydunuz" işleyişinin biraz daha farklı olması..nedeniyle içerikte değişiklik yapmak veya "İngilizce Vikipedi için geçerli" gibi bir not eklemek uygun olabilir. Türkçe vikipedi'ye katkıda bulunacaklara yardımcı olmak yerine kafalarını karıştıracak bir şey hazırlamış olmayalım da ! KediÇobanı, Sultan Galiyev ve Cobija bir göz atabilirler belki.--Başak (mesaj) 15:35, 9 Ekim 2015 (UTC)
@İncelemeelemani Türkçe dil seçeneğini ayarlayınca oldu galiba. Teşekkürler! --Başak (mesaj) 15:35, 9 Ekim 2015 (UTC)
Aynen Kullanıcı:Basak, biraz yerelleştirmek gerekebilir bazı yerleri. Öğrencilere yönelik eğitim kısmı tamamlandıysa yavaş yavaş Türkçe Vikipedi'deki Vikipedi:Eğitim Programı sayfasına yoğunlaşalım. Bunda direkt çeviri yerine biraz daha kolay bir kullanım yapmaya çalıştım ben, İngilizcedeki o kadar karmaşık gözüktü ki ben bile neyin ne olduğunu bildiğim hâlde kayboldum içinde :)--RapsarEfendim? 15:40, 9 Ekim 2015 (UTC)
İncelemeelemani'nın önerdiği çözüm meta genelinde kullanılması açısında çok güzel bir özellik. Ancak eğitim projesinde bu probleme spesifik bir çözüm getirmemiz daha sağlıklı olur. @Basak, eğitim projesi içerisinde bu problemle daha önce de karşılaşmıştınız ve Galaksidekiotostopcu bir çözüm bulmuştu. Bkz:
Teşekkürler WikiBronze. Benim gene bir sorum var! Çevirmek istediğim eğitimin ana sayfası burası : Meta:Training/For_students. Öğrenci "Türkçe" linkine tıklayıp Türkçe sayfaya Meta:Training/For_students/tr ulaşıyor. "Derse başla" butonuna tıkladığında İngilizce dersin ilk sayfasına (Meta:Training/For_students/Welcome) değil, Türkçe dersin ilk sayfasına (Meta:Training/For_students/Welcome/tr) ulaşması için ne yapmalı? Aynı şekilde örneğin bu sayfada linklerin Türkçe sayfalara gitmesi için ne yapmalı? Çeviri aracını kullanırken eksik yaptığım bir şey mi var?--Başak (mesaj) 17:22, 26 Eylül 2015 (UTC)
Basak Sebebi sizin çeviride eksik yaptığınız bir şey değildir ama çeviriye hazırlarken bizim kodlamada eksik veya yanlış yaptığımız bir şey olabilir. Galaksidekiotostopcu bu konuda daha fazla bilgi sahibi, belki yardımcı olabilir. --WikiBronze [M] 01:35, 27 Eylül 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Basak, Söz konusu sorun Galaksidekiotostopcu tarafından çözüldü. Çözümü diğer sayfalarda da uygulayacağız. --WikiBronze [M] 12:51, 27 Eylül 2015 (UTC)

Aynı şekilde sorunlu diğer sayfaları da rastladıkça bildirirseniz, gerekli düzenlemeleri yapabiliriz. --WikiBronze [M] 19:05, 11 Ekim 2015 (UTC)


Çeviri listesi

Videolar | Videonun altında Altyazılar bölümünden "Altyazı ekle"ye tıklayınız.

Çeviriye hazır sayfalar

(*) Translation Extension'da eşleştirildiği için bazı çevirilerin tekrar sayfaya aktarılması gerekebilir. Sayfa geçmişini kontrol edin.

Çeviri için henüz işaretlenmemiş sayfalar | Bu sayfaların çeviriye hazır hale gelmesi için bir Çeviri Admini tarafından "çeviri etiketleri" incelendikten sonra işaretlenmesi gerekmektedir.

Çevirisi devam eden sayfalar | Hatalı yöntemle açılmış sayfalar düzeltilene kadar çevrilmelerine ara verilmesi tavsiye edilir.

Çevirisi tamamlanmış sayfalar

(*) Biten çevirilerin Translation Extension üzerinden Review özelliği kullanılarak kontrol edilmeleri rica olunur.

Meta:Education

Meta:Training/For students

Meta:Training/For educators


Rapsar, çeviri işlemini siz koordine ediyorsunuz sanırım. About başlığını çevirebilirim bir başlangıç olarak. Sonra paslaşarak devam ederiz. Bu başlığın çevirisi bitince buraya yazarım. --Sultan Galiyev (mesaj) 22:12, 14 Eylül 2015 (UTC)
  • Çok güzel! Uludağ Üniversitesi'nde eğitim programı başlatma konusunda katkıda bulunmaya çalışabilirim. Kardeşim burada akademisyen ve -tabi ki benim teşvik etmemle- geçen dönem lisansüstü öğrencilerine ödev olarak sosyal psikoloji teorileri üzerine vikipedi maddesi hazırlama/çevirme ödevi vermişti. Öğrenciler de vikipedide yayınlanan bir ödev hazırlamaktan memnun kalmışlardı. O deneyimden şu anda aklıma gelen bir kaç not: i) Canlı türleri, coğrafi yerler lisans düzeyindeki öğrencilerle yapılır ama bilimsel teorilerin açıklanması vs. için lisansüstü öğrencileri lazım. ii) öğretene/öğrenciye viki eğitimi için kısa, kolay anlaşılır materyal şart.--Başak (mesaj) 06:26, 15 Eylül 2015 (UTC)
  • Çeviride de yardımcı olmak isterim; Resources sayfasını çevirmek istedim ama "şurada sayfa oluşturmakla hatalı bir şey yaptım sanırım?--Başak (mesaj) 07:46, 15 Eylül 2015 (UTC)
  • Kullanıcı:Basak, harika! Bursa'da yaşayan tecrübeli bir Vikipedist varsa bu gerçekleştirilebilir. Yoksa, vakıftan ödenek alınıp İstanbul'dan veya başka bir şehirden giden kullanıcılar da gerçekleştirebilir. Çeviri konusunda ise bir sıkıntı göremedim. Diğer dillere çevirmemişler nedense :) Meta'da, en üst kısımdan Türkçeyi seçerseniz direkt olarak Türkçe sayfalara ulaşıyorsunuz.--RapsarEfendim? 09:14, 15 Eylül 2015 (UTC)
  • Türkçe Vikipedi'deki Vikipedi:Eğitim Programı sayfasını da oluşturdum. Alt sayfaların oluşturulması lazım.--RapsarEfendim? 09:38, 15 Eylül 2015 (UTC)
  • Birkaç alt sayfa oluşturdum. Bu proje birçok dilde uygulanıyor ama ben yalnızca İngilizce bildiğimden İngilizce Vikipedi'deki programı anlayabiliyorum. Orada eğitmenler, temsilciler ve öğrenciler diye üç grup var. Eğitmenler, esas eğitimi verenler. Bunların eğitim verdiği temsilciler, çevrim içi olarak veya kurumlara giderek öğrencilere esas eğitimi veriyor, yardımcı oluyor, ilgileniyor. Küçük bir topluluk olduğumuzu ve İngilizce gibi tüm dünyaya yayılmadığımızı göz önüne alarak, ben yalnızca eğitmenler grubu oluşturdum. Tecrübeli kullanıcılardan oluşan bu eğitimciler, direkt olarak öğrencilere eğitim veren kişiler olacak. Bu eğitimcileri nasıl seçeceğiz peki? Bunu ben de bilmiyorum, İngilizce Viki sayfasında da göremedim. Aklıma, seçkin veya kaliteli madde yazan kullanıcılar geldi. Bu maddeler Vikipedi'nin en iyi maddelerinden ve bunları yazan her kullanıcı yeteri bilgi ve donanıma sahip diye düşünüyorum. Onun dışında tabi gönüllü olarak "ben eğitmen olmak istiyorum" diyenlere de ihtiyacımız olacak :) Ben kabaca alt sayfaları hazırladım, bir şeyler eklemek isteyenler varsa ekleyebilir: Kullanıcı:Mavrikant, Kullanıcı:Basak, Kullanıcı:Alperen, Kullanıcı:Vikiçizer, Kullanıcı:SeyitA, Kullanıcı:Fenerli1978.--RapsarEfendim? 20:15, 16 Eylül 2015 (UTC)
  • Bence eğitimcilerin elinde çevrimiçi eğitim materyallerinin olması öncelikli. Ödev olarak vikipedi maddesi hazırlayacak öğrencilere vikipedi temel bilgilerini veren bir materyalin çevirisini Şurada yapmaya başladım. Bitince Vikipedi:Eğitim Programı sayfasına ekleriz. Aynı içerikler eğitimcilerin eğitiminde, gönüllülerin eğitiminde de kullanıldığından, öğrenci eğitim materyali tamamlandığında gönüllü ve eğitimci ders materyalleri de hızlıca hazırlanacaktır diye düşündüm. Yalnız benim çevirdiğim materyalde bir şeyler ters gidiyor, header / footer bölümlerini yapamadım sanki bir göz atan olur mu?--Başak (mesaj) 06:58, 17 Eylül 2015 (UTC)
Tam olarak neresi Kullanıcı:Basak? Eline sağlık.--RapsarEfendim? 09:54, 17 Eylül 2015 (UTC)
Derdim, örneğin |eğitimin ilk sayfasında, | İngilizce sayfalarda olduğu gibi sayfa numarası (örn. "page 1 of 4") göstermemek, "hoşgeldiniz", "menü", "resources" linklerini ayarlayamamak ve ilk slaytta "önceki sayfa" okunun çıkmamasını sağlamak.....--Başak (mesaj) 10:07, 17 Eylül 2015 (UTC)
Bağlantılar ve sayfa numarası kısmı tamamdır, sorun olmaması lazım şu an. Ancak geri ok işaretini ben de çözemedim.--RapsarEfendim? 11:38, 17 Eylül 2015 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı previous veya next parametresini boş yazınca çıkmıyor. Düzelttim. -- Galaksidekiotostopcuefendism 14:11, 17 Eylül 2015 (UTC)

Çeviride takip edilecek adımlar hakkında

  • Arkadaşlar merhaba. Öncelikle, Khutuck'un başlattığı bu girişim için kendisine teşekkür ederim. Ayrıca, uzun zamandır gerçekleşmesini düşlediğim ve planladığım projeler arasında yer alan Vikipedi ile Üniversitelerin işbirliğine dayanan böylesine bir programı hayata geçirmek için bu kadar çok Vikipedist'in kolları sıvamış olduğunu görmek beni çok memnun etti. Ben de bu projede elimden geldiğince yardımda bulunmaya hazırım. Bu projenin, Vikipedi'nin çehresini tamamen değiştireceğine yürekten inanıyorum.
Rapsar, Başak, KediÇobanı, Sultan Galiyev ve Cobija başta olmak üzere projenin Outreach'deki sayfalarında çeviri yapan tüm arkadaşların dikkatine; Başak'ın söz ettiği başlangıçta çeviri sayfalarında yaşanan problem(ler), o sayfalarda kullanılan Translation Extension adlı uzantının işleyişiyle alakalıdır. Anladığım kadarıyla çevirmek istediğiniz sayfanın Türkçe versiyonu olan sayfayı manuel olarak oluşturup çevirisini yaptınız. Bu sebeple çevrilen sayfayı orijinal sayfaya bağlayamadınız. Normalde sizin manuel olarak oluşturduğunuz Türkçe sayfayı, doğru adımlar takip edildiğinde, Extension'ın otomatik oluşturması gerekiyor. Ben o sayfadaki karışıklığı giderdim ve halihazırda aynı yöntemle çevirisine başlanan diğer sayfaları da düzelteceğim ancak şurada gördüğünüz üzere sistem sayfaları birbirine bağladığında, en başta izlenen hatalı yol sonucu, içeriğe orijinal metni geri getirdiği için yapılmış çevirilerin, şurada ve devamında yaptığım gibi, Translation Extension üzerinden tekrar tek tek eşleştirilmesi gerekiyor. Bundan sonraki çevirilerde, yazacağım müteakip adımları izlemenizi tavsiye ederim. Takip edilmesi gereken adımları üstünkörü sıralayacak olursak: 1) Çevrilmesi istenen sayfanın öncelikle, benim şurada yaptığım gibi çeviriye hazırlanması (ve bu adımın manuel olarak yapılması gerekiyor). 2) Hazırlanan sayfanın "çeviri için işaretlenmesi" (ve bu adımın bir Translation Administrator tarafından uzantı aracılığıyla yapılması gerekiyor). 3) İlk iki adımın sonunda çeviriye hazır hale gelen orijinal metnin üstündeki Language Bar 'ın tepesinde beliren "Translate this page" 'e tıklanarak çeviriye başlanıyor.
NOT: Çevrilmek istenen sayfalar için 1'nci adımı kendileri yapmak isteyenlerin, bu işe girişmeden önce şurada kendim için hazırladığım listedeki ilgili linkleri detaylı olarak incelemelerini tavsiye ederim. 2'nci adım için ise bendeniz emrinize amadeyim. Çeviri için hazırlanmış ve işaretlenmeyi bekleyen sayfaları bildirmeniz yeterlidir. 3'ncü adım: Uzantıyı kullanarak çeviri yapacaklar için başlıca faydalı linkler: How to translate | Best practices | Quality assurance | Glossary | Message group states | Statistics and reporting. --WikiBronze [M] 23:03, 21 Eylül 2015 (UTC)
Teşekkürler, daha iyi oldu elbet :)--RapsarEfendim? 08:20, 22 Eylül 2015 (UTC)
Bir gün Vikipedi'de "kuyuya taş atan deli" harici görevlerde de bulunmayı umut ediyorum :) Tercüme edilecek yerler nereleri kaldı şimdi? --Khutuckmsj 08:39, 22 Eylül 2015 (UTC)
Çeviri kolay, elle sayfaları tek tek oluşturmak çok zor. Bu sorunla ilgilenenin tuttuğu altın olsun! Yalnız benim sorunlarım bitmiyor! Çevrilen sayfaların Translation Extension'a eklenmesi nasıl olacak? "For Students" altındaki "training" bölümünü "Ders" diye çevirip şuraya link vermek istiyorum. İlgili alana ne yazmam gerek?! Bir de Kaynaklar sayfası üstündeki menü barının (About / Countries / Dashboard.. yazan bar) Türkçe menü olarak (Ders sayfasının üstündeki gibi) görünmesi nasıl olacak? --Başak (mesaj) 14:13, 22 Eylül 2015 (UTC)
Basak merhaba. Yukarıda da belirttiğim gibi sayfaları elle oluşturmanız gerekmiyor, :) bkz.: "Başak'ın söz ettiği başlangıçta çeviri sayfalarında yaşanan problem(ler), o sayfalarda kullanılan Translation Extension adlı uzantının işleyişiyle alakalıdır. Anladığım kadarıyla çevirmek istediğiniz sayfanın Türkçe versiyonu olan sayfayı manuel olarak oluşturup çevirisini yaptınız. Bu sebeple çevrilen sayfayı orijinal sayfaya bağlayamadınız. Normalde sizin manuel olarak oluşturduğunuz Türkçe sayfayı, doğru adımlar takip edildiğinde, Extension'ın otomatik oluşturması gerekiyor." İlk sorunuza cvp: Yapmayı istediğiniz şeyin olması için her iki sayfanın da çevirilerinin Translation Extension üzerinden yapılmış olması lazım. Bir sayfanın Translation Extension üzerinden çevirisinin yapılabilmesi için gerekli hazırlıkları da yine yukarıdaki mesajda Takip edilmesi gereken adımlar olarak açıkladım. 2. sorunuza cvp: Üst menünün çeviriye hazırlanması aşamasında sorunla karşılaştım. Çözüme ulaştığımda sizi de bilgilendireceğim. Arzu ederseniz şimdilik çeviriye hazır halde olan sayfaların çevirilerini tamamlayabilirsiniz. --WikiBronze [M] 16:22, 22 Eylül 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı @Basak Üst menü ile ilgili problem, sağolsun Galaksidekiotostopcu'nun uzun uğraşları ve Base'in yardımı sonucu çözüldü. Projenin herhangi bir sayfasında benzer bir problemle tekrar karşılaşırsanız lüften bildirin. --WikiBronze [M] 11:34, 26 Eylül 2015 (UTC)
Çalışmayı gönülden desteklediğimi belirterek, hazırlanacak sunumlar, Vakıf'la iletişime geçme konusu vb. hususlarda yardıma daima hazırım. --e.c. 11:55, 24 Eylül 2015 (UTC)
Experiences sayfasında adımları uygulayabilirim ancak onunla bağlantılı şu sayfayı da çevirmeliyim ama adımları nasıl uygulayacağımı bilemiyorum. --KediÇobanıİleti 20:41, 25 Eylül 2015 (UTC)
KediÇobanı merhaba. O sayfanın içine şu sayfayı yansıtmışlar, aslında çevrilmesi gereken sayfa bu. Sayfayı da sağolsun Kullanıcı:Base dün gece çeviriye hazırlamış. Aynı şekilde bu sayfayı da uzantıya bağlayıp sizin yaptığınız çevirileri aktarmış. Kalanını tamamlayabilirsiniz :) --WikiBronze [M] 11:34, 26 Eylül 2015 (UTC)
Çeviri problemlerini halledenlerin eline sağlık. Daha önce çevirdiğim modülün sayfalarının çeviri için hazır hale getirildiğini görüyorum. Şimdi o sayfaları çeviri modülü ile yeniden oluşturmak gerekiyor sanırım. Tekrar başlıyorum, hepimize kolay gelsin..--Başak (mesaj) 14:49, 26 Eylül 2015 (UTC)
Basak Hazır hale gelenler içerisinde önceden çevirisini yaptığınız sayfalardaki çevirilerinize sayfa geçmişinden ulaşarak Extension üzerinden tekrar aktarabilirsiniz. Kolay gelsin. --WikiBronze [M] 16:19, 26 Eylül 2015 (UTC)
Teşekkürler WikiBronze. Benim gene bir sorum var! Çevirmek istediğim eğitimin ana sayfası burası : Meta:Training/For_students. Öğrenci "Türkçe" linkine tıklayıp Türkçe sayfaya Meta:Training/For_students/tr ulaşıyor. "Derse başla" butonuna tıkladığında İngilizce dersin ilk sayfasına (Meta:Training/For_students/Welcome) değil, Türkçe dersin ilk sayfasına (Meta:Training/For_students/Welcome/tr) ulaşması için ne yapmalı? Aynı şekilde örneğin bu sayfada linklerin Türkçe sayfalara gitmesi için ne yapmalı? Çeviri aracını kullanırken eksik yaptığım bir şey mi var?--Başak (mesaj) 17:22, 26 Eylül 2015 (UTC)
Basak Sebebi sizin çeviride eksik yaptığınız bir şey değildir ama çeviriye hazırlarken bizim kodlamada eksik veya yanlış yaptığımız bir şey olabilir. Galaksidekiotostopcu bu konuda daha fazla bilgi sahibi, belki yardımcı olabilir. --WikiBronze [M] 01:35, 27 Eylül 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Basak, Söz konusu sorun Galaksidekiotostopcu tarafından çözüldü. Çözümü diğer sayfalarda da uygulayacağız. --WikiBronze [M] 12:51, 27 Eylül 2015 (UTC)
Teşekkürler. WikiBronze, Galaksidekiotostopcu, benim gene maruzatlarım var:
  • (1) Meta:Ders/Öğrenciler için/Ana konular sayfasının menüsünün (Wikimedia Training/The Core/Menü yazan yer) türkçeleştirilip doğru yere link verilmesi lazım.
  • (2) İngilizce "The core" başlığı altında listelenen sayfalarda oklar, sayfa no'lar çıkmıyor; İngilizce sayfalarda düzeltme yapılması ve sonra çeviriye hazır hale getirilmesi gerekiyor sanırım.
  • (3) Çeviriye hazır ve işaretlenmiş sayfaları translation extension ile çevirdim ama gerisi kaldı; kendim çeviriye hazır hale getirmeyi beceremiyorum. Azı gitti, çoğu kaldı.--Başak (mesaj) 18:34, 27 Eylül 2015 (UTC)
@Basak, müsadenizle maruzatlarınızı daha rahat yanıtlamak için numaralandırıyorum:
  • (1): Türkçeleştirme Galaksidekiotostopcu tarafından İstek yapıldı Yapıldı. Kendisi linklerin verilmesiyle de ilgilenecektir. Yapılıyor... İstek yapıldı Yapıldı
  • (2): İngilizce sayfalarda gerekli düzenlemeler Galaksidekiotostopcu tarafından İstek yapıldı Yapıldı. Sayfalar çeviriye hazır hale getirilerek yukarıdaki çeviri listesine dahil edildi. Kontrol edip devam eden sıkıntıları bildirebilirsiniz.
  • (3): Listeye yeni eklenen sayfalardan devam edebilirsiniz. Yeni sayfaların hazır hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. :) --WikiBronze [M] 15:52, 29 Eylül 2015 (UTC)
@WikiBronze Emek verenlerin eline gönlüne sağlık. Yalnız artık siz de çok iyi biliyorsunuz ki gökte yıldız, Başak’ta maruzat bitmez.
  • (i) Üst menüde “Hoşgeldiniz” bölümüne ait sayfalarda link o bölümün Türkçe indeks sayfasına gidiyor ama diğer bölümlerde (“The Core”, “Editing”…) çalışmıyor. Bakabilir misiniz?
  • (ii) Yukarıda “yapıldı” diye şimdi işaretlediğim sayfalar, hem kendileri hem de içerik sayfaları da Çeviri eklentisi ile çevrilmiş sayfalar. Onun dışındaki sayfalara girip bakarsanız çoğunu çevrilmiş bitmiş gibi görürsünüz ama bir problemleri var: içerik bölümleri elle oluşturulmuş sayfalardan geliyor. Mesela Meta:Training/For students/Pillar 3 yapılmış gibi görünüyor ama aslında sayfanın içeriğinin bulunduğu https://meta.wikimedia.org/wiki/Meta:Training/core/Pillar_3 Meta:Training/core/Pillar_3] sayfasını ben daha önce elle oluşturduğum için tamam görünüyor; içeriğin geldiği sayfa çeviriye hazır hale getirilip Çeviri eklentisi ile yapılmış değil;. O içerik sayfalarının da çeviri eklentisi ile yapılması gerekir böyle kalsa da olur mu?
  • (iii) Video içeriği olan elle oluşturduğum sayfalarda (örneğin Meta:Training/core/Verifiability) “on Youtube” yazısını yok edip “Youtube’da” diyemedim! Çeviri eklentisi ile yapılırsa bu sorun ortadan kalkar mı?--Başak (mesaj) 19:47, 29 Eylül 2015 (UTC)
@Basak sizin de çeviriler için ellerinize sağlık.
  • (i) Doğru mu anladım emin değilim ama; şu menüdeki "Hoşgeldiniz - Ana konular - Sayfa düzenleme - İleri düzey" linklerine tıklandığında sayfanın devamındaki indekslere gitmediğini söylüyorsunuz doğru mu? Eğer yanlış anladıysam, tarif ederken bahsettiğiniz kısımlara link vermenizi rica ediyorum. Genel anlamda da tariflerinizde link verebilirseniz konuyu kavramam daha kolay olur benim için. :)
  • (ii) An itibariyle söz konusu "core" sayfalarının çeviriye hazırlanması üzerinde çalışıyordum. :) Hazır oldukça listeye ekleyeceğim.
  • (iii) Daha önce ben de karşılaşmadığım için şuan kesin birşey söyleyemem ama o sıra o sayfaya geldiğinde bir çözüm bulmaya çalışacağım. Bununla beraber, belki Galaksidekiotostopcu bize bu konuda yardımcı olabilir. --WikiBronze [M] 20:25, 29 Eylül 2015 (UTC)
::@WikiBronze Teşekkürler. Örneğin Vikipedi'nin politika ve yönergelerine giriş sayfasında "Temel" sekmesinden Temel konular indeksine, "Menü" sekmesinden Öğrenci eğitimi ana sayfasına link verilmesini katediyorum.--Başak (mesaj) 21:33, 29 Eylül 2015 (UTC)
@Basak on Youtube sorunu için kullanılan şablonda (yani Project:Training/YouTube link) display_on parametresine no değeri atarsan on kelimesi kalkar. -- Galaksidekiotostopcuefendism 19:30, 2 Ekim 2015 (UTC)

@WikiBronze, @Galaksidekiotostopcu, Çeviri listesinde Meta:Training/For_students/Advanced_topics ve altındaki sayfalarda " <translate> " yazıları görünüyor, çeviriye hazırlamada mı sorun oluştu acaba? Bir de şu sayfada Diğer diller barının sayfada tekrarlanması şeklinde bir problem var: hakları ve aşırmacılık bir bakabilir misiniz? Teşekkürler. --Başak (mesaj) 15:23, 5 Ekim 2015 (UTC)

Yapılıyor... @Basak merhaba, bildiriminiz için teşekkürler. Çeviriye hazırlama sürecinde, Translation Extension'ın hizmetindeki emektar Fuzzybot'un bazen tembellik etmesi sonucunda bu tip ufak problemler oluşabiliyor ve biz her ne kadar kontrol etsek dahi gözden kaçabiliyor. Sorunlu sayfalarla şimdi ilgileniyorum, hazır olduklarında bildireceğim. Bu tip sorunlarla tekrar karşılaşırsanız lütfen haberdar edin. --WikiBronze [M] 18:27, 5 Ekim 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --WikiBronze [M] 00:00, 6 Ekim 2015 (UTC)
Güzel şarkı :D --WikiBronze [M] 00:47, 7 Ekim 2015 (UTC)

Son bir gayret az kaldı. Son ricam şu: İleri düzey bölümündeki sayfalarda (örneğin Madde kalitesi sayfası) sayfa numarasını görüyorum (10/13 şeklinde) ama "Sayfa değiştirmek" bölümündeki sayfalarda (örneğin Bir hesap açmak sayfası) numara görmüyorum; halbuki İngilizcesinde var ( 5/21 şeklinde). The Core/Temel bölümündeki sayfalarda ise bu şekilde bir numaralandırma Türkçe'de olmadığı gibi İngilizce'de de yok (olsa ne iyi olur). --Başak (mesaj) 13:40, 8 Ekim 2015 (UTC)

Ben okuyunca yukarıda ne dediğim anlamadım;Kullanıcı:WikiBronze, Kullanıcı:Galaksidekiotostopcu sizin anlayacağınıza güveniyorum --Başak (mesaj) 13:40, 8 Ekim 2015 (UTC)
@Basak, İleri düzey İstek yapıldı Yapıldı. İleri düzey kısmındaki sayfaların İngilizce versiyonunda yapılan son değişiklikler FuzzyBot aracılığıyla diğer dil versiyonlarına sirayet etmemiş idi. Şimdi hepsi güncellendi.
Core kısmında mevcut linklerin içindeki sayfalarda ne yapılması gerektiğini Galaksidekiotostopcu biliyor olabilir. --WikiBronze [M] 14:53, 8 Ekim 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Basak, WikiBronze -- Galaksidekiotostopcuefendism 17:10, 8 Ekim 2015 (UTC)
Elinize sağlık Galaksidekiotostopcu. Ben gördüğüm problemli sayfaları aşağıda toparlamaya çalışayım:
I. Birinci bölümdeki (The core) sayfaların bir kısmında "Temel" sekmesinin linki hatalı. Sekmenin adı "Ana maddeler" idi ve linkler doğru idi; sanırım ben gidip kısalsın diye sekme adını "Temel" diye değiştirince bazı sayfalarda fuzzybot'un değişiklikleri ile çakışma olmuş, linkler de bozulmuş:(
II. Bir sayfada "Languages" menüsü içerik sayfasının içinde ikinci kez çıkıyor.
Problemli sayfaların linkleri ve hataları aşağıda: --Başak (mesaj) 08:02, 9 Ekim 2015 (UTC)
I. İstek yapıldı Yapıldı, @Basak, bildiriminiz için teşekkürler. "The Core" kısmında, aşağıdaki "Temel" sekmesi hatalı sayfalar düzeltilmiştir. Aynı probleme sahip başka sayfa bulursanız lütfen bildirin.
II. Galaksidekiotostopcu tarafından İstek yapıldı Yapıldı. --WikiBronze [M] 22:46, 11 Ekim 2015 (UTC)
Teşekkürler. User:Galaksidekiotostopcu, User:WikiBronze , Şu sayfada Hoşgeldiniz ve Menü sekmelerinin linkini de düzeltebilir misiniz? --Başak (mesaj) 06:50, 13 Ekim 2015 (UTC)
Rapsar, suan sadece telefondan girebildigim icin bu mesajini atlamisim, kusura bakma. Programin 1'inci kisim (for students) cevirileri tamamlandi ve 2'nci kisim (for educators) cevirilerine baslandi acak asagida dedigim gibi 19'una kadar ilgilenemeyecegim. Aksamamasi icin belki Galaksidekiotostopcu sayfalari ceviriye hazirlayabilir ve Ceviri Admin'i Base'den hazirladigi sayfalari isaretlemesini rica edebilir? --WikiBronze [M] 18:55, 14 Ekim 2015 (UTC)
  • WikiBronze En geç cuma akşamı for educators çeviri sayfalarını hazırlamaya başlarım. -- Galaksidekiotostopcuefendism 19:03, 14 Ekim 2015 (UTC)
  • Rapsar "For students" çevirileri tamamlandı ama başka biri kontrol etse iyi olur. --Başak (mesaj) 07:01, 15 Ekim 2015 (UTC)

Basak, for students'da da olan bazı sayfalar eksikti(1, 2, 4 ,10 gibi çıkıyor ana sayfada). Onları for students'da olduğu gibi çeviriye dahil edeyim mi? -- Galaksidekiotostopcuefendism 17:51, 16 Ekim 2015 (UTC)

Galaksidekiotostopcu, neresi eksik tam anlamadım ama neresi kaldıysa çeviriye dahil edelim; eksik kalmasın bence :) --Başak (mesaj) 06:24, 17 Ekim 2015 (UTC)
  • Çeviri yaparken şunu farkettim. Eğitimciler için sürekli profesörlere hitap etmişler ve başka unvanları diğer eğitimciler diye ayırmışlar, bu bir alınganlığa sebep olur mu? --KediÇobanı🐈 14:37, 22 Ekim 2015 (UTC)
@KediÇobanı Sadece "eğitimciler" diyebiliriz sanırım; bu coğrafyada alınganlıkların sonu yok...:) --Başak (mesaj) 08:35, 23 Ekim 2015 (UTC)
@Basak ben de öyle düşünüyorum, bundan alınanlar olacaktır. --KediÇobanı🐈 08:41, 23 Ekim 2015 (UTC)
Tespit ettiğim 3 sorun aşağıda, ilgilenebilir misiniz Kullanıcı:WikiBronze, Kullanıcı:Galaksidekiotostopcu
  • Getting started 2 sayfasının altındaki "Please note" diye başlayan bölüm çeviri sayfasında yok.
  • Module 1 complete sayfasındaki "Module 1: Welcome and Introductions" yazısı çeviri sayfasında yok.
  • Core topics educators sayfasındaki "(including information on training students)" yazısı çeviri sayfasında yok.--Başak (mesaj) 14:17, 26 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba Basak, geri bildirimleriniz için teşekkürler;

Yine sorunla karşılaşırsanız lütfen haberdar edin. --WikiBronze [M] 14:55, 26 Ekim 2015 (UTC)

Herkese iyi bayramlar! Aşağıdaki soruna da bakabilir misiniz Kullanıcı:WikiBronze ? --Başak (mesaj) 15:04, 29 Ekim 2015 (UTC)

Şu Türkçe sayfalarda sayfanın başlığı Türkçe'ye çevrildiği halde İngilizce görünüyor ve bir de bu sayfalardaki bölüm başlığı sekmeleri (örn: "Editing", "Classroom") çeviri sayfasında yok, o yüzden çevrilemiyor.

İstek yapıldı Yapıldı @Basak merhaba, Türkçe'ye çevrildiği halde İngilizce görünmesi benim hatam. Sayfaları çeviriye hazırlarken yanlış kod kullanmışım. Verdiğiniz linklerde bildirdiğiniz sorunlar @Galaksidekiotostopcu ile tarafımdan giderildi. Bir de bu sayfaların dil sürümlerindeki üst menüde "Kaynaklar (Resources)" kısmı çıkmıyor. Daha önce bu soruna çözüm bulmuştuk ancak nasıl yapıldığını hatırlayamadım. Sanıyorum Galaksidekiotostopçu bu konuda da bize yardımcı olabilir. Siz de isterseniz yukarıdaki sayfaları kontrol edin ve tekrar sorunla karşılaşırsanız lütfen bildirin. --WikiBronze [M] 00:45, 30 Ekim 2015 (UTC)

Selamlar! Üç sayfada sorunum var: Kullanıcı:WikiBronze Kullanıcı:Galaksidekiotostopcu, bakabilir misiniz?

Wiki Loves Monuments in Turkey

Feel free to translate this message to Turkish if wished/requested.

Hello all! We received a reaction on our website from somebody who wants to organise Wiki Loves Monuments in Turkey. Wiki Loves Monuments is the yearly photo contest about cultural heritage monuments in the various countries around the world. One of the countries that so far not has participated yet is Turkey. We would love to have Turkey participate in Wiki Loves Monuments, so the world gets to know the cultural heritage in Turkey.

If anyone is interested, please contact me directly. I am the international organiser of Wiki Loves Monuments and I give guidance to local organisers.

More information:

If there are any questions, feel free to ask them! Romaine (mesaj) 10:26, 16 Eylül 2015 (UTC)

Çeviri

Viki Anıtları Seviyor

Wiki Loves Monuments in Turkey

Bu mesajı Türkçeye tercüme etmekten çekinmeyin.

Herkese merhaba! Wiki Loves Monuments in Turkey için organize olmak isteyenler tarafından veb sitemize bir tepki aldık. Wiki Loves Monuments (Viki anıtları seviyor) dünyanın çeşitli ülkelerinde kültürel miras olan anıtlar hakkında yıllık fotoğraf yarışmasıdır. Şu ana kadar buna katılmamış ülkelerden biri de Türkiye'dir. Biz Türkiyenin de katılmasını istiyoruz, böylece dünya Türkiyedeki kültürel mirası tanır.
Eğer ilgilenen birileri olursa, benimle direkt iletişime geçebilir. Ben Wiki Loves Monuments'in uluslararası organizatörüyüm ve yerel organizatörlere de rehberlik ediyorum.
Daha fazla bilgi için:


Eğer sorularınız olursa sormaktan çekinmeyin Romaine (mesaj) 10:26, 16 Eylül 2015 (UTC)

Herkese merhaba. Son zamanlarda bu yarışmayı takip etmeye başlamıştım. Bu sene yarışan ülkeler (vikiler) yer alıyor. Az zaman kaldığından bu sene katılma ihtimalimiz yok. Her Vikipedi'nin yerel jürileri oluyor. Kendi ülkelerindeki en iyi 10 resmi (çözünürlük, ışık kullanımı, perspektif gibi özellikler) ana jüriye gönderiyor. Türkçe Vikipedi'den 3-5 kullanıcı bu konuyla ilgilenirse gelecek seneye biz de katılabiliriz diye düşünüyorum. Rapsar, Fenerli1978, Khutuck ve diğer Vikipedistler ne dersiniz. --Uğurkentmesaj 09:07, 21 Eylül 2015 (UTC)

Sanırım ben fotoğraf sunabilirim. Diğer kısımlarda da yer alabilirim. --KediÇobanıİleti 10:35, 21 Eylül 2015 (UTC)
Düzenlememiz için anıtların listesi lazım. Kültür Bakanlığı sitesinde bulamadım.--RapsarEfendim? 08:13, 22 Eylül 2015 (UTC)
Rapsar, araştırma için sağol. En basitinden Anıtkabir bile olabilir. Kültürel ve tarihi olan her resim yarışmaya katılabiliyor. Bir köprü, tarihi müze... Son iki senenin ülke ülke en iyi resimleri bize örnek olabilir: commons:Wiki Loves Monuments 2014 winners, commons:Wiki Loves Monuments 2013 winners. Seneye eğer yarışamaya katılabilirsek yukarı bir duyuru yapabiliriz. Kullanıcıların telif hakkı olmayan resimleri yüklemeleri açısından. --Uğurkentmesaj 10:31, 22 Eylül 2015 (UTC)
Sürecin arka planına tam olarak hakim olmayabilirim fakat Uğurkent'in dediği gibi seneye bir hazırlık yapılacaksa, nihai hedef organizasyonun örnek gösterdiği Nepal sayfası gibi bir sayfa olacak. Ayrıca liste olarak UNESCO listesi baz alınabilr, hem de organizasyonun zorunlu kıldığı tanımlanabilir eser şartını UNESCO'daki numarası ile sağlanabilir. Hakan·IST 11:55, 22 Eylül 2015 (UTC)
İşte Uğurkent, bunların bir listesi olması lazım elimizde. Estonya'da bana gösterdiler mesela, II. Dünya Savaşı'nda bilmem ne amaçla kullanılan bir hangar bile listeye dahil edilmişti mesela :) Kafamıza göre bir liste oluşturmuyoruz yani, var olan bir listeyi kullanmak gerekiyor. UNESCO listeleri ise çok az kapsamlı.--RapsarEfendim? 14:52, 22 Eylül 2015 (UTC)
Valiliklerin sitelerinde tarihi yerler diye bazen sayfalar oluyor. O gibi sayfalar nasıl olur? Bölge bölge, il il anıt listesi yapabiliriz. --Uğurkentmesaj 14:54, 22 Eylül 2015 (UTC)
Kültür Envanteri işinizi görebilir. --cobija 14:57, 22 Eylül 2015 (UTC)
Şimdi buldum. Burada fotoğraflı şekilde. --Uğurkentmesaj 15:00, 22 Eylül 2015 (UTC)
Aha, işte bu :) En güzel yanı da bunların koordinatlarını haritaya atıyoruz, nerede hangi anıt var, hangisinin Vikide resmi/maddesi var görebiliyoruz :)--RapsarEfendim? 15:06, 22 Eylül 2015 (UTC)
Rapsar, harita üzerinde nasıl buluyoruz, ben anlamadım. Google maps veya yandex maps üzerinde bu yerleri açamadım. --Sadrettin 15:34, 22 Eylül 2015 (UTC)
Ortak bir haritaları var bu projenin, oraya koordinatları atıyorlar sanırım :) Ben bulamadım şimdi, mesaj atıp soruyorum.--RapsarEfendim? 16:03, 22 Eylül 2015 (UTC)
Kullanıcı:Sadrettin, bahsettiğim harita şurada. Bayağı faydalı. Benzer şeyi mesela Türkiye'deki köyler için falan yapabiliriz, kendi çapımızda.--RapsarEfendim? 20:43, 22 Eylül 2015 (UTC)
Harita kullanışsız gibi. Köyler içinse, bu proje, köyler için fazla kaliteli. Köy maddeleri silinmesin, hayatta kalsın yeter. Ziyaretçilerin köy maddelerinden bir beklentisi yok, zaten kısıtlı olan emeğimizi köylere harcamayalım. --Sadrettin 12:37, 23 Eylül 2015 (UTC)
Kullanışsız mı? Sakarya'ya gidip, nerede ne var, hangilerinin fotoğraflarını çekmem lazım diye sormak yerine haritaya bakmak ve yerleri tespit etmek daha kolay değil mi? :)--RapsarEfendim? 19:54, 23 Eylül 2015 (UTC)
Hobi olarak fotoğrafla uğraşıyorum. Belli bir yerde fotoğrafı çekilecek yer sayısı bir elin parmağını geçmez genellikle, bunun için de haritaya bakmaya gerek yok. Bu yüzden de kimsenin emeğini bu harita için kullanmasını isteyemem. Yandex'e yerin ismini yazarım. Bana rota çizer, mesafeyi km/m olarak yazar. Ona göre giderim. Projenin başarısını göstermesi için harita yararlı, mesela İtalya'da 3 yer varmış, üçü de upload edilmeyi bekliyor. ama elinde makineyle yürüyen biri için harita anlamsız bence. Bana fotoğrafı çekilecek yerler listesi yeterli, harita lükse kaçıyor :) --Sadrettin 07:11, 26 Eylül 2015 (UTC)
Ancak üç il görünüyor bende yalnızca. Bayağı eksik.--RapsarEfendim? 15:08, 22 Eylül 2015 (UTC)
Cobija'nın gönderdiğinde tüm iller var gibi. --Uğurkentmesaj 15:11, 22 Eylül 2015 (UTC)

Wikidata: Access to data from arbitrary items is here

Bununla şöyle şeyler yapmak mümkün (kaynak kodu inceleyiniz): Blue Note etiketiyle çıkarılmış bir Hank Mobley albümüdür. Bu örnekte Hank Mobley adını çekemedim nedense  :))--Alperen (mesaj) 17:04, 16 Eylül 2015 (UTC)
Tanım bilgilerine erişim için şunun gibi değişiklikler gerekli. --Superyetkinileti 17:12, 16 Eylül 2015 (UTC)
Yerleşim yerlerinin nüfusları gibi güncellenmesi için takip etmek gereken kısımları falan çekmek için bayağı faydalı.--RapsarEfendim? 17:07, 16 Eylül 2015 (UTC)
Evet öyle fakat Vikiveri nedense veri anlamında çok kıt. Infobox verilerinin çoğu yok. Birkaç şehir sayfasına baktım. Şehirlerin neredeyse sadece adı ve hangi ülkede olduğu var :(. --Alperen (mesaj) 17:11, 16 Eylül 2015 (UTC)
Hem yeni bir sistem olduğundan hem de -bildiğim kadarıyla- verilerin elle eklenmesi gerektiğinden.--RapsarEfendim? 18:53, 16 Eylül 2015 (UTC)

New Wikipedia Library Database Access (September 2015)

Hello Wikimedians!

The TWL OWL says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing signups today for free, full-access accounts to published research as part of our Publisher Donation Program. You can sign up for new accounts and research materials from:

  • EBSCOHost - this is one of our largest access donations so far: access to a wide variety of academic, newspaper and magazine sources through their Academic Search Complete, Business Source Complete and MasterFILE Complete
  • Newspaperarchive.com - historical newspapers from the United States, Canada, UK and 20 other countries, and includes an Open Access "clipping" feature (1000 accounts)
  • IMF Elibary- a digital collection of the IMF's reports, studies and research on global economics and development (50 accounts)
  • Sabinet - one of the largest African digital publishers, based in South Africa, with a wide range of content in English and other European and African languages (10 accounts)
  • Numérique Premium - a French language social science and humanities ebook database, with topical collections on a wide range of topics (100)
  • Al Manhal - an Arabic and English database with a wide range of sources, largely focused on or published in the Middle East (60 accounts)
  • Jamalon - an Arabic book distributor, who is providing targeted book delivery to volunteers (50 editors)

Many other partnerships with accounts available are listed on our partners page, including expanded accounts for Elsevier ScienceDirect, British Medical Journal and Dynamed and additional accounts for Project MUSE, DeGruyter, Newspapers.com, Highbeam and HeinOnline. Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects: sign up today!
--The Wikipedia Library Team 19:42, 16 September 2015 (UTC)

We need help! Help us coordinate Wikipedia Library's distribution of accounts, communication of access opportunities and more! Please join our team at our new coordinator signup.
This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

Vikipedi'nin 15 doğum günü.

Vikipedi'nin 15. doğum günü kutlamaları için Meta'da bir sayfa oluşturulmuş. Bazı ülkeler ve şehirler planlarını ekliyorlar, belki biz de birşeyler yapabiliriz. --KediÇobanıİleti 08:04, 18 Eylül 2015 (UTC)

Vikipedi'nin ve Vikimedya hareketi'nin 15. doğum günü yaklaşıyor! 15 Ocak 2016'da kutlama için plan yapmak istiyoruz.

15. doğum günü hakkında başlangıç planı için Meta üzerinde Wikipedia 15 sayfası oluşturuldu. Sonunda, kaynakları içeren sayfa planlıyoruz.

  1. Kutlama için yerel buluşmalara ve etkinliklere yönelik çalışmalar.
  2. Doğum günü fotoğrafları, videoları, hikayeler, Vikipedi içerikleri ve paylaşılan diğer ortamlar hakkında daha fazla bilgi.
  3. Etkinliklerinizin yerel basında yer alması için ipuçları.

Şu anda Meta sayfalarının bir çok bölümü boş durumda, Ocak ayında doğum gününün kutlanması için sizinle birlikte önümüzdeki bir kaç ay içinde daha fazla bilgi eklemek için çalışıyoruz. Vikipedi'nin 15. doğum gününü görmek istiyorsanız, lütfen katkı yapmaktan, düzenlemekten ve müzakere etmekten çekinmeyin.

Sizinle birlikte kutlamak için sabırsızlanıyoruz.

-Wikimedia Vakfı İletişim Ekibi

JSutherland (WMF) (mesaj) 21:42, 18 Eylül 2015 (UTC)

Madde başlığı bu şekilde olmamalı

Merhaba. Ahmet Yılmaz (1967 Konya doğumlu) bu tür madde başlıklarının ansiklopedik olmadığı düşüncesindeyim. Kişi İsmi (Meslek) formatı bence daha uygun. Düşünceniz nedir? --Mecnun (mesaj) 11:03, 21 Eylül 2015 (UTC)

İyi de 4ü de aynı meslekte. Keşke buraya yazmadan önce baksaydın. --Mavrikantmsj 11:07, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Ben de Mecnun ile aynı düşüncedeyim. Çok garip geliyor böyle. IMDb'de olduğu gibi, bu şekilde bir adlandırma bence daha iyi olurdu: Ahmet Yılmaz (I), Ahmet Yılmaz (II), Ahmet Yılmaz (III)...vs. --Diyapazon, 12:49, 21 Eylül 2015 (UTC)
    Neye göre I, II, III..? Bir standart getirilmesi gerekiyorsa "Ahmet Mehmet (1960, Sivas)" "Ahmet Mehmet (1955, Sivas)" "Ahmet Mehmet (1955, Konya)" şeklinde yapılabilir. Önce doğum yılı sonra doğum yeri/memleket eklenir.  McAang 16:02, 21 Eylül 2015 (UTC)
Doğum tarihine göre I, II, III.. Örneğin; 1960 yılında doğan "I", 1965 yılında doğan "II", 1970 yılında doğan "III" şeklinde sıralanabilir --Diyapazon, 16:09, 21 Eylül 2015 (UTC)
Sayısal olarak sıralamak sorunlar yaratabilir. Şu andaki sistem daha doğru. reob 17:16, 21 Eylül 2015 (UTC)
İngilizce Wikipedia'dan örnerkler:Charlie Adam Charlie Adam (footballer, born 1919) Charlie Adam (footballer, born 1962) William Acton (died 1744) William Acton (died 1567) ,selamlar Hakan·IST 17:22, 21 Eylül 2015 (UTC)

Devriyelik başvuruları

İlgilenecek hizmetli var mıııı--Zaitsév 10:41, 22 Eylül 2015 (UTC)

Başvuranlar bir hizmetlinin ilgilenmesini istiyorlar. --KediÇobanıİleti 08:46, 28 Eylül 2015 (UTC)

Only one week left for Individual Engagement Grant proposals!

(Apologies for using English below, please help translate if you are able.)

There is still one week left to submit Individual Engagement Grant (IEG) proposals before the September 29th deadline. If you have ideas for new tools, community-building processes, and other experimental projects that enhance the work of Wikimedia volunteers, start your proposal today! Please encourage others who have great ideas to apply as well. Support is available if you want help turning your idea into a grant request.

I JethroBT (WMF), Community Resources 21:01, 22 Eylül 2015 (UTC)

İyi bayramlar!

En güzel bayramlar sizin olsun sevgili Vikipedistler. Mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle. --Mecnun (mesaj) 20:00, 24 Eylül 2015 (UTC)

Teşekkürler. --KediÇobanıİleti 08:46, 28 Eylül 2015 (UTC)

seçkinleşelim..

şurada seçkin olmaya ramak kalmış maddeler var. biraz kırmızı açarak, böyle kırmızıları kaldığı için sofraya gelmeyen maddeleri bulup çıkartıp bu listeye ekleyerek, açılanları aday göstererek, mevcut adaylıklara yorum ve katkı yaparak tatilden çıkmanın tadını çıkartmak isteyenler vardır diye düşündüm. seçkin ve kaliteli madde sayısının azlığı malûm.. işbirliği ile artırmak mümkün. --kibele 12:50, 27 Eylül 2015 (UTC)

Denetçilik başvurusu/Reob

En az 25 kişinin oylamaya katılımına ihtiyaç var. Görüş belirtmeniz iyi olur. Vikipedi:Denetçilik başvurusu/Reob 2 --Uğurkentmesaj 15:56, 27 Eylül 2015 (UTC)

Reimagining WMF grants report

(My apologies for using English here, please help translate if you are able.)

Last month, we asked for community feedback on a proposal to change the structure of WMF grant programs. Thanks to the 200+ people who participated! A report on what we learned and changed based on this consultation is now available.

Come read about the findings and next steps as WMF’s Community Resources team begins to implement changes based on your feedback. Your questions and comments are welcome on the outcomes discussion page.

With thanks, I JethroBT (WMF) 16:56, 28 Eylül 2015 (UTC)

Etnik grup bilgi kutusu

Şablon:Etnik grup bilgi kutusu için kullanılan resimlere bir sınırlandırma getirsek olmaz mı? İngilizce wikide 5x5 üzerinden 25 resim kullanılıyor. Daha fazla resim kullanmak en basit nedeniyle sayfayı yorabilir. Alexandre M. 18:58, 30 Eylül 2015 (UTC)

10 Ekim Cumartesi İstanbul Buluşması

Merhabalar arkadaşlar, bugün Khutuck ile bugün yaptığımız görüşmede 10 Ekim Cumartesi buluşalım diye konuştuk. Buluşma yeri Kadıköy veya Beşiktaş olabilir. Gelecek arkadaşlara göre yere karar veririz. Umarım katılımın çok olduğu bir buluşma gerçekleştiririz. Hem bu buluşmada usergrup ile ilgilide ilerleme sağlayabiliriz. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 19:45, 2 Ekim 2015 (UTC)

  • Katılacak arkadaşlara şimdiden iyi muhabbetler diliyorum. --Uğurkentmesaj 19:50, 2 Ekim 2015 (UTC)
  • Kadıköy de uyar, öncelikli tercihim Beşiktaş. Toplaşalım, User Group olayına karar verelim :) --Khutuckmsj 20:34, 2 Ekim 2015 (UTC)
  • Ben de gelirim. --WikiBronze [M] 22:14, 2 Ekim 2015 (UTC)
  • Başka bir işim çıkmazsa geleceğim. 1-2 de hizmetli gelsin bari, değişiklik olur :)--RapsarEfendim? 17:15, 3 Ekim 2015 (UTC)
  • Pazar günü olsaydı katılmaktan memnuniyet duyardım :( Maurice Flesier msj 19:33, 3 Ekim 2015 (UTC)
  • Katılmaktan memnuniyet duyardım. Ama maalesef gelmeyeceğim. Katılacak arkadaşlara şimdiden iyi muhabbetler diliyorum. Umarım usergrup ile ilgili ilerleme sağlayabilirsiniz. Kurulacak usergrup'a benden tam destek. --►Cekli829 19:52, 3 Ekim 2015 (UTC)
  • Katılmayı çok isterdim, katılacak arkadaşlara ve Vikipediye faydalı olur İnşaallah. --KediÇobanı🐈 20:30, 3 Ekim 2015 (UTC)
  • Cumartesi başka bir sözüm var. Üzgünüm ki katılamayacağım. --Sadrettin 09:58, 4 Ekim 2015 (UTC)
  • Yer ve saat konusunda bi anlaşmaya varalım artık. Gelecek olan arkadaşlardan Khutuck ve Rapsar için Beşiktaş uygun olur diye düşünüyorum. WikiBronze senin için neresi uygun olur? Bana Kadıköy veya Beşiktaş farketmez. Ben sonuçta İzmit'ten geleceğim. Arabayı Kadıköy tarafında bırakıp toplu taşıma ile karşıya geçebilirim. Saat konusunda benim için bir sorun yok sabah 6 da olmadığı sürece . Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:12, 6 Ekim 2015 (UTC)
Benim de öncelikli tercihim Beşiktaş olur ancak Kadıköy'e de gelebilirim, sorun olmaz. --WikiBronze [M] 10:42, 6 Ekim 2015 (UTC)
Sonuçta 3 kişi Beşiktaş diyorsa benim için sıkıntı yok. Ben zaten İzmit'ten geleceğim. Benim için hepsi aynı. (Ama İzmite geliriz derseniz ) Saat konusunda bildiğim kadarıyla Khutuck 3-4 ten sonra müsait olabiliyor. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:23, 6 Ekim 2015 (UTC)
Saat 15:00 - Beşiktaş diyelim o zaman. Mekan önerisi? --Khutuckmsj 20:44, 6 Ekim 2015 (UTC)
  • Beşiktaş İskelesi'nden Balmumcu Caddesi'ne doğru bakarken sağda kalan kısımda, Bahçeşehir Üniversitesi'yle deniz arasında kafeler var. Orada belediyenin bir kafesi vardı, başka öneri yoksa orada buluşabiliriz. Üsküdar motorlarının kalktığı yer. Harita. --Khutuckmsj 10:07, 9 Ekim 2015 (UTC)
Türkçe Wikipedia 10 Ekim 2015 buluşması. Soldan sağa; Rapsar, WikiBronze, Khutuck, Pinkmlover ve Sakhalinio (Fenerli1978)
Buluşacaklara Bursa'dan sevgiler selamlar...--Başak (mesaj) 11:24, 9 Ekim 2015 (UTC)
Bizi de haberdar edersiniz artık - OkanfanEvet benim? 13:23, 10 Ekim 2015 (UTC)
  • Hep beraber toplaştık, süper muhabbet oldu! Ayrıntılar azz sonra! --Khutuckmsj 16:45, 10 Ekim 2015 (UTC)
  • Beşiktaş'ta Fenerli1978, Pinkmlover, WikiBronze ve Rapsar ile bir araya geldik. Çok güzel muhabbet oldu, gelmeyenler çok şey kaçırdı :) User Group'u kuruyoruz artık! --Khutuckmsj 20:21, 10 Ekim 2015 (UTC)
  • Gelen tüm arkadaşların ayakalrına sağlık. Bir sonraki buluşmalarda daha da kalabalık olmak dileklerimle. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 21:02, 10 Ekim 2015 (UTC)
  • Orada olmayı isterdim, 10 yıla yakın süredir siması neredeyse hiç değişmeyen Khutuck'e saygılar :) --bermanya 21:12, 10 Ekim 2015 (UTC)
  • Ne güzel. Hani gazetelerde fotoğrafların altında olur ya Sağdan Sola veya tam tersi der isimler yazar. Öyle bir şey olsa güzel olurdu, tanımış olurduk sizleri. --Mecnun (mesaj) 21:29, 18 Ekim 2015 (UTC)
  • Öncelikle buluşmaya gelen Pinkmlover, WikiBronze, Rapsar, Khutuck ve diğer tüm vikipedist dostlar, şu Usergroup olayı soğumadan kuralım, yoksa yine sürüncemede kalacak. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:48, 19 Ekim 2015 (UTC)
Evet bir an önce hazırlıklara başlayalım. Ben bugün akşam üstü Türkiye'ye dönüyorum, herkes için uygunsa akşam IRC'de toplanıp başvuru için hazırlık çalışmalarına başlayabiliriz. --WikiBronze [M] 07:27, 19 Ekim 2015 (UTC)

Buluşma içeriği hakkında topluluğu bilgilendirme raporu

Katılımcılar: Khutuck, Fenerli1978, Pinkmlover, Rapsar, WikiBronze

10 Ekim 2015’de gerçekleşen Vikipedi İstanbul Buluşması’nda konuşulan konular, tartışmaya sunulan fikirler ve alınan bazı girişim kararları aşağıdadır. Buluşmadan evvel, buluşma esansında konuşulması düşünülen konuların listelenmesi amacıyla hazırlanan bir metin taslağı, görüşme sonrasında revize edilerek, topluluğu da bilgilendirmek amacıyla Köy Çeşmesi’nde yayınlanmak üzere bir nevi buluşma içerik raporuna dönüştürülmüştür.


Turkish Wikimedians User Group (TWUG) – Türk Vikimedistler Kullanıcı Grubu

Şu anda Wikimedia bünyesindeki mevcut yüzlerce projenin arasında birkaç tane çok önemli uluslararası ve vikilerarası projeler var ve bu projelerde aktif olarak yer alınması halinde Vikipedi Türkiye’nin çok büyük bir potansiyele erişeceği konusunda hemfikir olunmuştur. Söz konusu belli başlı projelerin gerçekleştirilmesi için topluluk halinde girişimde bulunulması halinde VPTR’nin çehresinin tamamen değişeceği, bu projelerin kısa ve uzun vadede VPTR’ye çok büyük getirileri olacağı düşünülmektedir. Bahsi geçen bu projelerin organize edilmesi için ise Wikimedia User Group oluşumunun, söz konusu projeleri koordine edecek bir çatı oluşum olarak kurulması gerektiği sonucuna varılmıştır. Bununla birlikte, Wikimedia User Group oluşumunun, Wikimedia Türkiye Faslı için bir hazırlık ve ön çalışma süreci niteliği taşıyacağı öngörülmüştür.

1. Yapılacak uluslararası ve vikilerarası etkinliklerin TWUG oluşumu çatısı altında toplanması:

[Liste genişletilebilir.]

2. Dragoman Projesi de dahil edilebilir.


Vikipedi Eğitim Programı (VEP)

  • Çeşmedeki VEP İçeriğini -bittikten sonra veya uygun bir aşamada- başka bir sayfaya taşımak veya arşivlemek. Çeşmede başlığı bırakıp soft –redirect/link eklenebilir.
  • VEP için bir portal veya benzeri bir yapı oluşturma.
  • VEPTR Outreach sayfasının oluşturulması (ileriki safha).
  • VEP yapılanma ve gelişim süreci için bir zaman çizelgesi oluşturulabilir.


Wiki Love Monuments - Viki Anıtları Seviyor & Wiki Love Libraries - Viki Kütüphaneleri Seviyor

Başlanmalı. Komite kurulmalı. Hazır olmasak da, yetişemesek de, derece alamasak da, mutlaka başlanmalı. Çünkü başlamak yolun yarısıdır.


The Wikipedia Library - Vikipedi Kütüphanesi | Proje ile ilgili çeşmede yayınlanan global toplu mesaj

  • Şurada da bahsedildiği üzere, bu projenin İngilizce Vikipedi ayağında kurumlarla yapılan erişim izni anlaşmalarından sadece İngilizce Vikipedi kullanıcıları değil, bütün dil sürümlerinin kullanıcıları yararlanabilmek için başvurabilmektedir. 10 Ekim'deki buluşmada konu hakkında yapılan konuşmalarda, topluluktan İngilizce ve kaynaklarda mevcut diğer dillere hakim kullanıcılan bu kaynaklar için erişim izni edinmek adına başvuruda bulunmaları ve erişim izni edinen kullanıcıların, topluluktaki diğer kullanıcılara da kaynak araştırmalarında yardımcı olabilmeleri için bir listesinin oluşturularak projeye dahil edilmesinin faydalı olacağı sonucuna varılmıştır.
  • Vikipedi topluluğuna Türkiye’de mevcut bazı çevirimiçi arşivlere ve türevi koleksiyonlara erişim izni edinmek için ilgili kurumlarla anlaşmalar sağlayarak Vikipedi Kütüphanesi Projesi’ne dahil etmek.

Türkiye’deki çevirimiçi arşivlerin listesi:

[Liste genişletilebilir.]


Diğer konular

  • Belli başlı bölümlerin daha aktif halde işlemesi için sorumlular belirlenebilir. (Örnek; Sultan Galiyev 6 Ekim’de IRC’de, Tarihte Bugün bölümünde çok sayıda hataya rastladığını ve üzerinde bir süredir çalıştığını belirtti.)

[Rapor Notu: Yukarıda listelenen projeler için birer çalışma komitesi kurulabilir. Yapılacaklar belirlenir. Görev dağılımı yapılır. Koordinasyon sağlanır.]

--WikiBronze [M] 20:12, 11 Ekim 2015 (UTC)

Heyecan verici konular ele alınmış. Mevzuyu buradan konuşacağız sanırım? Yarın detaylı fikirlerimi yazmak isterim. (Toplantıyı kaçırdığıma üzüldüm.) Sultan Galiyev (mesaj) 21:38, 11 Ekim 2015 (UTC)
Notlar için teşekkürler. Komitelere kayıtlar başladı mı? Wiki Love Monuments için beni yazdınız mı?!!--Başak (mesaj) 18:58, 14 Ekim 2015 (UTC)

OTRS'ye başvurdum

Merhaba arkadaşlar. OTRS'ye (Gönüllü İletişim Grubu) başvurdum. Ne zaman onaylanır veya sonuçlanır pek bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olanlardan yorum alabilirsem güzel olurum. --Mecnun (mesaj) 20:17, 4 Ekim 2015 (UTC)

Did you know

İngilizce vikipedide "did you know ile başlayan" bir banner var. Çevirebilir misiniz? --Zaitsév 12:36, 7 Ekim 2015 (UTC)

Zaitsév Duyuru bize değil sadece İngilizce Vikipediye. Bizle alakası yok. JSTOR, EBSCOhost gibi çeşitli veritabanlarına erişmek istiyorsanız bütün üniversite ögrencilerine okullar bunları sağlıyor. Bana veya herhangi bir üni öğrenisine mesaj atarak yardım alabilirsiniz. --Mavrikantmsj 16:24, 7 Ekim 2015 (UTC)

Aslında bizi de ilgilendiren bir proje. Meta:The Wikipedia Library sayfasında projenin şubeleri (branch) arasında Türkçe de yer alıyor. Projenin Türkçe Vikipedi'de açılan sayfası: Vikipedi Kütüphanesi. Konuyla ilgili gönderilen global mail yukarıda duruyor. Proje kapsamında sunulan erişim izinleri için buradan seçerek başvurularda bulunabilirsiniz. Topluluktan İngilizce ve kaynaklarda mevcut diğer dillere hakim arkadaşların bu kaynaklar için erişim izni edinmeleri ileride hepimizin çalışmaları ve araştırmaları için çok faydalı olabilir. --WikiBronze [M] 23:46, 7 Ekim 2015 (UTC)

Ben bu projeyi başlatmaya çalıştım zamanında, hatta projeyi başlatan kullanıcı da benimle iletişime geçti, teşekkür etti, ne yapmam gerektiğini anlattı. Daha da iyisi, tesadüfen Wikimania'da karşılaştık, Türkçe Vikide birisi bunu başlatmış falan dedi bana :) Neler yapılması gerektiğini, projenin ne olduğunu bir de yüz yüze anlattı. Benim kafamda her şey hazır şu an. Eğitim programı devreye girince bunu da devreye sokmayı planlıyordum, ikisi birbiriyle az çok bağlantılı.--RapsarEfendim? 14:09, 8 Ekim 2015 (UTC)

eskisi yenisi..

Tartışma:Mohamed Kader'deki konuya ilgi gösterilirse iyi olur. pekçok futbolcu maddesinde yer alıyor bu ifade, hızlıca sonuca gidip karara göre davranalım. --kibele 14:57, 8 Ekim 2015 (UTC)

İlgi

İlgi azlığı nedeniyle aylardır sonuçlandırılamayan KT ve SAS adaylıkları mevcut. Teşekkürler. --Superyetkinileti 17:07, 12 Ekim 2015 (UTC)

Vikipedi Eğitim Programı - etkinlik

Selamlar herkese. Vikipedi:Eğitim Programı ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, ilk etkinliğimizi düzenleyeceğimizi duyurmak istiyorum. Bir kısmınızın bildiği gibi daha önceleri Sakarya Üniversitesi'nde çalışan bir öğretim görevlisi, öğrencilerine, Vikipedi'de madde açmaları ve/veya geliştirmeleri temalı projeler vermişti. Kendisiyle iletişime geçtim ve eğitim programımızdan bahsettim. Memnuniyetle karşıladı, üniversite bünyesinde böyle bir etkinlik gerçekleştirebileceğimizi ve elinden geleni yapacağını söyledi. Etkinlik kapsamında Vikipedi'yi tanıtmak, yeni kullanıcılar kazanmak, yeni maddeler kazanmak, bu yeni kullanıcıların ellerindeki kaynakları değerlendirmek ve hatta bunları diğer kullanıcılarla paylaşmak gibi amaçlar var. Etkinlik sonrasında Vikipedi'ye kaydolan kullanıcıları takip etmek, istatistiklerini tutmak, katkılarındaki hatalı ve eksik noktaları düzenlemek ise hepimize düşüyor :) Meta'daki eğitim programıyla alakalı sayfaların tamamlanması ve Türkçe Vikipedi'deki gerekli sayfaların oluşturulması sonrasında bu etkinliği gerçekleştirebiliriz. Ne dersiniz Kullanıcı:Khutuck, Kullanıcı:Fenerli1978, Kullanıcı:WikiBronze, Kullanıcı:Basak, Kullanıcı:Vikiçizer, Kullanıcı:Mavrikant, Kullanıcı:Pinkmlover, Kullanıcı:Kibele ve diğer tüm aktif kullanıcılar?--RapsarEfendim? 13:44, 14 Ekim 2015 (UTC)

Ben buluşmada da bahsettiğim gibi uzakta iken verebileceğim bütün destekleri vermeye çalışırım. Hocamıza da görüşmede çok çok selamlarımızı iletirsin. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:06, 14 Ekim 2015 (UTC)

Ben 19 Ekim Pazartesiye kadar yurtdışında olduğum için aktif olamıycam. Döner dönmez, kaldığım yerden tam hız devam ederim :) Sizin de bu süreçte yapılacak diğer ön hazırlıklara şimdiden girişmeniz iyi olmuş. Aynı anda birden fazla koldan ilerlerleyerek hazırlık sürecini bir an önce tamamlamamız lazım. Sevgiler. --WikiBronze [M] 14:24, 14 Ekim 2015 (UTC)

bir süre yeterince aktif olamasam da desteğe hazır olduğumu söylemek isterim. herkesin eline sağlık, kolay gelsin. --kibele 14:46, 14 Ekim 2015 (UTC)
Elimden geldiğince destek olmaya hazırım, sevgiler...--Pinkmlover - mesaj 15:27, 14 Ekim 2015 (UTC)
  • Güzel bir proje olacağına inanıyorum. Elimden geleni yapmaya da hazırım. - OkanfanEvet benim? 15:32, 14 Ekim 2015 (UTC)
Ben de kenardan izliyorum. Yapabileceğim birşey olursa buralarda olmaya çalışıyorum.Vikiçizer (mesaj) 20:56, 14 Ekim 2015 (UTC)
  • Selamlar, benim de bir haberim var. Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümü'nde bir öğretim üyesi (kardeşim oluyor), Sosyal Psikolojide Güncel Yaklaşımlar dersindeki konular (Türkçe Vikipedi'de hiç yer almayan bazı şeyler) ile ilgili Vikipedi maddelerine katkı bulunmayı sene sonunda kadar tamamlanmaları gereken bir ödev olarak verdi. Öğrenciler belki bir Vikiproje oluştururlar, bilemiyorum. 11 Kasım'da Vikipedi'ye katkıda bulunma üzerine bilgi aktarmak için derse davet edildim. Eğitim ile ilgili çevirileri yapınca ben de bayağı bilgilenmiş oldum, bir sunum hazırlayıp gitmeyi ve öğrencilerin hepsini yeni kullanıcı olarak kazandırmayı düşünüyorum. Aynı şekilde tarih bölümünde birlikte çalışılacak bir hoca da bulabilrim sanıyorum --Başak (mesaj) 17:53, 14 Ekim 2015 (UTC)
Kullanıcı:Basak, süper bir haber :) Hemen alt sayfayı oluşturayım ben hatta, detayları orada konuşalım.--RapsarEfendim? 18:12, 14 Ekim 2015 (UTC)
Ya da şöyle yapalım, Kullanıcı:Galaksidekiotostopcu, Vikipedi:Eğitim Programı/Etkinlikler/Uludağ Üniversitesi sayfasını oluşturabilir misin rica etsem? Tarih, yer, katılımcı sayısı, eğitimci, etkinlik konusu gibi başlıklar içeren bir tablo olsun, böyle bilgi kutusu gibi sağ tarafta kalan. Etkinlik sonrasında bunları dolduracağız. Sayfaya da etkinlik sonrasında topluluğa katılan kullanıcıların adlarını sıralar, katkılarını takip eder ve bir istatistik tutarız.--RapsarEfendim? 18:39, 14 Ekim 2015 (UTC)
Rapsar direk Şablon:Vikipedi Eğitim Programı bilgi kutusu diye bir şablon oluşturayım. Bahsettiğin sayfaya onu koyalım. Katılan kullanıcıları ayrı bir şablonda gösteririz. -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:47, 14 Ekim 2015 (UTC)
  • Ben de elimden gelen desteği vermeye hazırım. --KediÇobanı🐈 06:26, 15 Ekim 2015 (UTC)
  • Aslında yeni kullanıcılar da "öğrenciler için" kısmını okusalar çok yararlanırlar. --KediÇobanı🐈 06:37, 15 Ekim 2015 (UTC)

daha önce desteğimi belirtmiştim. bu programın gelecekte bu tür saldırgan ve terbiye sınırlarını zorlayan ifadelere yol açmaması dileğimi de eklemek isterim. --kibele 08:21, 31 Ekim 2015 (UTC)

SAS tartışmasından Vikisöz'e

Merhaba. Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ermeni Soykırımı'nın şahitleri oylamasını kapatırken, birden fazla kullanıcının içeriğin Vikisöz'e aktarılmasının daha uygun olacağına ilişkin yorumlarını gördüm. Bu nedenle sayfayı silerken içeriği şuraya aynen kopyaladım. Dileyen kullanıcılar içeriği oradan Vikisöz'e aktarabilir. Sonrasında mesajla haber verirseniz sayfayı silerim. --yabancım 16:54, 16 Ekim 2015 (UTC)

Sayfayı vikisöze aktarmıştım. Lakin deneme amaçlı olduğu sebep gösterilerek silinmiş. - OkanfanEvet benim? 08:48, 18 Ekim 2015 (UTC)

Türkiye Vikimedya Kullanıcı Grubu Toplantısı

Merhaba arkadaşlar,

Bugün IRC'den ve Skype'tan WikiBronze, Galaksidekiotostopcu ve Superyetkin'le online olarak 1,5 saat kadar görüştük. Kullanıcı Grubumuz için ne yapılabileceğine ilişkin fikir yürüttük. Yarın akşam 21:00'de Skype üzerinden çoklu bir görüşme yapmayı planlıyoruz. Katılmak isteyen herkesi 20:45'te IRC kanalaımızda olmaya davet ediyoruz! --Khutuckmsj 19:06, 19 Ekim 2015 (UTC)

Khutuck, Galaksidekiotostopcu ve Superyetkin toplantıdan ayrıldıktan kısa bir süre sonra Rapsar, elmacenderesi, Mavrikant, HakanIST, KediÇobanı ve Fenerli1978 IRC'e girdiler. Birlikte sanırım 2-3 saat civarı süren bir ikinci toplantı daha yaptık. Giden arkadaşlar çok şey kaçırdı :D Yarın yapılacak toplantıya yine herkes davetlidir sevgili dostlar. Ben, Khutuck'ün de tavsiyesiyle, aklımda olan birkaç kişiye, bu mesajı fark etmeleri için davetiye gönderiyorum izninizle: Basak, Pinkmlover, kibele, Vikiçizer, Sultan Galiyev, Théoden. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. --WikiBronze [M] 23:28, 19 Ekim 2015 (UTC)
Etherpad'de yazılanları okudum. Öncelikle başlangıç açısından iyi durumdayız. İstekli arkadaşların çoğunlukta olması herkes gibi benide sevindirmekte. Ben saat farkı nedeniyle toplantıya katılamayacağım ama topluluk kararlarına her zaman uyduğumu bildirmek isterim. (Zaman dilimi ile ilgili mesaj sayfamın en üstünde ki bilgilendirmeye bakabilirsiniz.) Toplantılar Cuma ve Cumartesi akşamları olduğu taktirde saat problemi olmadan katılmak için elimden geleni yaparım. Şimdiden katılan tüm arkadaşlara teşekkürler ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:16, 20 Ekim 2015 (UTC)
Heyecan verici işler. --KediÇobanı🐈 07:02, 20 Ekim 2015 (UTC)
WikiBronze, Khutuck; Skype'ta görüşmeye katılmak için ne yapmak gerek, davet edilebilmek için skype kullanıcı adını mı (basak_tosun) vermek gerek?--Başak (mesaj) 07:12, 20 Ekim 2015 (UTC)
Selam Başak, Skype'tan ekledim. IRC üzerinde bağlanmak için gereken bilgileri paylaşır, Skype'a geçeriz. --Khutuckmsj 16:21, 20 Ekim 2015 (UTC)
Merhaba ben de katılmak istiyorum. IRC'den bağlanacağım akşam. 1U24 09:51, 20 Ekim 2015 (UTC)
  • 19 ve 20 Ekim'de yapılan toplantılarda alınan kararlar neticesinde içerik formatı aşağı yukarı şekillenen Kullanıcı Grubu Meta sayfasının oluşturulması çalışmalarına başlanmıştır. Sayfa, üzerindeki çalışmalar tamamlanarak son halini aldığında, resmî başvuru için Meta-Wiki'ye taşınacaktır. --WikiBronze [M] 02:08, 21 Ekim 2015 (UTC)
  • Codes of Conduct Türkçeleştirildi. Çok gerekli mi bilmiyorum ama bilgi olsun diye Kullanıcı grubu sayfasına eklenebilir.--Başak (mesaj) 14:34, 21 Ekim 2015 (UTC)
@Basak, E artık pes! Ben bu çeviri sizi en azından bütün gün uğraştırır diye düşünürken 20 dakikada çevirmeniz, nerden baksanız.. pes. :D --WikiBronze [M] 16:36, 21 Ekim 2015 (UTC)
Sınavlardan dolayı bu hafta ancak girebiliyorum, görüşmeleri kaçırdım maalesef. Grubun sonunda kurulmuş olmasına çok sevindim. Emeği geçen herkesi kutluyorum :) --Pinkmlover - mesaj 18:41, 21 Ekim 2015 (UTC)
  • Henüz kurmadık Pinkmlover, sadece temel noktalarda uzlaştık :) --Khutuckmsj 20:38, 21 Ekim 2015 (UTC)
  • Gurup logoso var zaten ama ben yine de deneme amaçlı bir çalışma daha yaptım.

--KediÇobanı🐈 10:44, 22 Ekim 2015 (UTC)
Çalışma için ellerine sağlık Kullanıcı:KediÇobanı ancak naçizane şahsi görüşüm, (eğer AffCom da onay verirse) orijinal logonun kullanılmasının isim seçiminde olduğu gibi ileride kurulacak Chapter'ın tanınırlığını sağlamak adına daha faydalı olacağı yönünde. --WikiBronze [M] 23:27, 23 Ekim 2015 (UTC)

24 Ekim 2015 Cumartesi toplantısı

  • Son toplantımızda Cumartesi tekrar toplanırız denmişti. Netleştirilmesi gereken elde mevcut hususların bir listesini çıkardım. 1-2 saatlik bir görüşme dahi yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ancak Sakhalinio (Fenerli1978)'nun saat farkı nedeniyle bu zamana kadarki toplantılara tam anlamıyla iştirak edememesinden dolayı ve Cuma veya Cumartesi günleri yapılacak toplantılarda saat konusunda daha esnek davranabileceğini dile getirdiği için, en azından bu toplantıya katılabilmesine imkan vermek adına yarınki toplantı saatini kendisinin belirlemesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.
Bunun yanı sıra, üye listesinde henüz ismi bulunmayan ancak çeşmede konuya ilişkin başlıkların altında oluşumu desteklediklerini dile getiren ve listede ismi bulunup henüz toplantılarda yer almamış arkadaşların da müsait olurlarsa toplantıya katılmaları özellikle rica olunur.

Listedeki üyelere davetiye:

  1. Başak (mesaj)
  2. elmacenderesi (mesaj)
  3. Fenerli1978 (mesaj)
  4. Galaksidekiotostopcu (mesaj)
  5. HakanIST (mesaj)
  6. Khutuck (mesaj)
  7. KediÇobanı (mesaj)
  8. Mavrikant (mesaj)
  9. Rapsar (mesaj)
  10. Superyetkin (mesaj)
  11. Théoden (mesaj)
  12. WikiBronze (mesaj)
  13. Vikiçizer (mesaj)
  14. kibele (mesaj)

Her ne kadar toplantı formatımız şimdilik Skype ve Etherpad programlarının bir arada kullanılması şeklinde gerçekleşiyor olsa da, merkezî toplanma noktamız yine IRC kanalı. Geçişleri IRC kanalı üzerinden sağlıyoruz. --WikiBronze [M] 23:28, 23 Ekim 2015 (UTC)
  • Arkadaşlar benim için Cumartesi akşamı,gecesi saat problemi olmaz. Siz seçin ben gerekirse saat kurar kalkarım. Gün içinde belirleyelim sorun değil. Selamlar ve iyi vikiler, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 01:17, 24 Ekim 2015 (UTC)
  • Saat 20:00 veya 21:00 gibi mi olacak?--i.e.msj 09:43, 24 Ekim 2015 (UTC)
  • 21:00 bence uygun...--Başak (mesaj) 10:08, 24 Ekim 2015 (UTC)
  • 21.00 bana uygun. -- Galaksidekiotostopcuefendism 10:12, 24 Ekim 2015 (UTC)
  • 21:00 --KediÇobanı🐈 10:20, 24 Ekim 2015 (UTC)
  • 21:00 uygun gözüküyor. -- Hakan·IST 11:24, 24 Ekim 2015 (UTC)
  • 21:00 diyelim o halde --WikiBronze [M] 15:19, 24 Ekim 2015 (UTC)
  • 21:00'de ben de katılmaya çalışacağım.. --SiLveRLeaD mesaj 16:25, 24 Ekim 2015 (UTC)
  • Toplantıdayız, IRC'den giriş bilgilerini alabilirsiniz! --Khutuckmsj 18:08, 24 Ekim 2015 (UTC)

24 Ekim 2015 çevrimiçi toplantı konusunda topluluğu bilgilendirme raporu

24 Ekim 2015 tarihinde, WikiBronze'un 23 Ekim tarihinde köy çeşmesinden herkesi davet ettiği toplantıya önce IRC'dan eklemelerin yapılmasının ardından Skype'ta WMTR adıyla kurulan grupta saat 21:00 itibariyle başladık. Görüşme saat 23:45'e kadar sürdü. Khutuck toplantının açılışını yapmasının ardından, moderatörlüğü WikiBronze'a devretti. Skype'ın 9 kişilik video konferans sınırını aştığımızdan dolayı, görüşmeyi sesli olarak sürdürdük. Bu esnada yalnızca konuşanlar ve konuşmak isteyenler mikrofonlarını açık konuma getirdiler. Bazı kullanıcılar kişisel istekleri ya da kullandıkları sistemler nedeniyle toplantıya yalnızca yazılı olarak katılsalar da, katılımcıların neredeyse tamamı konferansı sesli olarak dinledi. WikiBronze daha önce 5 defa yapılan görüşmeler neticesinde alınan ve Vikipedi:Vikimedya Kullanıcı Grubu Türkiye sayfasında yayınlanan kararların ardından, netleştirilmesi gereken önemli konu başlıklarını bir araya toplamıştı. Toplanan bu başlıklar etherpad.org web sitesi üzerinde açılan oturumda katılımcıların aynı anda çevrimiçi değişiklik yapabildiği sayfaya aktarıldı.

Toplantıya katılan kullanıcılar

  1. Kullanıcı:İncelemeelemani
  2. Kullanıcı:WikiBronze
  3. Kullanıcı:HakanIST
  4. Kullanıcı:Sakhalinio
  5. Kullanıcı:Superyetkin
  6. Kullanıcı:Galaksidekiotostopcu
  7. Kullanıcı:KediÇobanı
  8. Kullanıcı:Rapsar
  9. Kullanıcı:Vikiçizer
  10. Kullanıcı:Basak
  11. Kullanıcı:Khutuck
  12. Kullanıcı:Mavrikant
  13. Kullanıcı:Elmacenderesi
  14. Kullanıcı:SiLveRLeaD

Görüşülen konu başlıkları ve daha fazla detay

  1. Görüşülen ilk konu başlığı WMTR grubu için Wikimedia mı? yoksa Vikimedya mı? şeklinde kullanımın olmasıydı. Tartışmada, Wikimedia, Commons, Meta, Incubator, MediaWiki, Outreach, Wiki/wiki (yazılımın ismi) isimlerinin kanonikal isimlerden olduğu ve Wikimedia Foundation'un yerel Vikimedya kullanımı konusunda bir kararı bulunup, bulunmadığının ya da kullanılması konusunda bir izin alınıp, alınmayacağı konusu üzerinde duruldu. Bu konuda çekince bulunduğundan dolayı Türkiye Wikimedia sayfasında bulunan kullanımın yani Wikimedia şeklinde kullanımın devam etmesi gerektiği kararı alındı.
  2. İkinci görüşülen konu ise logo kullanımı ile ilgiliydi. Türkçe yazılmış sayfalarda Vikimedya Türkiye şeklinde bir kullanım olmasını destekleyenler olduğu gibi aynı zamanda her alanda İngilizce kullanılmasından yana olan katılımcılar bulunuyordu. Sonuç olarak vakfın bu konudaki kriterlerinin araştırılması ve Vikimedya Türkiye kullanımı konusunda bir engel olup, olmadığının araştırılmasının gerektiği konuşuldu.
  3. Üçüncü konumuz ise WMTR logosunun kullanıcı kutusunda kullanılıp, kullanılamayacağı üzerineydi. Elmacenderesi, sonraki kontrolümde bunu kahyalara sorarak teyit ettiğini ve kullanabileceğimizi yazmış. Topluluğun genel tutumu da kullanabileceğimiz yönündeydi. Ayrıca burada metada meta:Wikimedia Türkiye isimli bir sayfa bulunduğu, Vikipedi:Vikimedya Kullanıcı Grubu Türkiye sayfasının tamamlanmasının ardından metaya taşınacağı ve eski sayfanın durumunu ne olacağı konuşuldu. Eski sayfanın üzerine beton dökülmesi yerine, arşivlenmesi ve en üstünde yeni sayfaya bir bağlantı yer alması konusunda hemfikir olundu. Bunun yanı sıra metada çeviri yapacaklar için bir sözlük oluşturulması ve çevirilerde tutarlılık sağlanarak belli bir standart yakalanması için bu sözlüğün kullanılması gerekliliği konusu konuşuldu. Bu sözlükçenin Türkçe Vikipedi'de mi yoksa Meta'da mı yer alması gerektiği sorusu üzerine katılımcılar tarafından her iki seçenek üzerinde de farklı görüş bildirildi. Meta'da olmasının erişim için zor olabileceği dile getirildikten sonra, çeviri sözlüğünü kullanacak hedef kitlenin çevirmenler olduğu ve yapılacak çeviriler (her ne kadar Commons, Outreach, Incubator vb. projeleri kapsasa dahi) Meta merkezli olduğu için çevirmenlerin de çalışmalarını Meta merkezli yürütmeleri gerekeceğinden sözlüğün Meta'da oluşturulmasının daha uygun olacağı ve Vikipedi'den erişim için gerekli ve uygun yerlerde bağlantı verilebileceği konusunda karar kılındı.
  4. Wikipedia15 olarak adlandırılan ve Wikipedia'nın 15'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Türkçe Vikipedi olarak ne yapabileğimiz konuşuldu. Katılımcılar bu konuda genel olarak kurulma aşamasında olan grubun gücünün kullanımında, halihazırda yürütülmekte olan (VEP, VK, vb.) projelere öncelik verilmesi gerektiği ancak buna rağmen toplantı, buluşma veya VikiPiknik gibi bazı küçük çaplı etkinliklerin yapılabileceği yönünde karar aldı.
  5. Beşinci görüşme konumuz ise üyelik koşulları idi ki, bu görüşme bir miktar fazla zaman aldı. Vikipedi:Vikimedya Kullanıcı Grubu Türkiye sayfasında katılım için belirlenen koşullarda çok büyük bir değişikliğe gidilmeden, öncelikli olanın faydalı olacak kullanıcıların başvuru sonrasında kolay bir şekilde gruba kabulü konusunda hemfikir olundu. Gruptan çıkarılma tartışmalarında ise gruptan çıkarılma konusunun şu an için ekstrem bir durum olduğu, başvuru sonrasında zaten vakfın kararlarının da grup üyeliği ve gruptan çıkarılma konusunda işleyeceği belirtildi. Ayrıca gruptan çıkarılması talep edilen üyenin, bir başka üye tarafından koordinatörlere bildirilmesi sonrasında lider ve temsilcilerin oluşturacağı grup tarafından yapılacak inceleme sonrasında yapılmasına karar verildi. Code of Conduct 'a uygun davranmayan kullanıcıların zaten derhal kullanıcı grubundan çıkarılması gerektiği belirlendi. Ayrıca bu kapsamda görevi bırakacak bir lider ya da temsilcinin yerine iki hafta öncesinden duyurularak yeni bir lider ya da temsilci seçilmesi gerektiği belirtildi. Bunların yanı sıra daha önceki toplantılarda alınmış kararlar doğrultusunda WikiBronze ile Khutuck'ün temsilci, Basak, elmacenderesi ve Khutuck'ün kullanıcı grubunun lideri olacağı tekrar açıklandı. Kullanıcı Grubunu'nun başvurusunu Vakıf-İştirak Komitesinin kabul etmesi halinde karşılıklı imzalanacak olan anlaşmanın 1 yıl süreyle geçerli olacağı ve bu süre sonunda, herhangi bir sebeple sonlandırılmaması halinde, anlaşmanın otomatik olarak yenileneceği bildirildi. Lider ve temsilcilerin görev sürelerinin ne kadar olacağı ve görev değişikliğini ne şekilde yapılacağı konusunda da görüşler belirtildi; kesin bir karara varmamakla beraber, kurul kararıyla veya süreli olarak devir daimin sağlanabileceği yönünde fikirler beyan edildi. Tüm bunlar ile birlikte para ve bütçe üzerine gerekli olan kuralların neler olduğunun bir sonraki toplantıda görüşülmesi gündeme geldi.
  6. Yine Vikipedi:Vikimedya Kullanıcı Grubu Türkiye sayfasının en alt bölümünde bulunan bizimle alakalı bölümündeki iletişim kanalları hakkındaki başlık ise konunun teknik bir konu olması nedeniyle öncelikli önem teşkil etmediği ve konu üzerine daha sonra karar alınabileceği şeklinde görüş belirtildi. Khutuck facebook'ta birisi 1.000 diğeri ise 3.000 üyeli wikipedia gruplarının bağlantılarını verdi. Bu sayfaların birleştirilerek kullanılabileceğini bildirdi. Teknik konuların daha sonra üyeler tarafından düzenlenmesinin ardından tekrar tartışılabileceği belirtildi.
  7. Yedinci konu başlığımız ise başvuruda da İştirak Komitesine sunulacak olan WMTR’nin hedef ve amaçları metni oldu.;
The Aim and Purpose of WMTR - WMTR’nin hedef ve amaçları
  • By forming a usergroup, we are aiming to;
    • Organize various interwiki projects such as WLM, WL, GLAM, etc.
    • Coordinate the participation of the WPTR community in global wikimedia events like wikimania, CEE etc.
    • Help to establish relations with other Wikipedia projects
    • Host some of those global events in future.
    • Raise awareness about WM & WP in Turkey.
    • And engage in various types of Cultural and Educational Institutions in Turkey for collaboration.
  • Also, organize meet ups, edit-a-thons, seminars and audio/video conferences in order to;
    • Increase the level ofcommunication and collaboration within the community of Turkish Wikipedia and help them socialise with each other;
    • Reach out the students and the scholars throughout the country, inform and teach them about WP, collaborate with them, and hopefully make new Wikipedians and Wikimedians out of them.

Our ultimate purpose as WMTR is simply to encourage the community of Turkish Wikipedia to play a rather more effective role individually, in creating a better Wiki and help it deliver the free knowledge, as well as to encourage and aid the community to participate and collaborate on a global scale, as a whole.

WikiBronze, Vikipedi:Vikimedya Kullanıcı Grubu Türkiye sayfasının içeriğinin emsal alınan Azeri Kullanıcı Grubu ile aynı olmaması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Fakat, WMTR'nin hedef ve amaçları genel olarak kabul gördü.

Sonuç olarak, grup için yapılacak başvurunun sürecinin bir an önce tamamlanmasının hedeflendiği fakat başvuru için şimdilik kesin bir tarih verilemeyeceği konuşuldu. Türkçe sayfanın meta üzerine dil çevirileri ile birlikte taşınması tartışıldı. Türkçe Vikipedi'deki sayfanın da alt sayfalar ile dil çevirilerinin bulunması konusu konuşuldu. Oldukça faydalı geçen toplantıya katılan herkese ayrı, ayrı şahsım adına teşekkür ederim.
Not; Açıklamada hatalarım bulunabilir. Lütfen düzeltmekten çekinmeyin.

--i.e.msj 22:08, 24 Ekim 2015 (UTC)

  • İncelemeelemani ellerine sağlık. Gayet ayrıntılı ve bilgilendirici bir rapor olmuş. "Ayrıntılı bilgilendirme" derken neyi kastettiğini şimdi daha iyi anladım. :) İzninle rapor üzerinde bazı ufak düzeltmeler yapıyorum. --WikiBronze [M] 22:52, 24 Ekim 2015 (UTC)
Ne demek. İstediğiniz değişikliği veya eklemeyi yapabilirsiniz. Buna çok sevinirim. --i.e.msj 23:54, 24 Ekim 2015 (UTC)
Ayrıca bu toplantı raporlarını tr.wikimedia.org'a aktarmak oldukça yararlı olacaktır diye düşünüyorum. --i.e.msj 01:06, 25 Ekim 2015 (UTC)

Seçkin İçerik Sorumluluğu

İBP Sorumluluğu Oylamasına Çağrı

Yaklaşık iki ay önce Kullanıcı:Ozankra tarafından yapılan başvuruya kimse herhangi bir görüş belirtmemiş. Projenin canlılığının artması adına oylamaya katılmanız rica olunur. Herkese iyi vikiler! --SiLveRLeaD mesaj 13:26, 28 Ekim 2015 (UTC)

En fazla 25 delikanlı

  • [1] Son değişikliklerde neden rastlamıyorum böyle şeylere? :( McAang 09:26, 31 Ekim 2015 (UTC)
Hocam, yüksek ihtimalle Chrome'dan öğeyi denetle yaparak değiştirilmiş. Vikipedi üzerinden yapılan bir şey yok yani.. --SiLveRLeaD mesaj 09:37, 31 Ekim 2015 (UTC)
Ben de birkaç yerde gördüm. Geçmiş revizyonlara filan baktım. Gerçek olduğunu düşünenler de az sayılmaz --Zaitsév 14:03, 31 Ekim 2015 (UTC)
O değişiklik incelemeye tabi olduğundan devriye kontrolünden sonra gözükecektir. --Uğurkentmesaj 14:19, 31 Ekim 2015 (UTC)
Bu tarz bir değişikliği düzeltmiştim sanırım, insanlar ne kadar boş işlerle vakit geçiriyorlar. --KediÇobanı🐈 15:30, 31 Ekim 2015 (UTC)

Bot Akademisi

Arkadaşlar İsveççe Viki'de bir bot akademisi açılıyormuş. 1 Kasım'a kadar aşağıdaki formdan başvurabilirsiniz. 28-29 Kasım'da Stockholm'de toplanılacak, yol masrafları için de burslar mevcut. Başvuru formu burada, Central Eastern European Wikimedia Community Facebook sayfasında ilgili ileti burada. Kullanıcı:Mavrikant, Kullanıcı:Kumul, Kullanıcı:Superyetkin, Kullanıcı:Sadrettin özellikle sizin dikkatinize :) --Khutuckmsj 18:33, 31 Ekim 2015 (UTC)

Kullanıcı:Khutuck, çok güzel. Fakat ben birkaç ay cumartesileri de çalıştığım için katılamam :| yoksa büyük ihtimal katılırdım. Türkiyeden birinin katılması güzel olur, deneyimlerini paylaşması açısından. Katılımcıların durumuna göre akademide İsveççe de konuşulacakmış, ben bir dahaki akademiye kadar isveççe 'kasacağım' :) Kumul (mesaj) 11:20, 1 Kasım 2015 (UTC)