Chelsea Köprüsü: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Mustafa Bakacak (mesaj | katkılar)
Yeni sayfa: "'''Chelsea Köprüsü''', 1950'lerin başlarındayken, düzenli olarak yapılan motorsiklet yarışlarıyla popüler olmuştur. Bu yeni köprü eskiden kendinden demirlenmiş asma b..."
 
Supermæn (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Chelsea Bridge, London.jpg|right|thumb|185px|Chelsea Köprüsü'nden bir görüntü.]]
'''Chelsea Köprüsü''', 1950'lerin başlarındayken, düzenli olarak yapılan motorsiklet yarışlarıyla popüler olmuştur. Bu yeni köprü eskiden kendinden demirlenmiş asma bir köprüydü ve tamamen [[İngiliz İmparatorluğu]] menşeli malzemelerden yapılmıştır. 1926 yılında nüfus artışının yoğunluğu sebebiyle bu eskiden kalma köprünün yenilenmesi veya yerine yenisinin yapılması teklif edildi.
'''Chelsea Köprüsü''', [[Londra]]'nın batısında, [[Thames Nehri]] üzerinde yer alan köprü. 1950'lerin başlarındayken, düzenli olarak yapılan motorsiklet yarışlarıyla popüler olmuştur. Bu yeni köprü eskiden kendinden demirlenmiş asma bir köprüydü ve tamamen [[İngiliz İmparatorluğu]] menşeli malzemelerden yapılmıştır. 1926 yılında nüfus artışının yoğunluğu sebebiyle bu eskiden kalma köprünün yenilenmesi veya yerine yenisinin yapılması teklif edildi.

{{köprü-taslak}}

Sayfanın 22.39, 10 Temmuz 2015 tarihindeki hâli

Chelsea Köprüsü'nden bir görüntü.

Chelsea Köprüsü, Londra'nın batısında, Thames Nehri üzerinde yer alan köprü. 1950'lerin başlarındayken, düzenli olarak yapılan motorsiklet yarışlarıyla popüler olmuştur. Bu yeni köprü eskiden kendinden demirlenmiş asma bir köprüydü ve tamamen İngiliz İmparatorluğu menşeli malzemelerden yapılmıştır. 1926 yılında nüfus artışının yoğunluğu sebebiyle bu eskiden kalma köprünün yenilenmesi veya yerine yenisinin yapılması teklif edildi.