Mad Max: Fury Road: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Matiia (mesaj | katkılar)
k Sayuri kobata katsuzawa iidabucho eriko tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Cthraag tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Nosferatü (mesaj | katkılar)
69. satır: 69. satır:
# IMDB'de "[http://www.imdb.com/title/tt1392190 ''Mad Max Fury Road'']" adlı sayfa
# IMDB'de "[http://www.imdb.com/title/tt1392190 ''Mad Max Fury Road'']" adlı sayfa
# Filmlobisi'nde "[http://www.filmlobisi.com/mad-max-fury-road-2015-turkce-altyazili-full-izle ''Mad Max Fury Road'']" adlı yazı
# Filmlobisi'nde "[http://www.filmlobisi.com/mad-max-fury-road-2015-turkce-altyazili-full-izle ''Mad Max Fury Road'']" adlı yazı

[[Kategori:Kıyamet sonrası filmleri]]

Sayfanın 11.35, 2 Temmuz 2015 tarihindeki hâli

Mad Max: Fury Road
Çılgın Max: Öfkeli Yollar
Yönetmen George Miller
Yapımcı
Yazar
Oyuncular
MüzikJunkie XL
Görüntü yönetmeniJohn Seale
KurguMargaret Sixel
Stüdyo
DağıtıcıWarner Bros. Pictures
Çıkış tarih(ler)i7 Mayıs 2015 (2015-05-07) (TCL Çin Tiyatrosu)
14 Mayıs 2015 (2015-05-14) (Avustralya)
15 Mayıs 2015 (2015-05-15) (Türkiye)
Süre120 dakika
Ülke
  • Avustralya
  • ABD
Dilİngilizce

Mad Max: Fury Road (Çılgın Max: Öfkeli Yollar) 2015 Avustralya yapımı post apokaliptik türündeki aksiyon filmidir. George Miller'in yazıp yönettiği film, Çılgın Max serisinin dördüncü filmi olma özelliğini taşımaktadır. Serinin diğer filmlerinde Mel Gibson tarafından canlandırılan "Mad" Max Rockatansky karakterini Tom Hardy canlandırmaktadır. Charlize Theron, Nicholas Hoult, ve Hugh Keays-Byrne oyuncu kadrosunda yer almaktadır.

Filmin galası TCL Çin Tiyatrosu'nda 7 Mayıs 2015'te gerçekleştirilmiştir. 14 Mayıs 2015'te dünya çapında gösterme giren film Türkiye'de 15 Mayıs 2015'te sinemalarda yerini almıştır.

Konusu

Nükleer savaşın ardından dünya, çöllerin yaygınlaştığı ve susuzluk probleminin arttığı bir yer haline gelmiş, aynı nedenle medeniyet çöküşe doğru sürüklenmiştir. Hayatta kalma içgüdüsü had safhada olan Max (Tom Hardy), eşi ve çocuğunu kaybetmenin ardından huzuru ararken, Savaş Çocukları tarafından esir alınır. Bölgenin su ve benzin gibi kaynaklarını elinde tutan hükümdar Ölümsüz Joe'nin bölgesinde kan torbası olarak tutulan Max, her an kaçış için fırsat kollamaktadır.

Ölümsüz Joe'nin emriyle benzin ikmali için göreve çıkan İmparator Furiosa (Charlize Theron), belirlenen rotasından çıkınca Ölümsüz Joe ve adamları bir sorun olduğunu anlar. Kısa sürede Joe, eşlerinin Furiosa tarafından kaçırıldığını öğrenerek ve Savaş Çocukları ile birlikte Furiosa'nın peşine düşecektir. Kan torbası olarak bir aracın önüne bağlanan Max da ister istemez bu kovalamacaya katılır. 

Kimyasal bir çöl fırtınasının ardından zincirlerinden kurtulan Çılgın Max, Furiosa ile yanındaki eşleri esiri olarak alacak, kısa süreli çıkar ilişkisi yerini dostluğa bırakacaktır. Yeşil Diyarları arayan Furiosa, en sonunda kendi halkını bulacak ancak geride artık yeşil hiç bir şeyin kalmadığını öğrendiğinde umudunu kaybetme noktasına gelecektir. Çılgın Max'ın planı ise geri dönüp, peşlerindeki tiran Joe'yi atlatarak onun sahip olduğu kaynakları ele geçirmektir.

Oyuncular

Dış Bağlantılar

  1. IMDB'de "Mad Max Fury Road" adlı sayfa
  2. Filmlobisi'nde "Mad Max Fury Road" adlı yazı