Maîn: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q1365851 sayfası üzerinden sağlanan 13 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Asmaca (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Ma'in''' ([[Arapça]] '''معين''')'dan ('''مملكة معين''' Memleket Ma'in).
'''Ma'in''' ([[Arapça]] '''معين''')'dan ('''مملكة معين''' Memleket Ma'in).
[[Yemen]] bölgesinde [[MÖ 8. yüzyıl]]da kurulmuş bir devlettir. Başkentleri '''Karna''' bugün, [[Yemen|Sa'dah]] olarak bilinen bölgede kurulmuştur. Bir diğer öenmli şehirleri sayılan '''Yathill''' bu gün [[Yemen|Barakiş]] sınırlarında kalmaktadır. Suriye, Filistin, Hindistan ve Çin'le ticari ilişkileri vardı. Main Devleti, Seba'lar tarafından yıkılmıştır.
[[Yemen]] bölgesinde [[MÖ 8. yüzyıl]]da kurulmuş bir devlettir. Başkentleri '''Karna''' bugün, [[Yemen|Sa'dah]] olarak bilinen bölgede kurulmuştur. Bir diğer önemli şehirleri sayılan '''Yathill''' bu gün [[Yemen|Barakiş]] sınırlarında kalmaktadır. Suriye, Filistin, Hindistan ve Çin'le ticari ilişkileri vardı. Main Devleti, Seba'lar tarafından yıkılmıştır.


== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==

Sayfanın 00.07, 1 Haziran 2015 tarihindeki hâli

Ma'in (Arapça معين)'dan (مملكة معين Memleket Ma'in). Yemen bölgesinde MÖ 8. yüzyılda kurulmuş bir devlettir. Başkentleri Karna bugün, Sa'dah olarak bilinen bölgede kurulmuştur. Bir diğer önemli şehirleri sayılan Yathill bu gün Barakiş sınırlarında kalmaktadır. Suriye, Filistin, Hindistan ve Çin'le ticari ilişkileri vardı. Main Devleti, Seba'lar tarafından yıkılmıştır.

Dış bağlantılar