Tuğamiral: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Migrating interwiki links, now provided by Wikidata on d:q156945
Değişiklik özeti yok
3. satır: 3. satır:


== Türk Silahlı Kuvvetleri ==
== Türk Silahlı Kuvvetleri ==
[[Türk Silahlı Kuvvetleri]]'nde en düşük seviyedeki amiral rütbesidir. Bu rütbede defne yaprağından oluşan çelenge çapraz kılıçlar eklenir.Ve Bu apolete bir yldız eklenir . Bu rütbedeki görev süresi genellikle 4 yıldır. 4 yılın sonunda [[Yüksek Askerî Şûra]] (YAŞ) tarafından görev süresi uzatılabilir, emekliye ayrılabilir veya tümamiral rütbesine terfi ettirilebilir.
[[Türk Silahlı Kuvvetleri]]'nde en düşük seviyedeki amiral rütbesidir. Bu rütbede defne yaprağından oluşan çelenge çapraz kılıçlar eklenir.Ve Bu apolete bir yıldız eklenir . Bu rütbedeki görev süresi genellikle 4 yıldır. 4 yılın sonunda [[Yüksek Askerî Şûra]] (YAŞ) tarafından görev süresi uzatılabilir, emekliye ayrılabilir veya tümamiral rütbesine terfi ettirilebilir.


== Görüntüler ==
== Görüntüler ==

Sayfanın 04.58, 10 Mayıs 2015 tarihindeki hâli

Tuğamiral, birçok ülkenin deniz kuvvetlerinde Albayla Tümamiral arasındaki askerî rütbe. NATO kodu OF-6'dır. Kara Kuvvetlerindeki karşılığı Tuğgeneral.

Türk Silahlı Kuvvetleri

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde en düşük seviyedeki amiral rütbesidir. Bu rütbede defne yaprağından oluşan çelenge çapraz kılıçlar eklenir.Ve Bu apolete bir yıldız eklenir . Bu rütbedeki görev süresi genellikle 4 yıldır. 4 yılın sonunda Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) tarafından görev süresi uzatılabilir, emekliye ayrılabilir veya tümamiral rütbesine terfi ettirilebilir.

Görüntüler