Millî bayram: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Diyapazon (mesaj | katkılar)
k 78.191.170.142 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Akocsg tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
1. satır: 1. satır:
'''Millî bayram''', bir [[ülke]]de kutlanan ulusal içerikli [[bayram]]lara verilen addır. [[30 Ağustos Zafer Bayramı]], [[Amerikan Bağımsızlık Günü]], [[Cumhuriyet Bayramı]], [[Kanada Günü]] buna örnek verilebilir. Genelde [[milliyetçi]] bir içeriğe sahip olan bu bayramlar; o ülkenin milli [[bağımsızlık]] savaşını kazandığı gün, resmen tanındığı gün, önemli bir olaya şahit olduğu gün ya da etnik-mitolojik önemi olan bir gün kutlanabilir.23 nisan ulusan egemenlik bayramı en güzel bayramdır...............................
'''Millî bayram''', bir [[ülke]]de kutlanan ulusal içerikli [[bayram]]lara verilen addır. [[30 Ağustos Zafer Bayramı]], [[Amerikan Bağımsızlık Günü]], [[Cumhuriyet Bayramı]], [[Kanada Günü]] buna örnek verilebilir. Genelde [[milliyetçi]] bir içeriğe sahip olan bu bayramlar; o ülkenin millî [[bağımsızlık]] savaşını kazandığı gün, resmen tanındığı gün, önemli bir olaya şahit olduğu gün ya da etnik-mitolojik önemi olan bir gün kutlanabilirler.


{{belirli gün ve haftalar-taslak}}
{{belirli gün ve haftalar-taslak}}

Sayfanın 01.11, 22 Nisan 2015 tarihindeki hâli

Millî bayram, bir ülkede kutlanan ulusal içerikli bayramlara verilen addır. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Amerikan Bağımsızlık Günü, Cumhuriyet Bayramı, Kanada Günü buna örnek verilebilir. Genelde milliyetçi bir içeriğe sahip olan bu bayramlar; o ülkenin millî bağımsızlık savaşını kazandığı gün, resmen tanındığı gün, önemli bir olaya şahit olduğu gün ya da etnik-mitolojik önemi olan bir gün kutlanabilirler.