Nâilî: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kafkasmurat (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Xwedêda (mesaj | katkılar)
Yazim hatasi
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
1. satır: 1. satır:
'''Naili''', asıl adı ''Mustafa'' olup [[İstanbul]] doğumlu [[Türk]] [[divan]] [[şair]]idir. 17. yüzyılda yaşamıştır. Doğum tarihi bilinmemektedir.Şair devlet memurluğu yapmıştır. [[Gazel]] türünde başarılı örnekler veren şair, şiirlerinde anlam derinliğine inmiştir. [[Sebk-i Hindi]] akımının temsilcilerindendir.''Naili-i Kadim'' olarak da anılmıştır. Özlü, ahenkli, topluma yönelik şiirler yazma gayreti içinde olmuştur. Soyut ifadeleri ile renkli, veciz ifadeleri Nedim ve Şeyh Galip'i derinden etkilemiştir. ''Naili-i Kadim Divanı'' başlıca eseridir.
'''Naili''', asıl adı ''Mustafa'' olup [[İstanbul]] doğumlu [[Türk]] [[divan]] [[şair]]idir. 17. yüzyılda yaşamıştır. Doğum tarihi bilinmemektedir. Şair devlet memurluğu yapmıştır. [[Gazel]] türünde başarılı örnekler veren şair, şiirlerinde anlam derinliğine inmiştir. [[Sebk-i Hindi]] akımının temsilcilerindendir.''Naili-i Kadim'' olarak da anılmıştır. Özlü, ahenkli, topluma yönelik şiirler yazma gayreti içinde olmuştur. Soyut ifadeleri ile renkli, veciz ifadeleri Nedim ve Şeyh Galip'i derinden etkilemiştir. ''Naili-i Kadim Divanı'' başlıca eseridir.


{{Divan edebiyatçıları}}
{{Divan edebiyatçıları}}

Sayfanın 15.33, 29 Mart 2015 tarihindeki hâli

Naili, asıl adı Mustafa olup İstanbul doğumlu Türk divan şairidir. 17. yüzyılda yaşamıştır. Doğum tarihi bilinmemektedir. Şair devlet memurluğu yapmıştır. Gazel türünde başarılı örnekler veren şair, şiirlerinde anlam derinliğine inmiştir. Sebk-i Hindi akımının temsilcilerindendir.Naili-i Kadim olarak da anılmıştır. Özlü, ahenkli, topluma yönelik şiirler yazma gayreti içinde olmuştur. Soyut ifadeleri ile renkli, veciz ifadeleri Nedim ve Şeyh Galip'i derinden etkilemiştir. Naili-i Kadim Divanı başlıca eseridir.