Yusuf Azizoğlu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Caracas (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Yusuf Azizoğlu''' (d. [[1917]], [[Silvan, Diyarbakır]]), (ö. [[1 Mayıs]] [[1970]]) [[Türk]] [[siyasetçi]].
'''Yusuf Azizoğlu''' (d. [[1917]], [[Silvan, Diyarbakır]]), (ö. [[1 Mayıs]] [[1970]]) [[Türk]] [[siyasetçi]].


[[İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi]]'ni bitirdi. [[Silvan, Diyarbakır|Silvan]] Belediye Hastanesi Başhekimliği, [[Silvan, Diyarbakır|Silvan]] Belediye Başkanlığı, IX., X., 1.(XII), 2.(XIII) ve 3.(XIV) Dönem [[Diyarbakır]] Milletvekiliği ile Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı yaptı. Evliydi.
[[İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi]]'ni bitirdi. [[Silvan, Diyarbakır|Silvan]] Belediye Hastanesi Başhekimliği, [[Silvan, Diyarbakır|Silvan]] Belediye Başkanlığı, IX., X., 1.(XII), 2.(XIII) ve 3.(XIV) Dönem [[Diyarbakır]] Milletvekiliği ile Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı yaptı.Sağlık Bakanlığı döneminde kırsal kesimlerde sağlık ocağı ve yeni hekimevlerinin açılmasına öncülük etmiş,bulaşıcı hastalıklarla mücadelede önemli çalışmalar yapmıştır.Bu dönem seyyar sağlık hizmetleri ile kırsalda Verem,cüzzam ve trahom hastalıkları büyük ölçüde kontrol altına alınmıştır.Dr.Yusuf AZİZOĞLU aynı zamanda YTP(Yeni Türkiye Partisi) Genel Başkanlığı yapmıştır. Evliydi.


{{başlangıç kutusu}}
{{başlangıç kutusu}}

Sayfanın 14.38, 11 Mart 2015 tarihindeki hâli

Yusuf Azizoğlu (d. 1917, Silvan, Diyarbakır), (ö. 1 Mayıs 1970) Türk siyasetçi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Silvan Belediye Hastanesi Başhekimliği, Silvan Belediye Başkanlığı, IX., X., 1.(XII), 2.(XIII) ve 3.(XIV) Dönem Diyarbakır Milletvekiliği ile Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı yaptı.Sağlık Bakanlığı döneminde kırsal kesimlerde sağlık ocağı ve yeni hekimevlerinin açılmasına öncülük etmiş,bulaşıcı hastalıklarla mücadelede önemli çalışmalar yapmıştır.Bu dönem seyyar sağlık hizmetleri ile kırsalda Verem,cüzzam ve trahom hastalıkları büyük ölçüde kontrol altına alınmıştır.Dr.Yusuf AZİZOĞLU aynı zamanda YTP(Yeni Türkiye Partisi) Genel Başkanlığı yapmıştır. Evliydi.

Siyasi görevi
Önce gelen:
Süleyman Suat Seren
Türkiye Sağlık Bakanı
26 Haziran 1962 - 26 Ekim 1963
Sonra gelen:
Fahrettin Kerim Gökay