Philip Morris International: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Caglarctr (mesaj | katkılar)
k 85.98.111.236 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Addbot tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
BSRF (mesaj | katkılar)
k yazım hatası
1. satır: 1. satır:
'''Philip Morris International''' ('''PMI''') 160 ülkede satış yapan uluslararası bir [[tütün]] şirketidir. 2007 yılında dünyadaki tütün piyasasının 15.6'sı PMI'a aittir ve dünyadaki en büyük tütün şirketidir. Dünya çapında 50'den fazla ülkede üretim yapan PMI, 75.600 kişiyi çalıştırmaktadır. [[Louis C. Camilleri]]'nin genel müdürü olduğu şirketin merkezi [[New York]]'tadır. PMI'nin [[Türkiye]] dağıtımını [[Sabancı Holding]] yapmaktadır.
'''Philip Morris International''' ('''PMI'''), 160 ülkede satış yapan uluslararası bir [[tütün]] şirketidir. 2007 yılında dünyadaki tütün piyasasının %15,6'sı PMI'a aittir ve dünyadaki en büyük tütün şirketidir. Dünya çapında 50'den fazla ülkede üretim yapan PMI, 75.600 kişiyi çalıştırmaktadır. [[Louis C. Camilleri]]'nin genel müdürü olduğu şirketin merkezi [[New York]]'tadır. PMI'ın [[Türkiye]] dağıtımını [[Sabancı Holding]] yapmaktadır.


19. yüzyılda [[Amerika Birleşik Devletleri]]'nde kurulan şirket, 1954 yılında ABD dışında ilk defa [[Avusturalya]]'ya açılmıştır.
19. yüzyılda [[Amerika Birleşik Devletleri]]'nde kurulan şirket, 1954 yılında ABD dışında ilk defa [[Avustralya]]'ya açılmıştır.


Yaygın olarak piyasaya sürdükleri sigara markaları [[Marlboro]], [[Longbeach]], [[L&M]], [[Philip Morris]], [[Bond Street]], [[Chesterfield]], [[Parliament]], [[Lark]], [[A-Mild]], [[Morven Gold]], [[Muratti]], [[DJI Sam Soe]], [[Multifilter]] ve [[Virginia Slims]]'dir.
Yaygın olarak piyasaya sürdükleri sigara markaları [[Marlboro]], [[Longbeach]], [[L&M]], [[Philip Morris]], [[Bond Street]], [[Chesterfield]], [[Parliament]], [[Lark]], [[A-Mild]], [[Morven Gold]], [[Muratti]], [[DJI Sam Soe]], [[Multifilter]] ve [[Virginia Slims]]'tir.


== Dış bağlantılar ==
==Bağlantılar==
*[http://www.pmi.com Resmi sitesi]
*[http://www.pmi.com Resmî site]


[[Kategori:New York Borsası'ndaki şirketler]]
[[Kategori:New York Borsası'ndaki şirketler]]

Sayfanın 18.13, 22 Şubat 2015 tarihindeki hâli

Philip Morris International (PMI), 160 ülkede satış yapan uluslararası bir tütün şirketidir. 2007 yılında dünyadaki tütün piyasasının %15,6'sı PMI'a aittir ve dünyadaki en büyük tütün şirketidir. Dünya çapında 50'den fazla ülkede üretim yapan PMI, 75.600 kişiyi çalıştırmaktadır. Louis C. Camilleri'nin genel müdürü olduğu şirketin merkezi New York'tadır. PMI'ın Türkiye dağıtımını Sabancı Holding yapmaktadır.

19. yüzyılda Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan şirket, 1954 yılında ABD dışında ilk defa Avustralya'ya açılmıştır.

Yaygın olarak piyasaya sürdükleri sigara markaları Marlboro, Longbeach, L&M, Philip Morris, Bond Street, Chesterfield, Parliament, Lark, A-Mild, Morven Gold, Muratti, DJI Sam Soe, Multifilter ve Virginia Slims'tir.

Dış bağlantılar