Kullanıcı mesaj:Nanahuatl: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
Türk Vardar (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
225. satır: 225. satır:
Merhaba Rapsar. Ermeni silahlı örgütlerin yaptığı eylemlerle ermeni sorunu şablonunu birleştirilmesi düşünülebilir mi? Çünkü saldırılar doğrudan bu mesele ile alakalı.--[[Kullanıcı:Türk Vardar|Türk Vardar]] ([[Kullanıcı mesaj:Türk Vardar|mesaj]]) 19:59, 11 Şubat 2015 (UTC)
Merhaba Rapsar. Ermeni silahlı örgütlerin yaptığı eylemlerle ermeni sorunu şablonunu birleştirilmesi düşünülebilir mi? Çünkü saldırılar doğrudan bu mesele ile alakalı.--[[Kullanıcı:Türk Vardar|Türk Vardar]] ([[Kullanıcı mesaj:Türk Vardar|mesaj]]) 19:59, 11 Şubat 2015 (UTC)
:Merhaba Süvari. Şu anda o konuya konsantre olamayacağım açıkçası.--[[Kullanıcı:Rapsar|Rapsar]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Rapsar|Efendim?]]</sup> 20:18, 11 Şubat 2015 (UTC)
:Merhaba Süvari. Şu anda o konuya konsantre olamayacağım açıkçası.--[[Kullanıcı:Rapsar|Rapsar]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Rapsar|Efendim?]]</sup> 20:18, 11 Şubat 2015 (UTC)
:: Süvari mi? Anlamadım.--[[Kullanıcı:Türk Vardar|Türk Vardar]] ([[Kullanıcı mesaj:Türk Vardar|mesaj]]) 21:12, 11 Şubat 2015 (UTC)

Sayfanın 21.12, 11 Şubat 2015 tarihindeki hâli

Haftanın golü

Merhaba, 2014-15 Süper Lig sayfasında yapılan şu değişikliği gördünüz mü? Yorumunuz nedir? Haftanın golü diye bir bölüme daha önceki sezonlarda ve başka liglerde hiç rastlamadım ben. Bir de ne kadar gerçekçi acaba? Başka bir TV kanalı da aynı şekilde bir seçim yaparsa onu da mı koyacağız? Direk karşı değilim ama düşündüren tarafları var. Sizin yorumunuz nedir? --Teacher0691 (mesaj) 22:25, 27 Ocak 2015 (UTC)

Merhaba. İngilizce Vikipedi'de Goal of the Month (England) diye bir madde var. Bu maddede BBC'nin Match of the Day programında seçilen goller listeleniyor. Bizde ne böyle bir TV programı bölümü (segmenti) sayfası var ne de TV programı sayfası (bakmadım şu an ama yoktur muhtemelen). Premier League sezonu maddesine baktım, yalnızca ligi organize eden kurum tarafından verilen ödülleri koymuşlar. Bu golleri yayıncı kuruluşun belirlemesi, onların resmî bir değer taşıdığı anlamına gelmez. Ayın golü, ayın futbolcusu gibi "ödüller" çeşitli yayın organlarınca yapılmakta, Lig TV'nin yaptıkları da bunlardan biri. Kendi maddesi açılabilir mi bilemiyorum, ama sezon veya lig maddesinde bahsedilmemeli.--RapsarEfendim? 22:33, 27 Ocak 2015 (UTC)
Teşekkür ederim. Bence de ayrı bir sayfada olabilir ama sezon sayfasında olmamalı. İlgilenir misiniz kullanıcı ve sayfa ile? --Teacher0691 (mesaj) 22:59, 27 Ocak 2015 (UTC)

Süper Lig

Süper Lig maddesini çok güzel bir hale getirmişsin. Tebrik ediyorum. Şuan 1 tane teknik direktörler kısmına kaynak ekledim. Bence burayı az biraz daha geliştirebiliriz. Mesela şampiyonluk yaşayan teknik direktörlerin milliyetleri veya Aykut Kocaman gibi oynadığı kulüpte teknik direktör olarakta oyuncu olarakta şampiyonluk yaşayanlar vb. gibi. Ne diyorsun :) Sait71 14:38, 29 Ocak 2015 (UTC)

Teşekkür ederim :) Çalışma şablonu olmasa da çalışma devam etmekte aslında şu an. Milletler kısmında Yugoslavları Sırp, Hırvat, Bosnalı falan diye ayırmak lazım, o yüzden şu an öyle kaldı o kısım. Hem oyuncu hem teknik direktör olarak şampiyon olanlar ise aşırı detay gibi geldi lig maddesi için (teknik direktörler listesinde bahsedilen bir konu). Bu arada Süper Lig sezonları gibi bir madde de açmak fena olmaz.--RapsarEfendim? 15:09, 29 Ocak 2015 (UTC)
Birde şöyle bir şey vardı. Hatta Gs-Bjk, Gs-Ordu maçı verilmişti. Bunu da belirtebiliriz.Sait71 18:50, 29 Ocak 2015 (UTC)
Uluslararası yayın diyorsun, iyi yere değiniyorsun :) Şu an maddeye bakarsan, yalnızca ihale sonuçlarının verilmesi dahi ne kadar yer kaplamış görebilirsin. Arşivleri karıştırdığımda bunun kat be kat fazlasına rastladım. Kulüplerin tutumları, yayıncıların tutumları, federasyonun tutumları, ihalelerdeki çekişmeler, kanallarda yaşanan sıkıntılar gibi bir ton yaşanan olay var. Digiturk şu an uluslararası pazarlama hakkına da sahip olduğundan, birçok kanala pazarlamıştır eminim ki (sen de tekini göstermişsin). Diyeceğim o ki, English football on television gibi bir madde Türk futbolu için de açılabilir rahatlıkla (diğer lig ve kupaların yayınlarını da kapsayacak şekilde). Yakın tarih anlatılacağından çok doyurucu ve bilgilendirici bir madde olur :)--RapsarEfendim? 19:28, 29 Ocak 2015 (UTC)
Anladım :). Ancak sanırsam Digiturk bu pazarlama olayında çok katı. Ligi hiç bir ülke kanalına vermemişti daha önce. ESPN Brasil bu kapsamda anlaşılan ilk kanal diye biliyorum. Neyse onu bunu geçtim de madde eskisinden çok çok daha iyi hale geldi. Statü alabilecek seviyede. :) Şu radyo kısmını da düzenleyeceksin sanırsam, oraya dokunmamışsın daha :)Sait71 19:39, 29 Ocak 2015 (UTC)
Komple yayın yapan olmasa da tek tük maçları yayınlayanlar var diye biliyorum (Al-Jazeera'da vardı sanki bir aralar). Daha geliştireceğim çok yer var, iyi yerlere geldi dediğin gibi.--RapsarEfendim? 19:46, 29 Ocak 2015 (UTC)
Şu maddeye de göz atabilirsin. Özellikle sponsorluk kısmında belki işe yarar yerler vardır. :) Sait71 19:09, 30 Ocak 2015 (UTC)

Bekleyen değişiklikler sistemi

Merhaba. Nasılsınız? Benim oluşturmuş olduğum bazı sayfalar var. Onlar elinde yetki olan bir kullanıcı tarafından onaylanmayınca galiba internet ortamında görünmüyor. İnceleyip onaylarsanız çok sevinirim. Kalıntı (mesaj) 15:07, 30 Ocak 2015 (UTC)

Merhaba ve hoş geldiniz. Oluşturduğunuz sayfalar kontrol edildi olarak işaretlense de işaretlenmese de İnternet ortamında gözüküyor, bu konuda bir sıkıntı yok. Herhangi bir şekilde vandalizm içermeyen maddeler kontrol edildi olarak işaretleniyor ve her yeni kullanıcı -topluluk tarafından uygun görülmediği müddetçe- bu maddelerde bir değişiklik yapınca direkt maddeye yansımıyor, onay bekliyor. Burada amaç, sayfaları vandalizmsiz sürümde tutmak, yapılan vandalizmleri de kontrol altına almak. Sizin değişikliklerinizi onayladım, açtığınız maddeleri de kontrol edildi olarak işaretledim. Konu hakkında detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz ayrıca. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:59, 30 Ocak 2015 (UTC)

Kukla

Selamlar. Garip garip kullanıcı adları alan bir kuklacı vardı, yine dönmüş sanırım. Geri dönüş yapmana lüzum yok ekleyecek şey yoksa, iyi günler :)--RapsarEfendim? 12:26, 30 Ocak 2015 (UTC)

Bu kullanıcıyı o kapsamda değerlendirmemek daha doğru gibi. Olumlu değişiklikleri var ve halihazırda beyaz liste üyesi. --Superyetkinileti 17:34, 30 Ocak 2015 (UTC)

Ama engel delme amaçlı bir kukla hesap? Sen bilirsin ama.--RapsarEfendim? 18:11, 30 Ocak 2015 (UTC)
Kukla olduğunu net bir biçimde ortaya koyacak davranışsal iz mevcut değil. --Superyetkinileti 18:14, 30 Ocak 2015 (UTC)
Sürekli yeni ölüm maddeleri açmak ve şuradakilerle benzer düzeyde bir kullanıcı adına sahip olmak yeterince yeterli ama sen bilirsin dediğim gibi. --RapsarEfendim? 18:20, 30 Ocak 2015 (UTC)

Okyanusya

Merhaba Rapsar. Bu Avustralya-Okyanusya işi çözülmemiş miydi? Şurada hâlâ "Avustralya ve Okyanusya ..." şeklinde bir anlam ifade etmeyen alt kategorileri görünce garibime gitti.--Sayginerv-posta 22:59, 30 Ocak 2015 (UTC)

Merhaba. Okyanusya adına taşıma yapıldığına göre çözülmüş herhalde, hatırlamıyorum ben de açıkçası.--RapsarEfendim? 23:01, 30 Ocak 2015 (UTC)

selam. iyisindir inşallah. düpedüz mervan şamah bu ya. bildiğimiz mervan yani. ANADOLU (mesaj) 23:25, 30 Ocak 2015 (UTC)

Selam, teşekkürler. Fransa doğumlu olduğundan ve ilk olarak Fransa vatandaşı olduğundan bu adın kalması lazım. Ama şunlar için yardımcı olabilirsin.--RapsarEfendim? 23:27, 30 Ocak 2015 (UTC)
emin olduklarım bold, diğerlerinde seçeneklilerde ilk seçenek tercihim, ama emin değilim. seçeneksiz ve regular yazılanlardan da emin değilim:

razi caaidi/caidi
ali kabi/kaabi
iskender ?
sahrap bahtiyarizade
irac danayiferd
hasan ruşen
salih asad. ANADOLU (mesaj) 00:03, 31 Ocak 2015 (UTC)

Merhaba

Merhaba Rapsar, benim paylaşımlarınla alakalı kişisel bir sorunun mu var yoksa ben mi böyle algılıyorum söylediğim yaptığım herşeye muadil oluyorsun ve keyfe keder cevaplarla değişiklik savaşına giriyorsun bu beni çok üzüyor biraz daha dikkat edersen çok sevineceğim. İlk zamanlar iyi bir diyaloğumuz varken bozulmasına zaten üzüntü duydum ve uzun süredir paylaşım düzenleme dahi yapmıyorum biraz da sana karşı olan kırgınlığımdan ve muhalefetinden ötürü. üzüntümü daha fazla saklayamacağım bilgine. iyi günler(Pipapo7 (mesaj) 11:52, 31 Ocak 2015 (UTC))

Merhaba. Günde onlarca, ayda yüzlerce değişiklik yapan biri olarak kimseyle sidik yarışı yapma gibi bir derdim yok. Doğru olanı uyguluyorum yalnızca. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 17:45, 31 Ocak 2015 (UTC)

Süper lig sezonları listesi

Tekrar selam. Şu maddeden esinlenerek Süper Lig sezonları maddesi açacaktım (şurada kaba hâli görülebilir). Sizin daha önce açmış olduğunuz Süper Lig sezonları gol ortalamaları listesi maddesinin üzerine bunu eklemeyi düşünüyordum, zaten gol ortalamalarını da içeren bir liste bu.--RapsarEfendim? 20:05, 31 Ocak 2015 (UTC)

Bence güzel olmuş. Çok güzel özetleniyor tüm sezonlar. Elinize sağlık. Sadece tüm Avrupa'da oynayan takımlar verilebilir mi diye düşündüm sadece. Tek sütün halinde takımlar alt alta ve parantez içinde kısaca ŞL, AL, UK, KG, IT gibi kısaltma yönlendirme verilerek olabilir mi? Teşekkür ederim benim listemi de kullandığınız için ayrıca. İyi çalışmalar, --Teacher0691 (mesaj) 20:47, 31 Ocak 2015 (UTC)
O zaman bu sizin açtığınız maddenin üstüne aktarıyorum bunu. O maddedeki dipnotları da ekleyeceğim elbette, başka dipnotlarla beraber tabi. "Tek sütün halinde takımlar alt alta ve parantez içinde kısaca ŞL, AL, UK, KG, IT gibi kısaltma yönlendirme verilerek olabilir mi?" derken kastettiğinizi anlayamadım tam.--RapsarEfendim? 20:53, 31 Ocak 2015 (UTC)
şurada çok hızlı bir örnek yaptım. --Teacher0691 (mesaj) 21:23, 31 Ocak 2015 (UTC)
Kupa Galipleri Kupası ile Intertoto Kupası'na katılan takımların ligdeki konumlarıyla bir alakası olmadığından bu kullanımım, maddenin konusu ve adıyla çelişeceğini düşünüyorum. Şöyle bir maddede de açabiliriz belki. Ben maddeye ekleme yapıyorum, düşülecek başka dipnot varsa belirtebilirseniz veya direkt siz eklerseniz güzel olur.--RapsarEfendim? 21:43, 31 Ocak 2015 (UTC)
Sadece olabilir mi demiştim. Yaptığınız çalışma güzel. Tekrar eliniz sağlık. Hangi kulübümüz Avrupa'da hangi sene hangi tura yükseldi çalışması fena değil bence de. --Teacher0691 (mesaj) 22:01, 31 Ocak 2015 (UTC)
Teşekkürler :) Takımların eski adlarını dipnot olarak mı yazsak yoksa girişte bir şekilde belirtsek mi karar veremedim.--RapsarEfendim? 22:02, 31 Ocak 2015 (UTC)
  • Sayfanın tamamını gördükten sonra belki yine anlaşamayacağız ama birkaç eleştiri yapmak zorundayım. Ben vikipedi'ye girmeden önce (hala da böyle gerçi) bir sayfada çok uzun yazılar varsa asla okumuyordum. Eminim ki birçok okuyucu için de bu böyledir. En öz şekliyle olan tablolar daha anlaşılır ve okunabilirliği fazladır. Kısacası sayfanın altındaki dipnotlar çok uzun ve onların birçoğu zaten sezon sayfalarında yazıyor (yazmıyorsa da yazalım). Benim anladığım bu sayfanın 57 sezonun bir özeti olmasıydı. Kim şampiyon, kimler Avrupa kupalarına katılmış, düşenler-çıkanlar, goller ve gol kralları. Bir de örneğin 1992-93 şampiyonlar ligi kısmının boş olması (siz istediğiniz kadar dipnotlarda belirtin) sanki o sezon kimse şampiyonlar ligine gitmemiş gibi algılanıyor (hani illa İngilizce wiki gibi olması şart değildi). Ve son olarak eski takım adları ilgili sorunuz: Sezon sayfalarında hemen hemen hepsi kontrol edilmişti. Örneğin 1972-73 sezonunda lige yükselen takım Kayserispor değil Kayseri Erciyesspor olmalı. Ama o zamanki adı Kayserispor olduğu için Kayserispor şeklinde kullanabiliriz. Ayrıca dipnota bence gerek yok.--Teacher0691 (mesaj) 00:11, 1 Şubat 2015 (UTC)
Şimdi şöyle, o dipnotların olmaması okurlarda kafa karışıklığı yaratacaktır. Lig tarihi hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan biri bu tabloya baktığında, neden iki takımın küme düşüp üç takımın yükseldiğini anlayamaz. Dipnotlar bunu açıklıyor. Yahut 1986-87 sezonunda niye böyle bir olay olmuş, bunun cevabı dipnotta. 2010-11 sezonunda neden Fenerbahçe katılmadı Şampiyonlar Ligi'ne? Cevabı dipnotta. Tabi çok detaylı açıklama da yok, CAS kararları falan filan diye, basit bir açıklama var. Öte yandan bu bilgilerin bir kısmı sezon maddelerinde de yazmıyor, Süper Lig maddesinden seçerek aldım bunları. Kayserispor konusunu ise biraz daha detaylı anlatabilir misiniz? Süper Lig maddesinde de bir hata yaptım zannediyorum ki.--RapsarEfendim? 11:16, 1 Şubat 2015 (UTC)
Ben biraz araştırma yaptım. Günümüzdeki Kayseri Erciyesspor varlığını Erciyesspor olarak sürdürüyorken, 1966'da birkaç kulübün birleşmesi sonucunda Kayserispor kuruluyor ve Erciyesspor feshediliyor. Bu tarihten sonra bizim bildiğimiz Kayserispor var, Erciyesspor ise yok. 1988'de Erciyesspor tekrar, bu sefer Kayseri Emniyetspor olarak kuruluyor. Daha sonra Büyükşehir Belediye Erciyesspor, Melikgazi Belediye Erciyesspor, Hacılar Erciyesspor, Erciyesspor oluyor adı. 2003-04'te Süper Lig'e yükseliyor, ancak bu hakkını Kayserispor'a devrediyor. Kadroları inceledim, çoğu yerde geçtiği gibi Erciyesspor isim değiştirerek Kayserispor olmamış. Çünkü o sezon çıkmaya hak kazanan Erciyesspor'un kadrosu, ertesi sezon tekrar 2. Lig'de oynamış. "1972-73 sezonunda lige yükselen takım Kayserispor değil Kayseri Erciyesspor olmalı" demişsiniz, ancak o dönem Erciyesspor takımı piyasada yok.--RapsarEfendim? 11:41, 1 Şubat 2015 (UTC)
Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor sayfalarını düzeltmişsiniz zaten problem yok gibi. bu takımların lig mücadeleleri kısmına bakarsanız sorun görünmüyor. Sadece yeni yaptığınız sayfada yönlendirme hatası var. 1972-73 sezonunda lige yükselen ve 2004 yılına kadar aralıklarla inip-çıkan takım Kayseri Erciyesspor olmalı (ama Kayserispor adıyla). O dönemde Erciyesspor yok doğru ama şu anki Erciyesspor takımının eski adı Kayserispor. Problem şurdan kaynaklanıyor sanırım. 2004 yılında bu 2 takım karşılıklı olarak isim değiştirdi. 2004'ten önce tüm Kayserispor geçen yerler Kayseri Erciyes olmalı. Ve de tam tersi tabiki. iyi çalışmalar, --Teacher0691 (mesaj) 12:13, 1 Şubat 2015 (UTC)
İki takım "isim değiştirmemiş", benim de anlatmaya çalıştığım bu zaten. 2004'te Süper Lig'e çıkmaya hak kazanan Erciyesspor, "ben çıkmayacağım, Kayserispor çıksın" diyor ve lige Kayserispor yükseliyor. O sezon çıkmaya hak kazanan Erciyessporlu oyuncuların büyük kısmı ertesi sezon da 2. Lig'de oynamışlar. Erciyes'in 2003-04 ve 2004-05 sezonlarındaki kadrolarını incelerseniz görebilirsiniz.--RapsarEfendim? 12:26, 1 Şubat 2015 (UTC)
Genel kurul kararı alındı ve Kayseri Erciyesspor adını Kayserispor yaptı dolayısıyla da 2. ligde oynamaya devam etti. Aynı kadro olması doğal değil mi. Tam tersine Kayserispor da adını Kayseri Erciyesspor yaptı. Ben takım kadro işlerinden filan bahsetmiyorum. 2004 yılına kadar Kayserispor olan takım artık Kayseri Erciyesspor oldu. bu ve şu ve ve şu kaynaklara da bakabilirsiniz. --Teacher0691 (mesaj) 13:07, 1 Şubat 2015 (UTC)
Yalnız şöyle bir durum var. Eski Erciyesspor'un kuruluş tarihi 1932, Kayserispor'un kuruluşu ise 1966. Erciyesspor>Kayserispor, Kayserispor>Erciyesspor oluyorsa bahsedilen sezonda, Erciyesspor'un kuruluş tarihi de 1966 olarak değişmeli. Siz adınızı benimle değiştirirseniz, doğum tarihiniz değişir mi? Aynı kalır. Erciyesspor, Kayserispor adını almış olsa idi, değişiklik sonrasında adı Kayserispor olan takımın oluşum tarihi aynı (1932) kalmalıydı. Dolayısıyla Süper Lig'e yükselmeye hak kazanan Erciyesspor, "ben yükselmiyorum, Kayserispor yükselsin" diyerek hakkını Kayserispor'a verdi (bir nevi). Bunu en net şu şekilde ispatlayabilirim. Her iki takımın da 2. Lig'de oynadığı sezonda Mehmet Topuz, Kayserispor'un kadrosundaydı ("yükselemeyen Kayserispor). Buradan bakabilirsiniz oynadığı maçlara (takım isimleri ters yazabilir, fikstüre ve aldığı sonuçlara bakınız). O sezon sonunda Süper Lig'e yükselmeye hak kazanamıyor Topuz, ancak dediğim şekilde olay gerçekleşince ertesi sezon Süper Lig'de oynamaya başlıyor. İlhan Parlak'a bakın. Hep Kayserispor'da oynadı (sarı-kırmızılı takımda) ve o sezon ligi 5. sırada bitirdi. Ama ertesi sezon Süper Lig'de oynadı. Eğer yükselen Erciyes olsaydı ve bu Erciyes isim değiştirerek adını Kayserispor yapsaydı, Erciyes'in oyuncularının Süper Lig'de olması gerekmez miydi? Ama böyle bir durum yok. Yükselmeye hak kazanan takım Erciyes, ama yükselen 5. sıradaki Kayserispor. Burada doğru bir şekilde "2003-2004 sezonunda 2. Lig A Kategorisi'nde şampiyon olarak Süper Lig'e çıkan Kayseri temsilcisi, 9 Temmuz 2004'de yapılan genel kurul ile Süper Lig hakkını Kayserispor'a devretti." deniyor mesela.--RapsarEfendim? 14:01, 1 Şubat 2015 (UTC)
Pekela bu da resmi TFF sitesi 1992-93 sezonu ve bu da 1993-94 sezonu. Oynayan takımın adına dikkat ediniz. TFF bile eski takımın yerine yeni adını yazmış. Neyi tartıştığımızı tam olarak anlamıyorum. Siz gerekli düzeltmeleri yapınız lütfen. --Teacher0691 (mesaj) 14:14, 1 Şubat 2015 (UTC)
TFF ve Mackolik bu konularda "teknik" hata yapıyor (tamamen teknik bir hata, şurada da karşımıza çıkmıştı). O yüzden salt takım isimlerinden hareket etmek yerine bu tip işlere girdim. "Ben yükselmiyorum, Kayserispor yükselsin" işin özeti. Aslında gerçekleşen olay iki takımın oyuncusundan logosuna, yönetiminden adına kadar kapsamlı bir yer değiştirme.--RapsarEfendim? 14:17, 1 Şubat 2015 (UTC)
Tamam siz bilirsiniz (gerçi madem biliyordunuz neden bana sordunuz ki). Son bir kaynak daha şuradaki açıklamalar kısmı. Kolay gelsin size. --Teacher0691 (mesaj) 14:37, 1 Şubat 2015 (UTC)
Sizin dediğiniz doğru, tamamdır. Kafa karışıklığı yaşanması çok doğal, çünkü hem kulüplerin resmî siteleri hem de Vikipedi maddeleri çorba olmuş. Logo mevzusundan kesin olarak belli oluyor ki sizin açıklama doğru (ayrıca bakınız 1 ve 2). Bu iki maddeyi hem de lig maddelerini düzenlemeye çalışayım.--RapsarEfendim? 15:22, 1 Şubat 2015 (UTC)
  • Selamlar, yine aynı konu ile ilgili olduğu için buraya yazıyorum. şu yönlendirmeyi bir kontrol edebilir misiniz? Bence yanlış çünkü Hacılar Erciyes, Kayseri Erciyesspor'un eski adlarından biri doğru ama Kayseri Erciyesspor, 2004'ten sonra Kayserispor olduğu için Kayserispor sayfasına yönlenmesi gerekmez mi?--Teacher0691 (mesaj) 22:26, 5 Şubat 2015 (UTC)
bu yönlendirme sayfası da aynı şekilde sanırım.--Teacher0691 (mesaj) 23:00, 5 Şubat 2015 (UTC)

Kukla

Merhabalar Rapsar, Ben Talha Samil, Seni rahatsız ediyorum yeniden kusura kalma. Kuklacılar hususunda Superyetkine mesaj attım o da beni denetçilere yönlendirdi. Ama denetçilerimiz de aktif değiller son zamanlarda. Artık pek takadim kalmadı. Sana bir konuyu danışmak için mesaj atıyorum. Mevcut hesabımı, Talha Şamil Çakır'ı, silme/sindirme şansım var mı? Hizmetlerime daha farklı bir hesapla yapmak istiyorum gelecek adına. Teşekkürler, kolay gelsin.Bu imzasız yazı 37.154.143.220 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Rahatsızlık verdiğin yok, estağfurullah. Böyle bir durum söz konusu değil bildiğim kadarıyla.--RapsarEfendim? 20:50, 1 Şubat 2015 (UTC)
Ancak Google'a adımı yazdığım zaman bir kukla ustası olarak gözükmekteyim :) tamam kullanıcı adımı bilerek seçtim ancak tarihe de böyle mal olmak istemem. Ayrıca süresiz yasak almışım, bunun daha adaletli bir cezaya çevrilmesi gerekmez mi en azından. Sağolasın, kolay gelsin. Lütfen nasıl bir yol çizmem gerektiği hususunda yardımcı ol, çünkü faydalı olmak isterken vatan haini - vikipedi haini- gibi hissetmeye başladım kendimi. Kolaylıklar dilerim yeniden.
Zor bir soru sordum farkındayım :) Ancak tamamen yardımına ihtiyaç duymaktayım. Kolaylıklar dilerim. Bu imzasız yazı 85.102.244.138 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Kukla kullanıcı sayfalarının tamamına ve Google aramasıda çıkan kategoriye NOINDEX ekledim. Ayrıca kategori için Google'dan kaldırma talebinde bulundum. --i.e.msj 13:44, 4 Şubat 2015 (UTC)

Yardım

Merhabalar rahatsız ettiyssem affola. Benim bir maruzatım olucak. Sizinde bana bir kaç kez belirttiğiniz şu kişisel görüş, yorum gibi ifadelerde kafam çok karışıyor. Mesela bir sporcunun oyuncu profili başlığı altında oyun stilini yazarken iyi bir üçlükçü dediğim zaman kişisel görüşlü bir kelime oluyor. Tamam eyvallah anladımda bunu nasıl kişisel görüş olmadan vikipedi'ye uygun bir şekilde belirticez benim anlamadığım şey bu. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bu mevzuyu bir kaç kelamla açıklarsanız çok makbule geçer iyi vikiler.Gençfenerbahçeli98 23:06, 1 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Rahatsız etmezsin, estağfurullah :) "İyi bir üçlükçü" demek hem kişisel yorum hem de ansiklopedik değer taşımayan bir ifade. Örnekse, Kerem Tunçeri için "iyi bir üçlükçü" yazdık diyelim. Kime göre iyi? Klay Thompson'a göre mi iyi? Yahut Ömer Aşık'a göre mi iyi? Bir dayanak noktası olmalı ve ona göre kıyas yapılmalı (illa yapılacaksa). Kaldı ki "iyi" kavramının ucu çok açık. Yüzdesi mi yüksek? Bazıları çok az dener ve yüzdesi yüksek olur mesela. Kimisi de düşük yüzdeyle oynar ama çok fazla denediği için üçlük sayısı da çok olur. Anlatabiliyor muyum? Bunun yerine üçlük isabetlerinden, kariyerindeki ortalamasından, ligdeki sırasından, pozisyonuna göre sayı üçlük dağılımından, geçmiş yıllara göre performansından falan bahsedilirse daha somut ve nesnel bilgiler elde etmiş oluruz.--RapsarEfendim? 21:33, 1 Şubat 2015 (UTC)

Selam, Hasbihâl

Merhabalar Rapsar üstad. Ahvaliniz nasıl, iyiyiz inşallah? Pek çok futbolcu maddesi inceliyorum, çoğu iraptan mahalsiz ama sil şablonu koyma konusunda tereddüt ediyorum. Bir futbolcunun KD olması için hangi kıstasları arıyoruz? Bu arada rica etsem katkılarımı filliyatımı inceleyip şuradaki devriyelik vazifesi talebime (müspet yahut menfi) değerli yorumunla müşerref eyler misin? Güzel geceler dilerim İkmal (mesaj) 22:06, 1 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba. Üstat dememenizi tercih ederim, estağfurullah. Futbolcular için kayda değerlik kriterlerini burada bulabilirsiniz. En kısa zamanda politika sayfasına da eklemek lazım bunları. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 22:11, 1 Şubat 2015 (UTC)
Mütevazilik önemli bir haslet, daim olsun; maşallah. Alakanız için müteşekkirim. Kullanıcı:Rapsar. Sevgiler. İkmal (mesaj) 22:30, 1 Şubat 2015 (UTC)

1981-82 Türkiye 1. Futbol Ligi

Selam Rapsar,

1981-82 1.lige yükselenleri yanlış mı yazmışım? Silmişsiniz de. Saygılar... magawla 10:02, 2 Şubat 2015 (UTC) magawla

Selam. O lige yükselenleri değil de o ligden yükselenleri yazıyoruz ya, o yüzden değiştirmiştim :)--RapsarEfendim? 10:09, 2 Şubat 2015 (UTC)
Hmm... O vakit hepsi yanlış oldu demektir. Elim değdikçe düzelteyim. Ben, o sezon bir alt ligden yükselenler gibi anlamışım. Kolay gelsin. magawla 10:24, 2 Şubat 2015 (UTC) magawla
Teşekkürler. Yani 2. Lig maddelerinde gösteriyoruz ya yükselenleri zaten :)--RapsarEfendim? 10:36, 2 Şubat 2015 (UTC)

SRA

Merhaba. Burada ki oyunuzu tekrar gözden geçirebilir misiniz?--Ömer Berkaymesaj 17:08, 2 Şubat 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Yazar Yıldızı
Tüm Vikimedya projelerinde 300.000'den fazla katkı yaparak ilk 500 katılımcıdan biri olduğundan bunu hak ettin. Kahya seçimlerinde dolaşırken fark ettim. Emeklerin için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. --Uğurkentmesaj 19:13, 2 Şubat 2015 (UTC)
Öyle mi olmuşum, teşekkürler beyefendi :) Darısı başına.--RapsarEfendim? 19:22, 2 Şubat 2015 (UTC)

Dayanağı Olmayan Bilgi

Merhaba Sayın Rapsar, Ben bir hukuk bürosunda Avukat olarak çalışmaktayım. Geçenlerde Olgun Peker Vikipedi'de kendisi hakkında yer alan "Türk Organize Suç Örgütü Lideri" ibaresi nedeniyle ticari kimliğinin zedelendiğini bu sebeple bu yazıyla ilgili dava süreci başlatmak istediğini bize iletti. Konu ayrıntılı bir şekilde araştırıldığı zaman da bu ibarenin hukuki bir dayanağı olmadığı açıkca ortaya çıkmakta. Olgun Peker hakkında "Organize Suç Örgütü Lideri" olduğu konusunda kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Dolayısıyla Olgun Aydın Peker'e karşı "Hakaret Suçu" ve "Onur Kırıcı Suç" işlenmiş bulunmaktadır. Biz de olayın bu aşamaya gelmeden çözülmesinden yana olduğumuz için yazıyla ilgili değişiklik yapma talebi gönderdik fakat herhangi bir geri dönüş sağlanamadı. Konuyla ilgili bizimle bir şekilde iletişime geçebilirseniz çok memnun oluruz. İyi Günler. 88.229.81.160 09:11, 3 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba. Öncelikle şunu belirteyim, Yaşayan insanların biyografileri politikamız gereğince tartışmaya açık iddialar konusunda çok hassas davranılmalı. Dediğiniz "Türk organize suç örgütü lideri" tanımı buna uyuyor. Kaldı ki, dediğiniz gibi "organize suç örgütü lideri" tanımı tartışmalı bir tanım, kanıtlanmamış bir tanım. Giriş kısmından bu şekilde verilmesi doğru değil. Dolayısıyla ilgili tanımı kaldırdım. Öte yandan, "Vikipedi, burada bulunan içeriklerin kesinliğini garanti etmez" denerek bu bilgilerin doğru olmayabileceği, "Girilen herhangi bir maddenin içeriği, yakın bir zaman önce, ilgili maddenin konusuna karşıt görüşe sahip şahıslarca değiştirilmiş, zarar verilmiş olabilir." denerek ise Vikipedi'nin herhangi bir sorumluluğu olmadığını da belirtmek isterim. Olay o aşamaya gelmemiş, ama Vikipedi:Hukuki tehditler yasaktır sayfasını da not olarak düşmek isterim. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:23, 3 Şubat 2015 (UTC)

Round-robin tournament

Selamlar. Round-robin tournament için kullanılan Türkçe karşılığı biliyor musun? Her takımın birbirleriyle karşılaştığı bir sistem.--RapsarEfendim? 21:33, 3 Şubat 2015 (UTC)

Selamlar, İngilizcem iyi değildir benim o kadar :) Robin kelimesinin tam karşılığını da bilmiyorum. Ancak diğer dillere de baktım da dairesel sistem felan diye çeviriyor translate. Tam karşılığı yok sanırsam dilimizde. Acaba terim mi olmuş çözemedim.Sait71 21:41, 3 Şubat 2015 (UTC)
Ancak googleda şunları buldum. Belki rastlamamışsındır diye ekliyorum: [1], [2], [3]Bu imzasız yazı SAİT71 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Hmm, görmemiştim bunları. Döner turnuva demişler bazı yerlerde ama hep satranç için kullanılmış. Federasyonun etkisiyle belki de. Aslında bunun adı lig usulü turnuva olabilir. Zorlama ve çeviri bir ad yerine bunu tercih ederim. Lig usulü deyince ne anlıyorsun? Her takımın diğeriyle karşılaştığı bir sistem. Zaten round robin de bu demek :) Mesela İspanyolca Vikide madde adı "her katılımcının diğeriyle karşılaştığı sistem" gibi bir şey olsa da giriş kısmında "lig sistemi" adını da vermişler.--RapsarEfendim? 21:51, 3 Şubat 2015 (UTC)
Döner turnuva çok anlamsız ve uydurma olmuş zaten. Tam karşılığı olmayan bir şey bu. Söylediğin öneri mantıklı bence de :) Bende sana bir soru sormak istiyorum. TT Arena'yı geliştirmeye başladım da, stadın tarihini nasıl yapmalıyım sence? Stadın öncesi hakkında nasıl bilgi vermemiz gerekiyor? Mevcut maddede tutmuş İsmet İnönü zamanındaki olaylardan bahsetmiş. Ancak bence bu kadar geriye gitmek çok gereksiz olmuş. Belki 1990'lardaki Süren dönemindeki projeden felan başlanabilir -çok ayrıntıya girmemek kaydı ile-. Arka plan kısmından sonrasında gerisi gelir diye tahmin ediyorum. Birde seyirci sayıları Türkiye'de resmi olarak açıklanmıyor ve bu konuda kaynak sıkıntısı var. Transfermarkt verileri doğru gibi. Ordan aldım. Bu gibi kaynaklar varsa söylersen iyi olacak :) Sait71 21:58, 3 Şubat 2015 (UTC)
"Lig usulü turnuva" diye açıp, alternatif adları ekleyeceğim o halde, teşekkürler. Arena maddesi için ise şöyle olabilir, Ali Sami Yen öncesini Ali Sami Yen'e aktarırsın arka plan olarak, Ali Sami Yen sonrası kısım ise Arena maddesinde kalır. Bana mantıklı geldi bu sistem.--RapsarEfendim? 22:01, 3 Şubat 2015 (UTC)
Selamlar, ben de tam karşılığını bilmiyorum ama nasıl işlediğini biliyorum sistemin belki o yüzden döner turnuva denmiştir. Robin bu sistemi bulan kişi adı olarak biliyorum öncelikle. Eğer tek sayıda takım varsa her hafta 1 takım boş geçer geri kalanlar eşleşir. Eşleştirmede 1 nolu takım bir hafta önce 2 ile oynadıysa bir sonraki hafta 3 ile sonra 4,5,6 şeklinde gider. Son sıraya gelen 1'e döner. Bu her takım için aynı esasla gider. Dolayısıyla sıra kendine gelince boş geçer o haftayı. Çift sayıda takım varsa önce bir takım kenara ayrılır (örneğin süper lig için 18 olarak) ve geri kalanlar tek sayıda takım gibi eşleştirilir. Bu sefer tek sayıda takımlı ligden farklı olarak, 18 nolu takım boşta kalan takımla eşleştirilir. Dolayısıyla 18 nolu takım hariç diğer takımlar döner (sarmal) şekilde birbirleriyle oynarlar. Kısacası her takım, 1 nolu takımdan sonra 2 sonra 3,4,5....17 nolu takımla oynar. Sadece hangi takımla başladığı değişir her takım için. 18 nolu takım ise düzensiz oynar. 2014-15 süper lig'de düzensiz oynayan takım Mersin İdman Yurdu ve örnek olması açısından söylüyorum Fenerbahçe ile oynayan bir takım bir hafta sonra Bsşakşehir sonraki hafta Kasımpaşa ile oynar. Bu arada yazarken aklıma geldi "sarmal lig sistemi" ya da "sarmal lig usulü" gibi bir çeviri de kullanabiliriz. Şampiyonlar Ligi veya Türkiye Kupası grupları gibi durumlarda ise biraz durum farklı. Gruplarda sadece 4 takım olduğu için iç saha- deplasman dengesi açısından biraz deforme edilmiş hali kullanılıyor. 6. hafta, 4. hafta yerine getiriliyor. Konuyu bildiğim için yazmak istedim. İyi çalışmalar herkese, iyi vikiler.--Teacher0691 (mesaj) 23:03, 3 Şubat 2015 (UTC)
Çok özür Robin kelimesi "ribbon" yani kurdele kelimesinden türetilmiş bir kelimeymiş. ing. wiki Yani sonuçta yine kurdele gibi sarmal yapıya çıkıyoruz sanırım. Google da bilgisayar sistemleri için "dönüşümlü zamanlama" çevirisini gördüm bu arada. --Teacher0691 (mesaj) 23:24, 3 Şubat 2015 (UTC)
Maddede yardımcı olacak bir açıklama, teşekkürler :) "Lig usulü turnuva" şeklinde açsam sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ama? Yalnızca satranç sitelerinde geçen "döner turnuva" adı da alternatif olarak eklenebilir.--RapsarEfendim? 20:12, 4 Şubat 2015 (UTC)

Şablon

Merhabalar. Soruma sizde yanıt bulacağımı umarak soruyorum. Asya'daki Yahudi tarihinin listesi sayfasında şuradaki şablon kullanılmış. Ama şablon kullanılırken ismi değiştirilmiş. Şablonların ismini değiştirerek kullanılması (değişiklik yapılarak kullanılan şablonun sanki o madde ile alakası varmışcasına) bana çok doğru gelmedi. Bu konuda bir kural var mıdır? -Potkal 10:18, 4 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba. Sorunuzu tam anlayamadım açıkçası.--RapsarEfendim? 20:10, 4 Şubat 2015 (UTC)

TT Arena

Selamlar, TT Arena maddesinde Faruk Süren ve Cansun'un projelerine değinilebilir mi? Yoksa stadla çok alakası yok mu sence. :) :) Sait71 20:31, 4 Şubat 2015 (UTC)

Af edersin, bir maddeyle ilgileniyordum da dönemedim. Bence ansiklopedik değer taşıyorlar, Galatasaray'ın yeni stadyum projesi için yapılan somut girişimler neticede. Arka plan başlığı altında yer alabilir TT Arena maddesinde.--RapsarEfendim? 22:08, 4 Şubat 2015 (UTC)

Eski Hacettepe ve Yeni Hacettepe

Tekrar selamlar, sanırım Hacettepe'ler konusunda da bir hata yapıyoruz. Bu iki kulübün tarihsel gelişimi:

Hacettepe (1945) → Keçiörengücü (1987)

Barbaros (1949) → Abidinpaşa Barbaros (?) → Ankara ASAŞ (1999) → Gençlerbirliği ASAŞ (2003) → Gençlerbirliği OFTAŞ (2006) → Hacettepe SK (2008)

şeklinde olmalı bence. Bazı tarihleri tam bulamadım ama şu kaynak ve maçkolik'e bakılabilir. EN Wikipedia da anlatılmış bu arada. İyi çalışmalar. --Teacher0691 (mesaj) 12:20, 6 Şubat 2015 (UTC)

Allah Allah? Ben bu "kulüplerin falanca dönemde kullandığı falanca ad" konusunda TFF ve mackolik gibi sitelere pek güvenmiyorum, teknik olarak hatalar yapabiliyorlar çünkü (Göztepe konusu vardı, bağlantısını vermiştim size daha önce). Dediklerinize yanlış demiyorum, sesli düşünerek kesin bilgilere ulaşmaya çalışıyorum. Hacettepe armasında 2001 yazıyor, ama bizdeki maddeye göre daha önceleri de varmış bu takım. Zaten Kayserispor örneğinde olduğu gibi arma üzerindeki yıl, her zaman gerçek kuruluş yılını göstermiyor ne yazık ki. 1961-62 sezonunda örneğin, Hacettepe ve Keçiören gücü olmak üzere iki takım var Ankara liginde. İki farklı takım olduğu kesin o dönem. Milliyet gazetesi arşivinde Keçiörengücü kelimesinin ilk kullanımı 1988-89 sezonunda. Bu takım, yine Milliyet arşivine göre o sezona "Hacettepe Camuzoğlu" adıyla başlamış. Sezon öncesi ve ilk hafta maçlarında bu kullanım mevcutken, daha sonradan Keçiörengücü kullanımına geçiliyor, bunu da yazalım bir kenara. 1996-97 sezonu için Milliyet'te "Barbaros Asaşspor" gibi bir kullanım var. Tüm bunlar göz önüne alındığında senin yaptığın tespit doğru oluyor. Çok keskin ve net ayrımlar yapmak için gazete arşivlerini (özellikle Ankara merkezli gazeteleri) taramak lazım baştan aşağı.--RapsarEfendim? 14:50, 6 Şubat 2015 (UTC)
Vay be! Mevzu benim kafamın karıştığı kadar da varmış. =)) Ne kadar çok takım isim değiştirmiş memlekette böyle ya! Biri kapanmış, diğeri onun ismini almış, falan fişman. magawla 15:21, 6 Şubat 2015 (UTC)mesaj
Bu ikisinin aynı takım olmadığını kanıtlayan bir başka örnek 1981-82 Federasyon Kupası ikinci kademe maçıdır. Çünkü bu iki takım birbiriyle karşılaşmış. Kendi kendine maç yapamayacağına göre. Aslında o kadar da karışık değil bence ama yeterince bilgi yok elimizde sadece. Ayrıca, 1999-2000 Türkiye 2. Futbol Ligi sayfasındaki
Bunların yanında Sanayi Barbaros Gençlik Kulübü ve Barbaros ASAŞ Spor Kulübü, Ankara ASAŞ Spor Kulübü adı altında birleşmiştir.

notu da düşülmüş zamanında. --Teacher0691 (mesaj) 19:09, 6 Şubat 2015 (UTC)

Aaa, o not işleri değiştirir tamamen. O hâlde iki değil üç (belki de dört) madde olması gerekiyor. Keçiörengücü zaten kenarda, onda bir sıkıntı yok. Bu 1949'dan gelen Barbaros, Sanayi Barbaros ile aynı zaten, bu ikinci maddemiz. Üçüncü maddemiz birleşme sonrasında oluşan Ankara ASAŞ. Birleşme öncesindeki kulüpler ayrı değerlendiriliyor zira (en net örneği FC Kopenhag'ı oluşturan Boldklubben 1903 ve Kjøbenhavns Boldklub kulüpleri verilebilir). Eğer Barbaros ASAŞ da kayda değer ise -ki daha önce profesyonel olmuşsa kayda değer sayılır, ben rastlamadım hiç- o madde de açılır, etti dört. O zaman Hacettepe logosundaki 2001 de açıklığa kavuşmuş oluyor (ancak yine de notun düşüldüğü sezon, kuruluş tarihinin bir-iki yıl öncesine tekabül etmekte).--RapsarEfendim? 19:17, 6 Şubat 2015 (UTC)
Yani sonuç olarak ikinci sıradaki takımların tamamı (Barbaros, Abidinpaşa Barbaros, Ankara ASAŞ, Gençlerbirliği ASAŞ, Gençlerbirliği OFTAŞ) takımlarının tamamı yeni Hacettepe dediğimiz Hacettepe SK takımına yönlendiriliyor doğru mudur? Eski Hacettepe zaten Keçiörengücü maddesine yönlendirilmiş durumda orada sorun yok bence. --Teacher0691 (mesaj) 20:11, 6 Şubat 2015 (UTC)
Ankara ASAŞ, Gençlerbirliği ASAŞ ve Gençlerbirliği OFTAŞ Hacettepe'ye yönlendirilirken; Sanayi Barbaros Gençlik Kulübü ve Barbaros ASAŞ Spor Kulübünün birleşmesinden önceki dönem için ayrı ayrı Sanayi Barbaros Gençlik Kulübü ve Barbaros ASAŞ Spor Kulübü maddeleri açılmalı (yukarıdaki Kopenhag örneğinde bahsettim).--RapsarEfendim? 21:05, 6 Şubat 2015 (UTC)

Galatasaray-Trabzonspor rekabeti

Selamlar Rapsar, "Galatasaray-Trabzonspor rekabeti" maddesine yapılan tüm maçları yazmak gereksiz bir hareket mi olur? Sizler ne düşünüyorsunuz; Kullanıcı:Teacher0691, Kullanıcı:SAİT71?magawla 15:21, 6 Şubat 2015 (UTC) mesaj

Selam. Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde ben listeledim, çok da güzel oldu :) Olur yani, sıkıntı yok.--RapsarEfendim? 15:52, 6 Şubat 2015 (UTC)
Selamlar bende aynı fikirdeyim. :)Sait71 16:14, 6 Şubat 2015 (UTC)
Benim adım yazılmamış ama mesajı Rapsar'ın sayfasında görünce atladım. Olmamı 10 numara olur. Hatta aynı şey Fenerbahçe-Trabzonspor rekabetinde de lazım! Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:24, 9 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba

Şimdi aynı şeyi Esc2003 ile tartıştık. O da dır, dir ekinin kullanılmayacağını söyledi. Şimdi kullanıyor muyuz yoksa kullanmıyor muyuz?--Ömer Berkaymesaj 21:30, 6 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba. Kullanılmayacağına dair örnek varken, kullanıldığına dair örnek yok. Dolayısıyla... Ayrıca kişisel algılama, bu konu için daha fazla mesaj atmamanı rica ederim. Madde yazmakla falan vakit geçirmeyi tercih ediyorum buradaki süreçte. İyi akşamlar, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 21:38, 6 Şubat 2015 (UTC)
Ben de bu ufak ayrıntı için zaman kaybetmek istemem; ancak arkadaş değişiklik savaşına döndürdüğü için bunu, açıklama yapmak durumunda kaldım. Bahsettiğin sayfa şu tartışmada da söz konusu olmuş. --esc2003 (mesaj) 21:50, 6 Şubat 2015 (UTC)
İyide bu yüzden bir çok değişiklik yaptım. Şimdi onları geri mi alacağım?--Ömer Berkaymesaj 21:40, 6 Şubat 2015 (UTC)

Federasyon Kupası

Selam Rapsar.

1956-57 ve 1857-58 Federasyon Kupası maddeleri Federasyon Kupası maddesine taşınmış. Geçmişe baktığımda "tek bir maddede toplanması kararlaştırılmamış mıydı? " yazdığını gördüm. Aradım ancak tartışmanın olduğu sayfayı bulamadım. Tartışmanın olduğu sayfanın bağlantısını yazabilir misin ? --Emyilmesaj 00:43, 7 Şubat 2015 (UTC)

Selam. Daha önceden de bunu belirtmiştim ama hatırlamıyorum. Şimdi de bulamadım. Beni hayal ürünüm belki de derken şunu buldum. O aklımda kalmış. Bu yönde bir karar olmadan birleştirilmemesi lazım, doğrudur. Bunun için de bir silinmeye aday sayfa tartışması başlatacağım o hâlde. Gerekçe de şu, zaten iki sezon düzenlenen bir organizasyon ve bu iki sezona da tek bir maddede yer verilebilir. Örnek sayısı kısıtlı ama şu örneği verebilirim. Gerçi çok ileri giderse ayrı maddeler de olabilir ve detaylı bir şekilde orada da bilgiler yer alabilir. Kararsız kaldım şimdi.--RapsarEfendim? 08:34, 7 Şubat 2015 (UTC)
Bir de lütfen Federasyon Kupası şampiyonluğu ile lig şampiyonluğunu ayrı tutalım. Lig 1959'da başlıyor, federasyon bunu söylüyor. Yıldız standardına Federasyon Kupası şampiyonluklarının dahil edilmesi, lig şampiyonu olduğu anlamı taşımamakta ("(...) 1956-57 ve 1957-58 sezonlarında Federasyon Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ın bu şampiyonlukların yıldız kriterine dahil edilmesine karar verildi").--RapsarEfendim? 08:48, 7 Şubat 2015 (UTC)

Öncesi ve devamı da var o cümlenin yalnız. "1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır." O yüzden Süper Lig maddesindeki değişikliklerini geri alırsan sevinirim, değişiklik savaşı olmasın. Bu kararda her şey açık. --Emyilmesaj 10:48, 7 Şubat 2015 (UTC)

Kategori

Merhaba, Alis Harikalar Diyarında maddesine göz atabilir misiniz, kategori eklendiği halde kategorisiz olarak görünüyor sayfa. Düzeltemedim.Potkal 10:35, 7 Şubat 2015 (UTC)

Önem arz eden bir hal

Merhabalar sevgili Rapsar, nasılsınız? Size bir sualim olacak. Vikipedi'de normal azaların veya hizmetlilerin "kurallara aykırı bir yanı olmayan" kişisel mesaj yazılarını silme/düzenleme hakkı var mıdır? Şöyle somutlaştırayım, misal ben "Nasılsın Rapsar?" diye mesaj atıyorum; bir başkası geliyor bunu "Rapsar ne yapıyorsun?" diye değiştiriyor. Bu kurallara aykırı değil mi? Ve ayrıca kişisel mesaj sayfalarına yazılan iletileri (meşru olanlar) silmek gibi bir yetkisi var mı Vikipedistlerin? Aşağıda vereceğim bağlantıları incelemenizi ve bu konuda vekilim olmanızı rica ediyorum.

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Sabri76&diff=15085909&oldid=15085872 1 2 3 İkmal (mesaj) 13:56, 8 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba. Konuyla ilgilenmiyorum, kolay gelsin size.--RapsarEfendim? 13:57, 8 Şubat 2015 (UTC)
Çok çok teşekkür ederim, müteşekkirim. Bahsettiğim hizmetlinin dışında ilgisi olmamasına rağmen Kullanıcı:Reob Sabri'ye yazdığım kişisel mesajı hala geri almaya devam ediyor. İkmal (mesaj) 14:01, 8 Şubat 2015 (UTC)
Böyle basit şeylerle uğraşmayı gereksiz ve vakit kaybı olarak görüyorum, benim şahsi düşüncem bu yönde. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:03, 8 Şubat 2015 (UTC)
  • Sevgili Kullanıcı:Rapsar. Vikipedistler kişisel mesajları istediği gibi değişebilecekler mi? İlginlenmeyecek misiniz? İkmal (mesaj) 14:21, 8 Şubat 2015 (UTC)
İlgili kullanıcı, cinsiyetini burada paylaşmak istemiyor olabilir. Sizin de buna saygı duymanız gerekmekte. Bu konudaki ısrarcı tutumunuzu anlayamadım.--RapsarEfendim? 14:23, 8 Şubat 2015 (UTC)
    • Elbette saygı duyarım. Ama kullanıcının benden aleni bir şekilde böyle bir talebi olmadı. İnsanın istediğini cebirle yerine getirmeye çalışması da hoş değil tabi. Bir kaç gün önce bir kullanıcı bana "yavrum" diye hitap etmişti mesela. Konuyu kendisine ilettiğimde "aman canım bunda ne var" mealinde bir cevap vermişti. Bunu göz önünde bulundurmak gerek. Sadece üç şey istiyorum/istiyoruz. Saygı sevgi hoşgörü. İkmal (mesaj) 14:29, 8 Şubat 2015 (UTC)

Minecraft

Minecraft sayfasındaki bakanlık incelemesi ile ilgili açıklamaları neden geri aldınız. Kaynakça verilmiş ve bence ansiklopedik ve sayfada yer alması gerekir. Yazılış üslubunda da bir problem göremiyorum. M.A.SEKİ WMS 16:24, 8 Şubat 2015 (UTC)

Sayfadaki vandalizmleri geri alınırken yanlışlıkla olmuş olmalı.--RapsarEfendim? 16:57, 8 Şubat 2015 (UTC)

?

rapsar selam, bir süre önce senin başlattığın ana sayfayla ilgili bir konuşma vardı. onun linkini verebilir misin, neredeydi hatırlayamadım. kolay gelsin. --kibele 20:14, 8 Şubat 2015 (UTC)

[4]--RapsarEfendim? 20:31, 8 Şubat 2015 (UTC)

Takım sezonları

Selamlar, futbol takımı sezonları sayfasında (örnek şu) futbol dışındaki branş bilgilerinin olması doğru mu? Oradaki bilgilerin de silinmesi yazık olabilir. Nasıl bir yol izleyebiliriz? --Teacher0691 (mesaj) 22:30, 9 Şubat 2015 (UTC)

Selam. Tabi ki de yer almamalı, her branş için ayrı madde açılabilir bence. Ancak tek cümleyle geçiştirilen masa tenisi branşı gibi branşlar için ayrı madde açmak yerine, şubenin ana maddesine aktarım yapılabilir. Her sezon maddesiyle ince ince uğraşmak gerekiyor maalesef.--RapsarEfendim? 22:34, 9 Şubat 2015 (UTC)

Silahlı Örgütler

Merhaba Rapsar. Ermeni silahlı örgütlerin yaptığı eylemlerle ermeni sorunu şablonunu birleştirilmesi düşünülebilir mi? Çünkü saldırılar doğrudan bu mesele ile alakalı.--Türk Vardar (mesaj) 19:59, 11 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba Süvari. Şu anda o konuya konsantre olamayacağım açıkçası.--RapsarEfendim? 20:18, 11 Şubat 2015 (UTC)
Süvari mi? Anlamadım.--Türk Vardar (mesaj) 21:12, 11 Şubat 2015 (UTC)