Aleksandar Popovski: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Umut Yazici (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Aleksandar Popovski''' , [[Makedonya]]'lı tiyatro ve sinema yönetmeni. 3 Şubat 1981 de [[Üsküp]] , [[Makedonya]]'da dünyaya geldi.
'''Aleksandar Popovski''' , [[Makedonya]]'lı tiyatro ve sinema yönetmeni. 3 Şubat 1969 da [[Üsküp]] , [[Makedonya]]'da dünyaya geldi.
Makedonya'da ve Avrupa'nın pek çok ülkesinde tiyatro oyunları yönetti. Popovski 2010-2011 tiyatro sezonunda, [[İstanbul Şehir Tiyatrosu]] genel sanat yönetmeni [[Orhan Alkaya]]'nın daveti ile Şehir Tiyatrolarına, misafir yönetmen olarak katıldı ve [[Choderlos de Laclos]]'un [[Tehlikeli İlişkiler]] adlı romanından, aynı adla uyarlanan tiyatro oyununu yönetti. Oyun sergilendiği sezonda pek çok ödüle aday gösterildi. Bu adaylıklardan biri olan, [[Afife Ödülleri]] '''Yılın En Başarılı Tiyatro Yönetmeni''' ödülü Popovski'ye verildi. Tehlikeli İlişkiler'den üç yıl sonra, [[Tiyatro Hayal Perdesi]] kapsamında, ünlü Fransız yazar [[Boris Vian]]'ın [[İmparatorluk Kuranlar]] adlı eserini [[İstanbul Tiyatro Festivali]] için yönetti. Popovski, son olarak [[İstanbul Şehir Tiyatroları]] için, [[Shakespeare]]'in [[Bir Yaz Gecesi Rüyası]] adlı oyunu, 2014-2015 sezonuda sahneledi.
Makedonya'da ve Avrupa'nın pek çok ülkesinde tiyatro oyunları yönetti. Popovski 2010-2011 tiyatro sezonunda, [[İstanbul Şehir Tiyatrosu]] genel sanat yönetmeni [[Ayşenil Şamlıoğlu ]]'nun daveti ile Şehir Tiyatrolarına, misafir yönetmen olarak katıldı ve [[Choderlos de Laclos]]'un [[Tehlikeli İlişkiler]] adlı romanından, aynı adla uyarlanan tiyatro oyununu yönetti. Oyun sergilendiği sezonda pek çok ödüle aday gösterildi. Bu adaylıklardan biri olan, [[Afife Ödülleri]] '''Yılın En Başarılı Tiyatro Yönetmeni''' ödülü Popovski'ye verildi. Tehlikeli İlişkiler'den üç yıl sonra, [[Tiyatro Hayal Perdesi]] kapsamında, ünlü Fransız yazar [[Boris Vian]]'ın [[İmparatorluk Kuranlar]] adlı eserini [[İstanbul Tiyatro Festivali]] için yönetti. Popovski, son olarak [[İstanbul Şehir Tiyatroları]] için, [[Shakespeare]]'in [[Bir Yaz Gecesi Rüyası]] adlı oyunu, 2014-2015 sezonuda sahneledi.
Tiyatro yönetömenliğinin yanı sıra, pek çok sinema filmi ve televizyon çalışmasına da imza atan yönetmenin [[Türkiye]]'de yaptığı işler, kısa zamanda beğeni ile karşılanıp ve merak konusu olmayı başarmıştır.
Tiyatro yönetömenliğinin yanı sıra, pek çok sinema filmi ve televizyon çalışmasına da imza atan yönetmenin [[Türkiye]]'de yaptığı işler, kısa zamanda beğeni ile karşılanıp ve merak konusu olmayı başarmıştır.



Sayfanın 15.27, 1 Şubat 2015 tarihindeki hâli

Aleksandar Popovski , Makedonya'lı tiyatro ve sinema yönetmeni. 3 Şubat 1969 da Üsküp , Makedonya'da dünyaya geldi. Makedonya'da ve Avrupa'nın pek çok ülkesinde tiyatro oyunları yönetti. Popovski 2010-2011 tiyatro sezonunda, İstanbul Şehir Tiyatrosu genel sanat yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu 'nun daveti ile Şehir Tiyatrolarına, misafir yönetmen olarak katıldı ve Choderlos de Laclos'un Tehlikeli İlişkiler adlı romanından, aynı adla uyarlanan tiyatro oyununu yönetti. Oyun sergilendiği sezonda pek çok ödüle aday gösterildi. Bu adaylıklardan biri olan, Afife Ödülleri Yılın En Başarılı Tiyatro Yönetmeni ödülü Popovski'ye verildi. Tehlikeli İlişkiler'den üç yıl sonra, Tiyatro Hayal Perdesi kapsamında, ünlü Fransız yazar Boris Vian'ın İmparatorluk Kuranlar adlı eserini İstanbul Tiyatro Festivali için yönetti. Popovski, son olarak İstanbul Şehir Tiyatroları için, Shakespeare'in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunu, 2014-2015 sezonuda sahneledi. Tiyatro yönetömenliğinin yanı sıra, pek çok sinema filmi ve televizyon çalışmasına da imza atan yönetmenin Türkiye'de yaptığı işler, kısa zamanda beğeni ile karşılanıp ve merak konusu olmayı başarmıştır.

Türkiye'de yönettiği tiyatro oyunları

Yönettiği sinema filmleri

Dış Bağlantılar

]