Concierge: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q2664461 sayfası üzerinden sağlanan 1 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Alpk (mesaj | katkılar)
k İmla hatası
1. satır: 1. satır:
'''Concierge''' (okunuşu: ''konsiyerj''),[[Fransızca]] kökenli bir kelime olup, aynı zamanda büyük [[otel]]lerde müşterinin otel dışındaki iş ayarlamalarını yapan birimin adıdır.
'''Concierge''' (okunuşu: ''konsiyerj''),[[Fransızca]] kökenli bir kelime olup, aynı zamanda büyük [[otel]]lerde müşterinin otel dışındaki iş ayarlamalarını yapan birimin adıdır.


Ön Büro (Front Office) departmanına bağlı olarak çalışır. Bell servis, vale servisi, dormenler, şoförler genelde bu birimin kontrolü altındadır. Dünyada [[Les Clefs d'Or]] adı altında bir [[dernek]]leri vardır. İyi bir ''Concierge'''in bulunduğu bir otelin müşterisine ayarlayamıyacağı hiçbir hizmet yoktur. Les Clefs d'Or [[2005]] kataloğuna göre [[Türkiye]]'de 20 üyesi vardır.
Ön Büro (Front Office) departmanına bağlı olarak çalışır. Bell servis, vale servisi, dormenler, şoförler genelde bu birimin kontrolü altındadır. Dünyada [[Les Clefs d'Or]] adı altında bir [[dernek]]leri vardır. İyi bir ''Concierge'''in bulunduğu bir otelin müşterisine ayarlayamayacağı hiçbir hizmet yoktur. Les Clefs d'Or [[2005]] kataloğuna göre [[Türkiye]]'de 20 üyesi vardır.


{{Turizm-taslak}}
{{Turizm-taslak}}

Sayfanın 13.02, 25 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Concierge (okunuşu: konsiyerj),Fransızca kökenli bir kelime olup, aynı zamanda büyük otellerde müşterinin otel dışındaki iş ayarlamalarını yapan birimin adıdır.

Ön Büro (Front Office) departmanına bağlı olarak çalışır. Bell servis, vale servisi, dormenler, şoförler genelde bu birimin kontrolü altındadır. Dünyada Les Clefs d'Or adı altında bir dernekleri vardır. İyi bir Concierge'in bulunduğu bir otelin müşterisine ayarlayamayacağı hiçbir hizmet yoktur. Les Clefs d'Or 2005 kataloğuna göre Türkiye'de 20 üyesi vardır.