Roger Waters: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Egeerkmen (mesaj | katkılar)
1 adet resim eklendi
Egeerkmen (mesaj | katkılar)
Fotoğraf eklenmesi
47. satır: 47. satır:


'''Roger Waters''' şu sıralar yeni bir rock albümü üzerinde çalışıyor. 20 Haziran 2006'da ise Kuruçeşme Arena, İstanbul'da bir konser vermiş ve Dark Side of The Moon albümünün tamamını canlı çalmıştır.
'''Roger Waters''' şu sıralar yeni bir rock albümü üzerinde çalışıyor. 20 Haziran 2006'da ise Kuruçeşme Arena, İstanbul'da bir konser vermiş ve Dark Side of The Moon albümünün tamamını canlı çalmıştır.
[[File:Roger Waters The Wall Live in Istanbul Gezi Martyrs.jpg|thumb|Roger Waters 4 Ağustos 2013 İstanbul The Wall Konseri]]
[[Dosya:RogerWaters.jpg|thumb|Roger Waters, 2006]]'''Roger Waters''' 4 Ağustos 2013'de İstanbul İTÜ Stadyumunda bir konser vermiş ve "The Wall" albümünün tamamını canlı çalmıştır.


'''Roger Waters''' 4 Ağustos 2013'de İstanbul İTÜ Stadyumunda bir konser vermiş ve "The Wall" albümünün tamamını canlı çalmıştır.[[File:Roger Waters The Wall Live in Istanbul Gezi Martyrs.jpg|thumb|Roger Waters 4 Ağustos 2013 İstanbul The Wall Konseri]]
[[Dosya:Roger Waters - The Wall in Ottawa (7451691102).jpg|thumb|Roger Waters]]
[[Dosya:RogerWaters.jpg|thumb|Roger Waters, 2006]]
== Solo Çalışmaları ==
== Solo Çalışmaları ==
* [[The Pros & Cons Of Hitch Hiking]] ([[1984]])
* [[The Pros & Cons Of Hitch Hiking]] ([[1984]])
58. satır: 59. satır:
* [[The Wall Live In Berlin]]
* [[The Wall Live In Berlin]]
* [[The Pros And Cons Of Hitch-Hiking]]
* [[The Pros And Cons Of Hitch-Hiking]]
* [[To Kill The Child / Leaving Beirut]]
*[[File:Waters-Berlin-06.jpg|thumb|Roger Waters]][[To Kill The Child / Leaving Beirut]]
* [[In the Flesh Live]]
* [[In the Flesh Live]]
* [[Ça Ira]]
* [[Ça Ira]]

Sayfanın 14.02, 12 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Roger Waters
Genel bilgiler
Doğum adıGeorge Roger Waters
Doğum6 Eylül 1943 (80 yaşında)
Great Bookham, Surrey, İngiltere, Birleşik Krallık
TarzlarPsychedelic rock
ÇalgılarBas gitar, vokal, gitar, synthesizer, klarnet, trompet
Etkin yıllar1964 ve sonrası
Müzik şirketiCapitol, Columbia, Sony, Harvest
İlişkili hareketlerPink Floyd, Sigma 6, The Screaming Abdabs
Resmî siteroger-waters.com
Önemli çalgılar

Roger Waters (d. 6 Eylül 1943,Cambridge), Pink Floyd grubunun vokalisti, bas gitaristi, besteci, İngiliz müzisyen.

Hayatı

Daha çocuk yaşta babası Eric Fletcher Waters'ı savaşta kaybetti. Bu onun tüm hayatını etkiledi. The Final Cut albümünü babasına adadı.

Askeri okuldan kovuldu ve Nükleer Silahsızlanma konusunda mücadele veren bir gençlik kolunun lideri konumuna geldi.

Daha sonra Mimarlık eğitimi için Cambridge' den ayrılarak Londra'daki The Regent Street Polytechnic' e girdi. Nick Mason ve Richard Wright ile burada tanıştı. The T-Set ve The Screaming Abdabs gibi ünlü topluluklarla çalıştılar.

Roger Waters, Syd Barret'in gruptan ayrılmasıyla birlikte, grup liderliğini üstlenmiştir. Bunu, kendisinin bir adım ilerleyerek değil de, diğer grup elemanlarının neredeyse geriye çekilmeleriyle gerçekleştiğini söylemiştir.[1] The Wall albümü sırasında grup üyeleriyle birçok tartışma yaşar.Bazı şarkılarda Richard Wright'ın çalmamasını istemiştir ve Nick Mason'u da sıkça nasıl çalması gerektiği konusunda yönlendirmiştir. Bu tartışmalar The Final Cut'ın yapımı sırasında Richard Wright'ın gruptan ayrılmasına neden olmuş, bu yüzden albümün "sound"u diğer Pink Floyd albümlerine göre sönük kalmıştır. Gruptan ayrılmadan önce Pink Floyd The Wall filminin yapımında çalışır, fakat onun da her ne kadar başarılı bir yönetmen tarafından yönetilmiş de olsa, başarılı bir filmden ziyade, bir "video klip" gibi olduğunu düşünür.[2]

1985'te Pink Floyd dan ayrıldı ancak parlak lirik zekası ile gruba damgasını vurdu. Bugün bile birçok kişi için Pink Floyd denilince akla gelenler Roger Waters ve grubun Dark Side of the Moon'da birçok şarkıdaki vokalleri ve müthiş gitarıyla David Gilmour'dur.

Roger Waters 1983'te " The Pros and Cons of Hitchhiking" isimli bir albüm çıkardı. Bu albüm The Wall'ın ve The Final Cut'ın bir devamı olarak görülür. Albümdeki şarkılar bir rüya gibi anlatılmıştır. Bu albümde Eric Clapton, Roger Waters'a grubun solo gitaristi olarak eşlik eder.

Yıllar 1987'i gösterdiğinde ise Roger Waters Radio K.A.O.S isimli albümünü çıkarır. Bu albüm diğer albümleri kadar ilgi çekmez; fakat "The Tide is Turning" isimli şarkı albümün geneline damgasını vurur ve hayranlar tarafından çok sevilir.

Roger Waters 1988'de ise Etienne Roda-Gil ile Fransız Devrimini anlatan bir opera olan Ca Ira üzerinde çalışmaya başlar. Bu opera son halini 2005'de alacaktır. 1990'da ise Berlin Duvarı'nın yıkılmasını takiben Roger Waters Berlin'de The Wall'ın tamamını büyük bir orkestra eşliğinde icra eder.

1992'de ise uzun süredir beklenen Amused to Death isimli albümünü piyasaya sürer. Bu albüm birçok eleştirmen ve hayran tarafından Roger Waters'ın en iyi solo albümü kabul edilir. Bu albümde Roger Waters'a Jeff Beck, John Patituci, Andy Fairwather-Low, Michael Kamen gibi ünlü müzisyenler eşlik eder.

Yıllar 2003'ü gösterdiğinde Roger Waters internet üzerinden To Kill The Child ve Leaving Beirut isimli iki parça yayınlar. Bu parçalar George Bush ve Tony Blair hükumetini ciddi bir biçimde eleştirmektedir. 2005'te ise Ca Ira tamamlanarak piyasaya sürülür ve Roma'da sahnelenir.

Roger Waters şu sıralar yeni bir rock albümü üzerinde çalışıyor. 20 Haziran 2006'da ise Kuruçeşme Arena, İstanbul'da bir konser vermiş ve Dark Side of The Moon albümünün tamamını canlı çalmıştır.

Roger Waters 4 Ağustos 2013'de İstanbul İTÜ Stadyumunda bir konser vermiş ve "The Wall" albümünün tamamını canlı çalmıştır.

Dosya:Roger Waters The Wall Live in Istanbul Gezi Martyrs.jpg
Roger Waters 4 Ağustos 2013 İstanbul The Wall Konseri
Roger Waters
Roger Waters, 2006

Solo Çalışmaları

Kaynakça

Dış bağlantılar