Fernand Coulibaly: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
k düzen
115. satır: 115. satır:
[[Kategori:Yaşayan insanlar]]
[[Kategori:Yaşayan insanlar]]
[[Kategori:Mali asıllı Türkler]]
[[Kategori:Mali asıllı Türkler]]
[[Kategori:Resim aranan futbolcular]]

Sayfanın 22.06, 25 Aralık 2014 tarihindeki hâli

Şablon:Futbolcu bilgi kutusu2 Fernand Coulibaly (d. 1 Ağustos 1971, Segov), Malili eski futbolcu.

Kariyeri

1994-1995 sezonunda Adana Demirspor'da başlayan Türkiye macerasına, takımının küme düşmesinden ötürü sırasıyla Gaziantepspor ve Ankaragücü'nde devam eden Coulibaly, 1999-2000 sezonunda küme düşmeme mücadelesi veren Vanspor'a transfer oldu. 1 sene Vanspor'da oynadıktan sonra ertesi sezon Denizlispor'la anlaştı. Orada da 2 sezon oynadı.Daha sonra yarım sezon Siirt Jetpaspor'da kiralık olarak geçiren Coulibaly, 2002-2003 sezonunda Diyarbakırspor'a transfer oldu ancak, 7 maç sonra takımdan ayrıldı. Zaman zaman oynadığı sert futbol nedeniyle eleştirilsede uzun lüle lüle saçları ve her zaman iyi bir futbolcu olarak dikkat çekti.

Türkiye Süper Ligi'nde 7 takımda 180 maça çıktı ve 70 kez fileleri havalandırdı. Türkiye Kupası mücadelelerinde ise 14 kez sahaya çıktı ve 1 gol attı.

Türkiye'ye gelmeden önce Fransa'nın Stade Lavallois ile AS Saint-Étienne ve Suudi Arabistan'da Al Wahda Mekka takımlarında forma giymiştir.

Mali Milli Futbol Takımı formasını 1992-2000 yılları arasında giyen Coulibaly, 1994 Afrika Uluslar Kupası'nda yarı final oynayan takımda yer almış ve 1 gol atmıştır.

Özel hayatı

Ailesi ile birlikte 5 yaşındayken ülkesinden ayrılıp Fransa'nın yolunu tutan Coulibaly burada 22 yaşına kadar kaldı. Daha sonra Suudi Arabistan'a gitti ve 1 sene de burda kaldı. 1994-95 sezonunda o zamanki adıyla Türkiye 1. ligine yeni çıkan Adana Demirspor'a geldi. Adana Demirspor'a gelmeden önce Türkiye hakkında bildiği tek şey Galatasaray olan Coulibaly 2000 yılında Vanspor'da iken müslüman olmuş ve Türk vatandaşlığına geçmiştir. Müslüman olduktan sonra İslam peygamberinden dolayı Muhammed adını almış, soyisim olarak da Gaziantep eski başkanı Celal Doğan'ın soyadı Doğan'ı almıştır.[1] Gaziantep'i çok sevdiğini söyleyen Coulibaly en sevdiği yemeğin de Antep kebabı olduğunu söylüyor.

Hayatın da kazandığı herşeyi Türkiye'ye borçlu olduğunu söyleyen Coulibaly, ilk geldiğim de amacım üç büyüklerden birinde oynamaktı ama olmadı demiştir.

Ekim 2005 yılında, Coulibaly, yaptığı yatırımların soruşturmasının ardından Banque l'Habitat'ı (Habibat Bankası) dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanıp, ülkesi Mali'deki Bamako Merkez Hapishanesi'ne gönderilmiştir.[2]

Kaynakça

  1. ^ Türk olan yabancı futbolcular
  2. ^ Sissoko, Issa Fakaba (2007-11-03). "Recouvrement des créances par la BHM". Radio Steve Bantou Biko. 

Dış bağlantılar