Sivil havacılık: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Abdussamedtr (mesaj | katkılar)
Yazım hatası düzeltildi, Bağlantı eklendi
Etiketler: Mobil değişiklik mobil uygulama değişikliği
1. satır: 1. satır:
'''Sivil havacılık,''' havacılığın spor ya da ticari bir faaliyet olarak, askeri olmayan amaçlarla yürütülmesinin genel adıdır. [[Sportif havacılık]] [[planör]], [[yamaç paraşütü]], [[paraşüt]], [[yelkenkanat]], ticari yolcu ve yük taşımacılığı, havadan çekim gibi havacılık faaliyetleri sivil havacılık kapsamına girer. Turkiye'de denetimler Sivil Havacılık genel müdürlüğü tarafından sağlanmaktadır.
'''Sivil havacılık,''' havacılığın spor ya da ticari bir faaliyet olarak, askeri olmayan amaçlarla yürütülmesinin genel adıdır. [[Sportif havacılık]] [[planör]], [[yamaç paraşütü]], [[paraşüt]], [[yelkenkanat]], ticari yolcu ve yük taşımacılığı, havadan çekim gibi havacılık faaliyetleri sivil havacılık kapsamına girer. [[Türkiye]] 'de denetimler Sivil Havacılık genel müdürlüğü tarafından sağlanmaktadır.


{{havacılık-taslak}}
{{havacılık-taslak}}

Sayfanın 16.17, 2 Aralık 2014 tarihindeki hâli

Sivil havacılık, havacılığın spor ya da ticari bir faaliyet olarak, askeri olmayan amaçlarla yürütülmesinin genel adıdır. Sportif havacılık planör, yamaç paraşütü, paraşüt, yelkenkanat, ticari yolcu ve yük taşımacılığı, havadan çekim gibi havacılık faaliyetleri sivil havacılık kapsamına girer. Türkiye 'de denetimler Sivil Havacılık genel müdürlüğü tarafından sağlanmaktadır.