Kullanıcı mesaj:Vikiçizer: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Türk Süvarisi (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Taslak şablon yönlendirmeleri
101. satır: 101. satır:


Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat [[Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent2]] sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --[[Kullanıcı:Uğurkent|Uğurkent]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Uğurkent|mesaj]]</sup> 15:03, 5 Kasım 2014 (UTC)
Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat [[Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent2]] sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --[[Kullanıcı:Uğurkent|Uğurkent]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Uğurkent|mesaj]]</sup> 15:03, 5 Kasım 2014 (UTC)

== Taslak şablon yönlendirmeleri ==

Merhaba. Kullanılan yönlendirmelerin silinmesi gibi bir durum yok. Bu sizin fikriniz. [[Vikipedi:VikiProje Taslak sınıflandırma/Biyografi|Şu sayfada]] da görüleceği gibi taslak şablonları kullanırken bu esas alınmaktadır. Dolayısıyla kullanıcılar taslak şablonlarını kullanırken yönlendirmelerin içinden bir tanesini seçip ilgili maddeye koymasının mantığı olamaz. Erişimi için kolaylaştırıcı şartlar zaten halihazırda yukarıda belirttiğim sayfada bulunmaktadır. Belirli bir standart oluşturulmak isteniyorsa kullanılmayan yönlendirmelerin silinmesinde bir sakınca yoktur. Zaten aykırı bir durum olmadığı Hizmetli üyeler tarafından onaylanmıştır. İyi çalışmalar.--[[Kullanıcı:Türk Süvarisi|Türk Süvarisi]] [[Kullanıcı mesaj:Türk Süvarisi|<sup><u>ileti</u></sup>]] 14:07, 16 Kasım 2014 (UTC)

Sayfanın 14.07, 16 Kasım 2014 tarihindeki hâli

W

Lütfen mesajınızı sayfanın en altına yazın. Yeni bir mesaj atıyorsanız, bir alt başlık ekleyin veya üstteki "+" tuşunu kullanın.

Yerleşim yerleri taslakları

  • Merhaba Rapsar. Bir işe girişmeden bir danışayım dedim:) Türkçedeki Kategori:Yerleşim yerleri taslaklarını biliyorsun, Türkçeye mahsus intervikisi alt kategorilerde hiç yok. Ama aşağı yukarı diğer tüm dillerde sanırım İngilizcesinden esinlenerek Category:Geography stubs kategorisi uyumlaştırılmış ve interviki bunlar arasında. Bizde özgün bir kategori olduğu için ayrık kalmışız. Zamanında bunlarla uğraşan biri olarak yazık olmasını da istemiyorum. Aklıma bir iki şablon değişikliğiyle bunları toptan intervikili kategorilere taşıyabileceğimiz geldi. Ama bizde de bir coğrafya taslakları var ama diğer vikiler gibi kullanmıyoruz. Mesela; Kategori:Fransa coğrafyası taslakları var, buna dağı bayırı ekliyoruz, intervikilisi bu. Bir de bize özgün Kategori:Fransa yerleşim yerleri taslakları var, buna da şehirleri kasabaları ekliyoruz. Ben yine İngilizceye uyarak, ikincisini terketmeyi, buradaki maddeleri şablon değiştirme yoluyla ilk kategoriye bağlamayı düşünüyorum. Böylece dağ bayır şehir aynı yerde olacak, alt kategorilere buradan ayrılacak. Ya da yerleşim yerleri taslaklarını ülkeye göre coğrafya taslaklarının içine koyacağız, oradan intervikilenecek. Kararsız kaldım, fikrini alayım dedim. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 10:52, 3 Ağustos 2014 (UTC)
Merhaba Çizer. Ben şu taslak kategori ve şablonlarına karşıyım, biliyorsun sanırım :) Bunların siteye hiçbir faydası olmadığını düşünüyorum. Senin gibi bir üstadın vaktini çalıyorlar şu an işte bak :) Karşı olmamı bir kenara koyarsak, iki durum arasından bir tercih yapmam gerekirse seninle aynı fikirde olurum. İyi günler.--RapsarEfendim? 11:05, 3 Ağustos 2014 (UTC)
Biliyorum ama "karşıyım fikir beyan etmem" demeyeceğini de biliyorum:) Zaten ben de yavaş yavaş kısa maddelerime taslak şablonu koymamaya başladım. Bahsettiğim şey, çok uğraştıracak bir şey değil gibi, bir iki şablon ayarlaması yetecek. İngilizceye uyarlamaya çalışayım. Teşekkürler...Vikiçizer (mesaj) 16:29, 3 Ağustos 2014 (UTC)

Türkiye yerleşim birimleri/Bitirme projesi

Selam. Tatışmayı karara bağladık ve kalabalık bir kadroyla başlıyoruz. Geçmişteki başarısız girişimimiz gibi olmayacak büyük ihtimalle. Belki katılmayı düşünürsün diye haber vereyim dedim: [1] --Śαвяí¢αи76ileti 06:53, 6 Ağustos 2014 (UTC)

  • Merhaba Sabri, bu sefer daha farklı olacaktır, çünkü sürüm onaylama var. Gerçi programla botla yapan kullanıcılar onaylayamıyor sanırım ama manuel yapanlar için sürüm kontrolü bir nevi bitiş imzası olur. Zaten onaylanmamış maddelerin çoğunluğu köy maddeleri. Bunlar da bittiğinde sürüm kontrolü projesi nihayete erecek, sadece güncel maddeler kontrol edilecek. Takip etmeye çalışıyorum ben, elimden geleni yaparım, teşekkürler bilgi için, iyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 16:03, 6 Ağustos 2014 (UTC)

kategorileştirmeler

selam vikiçizer, nasılsın? epeydir dikkatimi çeken bir şeyi seninle paylaşayım istedim. gerçi tam olarak oturmadığı için olabilir ama genellikle eğilim olarak ingilizce wikipedia'yı izliyoruz ve maddelerin altı kalabalıklaşıyor. aynı maddelere almanca'da baktığım zaman tek bir alt kategorinin yer aldığını, üst kategorilerin bulunmadığını görüyorum. daha doğru görünüyor bana. ne dersin? --kibele 10:07, 6 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba, benim gibi kategorilerle çok uğraşan bir kullanıcı, ister istemez diğer dillere de sıklıkla bakıyor. İngilizceyi örnek almak zorunda değiliz ama alıyoruz, çünkü bir çok politika çevirimizi oradan yapıyoruz, Çinceden Almancadan çeviri yok derecesinde. Haliyle İngilizceden gelip dönüyor her politikamız, yerelleşebiliyorsa özgünleşiyor, olmazsa soğuk çevirisiyle kalıyor. Kategori işlerinde de politika çevirilerimiz İngilizceden alınma. Bahsettiğin konu aşırı kategorilendirme ile kategori kesişmesi ile ilgili aslında ama bir çeviri bile olsa bu konularda politikamız yok. Rapsar'ın ön ayak olmasıyla kategori tartışmaları yapıldı, orada tartışmalar içinde aşırı kategorilendirmenin gereksizliğine değinildi, orada kaldı. Alman vikipedisi kategoriler için amaç olarak İngilizceden ayrı bir yol izlemiyor esasen ama araç olarak farklı bir yöntem uyguluyor. Kategorileri gerçek anlamda doldurarak birincil kategori haline getiriyorlar, aradığını bulan etkin okur için faydalı. İngilizce vikipedide Almancadaki durumun farkında, kabaca İngilizcedeki kategori kesişmesi sisteminden bahsedeyim. Kategori kesişmesi en basit haliyle şu; Kategori:A ana kategoridir, Kategori:B de ana kategoridir. Kategori:A ∩ B ise ikisinin kesişmesinden oluşan alt kategoridir. Vikipedi:Kategori kesişmesi diyebileceğimiz Wikipedia:Category intersection adlı yönergede birincil kategorilerin bugün için alt kategorilere ayrıldığından bahsediyor ve birincil kategorilerin doğrudan doldurulması halinde keşisecek kategorilerin otomatik oluşturulmuş olması gerektiğinden bahsediyor. Alman sisteminin birincil kategorileri doğrudan dolduran bir sistemi organize ettiğini ama İngilizcenin kesişen kategorileri güncel olarak kullandığını ve bu sistemin kategorileri azaltmak değil artırmaya programlı olduğunu anlatıyor. Şimdi Türkçeye gelirsek bizde de durum farklı değil, çünkü başta anlattığım örnek ötesi bir takibimiz var. Trajikomik ama Türkçe kullanıcıların İngilizcesinin iyi diğer dillerinin zayıf olmasıyla alakalı bir durum. Çincemiz kuvvetli olsaydı, orada bir ekol varsa oraya meyillenecektik.
Durum böyle olunca bu konuları madde bazında tartışmak lazım. Bir madde aşırı kategorilendirilmiş olabilir. O an ona inanmış öyle yapmışızdır, yanlışlığını sonradan farkedip düzeltmeye çalışmışızdır. Bazı madde gruplarında ise gerçekten kategori zenginliği gerekiyor. Aslında bunlar subjektif bakışla-o an öyle olduğuna inandımla karar verilecek konular değil, bu yüzden kurala bağlamak en doğrusu. Aşırı kategorilendirme ve kategori dağınıklığı-kategori kesişmeleri kavramları aslında klasik kütüphanecilikten de geliyor. Türkçede çevrilmemiş sınıflandırma kavramı da İngilizcede var Wikipedia:Classification aslında işin mantığına dair kısa bir derleme. Vikipedi:Kategorilendirmenin tartışma sayfasına yazılabilir ama ilgi çekmeyen konuların tartışmaları kullanıcı azlığından ilerlemiyor. Sistemi değiştirmek-kullanıcıları alıştırmak imkansız değil ama olması gereken esasen çeviri olmaksızın kendimize göre sistem yapabilmek. Almanca veya İngilizce kullanıcıları Türkçeden bir politika çevirelim desinler:)...Vikiçizer (mesaj) 16:54, 6 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba

Merhaba, teşekkür ben bu yazıda koyduk bilgiyi geliştirmek yardımcı olabilir: Real Santuario del Cristo de La Laguna.--83.33.172.95 14:13, 17 Ağustos 2014 (UTC)

Brad Pitt

Merhaba Rapsar. Brad Pitt değişikliğinle ilgili. Maddeye kardeş olacak filmografi maddesi yapmıştık, İngilizcesinden çeviri + kaynaklı filan...Vikiçizer (mesaj) 20:15, 10 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Gördüm de bu tip şablonlar oluşturmuyoruz Vikipedi'de. Şablonun içeriğini maddeye kopyalamıştım ben yalnızca.--RapsarEfendim? 20:34, 10 Eylül 2014 (UTC)
Mrb. yok şablon değil benim dediğim, kurcalamışlar düzelttim şimdi...Vikiçizer (mesaj) 20:35, 10 Eylül 2014 (UTC)

Turkish Wikipedia Survey

Dear Vikiçizer,

Merhaba ve Selamlar. I am a dedicated Hindi Wikipedian and a regular contributor to many other projects of Wikimedia. In addition to this, I also study other language Wikipedians and their contributions. In this connection, I have authored the following blogs studying different projects of Wikimedia Foundation :

  1. Wikipedia for Schools Project (posted on Wikimedia Foundation blog)
  2. Samskrita Bharati and Sanskrit Wikipedia: The journey ahead (posted on Wikimedia Foundation blog)
  3. A Focused Approach for Maithili Wikipedia (posted on Wikimedia Foundation blog)
  4. Two Shades of Wikipedia in Punjabi (posted on Wikimedia Foundation blog)
  5. A Survey of Esperanto Wikipedians (posted on Wikimedia Foundation blog)
  6. Wikimedia Projects in Urdu: Unleashing the Latent Potential (posted on Wikimedia Foundation blog)
  7. Hindi Wikipedia - An Encyclopedia Bridging New Bonds of Friendship Across Borders


I have seen the fact that you have Turkish Wikipedia significantly. I will be glad if you could share your editing experience and observations by answering to the following questions, either here itself, or email me, if you have specified your own email address in the preferences of your Turkish Wikipedia account or post me a message (privately or on my wall) on Facebook with the responses to the questionnaire:

1. How did you reach Turkish Wikipedia?

2. Why did you decide you must contribute to Turkish wikipedia?


3. What is the primary difference you find in the editing cultures on Turkish and any other Wikipedia that you are aware of

4. How do you find fellow editors? Are there conflicts?

5. Indian Wikipedians joined hands for various editathons such as http://meta.wikimedia.org/wiki/Lilavati's_Daughters_Edit-a-thon. Has there been such other special editathons on Turkish Wikipedia?

6. Where are most of the Turkish Wikipedians located (the specific part of Turkey / TRNC / Bulgaria, etc)?

7. Have you attended or organized Turkish Wikipedia community meet-ups?

8. Are there any institutions that are either promoting or likely to promote Turkish Wikipedia?

9. What has been your experience in adding content on specific topics?

10. Can discuss any special experience which took most of your effort but resulted in immense happiness?

11. Can you share any experience of collaboration with a fellow Turkish Wikipedian?


12. How are the technical challenges/issues been for your language?

13. Now is it easy for a new user to start contributing on wikipedia easily?

14. How about interface translation (system messages) and other things?


15. Are there any non-native contributors (e.g. Arabs/ Kurds/ Armenians / Americans) on Turkish Wikipedia?


16. In addition to Turkish Wikipedia, do you plan to contribute to any other language Wikipedia?


17. What is your view about the stub class articles on Turkish Wikipedia?

18. Does Turkish Wikipedia in general adhere to the Neutral Point of View (NPOV) rule? Have you contributed to other Wikimedia projects such as Turkish Wiktionary, Wikibooks, Wikiquote and Wikisource? If so, what has been your experience?

19. Could you share any and all ideas - small or big, successful & not-so-successful - that you think can help drive Turkish and other language projects?

20. Could you give us a personal introduction of yourself (with username)? Also, can you provide the link of any notewothy article you’ve written as well as any user image you’ve uploaded on Wikimedia Commons? Teşekkür ederim. --Hindustanilanguage (mesaj) 18:43, 13 Eylül 2014 (UTC)

A9 TV logo değişimi

iyi akşamlar, A9 TV sayfasında logo değişimini ekleyemedim; dosya uzantısı sorun oldu, uygun olduğunuz bir vakitte ilgilenebilirseniz çok sevinirim, saygılar --Cihanstar (mesaj) 18:32, 19 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba, A9 TV sayfasının geçmişinde hatalı bir değişikliğinizi göremediğimden hangi dosyayı eklemek istediğinizi anlayamadım. Ama dosya uzantısı demenizden vikimedya dışı bir resim eklemek istediğinizi anlıyorum ki bu mümkün değil. Daha açıklayıcı yazar, bağlantı vs. gösterirseniz daha iyi yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 10:49, 24 Ekim 2014 (UTC)

Rica

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent2 sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 15:03, 5 Kasım 2014 (UTC)

Taslak şablon yönlendirmeleri

Merhaba. Kullanılan yönlendirmelerin silinmesi gibi bir durum yok. Bu sizin fikriniz. Şu sayfada da görüleceği gibi taslak şablonları kullanırken bu esas alınmaktadır. Dolayısıyla kullanıcılar taslak şablonlarını kullanırken yönlendirmelerin içinden bir tanesini seçip ilgili maddeye koymasının mantığı olamaz. Erişimi için kolaylaştırıcı şartlar zaten halihazırda yukarıda belirttiğim sayfada bulunmaktadır. Belirli bir standart oluşturulmak isteniyorsa kullanılmayan yönlendirmelerin silinmesinde bir sakınca yoktur. Zaten aykırı bir durum olmadığı Hizmetli üyeler tarafından onaylanmıştır. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 14:07, 16 Kasım 2014 (UTC)