Mensiyüs: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q188903 sayfası üzerinden sağlanan 44 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Nebra (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
15. satır: 15. satır:
|etkiledikleri = Yaşadığı dönemin Doğu filozofları
|etkiledikleri = Yaşadığı dönemin Doğu filozofları
}}
}}
'''Mensiyüs''' ([[Çince]]: 孟子), MÖ 372-289 yılları arasında yaşamış, ve insan doğası ve siyaset üzerine olan görüşleriyle [[Konfüçyus]]çuluğu temellendirmeye ve güçlendirmeye çalışmış olan [[Çin]]li düşünür. Meng Tse ya da Mensiyüs, insanın eğiliminin iyiliğe doğru olduğunu, doğru yolu bulmak için, vicdanımızın sesine, bizde doğuştan varolan doğal bilgiye dayanmamız gerektiğini, uyum içinde yaşamamızın anahtarının kendi içimizde olduğunu ve bizim uyum içinde yaşadığımız taktirde, toplum düzeninin de, kendiliğinden en iyi bir biçimde kurulacağını söylemiştir.
'''Mensiyüs''' ([[Çince]]: 孟子), MÖ 372-289 yılları arasında yaşamış, ve insan doğası ve siyaset üzerine olan görüşleriyle [[Konfüçyus]]çuluğu temellendirmeye ve güçlendirmeye çalışmış olan [[Çin]]li düşünür. Meng Tse ya da Mensiyüs, insanın eğiliminin iyiliğe doğru olduğunu, doğru yolu bulmak için, vicdanımızın sesine, bizde doğuştan varolan doğal bilgiye dayanmamız gerektiğini, uyum içinde yaşamamızın anahtarının kendi içimizde olduğunu ve bizim uyum içinde yaşadığımız takdirde, toplum düzeninin de, kendiliğinden en iyi bir biçimde kurulacağını söylemiştir.


{{Çin-biyo-taslak}}
{{Çin-biyo-taslak}}

Sayfanın 08.14, 3 Eylül 2014 tarihindeki hâli

Mensiyüs
孟子
Mensiyüs
Çin Mitleri ve Efsaneleri kitabında Mensiyüs.
Tam adıMensiyüs
孟子
DoğumuMÖ 372
ÖlümüMÖ 289 (83 yaşında)
ÇağıAntik felsefe
BölgesiÇin felsefesi
OkuluKonfüçyüsçülük
İlgi alanlarıEtik, sosyal felsefe, siyaset felsefesi
Önemli fikirleriKonfüçyüsçülük
Etkilendikleri
Etkiledikleri
  • Yaşadığı dönemin Doğu filozofları

Mensiyüs (Çince: 孟子), MÖ 372-289 yılları arasında yaşamış, ve insan doğası ve siyaset üzerine olan görüşleriyle Konfüçyusçuluğu temellendirmeye ve güçlendirmeye çalışmış olan Çinli düşünür. Meng Tse ya da Mensiyüs, insanın eğiliminin iyiliğe doğru olduğunu, doğru yolu bulmak için, vicdanımızın sesine, bizde doğuştan varolan doğal bilgiye dayanmamız gerektiğini, uyum içinde yaşamamızın anahtarının kendi içimizde olduğunu ve bizim uyum içinde yaşadığımız takdirde, toplum düzeninin de, kendiliğinden en iyi bir biçimde kurulacağını söylemiştir.