Phoenix Suns: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
JohannSch (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
JohannSch (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
11. satır: 11. satır:


| sahibi = Robert Sarver
| sahibi = Robert Sarver
| baş antrenör = [[Jeff Hornacek]]
| genel menajer = [[Ryan McDonough]]
| genel menajer = [[Ryan McDonough]]
| baş antrenör = [[Jeff Hornacek]]
| D-Lig takımı = [[Bakersfield Jam]]
| D-Lig takımı = [[Bakersfield Jam]]
| lig şampiyonlukları= '''0'''
| lig şampiyonlukları= '''0'''

Sayfanın 04.16, 10 Temmuz 2014 tarihindeki hâli

Phoenix Suns
Phoenix Suns logosu
Phoenix Suns logosu
Konferans Batı Konferansı
Grup Pasifik Grubu
Kuruluşu 1968
Tarihçe Phoenix Suns
(1968–günümüze)
Salon US Airways Center
Şehir Phoenix, Arizona
Renkler Mor, Turuncu, Siyah, Beyaz, Gümüş
                        
Sahibi Robert Sarver
Genel menajer Ryan McDonough
Baş antrenör Jeff Hornacek
D-Lig takımı Bakersfield Jam
Lig Şampiyonlukları 0
Konferans şampiyonlukları 2 (1976, 1993)
Grup şampiyonlukları 6 (1981, 1993, 1995, 2005, 2006, 2007)
Resmî site

Phoenix Suns, NBA takımlarından Batı Konferansı'nda yer alan önemli bir takımdır. 1968 yılında kurulan takım, aynı sene NBA'e katılmıştır.2010 yılı itibariyle kadrosuna Türk yıldız Hidayet Türkoğlu'nu katmıştır.Fakat yıl içinde tekrar eski takımı olan Orlando Magic'e dönmüştür.

Maçlarını US Airways Center'da oynayan Suns, hiç şampiyon olamamıştır. En iyi sezonu 62–20 %75.6 (1992-93 ve 2004-05) olmuştur.

Son yılların en hareketli ve koşan takımı olarak öne çıktılar.Yaptıkları kısa süreli hücumlarla rakibe savunma şansı tanımayan Suns, bu özelliğini Steve Nash'in takıma gelmesiyle kazandı. Sıradan oyuncuları yıldız yapma özelliğine sahip olan Nash'in gelişiyle tüm takım farklı bir kimlik kazandı.Burada son 3 yılın 2sinde MVP ödülünü kazanan Steve Nash'e özel bir parantez açmak gerekiyor.Şöyle ki; Nash takıma geldiğinde 30 galibiyetin altındaki takımını alıp ligin zirvesine, 62 galibiyete taşıdı.Aynı zamanda takımın uzunu olan Amare olmadan takımını batı finallerine kadar sürüklemeyi başardı.Bunların hepsi bir yana takıma gelen Boris Diaw'a "En çok gelişme kaydeden oyuncu-MIV" ve 2003 draftı ilk tur son sıra seçimi olan Leandro Barbosa'ya "En iyi 6. adam-Sixth Man" ödülünü kazandırmıştır. Diğer takımalara göre kısa ama atletik kadrosuyla 2004-2005 ve 2005-2006 yıllarında batı finaline kadar yükseldiler.05-06 Sezonunda 7 oyuncu kariyerlerinin en yüksek sayı ortalamalarına ulaştı.

2006-2007 sezonunda NBA şampiyonluğunda favorilerden biriydi.Batı konferansını Dallas Mavericks'in ardından 2. tamamlayıp play-off'a girmeye hak kazandılar.İlk turda LA.Lakers'ı 4-1 ile geçip konferans yarı finalinde San Antonio Spurs'e rakip oldular.Burada ilk 4 maçta hakemlerin desteğini alan Spurs yaptıkları kasti faullerle Suns'ı yıpratmayı başardı.Bu faullerin sonuncusunda Nash'e omuz atan Horry(Nash'in cüsse olarak tam 2 katıdır) benchin ayaklanmasına sebep oldu.Sonrasında 1'er maç ceza alan Boris Diaw ve Amare Stoudemire takımlarını uzunsuz bıraktılar.Böylece hakemlerin ve David Stern'ün desteğiyle Spurs şampiyonluğa ulaştı.7 Şubat 2008 tarihinde NBA in en büyük oyuncularından olan Shaquille O'Neal'ı Shawn Marion ve Marcus Banks karşılığında takas ederek herkesi şaşırtmışlardır.Şampiyonluğun favorilerindendi.Fakat 2008 Playofflarında ilk turda eşleştikleri San Antonio Spurs'e 4-1 yenilerek elendiler.Bunun üzerine takımın çalıştırıcısı Mike D'Antonie takımdan gönderildi ve New York Kniks'le anlaştı.Steve Nash ise Los Angeles Lakers'a gönderildi.

Emekliye Ayrılan Formalar

Formalar

Mevcut Kadro

7 Şubat 2011 itibariyle

Şablon:Link KM