Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
71. satır: 71. satır:


== Meydan Muharebesi (2.Evre) ==
== Meydan Muharebesi (2.Evre) ==
[[Harry Potter]] teslim olmaya [[Ölüm Yiyenler]]'in karargahı [[Yasak Orman]]'a gider. [[Lord Voldemort]] ve sadık destekçileri orada [[Voldemort]]'un talimatlarını beklemektedir. [[Harry Potter]] birden karşılarına çıkınca korkarlar ama sonra sevinirler. Kısa bir bakışmanın ardından Harry'yi [[Voldemort]] [[Avada Kedavra]] lanetiyle öldürdüğünü zanneder fakat Harry ölmez. Çünkü aslında [[Harry Potter]] da [[Voldemort]]'un [[Hortkuluk]]larından biridir fakat [[Voldemort]] da bunun farkında değildir. Harry'nin annesini ve babasını öldürdüğü gece Harry'yi de yanlışlıkla Hortkuluk yapmıştır. Avada Kedavra lanetiyle sadece Hortkuluk'u yok eder. Harry ölmüş numarası yapar ve sonra [[Hogwarts]] Direnişçilerine gösterilmek üzere şatoya götürülür. Direnişçiler Harry'nin cesedini görünce şaşırırlar ve son umutlarını da böylece kaybetmiş olurlar. Bu durumda teslim olurlar ancak o sırada Yasak Orman'dan At-Adamlar taarruza geçer ve [[Ölüm Yiyenler]]'e saldırmaya başlarlar. Bu saldırıyla büyük bir savaş başlar ve savaşın ikinci kısmını da bu oluşturur. [[Hogwarts]] direnişçileri de bu savaşa katılırlar. Savaş sürüp giderken [[Neville Longbottom]], gizlice [[Voldemort]]'un sadık yılanı [[Nagini]]'yi öldürür. Böylece [[Voldemort]]'un üzerindeki Hortkuluk kalkanı da kalkmış olur ve [[Voldemort]]'un son Hortkuluğu da yok olmuş olur. Büyük bir gazaba uğrayan Karanlık Lord Rejim Yandaşları yavaş yavaş eriyip gitmektedir. [[Molly Weasley]] de [[Bellatrix Lestrange]]'ı öldürünce [[Voldemort]] en iyi yandaşını kaybeder. Son olarak Harry'nin ortaya çıkmasıyla her şey açığa çıkar. Harry ölmemiştir ve şimdi [[Voldemort]]'la düello edecektir. Aralarında çok manalı bir konuşma geçer. Ardından büyüler çarpışır ve aslında [[Harry Potter]]'a ait olan ama düello sırasında [[Voldemort]]'ta bulunan Mürver Asa sahibine karşı kullanılamadığı için Avada Kedavra Laneti geri teper ve Voldemort kendini öldürmüş olur. Bundan sonra Saf Kan Rejimi yıkılmış, [[Ölüm Yiyenler]] Azkaban Hapishanesi'ne gönderilmiş ve [[Harry Potter]]'da Sihir Düyasının yarı-fiili olarak manevi başarı elde etmiş olur. 19 yıl sonra [[Harry Potter]] ve [[Ginny Weasley]] evlenmiş ve 3 tane çocukları olmuştur(Albus Severus, James Sirius ve Lily Luna). [[Ron Weasley]] ise [[Hermione Granger]] ile evlenmiş ve 2 çocuğu olmuştur(Hugo, Rose). [[Neville Longbottom]] ise [[Hogwarts]] ta Bitkibilimi Profesörü olmuştur ve Hannah Abbott ile Evlenmiştir Luna Lovegood Ünlü bir Doğabilimci olmuştur ve Rolf Scamender ile Evlenmiştir 2 çocuğu olmuştur (Lorcan,Lysander).
[[Harry Potter]] teslim olmaya [[Ölüm Yiyenler]]'in karargahı [[Yasak Orman]]'a gider. [[Lord Voldemort]] ve sadık destekçileri orada [[Voldemort]]'un talimatlarını beklemektedir. [[Harry Potter]] birden karşılarına çıkınca korkarlar ama sonra sevinirler. Kısa bir bakışmanın ardından Harry'yi [[Voldemort]] [[Avada Kedavra]] lanetiyle öldürdüğünü zanneder fakat Harry ölmez. Çünkü aslında [[Harry Potter]] da [[Voldemort]]'un [[Hortkuluk]]larından biridir fakat [[Voldemort]] da bunun farkında değildir. Harry'nin annesini ve babasını öldürdüğü gece Harry'yi de yanlışlıkla Hortkuluk yapmıştır. Avada Kedavra lanetiyle sadece Hortkuluk'u yok eder. Harry ölmüş numarası yapar ve sonra [[Hogwarts]] Direnişçilerine gösterilmek üzere şatoya götürülür. Direnişçiler Harry'nin cesedini görünce şaşırırlar ve son umutlarını da böylece kaybetmiş olurlar. Bu durumda teslim olurlar ancak o sırada Yasak Orman'dan At-Adamlar taarruza geçer ve [[Ölüm Yiyenler]]'e saldırmaya başlarlar. Bu saldırıyla büyük bir savaş başlar ve savaşın ikinci kısmını da bu oluşturur. [[Hogwarts]] direnişçileri de bu savaşa katılırlar. Savaş sürüp giderken [[Neville Longbottom]], gizlice [[Voldemort]]'un sadık yılanı [[Nagini]]'yi öldürür. Böylece [[Voldemort]]'un üzerindeki Hortkuluk kalkanı da kalkmış olur ve [[Voldemort]]'un son Hortkuluğu da yok olmuş olur. Büyük bir gazaba uğrayan Karanlık Lord Rejim Yandaşları yavaş yavaş eriyip gitmektedir. [[Molly Weasley]] de [[Bellatrix Lestrange]]'ı öldürünce [[Voldemort]] en iyi yandaşını kaybeder. Son olarak Harry'nin ortaya çıkmasıyla her şey açığa çıkar. Harry ölmemiştir ve şimdi [[Voldemort]]'la düello edecektir. Aralarında çok manalı bir konuşma geçer. Ardından büyüler çarpışır ve aslında [[Harry Potter]]'a ait olan ama düello sırasında [[Voldemort]]'ta bulunan Mürver Asa sahibine karşı kullanılamadığı için Avada Kedavra Laneti geri teper ve Voldemort kendini öldürmüş olur. Bundan sonra Saf Kan Rejimi yıkılmış, [[Ölüm Yiyenler]] Azkaban Hapishanesi'ne gönderilmiş ve [[Harry Potter]]'da Sihir Düyasının yarı-fiili olarak manevi başarı elde etmiş olur. 19 yıl sonra [[Harry Potter]] ve [[Ginny Weasley]] evlenmiş ve 3 tane çocukları olmuştur(Albus Severus, James Sirius ve Lily Luna). [[Ron Weasley]] ise [[Hermione Granger]] ile evlenmiş ve 2 çocuğu olmuştur(Hugo, Rose). [[Neville Longbottom]] ise [[Hogwarts]] ta Bitkibilimi Profesörü olmuştur ve [[Hannah Abbott]] ile Evlenmiştir [[Luna Lovegood]]Ünlü bir Doğabilimci olmuştur.


{{HP-taslak}}
{{HP-taslak}}

Sayfanın 16.50, 27 Haziran 2014 tarihindeki hâli

Hogwarts
Hogwarts Savaşı
Tarih2 Mayıs 1998
Bölge
Hogwarts Şatosu, İngiltere Kuzeyi
Sonuç Kesin Saf Kan Rejim Karşıtları zaferi,Britanya Sihir Dünyasında Rejim değişikliği
Taraflar

• Saf Kan Rejim Karşıtları(Dumbledorecular) Zümrüdüanka Yoldaşlığı,

Dumbledore'un Ordusu

At-adamlar

Ev Cinleri

Rejim Karşıtı Reşit Öğrenciler

• Saf Kan Rejim Yandaşları(Voldemortçular) Ölüm Yiyenler,

Sihir Bakanlığı,

Dev Örümcekler,

Ruh Emiciler,

Devler
Komutanlar ve liderler

Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore,

Remus Lupin  (ölü)
,

Minerva McGonagall,

Harry Potter

Kingsley Shacklebolt

Lord Voldemort  (ölü)
,

Bellatrix Lestrange  (ölü)
,
Güçler
100-300 kişi,
200-600 kişi ve yaratıklar,
Kayıplar
50 ölü çoğunluk ölü

Harry Potter ve Ölüm Yadigârları (kitap) kitabında bölüm adı ve kurgusal olaylar dizisi.

Şablon:Spoiler

Saf Kan Rejim Yandaşları (Ölüm Yiyenler yani Voldemortçular) ile Saf Kan Rejim Karşıtlarının( Dumbledore'un Ordusu , Zümrüdüanka Yoldaşlığı yani Dumbledorecular ) Hogwarts şatosunda karşı karşıya geldiği büyük savaş.Savaşa katılan kişi sayısı 500 ile 1500 arası olarak tahmin edilmektedir.Büyücülük tarihinin en büyük savaşlarından biridir.

Savaştan Önceki Olaylar

Haziran 1996'da Sihir Bakanlığı, geçmişte birçok sorun yaratan Lord Voldemort'un döndüğünü resmen açıklamıştır. Ardından, gelen baskılarla Sihir Bakanı Cornelius Fudge'ın yerine Rufus Scrimgeour gelmiştir. Bundan sonra Britanya Sihir Dünyası'nda kendine Ölüm Yiyen diyen Voldemort yandaşları, devlerle birlikte birçok muggle'a zarar vermiş, Ruh Emiciler Azkaban'dan kaçıp Ölüm Yiyenler'e katılmışlardır. Haziran 1997'de Severus Snape - daha sonra anlaşılacağı sırada yine Dumbledore'un emriyle- Albus Dumbledore'u öldürmesiyle Ölüm Yiyen karşıtları büyük bir kayıp vermiştir. 1 Ağustos 1997'de Rufus Scrimgeour hükümeti düşmüş, yerine Voldemort'un kuklası durumundaki Pius Thicknesse geçmiştir. Ardından muggle doğumlulara sert muamele yapılmış, Harry Potter'a Albus Dumbledore'u öldürme suçlamasında bulunulmuştur. Asıl neden, Voldemort'un Harry'yi bir kehanet nedeniyle öldürmek istemesidir. Harry'nin Hogwarts'ta olduğu haberini alan Ölüm Yiyenler, Hogwarts'ı 2 Mayıs 1998'de kuşatmıştır.

Kuşatma

Hogwarts Şatosu, etrafı tamamen surlarla ve büyük burçlarla çevrili bir şato olduğu için savunması gayet güçlüdür. Buna karşın şatonun içinde Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Dumbledore'un Ordusu, Ravenclaw ve Hufflepuff'lı reşit öğrenciler, Gryffindor'lu öğrencilerin yarısı ve rejim karşıtı diğer yetişkin büyücüler vardır. Lord Voldemort'un ise sadık Ölüm Yiyenler'inin yanında Slytherin'li bazı öğrenciler ve Sihir Bakanlığı vardır. Ayrıca Ruh Emiciler, devler ve dev örümcekler de Saf Kan Rejim Yandaşlarındandır.

Şatoya Hücum (1.Evre)

Savaş büyük bir gümbürtüyle Ölüm Yiyenler'in (Saf Kan Rejim Yandaşları (Voldemortçular) şatoyo saldırmasıyla başlar. Devler şatonun asırlık surlarını un ufak ederken Hogwarts'lı direnişçiler (Saf Kan Rejim Karşıtları (Dumbledorecular) ellerinden geldiği kadar savunma yapmaktadır. Lord Voldemort savaşın ilk bölümüne katılmaz. Buna karşın Ölüm Yiyenler çok iyi bir ilerleme kaydederler. Surları büyük oranda aşarlar ve şatonun içlerine kadar girerler. Buna karşın direnişçiler önemli başarılar elde edemezler. Savaşın ilk yarısı büyük bir tahribat içinde geçer ve şato çok zarar görür. Savaşın ilk yarısında direnişçilerin zayiatı çok büyük olur. Nymphadora Tonks ve Fred Weasley Bellatrix Lestrange tarafından öldürülür ve Colin Creevey ve Lavender Brown da hayatlarını kaybedenler arasındadır ve Savaşın ortasında en önemli büyücülerden ve savaşın kumandanlarından biri olan Remus Lupin öldürülür. Öldüren kişi ise Antonin Dolohov'dur. Ölüm Yiyenler buna çok sevinmiştir. Çünkü çok önemli bir Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyesi ölmüştür. Buna karşın Ölüm Yiyenler önemli derecede kayıplara uğramazlar. Bu sonuç karşısında Voldemort barış teklif eder ve Harry Potter'ın kendisine teslimini ister. Ancak yine hayır cevabını alır. Fakat bu sefer Harry Potter kendisi teslim olmaya gider çünkü çok önemli bilgiler edinmiştir ve kendisi uğruna daha fazla insanın hayatını kaybetmesini istemez. Bundan dolayı teslim olur. Bu olay sonrasında ise Hogwarts Direnişçileri teslim olur ve Ölüm Yiyenler şatoya girerler

Meydan Muharebesi (2.Evre)

Harry Potter teslim olmaya Ölüm Yiyenler'in karargahı Yasak Orman'a gider. Lord Voldemort ve sadık destekçileri orada Voldemort'un talimatlarını beklemektedir. Harry Potter birden karşılarına çıkınca korkarlar ama sonra sevinirler. Kısa bir bakışmanın ardından Harry'yi Voldemort Avada Kedavra lanetiyle öldürdüğünü zanneder fakat Harry ölmez. Çünkü aslında Harry Potter da Voldemort'un Hortkuluklarından biridir fakat Voldemort da bunun farkında değildir. Harry'nin annesini ve babasını öldürdüğü gece Harry'yi de yanlışlıkla Hortkuluk yapmıştır. Avada Kedavra lanetiyle sadece Hortkuluk'u yok eder. Harry ölmüş numarası yapar ve sonra Hogwarts Direnişçilerine gösterilmek üzere şatoya götürülür. Direnişçiler Harry'nin cesedini görünce şaşırırlar ve son umutlarını da böylece kaybetmiş olurlar. Bu durumda teslim olurlar ancak o sırada Yasak Orman'dan At-Adamlar taarruza geçer ve Ölüm Yiyenler'e saldırmaya başlarlar. Bu saldırıyla büyük bir savaş başlar ve savaşın ikinci kısmını da bu oluşturur. Hogwarts direnişçileri de bu savaşa katılırlar. Savaş sürüp giderken Neville Longbottom, gizlice Voldemort'un sadık yılanı Nagini'yi öldürür. Böylece Voldemort'un üzerindeki Hortkuluk kalkanı da kalkmış olur ve Voldemort'un son Hortkuluğu da yok olmuş olur. Büyük bir gazaba uğrayan Karanlık Lord Rejim Yandaşları yavaş yavaş eriyip gitmektedir. Molly Weasley de Bellatrix Lestrange'ı öldürünce Voldemort en iyi yandaşını kaybeder. Son olarak Harry'nin ortaya çıkmasıyla her şey açığa çıkar. Harry ölmemiştir ve şimdi Voldemort'la düello edecektir. Aralarında çok manalı bir konuşma geçer. Ardından büyüler çarpışır ve aslında Harry Potter'a ait olan ama düello sırasında Voldemort'ta bulunan Mürver Asa sahibine karşı kullanılamadığı için Avada Kedavra Laneti geri teper ve Voldemort kendini öldürmüş olur. Bundan sonra Saf Kan Rejimi yıkılmış, Ölüm Yiyenler Azkaban Hapishanesi'ne gönderilmiş ve Harry Potter'da Sihir Düyasının yarı-fiili olarak manevi başarı elde etmiş olur. 19 yıl sonra Harry Potter ve Ginny Weasley evlenmiş ve 3 tane çocukları olmuştur(Albus Severus, James Sirius ve Lily Luna). Ron Weasley ise Hermione Granger ile evlenmiş ve 2 çocuğu olmuştur(Hugo, Rose). Neville Longbottom ise Hogwarts ta Bitkibilimi Profesörü olmuştur ve Hannah Abbott ile Evlenmiştir Luna LovegoodÜnlü bir Doğabilimci olmuştur.