Beyaz Gelincik: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Dijkstra (mesaj | katkılar)
k 188.119.8.204 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Caglarctr tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Dijkstra (mesaj | katkılar)
29. satır: 29. satır:


=== Ömer Aslanbaş ===
=== Ömer Aslanbaş ===
32 yaşında. Motor Meslek Lisesi mezunu. ABD'de work and travel yapmış. Batılı yetişmiş bir doğulu. Askerliğini Ankara Polatlı da topçu birliğinde yapmıştır. Ağabeyi Halil, işleden elini çekmiş, tüm holdingin yönetimini ona bırakmıştır. Çok şık ve yakışıklı bir işadamı.
32 yaşında. Motor Meslek Lisesi mezunu. ABD'de work and travel yapmış. Batılı yetişmiş bir doğulu. Askerliğini Ankara Polatlı da topçu birliğinde yapmıştır. Ağabeyi Halil, işleden elini çekmiş, tüm holdingin yönetimini ona bırakmıştır.


=== Mustafa Aslanbaş ===
=== Mustafa Aslanbaş ===

Sayfanın 20.45, 21 Haziran 2014 tarihindeki hâli

Beyaz Gelincik haftalık bir Türk dizisidir. 19 Eylül 2005'te başlayıp; 11 Haziran 2007'de sona ermiştir.

Künye

Konusu

Şablon:Spoiler Aslanbaş'lar, Adana'nın en zengin ailelerinden biridir. Binlerce dönüm pamuk tarlasının sahibi olan bu aile büyük bir çiftlik evinde yaşamaktadır. Aslanbaş Holding'in esas gözbebeği pamuktur ama diğer alanlarda da başarıyı yakalamışlardır. Aslanbaş Ailesi ana-babaları ölmüş olan dört erkek kardeşten oluşur. Hikayemizin merkezinde de bu dört kardeş vardır. Bir başka ana karakter ise Ceren Duru (Aslanbaş) 25 yaşında Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra ABD'de Ziraat Mühendisliği okumuş, düzgün hatlarıyla dikkat çeken, beyaz tenli, çok güzel bir kız. Aslanbaş Holding'de çalışıyor. Şirkette ceketi eteğiyle dolaşırken, gerektiğinde tarlaya eşofmanlarını, yerel kıyafetleri giyip gidebiliyor. Tarlalarda çalışan işçiler beyaz teni nedeniyle, pamuğa verilen "Beyaz Gelincik" ismini ona takmışlar. Bütün olaylar; Ömer'in ilk kez "Beyaz Gelincik Ceren" ile karşılaşmasıyla başlar. Ondan sonrası; bir bir ortaya dökülen sırlar, bazen aşk bazen iktidar için söylenen yalanlar, merak içinde sonu beklenecek gelişmeler. Şablon:Endspoiler

Karakterler

Halil Aslanbaş

Ailenin en büyük kardeşidir. 45 yaşındadır. ODTÜ Mimarlık mezunudur. Hayali, yurtdışında rahat ve kendince yaşamak, mimarlık yapmak olsa da en büyük erkek kardeş olarak topraklarını bırakıp gitmesi izin verilmemiştir.

Ömer Aslanbaş

32 yaşında. Motor Meslek Lisesi mezunu. ABD'de work and travel yapmış. Batılı yetişmiş bir doğulu. Askerliğini Ankara Polatlı da topçu birliğinde yapmıştır. Ağabeyi Halil, işleden elini çekmiş, tüm holdingin yönetimini ona bırakmıştır.

Mustafa Aslanbaş

28 yaşında. Okul hayatını yarım bırakmış. Ailenin en deli dolusu. Hayatı günü gününe yaşamayı seviyor. Otomobillere, motosikletlere ve benzer büyük oyuncaklara düşkün. Sürekli gazipaşada piyasa yapıyor. Holding işlerine bulaşmadan hayatın tadını çıkarıyor. Mehmet Günsür tarafından canlandırılmıştır.

Mehmet Ali Aslanbaş

22 yaşında. ABD'de eğitimini bitirip Elektronik Mühendisi olarak Adana'ya geri döndü. Rahat espirili ve modern. Daha henüz holdingte ve hayatta neler olup bittiğinin farkında değil. zelihaya aşık genellikle aliş diye sesleniyolar.

Ceren Aslanbaş

25 yaşında. Galatasaray Lisesini bitirdikten sonra ABD'de Ziraat Mühendisliği okumuş. Düzgün hatlarıyla dikkat çeken, beyaz tenli, çok güzel bir kız. Aslanbaş Holdingte çalışıyor. Şirktte ceketi eteğiyle dolaşırken, gerektiğinde tarlaya eşofmanlarını, yerel kıyafetleri giyip dalabiliyor. Tarlalarda çalışan işçiler beyaz teni nedeniyle, pamuğa verilen "Beyaz Gelincik" adını ona takmışlar.

Gülizar Aslanbaş

30 yaşında, Halil'in eşi, Aslanbaş ailesinin "büyük yengesi". Çok hırslı hem parayı hem de göz önünde bulunmayı seviyor. Şehrin ileri gelenlerinin eşlerinin kurduğu bir derneğin başkanlığını yürütmesi yanında, çiftliği (ve orada yaşıyan herkesin hayatını) çekip çevirmeyi birincil görevi sayıyor. Aslında Ömer Aslanbaş'tan hoşlandığı zamanlarda, ondan yüz alamayınca; Halil Aslanbaş ile evlenmiştir.

Meryemce Aslanbaş

23 yaşında, Mustafa'nın eşi, ailenin küçük yengesi. Sessiz, narin, güzel. Genç yaştan itibaren içinde yaşamak zorunda kaldığı pavyon hayatından, ona ilk görüşte aşık olan Mustafa sayesinde kurtulmuş. Ancak çiftlikteki yeni hayatına alışmakta epey zorlanıyor, çünkü açıkça söylenmesede, geçmişi yüzünden aşağı görülüyor.2565

Ceyhan Aslanbaş

17 yaşında, Halil'in ilk eşinden doğan kızı. Özel bir kolejde okuyor. Her istediğinin alınmasına alışkın, şımarık yetişmiş isyankar kişiliği ile üvey annesi Gülizar'a kafa tutuyor. Adana'dan sıkılmış durumda, asıl istediği İstanbul'da yaşamak.

Zeliha Karakucak

19 yaşında. Güzel, zeki ve çalışkan, derslerinde başarılı, ancak içe kapanık biri olduğu için pek dikkat çekmiyor. Gülizar'a sekreterlik yapıyor. Aliş'e umutsuzca aşık.

Diyar Kaya

25 yaşında. Ceren'in en yakın arkadaşı. Düzenli, tertipli, planlı, programlı ve dakik bir insan iyi bir dost. Ceren'i önemsiyor, ona yardım etmek için elinden geleni yapıyor.

Aziz Kudret Tarhan

Meryemce'nin eski sevgilisi ve onu pavyonda çalışmak zorunda bırakan kişi. Hapisten çıkıp Adana'ya geldikten ve Meryemce'nin izini bulduktan sonra yaptıkları sebebiyle ailenin en büyük düşmanı haline geliyor. Meryemce'ye karşı takıntılı bir sevgisi var.

Oyuncular

Dış bağlantılar